סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:47 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 294 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2019 12:21 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עוד אוהד שמח של הבלוז.

תמונה

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2019 10:31 am 
Hall of Famer

וכפי שצפו כל הפרשנים, ההופעה של קאפו קאקו באליפות העולם לא העבירה אותו להיות נבחר מס' 1 בדראפט. ג'ק יוז האמריקאי נבחר ראשון (ניו ג'רזי דווילס), קאקו נבחר שני והולך לניו יורק ריינג'רס.
ג'ק יוז הוא בן למשפחת הוקי. אחיו, קווין יוז, שמבוגר ממנו בשנה, נבחר בדראפט של שנה שעברה (מס' 7) על ידי ונקובר קנאקס,שם הוא משחק כרגע. אבא שלו היה שחקן ומאמן, בין השאר עוזר מאמן בבוסטון ברואינס. אמא שלו הייתה שחקנית נבחרת ארה"ב ולקחה מדליית כסף אולימפית.
אה, וזו משפחה יהודית. ג'ק יוז הוא היהודי הראשון שנבחר מס' 1 בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2019 10:57 am 
Hall of Famer

ואם כבר ביהודים ודראפט ה-NHL עוסקים אנו - הרי שבתחילת החודש, בלי שהרגשנו, תם עידן בהוקי הישראלי. מקס בירבראייר, הישראלי היחיד שנבחר בדראפט ה-NHL (ניו ג'רזי דווילס בדראפט 2000, מקום 67) הודיע על פרישה מהוקי.
הוא אמנם לא שיחק ב-NHL, אבל עשה קריירה ארוכה ב-AHL ובמיינור ליג נוספות בצפון אמריקה, ואחר כך באירופה. את שנות ההוקי האחרונות שלו הוא העביר בבריטניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 23, 2019 11:31 am 
Hall of Famer

מיותר לציין, אגב, שדוד לוין לא נבחר גם הפעם, ולמעשה הפעם מהתחלה אף אחד לא נתן לו סיכוי.
המשך הקריירה שלו לא ברור. הוא נכנס לשנה חמישית בקבוצת המייג'ור ג'וניור שלו, מה שאומר שהוא תופס משבצת של חריג גיל (overager) והמשבצות האלה מוגבלות ויקרות בכל קבוצה. הדיבור בפורום האוהדים של סאדברי וולבס הוא שהקבוצה מחפשת טרייד עבורו, אבל בתור overager שצריך לתפוס משבצת כזו בקבוצה החדשה שלו האפרויות מוגבלות. בנוסף, מישהו דיבר בפורום על זה שהוא לא מאד פופולרי בחדר ההלבשה, ושגם הוא ישמח להיפרד מהקבוצה.
וכמובן יש עוד את נושא הגיוס. לא ברור כמה עוד ידחו לו את הגיוס כשהקריירה המקצוענית מתמהמהת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 27, 2019 10:33 am 
Hall of Famer

רוברטו לונגו, השוער האגדי של פלורידה פנתרס ואחד השוערים הגדולים בתולדות ה-NHL (למרות שלא זכה בסטנלי), הודיע על פרישה ממשחק.
19 שנה שיחק השוער בן ה-40 בליגה, 11 מהן בקבוצה שמבוססת באזור מיאמי. למזלו הרע למרות היכולת שהפגין הקבוצה הייתה חלשה מאד ולא עלתה לפלייאוף אף פעם בתקופתו.
באמצע הייתה לו תקופה מוצלחת בונקובר קנאקס, איתה הגיע לגמר סטנלי ב-2011. הקנאקס הפסידו הזדמנות לזכות בסטנלי ראשון (ועד היום הם לא זכו בו) כשהפסידו לבוסטון במשחק 7, אצלם בבית, בהפסד שהצית מהומות ונדליזם גדולות של אוהדים בונקובר. הוא חזר בעונות האחרונות לפלורידה וסיים את הקריירה שם.
בנבחרת קנדה הצליח יותר - שתי זכיות באליפות העולם ושתי מדליות זהב אולימפיות. רק עוד שני שוערים זכו בשתי מדליות זהב אולימפיות או יותר - הסובייטי ולדיסלב טרטיאק (זכה ב-3), היום יו"ר התאחדות ההוקי הרוסית, והשוער הקנדי האגדי מכולם, מרטן ברודר.
וזה אומר שההפסד ההוא במשחק 7 ב-2011 מנע ממנו היסטוריה - להיות השוער הראשון שנכנס ל"מועדון הזהב המשולש" של אלה שזכו בשלושת התארים החשובים בעולם ההוקי. אם היה נכנס, היה לא רק הראשון, אלא היחיד עד היום.

לונגו עבר ניתוח במפרק הירך לפני שנתיים ומאז נאבק בפציעות וכאבים, עד שהחליט שמספיק זה מספיק.
הוא מסיים את הקריירה עם 1044 משחקי NHL - שני בהיסטוריה, אחרי ברודר. יש לו 489 נצחונות בקריירה, שלישי בהיסטוריה אחרי ברודר ושוער NHL אגדי נוסף, פטריק רואה. יש לו כמעט 60000 דקות משחק ב-NHL, גם בזה הוא שלישי בהיסטוריה אחרי ברודר ורואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2019 10:27 am 
Hall of Famer

כמו ב-NBA גם ב-NHL הגיעו ימי הפרי אייג'נסי.
השניים הגדולים הראשונים היו שני הכוכבים הרוסים של קולומבוס בלו ג'אקטס. שוער נבחרת רוסיה סרגיי בוברובסקי, אחד השוערים הטובים בעולם, עובר לפלורידה להיכנס לנעליו הגדולות של רוברטו לונגו הפורש - ואין ספק שהוא יכול למלא אותן. ארטיומי פנארין, המבקיע המצטיין של אליפות העולם 2017, עובר גם הוא מקולומבוס - לניו יורק ריינג'רס. בנוסף, הם איבדו את החלוץ המרכזי מאט דושן שעזב לנאשוויל.
השוער המחליף של בוברובסקי בנבחרת רוסיה, סמיון ורלאמוב, עובר מקולורדו לניו יורק איילנדרס שמוותרת על השוער השבדי רובין להנר, שגם הוא אחד השוערים הטובים בליגה. לא בטוח שזה שדרוג.
עוד לפני זה היה טרייד מעניין שהביא לניו ג'רזי דווילס את אחד המגינים הטובים בליגה, פי קיי סובאן שעבר מנאשוויל. בפרי אייג'נסי הם הביאו גם את ויין סימונדס, חלוץ מאד מוכשר משגיע אחרי 7 עונות בפילדלפיה. יחד עם הנבחר מס' 1 בדראפט ג'ק יוז יש תחושה של התחדשות במועדון שידע ימים יפים בסוף שנות ה-90 ומאז דעך. בתור אנקדוטה, הם התחזקו ביהודי ובשני אפריקאים-קנדים... שתי קבוצות אוכלוסיה שלא מיוצגות למכביר ב-NHL. אני מניח שזה מקרי אבל אנקדוטה נחמדה.
פיל קסל, חלוץ וותיק ומנוסה שהגיע לפני ארבע שנים ברעש גדול לפיטסבורג, התחבר לסידני קרוסבי ויבגני מלקין ועזר לפנגווינס לקחת שני סטנלי רצופים - הבק-טו-בק היחיד במאה ה-21 בינתיים - עוזב את הפנגווינס למדבריות אריזונה.
סבסטיאן אהו, החלוץ הפיני המצוין של קרוליינה שהיה חלק מרכזי בריצה שלה לגמר המזרח בעונה שעברה, קיבל הצעת ענק ממונטריאול. לקרוליינה יש שבוע להשוות אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2019 4:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה סדרי הגודל של החוזים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2019 6:03 pm 
Hall of Famer

לפי הדיווחים - פנארין (בן 27) 81 מיליון ל-7 שנים, בוברובסקי (בן 30) 70 מיליון ל-7 שנים. אני לא יודע כמה החוזה החדש של סובאן שווה, בנאשוויל הוא היה 10 מיליון לעונה.
לפי מה שאני קורא בביזנס אינסיידר, החוזה היקר ב-NHL היום פר עונה הוא של ג'ון טווארס בטורונטו מייפל ליפס - בערך 16 מיליון לעונה. לא הרבה אחריו קונור מקדייויד, הקפטן והכוכב של אדמונטון, 15 מיליון לעונה (חוזה של 8 שנים) והוא רק בן 22, גם קרי פרייס השוער של מונטריאול מקבל בערך אותו סכום.
דווקא אובצ'קין וסידני קרוסבי צנועים יחסית - "רק" 10 מיליון לעונה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' יולי 02, 2019 6:11 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2019 6:06 pm 
Hall of Famer

.ואלו כאילו חוזי מקסימום? איך זה עובד לעומת הנ.ב.א

אם אלו חוזי מקסימום, אז הם נמוכים בלא מעט מבנ.ב.א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 02, 2019 6:12 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע בדיוק איך זה עובד עד כאלה פרטים. הסאלארי קאפ הנוכחי ב-NHL הוא בערך 80 מיליון. קח בחשבון שבסגל של קבוצת הוקי יש יותר שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2019 2:56 pm 
Hall of Famer

מי מסתתר מאחורי המסכה?
תמונה

ובכן, זהו לא אחר מאשר פטר צ'ך, שהצטרף לאימון של גילפורד פליימס מהליגה העילית של בריטניה.
https://www.dailymail.co.uk/sport/footb ... cting.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2019 6:21 am 
Freshman

אז מסתבר שדוד לוין כרגע במחנה רוקיז של אריזונה, הנה כתבה עליו שעלתה אתמול:
https://www.nhl.com/coyotes/news/david- ... -308984048
פרט מעניין שמפורסם שם הוא שהוא קיבל דחיית גיוס לצה"ל עד גיל 26.
יאללה, שיהיה בהצלחה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 09, 2019 11:48 pm 
Hall of Famer

ובינתיים האולם בתנובות, בבעלות פאבל לוין (אבא של דוד), מיועד לפתיחה במהלך אוקטובר (כנראה אחרי החגים).
אבל אי אפשר בלי בלגן. פאבל לוין מסוכסך עם איגוד ההוקי קרח הישראלי, הקבוצה שלו (כפר סבא) מחרימה את הליגה, וכרגע לא ברור אם לאיגוד, לליגה, ולנבחרת ישראל תהייה גישה לאולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2019 10:06 am 
Junior

עזוב אותך איגוד שמיגוד, לקחת את הבנות שלי להחלקרח מטר מהבית אני אוכל ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 10, 2019 6:31 pm 
Hall of Famer

כן. תוכל גם לרשום אותם לחוגים מסודרים. למעשה אם הבנתי נכון הם כבר פתחו את ההרשמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 18, 2019 3:18 pm 
Hall of Famer

דוד לוין עבר את מחנה הרוקיז ועכשיו הוא במחנה טרום-העונה של אריזונה קויוטיס. קשה לי להאמין שיעבור אותו, התחרות היא קשה - במחנה יש 61 שחקנים. נראה אם ומתי ינופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 18, 2019 3:22 pm 
Hall of Famer

רק כתבתי את זה, ומתברר שהוא כבר נופה בניפוי הראשון וחזר לקבוצת המייג'ור ג'וניור שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2019 4:26 pm 
Hall of Famer

החדשות הגדולות של האוף-סיזן באות מה-CBA בין ה-NHL ואיגוד השחקנים.
ה-CBA הנוכחי הוא מאד ארוך, CBA ל-10 עונות שנחתם אחרי השביתה הגדולה של 2012/13 שכמעט ביטלה את העונה כולה - משמע הוא אמור לפקוע אחרי עונת 2021/22. אבל לשני הצדדים היו אופציות לצאת מה-CBA כבר בספטמבר 2020, בתנאי שהן מפעילות את סעיף היציאה שנה קודן לכן, כלומר בספטמבר 2019 שזה עכשיו, כדי לאפשר שנה של מו"מ לפני הפקיעה המוקדמת של ההסכם.
ההערכות היו שהליגה לא תצא מההסכם, אבל לגבי השחקנים היו דעות חלוקות.
שני דברים עיקריים מטרידים את השחקנים: האחד, מה שנקרא "מנגנון הנאמנות" - אם הפדיון של הליגה יורד בפתאומיות ושכר השחקנים עובר את ה-50% ממנו, הליגה רשאית להפריש את ההפרש (כלומר מה שמעל 50%) לאחזקה בנאמנות (לא יודע מה המנגנון הלאה).
דבר שני שהטריד את השחקנים זה האולימפיאדה. כפי שכתבתי בת'רד הבייסבול וגם כאן בת'רד בזמן אמת, הליגה החליטה להפסיק לשחרר את שחקניה לאולימפיאדת החורף אחרי 5 אולימפיאדות רצופות של השתתפות (שיצרו טורנירים בלתי נשכחים של 6-7 נבחרות חלום). הליגה הגיעה למסקנה שעצירת העונה באמצע - שכרוכה גם בביטול סופ"ש האול-סטאר - והעומס על השחקנים שמשתתפים באולימפיאדה, לא שווה להם את הרווח הפרסומי שלדעתם היה זניח. השחקנים כעסו, הם מאד רצו להשתתף ולייצג את מדינותיהם, חלק אפילו איימו לצאת לאולימפיאדה בצורה פיראטית ולהפר את החוזים שלהם - כמובן, אף אחד לא באמת עשה את זה, ושחקני ה-NHL לא השתתפו באולימפיאדת פיונגצ'אנג בשנה שעברה.
בסופו של דבר השחקנים החליטו שהנושאים האלה לא שווים מלחמה עכשיו, וגם הם החליטו לא לצאת מההסכם. ההסכם יימשך כסדרו עד קיץ 2022 והליגה הרוויחה עוד קצת שקט תעשייתי, שיאפשר לה גם להמשיך בצורה מסודרת בתהליך האקספנשן של הקבוצה מסיאטל.

לי כאוהד זה משמח מצד אחד, כי ירדה האפשרות של שביתה בליגה בקיץ הבא. ייתכן שזה גם פותח פתח לקיים בכל זאת את מפעל גביע העולם ב-2020, מפעל הנבחרות של ה-NHL, ולפחות שם לקבל משחקים של נבחרות חלום (אם כי הסיכויים לכך קלושים לאור זה שבינואר הודיעו על ביטול המפעל עקב חוסר הוודאות בנושא ה-CBA - קשה להאמין שיחדשו אותו עכשיו).
מצד שני, זה אומר שכנראה נסתם הגולל על השתתפות שחקני ה-NHL באולימפיאדת בייג'ינג 2022. זה טעון אישור פורמלי של בעלי הקבוצות, אבל לאור דעתם הנחרצת שהאולימפיאדה לא שווה את עצירת העונה אפשר לראות את זה כנושא סגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 6:39 pm 
Hall of Famer

הנה עוד סיפור נחמד.
היום יש ב-NHL רק שחקן אחד, וויין גרצקי כמובן, שהחולצה שלו - מס' 99 - הוצאה לגמלאות בכל הליגה (לא רק בקבוצות שבהן שיחק).
אז זה לא ה-NHL, אבל היום הודיעה ה-QMJHL - ליגת המייג'ור ג'וניור של קוויבק (ובפועל החוף האטלנטי בכללותו), אחת מליגות הצעירים החשובות ביותר של קנדה - להוציא לגמלאות בכל הליגה את החולצה מס' 87 של סידני קרוסבי, ששיחק בליגה הזו בצעירותו בקבוצה מהעיר רימוסקי שבצפון קוויבק. הוא השחקן הראשון בתולדות הליגה שחולצתו תוצא לגמלאות בכל הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 20, 2019 12:17 am 
Hall of Famer

בשעה טובה, בשבת הקרובה אמור להיחנך רשמית אולם הקרח במושב תנובות, בטורניר הוקי לילדים. עדיין לא ידוע מתי ייפתח האולם לחוגים (שכבר אפשר להירשם אליהם) ולהחלקה חופשית לציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2019 12:59 pm 
Hall of Famer

אחרי משהו כמו 15 משחקים ב-NHL, אפשר להתחיל לראות מגמות.
במזרח וושינגטון מובילה את הבית המטרופוליטני עם 25 נקודות אבל עם 16 משחקים, לפני ניו יורק איילנדרס 22 נקודות ב-14 משחקים. האיילנדרס הם הקבוצה החמה של הליגה וסגרה אתמול נצחון עשירי רצוף.
באטלנטי מובילה בוסטון, עוד קבוצה חמה בליגה, עם יתרון של 4 נקודות על פני אחת מהפתעות העונה, באפלו. בבוסטון מככב החלוץ הצ'כי דויד פסטרנק, שמוביל את הליגה בנקודות ובשערים.
המאכזבת במזרח היא ניו ג'רזי דווילס, הקבוצה הכי פעילה בשוק ההעברות שקיבלה כבונוס גם את הבחירה מס' 1 בדראפט (ג'ק יוז). היא משתרכת בתחתית.
במערב, האלופה סנט לואיס מובילה את הבית המרכזי, נאשוויל שכבר הפכה לשוכנת קבע בצמרת הליגה במקום השני. אדמונטון מובילה את הבית הפסיפי עם נקודה יותר מונקובר, כששני הצעירים שכבר כתבתי עליהם לא מעט בעבר - קונור מקדייויד והגרמני לאון דרייסייטל - מושכים אותה למעלה.
לוס אנג'לס שעברה עונת בלהות בשנה שעברה לא מצליחה להתאושש, והיא אחרונה במערב גם עכשיו. גם שיקגו עם כוכביה הוותיקים לא מצליחה להתאושש, וכנראה מיצתה את השושלת שהביאה לה 3 אליפויות.
וגאס, קבוצת האקספנשן המצליחה ביותר בהיסטוריה כנראה, נמצאת במקום הרביעי בבית הפסיפי ובעמדת ויילד קארד כרגע, אולי לקראת פלייאוף שלישי בשלוש שנות קיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2019 6:07 pm 
Junior

אין יותר עדכוני דיויד לוין ?

נראה ממבט בסטטיסטיקות שזו פתיחת העונה הכי טובה שלו עד כה - 24 נקודות (6 גולים ו18 אסיסטים) ב-13 משחקים בהם שותף.

גם הקבוצה עם פתיחה טובה ומאזן חיובי של 11-7.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2019 11:01 pm 
Hall of Famer

ראיתי, אבל האמת שעכשיו זה הרבה פחות מעניין. האפשרות שלו להיבחר בדראפט כבר מוצתה והסיכוי שלו להגיע ל-NHL אפסי. הוא נותן עונה טובה מאד עד עכשיו אבל צריך לזכור שהוא overager בליגת גילאים. הוא שחקן בוגר עם נסיון של עונה חמישית בליגה של צעירים ופחות מנוסים.
אם כבר, השחקן בקבוצה שלו שעוד נשמע עליו הוא אחד בשם קווינטון בייפילד. הוא נבחר ראשון בדראפט ה-OHL ב-2018, ובניגוד ללוין הביא תוצרת ומספרים מהתחלה. הוא כנראה ייגש לדראפט הקרוב כבר, והמוק דראפטים שהתחילו להתפרסם שמים אותו בין שלושת הראשונים.

עוד משהו לגבי לוין, בשנה שעברה היה דיבור על זה שהוא לא מאד פופולרי בחדר ההלבשה. עכשיו קראתי משהו בפורום אוהדים של סאדברי שלאור התוצרת הטובה עד עכשיו הוא "מקבל פחות קריאות בוז מהקהל". כנראה שהוא באמת לא מאד אהוב שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 24, 2019 5:33 pm 
Hall of Famer

יש ידיעות במקומות שונים שקבוצת האקספנשן מסיאטל תציג את שם הקבוצה כבר בשבועות הקרובים, עוד לפני האול-סטאר (כלומר בערך אמצע ינואר).
יש 13 שמות אפשריים שהבעלים רשמו עליהם טריידמארק. במשאל אוהדים יצא שהשם הפופולרי ביותר הוא סוקאייז (Sockeyes) שזה סוג של דג סלמון שנפוץ באזור. חרא של שם לטעמי, אבל אני לא גר שם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 1:50 pm 
Hall of Famer

סיפור מעניין מגיע מהליגה הנורבגית, זו שהביאה לנו כבר את המשחק המקצועני הרשמי הארוך בהיסטוריה (8 הארכות) שכתבתי עליו כאן בעבר.
העונה הזו מביאה לליגה הזו בפעם הראשונה קבוצה מהחוג הארקטי, מעיירה קטנה בשם נארוויק. די מפתיע אבל מעולם לא הייתה בליגה קבוצה מהחוג הארקטי, כולל לא מהעיר הגדולה יחסית טרומסו, והליגה התרכזה בדרום המדינה. נארוויק היא כל כך יוצאת דופן בליגה שהאולם של היריבה הכי קרובה שלה מרוחק מנארוויק כ-1250 ק"מ!
נארוויק היא כאמור עיירה קטנה, פחות מ-20000 תושבים, מאד מרוחקת בלשון המעטה, והקבוצה היא די ענייה - התקציב השני הכי קטן בליגה. בינתיים למרבה ההפתעה היא מחזיקה מעמד, ועם כמה נצחונות התייצבה מעל הקו האדום בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 294 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 63 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: