סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 12:18 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 3:02 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
צארלס חזרת והזכרת אותי כגזען איזה 5 פעמים
אתה מתבקש לצטט משפט שמעיד על גזענות
עד שתמצא (לא תמצא) אתה מבחינתי קשקשן

האמירות שלי הם אמירות שאפילו הערבים יחתמו עליהם בשמחה וצהלה, שרובם לא רוצים אותנו בארץ ? חלקם לא רוצים אותנו באדמה? שחלקם הלא מבוטל מוכנים לרצוח? שמחנכים שם לשנוא יהודים? שערבי שהיה גודל בחינוך היהודי סיכוייו לרצוח קטנים פי הרבה? זו גזענות? בדיוק להפך, זו ביקורת על החינוך וההסתה במגזר הערבי.

כמובן שאתה תהפוך את המיעוט שכתבתי עליו לרוב ואז תכתוב "כל הערבים" בשמי, ותתקוף, אתה רק עושה מעצמך צחוק. ותאשים אןתי בשנאה מובנית כשכבר כתבתי שאין שום חינוך לשנאה (פשוט אין חינוך בכלל בנוגע לערבים, נורטון יכול לדבר על אוירה וזה הגיוני-הם רוצחים בנו בטרור ללא הרף, המבצעים שלנו באים כדי לעצור את הטרור. אבל בפועל לא מדברים על ערבים בחינוך התורני) ואחכ תאשים אותי שאני לא מבדיל בים פלסטינים לערביי ישראל כשכבר כתבתי שהערבים בחיפה ידידותיים ואזרחים רגילים לחלוטין

בקיצור אתה יכול להמשיך לקשקש, להוציא מהקשרן הודעות, להמציא טענות ולתקוף , אתה רק ממשיך להוכיח שאתה לא ישר , לא מספיק בוגר כדי להתווכח בצורה מכובדת ומדויקת לטענות ובעיקר אתה עושה מעצמך צחוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 4:00 am 
Hall of Famer

שוב, פלאש. בגדול אני בצד שלך (הרבה הרבה פחות קיצוני, אבל עדיין).
ועם זאת, אני מצטער אבל אתה מקשקש לחלוטין לגבי החינוך בישיבות שונות. במצפה יריחו, ועוד איך שדיברו על זה, וכאמור גם צוד מסכים עם זה וזוכר את זה כך.
עכשיו, יש כמה אפשרויות.
א. או שמצפה היא באמת מקום מיוחד. אני מניח שדברים דומים יקרו גם בכל מיני ישיבות באלון מורה או בית אל, אבל יכול להיות שאתה באמת למדת רק בצד המאד ממלכתי. אין לי מושג.
ב. או שכן למדת במקומות קיצוניים יחסית (אין לי מושג, הייתי מת לדעת איפה באמת למדת), ואתה קצת סלקטיבי.
אבל בוא נגיד שעלונים של כך או כהנא חי, או מה שזה לא היה אז ,היו דברים מאד מקובלים במצפה יריחו בזמנו, וגם אם ממרומי 21 השנים שעברו אני לא זוכר בדיוק מה אמרו ומתי, הרי שהשנאה לערבים היתה חלק מהותי ואינטגרלי לחלוטין מהאווירה בישיבה, הן בין התלמידים והן בין הר"מים.
ג. או שאני ממציא הכל, גם יכול להיות. אבל כך גם צוד זוכר. אז לא נראה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 8:16 am 
Junior

אני באמת לא מבין מדוע אתה, פלאש, או כל אחד אחר מתרגש מהמילה גזען כשהיא נאמרת על ידי אדם שכל מילה שניה שלו היא "גזענות". בחיי, רמת הדיון (ולמעשה בכלל) של האנשים האלה היא כ"כ נמוכה, פשטנית, ילדותית ולא מאתגרת כך שהם לא שווים כל התייחסות.

נ.ב. חייב לציין שאהבתי את הדיון עם שקי (שבטח לא יסכים איתי על הרבה דברים), הוא מגיב לעניין ולא חמום מוח שבוחר לקחת את הדיון למקומות מגוחכים בכל פעם שאין לו מה לענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 10:26 am 
Sophomore

נורטון כתב:
ועם זאת, אני מצטער אבל אתה מקשקש לחלוטין לגבי החינוך בישיבות שונות. במצפה יריחו, ועוד איך שדיברו על זה, וכאמור גם צוד מסכים עם זה וזוכר את זה כך.
עכשיו, יש כמה אפשרויות.
א. או שמצפה היא באמת מקום מיוחד. אני מניח שדברים דומים יקרו גם בכל מיני ישיבות באלון מורה או בית אל, אבל יכול להיות שאתה באמת למדת רק בצד המאד ממלכתי. אין לי מושג.
ב. או שכן למדת במקומות קיצוניים יחסית (אין לי מושג, הייתי מת לדעת איפה באמת למדת), ואתה קצת סלקטיבי.
אבל בוא נגיד שעלונים של כך או כהנא חי, או מה שזה לא היה אז ,היו דברים מאד מקובלים במצפה יריחו בזמנו, וגם אם ממרומי 21 השנים שעברו אני לא זוכר בדיוק מה אמרו ומתי, הרי שהשנאה לערבים היתה חלק מהותי ואינטגרלי לחלוטין מהאווירה בישיבה, הן בין התלמידים והן בין הר"מים.
ג. או שאני ממציא הכל, גם יכול להיות. אבל כך גם צוד זוכר. אז לא נראה לי.

עלונים של דרכה של תורה או של קול ה' בכח רחוקים מרחק רב מאוד מחינוך לרצח ערבים - לפחות במקומות שבהם מקבלים את העלונים ולא במקומות שבהם הם יוצאים לאור.

למרות שמההיכרות האישית שלי עם הכותבים בעלונים האלה והמוציאים לאור, גם לאף אחד מהם אין קרקפת ערבית על החגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 11:22 am 
Junior

זו קצת התממות לטעון שאין פה הודעות גזעניות בשיח הזה... מבחינת חלק מהכותבים אין שום הבדל בין ערבי תושב יפו, ערבי תושב טירה, ערבי מחברון או ערבי נוצרי מב"ש.
ערבי הוא ערבי, הוא מחונך לשנאה ובהסתברות לא נמוכה (ציטוט של פלאש) הוא רוצה להרוג אותנו.

לצורך המשחק אני מוכן להשתמש בכל טיעון ולוגיקה שהשתמשתם פה כלפי ערבים כדי להדגים שמרבית הדתיים הם הומופובים ושובניסטים. אני יכול למצוא לכם עשרות ( כנראה מאות) טקסטים והרצאות של רבנים נחשבים נגד הומואים ונשים, אני יכול להראות לכם שרוב המשתתפים בהפגנות נגד זכויות הקהילה הם דתיים וכנ"ל נגד שירות משמעותי של נשים בצה"ל.

עכשיו אני כמובן יודע שזה קשקוש מה שכתבתי כי זה אחוז זניח, וגם אם ביחס לקהילה החילונים האחוז הזה גדול בהרבה בקהילה הדתית הוא עדיין זניח בתוך הקהילה הדתית.
אבל רק לצורך הדיון אני משוכנע שאין טיעון כמעט שלא השתמשתם בו כלפי הערבים שאני לא יכול להשתמש בו כאן לטובת הטיעון שלי. אגב, כמובן שבשיחה הזאת אין שום הבדל בין חרדי, דתי לאומי, חרד"לים וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 11:35 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
Shiver כתב:
את הראיות להסתה אתה יכול לראות כמעט בכל תמליל חקירה של ערבי ישראלי שמבצע לטענתו "צדק מוסרי".
הרי אם הערבים הישראלים היו חשופים כמו כל ילד יהודי רגיל למידע אובייקטיבי בנושא הסכסוך, הם לא היו מחליטים יום אחד להתהפך ולבצע מעשים "לאומניים" פלסטינים.
בסך הכל ביחס לאחד ממיליארד וחצי הערבים הממוצעים בעולם יש להם חיים נוחים - לרוב בית, מים זורמים, חופש פולחן, חשמל, אוכל, מערכת רווחה, חינוך, מדינה מערבית ומשכורת יחסית גבוהה.
כלומר ההסתה הזאת צריכה לבוא מאיזשהו מקום, ולבטח היא לא ממותנת מספיק (שלא לאמר מעודדת) על ידי הדור המחנך.

בסופו של דבר במבחן התוצאה היו כנראה מאות רבות של פשעי אלימות קשים של ערביי ישראל בשנים האחרונות. והם מגיעים מאיזשהו מקום, והמקום הזאת הוא לא מערכת החינוך הישראלית.
זה החינוך בתוך המשפחה והחמולה, זה ההטפות במסגדים, זה שטיפת המוח בטלוויזיה ושל המנהיגים הפלסטינים וכמובן הרשתות החברתיות.

אתה מבסס את המספרים על משהו או סתם זורק? מאות רבות של פשעי אלימות לאומנים של ערביי ישראל? אני אופתע אם נגיע בממוצע לדו ספרתי לשנה. דפוקים ואלימים יש בכל חברה, וסביר להניח ששם האחוז גבוה יותר, אבל מכאן עד משהו מאפיין את האוכלוסיה המרחק רחוק לטעמיץ
כאמור, אשמח לראות גיבוי לנתונים.

ומה קשור היחס שלהם לערבים הממוצעים בעולם? אני צריך להשוות את עצמי לבן למהגרים פולנים בעולם? אני צריך להשוות את עצמי לאוהדי לברון אחרים בעולם? תשווה אותם לישראלים כי הם ישראלים.

גם מהדוגמא שנתת לא הצלחתי להבין ממש מה זה העמוד הזה. ניסיתי לחפש את העמוד של אום אל פאחם וכמובן הגעתי לעמוד אחר:
https://www.facebook.com/UMMELFAHEM2014/
מניח שזה העמוד של אום אל פאחם עם 416 אלף עוקבים... שיטוט לא מעמיק מדי לא מצא שם איזה פוסט מרתק במיוחד.
אין לי מושג מה העמוד שנתת שם, מה כמות המגיבים, מה זה מייצג ומה זה אומר.

רוצה שאני אמצא לך פוסטים עם מאות (כנראה אלפי) תגובות של "מוות לערבים" ועוד איחולים אחרי פרשת אלאור עזריה?

דו ספרתי לשני (במקרה הטוב) מטפס תוך כמה שנים למאות מקרים. לא התכוונתי על שנה בודדת. בכל אופן הנקודה היא ש: מספר מעשי האלימות על רקע לאומני של ערביי ישראל כלפי יהודים >>>> מספר מעשי האלימות על רקע לאומני של יהודים כלפי ערביי ישראל (כנראה כמעט אפס) או פלסטינים (בודדים). גם בחומרת העבירות יש הבדל (בלי להמעיט בחומרה) - אצל היהודים זה כמעט תמיד מסתיים בגרפיטי, השחתת מכוניות וכו'. אצל הערבים יש הרוגים ופצועים...

גם אם אני משווה את הערבים הישראלים ל"ישראלים רגילים" ולא למקביליהם בארצות ערב - הם בסך הכל במצב סביר. יש בישראל אוכלוסיות רבות אחרות שהם מסכנות, עניות, ובלי החוזק השבטי שקיים בחברה הערבית, ובכל זאת אתה לא רואה שיוצאים מהם רוצחים על רקע אפלייתם בחברה. כלומר שיש פה נושא אחר שמשום מה אתה מתעלם ממנו שזה ההסתה הנרחבת בחברה הערבית ישראלית. אולי באמת רק חלק קטן מההסתה מתרגם אצל אותם אנשים למעשי טרור בפועל, אבל רבים אחרים סופגים אותה, מכילים אותה, מעודדים אותה ומלבים את האש, גם אם זה מתחת לפני השטח. לפעמים אתה רואה את זה מתפרץ כמו במהומות אוקטובר.

והאתר שצירפתי זה סתם הלינק הראשון שמצאתי (אפילו לא שמתי לב מאיזה אתר הכתבה שמפנה לדף הפייסבוק).
לעומת זאת, האתר שאתה הבאת שטענת שהוא "תמים" ואזרחי לחלוטין, מביא פוסטים של ראא'ד צלאח שהוא בטח לא אחד שמכיר באיזושהיא צורה בלגטימיות של הנוכחות שלנו כאן או מטיף להתערות בחברה של הציבור שלו. הרבה מחבלים יצאו מהפלג הצפוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 11:39 am 
Junior

sheky כתב:
זו קצת התממות לטעון שאין פה הודעות גזעניות בשיח הזה... מבחינת חלק מהכותבים אין שום הבדל בין ערבי תושב יפו, ערבי תושב טירה, ערבי מחברון או ערבי נוצרי מב"ש.
ערבי הוא ערבי, הוא מחונך לשנאה ובהסתברות לא נמוכה (ציטוט של פלאש) הוא רוצה להרוג אותנו.

לצורך המשחק אני מוכן להשתמש בכל טיעון ולוגיקה שהשתמשתם פה כלפי ערבים כדי להדגים שמרבית הדתיים הם הומופובים ושובניסטים. אני יכול למצוא לכם עשרות ( כנראה מאות) טקסטים והרצאות של רבנים נחשבים נגד הומואים ונשים, אני יכול להראות לכם שרוב המשתתפים בהפגנות נגד זכויות הקהילה הם דתיים וכנ"ל נגד שירות משמעותי של נשים בצה"ל.

עכשיו אני כמובן יודע שזה קשקוש מה שכתבתי כי זה אחוז זניח, וגם אם ביחס לקהילה החילונים האחוז הזה גדול בהרבה בקהילה הדתית הוא עדיין זניח בתוך הקהילה הדתית.
אבל רק לצורך הדיון אני משוכנע שאין טיעון כמעט שלא השתמשתם בו כלפי הערבים שאני לא יכול להשתמש בו כאן לטובת הטיעון שלי. אגב, כמובן שבשיחה הזאת אין שום הבדל בין חרדי, דתי לאומי, חרד"לים וכו'...

רגע, וזה לא נכון שמרבית הדתיים הומופובים? יש לי היכרות רבה עם המון אנשים דתיים בדרגות שונות (חרדים עד שומרי שבת בלבד) וגם סתם מסורתיים (שמנסים לגרום לך להאמין למרות שהם בעצמם לא שומרים שבת) והמשותף לרובם המכריע הוא שהם כן מחזיקים בדעות הומופוביות ברמות שונות.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' פברואר 14, 2019 11:41 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 11:40 am 
Hall of Famer

אם נחזור רגע לנושא הבחירות , בנתיים הקמפיין של הליכוד\ביבי הוא חתיכת גועל נפש צרוף. משימוש ציני במשפחות שכולות , עד לנסיון הכתמת הרמטכ"ל ששימש תחת נתניהו בכל שקר אפשרי. פשוט להקיא מהמסריחים האלה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 11:53 am 
Junior

sheky כתב:
דו ספרתי לשני (במקרה הטוב) מטפס תוך כמה שנים למאות מקרים. לא התכוונתי על שנה בודדת. בכל אופן הנקודה היא ש: מספר מעשי האלימות על רקע לאומני של ערביי ישראל כלפי יהודים >>>> מספר מעשי האלימות על רקע לאומני של יהודים כלפי ערביי ישראל (כנראה כמעט אפס) או פלסטינים (בודדים). גם בחומרת העבירות יש הבדל (בלי להמעיט בחומרה) - אצל היהודים זה כמעט תמיד מסתיים בגרפיטי, השחתת מכוניות וכו'. אצל הערבים יש הרוגים ופצועים...

גם אם אני משווה את הערבים הישראלים ל"ישראלים רגילים" ולא למקביליהם בארצות ערב - הם בסך הכל במצב סביר. יש בישראל אוכלוסיות רבות אחרות שהם מסכנות, עניות, ובלי החוזק השבטי שקיים בחברה הערבית, ובכל זאת אתה לא רואה שיוצאים מהם רוצחים על רקע אפלייתם בחברה. כלומר שיש פה נושא אחר שמשום מה אתה מתעלם ממנו שזה ההסתה הנרחבת בחברה הערבית ישראלית. אולי באמת רק חלק קטן מההסתה מתרגם אצל אותם אנשים למעשי טרור בפועל, אבל רבים אחרים סופגים אותה, מכילים אותה, מעודדים אותה ומלבים את האש, גם אם זה מתחת לפני השטח. לפעמים אתה רואה את זה מתפרץ כמו במהומות אוקטובר.

והאתר שצירפתי זה סתם הלינק הראשון שמצאתי (אפילו לא שמתי לב מאיזה אתר הכתבה שמפנה לדף הפייסבוק).
לעומת זאת, האתר שאתה הבאת שטענת שהוא "תמים" ואזרחי לחלוטין, מביא פוסטים של ראא'ד צלאח שהוא בטח לא אחד שמכיר באיזושהיא צורה בלגטימיות של הנוכחות שלנו כאן או מטיף להתערות בחברה של הציבור שלו. הרבה מחבלים יצאו מהפלג הצפוני.

אז בוא ננסה לאמת את מה שאתה אומר - אתה יכול לתת לי בבקשה 10+ מקרים של אלימות לאומנית של ערביי ישראל כלפי יהודים מהשנה האחרונה? אגב, גם אם תמצא 10 בממוצע בשנה אז אתה מסתכל על חלון של 20 שנה כדי להגיע למאות (200 זה הכי מעט שתוכל לכנות מאות).

האלימות הלאומנית של ערביי ישראלי כלפי היהודים בארץ היא גדולה בכמה סדרי גודל מאשר האלימות היהודית כלפי הפלסטינים? שוב, מאיפה אתה מביא את זה? על סמך מה אתה מבסס את זה? אני משוכנע שהנתון הזה שרשמת הוא שקר. גם מם מה שרשמת בהמשך הוא קצת מוזר בהתחשב בזה שרק לפני כמה שבועות נהרגה פלסטינית מיידויי אבנים של יהודים טובים.

בפסקה השניה אתה ממשיך עם הקו של ערביי ישראלי רוצחים לאומנים, כאמור, מחכה ל10+ מקרים. אם צמצמנו את זה לרצח אז בוא נסגור על 5 ככה בשנה האחרונה? אם אתה רוצה לקחת את זה מהמקום הלאומני למקום הפלילי אז אני משוכנע שבקרב אזרחי ישראלי יהודים הורגים יותר יהודים מאשר ערבים הורגים ערבים.

ולגבי האתר לא טענתי כלום, זה נראה כמו העמוד הרשמי של אום אל פחם ולא ראיתי שם דברים חריגים במיוחד (אמנם בשיטוט קצר). מה יש בפוסטים של ראאד סלאח? לא עברתי על הכל אבל אשמח לקבל ציטוטים אלימים שהעמוד עצמו מפרסם.

ואם נגיד, רק נגיד שתמצא 10, אפילו נבוא לקראתך ונגיד שתצליח למצוא 50 מקרי אלימות לאומניים (שום סיכוי שתמצא) בממוצע לשנה, מה זה מעיד על אוכלוסיה של 1.8 מיליון איש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 11:55 am 
Hall of Famer

yoya כתב:
מצחיקה אותי הטענה שהערבים הם רצחניים והרגו הרבה יותר יהודים בזמן שצהל הרג הרבה אלפים יותר של ערבים חפים מפשע (או "לא מעורבים")
הטרור הוא נשקו של החלש. החזק משתמש בצבא. לכן יהודים לא יוצאים להרוג ערבים, יש את צהל בשביל זה.

האמת שהדוגמא לכך שערבים הם יותר רצחניים ועם הרבה פחות ערך לחיי אדם (כקולקטיב, לא ברמת הפרט. יש ביניהם אנשים נפלאים) לא מחויבת בכלל מהעימות איתנו.
מספיק לראות את העימותים שלהם בינם לבין עצמם (סוריה, עירק, אלג'יר, פיגועים שונים ומשונים במדינות ערביות ומוסלמיות לא ערביות, ואפילו את החמאס זורק מקומה 14 פעילי פת"ח בעזה ב-2007) או את זכויות האדם האפסיות שיש במדינות ערב לעומת מה שיש כאן.

וזה מעבר לעובדה שיש קצת דמגוגיה בטענת החפים מפשע שהעלית, לאור העובדה שהצד השני בסיבובים האחרונים ביודעין נלחם מריכוזי אוכלוסיה בשביל להגביל את פעילות צה"ל ועדיין מסכן את אוכלוסיותו שלו עקב כך. גם יותר אזרחים גרמנים חפים מפשע נהרגו במלחה"ע ה-2 מאשר בריטים או אמריקאים , וזה לא הופך את הצד הגרמני לשווה ערך ברצחנות שלו אז לצד הבריטי/אמריקאי.

אגב, ואם נחזור לעימותים שלנו, הצד הערבי נקט בהרבה יותר הרג חפים מפשע בעימותים עם הצד היהודי כאן בימי טרום העצמאות, יש לומר. וזה לפני צה"ל וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 12:35 pm 
מנהל פורום

שקי אני לא הסטטיסטיקן של השב"כ ואין לי את הזמן לעשות מחקר, אבל אתה מוזמן לחפש בעצמך. תראה את הלינק הזה. יש גם רפרנסים משנים קודמות.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7 ... D7%91-2018
פברואר - תושב יפו רצח את איתמר בן גל בצומת אריאל.
פברואר2 - 3 ערבים ישראלים מאום אל פאחם נעצרו על רקע הצטרפות לדאעש ותכנון פיגועים בהר הבית, בתי כנסת וכנסיות.
מרץ - פיגוע דריסה בעכו ע"י מחבל משפרעם.
אוגוסט - במחבל מאום אל פאחם שניסה לרצוח בעיר העתיקה
עוד: ברצח תהילה נגר על ידי המאהב הערבי שלה (שריצץ את הגולגולת שלה על רקע רומנטי)
על רצח מעסיק יהודי בן 60 אאלט גם באום אם פאחם.
היה את הפיגוע ירי בעיר העתיקה שנרצחו בו 2 שוטרים על ידי 3 ערבים ישראליים.
ועוד ועוד... וזה רק מה שהציבור יודע וחשוף אליו שיצא אל הפועל.

אני לא אומר שכל אחד מ1.8 הערבים הישראלים הם רוצחים בפוטנציה.
אבל מהצד השני לגמד את המעשים של אלו שכן מנסים ומצליחים ולהציג אותם כעשבים שוטים או תפוחים מורעלים בסל זה לעצום עיניים במקרה הטוב.

למשל תראה את התגובות להרג המחבל מאום אל פאחם.
בעיר הוא קיבל כבוד והלווית מלכים של אלפים. האם אתה עדיין חושב שהלך הרוח ברחוב שם לא תומך בכאלה דברים?
https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-657483

לגבי צלאח, הפוסט שראיתי בקבוצה היה עדכון על מעצר הבית שלו. אבל מבחינתי הוא דמות שהיא כל כך קיצונית וחותרת נגד קיומנו היהודי פה במדינה, שעצם העיסוק והתמיכה הפומבית בו מטעם גורמים רשמיים של מדינת ישראל הוא לא לגיטימי (ולצורך העניין - דף פייסבוק של עירייה במדינה הוא כזה).
היית מעלה על דעתך שראש עיריית לונדון (הפקיסטני) מהלל ותומך למשל אנשים שקוראים לעצמאות של פרובינציות בריטיות ברחבי העולם?
או שדף הפייסבוק של טקסס תומך בהחזרת טקסס (הכבושה כזכור) למקסיקו?
קוראים לזה להשתין מהמקפצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 1:01 pm 
Junior

Shiver כתב:
שקי אני לא הסטטיסטיקן של השב"כ ואין לי את הזמן לעשות מחקר, אבל אתה מוזמן לחפש בעצמך. תראה את הלינק הזה. יש גם רפרנסים משנים קודמות..

אם אין לך את המידע הזה אז למה אתה זורק מספרים וכמויות? מאיפה אתה טוען שהטרור של ערביי ישראל הוא גדול בכמה סדרי גודל מהטרור היהודי כלפי הפלסטינים?
אוקי בלינק שרשמת יש 4 אירועים לאומניים על ידי ערביי ישראל ב2018.
הירי כלפי השוטרים היה ב2017. את הרצח של המעסיק בן ה60 לא מצאתי, אשמח לקבל הפניה.
הרצח של תהילה נגר הוא לאומני? למה? גם יהודים שרוצחים את בנות הזוג שלהם (ולא חסר כאלו) הם לאומניים?

Shiver כתב:
אני לא אומר שכל אחד מ1.8 הערבים הישראלים הם רוצחים בפוטנציה.
אבל מהצד השני לגמד את המעשים של אלו שכן מנסים ומצליחים ולהציג אותם כעשבים שוטים או תפוחים מורעלים בסל זה לעצום עיניים במקרה הטוב.

למה זה לעצום עיניים?
אין לי שום ספק שקיימת הסטה לאלימות בחברה הערבית, אני רק טוען שזה בהחלט אחוז קטן מאוד.
כמובן שגם ערביי ישראל הם לא מקשה אחת. יש איזורים שבהם יש יותר הסתה ואין לי ספק שיש קבוצות אלימות ולאומניות בחברה הזאת אבל עדיין, לא רואה איך זה למשהו שמעיד על האולכוסיה הערבית בישראל.

Shiver כתב:
למשל תראה את התגובות להרג המחבל מאום אל פאחם.
בעיר הוא קיבל כבוד והלווית מלכים של אלפים. האם אתה עדיין חושב שהלך הרוח ברחוב שם לא תומך בכאלה דברים?
https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-657483

אתה שוב ממציא מספרים? איפה כתוב מילה על אלפים? אפילו ליברמן מדבר על מאות.
שוב, אני לא טוען שכולם בחברה הזאת צדיקים, רחוק מזה.
אידיוטים יש בכל צד, את חתונת השנאה אתה לא זוכר?
אני כן מסכים שמבחינת אחוזים זה יותר גבוה באוכלוסיה הערבית בארץ, אך עדיין זה מיעוט קטן.

Shiver כתב:
לגבי צלאח, הפוסט שראיתי בקבוצה היה עדכון על מעצר הבית שלו. אבל מבחינתי הוא דמות שהיא כל כך קיצונית וחותרת נגד קיומנו היהודי פה במדינה, שעצם העיסוק והתמיכה הפומבית בו מטעם גורמים רשמיים של מדינת ישראל הוא לא לגיטימי (ולצורך העניין - דף פייסבוק של עירייה במדינה הוא כזה).

עכשיו עברנו לשיחה על האם ערביי ישראל הם ציונים? הם לא. איך זה קשור לדיון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 1:12 pm 
Junior

אגב, אם כבר אתה מדבר על מאות פעולות לאומניות:
https://www.haaretz.co.il/news/politics/1.6809259

עדיין בטוח שהפשעים הלאומניים של ערביי ישראל גודלים יותר?

והנה, אני יכול להגיד שבשנים האחרונות האזרחים היהודים עשו אלפי פשעים לאומנים כלפי פלסטינים.
עכשיו אני לא טוען שכל 7 המיליון יהודים בארץ הם מחבלים לאומניים, אבל מהצד השני לגמד את המעשים של אלו שכן מנסים ומצליחים ולהציג אותם כעשבים שוטים או תפוחים מורעלים בסל זה לעצום עיניים במקרה הטוב.

( מיותר לציין שאני כן חושב שאלו עשבים שוטים, אבל אשמח להבדל בין הטענה שלך לטענה הזו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 2:09 pm 
Junior

נורטון כתב:
עכשיו, יש כמה אפשרויות.

אני למדתי בבית אל 3 שנים. לא שמעתי שנאת ערבים או חינוך לשנאת ערבים או חינוך להפגנות נגד או דחיפה לפעולות תגמול. אם כבר בקרב התלמידים הרוח היא לפעול בהפגנות וחסימות נגד פינויים של הממשלה וכו, וראש הישיבה בעבר לא התנגד והיום מתנגד לחסימות כבישים וכו

על היחס לערבים לא שמעתי שום שיעור שמכווין תלמידים לאנשהו. פשוט אין דיבור על ערבים. אז אולי בתקופתך במצפה המצב היה יותר נפיץ, באמת שאין לי מושג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 3:07 pm 
Junior

sheky כתב:
Shiver כתב:
את הרצח של המעסיק בן ה60 לא מצאתי, אשמח לקבל הפניה.

מניח שהתכוון לזה:
https://he.m.wikipedia.org/wiki/רצח_ראובן_שמרלינג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 3:27 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
sheky כתב:
Shiver כתב:
את הרצח של המעסיק בן ה60 לא מצאתי, אשמח לקבל הפניה.

מניח שהתכוון לזה:
https://he.m.wikipedia.org/wiki/רצח_ראובן_שמרלינג

תודה !

רפרוף קצר מעלה שזה לא רלוונטי לסוגיית אלימות ערביי ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 14, 2019 6:33 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
נורטון כתב:
עכשיו, יש כמה אפשרויות.

אני למדתי בבית אל 3 שנים. לא שמעתי שנאת ערבים או חינוך לשנאת ערבים או חינוך להפגנות נגד או דחיפה לפעולות תגמול. אם כבר בקרב התלמידים הרוח היא לפעול בהפגנות וחסימות נגד פינויים של הממשלה וכו, וראש הישיבה בעבר לא התנגד והיום מתנגד לחסימות כבישים וכו

על היחס לערבים לא שמעתי שום שיעור שמכווין תלמידים לאנשהו. פשוט אין דיבור על ערבים. אז אולי בתקופתך במצפה המצב היה יותר נפיץ, באמת שאין לי מושג

רק אציין למען ההגינות שבהחלט לא היו דחיפות לפעולות תגמול. לא צריך להגזים. ואני לא זוכר אווירה שעודדה אלימות של ממש.
קריאות שמחה ותמיכה בברוך גולדשטיין, כן היו לעומת זאת
כל השאר, כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 10:23 am 
Sophomore

אם לחזור לנושא העיקרי, ניסנקורן הצטרף לגנץ. מישהו מופתע? אני מתכוון לפוליטיות של ניסקורן, העמדות של גנץ לא מעניינות.

ודבר ששיעשע אותי: עפר שלח אומר שלא יהיה איחוד עד שלא יהיו הסכמות בנושאי מהות.
אני חושב שלקרוא לרשימה שבה גנץ במקום הראשון ולפיד בשני "שונה מהותית" מרשימה שבה לפיד במקום הראשון וגנץ בשני...
האמת, עכשיו שאני חושב על זה זה דווקא מסתדר לי.
זו באמת המהות של שתי הרשימות.
עפר שלח, עלית על משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 10:43 am 
Hall of Famer

אפשר לצחוק כמה שרוצים על 2 המפלגות האלו, וגם אני צוחק (או בוכה). אבל אי אפשר לבטל את עופר שלח כבן אדם ללא מהות. דווקא כאן אני לא רואה איך עופר שלח יושב ביחד עם צבי האוזר. זה באמת מפלגה מאוחדת בין מרץ לאיחוד הלאומי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 11:06 am 
Junior

יש את הכתבה הזאת של ווינט מהסופ"ש:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 47,00.html

ציטוט:
האיחוד המדובר ביותר – ובעל הפוטנציאל הדרמטי ביותר – הוא בין יש עתיד ויאיר לפיד לבין חוסן לישראל ובני גנץ. השניים מנהלים שיחות בארבע עיניים, אולם עדיין קיימים ביניהם לא מעט פערים. המחלוקות קשורה לא רק בשאלה מי יהיה ראש הרשימה והמועמד לראשות הממשלה (בהקשר זה לפיד הציע רוטציה אולם לא נענה בחיוב), אלא בעיקר על סוגיות מהותיות של דת ומדינה, גיוס חרדים, אסטרטגיית פעולה במקרה שבו יודיע היועץ המשפטי לממשלה על שימוע לראש הממשלה באמצע מערכת הבחירות ועוד.

משום מה זכור לי שקראתי את זה בסופ"ש גם דיברו על נושאים מדיניים כנקודת מחלוקת אבל עכשיו זה לא קיים (הכתבה נערכה היום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 11:15 am 
Senior

איחוד בין גנץ ללפיד יהיה האמ אמא של האנטיסינרגיה

לעניין גנץ, אלא אם יש לו אסטרטגיה מעולה, קשה לי לראות אותו משמר את המומנטום בחודשיים שעד הבחירות.
אני מהמר שההתלהבות ממנו תדעך מעט והוא יגמור עם שישה שבעה ח"כים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 11:30 am 
Sophomore

גם אני חושב כמוך, תומר, מה שאומר שיש לו אינטרס רציני לחבור ללפיד - אבל ההרגשה היא שזה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 11:47 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ככה חשבתי גם על לפיד בבחירות הראשונות שלו. זה לא קרה.
אני לא חושב שגנץ ירד לחד ספרתי, הוא יישאר באזור ה-15-20 להערכתי, אבל כמובן לנצח את נתניהו או להרכיב ממשלה אין לו סיכוי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 11:57 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ככה חשבתי גם על לפיד בבחירות הראשונות שלו. זה לא קרה.
אני לא חושב שגנץ ירד לחד ספרתי, הוא יישאר באזור ה-15-20 להערכתי, אבל כמובן לנצח את נתניהו או להרכיב ממשלה אין לו סיכוי.

גנץ צריך עוד מהלך אחד משמעותי בימים הקרובים לפני סגירת הרשימות כדי שהמומנטום שלו ימשך והוא יתחיל באמת להתפס כמועמד לגיטימי להדיח את נתניהו, אם הוא לא יעשה את זה, המומנטום כנראה ידעך והוא יסיים כעוד מפלגה בינונית ונתניהו יטייל לקדנציה נוספת. בעיני המהלך שיכול לשבור את השיוויון זה דווקא לצרף את אורלי לוי, ליברמן או כחלון, מה שיעזור לו יותר מאשר לצרף את לפיד או את העבודה. לפיד והעבודה זה משחק סכום 0, מי שמצביע להן כנראה שבכל מקרה מתנגד לנתניהו ואז, גם אם גנץ גדל כמפלגה עצמאית, הוא לא ממש מגדיל את הגוש שמתנגד לנתניהו. צירוף של אחד מ-3 המפלגות הקטנות לעומת זאת יכול להעביר אליו קולות שכרגע יכנסו בלי בעיות לגוש של נתניהו, תזוזה של עוד 4-5 מנדטים מגוש נתניהו לגוש גנץ זה כבר משהו מאוד מאוד משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2019 4:28 pm 
Junior

זו התוכנית. הבעיה היא שלאורלי לוי יש אגו גדול יותר משל אביה... עדיין מאמין שזה ייסגר ממש לפני סגירת הרשימות.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: