סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 21, 2025 11:08 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2019 1:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
היו הרבה בעיות באוסלו, אבל בודאי שהפרטנר הפלסטיני היה רמאי ושקרן שלא היתה לו שום כוונה לעמוד בשום מחויבות היא אחת הגדולות שבהן. אבל זה לא שהצד הישראלי היה טהור וכשר והגון והכל נכשל באשמת הפלסטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2019 1:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אנחנו היום בענייני הסכמות. הצד הישראלי היה גם הוא בעייתי ומעולם לא התחייב באופן מלא לתהליך השלום, עוד לפני בחירות 96, בטח אחריהן, כולל האפיזודה האומללה של ברק כראש ממשלה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2019 1:39 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אנחנו היום בענייני הסכמות. הצד הישראלי היה גם הוא בעייתי ומעולם לא התחייב באופן מלא לתהליך השלום, עוד לפני בחירות 96, בטח אחריהן, כולל האפיזודה האומללה של ברק כראש ממשלה.

ברק דווקא היה די מחוייב לתהליך השלום למיטב זכרוני, רק שהוא התחייב לתהליך הכושל בערוץ הסורי והזניח כמעט לגמרי את הערוץ הפלסטיני, לפחות בתחילת הקדנציה שלו. אפשר להתווכח על זה, אבל לטעמי להזנחה שלו של הנושא הפלסטיני היה חלק מסויים בהקצנה של הציבור הפלסטיני שהתפוצצה לנו בפרצוף באינתיפדה השנייה (זה לא אומר שהוא אחראי לה, רק שההתנהלות שלו בהחלט תרמה להחמרה של המצב לדעתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2019 2:28 pm 
Hall of Famer

אני דווקא חושב שברק לא האמין לעראפת והדרך שלו להתמודד עם זה הייתה להעמיד את עראפת במבחן אול אין כזה, שהוא ידע שעראפת לא יצליח לספק את הסחורה וככה להוציא אותו אשם. כמובן שהתרגיל המבריק הזה שלו הצליח והתוצאה המבורכת הייתה האינתיפאדה השניה, שאיתה כמובן ברק לא ידע איך להתמודד. בחור מתוחכם שכזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2019 3:56 pm 
מנהל פורום

ברק היה שילוב של שני דברים. מצד שני אי אמון בפלסטינים והרצון לתקן את המשגה הבסיסי של אוסלו שלא אמר כלום על הסדר קבע, ולכן ההקפאה של הפעימות עד שלא יוסכם על הסדר קבע, ומצד שני הגישה הבולדוזרית והכושלת (עד כמה כושלת אפשר היה רק להבין בדיעבד) שאפשר יהיה בחודשיים להסכים על הסדר קבע ושמה שהוא יציע לפלסטינים יתקבל.

ביחד עם המנוול שעמד בצד השני והאינתיפאדה שממילא עמדה להתפרץ ושרון ושאר הנמרצים בכל הצדדים שרק חיכו לקריסת ההסכם, לא ממש היה סיכוי.

אני בכל אופן מתעב את ברק אבל חושב שבקריסה של אוסלו התפקיד שלו משני יחסית. זה לא יכל להצליח משום בחינה בשלב שבו הוא נכנס לשלטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 04, 2019 5:14 pm 
Sophomore

אוסלו קרס, ולא היה לו סיכוי מהורתו, מכיוון שנשען על שתי הנחות יסוד שגויות מעיקרן:
א. ערפאת והחבורה בתוניס מעוניינים לשלוט ביישות לאומית פלסטינית.
ב. הערבים ביו"ש יקבלו את הנ"ל כמנהיגים לאומיים.

שתי אלה נשענות על פרדיגמה שמאז הוכחה כלא נכונה בעליל: שכבר קיימת זהות לאומית פלסטינית.
אני מתכוון לזה במובן שבו זהות לאומית נבחנת במבחן האינטרס: האם בני הלאום האמור מוכנים להקריב אינטרסים אישיים וקבוצתיים/שבטיים למען האינטרס הלאומי.
הפלסטינים מעולם לא הראו שמץ של נכונות כזו, מעבר לניסוחים יפים של דובריהם. הרש"פ היא מארג של חמולות וקבוצות שכל אחת דואגת לעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 12:57 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
ביל קלינטון סבור כך. משוכנע אפילו.
לגבי מה היה אילו בבחירות, קטונתי. אבל גם כך, עם פרס הלוזר הנצחי בראש, זה היה על חצי אחוז בערך, לא? נראה לי קצת לא אפשרי להעריך בסבירות בעלת ערך כלשהי את תוצאות המערכת הנ''ל אילו ואם

נו, אז הוא משוכנע. ההסטוריה מלאה במנהיגים גדולים שטעט ואפילו מאוד בפרשנות שלהם לדברים.
המצב הנתון הוא די ברור, והיום מחלוף השנים הוא ברור עוד יותר. ערפאת לא באמת התכוון להסכם ההוא, גם לא בימי רבין בבחינת פיוס הסטורי. הדלת המסתובבת עם החמאסניקים, ועדויות של אישים פלסטינים שבשיחות עימו ב-93/94/95 הוא אמר להם "שהוא יעשה לישראלים את המוות" עם ההסכם הזה, והנאום המפורסם שלו בדרא"פ כמדומני על הג'יאהד והכל מראים שגם בזמן רבין הוא לא היה בענייני פיוס הסטורי.

מעבר לכך, אם רק רבי ןהיה יכול, מה זה אומר על פרס? הרי על פרס 20 שנה השתפכו בסופרלטיבים אדירים של נביא השלום ומדינאי דגול וכו' וכו'. אז הוא בעצם היה כלום ושום דבר? (ברור שלא. גם פרס והחבורה שלו היו הרוח החיה בהסכמי אוסלו ולא רבין).

ולגביי הסיפא- ראי כבר ענה. פרס הגיע למערכת הבחירות במצב טוב פי מאה ממה שרבין היה בנובמבר 95.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 1:00 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לאוסלו הייתה בעיה אמיתית, שהצד השני לא באמת התחייב לתהליך.
אבל נאמרו פה כמה דברים שאני לא מסכים איתם.
1. מצב העבודה ב-95 החל להשתפר. ההפגנות האלימות נגד אוסלו והשיא בעקירת הסמל של הרכב של בנימין בן אליעזר גרמו להתעוררות אצל גוש השמאל, התעוררות שהגיעה לשיאה בארגון העצרת הארורה, שהייתה מפגן כוח מרשים מאד. גם הסקרים החלו להתרומם. אין לי יכולת לנבא מה היה קורה אילולא רצח רבין, כי במציאות הנוזלית שלנו, בטח בתקופה ההיא, המון היה יכול להתרחש והסקרים יכלו להתהפך על הראש 5 פעמים.

2. הקמפיין של פרס היה בזיוני. אם מישהו היה רואה את סרטוני התעמולה של העבודה, הוא היה בטוח שפרס נבחר כראש ממשלה בבחירות ומעולם לא היה ראש ממשלה אחר. רבין? אולי היה פעם רמטכ"ל כזה. רצח? מה זאת המילה הזאת. פרס בכלל כל היום מבלה עם ילדים. העבודה פחדו מאנטנגוניזם של הציבור מאזכור הרצח וככה הצליחו לתת לגיטימציה למועמד בנימין נתניהו. בעיקר כשהצד השני הוריד לחלוטין את הכפפות עם קמפיין "פרס יחלק את ירושלים".

1. אני לא זוכר שמצב העבודה בסקרים התחיל להשתפר . אני זוכר שהוא היה במצב לא טוב. אבל ונניח והוא השתפר מעט, סביר להניח שעד הבחירות (שבמקור היו מתוכננות שנה לאחר הרצח) היינו מקבלים עוד 2-3 פיגועי התאבדות שהיו שוב מורידים אותם למטה קצת (הרי מה שהוריד אותם היה מאזן הדמים).
2. שוב, גם אם הקפיין היה בזיוני, נק' המוצא של פרס בו ומצבו בסקרים לכל אורכו היו טובים בצורה מובהקת מהמצב של רבין בסתיו 95 וקיץ 95. מה שגמר את פרס בדיעבד היה פיגועי ההתאבדות של פברואר - מרץ 96 שנתנו דחיפה גדולה לימין מהמרכז .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 1:01 pm 
Hall of Famer

לגביי ערפאת והמלחמה שלו בטרור החמאסי: ערפאת בפעם הראשונה התחיל באמת לעבוד אחרי פיגועי הטרור של פברואר-מרץ 96', כשהבין שזה יכול לגרום לאיבוד השלטון של העבודה. מהבחינה הזו, זה כבר היה מאוחר מידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 1:06 pm 
מנהל פורום

זו בכל מקרה ספקולציה מוחלטת להעריך מה היה קורה בין ההפגנה ההיא ובין הבחירות ב1996 אם רבין לא היה נרצח.

(אם להיות ציני, ייתכן שבפרק הזמן הזה פרס היה נרצח, ואז העבודה היתה לוקחת בקלות את הבחירות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 1:12 pm 
Hall of Famer

אולי ספקולציה, אבל בשביל שרבין היה צריך להתרומם בסקרים ולעקוף את נתניהו, היינו צריכים להעביר את 1996 בלי פיגועי התאבדות ועם עליה לפסים של פיוס מצד ערפאת.
אם זה לא קרה לפני כשרבין היה חי, אני לא מוצא סיבה למה זה היה קורה לאחר מכן, בטח שלפי המציאות בישראל של 1994-1996 הגיוני מאוד שהיינו מקבלים עוד כמה פיגועי התאבדות בזמן שנותר על הבחירות שלא בדיוק היו מסייעים לעבודה לקחת אותן.

צריך גם לזכור, ההשפעה של פיגועי ההתאבדות של 94-95-96 על הציבור הישראלי הייתה עצומה. זו הייתה הפעם הראשוה שהוא נחשף לכאלה כאן על צילומי וסיפורי הזוועות, וזה מבלי להכנס למספר ההרוגים הלא קטן שהם טמנו בחובם בכ"א ואחד מהם.

כך או כך, מצטער- לא רואה איך השארות של רבין בשלטון הייתה גורמת לצד השני בטנגו להתהפך , ולגרום להסכם להיות כזה שלא מוביל למאזן דמים שגרם לציבור רב במרכז לא לתמוך בו.
(וזה כאמור מבלי להכנס לעניין שרבין לא היה הרוח החיה הגדולה הבלעדית מאחורי ההסכם הזה, רוצה לומר שהיורש שלו ממש לא היה אנטי ההסכם ולא פעל בשביל לסכל אותו. אם כבר, להיפך. פרס היה להיות על אוסלו, ובניגוד לרבין גם לא תיעב תיעוב אישי את ערפאת אלא די חיבב אותו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 1:14 pm 
Sophomore

לא אומר שרק רבין היה יכול. ברור שהאירוע המכריע (בצד הישראלי) מבחינת אוסלו היה ההפסד בבחירות. גם אם רבין היה מפסיד בבחירות התוצאה הייתה מין הסתם זהה.

בלי לטעון לרגע שערפאת בסדר באיזשהו מובן, אני נוטה להאמין שאם התהליך היה נמשך כמתוכנן אחרי הבחירות (כלומר עם פרס/רבין ורצון אמיתי מצידנו ולא עם ביבי שלא היה לו כל עניין בו), תחת הלחץ של קלינטון (שהיה מאוד מחוייב לתהליך), וכנראה גם מובארק וחוסיין, לערפאת פשוט לא היו הרבה ברירות. אבל אולי אני סתם נאיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 1:19 pm 
Hall of Famer

דווקא התהליך בתקופה של נתניהו, עד כמה שזה יישמע מוזר, לא נעצר.
לא הייתה שם התלהבות גדולה, אבל נתניהו המשיך עם הסכם חברון ועם הסכם וואי שנה וחצי לאחריו.
הפיצוץ למעשה בא כזכור שנה וקצת אחרי שנתניהו עזב את בלפור.

ברור שלעולם אי אפשר לדעת מה היה קורה. אולי אם רבין לא היה נרצח הוא היה נגלה לערפאת בחלום , וערפאת היה באמת מונע את התעצמות ופעולות החמאס, 1996 הייתה הופכת לשנה שבה סופסוף הציבור קיבל את מה שהובטח לו", ובסתיו 96' הציבור היה נותן צ'אנס לרבין שוב. אני פשוט חושב שזה:
א- עם סיכוי נמוך מאוד לאור מה שהיה בתקופה שקדמה לרצח.
ב- זה רחוק מרחק מזרח ממערב לקביעה של "אין, הרצח גמר את השלום" מהסיבות שציינתי לעיל (כולל הפרסונלית עבור פרס ורוחו וחלקו בהסכם וכל ההתנהלות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 1:25 pm 
Hall of Famer

אגב רבין, מעניין לראות את הנאום שלו בכנסת בדיונים על אוסלו ב', זמן קצר מאוד לפני הרצח. החזון שלו לפתרון הקבע הוא הרבה יותר "ימני" ממה שאולי אפשר לטעות לחשוב. יכול מאוד להיות שאם היה מתעקש על הקווים הכלליים שלו (מן הסתם ברור שהיה מתגמש על חלקם) זה היה נגמר באותו פיצוץ שקיבלנו בסתיו 2000.

ציטוט:
את פתרון הקבע אנו רואים במסגרת שטח מדינת ישראל שיכלול את מרבית שטחה של ארץ-ישראל, כפי שהיתה תחת שלטון המנדט הבריטי - כמובן, זה לא מתייחס לרמת-הגולן - ולצדה ישות פלשתינית אשר תהיה בית למרבית התושבים הפלשתינים החיים ברצועת-עזה ובשטח הגדה המערבית.

אנו רוצים שתהא זו ישות שהיא פחות ממדינה והיא תנהל באופן עצמאי את חיי הפלשתינים הנתונים למרותה. גבולות מדינת ישראל לעת פתרון הקבע יהיו מעבר לקווים שהיו קיימים לפני מלחמת ששת הימים.

לא נחזור לקווי ‎4 ביוני ‎1967. ואלה הם עיקרי השינויים.

לא כולם - כפי שאנו רואים אותם ורוצים אותם בפתרון הקבע: בראש ובראשונה ירושלים המאוחדת, שתכלול גם את מעלה-אדומים וגם את גבעת-זאב, כבירת ישראל, בריבונות ישראל - -

תוך שמירת זכויותיהם של בני הדתות האחרות, הנצרות והאסלאם, לחופש גישה ופולחן במקומות הקדושים להם, על-פי נוהגי דתם.

גבול הביטחון להגנת מדינת ישראל יוצב בבקעת-הירדן, בפירוש הנרחב ביותר של המושג הזה.

שינויים שיכללו את צירוף גוש-עציון, אפרת, ביתר ויישובים אחרים שרובם נמצאים באזור מזרחית למה שהיה "הקו הירוק" לפני מלחמת ששת הימים.

להקים גושי יישובים, והלוואי שהיו כמותם, כמו גוש-קטיף, גם ביהודה ושומרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 5:25 pm 
Hall of Famer

מקווה שגדעון סער יקבל כמה שיותר קולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 7:06 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
דווקא התהליך בתקופה של נתניהו, עד כמה שזה יישמע מוזר, לא נעצר.
לא הייתה שם התלהבות גדולה, אבל נתניהו המשיך עם הסכם חברון ועם הסכם וואי שנה וחצי לאחריו.
הפיצוץ למעשה בא כזכור שנה וקצת אחרי שנתניהו עזב את בלפור.

ברור שלעולם אי אפשר לדעת מה היה קורה. אולי אם רבין לא היה נרצח הוא היה נגלה לערפאת בחלום , וערפאת היה באמת מונע את התעצמות ופעולות החמאס, 1996 הייתה הופכת לשנה שבה סופסוף הציבור קיבל את מה שהובטח לו", ובסתיו 96' הציבור היה נותן צ'אנס לרבין שוב. אני פשוט חושב שזה:
א- עם סיכוי נמוך מאוד לאור מה שהיה בתקופה שקדמה לרצח.
ב- זה רחוק מרחק מזרח ממערב לקביעה של "אין, הרצח גמר את השלום" מהסיבות שציינתי לעיל (כולל הפרסונלית עבור פרס ורוחו וחלקו בהסכם וכל ההתנהלות).

התהליך בתקופה של נתניהו לא נעצר, אבל רוקן מתוכן. היו מספיק סיפורים על הסכמות שהתקבלו מול הפלסטינאים, רק בשביל לגלות שבשטח הרמטכל מופז קיבל החלטות הפוכות מההסכמות. ישראל ניסתה כל מה שיכלה בשביל לצאת מהתהליך בלי לשבור את הכלים.

לגבי הסיכויים של רבין לנצח את הבחירות, אני לא באמת יודע. כמו שרשמתי. יכלו לקרות מיליון ואחד דברים עד לבחירות. אולי 3 חודשים לפני הבחירות רבין היה מגיע להסכם עם הסורים והעם דווקא היה מרוצה מההסכם הזה? אולי לאור ההפרות החוזרות ונשנות של עראפת להסכם אוסלו רבין 4 חודשים לפני הבחירות היה עוצר את התהליך וזוכה לתמיכה מהציבור על העמידה האיתנה שלו על ביטחון ישראל? מי יכול לדעת מה היה קורה. העובדה היא שהייתה התעוררות בגוש השמאל בשבועות הספורים שקדמו לרצח ואני לא חושב שהבחירות היו של נתניהו בוודאות אם רבין לא היה נרצח.

ומה זאת אומרת גם אם הקמפיין היה בזיוני. ברור שנק' המוצא של פרס הייתה טובה. מישהו הלך ורצח ראש ממשלה, זה נותן נק' פתיחה טובה לממשיך שלו. הוא הצליח לבזבז את נק' הפתיחה הזאת גם בקמפיין הביזיוני ואני מניח שגם בהתנהלות מול עראפת שנראתה חלשה ושיחקה ישר לידיים של הקמפיין על חלוקת ירושלים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 7:11 pm 
Hall of Famer

רבין היה מובס מול ביבי כי אוסלו היה תהליך מפגר, זה עד כדי כך פשוט.

ובנושא אחר, חשבתי על כך שיש סיכוי טוב שמה שבאמת גורם לביבי להיות אנטאצ'בל במערכת הבחירות, זה העובדה שבפעם האחת שהימין החליט ללכת על מנהיג אלטרנטיבי (קרי:שרון), גם הוא הלך ועשה אקט שמאלני (ומטומטם) להחריד כמו ההתנתקות. נדמה לי שעכשיו יש פחד אמיתי שכל מנהיג, שמאל או ימין, יעשה טעות מפגרת כזאת או אחרת.
פרט לביבי, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 7:58 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
רבין היה מובס מול ביבי כי אוסלו היה תהליך מפגר, זה עד כדי כך פשוט.

אני שמח שהארת את עינינו (המפגרות עד כדי כך).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 8:01 pm 
Senior

כשהשמאל טוען שהימין מפגרים, זו התנשאות שתתן עוד חמישה מנדטים לביבי
כשהימין טוען שהשמאל מפגרים זה שילוב של עממיות עם תפישת עולם מוצקה להפליא ושטחית להפליא (ויש שיגרסו "נורטוניזם")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 8:27 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שהשמאל מפגר, אמרתי שאוסלו היה מפגר. ונדמה לי שעל כך יש קונצנזוס די רחב היום בציבור הישראלי משני צדי המתרס.
בכל מקרה, גם לי כמו אורן זכור שרבין פיגר מאד אחרי ביבי בסקרים לפני שנרצח. הייתי מאד שמח לו אורן, הארכיוניסט של הפורום, היה גם מוצא לכך סימוכין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 8:45 pm 
Hall of Famer

בעצם, לא צריך את אורן. מצאתי בעצמי. לאחר תיקו בין ביבי לרבין בסיבוב הראשון בסקר מינה צמח (לצידו של רפול השלישי), הרי שבסיבוב השני: נתניהו - 52. רבין - 39. וכן, סקרים לא תמיד מדויקים וכו' וכו' ועדיין - יש אינידקציה לצד אחד, אין אינדיקציה לצד השני. ובאופן כללי, אני לא רואה סיכוי שהציבור היה מצביע למי שהוביל תהליך שנתפס כזה שגרם ל 250 הרוגים בצד הישראלי. זה נשמע לי מופרך לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 8:47 pm 
Sophomore

250 הרוגים.
פשוט הזוי שזה נשמע היום מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 9:11 pm 
Hall of Famer

עמוס אני לא יודע לגביי מעשים של מופז ההיפך ממה שנקבע. רק נזכיר שמופז היה רמטכ"ל תחת נתניהו פחות משנה וגם אחרי שנכנס הייתה החתימה על וואי שכללה נסיגה נוספת.

לגביי מה היה יכול לקרות אתה צודק. וכמו שגם כתבתי, אולי היה קורה משהו שהיה הופך את הקערה. רק שזה בהסתברות נמוכה לאור מה שהיה בשנה וחצי שלפני.

כך או כך, הדיון מבחינתי הוא על הכפירה בטענה שהרצח הרס את התהליך. ובכן, הוא לא. כי תהליך נורמלי מבחינת ערפאת לא היה גם לפניו. יותר מידי עדויות מאוששות את זה מהימים של 93 עד 95. ערפאת התעורר בשלב מסוים רק אחרי פיגועי חורף 96 וזה היה קרוב מידי לבחירות עבור פרס.

אגב נתניהו, בשורה התחתונה המצב הבטחוני ב3 השנים שלו כלל דווקא ירידה בכמות ההרוגים לעומת 94 עד 96 כמדומני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 9:14 pm 
Hall of Famer

דעתן בגרוש כתב:
250 הרוגים.
פשוט הזוי שזה נשמע היום מעט.

לי זה לא נשמע מעט...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 05, 2019 9:23 pm 
Sophomore

מאז נרצחו יותר מ-1300...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: