סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:54 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 5:50 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אוקיי, ראי, הכהן ושמואליקי:

מתוך "גוף העבודה" שלכם כאן באתר (לא רק בדיון הנוכחי) עולה ניחוח של איבה לא מוסווית לשחקנים ילידי ישראל. "בחורינו המצויינים/בטלנים/חסרי כישרון/מחפשי קומבינות/חלשי אופי/טהורי דם" ועוד כהנה וכהנה תופינים. בואו, אם כך, נסיר את כל חוקי הפרוטקציה שלהם וניתן להם להתמודד מול האמריקאים, לייק גוד אינטנדד (שמואליקי אומר שצריך להוריד את מספר הזרים, אבל לא חלילה כדי להגן על "בחורינו המצויינים"; אז למה כן? לא ברור). וכמו שאמר הרברט ספנסר (ולא דארווין, שלו נוטים לייחס בטעות את הביטוי): Survival of the fitest. מי שלא יכול למצוא דקות משחק בתנאים הללו, שיילך לשבת בבית או לשחק בליגה הלאומית, ולא משנה שפרנסה של ממש אי אפשר למצוא מזה. Let the best men win! ולעזאזל גם חוקי השכר, שנותנים העדפה מובנית לקבוצות להעסיק אמריקאים.

אני קורא את הדברים שלכם ועדיין מתקשה להבין דבר פשוט. אם זו הגישה ואם לא אכפת לכם לראות ליגה שכולה, או כמעט כולה, ילידי ארצות הברית מתמודדים זה מול זה (כי הישראלים, אפס, "לא ברמה"), מה מניע אתכם לעקוב דווקא אחרי הליגה הישראלית ולהשתתף בדיונים מייגעים עליה. הרי, כמו שראי שב ומזכיר, הגויים האירופאים במדינות הכדורסל "המתוקנות", "מראים לנו את האור", עם שפע של ליגות שבהן מתמודדים אמריקאים בינוניים זה מול זה. אתם רואים, אם יש חזון, זה אפשרי! בקרוב, אם רק נרצה, ונפסיק להיות כאלו לאומנים מטהרי גזע, גם אנחנו נוכל. וכיום, עם כל כך הרבה אפשרויות לעקוב אחרי כדורסל מכל מקום בעולם, למה שלא תאמצו לכם את הליגה הפינית, על שלל שחקניה האמריקאים שהם "ברמה". מה, רק בגלל שלקבוצות כאן קוראים "מכבי" ו"הפועל"? הרי גם אלו לא יותר משרידים של לאומנות ציונית.

"ראי, אתה כותב ש"מי שיהיה מספיק טוב ישחק". והשאלה שלי, מספיק טוב למה? יש איזו רמה מסויימת שבה ברור לכולם שהליגה צריכה להיות? ואיך הרמה הזו נקבעת? לפי היכולת להתמודד מול קבוצות אמריקאים "אירופאיות"? אז השנה נראה שקיבלת את מבוקשך עם מכבי. הצברים הבטלנים כמעט שלא משחקים באירופה ויש לכם קבוצה נפלאה, כמעט על טהרת האמריקאים (עם או בלי אזרחות ישראלית). והיא באמת נותנת ליורוליג בראש. אח... געגועי למקל, הלפרין ואליהו. אז לפחות היה ניתן להאשים את הכשלונות בכדררת הלא נגמרת של הראשון, האנמיות של השני או היעדר ההגנה של השלישי.

בקיצור, ראי, אני מתקשה עדיין להבין (אולי אני באמת קשה הבנה, אבל נדמה לי שלא ממש ענית לי לגביך אישית). מה העניין שאתה מוצא בליגה שבה ילידי הארץ הם כולם שוליות ומצחצחי נעליים, או מחממי ספסל? במידה רבה, זה כבר המצב היום, אבל נראה שזה לא מספיק לך ואתה רוצה להסיר גם את ההגנות שעדיין קיימות. שילמדו הישראלים המפונקים להתמודד. ואם, כמו שודים טוען, זה רק ייאש את הצעירים ויפסיקו לצמוח כאן שחקנים לגמרי, אז טאפ לאק. נשמח לא פחות לצפות בקבוצות על טהרת האמריקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 6:09 pm 
Junior

אתה טועה פה, לדעתי. אני יותר מתעניין בתוצאה בין הפועל ת״א לחולון מאשר בתוצאה בין דיז׳ון לנאנטר (הופה, דוגמה נפיצה!), לא בגלל כמות השחקנים הישראלים בתפקידי מפתח, אלא בגלל שיש לי היסטוריה עם המועדונים האלה. אני מכיר את האוהדים שלהם, את המאמנים, מחבב אותם יותר או פחות, זוכר את המפגשים שלהם עם הקבוצה שאני אוהד וכו׳...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 6:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה שהוא אמר.

ואין לי איבה לשחקנים ישראלים, לא מוסווית ולא לא מוסווית. יש לי, נקרא לזה הסתייגות מסויימת משחקנים שמחפשים כל הזמן הגנות כי הם פחות טובים. שגם כשהם בין המוגנים ביותר באירופה, זה אף פעם לא מספיק. שגם כשמדינות אחרות באירופה מגדלות יותר שחקנים, ויותר איכותיים, למרות הגנות פחותות למקומיים - מנסים למכור לי כאילו פה הבעייה.
למה שהישראלי יתייאש? למה הוא אמור להתייאש יותר מהספרדי, הגרמני, היווני או הצרפתי - שפחות מוגנים ממנו? אם זו הטענה שלכם, אתם משחקים לידיים שלי.

ועכשיו כשגם ההגנה לישראלים לא מספיקה - צריך הגנה מיוחדת לצברים. ולפי הדיווחים לפחות עד עכשיו - גם מה שמציעים להם עכשיו לא מספיק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 6:38 pm 
Hall of Famer

מה שהם אמרו, ומעבר לזה: אני בעד השחקן הישראלי ולכן בעד הגבלת זרים בליגה, אבל גם בעד כדורסל מקצועני ברמה סבירה ולכן מתנגד לחוקי ההגנה למיניהם דוגמת חוק רוסי והגבלת מתאזרחים (שזה מעבר לחוק הגנה, גם חוק דבילי כפי שפירטתי לעיל באריכות). אני חי בשלום רב עם 4 זרים ואי-הגבלה על מתאזרחים. ברוב קבוצות הליגה יש בין 0 ל2 מתאזרחים, כשהחריגה היא מכבי שגם אצלה 2 מתוך ה3 יהודים (לא שזה מזיז לי, אבל ענייני שבות וזה). בהנחה של קבוצות עם רוטציה של 9 שחקנים נניח, בקבוצה ממוצעת יש מקום ל4 "צברים". בקיצור בין 40 ל50 משרות שחקן פעיל בליגת העל, לא כולל שחקני קצה רוטציה. ביחס לרמתו הידועה של השחקן הישראלי, אני לא רואה את העוול שנעשה לו ואת דחיקת רגליו מן הליגה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 6:49 pm 
Hall of Famer

באופן אישי, הבעיה הגדולה שלי עם אהדת כדורסל, היא לא כל כך זהות השחקנים, אלא הותק שלהם. אני לא יכול להבין איך אפשר להזהות עם קבוצה שמשתנה ב 90% כל שנה, יהיו הם אמריקאים, ישראלים או קוואקזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 6:49 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אגב, מבחינת כדורסל אני חושב שאין ויכוח שהמתאזרחים לאורך השנים העיפו קדימה את הכדורסל הישראלי, ויתרה מזאת-לפחות 3 שחקנים שנחשבים היום לישראלים בכירים/כשרונות גדולים הם בנים של מתאזרחים: דאוסן, בלאט ואבדיה. גם שולדברנד-אמנם יהודי כשר-חייב משהו לגנים הויקינגיים של אבא. .

פרט טריוייה: אבא שולדברנד הוא ככל הנראה המתאזרח ה-1 בליגה מכורח גיור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 6:52 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
באופן אישי, הבעיה הגדולה שלי עם אהדת כדורסל, היא לא כל כך זהות השחקנים, אלא הותק שלהם. אני לא יכול להבין איך אפשר להזהות עם קבוצה שמשתנה ב 90% כל שנה, יהיו הם אמריקאים, ישראלים או קוואקזים.

זו ללא ספק אחת הנקודות המבאסות יותר בכדורסל של ימינו. התחלופה הגדולה שנובעת בין היתר מעוד סיבות שלא היו בעבר : שחקן שגמר חוזה לא צריך לקבל שחרור מהאגודה, אין הגבלה על העברות של שחקנים מקבוצה לקבוצה באותה ליגה כמו פעם, אין יותר הגבלות על מעבר של זרים מקבוצה לקבוצה כמו בימי חוק ווינפרי, ומעבר לכך : קבוצות היום משחקות עם 9-12 שחקנים עיקריים ולא 7.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 7:09 pm 
Junior

נמרוד לוי גם חצי ויקינגי. וגם רוינה מהעתודה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 7:20 pm 
Hall of Famer

אז מאיזה צד נמרוד לוי ירש את מגן השיניים הרדיואקטיבי הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 7:23 pm 
Junior

זאת חייבת להיות האמא השבדית.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 8:05 pm 
Sophomore

טוב, מה אני אגיד לכם, תהנו עם ליגת האמריקאים הבינוניים שמתחלפים כל שנה (במקרה הטוב; לא פעם גם באמצע). משום מה, אגב, נדמה לי שאתם לא כל כך נהנים ואני חושד שזה לא רק בגלל החוק הרוסי. אותי איבדתם ונדמה לי שגם עוד כמה שגדלו עם הכדורסל הישראלי. ועוד אגב, במסגרת העבודה שלי יוצא לי לפגוש לא פעם אוהדי כדורסל מטורקיה, איטליה, ספרד, ועוד. מדגם מצומצם והכל, אבל כמעט ללא יוצא מהכלל הם מבכים את מה שקרה לכדורסל בארצם ומתלוננים שהם לא מסוגלים יותר לעקוב אחרי קבוצות הנעורים שלהם, שאיבדו כל צביון מקומי. ושלא כמונו, אלו הרי מדינות שלטענת ראי מפתחות מלא שחקנים ראויים. כנראה שכולנו לאומנים חסרי תקנה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 8:28 pm 
Hall of Famer

מי זה "כולנו"? תראה לי קשר קורלטיבי בין ירידה במקומות השמורים למקומיים לירידה בקהל אצל החברים הספרדים הטורקים והגרמנים, ואז נדבר על כולנו. לדעתי אתם מיעוט מבוטל. על כל דוגמה שתיתן אני אתן כמה שמראות ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 8:41 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מי זה "כולנו"? תראה לי קשר קורלטיבי בין ירידה בכמות המקומיים לירידה בקהל אצל חברים הספרדים הטורקים והגרמנים, ואז נדבר על כולנו. לדעתי אתם מיעוט מבוטל. על כל דוגמה שתיתן אני אתן כמה שמראות ההיפך.

מה לא ברור במה שכתבתי? "כולנו" הם אני והאוהדים שיצא לי לדבר איתם. יכול להיות שאתה צודק שאנחנו מיעוט מבוטל, למרות שכמות הקהל במשחקים היא לא המדד היחיד מן הסתם (דיברתי על זה; יש הרבה סיבות למה קהל מגיע או לא מגיע למשחקים).

בכל מקרה, כמו שאמרתי, תמשיך להינות (או לא) מקבוצת האמריקאים הבינוניים שלך שהיום הם פה ומחר בפנאתנייקוס. העיקר הרי הוא השם של הקבוצה. כל אחד ומה שעושה לו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 9:17 pm 
Junior

להכחיש שישנה העדפה/נטייה/רצון בקרב האוהד הממוצע לראות שחקן מקומי זה משונה משהו. אז למה בכלל לשחק כדורסל נבחרות ולהשקיע במחלקות נוער ? לא מבין למה סאבוניס צריך להנפיק לך נתוני צפייה בקהל שמושפעים מעוד הרבה פקטורים שלא קשורים לשיתוף שחקנים מקומיים בליגתנו.

גם הדיון פה סובל מהנטייה הרגילה של ראי לראות 0 או 1 ולא להבין כמה דברים באמצע. לא להבין שבסופו של דבר שבספורט יש פן מנטלי שהוא מתעקש תמיד לפספס, לא להבין שגם אפשר להחמיא ולזרוק מחמאה ולא "לסבול" כל הזמן, לא להבין ש"פיתוח שחקנים" זה לא בהכרח מילה גסה [להעדיף את ים מדר על פני אייל שולמן על פי משנתך זה אווילי מצד הפועל ת"א ?) והנטייה הגוברת בליגה מקצוענית לא פחות וטובה קצת יותר הולכת ונוטה לכיוון פיתוח שחקנים ומחשבה על העתיד. לא מבין למה זו מילה כל כך מגונה בעיני חלק מהאנשים בליגתנו.

מצד שני, כל הדיון הזה סובל מחסרונות נוספים [ולא רק לגופו של כותב]. היכולת לפתח שחקנים ישראליים קשורה למתקנים, למעמד המאמן הישראלי, להנהלות גרועות כאלה ואחרות, לדורות שצומחים כאן או לא צומחים כאן [מה עושים בשנים שחונות לעומת שנים פוריות יותר בכשרונות גולמיים], האם לקבוצה שנתמכת בכסף עירוני/מקומי יש מחוייבות מסויימת להשקיע אותו בשחקן מהנוער ולא מתאזרח ? אולי כן אולי לא ? לא בטוח שכל כלל/חוק שנחשוב עליו יצליח לתת פיתרון הרמטי לניואנסים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:05 pm 
Hall of Famer

לא יודע למה זה משונה, אני למשל כופר במובנותה-מאליה של הנטייה הזו ככל שזה אמור ברוב המכריע של אוהדי הכדורסל.
אף אחד לא צריך להנפיק לי שום נתונים אם לא בא לו, אבל כדאי שיהיה לו על מה להישען כשהוא קובע שככל שמורידים שחקנים מקומיים-ילידים הקבוצות לא מעוררות עניין. על כמות הקהל משפיעים הרבה גורמים אבל הם הולכים לשני הכוונים, מצד אחד יש גידול אוכלוסיה ושיפור ניכר בתשתיות - ומצד שני יש הרבה יותר שידורים מהרבה יותר משחקים אם לא מכולם, על מגוון של פלטפורמות, וחוויית צפייה בבית פי מיליון יותר טובה מאשר בימים עברו. בנוסף, יש היום הרבה יותר אלטרנטיבות בידוריות באופן כללי.

אז בקיצור, עדיף שתפסיקו להיתלות ב"גורמים נוספים". בסופו של דבר אפילו אם תיקח מקרים קיצוניים מאד שאתה רואה באירופה הפחות מוגנת, הייתי מצפה שלפחות בהם על כל הפקטורים לחיוב ולשלילה קבוצות יאבדו את הקהל שלהן. כמובן שזה לא קורה.
בוא ניקח מקרה קיצוני במיוחד, אבל ממש המקרה הסופר קיצוני, אמא של הקיצוני. בסקוניה ויטוריה, מכיר? במשחק הבית האחרון שלה בליגה, מול גראן קנריה, היא שיחקה עם שני ספרדים בסגל (אם לא פיספסתי איזו אזרחות שלישית של מישהו). האחד הוא סנגלי במקור, אבל בוא נגיד שכיוון שהתאזרח בספרד בגיל 14 או 15 כמדומני - נראה אותו כספרדי טהור. השני הוא נער פוסטר שבכל העונה שיחק 7 דקות בשני משחקים, וכמובן שלא שותף באותו משחק. בכל זאת עשיתי לך מערוף וספרתי אותו. שני שחקנים מקומיים בכל הסגל.
את המשחק הזה באו לראות יותר מ-10000 צופים. אז תגיד יש עוד פקטורים שמקטורים, במקרה כזה קיצוני הייתי מצפה לפחות צופים מאשר בבני דרור במשחק של לב השרון.

ים מדר על פני אייל שולמן? לא יודע אם שולמן תורם יותר ממדר היום, ומצידי שיקחו את זה עוד את זה בהתאם למה שהם חושבים שיתרום להם. ואולי השאלה הזו בכלל באה לקראת הפיתוח הבא של חוק הצברים?

כן, אני מכיר את נושא ה"אפסייד" באותה ליגה. אני לא סובל אותו להגיד את האמת. אתה מוזמן להדגים לי, עם זאת, כיצד קבוצות בליגה שעליה אתה מדבר, אני מניח, מוכנות להקריב משחקים ועונות כדי לפתח שחקנים לעתיד. ולא במצב שממילא העונה כבר הולכת קאקן וממילא לא יצא ממנה משהו, אז אפשר לעשות טנקינג. עונה חיה ואמיתית.

ולגבי המשפט האחרון שלך, אני לא יודע אם הדיון סובל מחסרון בנושא שעליו אתה מדבר בו, אני מעלה אותו כל הזמן או לפחות את חלקו. אני חושב שהבעיות של הכדורסל המקומי הן בראש ובראשונה בתנאים ובאימון בגילאים הצעירים, ושום חוק הסתדרותי במסגרת ליגות הבוגרים המקצועניות לא יפתור אותן. שם הבעייה ושם הפתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:10 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מי זה "כולנו"? תראה לי קשר קורלטיבי בין ירידה בכמות המקומיים לירידה בקהל אצל חברים הספרדים הטורקים והגרמנים, ואז נדבר על כולנו. לדעתי אתם מיעוט מבוטל. על כל דוגמה שתיתן אני אתן כמה שמראות ההיפך.

מה לא ברור במה שכתבתי? "כולנו" הם אני והאוהדים שיצא לי לדבר איתם. יכול להיות שאתה צודק שאנחנו מיעוט מבוטל, למרות שכמות הקהל במשחקים היא לא המדד היחיד מן הסתם (דיברתי על זה; יש הרבה סיבות למה קהל מגיע או לא מגיע למשחקים).

בכל מקרה, כמו שאמרתי, תמשיך להינות (או לא) מקבוצת האמריקאים הבינוניים שלך שהיום הם פה ומחר בפנאתנייקוס. העיקר הרי הוא השם של הקבוצה. כל אחד ומה שעושה לו את זה.

עם אמריקאים בינוניים אני מצפה מצברינו המצויינים שיוכלו להתמודד גם בלי חוקי הסתדרות...
אני נהנה מהקבוצה שלי כשהיא משחקת כדורסל טוב, ואני לא נהנה ממנה כשהיא משחקת כדורסל לא טוב. גם אם היא מלאה במתאזרחים וגם אם היא מפקידה את עמדה מספר 1 שלה בידי צברים מצויינים כמו מקל ואוחיון, זה לא משנה לי כהוא זה. לא זוכר שנהניתי מהקבוצה של מקל ואוחיון. וכנראה גם השנה, אם היו מביאים לי סנטר home grown מוביל - נניח, אלכס צ'וברביץ', עידן זלמנסון או בן אלטיט - במקום אלכס טיוס המתאזרח, כנראה לא הייתי נהנה יותר. סביר להניח שאפילו פחות.
אפרופו מקל ואוחיון, כשמכבי משתפת ישראלים מקומיים (שלא לדבר על נותנת להם להוביל אותה) ומשחקת חרא - אני לא רואה שהיא מקבלת קרדיט או הקלה כלשהי בביקורת עליה. זה היה ככה בשנות ה-90 וזה היה ככה גם בשנים האחרונות. וזה בסדר גמור, ככה זה צריך להיות, זו קבוצת בוגרים מקצוענית והיא נשפטת על בסיס התוצאות שלה והרמה שהיא מפגינה. אבל זה מראה לך משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:23 pm 
Hall of Famer

מודה שאני לא מבין את תפיסת התחת של אלה שמנכסים לעצמם הזדהות מקומית.

גדלתי על הפרקט באולם ישורון, אריק אלפסי הריץ אותי מדרגות, אבא של יובל זוסמן הרביץ בי ציונות, ליאור חכמון חבר שלי ועם דוד אסנטי-האח הגדול של ערן-העברתי בערך חצי ילדות במשחקי כדור בחצרות. הלכתי למשחקי ליגה שנייה שהיו מפוצצים בקהל עד אפס מקום, כשעל הפרקט משחקים משה נפתלי מהמסעדה הטריפוליטאית בשוק וניצן פניני עם הזריקה המכוערת ביקום. אני לא מזדהה עם השחקן הישראלי והמקומי?

הנה האמת: כשאתה מתבגר ומגלה שאוריה גור שהיה בלתי עציר בנוער ונראה כמו השחקן עם השליטה הטובה בעולם בכדור לא ברמה מקצועית של רוטציה בבוגרים, שדוד אסנטי שנראה כמו קובי בריאנט בנוער כנ"ל, שהאח הקטן שלו ערן שבכלל היה כוכב ואליפות תיכונים ונבחרת ישראל מצליח לשחק בליגת העל אבל הופך לשחקן הגנה למשימות מיוחדות-אתה מבין שעם כל הכבוד לרומנטיקה, אם אתה אוהב כדורסל ורוצה לראות כדורסל ברמה סבירה, התבססות על תוצרת מקומית עם 2 זרים והגבלת מתאזרחים תביא תוצאות עגומות מאד מבחינתך.

נדמה לי שהאנשים שמתגעגעים לתקופת 2 הזרים מתגעגעים בעיקר לניינטיז. לאינטרנט קווי, 2 ערוצים וmirc כאופציה מרגשת להתחיל עם בנות מהתיכון המקביל. לתמימות שהיתה ואיננה. בתור אוהד כדורסל שנסע לראות משחקים ברעננה והרצליה כשהיו לערים האלה קבוצות מגניבות (כולל בני השרון), אני לא צריך שחקנים מהנוער המקומי כדי ליהנות. אני רוצה כדורסל טוב. ואני בעד הזדהות כמובן, שחקני נשמה, כאלה שנותנים הכל על המגרש. בגלל זה עפתי על שמוליק ברנר מהקריות כשהוא שיחק בנתניה. אבל שאנשים שמפנטזים על ליגה עם 2 זרים ומתאזרח יחפרו קצת ויחשבו על הרמה האמיתית של הליגה הישראלית במצב כזה. זה לא יהיה נעים, וזאת אפילו לא תהיה באמת ליגה מקצוענית. יש היום, כאמור, 50-40 משרות "שחקן רוטציה ישראלי" בליגת העל ואני לא רואה שהן מאוישות בהכרח על ידי שחקנים ברמה שהייתי מגדיר כמקצועית סבירה. כאמור שוב, אני לא רואה בלאומית שחקני ליגת על מובהקים שנחנקים שם כי הם לא מקבלים הזדמנות ראויה בליגת העל. נדמה לי שלפנאטים של הכדורסלן הישראלי קשה להודות שיש מעט מהמצרך הנדיר "כדורסלן מקומי ברמה מקצועית סבירה", והם מבקשים לתלות את האשם בגורמים שבעצם מקדמים את הענף פה-זרים ומתאזרחים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:28 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
להגדיר את ליגת העל כ"ליגת האמריקאים הבינוניים שמתחלפים כל עונה" זה פשוט מגוחך, אני תוהה איזה מהחלקים של המשפט יותר שגוי. כמה שנים כאליף וואייט משחק בארץ, למשל? ואיך אפשר להגדיר את הזרים שמגיעים לכאן כ"בינוניים" (אם הם בינוניים אז מה נגיד על הישראלים?) כשלא מעט מהם מעטרים היום קבוצות יורוליג.

אנשים פשוט רואים מהרהורי ליבם. וזה בלי קשר לעמדתי בנושא המתאזרחים או החוק הרוסי או בכלל איך אמורה הליגה להיראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:08 pm 
Junior

נו אתה מתכחש לחילופי הזרים הרבים במקומותינו ? אגב חוסר הסובלנות והיכולת לראות מעבר לפופיק לא מתקשר רק לשחקנים הישראלים הנחותים והפריבילגים,לליאור חכמון ושאר ההשתפכויות הנוסטלגיות של נדב כאן. הם פוגעות גם בשחקנים זרים שהופכים למועמדים להחלפה אחרי 4-5 משחקים..אותם שחקנים הם אכן אמריקאיים בינוניים והתהיה של סאבוניס לגבי הגי ליג נכונה בסך הכל..ואני אוהב לראות משחקי ג`י ליג כן ?

בסופו של דבר מי שמפתח שחקנים ישראלים הן הקבוצות הקטנות. בקצה אחד של המקל יש קבוצות כמו גלבוע/גליל שקשה להתווכח שהמודל הייחודי שלהם די מצליח. גם נס ציונה זו דוגמא טובה למועדון קטן עם יסודות טובים. מצד שני קשה להגיד שאפשר להסתכל באופטימיות ולצפות שכל עוד יצחק פרי במכבי ראשלצ אפשר לצפות מהם לתת דקות לשחקן ישראלי כלשהו והאנדלמוסיה שחוגגת באילת,אשדוד ונהריה גם לא מהווה אקלים בריא במיוחד. באר שבע באה עם קונספט “ייחודי“ אבל כרגע הקונספט הזה מצליח במיוחד בגלל שיחוק של השנייה האחרונה עם כריסטון ודונלדסון. קשה להגיד שהחיבה של היו“ר לאיתור יהודים שיבוא לשחק כאן במשכורת של גרילר בבורגר קינג היא לא מוזרה משהו..והתירוץ שלהם שאף שחקן ישראלי לא היה מוכן לרדת לבאר שבע נשמע כמו תירוץ עלוב במיוחד.

ושוב..אני מת על קאליף וויט אבל הוא שחקן אמריקאי בינוני שלא נטעה. והוא נשאר פה הרבה שנים בגלל שהוא נפצע..שלא נטעה שוב.

בליגה הלאומית משחקים כעת מספר רב של שחקנים ששווים לליגת העל. אין טעם למנות אותם שכן חלק ירדו מסיבות כספיות. וחלק ירדו לשם כי איתרע מזלם לחתום חוזה ארוך עם מכבי חיפה. וחלק ירדו לשם או סתם התקבעו שם כי לא קיבלו הזדמנות ראויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:22 pm 
Hall of Famer

לא אתפלא אם אכן אף ישראלי ברמה ששווה לשים עליה כסף לא הסכים לרדת לבאר שבע.

רמת הזרים הממוצעת פה בהחלט מניחה את הדעת ביחס למשכורות, ואני מסכים עם מה שראובן כתב.

לא יודע מי אלה ה"מספר רב של שחקני לאומית ששווים ליגת על", בעיקר כשאתה לא מונה אפילו את חלקם. תמיד יש בליגה שנייה שחקנים שמעדיפים להרוויח שם יותר או לשחק שם מנסיבות אישיות, אבל הנקודה היא האם יש שחקני ליגת על מובהקים בלאומית שלא משחקים בליגת העל כי המתאזרחים תופסים להם את המקום. אשמח ללמוד ולהכיר כאלה. אגב, היות שפמברטון של אשדוד הוא בערך המתאזרח הגרוע היחיד שאשכרה מקבל דקות משחק משמעותיות, זה בכלל מופרך לחשוב שזה המצב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:24 pm 
Junior

ואני לא מבין למה חזרנו לקיצוניות שהפנאטיים מחפשים פיתרון של שני זרים ? הבעיה שזה כבר הפך להיות גם זרים ללא הגבלה, גם מתאזרחים עם משכורת ויכולת כדורסל של גרילר בבורגר קינג, גם מאמנים שלא מפתחים כישרון צעיר, גם הנהלות עם אצבע קלה על ההדק, גם מועדון גדול אחד שמייצר את רוב הכישרון בארץ ומנווט את מאגר הכישרון בהתאם לצרכיו בצורה לא חכמה במיוחד. יש הרבה חסרונות שמעידים שהשחקן הישראלי צריך הגנה.

מהצד השני יש עדיין מאמנים שלפתח שחקנים זה ההובי שלהם. יש את גלבוע גליל. יש את האליפות של העתודה שנתנה אפקט חיובי לשחקן המקומי (ראה ערך הרצליה שלא רצתה להביא עוד מתאזרח) עוד שנתיים יהיו 14 קבוצות. יש את התמריץ של מספר הזרים שעדיין רוב הקבוצות לוקחות. יש נקודות חיוביות בודדות במקומות נוספים. הפועל עם ים מדר למשל. נס ציונה וסבלנותה עם ישראלים וזרים כאחד שוב ראויה לשבח.

לא הבנתי את הערת אין 40-50 שחקני רוטציה לגיטימיים. דיברנו על זה שזה עניין של שנתונים ותוצאה של שנות בצורת רבות. המתאזרחים הטובים + שנתון 94-95 הפורה פלוס השלד של שתי העתודות יבטיחו שבשנים הקרובות יהיה מספר כזה של שחקנים טובים גם בלי להזריק אדם הוניג ודיוויד כהן לוריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:27 pm 
Junior

פמברטון דווקא יכול להתפתח לשחקן מחליף נורמלי לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:31 pm 
Hall of Famer

מה אתה אומר, באמת? כל עוד יצחק פרי שם לא יקבל ישראלי כלשהו דקות בראשון? כמה חבל שיש אתרי אינטרנט ודברים משונים כאלה שנקראים "מספרים", שמאפשרים לבדוק משפט כזה, והם מגלים שראשון היא דווקא קבוצה עם 0 מתאזרחים שבנתה הרבה על הצברים, כולל עמית עבו בן ה-19 שמקבל שם 10 דקות למשחק בערך. מה שעומד לרעת ראשון הוא לא הדקות של צברינו המצויינים בקבוצה הזו, אלא דברים פעוטים וזניחים לקבוצת כדורסל מקצוענית כמו תוצאות, יכולת, והתנהלות דווקא עם הזרים.
האנדרלמוסיה באילת היא בגלל עניין בין הקבוצה והעיריה עד כמה שאני יודע, מקצועית מאז החלפת הזר הם דווקא נראים סבבה. ובכלל, אתה חושב שזה קשור לויכוח פה? זה היה משתנה אם היו באילת פחות מתאזרחים ויותר צברים? אם הם היו זורקים את בורדיון ומביאים צבר במקומו, הבעיות מול העיריה היו נפתרות?
אשדוד נראה לי מצליחה לא רע עם קונספט המתאזרחים שלה (ועם המאמן המתאזרח שלה), ולא בפעם הראשונה. ולגבי באר שבע, הנטייה המוזרה של היו"ר שלה היא כל כך מוזרה שהיא עזרה להעלות אותם לליגת העל וגם להיראות שם לא רע בכלל עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:43 pm 
Hall of Famer

הבנו שאתה מבסוט על הויץ עם הגרילר בברגר קינג, ושאתה חושב שיש לכדורסל הרבה בעיות ברמת התשתית. אבל אתה כותב הרבה דברים תמוהים:

1) מיהם המאמנים ש"לפתח שחקנים זה ההובי שלהם"? גרינברג ידוע כנותן הזדמנויות לצעירים אבל הוא גם נותן למתאזרח הכי גרוע בליגה כרגע דקות משמעותיות ואין אף כשרון אמיתי שהוא באמת פיתח. בית הלחמי בגלבוע לפחות התחיל את הרומן שלו עם ישראלים אלמונים וצעירים מאילוץ מובהק של תקציב, נידחות גאוגרפית וחוסר במחלקת נוער נורמלית. מי עוד בהובי?

2) אתה יודע לאמוד את האפקט של אליפות העתודה? להרצליה יש שני מתאזרחים אגב, אחד מוכשר והשני בינוני לחלוטין.

3) לא יודע מה יש לא להבין ב50-40 משרות רוטציה. זה מה שיש פתוח בכל עונה בליגת העל. שנתונים טובים יותר או פחות-סבבה, אבל אני רואה כדורסל ישראלי 25 שנה ואני לא זוכר מצבים של רב ההיצע על הביקוש בגזרת הישראלים האיכותיים. בהגדלת הליגה אתה תולה תקוות? בוא ניזכר בכרמיאל של בני בוכניק ויפת אדגך, בחדרה עם גילי מוסינזון כישראלי בכיר, בקבוצות הקריות למיניהן שמנסות לתת צ'אנס לקובי אייזיקים של העולם. ליגה של 12 קבוצות זה די והותר לרמת הכשרון כאן, עם כל הכבוד לעתודה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:47 pm 
Hall of Famer

ולגבי ים מדר שהשם שלו נזרק פה מדי פעם, בואו נהיה פחות אדום 88 ונפנים שהוא לא משחק כי המאמן מוכן להקריב מעצמו למען פיתוחו, אלא כי הוא שחקן מוכשר שנותן תפוקה לגיטימית ושרואים איתו עתיד. לשחקנים כאלה תמיד יש מקום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: