סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 9:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 11:16 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
התווכחתי על סמכותו של הנשיא? קבעתי במסמרות שפנינו לאחדות? אתה קצת לוקח את זה לויכוח שחור/לבן, לא ממש ברור לי למה (ועל מה יש להתווכח).

אני לא אומר שביבי רוצה אחדות, אני לא אומר שאחדות זה התרחיש הסביר. אני אומר שהמצב הפוליטי היום קצת יותר מורכב מאיך שזה תואר רגע אחרי הבחירות, כאילו ביבי הוא המנצח הגדול והרכבת הממשלה שתיתן לו את החסינות היא טיול בפארק. כל עוד ליברמן שומר על עמימות שום דבר לא טיול בפארק אצל ביבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 11:23 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מרגיש שאתה מדבר קצת מווישפול ת'ינקינג, כמו שלא מעט אנשים דיברו לפני הבחירות.
טיול בפארק זה לא, הרכבת קואליציה היא בדרך כלל לא טיול בפארק אבל עדיין ביבי הוא המנצח הגדול ויש לו מטרה אחת מאד מסויימת שהופכת את האפשרות של ממשלת אחדות לנון-סטארטר מוחלט, אפילו פחות סביר מבחירות חוזרות. מקסימום, הוא ינסה לגרד מכחול לבן את האנשים היותר ימניים ולבטל את הכוח של ליברמן.
גם ליברמן, אין לו שום אינטרס בממשלת אחדות שבה כוחו הוא אפסי. ולדעתי בחירות חוזרות הן סיכון גדול מדי עבורו, הוא יגיע אליהן בפוזיציה הכי גרועה שיכולה להיות והוא בסכנה ממשית להימחק בהן. אתה מסתמך יותר מדי על "רצונו לסובב את הסכין בגב של ביבי", אבל הוא כמו כל פוליטיקאי - הדבר המנחה אותו יותר מכל הוא הישרדות עצמית, ויותר משהוא שונא את X או Y הוא אוהב את עצמו. הוא אולי היה שמח לעשות לביבי פיגוע אם היה אפשר, אבל במצב שנוצר כל פיגוע שהוא יעשה יהיה כנראה פיגוע התאבדות. מתאבד הוא לא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 11:52 am 
Hall of Famer

שום ווישפול ת'ינקינג. אני מתאר את העובדות כהבנתי אותן, כדלהלן:

1) אם הימין החדש היה עובר, ביבי היה משייט בחיוך גדול וזחוח לממשלת ימין-דתיים קלילה להרכבה, כל הדרך לחסינות.

2) ליברמן הוא אגוז קשה בהרבה לפיצוח מבנט. הוא כבר ישב באופוזיציה לביבי, הוא מקורב ללפיד ואשכנזי מהרשימה המתחרה לביבי, והוא מתנגד פוליטי (ולו מטעמי אופורטוניזם, אבל עדיין) לשותפים הכי גדולים בממשלה שביבי מנסה להרכיב. יתרה מזאת ליברמן מבין היטב לאן ביבי חותר בממשלה, ולאור העובדה שהוא גם ככה "מלוכלך" ציבורית בשל ההסתבכויות שהיו לו בפלילים-לא בטוח שהוא ישוש להיות אחד מנושאי כליו של ביבי לחסינות. ממש לא בטוח.

3) סעיף 2 לא מבטיח כלום לגבי מה ליברמן יעשה, שזה סימן השאלה הגדול ביותר כרגע. אתה חושב, כנראה, שזה מובן מאליו שהוא מצטרף לממשלה של ביבי. אני חושב שלא מובן מאליו, ואני לא רואה מתוקף מה אתה מניח שהעמדה שלך כ"כ עדיפה משלי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 12:01 pm 
Hall of Famer

כבר הסברתי למה. כי האפשרויות האחרות מבחינת ליברמן הן ממשלת אחדות או בחירות חוזרות. בממשלת אחדות הוא ג'וק קטן עם כוח זניח שאף אחד לא יירק לכיוונו, למעשה אם זה היה כוון ריאלי אפשר לעשות את זה גם בלעדיו. אבל ממשלת אחדות היא לא כוון ריאלי מבחינת ביבי, וגם את זה כבר נימקתי למה.
בחירות חוזרות מבחינת ליברמן הן לדעתי death row. ליברמן יגיע בפוזיציה הכי גרועה, כמי שהכשיל במו ידיו ממשלת ימין, וכמי שביבי ילך לו על הראש במטרה לשתות אותו למוות. ואם יש משהו שביבי טוב בו זה לשתות מפלגות ימין קטנות.

בקיצור, זה לא שהאופציות מאד פתוחות עבור ליברמן. הוא בין הפטיש לסדן הרבה יותר מביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 12:05 pm 
Hall of Famer

זאת אומרת שהעמדה שלך כ"כ עדיפה משלי כי אתה מניח שהפרשנות שלך למצב הפוליטי כ"כ עדיפה משלי. סבבה.

לא שאני חושב שליברמן לא במצב מסוכן, ולא שאני חושב שאין סבירות גבוהה למדי שהוא כן יישב בממשלה של ביבי, אבל הייתי קצת נזהר עם הקביעות האלה-בעיקר כשאדון ליברמן בעצמו טרם אמר על מי הוא ממליץ. קצת סבלנות בלי יהירות לגבי זה שאתה מבין את המצב יותר טוב מכולם, לא יכולה להזיק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 12:12 pm 
Hall of Famer

ממשלת אחדות היא אופציה ריאלית לדעתך? כלומר, ביבי מתאבד? וליברמן ידחוף לכוון הזה כשהוא מאבד את כל כוחו?
בחירות חוזרות הן אופציה ריאלית מבחינת ליברמן לדעתך? הוא לא מועמד ראשי בסיכוי מאד מאד גבוה למחיקה בבחירות כאלה לדעתך?

אז לא אמר על מי הוא ממליץ. זה לא משנה בשלב הזה דבר וחצי דבר, זה די ברור שהאיש שיש לו את הכי הרבה ממליצים והכי הרבה סיכוי להרכיב ממשלה הוא ביבי. אז את השלב הזה של קקבלת המשימה מהנשיא ביבי יעבור גם בלעדיו. אחרי זה? אילו אופציות כבר פתוחות בפני ליברמן שלא מביאות למותו הפוליטי המיידי והדי בטוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 12:18 pm 
Hall of Famer

ליברמן בסך הכל מנסה לסחוט כמה שיותר. הסיכוי שתהיה כאן ממשלת אחדות או שנלך לבחירות חוזרות הוא קלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 12:18 pm 
Hall of Famer

אני לא מתיימר לקבוע מוות פוליטי בשום תרחיש. זו פוליטיקה, הרבה דברים יכולים לקרות. אריאל שרון היה מת פוליטית יותר מפעם אחת ומת בתור מלך ישראל, רק לדוגמה ולתזכורת.

אני בסך הכל אומר שהמצב מעניין ושום תרחיש עם ליברמן לא יפיל אותי מהכסא. כולל נסיון הקמת ממשלה של גנץ עם תמיכה ערבית מבחוץ, דרך אגב. נשמע מופרך, בוודאי סיכוי נמוך מאד, אבל לא יכניס אותי לשוק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 12:25 pm 
Hall of Famer

ומיהו המנדט ה-61 בתרחיש כה ריאלי זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 12:32 pm 
Hall of Famer

דיברתי על ריאלי? אמרתי שלא יכניס אותי לשוק.

זה יכול/ה להיות פורש/ת של כחלון, למשל. אפילו ליכודניק כזה או אחר שירגיש שהוא נדחק מדי, או כל סיבה פוליטית אחרת. כבר היו דברים מעולם.

אבל שוב, כי אתה נודניק ואוהב לעוות דברים, זה בטח לא תרחיש ריאלי. התרחיש הריאלי ביותר הוא שליברמן ייכנס לממשלה של ביבי. תרחיש האחדות אכן בעייתי מאד מבחינת ביבי, אבל לא בלתי אפשרי אם ביבי ירגיש שבחירות נוספות הן סיכון גדול מדי. ובחירות נוספות לכשעצמן הן תרחיש לחלוטין ריאלי בעיניי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 1:00 pm 
Hall of Famer

כל שנותר לי לומר הוא - בהצלחה עם זה.

אם כבר מדברים על עריקות אפשריות, אני חושב שהרבה יותר ריאלי מעריקה מכולנו או מהליכוד אל גנץ היא עריקה בכוון ההפוך, מהערב רב של גנץ אל נתניהו.

ולגבי ממשלת אחדות, כמה שבחירות חוזרות יהיו סיכון לביבי (להערכתי אגב סיכון לא גבוה, אני חושב שהוא רק יגביר את כוחו בבחירות חוזרות, ועל הדרך יעיף מהחיים הפוליטיים את ליברמן. אבל נגיד שזה נורא מסוכן לשם הדיון) זה לא מסוכן עבורו כמו ממשלת אחדות. ממשלת אחדות זה או ר שאין חסינות, אין פסקת התגברות, ואלא אם כן הוא מניח שהוא יביס בשימוע את כל שלושת כתבי האישום - לא דבר מאד סביר - אזי ממשלת אחדות היא סיכון של 100% בשבילו. קשה להיות יותר גבוה מזה.

אני חושב כאמור שגם לזה סיכוי נמוך. לפני בחירות חוזרות ליברמן יהיה זה שימצמץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 2:40 pm 
Hall of Famer

חשבתי על עוד משהו - נאום הנצחון המגוחך והנלעג של בני גנץ והקשר בינו לבין תורת שמעון נווה שהשתלטה על צה"ל (שהנציג הכי ידוע שלה מבחינת הציטוטים זה כמובן גל הירש). אני חושב שהנאום הזה קשור קשר ישיר לדוקטרינה הזו. נאום שנועד "לצרוב את התודעה" ולייצר "מנופים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 3:18 pm 
Hall of Famer

שמעון נוה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 3:27 pm 
Senior

ראובן נווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 3:32 pm 
Hall of Famer

יש נתון אחד ברור שמשחק לרעת נתניהו, והוא שאם בתוך 21 יום פחות שתי הארכות הוא נכשל בהרכבת ממשלה,החוק לא מורה על בחירות נוספות אלא על העברת המנדט למישהו אחר.
במצב כזה כולם יכולים להרכיב ממשלה מלבד נתניהו עצמו.
אם כן כל מה שכחול לבן וליברמן צריכים לעשות הוא להמתין בסבלנות את התקופה הזאת,להמתין להטלת המשימה על חכ אחר מהליכוד,אליו לכחול לבן אין דום מניעה להצטרף,והרי לכם ממשלת 80 חכים. בלי חרדים ובלי נתניהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 3:33 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
שמעון נוה?

https://www.haaretz.co.il/misc/1.1452796
אבי צריבת התודעה, המנופים, ההסתערות הנחילית וההשתבללות הנושכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 3:34 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
יש נתון אחד ברור שמשחק לרעת נתניהו, והוא שאם בתוך 21 יום פחות שתי הארכות הוא נכשל בהרכבת ממשלה,החוק לא מורה על בחירות נוספות אלא על העברת המנדט למישהו אחר.
אם כן כל מה שכחול לבן וליברמן צריכים לעשות הוא להמתין בסבלנות את התקופה הזאת,להמתין להטלת המשימה על חכ אחר מהליכוד,אליו לכחול לבן אין דום מניעה להצטרף,והרי לכם ממשלת 80 חכים. בלי חרדים ובלי נתניהו.

נשמע לי תסריט די מופרך, לא רואה מישהו בליכוד הולך כרגע נגד נתניהו, יקוו שהחקירות יפילו אותו בלי להתלכלך בעצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 3:38 pm 
Hall of Famer

הם לא צריכים ללכת נגדו.
החוק נגדו. אם ליברמן תוקע לו את הממשלה הוא גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 3:41 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:

יש לו 28 ימים מהיום שהנשיא יודיע שהטיל עליו את המשימה, כלומר יש לו בערך 30-32 ימים מהיום, ובתוספת הארכה של 14 יום שהוא יוכל לבקש יש לו למעשה 44-46.
אבל עדיין לא הבנתי מה האינטרס של ליברמן לדאוג לזה שתוקם ממשלה שבה יש לו כוח של ג'וק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 4:34 pm 
Hall of Famer

כי אולי הוא בקשרים טובים יותר עם פוליטיקאים שהם לא נתניהו ויש לו אפשרות לסגור איתם דילים טובים יותר?

כי אולי נתניהו הוא דומיננטי מאד ודווקא לידו כולם יוצאים ג'וקים, ובשילוב אחר ליברמן יוכל להיות בולט יותר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 4:40 pm 
Hall of Famer

אבימאל מדבר על ממשלת אחדות (בלי נתניהו). בממשלת אחדות הוא עדיין יהיה ראש מפלגה של 5 מנדטים שאף אחד לא זקוק לה בקואליציה של 70 אחרים.
יש רגשות ויש ריאל פוליטיק. בממשלה צרה נתניהו יכול להיות דומיננטי אבל יש מתמטיקה.

לגבי ממשלה צרה של גנץ וליברמן, והיתכנותה מול הממשלה הצרה השנייה, כבר עניתי - בהצלחה עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 4:48 pm 
Hall of Famer

אתה אומר "בהצלחה עם זה" בפעם השנייה, כאילו הבעתי עמדה שלפיה ממשלה צרה של גנץ וליברמן היא תרחיש סביר, בזמן שכתבתי בפירוש שמדובר בתרחיש מאד לא סביר.

ואני חוזר ואומר, ולצערי כנראה עוד אצטרך לחזור ולומר, שליברמן בממשלה של ביבי זה התרחיש הסביר ביותר.

עם זאת, ברם אולם, אף על פי כן, בנוסף לאמור ובלי לגרוע ממנו דבר, אני מבקש לציין שהתרחיש הסביר ביותר הוא לא בהכרח התרחיש היחיד האפשרי, מה שאתה מנסה לדחוף בעקשנות שהיתה ראויה לציון אלמלא היינו יודעים מיהו הדוחף ואז זה כלב נשך אדם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 5:06 pm 
Hall of Famer

כי מה לעשות, הנימוקים שאני שומע לתרחיש הזה הם בעיקר, בעצם אפילו לגמרי, נימוקים רגשיים. הוא לא אוהב אותו, הוא בקשרים טובים יותר עם אחרים, הוא ירצה לסובב את הסכין וכל מיני כאלה. אנשים פה גם ציירו סנריוס כאילו הוא מעדיף להישאר עם אפס כוח, ואפילו להתאבד פוליטית, בשביל הרגשות.
אני חושב, ובכן, שהוא מעדיף אחרת. שכפוליטיקאי מנוסה בעל חוש ריאל פוליטיק לא רע ועור עבה למדי, הוא מעדיף שיקולי ריאל פוליטיק על רגשות. ועכשיו נשארה מתמטיקה פשוטה, שהנסיונות להפוך אותה אם יקרה ההוא ואם יתרחש הזה ואם הדבר השלישי - זה דיוני פוטנציאל NBA.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' אפריל 15, 2019 5:15 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 5:15 pm 
Hall of Famer

קודם כל, גם אם הנימוקים היו *כולם* ו*רק* רגשיים-מה שברור לחלוטין שהם לא ותכף נפרט-זה עדיין לא הופך את הפרשנות שלך למשהו שהוא יותר מפרשנות. אנחנו עוד לא בשלב שהפרשנות שלך למצב היא המציאות עצמה.

להלן כמה נימוקים רציונליים מהם אתה מתעלם (אני שב וחוזר ומדגיש ואז שב וחוזר ומדגיש: עצם קיומם של נימוקים רציונליים אינו אומר דבר וחצי דבר על הסבירות להתממשותם, אלא רק מוכיח שהנימוקים הם לא כולם רגשיים כפי שטענת):

*הבייס של ליברמן הוא הבייס הימני-חילוני, עם דגש על יוצאי ברה"מ לשעבר וצאצאיהם, וחשוב לו לדייק את הדגל הזה. כניסה כסייד-קיק לממשלה דתית דופקת לו את הבייס.

*ליברמן, שכבר הסתבך עם החוק ובכירים לשעבר במפלגתו עומדים לדין בימים אלה, לא ירצה להיות חלק מהחבורה שמכשירה את הימלטותו של נתניהו מהכלא.

*ליברמן סובר שפוליטית כוחו יגדל אם יחבור לשותפים כמו לפיד ואשכנזי, או לסער בליכוד, מאשר לביבי שאולי יקרוס.

רציונלי או רגשי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 5:26 pm 
Hall of Famer

הנימוק הראשון הוא בערך היחיד שעושה קצת שכל, אבל ליברמן כבר ישב בממשלות כאלה יותר מפעם אחת. ימצאו איזו נוסחה שתושיב אותו שם גם הפעם, כמו שעשה בפעמים הקודמות. את הפעמים הקודמות הוא שרד עם הבייס שלו יפה מאד.
הנימוק השני הוא לגמרי נימוק רגשי, אין בו שום דבר מעשי. אני לא רואה למה עברו שלו, ולמה סטס ופאינה, מונעים ממנו לתמוך בחוק חסינות לנתניהו. כי אם הוא יתמוך, מה יקרה?
אם כבר, אם לדעתך הדבר הזה כל כך משפיע והוא חושש להסתבך עם מערכת המשפט, הדבר ההגיוני לעשות מבחינתו הוא לגרום לזה שיהיה חוק שיכסה גם אותו... השינוי המדובר בחוק החסינות, למשל, מכסה היטב גם אותו.
השלישי לאור התוצאות לא באמת ישים. לא רואה את סער יורש את נתניהו בליכוד בשלב המיידי, וללפיד ואשכנזי פשוט אין את המספרים. אלא אם יקרה ההוא ויתרחש הזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: