סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 12:20 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
רז גל לא היה/עדיין הסוכן של גוני יזרעאלי כשמכבי חיפה נפטרה ממנו באמצע העונה?
אני אישית לא הייתי שם את כספי בהימור לטובתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 12:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שאני עדיין שם את כספי עליהם, גם אם פרנק אבגנייל ג'וניור היה מייצג אותם.
נתחיל בזה שההמלצות האלה בכלל ייושמו. עד כמה שראיתי גם במנהלת, גם באיגוד (פרישמן) וגם בארגון הצברים יש התנגדות להן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 1:05 pm 
Senior

אל תזלזל, הוא עבר את בחינות ההסמכה של לואיזיינה בלי ללמוד באוניברסיטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 1:15 pm 
Junior

אם אני ועדת שרעבי אני מתחיל בזה שהחוק יחול רק על מתאזרחים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 1:28 pm 
Hall of Famer

אז ב17 לחודש אירגון השחקנים יתכנס וצפוי להתנגד לחוק ובמקרה כזה חוזרים להסכמות שהושגו בתום השביתה

אין הגבלות על מתאזרחים
5 זרים בטופס ישראלי אחד ב5
בונוס של 700 אלף שקל לקבוצה עם 3 זרים
4 זרים אין קנס או בונוס
5 זרים קנס של חצי מיליון שקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 2:26 pm 
Hall of Famer

פתאום הבנתי את האירוניה שיכולה להתממש אם פתאום חלק גדול מהמתאזרחים ירדו לליגה השנייה , ויתפסו שם את "מקומות העבודה לצברים הצעירים" , בעוד במקביל את המקומות הללו בליגה הראשונה יאיישו עוד כמה זרים .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 5:43 pm 
Sophomore

לי ברור שההבחנה בין מתאזרח לצבר לא תתפוס בבג"ץ , לכן אין מה לדון בזה.לשיטתי, חנן קולמן לדוגמא יותר "ישראלי" מקולשוב שהיה שנים בארה"ב , עם זיקה מינימלית לנבחרות ישראל.
לי לא מובן מדוע לא תוקפים את נושא המיסוי בצורה קצת יותר יצירתית , לדוגמא , 4 הזרים הראשונים ישלמו מס כמו היום , מהזר החמישי ומעלה , ישלמו מס כמו ישראלי , 25% ממנו ילך לקופת המדינה , כמו היום , השאר ילך לקרן לפיתוח השחקן הישראלי שתשמש בין השאר , לתשלום של מאמני ילדים ונוער , ע"מ שהשחקן הישראלי כבר מגיל צעיר יקבל את המעטפת המקצועית הטובה ביותר שתתרום להתפתחותו.
זה גם ימנע מקבוצות שמשחקות באירופה להביא זרים ברמה של ישראלים (סתם לדוגמא ריי ממכבי אל מול שוכמן) רק כי הישראלי עולה 50% מס והזר 25% (על אותה משכורת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 7:56 pm 
Sophomore

מאמר דעה של דורון קרמר בישראל היום. ראי ודאי יגיד לנו שקרמר הוא בסך הכל עוד נציג קולני של "המיעוט הזניח" שרוצה הגבלות. עבורי, מדובר בפשרה הגיונית בין "רמת הליגה" ל"ציביון". לא מסכים עם כל מה שקרמר כותב במאמר שלו, אבל כן עם השורה התחתונה: שלושה זרים בליגה הישראלית וזהו. לא צריך שום הגבלות אחרות.

"הניסיון של ועדת שרעבי למצוא פתרון לעניין מספר הזרים בליגת הכדורסל, ובכך לקדם את הכדורסל והכדורסלן הישראלי, יכול להיראות על פניו כניסיון אותנטי, נטול פניות, שטובת הכדורסל הישראלי עומדת לנגד עיניו. אבל מי שטובת הכדורסל הישראלי, בדגש על ישראלי, באמת עומדת לנגד עיניו, יודע שהפתרון פשוט, בסיסי, וברור כמו מטבע ששוכב לו נטול תשומת לב מתחת לפנס: תורידו את מספר הזרים לשלושה וגמרנו עם הסיפור הזה. בלי חוק רוסי, בלי מענקים, בלי ‭ home ‬ ‭ grown‬ ובלי קשקושים אחרים. מי שרוצה קבוצה עם ‭ 12‬ זרים - שיעשה קבוצה לאירופה ויעזוב את הכדורסל הישראלי במנוחה.

הנראטיב לפיו מכבי ת›א והפועל ירושלים מייצגות את ישראל באירופה הוא מופרך, והן בעצם כמו כל תייר ישראלי שנוסע לחו›ל - בטוחות שכולם מתמקדים רק בהן ונמנעות מלדבר בעברית, רק כדי לגלות שהן לא באמת מעניינות שם אף אחד. קבוצות עם שלושה זרים שישחקו באירופה, גם אם זה בגביע המילקיקאפ או היורוטראש, יקדמו באמת את הכדורסלן הישראלי. לכן, כל פשרה אחרת על מספר זרים גבוה, נועדה לשרת אינטרסים זרים לכדורסל ולכדורסלן הישראלי. כל השאר זה גניבת דעת ופלפולי מילים.

ברגע שוועדת שרעבי החליטה שמותר לשתף שישה זרים, ברור לכל שמעמדו של הכדורסלן הישראלי לא מעניין אותה. כי אם הוא כן היה מעניין אותה, הם היו מתכופפים, מרימים את המטבע ששוכב לו מתחת לפנס, מנגבים ממנו את האבק, מכריזים על שלוש כמילת הקסם למספר הזרים, ונותנים לישראלים לשחק. על הדרך גם היו מורידים את מספר הזרים בליגה הלאומית לאחד. כמה פשוט - ככה בסיסי.

עניין המתאזרחים יותר מורכב. לשנות סטטוס של מתאזרחים ותיקים כמו חנן קולמן או אייזק רוזפלט יהיה עוול לשחקנים הללו. הם שילמו את חובם לישראליות. מתאזרח כמו טל ברודי אחראי לשינוי היסטורי בכדורסל הישראלי. הישג השיא של הנבחרת הבוגרת, המקום השני בטורינו ‭ ,1979‬ הושג בזכות נבחרת שהורכבה ברובה ממתאזרחים. בנים של מתאזרחים מובילים היום קבוצות ונבחרות ישראליות. המעשה הציוני מחייב אותנו להיות פתוחים וגמישים לעניין.

אבל אצלנו הציונות הפכה לציניות, והכוונות הטובות להפקרות: אזרוח בזק של אמריקנים שהקשר שלהם ליהדות מפוקפק עד לא קיים, בזכות קשרים נכונים במשרד הפנים, גורם לתחרות מי יצליח לרמות יותר. כל אלה שהתרגשו מהבר מצווה של טיילר רוצ'סטי בוודאי התרגשו יותר לראות את התמונות מהחתונה שלו, בכנסייה. דרק שארפ, ברד ליף וריצ'ארד האוול הם מקרים קלאסיים של ניצול הפירצה ושימוש בקשרים במקומות הנכונים, שהאריכו להם את הקריירה אבל נתנו לקבוצות שלהם יתרון לא הוגן, גם אם השאירו כאן בנים, מוכשרים ככל שיהיו. אז מכיוון שלא ניתן להתערב בחוק השבות (וטוב שכך), ובתקווה שהמשפט הבא לא יצחיק יותר מדי את עסקני ההתאזרחות, איגוד הכדורסל, מנהלת הליגה ומשרד הפנים חייבים לעבוד בשיתוף פעולה על מנת לבדוק היטב את מניעי ההתאזרחות, להקשות, לפקפק, לחקור חשדות של נישואים פיקטיביים על ידי שימוש בחוקרים פרטיים, לערב רבנים מציקים שאוהבים לפקפק ביהדותם של עולים, ולהוציא את המיץ למי שרוצה לחיות ולשחק כאן. בעצם כמו לכל עולה חדש."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 8:08 pm 
Hall of Famer

קרמר מזכיר את המתאזרחים של 79' כמשהו חיובי. אני מקווה שהוא מודע לכך ש-3 מתוך ה-4 מתאזרחים של הנבחרת ההיא חיים היום במדינה שכותבים בה משמאל לימין ולא נשארו כאן...

אגב דריק שארפ . הוא התאזרח עוד בתקופה שבה חתונה הקנתה אזרחות כמעט ישירה כמדומני (הוא לא שונה בכך ממייק קרטר, דזי בארמור, קורקי נלסון, קמיל דירקס, קית' בנט ועוד כמה חבר'ה אחרים שהתאזרחו אז באותה צורה ונתנו לקבוצות שלהם יתרון גדול בליגה. יותר ממה ששארפ נתן למכבי בליגה ). מבין הרביעייה שהוא ציין, אפשר לחשוב שרוצ'סטי הוא פירצה בחוק אבל מה לעשות שזה החוק? יותר מזה, רוצ'סטי קיבל אזרחות ע"ס אותו תנאי שמעל 300 אלף יוצאי ברה"מ קיבלו אותו מאז 1990. ברד ליף זה סיפור אחר לחלוטין, וכאן מדובר על זיוף מסמכים שנודע עליו 30 שנה מאוחר מידי.
האוול אכן קיבל דחיפה עצומה שתקצר לו את ההליך לחלוטין והתגרש אחרי שבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 10:18 pm 
Hall of Famer

באמת? לכל עולה חדש עושים את כל הדברים האלה? כי לפני שנייה סאבוניס וחבריו ניסו לשכנע אותי שבאופן כללי נורא קל לקבל אזרחות ישראלית עם כל חוק השבות הזה, וזה לא פייר.
ואם זו פשרה הגיונית אני מעדיף את חוסר ההגיון שקיים בכל מדינה אחרת באירופה כמעט.

אגב, מה הופך את חנן קולמן לאחד ש"שילם את חובו לישראליות" יותר מדרק שארפ "מנצל הפרצות הציני"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 11:50 pm 
Junior

קל יחסית לקבל אזרחות אם אתה מגיע ממדינות מערביות, אם אתה מגיע ממדינות במזרח אירופה או מאתיופיה למשל, זה כבר הרבה יותר קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 11:54 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:

שבוע אחרי מה ? קבלת האזרחות ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 06, 2018 12:37 am 
Junior

shmueliki כתב:
oren_80 כתב:

כן, חדש לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 06, 2018 1:17 am 
Hall of Famer

מנחם כתב:
קל יחסית לקבל אזרחות אם אתה מגיע ממדינות מערביות, אם אתה מגיע ממדינות במזרח אירופה או מאתיופיה למשל, זה כבר הרבה יותר קשה.

אז איך מליון רוסים קיבלו כאן אזרחות מאז 1990? כ-300 אלף מתוכם אגב לא יהודים הלכתית (מבוסס ע"ס אבא או סבא/סבתא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 06, 2018 1:26 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
shmueliki כתב:
oren_80 כתב:

כן, חדש לך?

לא ידעתי שזה היה סמוך עד כדי כך
מעניין ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 06, 2018 1:54 am 
Junior

oren_80 כתב:
מנחם כתב:

אז איך מליון רוסים קיבלו כאן אזרחות מאז 1990? כ-300 אלף מתוכם אגב לא יהודים הלכתית (מבוסס ע"ס אבא או סבא/סבתא)

אני לא יודע מה היה בשנות ה 90 אבל בשנים האחרונות, שבהן יש כבר הרבה פחות עולים, יש לא מעט שנתקלים בבעיות.

״בין השנים 2006–2016 סורבו בקשותיהם לעלייה של כ–4,900 אזרחי רוסיה וכ–4,500 אזרחי אוקראינה, כך עולה מתשובת "נתיב" לבקשת חופש מידע שהגיש גרביץ. כשמחשיבים את כלל מדינות ברית המועצות לשעבר, יש להניח שבפועל מדובר במספר גדול יותר״

https://www.haaretz.co.il/news/educatio ... -1.6366644

בשנים האלה עלו בסביבות שבעים-שמונים אלף עולים משתי הארצות האלה, כלומר שיותר מעשרה אחוז מהעולים סורבו, ומן הסתם רבים אחרים נתקלו בקשיים עד שקבלו אישור לעלות. אני מבטיח לך שאם תבחן את מספר הסירובים של עולים מארה״לב המספר אפילו לא יתקרב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 06, 2018 8:15 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
באמת? לכל עולה חדש עושים את כל הדברים האלה? כי לפני שנייה סאבוניס וחבריו ניסו לשכנע אותי שבאופן כללי נורא קל לקבל אזרחות ישראלית עם כל חוק השבות הזה, וזה לא פייר.
ואם זו פשרה הגיונית אני מעדיף את חוסר ההגיון שקיים בכל מדינה אחרת באירופה כמעט.

אגב, מה הופך את חנן קולמן לאחד ש"שילם את חובו לישראליות" יותר מדרק שארפ "מנצל הפרצות הציני"?

אז קודם כל, אין ספק שאנחנו חלוקים על איך רצוי שהליגה הישראלית תיראה.

אבל מעבר לזה, תתפלא לדעת שאני דווקא מסכים עם יתר הנקודות שלך, וכמו שכתבתי בעבר, לא במיוחד נוטה מחבב את ההשקפות והסגנון של קרמר (באופן כללי, וספציפית במאמר הזה). האם קל לקבל ליהודים ממדינות אחרות לקבל אזרחות ישראלית? נדמה שיחסית די קל, בהחלט קל יותר מאשר מהגרים בהרבה מדינות אחרות. לגבי חוק השבות עצמו, קרמר טוען שטוב שהוא קיים וזו נדמה לי אקסיומה בקרב רוב היהודים בישראל (וגם אלו שלא בישראל אני חושב). יש לי השגות על החוק עצמו וההשלכות שלו על מיעוטים בישראל. אבל גם אם נניח שאפשר להבין את הנחיצות של החוק (מפלט מאנטישמיות וכולי), הרי שהקישור בינו לבין אזרחות מיידית (להבדיל מהאפשרות ליהודים למצוא מקלט בישראל) הוא בעייתי.

ובכל זאת, מסכים גם שכל הנסיונות להבחין בין מתאזרחים לגיטימיים לבלתי לגיטימיים חסרי תועלת לאור החקיקה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 06, 2018 11:50 am 
Hall of Famer

עזוב את חוק השבות, דרק שארפ למשל לא התאזרח לפי חוק השבות. מעניין אותי מה מניעיו של קרמר להחליט שחנן קולמן "שילם את חובו לישראליות" ולעומת זאת דרק שארפ "ניצל בציניות פרצה במערכת".
הרי דרק שארפ שיחק בישראל יותר שנים מקולמן. הנישואין שלו אמנם הסתיימו לא יפה, אבל אין ספק שהם היו אמיתיים, אלא אם כן מישהו יטען שדי ג'יי שארפ הוא אדם פיקטיבי. שארפ גם שיחק שני קמפיינים כמדומני בנבחרת, אולי אפילו שלושה, לא זוכר בדיוק. אוסיף ואומר ששארפ היה פעיל מרכזי בארגון השחקנים (לפני שנהפך לארגון הצברים), אחד הפעילים היותר מיליטנטים בכל הקשור להתנהלות מול איגוד הכדורסל/מנהלת הליגה.
חנן קולמן הוא אמנם יהודי, בן של ישראלים לשעבר (או לפחות הורה ישראלי אחד) ויש לו שם פרטי מאד ישראלי, אבל הוא הגיע לישראל כשחקן נבחרת דנמרק. אגב, עוד לפני שהגיע לארץ השם שלו הועלה כאן על ידי כותב שורות אלו כמישהו שיכול להגיע כמתאזרח לישראל, ואחד הכותבים האחרים בפורום פגש במקרה את קולמן בדנמרק וסיפר שקולמן לא גילה שום יחס או התעניינות בישראל לפחות אז.
אז מה מבדיל ביניהם לטובתו של קולמן אליבא דקרמר? מן הסתם, רק דבר אחד... מה שלא מאיר את מניעיו של קרמר באור יפה.
ואני מבין שבמידה רבה אני מתפרץ לדלת פתוחה בתת-נושא הזה גם אצלך, אבל עדיין מסקרן אותי. מאיר באור מסוים את כל המאמר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 9:49 am 
Sophomore

במסגרת הפרוטוקולים של "ועדת שרעבי", שבחנה את מעמד השחקן הישראלי והגיעו לידי "גלובס", ניכרים המאמצים היצירתיים של נציגי מכבי ת"א בכדורסל,
כדי להוריד את סוגיית המס של הספורטאים הזרים מסדר היום.
מה עוד מגלים הפרוטוקולים? שיו"ר הוועדה, מנכ"ל משרד הספורט, הציע בעצמו כבר בישיבה השנייה להביא את העניין לטיפול חיצוני של חברת דלויט.

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001263801

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 10:26 am 
Hall of Famer

מכבי צודקים קודם כל בדבר אחד - השאלה היא האם ניתן לעקוף את אמנת המס עם ארה"ב, שחלה על כל אמריקאי שמרוויח עד 105-110 דולר לעונה.
כלומר זה כל האמריקאים בליגה למעט אלה של מכבי וירושלים, ואולי עוד זר אחד או שניים בליגה (ג'ף אדריאן נגיד). כל השאר נופלים באמנת המס וספק אם מדינת ישראל יכולה לעשות משהו בעניין. מאחר שאלה רוב מוחלט של הזרים בליגה, אני לא בטוח שבלי לדון עם ארה"ב בעניין אפשר לעשות משהו.
בכל אופן אני סקרן לראות את הפרוטוקולים במלואם, איך משרד האוצר של ישראל הציע לעקוף אמנת מס עם ארצות הברית.

הזרים שמרוויחים מעל זה - כלומר אלה של מכבי, אלה של ירושלים, ג'ף אדריאן ואולי אחד הזרים של חולון - זה כבר סיפור אחר. הם משלמים מס מופחת של 25% מתוך תקנה ישראלית פנימית ואז זה אפשר לתקן בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 11:09 am 
Junior

אבל אלה משלמים מס בארצות הברית, כולל מס פדרלי ומס מדינה. כתלות במדינה שממנה הם באים זה יכול להיות הרבה או מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 11:22 am 
Hall of Famer

על מי אתה מדבר? אלה שמקבלים פחות? אני בספק גדול מאד אם גם כשאתה מחבר את הכל ביחד, זה מגיע למס של 50% ואפילו 25%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 9:44 pm 
Hall of Famer

בכתבה מצוינת סוגיה שעלתה כמה פעמים בפורום ונותרה ללא מענה ברור - האם משלמים על מתאזרחים מס מופחת גם מעבר לשנת העלייה הראשונה שלהם ?
ציטוט:
מתאזרח הוא שחקן שלא נולד בישראל אבל זכה לקבל תעודת זהות ישראלית (התחתן עם ישראלית וכו') ונחשב מתוקף התעודה כישראלי לכל דבר. בכדורסל הישראלי משקלו שווה זהב לבעלי הקבוצות - הוא ממלא משבצת של ישראלי על המגרש מתוך שני המקומות שהקבוצות נדרשות על פי "החוק הרוסי". אבל לצרכי מס הוא זר לכל דבר - כלומר חל עליו מס מקסימלי מופחת של 25% בלבד.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 10:02 pm 
Hall of Famer

יש פה נדמה לי לפחות רואה חשבון אחד ולפחות עו"ד אחד שמתעסק בכאלה נושאים, בטח מכירים יותר ממני, אבל אני לא רואה מצב שרשות המסים נותנת לאזרח ישראלי כזו הנחה.
ספציפית לגבי מכבי, אריה מליניאק אמר ב-103 שהוא בדק את המתאזרחים של מכבי (הוא בדק רק את מכבי כמובן...) וכולם משלמים מס מלא. מאחר שמכבי לא ידועה כפילנטרופית בנושא מסים, כנראה שמה שכל מה שהכתבים אומרים פשוט לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 10:15 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
בכתבה מצוינת סוגיה שעלתה כמה פעמים בפורום ונותרה ללא מענה ברור - האם משלמים על מתאזרחים מס מופחת גם מעבר לשנת העלייה הראשונה שלהם ?
ציטוט:
מתאזרח הוא שחקן שלא נולד בישראל אבל זכה לקבל תעודת זהות ישראלית (התחתן עם ישראלית וכו') ונחשב מתוקף התעודה כישראלי לכל דבר. בכדורסל הישראלי משקלו שווה זהב לבעלי הקבוצות - הוא ממלא משבצת של ישראלי על המגרש מתוך שני המקומות שהקבוצות נדרשות על פי "החוק הרוסי". אבל לצרכי מס הוא זר לכל דבר - כלומר חל עליו מס מקסימלי מופחת של 25% בלבד.

מהיכן הציטוט הזה?
על פניו, נשמע לי כמו חירטוט גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], בטן רכה וחביבה ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: