סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 11:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נביא בעירו כתב:
Hacohen כתב:
זו לא בעיה להיות נחרץ כשהצדק כל-כך ברור.

2. (א) לא יפלה מעסיק בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, מקום מגוריהם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:

(1) קבלה לעבודה;

(2) תנאי עבודה;

(3) קידום בעבודה;

(4) הכשרה או השתלמות מקצועית;

(5) פיטורים או פיצויי פיטורים;

אתה עדיין חושב שזה עניין של דעה או שאפשר להתקדם?

כמו שנאמר פה קודם, בכלל לא בטוח שהנחרצות שלך במקומה. אפשר לצטט חלק מחוק, אבל כדאי להכיר גם את החלקים הרלוונטיים האחרים.

זה תיקון 7ג לחוק: ״אין רואים הפליה לפי סעיף זה כאשר היא מתחייבת מאפיים או ממהותם של התפקיד או המשרה״

זה ניסוח שמאפשר לבית המשפט הרבה מקום לפרשנות לגבי מקרים של אפלייה שניתן לקיים (לדוגמה: אין בעיה לא לקבל נכים למשרה שמצריכה ניידות ברמה גבוהה, להחליט שמקבלים רק אישה לתפקיד נציבת הטיפול בהטרדות מיניות ועוד כהנה וכהנה...). ושוב, קיימת כמובן פסקת ההגבלה על חוק היסוד כבוד האדם וחירותו.

המילה "רלוונטיים" חשובה. כי אחרי שציטטת, כל מה שנשאר לך להוכיח זה שאפליה על בסיס מועד קבלת האזרחות מתחייבת מאופיה או מהותה של משרת "שחקן כדורסל". בהצלחה!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 1:02 am 
Junior

ההגדרה של המשרה כ״שחקן כדורסל״, היא הגדרה שאתה נתת. יבוא מישהו ויטען שההגדרה הרלוונטית של התפקיד צריכה להיות ״שחקן כדורסל ישראלי בליגה הישראלית״. משם, הדרך להוכיח שחלק מהמהות ומהאופי של התפקיד זה שגדלת והתפתחת כשחקן בישראל, הרבה יותר קצרה. שוב, אני לא אומר שאני יודע בוודאות מה יפסוק בית המשפט אם וכאשר. אין לי וודאות מוחלטת לגבי העתיד. זה לא שאני אתה או משהו. אבל זה הרבה הרבה פחות מופרך מאיך שאתה מציג את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 1:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם זה טיעון שאפשר להגיד על כל מקצוע בערך. למה במקצועות אחרים זה לא תופס?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' נובמבר 26, 2018 1:21 am, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 1:09 am 
Hall of Famer

אם אתה מאלה שבאים להתחכם כי הם אוהבים להתחכם, אז תפאדל-אבל ויכוח רציני זה לא.

נניח שההגדרה היא "שחקן כדורסל ישראלי בליגה הישראלית" (שזה היה מובן מאליו גם קודם, אבל כשמתחכמים אז מתחכמים). תראה לי איך אתה מוכיח שתאריך קבלת האזרחות הוא קריטריון קביל לאפליה מתחייבת מאופיה או מהותה של המשרה. כאמור, בהצלחה!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 1:24 am 
מנהל פורום

זה שמישהו, אני לצורך העניין, הוא נגד ריבוי מתאזרחים, זה לא אומר שאוטומטית אני באותה הדעה בהכל כמו נציגי ארגון השחקנים או נושאי דגל המאבק על דק' השחקן הישראלי הצבר.

אני לא נגד מתאזרחים, ואני גם לא באמת בעד חוק שינסה איכשהו להגביל מתאזרחים, ולו מהסיבה הפשוטה שלדעתי חוק כזה לא באמת אפשרי. לפחות לא מבחינת מה שלי מפריע בעניין המתאזרחים.
אני רק באתי להציג פה צד נוסף שלדעתי הוא חלק מהעניין.
הצד של ראי - צד אוהד הכדורסל שלא באמת מעניין אם זה זרים מתאזרחים או יהודים כשרים, זה רק צד אחד. זה ממש לא הצד היחיד, עם כל הכבוד. וזה מלבי להתייחס לכך שיש גם הרבה אוהדים שכן משנה להם (לאהדה שלהם) אם מדובר בשחקן שנולד פה או לא.

הבעיה היא לא עצם זה שיש מתאזרחים, אלא שבשנים האחרונות מדובר במגמה הולכת וגדלה של איתור והבאת אמריקאים שבמקרה הם יהודים. וזאת כן בעיה כי יש לזה הרבה השלכות על כל הכדורסל הישראלי ועל כל מערכת כדורסל הנוער בארץ. גם המצב כפי שהוא היום, אבל בעיקר הכיוון שזה הולך אליו.

לי אישית אין באמת פתרון, כי אני לא רוצה למנוע מכל אותם זופר אבדיה או דיויד בלאטים לעלות לארץ ולשחק פה כדורסל (ולהוליד פה ילדים שישחקו פה כדורסל), אלא למנוע משחקני חיזוק זרים לכל דבר לשחק פה בקומבינה על תקן ישראלים. הבעיה היא שאין באמת דרך לזהות מראש באיזה סוג של מתאזרח מדובר. שלא לדבר על כך שהרבה פעמים גם המתאזרח עצמו לא יודע מראש אם הוא מהסוג הראשון או השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 3:12 am 
Hall of Famer

החוק המסתמן פשוט הזוי בבסיסו ( וזה עוד מבלי לחוות דעה משפטית / ערכית / מקצועית על החוק - כמו השיח המעניין שנוצר פה )

אם המטרה הינה "לתמרץ שיתוף ישראלים והשקעה בנוער, ולפגוע במוטיבציה להחתים מתאזרחים" ( ציטטתי מילה במילה ! ) , אז איך זה בדיוק משתלב עם זה שקבוצה תוכל כעת להחתים 6 זרים ( ללא קבלת קנס כלשהו אפילו ) , ולשתף ישראלים רק 40 דקות עגולות במשחק ?!

ותודה רבה באמת לתרומתו הרבה של חתן פרס ישראל שמעון מזרחי לוועדה : אם אני קבוצה קטנה שרוצה להחתים יהודי בוגר קולג' - הוא נחשב כזר , אבל הקבוצות הגדולות יוכלו לשתף את כל החבר'ה שלהם ( טיוס, ג'ייק כהן, ג'ון-די , האוול ) כשחקנים מקומיים בתוספת לשישה זרים .
אז מרבית הקבוצות יהיו עם 4-5 זרים , ומכבי ( ואולי גם ירושלים ) מנגד תשחק עם 8 ( ועוד כמה שיישבו בצד ... ) - הידד לשיוויוניות !

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 9:52 am 
Junior

Hacohen כתב:
משפט חזק מאד, "לא צריך להתקשקש על החוקיות". הקשקוש על החוקיות הוא התמצית של כל העניין. חוק המדינה בגין אפליה בקבלה/תנאי עבודה בוודאי גובר על תקנות של ארגון ספורט בקשר למי נחשב home grown player. זה באמת לא ברור לאנשים?

ממש לא ברור. איגודי הספורט הבינלאומיים יכולים לבוא ולדרוש שהפוליטיקאים ובתי המשפט לא יתערבו בהחלטות "העצמאיות" של האיגודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 10:20 am 
Hall of Famer

אבל בתי משפט כן יכולים להתערב כשהתקנון של האיגוד סותר חוק מדינה. הם גם עשו את זה מספר פעמים גם בארצנו הקטנטונת וגם בחו"ל.
כמובן שצריך שמישהו יפנה אליהם בשביל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 10:31 am 
Hall of Famer

picknroll כתב:
Hacohen כתב:
משפט חזק מאד, "לא צריך להתקשקש על החוקיות". הקשקוש על החוקיות הוא התמצית של כל העניין. חוק המדינה בגין אפליה בקבלה/תנאי עבודה בוודאי גובר על תקנות של ארגון ספורט בקשר למי נחשב home grown player. זה באמת לא ברור לאנשים?

ממש לא ברור. איגודי הספורט הבינלאומיים יכולים לבוא ולדרוש שהפוליטיקאים ובתי המשפט לא יתערבו בהחלטות "העצמאיות" של האיגודים.

זו ממש גישה משעשעת. מתוקף מה בדיוק איגוד ספורט יובדל ממסגרת מעסיקים אחרת לצורך איסור הפליה מתוקף חוקי העבודה במדינה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 10:43 am 
Hall of Famer

picknroll כתב:
Hacohen כתב:

אהא.
נגיד, אם מחר האיגוד והמנהלת יחליטו ששחקנים הומואים לא יכולים להתקלח עם חבריהם לקבוצה, נצפה שבית המשפט לא יתערב בהחלטה העצמאית הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:15 am 
Junior

Hacohen כתב:
אם אתה מאלה שבאים להתחכם כי הם אוהבים להתחכם, אז תפאדל-אבל ויכוח רציני זה לא.

נניח שההגדרה היא "שחקן כדורסל ישראלי בליגה הישראלית" (שזה היה מובן מאליו גם קודם, אבל כשמתחכמים אז מתחכמים). תראה לי איך אתה מוכיח שתאריך קבלת האזרחות הוא קריטריון קביל לאפליה מתחייבת מאופיה או מהותה של המשרה. כאמור, בהצלחה!

אחחח, הזחיחות. זה מענג כמעט כמו להתווכח עם ראי על החלטת שיפוט, רק שבתור בונוס, הזחוח שמולך גם לא יודע על מה הוא מדבר. אז אני מתחכם. קיבלתי. אלא שלהזכירך, הויכוח שלנו, גם בגרסתו הרצינית, לפני שהתחלתי עם ההתחכמויות, לא נסוב סביב השאלה ״האם ההבחנה בין ישראלים למתאזרחים היא בעייתית״, אלא סביב שאלה הספציפית הרבה יותר: ״האם יש סיכוי שבית המשפט לא יתערב בהבחנה ישראלים-מתאזרחים״? וכשמדובר בבית משפט, ידידי הזחוח, התחכמויות זה עניין די פופולרי. מכיר את פס״ד בנק המזרחי? מה אתה אומר על ההתחכמויות שהולכות שם? ולמה להרחיק עד בית המשפט העליון? כנס לבית המשפט הקרוב לאזור מגוריך ותראה איך ההתחכמויות מנצחות משפטים בכל יום. ואיך אתה מבין את העובדה שמכבי, שעד לפני רגע תקפה את הרעיון להגביל מתאזרחים ואפילו טענה בבית משפט לאפלייה של שחקנים מבוגרים בגלל חוק הצעירים, פתאם סותמת את הפה כשנראה שהמתאזרחים שלה יהיו היחידים שייחשבו ישראלים? אולי שמעון מזרחי, שיודע דבר או שניים על כוחן של התחכמויות בבית משפט, מבין משהו שהכהן לא מבין?

אפרופו ראי, הטענה שהוא מעלה כאן (והעלה כאן לא פעם ולא פעמיים בעבר) היא אכן טענה רצינית. מה ההצדקה להגן דווקא על כדורסלנים ישראלים ולא על רואי החשבון הישראלים, או יצרני המקטרות הישראלים? לדעתי, הטענות שישמיע מי שיצטרך להגן על ההבחנה ישראלים-מתאזרחים בבית המשפט הן לא כל כך רעות (הסיטואציה הדי יחודית שנוצרה בכדורסל, יחד עם החשיבות של הכדורסל כענף ספורט ייצוגי, וכמובן, כל הטענות הפרוצדורליות בדבר הסמכות האוטונומית שהעלה כאן האדון פיקנרול) וכאמור - לגמרי לא אופתע אם בית המשפט לא ידרוש לבטל את המתווה.

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ב' נובמבר 26, 2018 11:41 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:35 am 
Junior

ודים כתב:
זה שמישהו, אני לצורך העניין, הוא נגד ריבוי מתאזרחים, זה לא אומר שאוטומטית אני באותה הדעה בהכל כמו נציגי ארגון השחקנים או נושאי דגל המאבק על דק' השחקן הישראלי הצבר.

אני לא נגד מתאזרחים, ואני גם לא באמת בעד חוק שינסה איכשהו להגביל מתאזרחים, ולו מהסיבה הפשוטה שלדעתי חוק כזה לא באמת אפשרי. לפחות לא מבחינת מה שלי מפריע בעניין המתאזרחים.
אני רק באתי להציג פה צד נוסף שלדעתי הוא חלק מהעניין.
הצד של ראי - צד אוהד הכדורסל שלא באמת מעניין אם זה זרים מתאזרחים או יהודים כשרים, זה רק צד אחד. זה ממש לא הצד היחיד, עם כל הכבוד. וזה מלבי להתייחס לכך שיש גם הרבה אוהדים שכן משנה להם (לאהדה שלהם) אם מדובר בשחקן שנולד פה או לא.

הבעיה היא לא עצם זה שיש מתאזרחים, אלא שבשנים האחרונות מדובר במגמה הולכת וגדלה של איתור והבאת אמריקאים שבמקרה הם יהודים. וזאת כן בעיה כי יש לזה הרבה השלכות על כל הכדורסל הישראלי ועל כל מערכת כדורסל הנוער בארץ. גם המצב כפי שהוא היום, אבל בעיקר הכיוון שזה הולך אליו.

לי אישית אין באמת פתרון, כי אני לא רוצה למנוע מכל אותם זופר אבדיה או דיויד בלאטים לעלות לארץ ולשחק פה כדורסל (ולהוליד פה ילדים שישחקו פה כדורסל), אלא למנוע משחקני חיזוק זרים לכל דבר לשחק פה בקומבינה על תקן ישראלים. הבעיה היא שאין באמת דרך לזהות מראש באיזה סוג של מתאזרח מדובר. שלא לדבר על כך שהרבה פעמים גם המתאזרח עצמו לא יודע מראש אם הוא מהסוג הראשון או השני.
כתבת מדויק אז אני רק אצטט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:47 am 
Hall of Famer

מרוב שאני לא יודע על מה אני מדבר, נימקתי באופן ברור לכל בר-בי-רב למה ההחלטה לא עומדת במבחן החוקיות הפשוט ביותר. ביקשתי ממך לנמק נגדית, לא ראיתי שעשית את זה, אז נדמה לי שמי שלאו דווקא יודע על מה הוא מדבר אלא יותר מנסה להתחפר בעמדתו לשם התחפרות והתחכמות, זה דווקא אתה.

המשימה שלך נורא פשוטה: תוכיח מתוך החוק, מתוך פסיקה, מתוך משהו קביל-שיש אפשרות להפלות לצורך מעמד כאזרח ישראלי בעבודה כשחקן כדורסל ישראלי על בסיס מועד קבלת האזרחות. מה יש להתחכם? פשוט תראה.

אגב, אף אחד לא אמר שבית המשפט יתערב באופן יזום אלא נאמר ממש להיפך: שנדרשת עתירה.

אגב נוסף, טענתו הרצינית של הראי לגבי מה סמוק דמם של שחקני כדורסל על פני כל מקצוע אחר היא מן הסתם הבסיס לכל טענת האפליה שעליה גם אני מדבר, ואת הטיעון הזה העליתי פה הרבה יותר מפעם אחת.

אגב אחרון, אני לא משפטן אבל למדתי כמה קורסים טובים במשפטים, עם דגש מיוחד על משפט השייך לדיני עבודה ואפליה בעבודה, ובמסגרת עבודתי היומיומית אני עוסק בדיני עבודה לא אחת. אז בוא נשים בצד את הטיעון אד הומינום ונתחיל לדבר על המהות.

אה, שכחתי. בהצלחה!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 12:05 pm 
Junior

Hacohen כתב:
מרוב שאני לא יודע על מה אני מדבר, נימקתי באופן ברור לכל בר-בי-רב למה ההחלטה לא עומדת במבחן החוקיות הפשוט ביותר. ביקשתי ממך לנמק נגדית, לא ראיתי שעשית את זה, אז נדמה לי שמי שלאו דווקא יודע על מה הוא מדבר אלא יותר מנסה להתחפר בעמדתו לשם התחפרות והתחכמות, זה דווקא אתה.

המשימה שלך נורא פשוטה: תוכיח מתוך החוק, מתוך פסיקה, מתוך משהו קביל-שיש אפשרות להפלות לצורך מעמד כאזרח ישראלי בעבודה כשחקן כדורסל ישראלי על בסיס מועד קבלת האזרחות. מה יש להתחכם? פשוט תראה.

אגב, אף אחד לא אמר שבית המשפט יתערב באופן יזום אלא נאמר ממש להיפך: שנדרשת עתירה.

אגב נוסף, טענתו הרצינית של הראי לגבי מה סמוק דמם של שחקני כדורסל על פני כל מקצוע אחר היא מן הסתם הבסיס לכל טענת האפליה שעליה גם אני מדבר, ואת הטיעון הזה העליתי פה הרבה יותר מפעם אחת.

אגב אחרון, אני לא משפטן אבל למדתי כמה קורסים טובים במשפטים, עם דגש מיוחד על משפט השייך לדיני עבודה ואפליה בעבודה, ובמסגרת עבודתי היומיומית אני עוסק בדיני עבודה לא אחת. אז בוא נשים בצד את הטיעון אד הומינום ונתחיל לדבר על המהות.

אה, שכחתי. בהצלחה!

יש הטבות שהמדינה נותנת על העסקה של עולים חדשים, האם זה לא הפליה על בסיס מועד קבלת האזרחות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 12:10 pm 
Junior

אני יותר ויותר משתכנע שאתה פשוט לא מבין את מה שאני כותב (אה באמת? נדרשת עתירה? אני הייתי בטוח שאתה טוען שבית המשפט פשוט יוציא הודעה לעיתונות שבו הוא תוקף את מתווה שרעבי...).

ולעניין עצמו: למרות שנימקת (לכל בר-בי-רב!) למה *לדעתך* המתווה לא חוקי, עשויות להיות דעות אחרות. המשימה שלי היא לא להוכיח מדוע המתווה חוקי, אני בסך הכל השמעתי את דעתי, לפיה לא מופרך שזה יעבור את מבחן בית המשפט. בתור נימוק, הבאתי את תיקון 7ג אליו לא התייחסת כשציטטת את חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, את פסקת ההגבלה בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, את מגוון הנימוקים הפורמאליים וכל מיני טיעונים ספציפיים לגבי ההבדל בין הכדורסל לענפי תעסוקה אחרים. אני מניח שמי שינסה להגן על המתווה בבית המשפט ישתמש לפחות בחלק מהטענות האלה וכאמור7# - לא פוסל שזה יצליח. אתה, מצדך, משוכנע בתוצאות המשפט העתידי? זכותך.

לגבי אד הומינם - לא מכיר אותך ולא יודע מי אתה, אז בטח שאני לא יכול לתקוף אותך אישית. אם אתה מדבר על סגנון מזלזל, אני מציע לך לקרא את ההודעות שלך בת׳רד ולחשוב איך אתה נשמע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 12:14 pm 
Hall of Famer

כנראה שלא הבנתי נכון את מה שכתבת על התערבות בית המשפט (בכל זאת, במחילה, קראתי את זה פעם אחת תוך עמידה בתור כלשהו), אל תנסה להתחכם ולהשליך את זה על כל הדיון, כי אתה יודע שאנחנו מבינים זה את טיעוניו של זה לא רע.

ומאחר שהכל כבר נאמר, אחזור לתגובתי הראשונה בת'רד זה: כל שנותר הוא לחכות לעתירה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 12:22 pm 
Freshman

Shiver כתב:
אני לא חושב שמשפטית ניתן לעשות אפלייה בין מתאזרח ל"צבר".
אם זה יובא לפתחו של בית המשפט אין לי ספק שההפרדה המלאכותית הזאת תידחה על הסף.

איך בנבחרות כן עושים הפרדה כזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 12:23 pm 
Hall of Famer

מנחם כתב:
Hacohen כתב:

אה, שכחתי. בהצלחה!

יש הטבות שהמדינה נותנת על העסקה של עולים חדשים, האם זה לא הפליה על בסיס מועד קבלת האזרחות?

כבר דיברנו על זה יותר מפעם אחת. לא אפליה. אפליה היא פגיעה בזכויותיו של אדם. המצב שאתה מתאר הוא הטבה של "זה נהנה וזה לא חסר".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 12:24 pm 
Hall of Famer

פלטיאל כתב:
Shiver כתב:
אני לא חושב שמשפטית ניתן לעשות אפלייה בין מתאזרח ל"צבר".
אם זה יובא לפתחו של בית המשפט אין לי ספק שההפרדה המלאכותית הזאת תידחה על הסף.

איך בנבחרות כן עושים הפרדה כזאת?

כי נבחרת היא לא מקום עבודה ולא כפופה לדיני העבודה במדינה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 12:30 pm 
Junior

Hacohen כתב:
מנחם כתב:
Hacohen כתב:

אה, שכחתי. בהצלחה!

כבר דיברנו על זה יותר מפעם אחת. לא אפליה. אפליה היא פגיעה בזכויותיו של אדם. המצב שאתה מתאר הוא הטבה של "זה נהנה וזה לא חסר".

כשאתה מעדיף עולה אתה פוגע במי שהוא לא עולה. זה שלמישהו משתלם להעסיק עולה, יגרום לו לא להעסיק מישהו אחר שאינו עולה ואז בודאי שאותו אדם שאינו עולה נמצא חסר.
לחלופין, אם התקנות החדשות של ועדת שרעבי ינוסחו בצורה שתתן הטבה לקבוצה שתעסיק אזרחים ישראלים ותיקים, זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו חקיקה שנותנת הטבה להעסקה של עולים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 1:15 pm 
Hall of Famer

נו נו, מנחם.

ההבחנה בין אפליה לטובת קבוצת מיעוט (שכן, בהגדרה, פוגעת ביחידי קבוצת הרוב) לאפליה נגד קבוצת מיעוט לא נולדה אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 1:42 pm 
Junior

אורן כתב:
נו נו, מנחם.

ההבחנה בין אפליה לטובת קבוצת מיעוט (שכן, בהגדרה, פוגעת ביחידי קבוצת הרוב) לאפליה נגד קבוצת מיעוט לא נולדה אתמול.

טענתי אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 4:33 pm 
Hall of Famer

מנחם כתב:
אורן כתב:
נו נו, מנחם.

טענתי אחרת?

נשמע ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 4:45 pm 
Junior

איפה יש במה שכתבתי אפליה נגד קבוצת מיעוט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 5:10 pm 
Hall of Famer

מה שאורן אומר, אם הבנתי אותו נכון, הוא שעשית הקבלה בין העדפה לטובת קבוצת מיעוט/קבוצה מוחלשת, לבין אפליה נגדה - והקבלה כזו לא מקובלת בפרקטיקה הציבורית והמשפטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גמליאל ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: