סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2019 2:04 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
1. לא ראיתי את הסרטונים ואין לי מושג מה הולך בהם. אבל הם הופצו. אגב גם העובדה שהיא צילמה חלק מהסרטונים לא אומרת שהיא נתה הסכמתה לשאר (בהנחה שזה צולם בזמנים שונים, נניח לפני הופעת יתר החברים), אבל אני לא באמת יודע מה הלך שם.
2. מה קדם למה? הטענה היא שהיא נעלבה כי צילמו אותה ולכן בדתה את האונס. לא מוצדק כמובן, אבל הם קקות.
3. אשכרה נחקרה והורו על מעצרה לכמה ימים. זה יותר ממה שעושים כאן (כלום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2019 8:41 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
מאנו כתב:
זה כן אני כתב:
rony כתב:
ומה אתה חושב שהיה המצב הנפשי של הבחורה הבריטית שבעודה שיכורה קיימה יחסי מין (נאנסה?) עם מספר רב של גברים ותך כדי שהם מצלמים ומקללים אותה ואחר כך נאלצה לעבור מסכת חקירות ולחצים חיצוניים? ואם כבר שמועות, היו גם שמועות על כך שהם שילמו לה סכום כסף גדול כדי שתמשוך את התלונה, מי שיש לו אג'נדה מסוימת, מאוד קל לו להאמין לשמועות שנוחות לו ולפטור את השמועות שלא נוחות לא כהמצאות וסילופים.

השורה התחתונה שלי היא כזו: אנחנו לא באמת מצויים בחקירה, אנחנו מקבלים בעיקר שמועות והדלפות מגורמים בעלי אינטרסים, כשדי ברור שהנערים והוריהם הם הצד החזק כאן, כלכלית, תקשורתית וציבורית, ושבתקשורת הישראלית אנחנו מקבלים הרבה יותר את הצד שלהם והרבה פחות את הצד שלה. כל זה לא עוד הופך אותם לאשמים אוטומטית באונס, אבל זה כן אומר שצריך להיזהר כשאנחנו קובעים עמדה. שנית, גם העובדה שהאישה הזו עכשיו חזרה בה מההאשמה היא לא בהכרח "ראיית זהב" שמוכיחה תלונת שווא.

אני חושב שסוגיה כ"כ מתוקשרת, בה התוצאה הקלה ביותר היתה העמדת הנערים לדין בגין אונס, שנגמרה בקול ענות חלושה, מלמדת שאכן מסקנת החוקרים (שכמו שאמרת, מעורים בפרטי המקרה הרבה יותר ממני וממך) מבוססת ולא נשלפה מהמותן.

וחוץ מזה, ההיא מהפוסט זה אירוע יחסית קיצוני למצב נפשי המקשה על המותקפת למסור עדות. במקרים רבים בחורות מגישות תלונות בלי להניד עפעף.
והעניין הוא שהמדיניות היא שגם כאשר אין ספק שמדובר בתלונת שווא - גם אז הדבר לא יעמוד למתלוננת לרועץ. אם יש ספק של ממש שלא מדובר בתלונת שווא וכי התיק נסגר מחוסר ראיות, אז אכן לא צריך להעמיד לדין. אבל במקרים מובהקים צריך גם צריך.

אני לא ממש מבין למה אתה מתכוון כשאתה חוזר על המנטרה של אירוע קיצוני ומצב נפשי רעוע. אונס זה אירוע טראומטי ודי הגיוני שהנפגעת תהיה נסערת (ובעתיד יתכן גם שתפתח פוסט טראומה).
כשאמרת "מצב נפשי מחריד" קפצה לי בראש ענבל אור...
כן, תקיפה ופגיעה מינית בהחלט מובילה ל"מצב נפשי מחריד".

לא ברור לי מה לא מובן.
בד"כ קורבנות לעבירות מין לא מצויות במצב נפשי שמונע מהן למסור עדות או להגיש תלונה מפורטת במשטרה, בניגוד למקרה שתואר בפוסט הנ"ל - הוא המקרה הקיצוני.
בנוסף, פעמים רבות אירוע האונס הנטען הוא לא כ"כ קיצוני ומובהק כפי שמפורט בפוסט, בו נכללו בין השאר גם מכות, חורשה נידחת, סילוק מהרכב לאחר מכן וכו'. הרבה פעמים מדובר ביחסי מין שהגבר עלול לחשוב שנעשו בהסכמה מלאה, רק שלאחר מכן המתלוננת נזכרת שהיא למעשה לא רצתה ולא אמרה לו "כן" מפורש.
פעמים רבות בחורות מגישות תלונות שווא, דבר שמתגלה עקב התכתבויות שלהן עם ה"תוקף" או עם אדם אחר. בקיצור, יש מקרים לא מעטים בהם ניתן ללמוד שמדובר בתלונות שווא. וברוך השם לא כל המתלוננות כאלה חכמות וניתן לעלות על זה פעמים רבות.

אגב, בתור עו"ד שמייצג בין היתר נפגעות עבירות מין בתביעות נזיקיות נגד התוקפים (ככל שיש להם כסף כמובן), אני יכול להגיד בפה מלא שלא פעם אני נתקל במגמת הגזמה מטורפת.

לצערי, האשמת הקורבן מתחילה פעמים רבות ממש במפגש הראשוני עם השוטר בשטח. שוטרים באופן טבעי באים במגע כל הזמן עם האיזורים האלימים והמפחידים בטבע האדם ובעולם ואין שם הכשרה בסיסית. יתכן מאוד שמפגש עם שוטר מקצועי יותר היה מסתיים בצורה אחרת - גם מהבחינה של הגשת התלונה, וגם בגזרת הפגיעה הנפשית העמוקה בנפשה של הנפגעת. יצא לי להכיר אישית המון אנשים (לא רק נשים, לא רק אונס) שמרגישים כזו אשמה ובושה לאחר שהיו במצב שאיים על חייהם ושלמות גופם, שהם משוכנעים בעצמם שזה בכלל הגיע להם ושזו אשמתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2019 9:42 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ועכשיו מסתבר שהפצת הסרטונים היא לא חוקית בקפריסין, והמתוקים האלה שהפיצו אותו צפויים להיות מזומנים לחקירה בקפריסין.
אני מניח שהקפריסאים חיכו בכוונה שהם יחזרו לישראל כדי להתחיל הליך בנושא, כדי לנסות לשים את הפרשה מאחוריהם, לא להסתבך עם שכנה ידידותית (ודי חזקה), ולא לפגוע בתיירות לאי. ברור שהישראלים לא ייסעו להיחקר בקפריסין, מה שיהפוך אותם אני מניח לסוג של מבוקשים שיימצאו בסכנה בכל פעם שיסעו למדינה באיחוד האירופי, ואולי גם לארה"ב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2019 1:25 pm 
Hall of Famer

יותר מזה, גם בארץ זו עבירה פלילית להפיץ את הסרטונים האלו, אין שום סיבה שמשטרת ישראל לא תחקור אותם כי למיטב ידיעתי אין שום עוררין שהסרטונים הופצו גם בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2019 1:30 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עד שהשבנו את הבנים לארץ, למה להרוס את החגיגה? אל תהיו חמוצים! לא חראם על השמפניה שנשפכה לשוא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 04, 2019 1:34 pm 
מנהל פורום

rony כתב:
יותר מזה, גם בארץ זו עבירה פלילית להפיץ את הסרטונים האלו, אין שום סיבה שמשטרת ישראל לא תחקור אותם כי למיטב ידיעתי אין שום עוררין שהסרטונים הופצו גם בארץ.

האמת שזו שאלה משפטית מעניינת.
כנראה שהמתלוננת תצטרך להתלונן בארץ כדי שהמשטרה תחקור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 8:53 am 
Sophomore

ועכשיו, הצעירה הבריטית טוענת שהשוטרים אילצו אותה להודות שלא הה מדובר באונס. אני מאמין לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 8:54 am 
Sophomore

האם הצעירה יכולה תיאורטית לתבוע את הישראלים במשפט אזרחי בבריטניה? בישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 9:15 am 
Junior

itay2 כתב:
ועכשיו, הצעירה הבריטית טוענת שהשוטרים אילצו אותה להודות שלא הה מדובר באונס. אני מאמין לה.

למה אתה מאמין לה?

יש סרטונים (לא ראיתי בעצמי) שלפי הטענות רואים בבירור שזה נעשה בהסכמה מלאה.
הסרטונים האלה הם גם אלה שגרמו לה להודות שהיא בדתה את האונס כנקמה על זה שצילמו בלי רשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 9:37 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
itay2 כתב:

למה אתה מאמין לה?

הסרטונים האלה הם גם אלה שגרמו לה להודות שהיא בדתה את האונס כנקמה על זה שצילמו בלי רשות.

קודם כל, זה זה שהייתה הסכמה בשלב מסויים לא שולל את האפשרות שהיא נפסקה לאחר מכן. שנית, סרטונים לא בהכרח שוללים את האפשרות שהיא הייתה שיכורה או מסוממת מכדי לתת הסכמה (אולי כן, אבל אני לא חושב שאנחנו יכולים לדעת את זה). שלישית, קח בחשבון שרוב המידע בתקשורת בארץ מוזן מעורכי הדין והמקורבים של החבר'ה האלו, הייתי לוקח אותו בערבון מאוד מוגבל. ודבר אחרון-12 צעירים שבועלים אישה שיכורה אחת אחד אחרי השני, מצלמים את האירוע ומפיצים אותו בלי הסכמתה זה מספיק חמור ומספיק פלילי גם אם לא היה אונס.

ולגבי למה להאמין לה, כי יש מספיק עדויות אחרות של נפגעות אונס ותקיפה מינית על כך שלחצו עליהן למשוך את התלונה, בין אם מחוסר ראיות וקושי צפוי להשיג הרשעה ובין אם כתוצאה מלחץ חיצוני על המשטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 11:17 am 
Hall of Famer

מאחר שכולנו מדברים פה על תחושות, התחושה שלי היא שאם משיכת התלונה שלה הייתה בגלל לחץ חיצוני - לא היו עוצרים אותה ומעמידים אותה לדין, אלא סוגרים את הפרשה בזה. אין שום הגיון מצד הרשויות במקרה כזה למשוך את הפרשה, ועל אחת כמה וכמה אפילו ללבות אותה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' אוגוסט 06, 2019 11:19 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 11:18 am 
Hall of Famer

itay2 כתב:
האם הצעירה יכולה תיאורטית לתבוע את הישראלים במשפט אזרחי בבריטניה? בישראל?

על מה? על אונס או על הפצת הסרטון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 11:57 am 
Junior

rony כתב:
Dovi כתב:
itay2 כתב:

למה אתה מאמין לה?

קודם כל, זה זה שהייתה הסכמה בשלב מסויים לא שולל את האפשרות שהיא נפסקה לאחר מכן. שנית, סרטונים לא בהכרח שוללים את האפשרות שהיא הייתה שיכורה או מסוממת מכדי לתת הסכמה (אולי כן, אבל אני לא חושב שאנחנו יכולים לדעת את זה). שלישית, קח בחשבון שרוב המידע בתקשורת בארץ מוזן מעורכי הדין והמקורבים של החבר'ה האלו, הייתי לוקח אותו בערבון מאוד מוגבל. ודבר אחרון-12 צעירים שבועלים אישה שיכורה אחת אחד אחרי השני, מצלמים את האירוע ומפיצים אותו בלי הסכמתה זה מספיק חמור ומספיק פלילי גם אם לא היה אונס.

ולגבי למה להאמין לה, כי יש מספיק עדויות אחרות של נפגעות אונס ותקיפה מינית על כך שלחצו עליהן למשוך את התלונה, בין אם מחוסר ראיות וקושי צפוי להשיג הרשעה ובין אם כתוצאה מלחץ חיצוני על המשטרה.

לא מדובר על 12.

עצרו 12 כי עצרו כאלה ששהו בחדרים סמוכים.

בפועל זה היה ככל הנראה 5 או 6 (לא שזה יותר טוב אבל לא 12 שכל הזמן מדגישים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 1:49 pm 
Hall of Famer

גם אם זה 5 או 6 זה עדיין גרוע מאוד, ועדיין אני הייתי נזהר מלקבוע נחרצות שמדובר רק ב-5-6 ולא ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2019 5:32 pm 
Sophomore

נערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 8:34 am 
Hall of Famer

רק שווה לציין שלאור הפירסומים האחרונים, מתחיל יותר ויותר להסתמן שהכותרת של הת'רד שגויה ומדובר, הפתעה הפתעה, באונס ש-*כן* היה, כולל איומים שגובלים בניסיון סחיטה מצד משטרת קפריסין על הצעירה שתחזור בה מגירסתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 9:24 am 
Hall of Famer

איך בדיוק זה "מסתמן", חוץ מזה שזה מה שהיא אומרת?
למעשה עצם זה שמעמידים אותה לדין "מסמן", לפחות בעיני, שאף אחד לא הכריח אותה. הדבר ההגיוני לעשות, לשיטת "מסתמן שהכריחו אותה", הוא לסגור את הפרשה ברגע משיכת התלונה ולגרש אותה מקפריסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 10:17 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
איך בדיוק זה "מסתמן", חוץ מזה שזה מה שהיא אומרת?
למעשה עצם זה שמעמידים אותה לדין "מסמן", לפחות בעיני, שאף אחד לא הכריח אותה. הדבר ההגיוני לעשות, לשיטת "מסתמן שהכריחו אותה", הוא לסגור את הפרשה ברגע משיכת התלונה ולגרש אותה מקפריסין.

קח את מה שהיא אומרת במשפט יחד עם העובדות שכל הצדדים מסכימים עליהן (היו יחסי מין של מספר גברים, כנראה שיכורים עם אישה אחת, כנראה שיכורה כולל קללות שלהם כלפיה ופרסום סרטונים אינטימיים שלה ללא הסכמתה) ואני חייב להגיד שבאופן די ברור גירסתה נשמעת לי הרבה יותר סבירה מאשר גירסתם, כולל החלק שבו החוקרים מאיימים עליה ולוחצים עליה למשוך את התלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 10:23 am 
Hall of Famer

אה, אז לא "מסתמן". אתה מאמין לה וזהו.
אז אני חוזר לשאלה המקורית שלי - מה בדיוק האינטרס של החוקרים להכריח אותה למשוך את התלונה. ויותר מזה, נגיד שאנחנו מבינים את האינטרס - למשל לא לנדנד את סירת התיירות לאי - אז מה האינטרס להעמיד אותה לדין ולהמשיך את הסאגה הזו, אם כך? נשמע לא הגיוני בעליל, הרבה יותר מאשר "אני מאמין לה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 11:01 am 
Hall of Famer

מה האינטרס? אולי לחץ חיצוני שהופעל עליהם? הדיווחים הם על כך שלפחות חלק מהנערים באות ממשפחות עם לא מעט כסף והשפעה והאישה מעידה על כך שתחת חקירה לחצו עליה לחתום על מסמכים שהיא לא הבינה את משמעותם, לא נתנו לה לראות עורך דין, איימו עליה שיעצרו חברים שלה ושיפרסמו סרטונים אינטימיים שלה.

בוא נגדיר את זה ככה, מדובר, בלי ספק, בחבורת נערים שיכורים שמבחינת בעילה קבוצתית של צעירה שיכורה תוך שהם מקללים ומשפילים אותה ואז פירסום של הסרטונים ללא הסכמתה של האירוע נשמע להם כמו בילוי לגיטימי לחופשה, על זה אין ויכוח. לי האפשרות שנשמעת הרבה יותר סביר שהיא אכן נאנסה על ידם ותחת לחץ של חקירה במדינה זרה בלי עורך דין לידה חתמה על מסמך בעייתי מבחינתה, מאשר האפשרות שכל האירוע היה בהסכמה, אחר כך תוך כמה שעות היא החליטה לבדות אונס, חזרה בה ועכשיו חזרה בה שוב. .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 11:16 am 
Hall of Famer

אין לי ספק שהנערים הם ממש ממש לא נחמדים, מה לא נחמדים? חארות של בני אדם. ואני מקווה שלפחות פרסום הסרטון יעלה להם ביוקר (למשל, שלא יוכלו יותר לנסוע לאף מקום באיחוד האירופי ואולי גם לא לצפון אמריקה). אבל עדיין לא ענית על השאלה אחרי כל הלחץ שהופעל על החוקרים (לכאורה, כנראה לא לדעתך...) מה האינטרס של מדינת קפריסין, אם כך, למשוך את הפרשה למשפט שבעיקר יוציא אותה רע, לשיטתך.
כל שאר הדברים שהבאת הן ראיות נסיבתיות שאני אפילו לא יודע אם הן נכונות (משפחה עם כסף) וקבלה מוחלטת של מה שהיא אומרת כאמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 11:27 am 
Hall of Famer

מה האינטרס של מדינת קפריסין? אני מניח שהם חושבים שהיא תצא אשמה בתלונת שווא או שלכל הפחות בית המשפט יקבע שלא היה כאן אונס. גם בהחלט יכול להיות שהחוקרים בעצם העובדה שהם החתימו אותה על ההודאה הזו העלו את עצמם על עץ כ"כ גבוה שהם לא יכלו פשוט לרדת ממנו בלי כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 11:35 am 
Hall of Famer

לפי טענותיך, המשפט יכול בעיקר להוציא את מדינת קפריסין ואת המשטרה שלה רע, ואין מנוס מכך. אם הם רצו לסגור את הפרשה, מיוזמתם או כתוצאה מלחץ, הדבר ההגיוני לעשות היה לשלוח את הבחורה מקפריסין בחזרה הביתה לבריטניה ולסגור את התיק. הרבה יותר בטוח מאשר לקוות שבבית המשפט הכל יהיה בסדר. מעבר לזה, עצם קיום המשפט יוצר לפרשה פרופיל תקשורתי הרבה יותר גבוה, שבכל מקרה אני מניח שהקפריסאים לא שמחים ממנו. הסיפור שאתה מנסה לפרוש פה לא מתיישב עם ההגיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 12:19 pm 
Hall of Famer

יאללה, זורם איתך, לקפריסאים אין אינטרס למשוך את המשפט על תלונת שווא, לצעירה הזו בטח ובטח שאין אינטרס שהמשפט הזה יתקיים ויתמשך. אז למי כן יש אינטרס שהיא תעמוד לדין על תלונת שווא? רק לאותם נערים ישראלים והמשפחות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 12:36 pm 
Hall of Famer

האינטרס העליון של הנערים והמשפחות שלהם הוא שהם יחזרו הביתה בלי אישום, ואת זה הם השיגו.
אבל יאללה אני זורם איתך גם כן. אתה טוען שהיא עומדת למשפט כי זה אינטרס של הנערים והמשפחות שלהם? בגללם קפריסין פועלת נגד האינטרס שלה עצמה? אני מבין שה"דיווחים הם שמדובר על משפחות עם כסף", אבל לא ידעתי שהדיווחים מייחסים להם כל כך הרבה כוח, שמדינה זרה תפעל לטובתם (נגיד, עוד לא הבנתי מה זה מועיל להם) כנגד האינטרס שלה עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה