סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 320 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ת'רד המלחמה התורן
הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 10:41 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה פשוט מקשקש.

הרמטכ"ל כפוף לדרג המדיני שיודע בדיוק מה המצב הבטחוני ומה אפשר לעשות ובאיזה מחיר.
הדרג המדיני ה"ימני" נוקט שוב ושוב בסטטוס קוו ונמנע מלקבל החלטות קשות וככה זה נראה.
הרפיסות היא של הקבינט שהוא הימני בתולדות ישראל ולא עושה כלום לשיפור מאקרו במצב הבטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 10:49 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ואני סתם לא מבין, כמו בפעם שעברה, איך אין לישראל תגובה מוכנה ומיידית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 11:05 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
אני לא תומך בביבי ולא הצבעתי לו מעולם. הנקודה היא שמשעשע אותי שחושבים שגנץ יביא בשורה אחרת, בייחוד כשבתור רמטכ"ל הוא היה רופס, ובייחוד כשבממשלתו תמצא את מרצ והעבודה.

הבעייה עם ביבי זו לא העובדה שהוא לא מונע לחלוטין את הירי מעזה, כל עוד העזתים רוצים לירות-הם גם יצליחו במינונים כאלו ואחרים וזה לא משנה אם ראש הממשלה יהיה ביבי, גנץ, תמר זנדברג, או איתמר בן-גביר. הנקודה היא שביבי מצד אחד מתפאר בעצמו כ-"חזק" ו-"בטחוניסט", ומצד שני הוא לא עושה שום דבר כדי לשנות את המצב ברמה אסטרטגית ויסודית. הוא יכול להחליט שהוא רוצה למוטט לגמרי את שלטון החמאס או לפחות לחסל חלק גדול משדרת ההנהגה שלהם, הוא יכול להחליט שהוא מכניס את צה"ל לרצועה ומטהר אותה לגמרי סטייל חומת-מגן (לא יודע אם זה בכלל אפשרי, עזה זה סיפור אחר לגמרי מיו"ש, אבל הוא יכול לנסות), הוא יכול להחליט שהוא רוצה להגיע איתו להסדרה ולעבוד ביחד על שיקום רציני של עזה והוא יכול אפילו להכיר במדינה פלסטינית בעזה כחלק מאיזשהו מהלך מדיני רחב יותר שיגרור אחריו גם מדינה פלסטינית ביו"ש. יש כל מיני דברים שאפשר לעשות כדי לשנות את המצב הקיים בצורה יסודית (ואפשר גם להתווכח אם שינוי כזה או אחר יהיה לטובה או לרעה), אבל הוא פשוט מקשקש הרבה ולא עושה כלום שזה הדבר הכי רופס שאפשר לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 11:50 am 
Junior

זה כן אני כתב:
אני לא תומך בביבי ולא הצבעתי לו מעולם. הנקודה היא שמשעשע אותי שחושבים שגנץ יביא בשורה אחרת, בייחוד כשבתור רמטכ"ל הוא היה רופס, ובייחוד כשבממשלתו תמצא את מרצ והעבודה.
נוו באמת, מה זה התגובה הלא קשורה הזו? לא צריך להיות איש אמ"ן או לעבוד בשב"כ/במוסד או להיות חבר בקבינט כדי לדעת את העובדה הפשוטה, פתיחה במבצעים צבאיים בהיקף נרחב (דוגמת מבצע "צוק איתן" ברצועת עזה ב- 2014) מאושרות על ידי הממשלה או על ידי הקבינט בלבד. לצבא אין שום יד בכך, הם הרשות המבצעת במקרה הזה. יש סעיף חוקתי לכך. פעולות צבאיות משמעותיות העלולות להוביל למלחמה, אף אם הן ננקטות לשם הגנה עצמית, מחייבות החלטת ממשלה או קבינט.

בני גנץ כיהן כרמטכ"ל בין השנים 2011–2015. חברי הקבינט היו מהקואליציה בראשות הליכוד. להגיד שבני גנץ היה רופס זה להגיד שהקבינט היה רופס. ליברמן כיהן כשר ביטחון ממאי 2016 ועד נובמבר 2018. ראינו מה זה נתן. שום דבר כי מדיניות הממשלה ו/או הקבינט בקואליצית הליכוד היא רופסת. אז בוודאי שגם הרמטכ"לים באותה תקופה יהיו רופסים כי הם כפופים להם.

בגלל זה גם הצחיק אותי נפתלי בנט שלאורך תקופה ארוכה בקמפיין שלו דאג לטנף בכל מקום כמה גנץ היה רמטכל חלש...הלו, גיבור, אתה שבלבל את השכל כל יום שהוא נמצא בקבינט כדי לאשר מבצעים. או איך שהוא אמר "למשוך ימינה"...מה בני גנץ קשור? לא סתם הימין החדש עומד על 4 מנדטים.

וגם אני לא מצביע ביבי (וגם לא גנץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 12:21 pm 
Hall of Famer

הדרום בדיוק השבוע מסיים שנה של מלחמת התשה והחודש זה הגיע גם לגוש דן ולשרון.
בכל מקרה 2 חטיבות שריון ירדו לדרום .הערכות מדברות על כמה ימים של כתישה אוירית אולי משהו בסגנון עמוד ענן .
דובר צהל הודיע שהחמאס ירה את הטיל r160 מרפיח.120 ק'מ.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 1:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני אוהב שדובר צה"ל מודיע מראש בצורה מסודרת על צעדים אופרטיבים וסד"כים. בצוק איתן עשו את זה בהדלפות והיה הרבה יותר קשה לעקוב.
אם אפשר, שיודיעו גם מיקומים, זמנים, ציוד, נקודות תורפה. אל תהיו קשים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 1:32 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ואני סתם לא מבין, כמו בפעם שעברה, איך אין לישראל תגובה מוכנה ומיידית.

דווקא יש.

היא אמנם מורכבת ממאה אחוזי מברברת ונטולה כל צעד אפקטיבי, אבל התגובה מוכנה ומוצאת לפועל באופן מיידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 1:36 pm 
Junior

לכל אלה שהגיבו לי:
נכון, אתם צודקים שהקבינט הוא זה שמאשר פעולות צבאיות, יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מכך שעצותיהם של הגנרלים נתפסים כבעלי חשיבות גדולה ביותר ונשקלות בכובד ראש. כשלצדך מלחששים להם הצמד בוגי את גנץ, יכול להיות שזה מביא אותך לקבל החלטות שגויות. זה כמובן לא מוריד דבר מאחריותו של נתניהו, שהוכיח רפיסות תהומית וכבר מזמן היה אמור להיו בשלב שבו הוא מודיע לכל אותם פקידים ויועצים שדעתם נשמעה ונבחנה בכובד ראש, אך התקבלה ומורה להם לפעול. אבל כמובן שגנץ הוא האחרון שיכול להתחבא מאחורי התירוץ של "היי, זה הקבינט קובע לא אני", כאשר ידוע מה תוכן הלחשושים שלו שם (וזה שהוא ובוגי התנגדו למתקפת מנע על המנהרות זו לא המצאה שלי, זה פורסם בכל מיני מקומות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 1:48 pm 
Hall of Famer

בלי סיכולים ממוקדים לא תהיה הרתעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 2:28 pm 
Hall of Famer

כמה אנשים בארץ עשו שירות קרבי יותר קרבי מאשר, נניח, "הפקיד" בוגי יעלון? מי זה בכלל זה כן אני, או כל אחד אחר שעשה קצת פחות, שיכול לזלזל בשיקולים הבטחוניים של יעלון וגנץ? התשובה: גיבורי מקלדת מצויים, שבד"כ היו סגני מפקדים של חצאי חוליות מצומצמות בעת שלום. אגב, שיהיה ברור: זה לא אומר שהם קדושים ושהם לא טועים. אבל כדי לבקר מישהו בצורה רצינית, אתה אמור-לכל הפחות-להיות איפשהו קרוב לרמה שלו, ולדעת קרוב למה שהוא יודע, ושיהיה לך איזשהו נסיון רלוונטי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 2:39 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
וזה שהוא ובוגי התנגדו למתקפת מנע על המנהרות זו לא המצאה שלי, זה פורסם בכל מיני מקומות).
ע"פ פרסומי דו"ח מבקר המדינה גם לאמ"ן, שב"כ ואגף המבצעים, היה יד בדבר. היו פערי מודיעין משמעותיים לגבי חמאס בעזה. כל הקבינט ובראשם נתניהו גימדו את איום המנהרות ויחד איתם אתה צודק שגם בוגי וגנץ (וד"א באותה תקופה ראש אמ"ן היה כוכבי שהוא כאמור היום הרמטכ"ל).

הפואנטה היא שנראה שמאז דבר לא השתנה, כמו כל דבר בערך שעליו מפרסם מבקר המדינה דו"ח נוקב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 2:48 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
לכל אלה שהגיבו לי:
נכון, אתם צודקים שהקבינט הוא זה שמאשר פעולות צבאיות, יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מכך שעצותיהם של הגנרלים נתפסים כבעלי חשיבות גדולה ביותר ונשקלות בכובד ראש. כשלצדך מלחששים להם הצמד בוגי את גנץ, יכול להיות שזה מביא אותך לקבל החלטות שגויות. זה כמובן לא מוריד דבר מאחריותו של נתניהו, שהוכיח רפיסות תהומית וכבר מזמן היה אמור להיו בשלב שבו הוא מודיע לכל אותם פקידים ויועצים שדעתם נשמעה ונבחנה בכובד ראש, אך התקבלה ומורה להם לפעול. אבל כמובן שגנץ הוא האחרון שיכול להתחבא מאחורי התירוץ של "היי, זה הקבינט קובע לא אני", כאשר ידוע מה תוכן הלחשושים שלו שם (וזה שהוא ובוגי התנגדו למתקפת מנע על המנהרות זו לא המצאה שלי, זה פורסם בכל מיני מקומות).

רק לפני יומיים נתניהו התראיין ואמר שלא התיעץ עם הרמטכ"ל ושר הביטחון ואף הסתיר מהם 'סוד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 3:03 pm 
Hall of Famer

אגב, כמה פעמים במהלך כהונתו נתניהו הבטיח "למוטט את שלטון החמאס"?* אז אמנם פקידים רופסים כמו יעלון, גנץ ואשכנזי בטח ממש הקשו עליו, אבל בכל זאת הוא כבר לא מעט שנים בתפקיד-אולי יש לו גם יד בדבר?

*בין הפותרים נכונה תוגרל הקצאת מניות בהנחה של 95% על מחיר השוק של מפעל ייצור מסורתי אך בעל טכנולוגיה עילית, כביכול.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 3:10 pm 
Junior

Hacohen כתב:
כמה אנשים בארץ עשו שירות קרבי יותר קרבי מאשר, נניח, "הפקיד" בוגי יעלון? מי זה בכלל זה כן אני, או כל אחד אחר שעשה קצת פחות, שיכול לזלזל בשיקולים הבטחוניים של יעלון וגנץ? התשובה: גיבורי מקלדת מצויים, שבד"כ היו סגני מפקדים של חצאי חוליות מצומצמות בעת שלום. אגב, שיהיה ברור: זה לא אומר שהם קדושים ושהם לא טועים. אבל כדי לבקר מישהו בצורה רצינית, אתה אמור-לכל הפחות-להיות איפשהו קרוב לרמה שלו, ולדעת קרוב למה שהוא יודע, ושיהיה לך איזשהו נסיון רלוונטי.

במה זה שונה על ביקורת, נניח, על ראש הממשלה? למה להגיד על ביבי, שחשוף לכל סוד מדינה ו/או שיקול מדיני אפשרי, שהוא רופס זה לגיטימי - אך להגיד זאת על בוגי את גנץ זה מחוץ לגבולות הידע והמומחיות שלנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 3:17 pm 
Junior

ביזאד סופריאן כתב:
רק לפני יומיים נתניהו התראיין ואמר שלא התיעץ עם הרמטכ"ל ושר הביטחון ואף הסתיר מהם 'סוד".

אתה נכנס פה לעניין אחר - אני מדבר על כך שגנץ יהיה רופס כמו ביבי אם לא יותר (בכל זאת הוא לא יישב עם ליברמן ובנט בממשלה, אלא עם מרצ והעבודה), לא על האם ביבי מושחת שפועל ממניעים זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 3:18 pm 
Hall of Famer

א. לא טענתי כלפי ביבי שהוא רופס. אני טוען שהוא שקרן (מוכח), מושחת (יוכח), פאסיבי מדינית (מוכח), שהוא מוכן לעשות דילים פוליטיים שבעיניי הם חוצי גבולות אדומים כדי לשמר את כסאו (ליברמן שר בטחון, הכהניסטים לכנסת), שהוא אדם שהמוסר שלו רחוק מלעמוד בקנה אחד עם המוסר שלי, ושגם מבחינה כלכלית הוא רחוק מלהיות מאור הגולה שטוענים שהוא (עניין של דעה).

ב. מותר לבקר את כולם, כולל כולם. תבקר את יעלון, גנץ ואשכנזי כאוות נפשך. אבל כדי שיתייחסו לביקורת שלך ברצינות, היא צריכה להתבסס על משהו רציני. כשאתה טוען כלפי 2 רמטכ"לים לפחות שהם "פקידים רופסים", כשאין לך אפילו בדל מידע פנימי על מערכת השיקולים, על הערכות המודיעין לרבות גופי המודיעין החיצוניים לצבא, על תפישת הבטחון הכללית שלהם, ובעצם על שום דבר רלוונטי-אז הביקורת שלך לא רצינית. מה גם שכאמור לא גנץ, לא יעלון ולא אשכנזי הבטיחו מעולם לציבור שהם "ימוטטו את שלטון חמאס". ביבי כן, הרבה פעמים. וכלפי ההדלפות של בנט מהקבינט יש פחות או יותר קונצנזוס שהוא ליצן, אז אני מקווה שהוא לפחות יעשה את השטיק שלו מהאופוזיציה ולא יחזור שוב ושוב על החזיון המוזר של חבר קבינט שיוצא פעם אחרי פעם נגד ההחלטות שהוא שותף להן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 3:24 pm 
Junior

לא אתה טענת שהוא רופס, אלא כל מי שהגיב כאן לפנייך (כולל אני).
אגב, להגיד שהוא פסיבי מדינית זה בדיוק כמו לטעון שגנץ רופס בטחונית. אבל בדיוק! עם כל הכבוד לדיעותיך המוכרות, אם אתה חושב שאין לך מושג מה הולך בהיבט הבטחוני, אז אני מניח שבהיבט המדיני המצב עוד יותר מורכב.

אגב, גנץ (וגם לפיד) גם סיפק כמה אמרות מעניינות ביחס לאיך שהוא תופס את המאבק בטרור הערבי (ימינה מביבי לפי הדיבורים), שלא ממש מתיישבות עם איך שהתנהל כרמטכ"ל. יכול להיות שפוליטיקאים פשוט אוהבים לבלבל את המוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 3:26 pm 
Hall of Famer

רמטכ"ל הוא בסופו של דבר קבלן ביצוע. קבלן ביצוע בדרגה בכירה מאד, אולי הכי בכירה, אבל קבלן ביצוע. בין אם דעתו זהה לזו של פייגלין ובין אם לתמר זנדברג, הוא לא קובע את מדיניות הצבא ברמת עצימות הפעולות מול חמאס. הקבינט כן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 3:31 pm 
Junior

אבל הוא מייעץ, ואולי גם מבהיל שלא לצורך תוך שימוש במעמדו הצבאי, ואנשים מתייחסים בכובד ראש למה שהוא מייעץ. עובדתית. אז נכון, הוא שייך לדרג המבצע, ועדיין יהיה מאוד נאיבי לחשוב שהוא יושב שם כמו עציץ שרק מחכה לפקודות שמגיעות מלמעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 4:18 pm 
Hall of Famer

יש לביבי עכשיו הזדמנות לעשות מבצע צבאי מוגבל של כמה ימים ואז ידברו הרבה פחות על החקירות שלו.
בכל מקרה צהל הודיע שכל הכבישים בעוטף שטח צבאי סגור ופיקוד העורף הודיע לדחות את המשחקים של הקבוצות בדרום כמו למשל אשקלון רמת השרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 4:30 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אבל הוא מייעץ, ואולי גם מבהיל שלא לצורך תוך שימוש במעמדו הצבאי, ואנשים מתייחסים בכובד ראש למה שהוא מייעץ. עובדתית. אז נכון, הוא שייך לדרג המבצע, ועדיין יהיה מאוד נאיבי לחשוב שהוא יושב שם כמו עציץ שרק מחכה לפקודות שמגיעות מלמעלה.
בוודאי שהוא מייעץ כמו גם החבר'ה מאמ"ן, מוסד, שב"כ, מועצה לבטחון לאומי, משרד הביטחון ועוד.

אם למשל כוכבי (ביו היתר) היה רופס בתור ראש אמ"ן בזמן צוק איתן מדוע ראש הממשלה ושר הביטחון (ביבי) תמך בו להיות רמטכ"ל? התמודדו גם האלופים יאיר גולן וניצן אלון. בקיצור. הבנת את כוונתי. לא תמיד הכל ידוע לנו.

אני גם בטוח שמר בנט אשר מנסה בכוח לקטלג את עצמו כ"המושיע הבטחוני" לא מספר לנו הרבה דברים שמתרחשים בקבינט אלא מציג מציאות שווא בה הוא הפייטר הגדול אבל בקבינט כולם מתונים. עם כל הריספקט אליו הבן אדם השתחרר כולה אחרי פיקוד על פלוגה. שישתה כוס מים קרים ויירגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 5:24 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אתה נכנס פה לעניין אחר - אני מדבר על כך שגנץ יהיה רופס כמו ביבי אם לא יותר (בכל זאת הוא לא יישב עם ליברמן ובנט בממשלה, אלא עם מרצ והעבודה), לא על האם ביבי מושחת שפועל ממניעים זרים.

;;-))) ;;-))) ;;-)))

איזה ליברמן? זה שנתן להניה 48 שעות ובסוף עשה בדיוק מה שכל שר בטחון אחר עושה?
איזה בנט? זה שיושב בקבינט, לא עושה כלום ואז רץ להדליף לעיתונאים שהוא קשוח ואחרי זה רץ להפגנה שקוראת לממשלה להגיב חזק?

לא יודע למה אתה חושב שליברמן ובנט אגרסיביים יותר ממפלגת העבודה... פרט לדיבורים אין שום דבר שהופך אותם לפחות רכים מביבי

נערך לאחרונה על ידי sheky בתאריך ב' מרץ 25, 2019 5:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 5:25 pm 
Junior

מה שאתה אומר אדום זה אחלה, וכאמור לא סותר בכלל את מה שאני טוען - שגנץ הוא רופס, ולכן אני לא מבין מדוע אנשים חושבים שממשלה תחתיו תהיה יותר אסרטיבית נגד הטרור. זה שביבי רופס גם אני טוען.
מנגד אני לא יכול להבין את הטענה שאמרה שגנץ הוא רופס היא לא רצינית, מהטעם שאין לי בדל של מושג ביחס למידע שהוא נחשף אליו, בעוד טענה שביבי רופס (או פסיבי בהיבט המדיני) היא בבחינת עובדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 5:31 pm 
Junior

sheky כתב:
זה כן אני כתב:

;;-))) ;;-))) ;;-)))

איזה ליברמן? זה שנתן להניה 48 שעות ובסוף עשה בדיוק מה שכל שר בטחון אחר עושה?
איזה בנט? זה שיושב בקבינט, לא עושה כלום ואז רץ להדליף לעיתונאים שהוא קשוח ואחרי זה רץ להפגנה שקוראת לממשלה להגיב חזק?

לא יודע למה אתה חושב שליברמן ובנט אגרסיביים יותר ממפלגת העבודה... פרט לדיבורים אין שום דבר שהופך אותם לפחות רכים מביבי

העובדה שבוגי יעלון (בסוג של גול עצמי) העביר בעצמו ביקורת בשידור חי על בנט על כך שהוא הטיף למתקפת מנע נגד המנהרות, ללא התגרות מצד חמאס (כאילו עצם קיומן של המנהרות לא מהווה התגרות בפני עצמה). ליברמן עצמו התפטר לאחר שלא הצליח להשפיע בקבינט.
עזוב, זה נחמד להסתלבט על בנט וליברמן (במיוחד על ליברמן), אבל אני באמת ובתמים מאמין שהם ניסו להעביר החלטות שנתקלו בהתנגדות של האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2019 5:38 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
מה שאתה אומר אדום זה אחלה, וכאמור לא סותר בכלל את מה שאני טוען - שגנץ הוא רופס, ולכן אני לא מבין מדוע אנשים חושבים שממשלה תחתיו תהיה יותר אסרטיבית נגד הטרור. זה שביבי רופס גם אני טוען.
מנגד אני לא יכול להבין את הטענה שאמרה שגנץ הוא רופס היא לא רצינית, מהטעם שאין לי בדל של מושג ביחס למידע שהוא נחשף אליו, בעוד טענה שביבי רופס (או פסיבי בהיבט המדיני) היא בבחינת עובדה.
אין לי בעיה להודות ששניהם רופסים כי ממילא אני לא מצביע לשניהם. ואני חושב שגם אם בנט יהיה רוה"מ לא ישתנה הרבה כי אני משער שהתותחים הכבדים בשב"כ/מוסד/אמ"ן/מל"ל/משרד הביטחון ושאר אנשי הצללים מרסנים, כך או כך. הם יודעים הרבה דברים שאנחנו לא יודעים.

ההבדל הגדול הוא שנתניהו כבר 10 שנים על ההגה וגנץ 0 שנים. אז אמנם גנץ רופס בדיוק כמו ביבי אבל לפחות יהיה שינוי בעמדת המפתח בקבינט במידה והוא יהיה רוה"מ. לך תדע אולי נקבל ממנו משהו שונה מגנץ כאשר הוא יישב על כיסא רוה"מ בקבינט. וגם אם לא נקבל משהו שונה הרגע הסכמנו ששניהם רופסים לפחות באותה המידה, אז המצב לא ישתנה במקרה הכי גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 320 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: