סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: גרטה ת'אנברג כמשל
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 5:44 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סליחה. אבל הכל סביבה ציני להחריד. אני בטוח לחלוטין שלו זה היה בן 16 עם פרצוף מעוות ודיקלום סיסמאות , הייתי חושב בדיוק אותו דבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: גרטה ת'אנברג כמשל
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 7:13 am 
Senior

כמשל למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 7:31 am 
Hall of Famer

הרבה דברים. שיח פמיניסטי, השנאה לטראמפ, ניצול תרבות האינפלואנסרים ועוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 8:05 am 
Hall of Famer

בתור חובב תעופה אני מתבאס שהיא נגד מטוסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 8:05 am 
Senior

אני לא חושב שאני מבין:
א) מה זאת "תרבות האינפלואנטרים"
ב) מה אתה מבקש לטעון

אני די בטוח שאת ההקשר הפמיניסטי - אם היה כזה - לא היא יצרה, ודאי שלא את הקשר לטראמפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 9:49 am 
Hall of Famer

Influencer

תשמע, הגרטה הזאת היא מקרה קיצון של משהו, וזה ממש לא קשור אם היא יצרה את זה או לא. היא מקרה קיצון של ניצול, היא מקרה קיצון של תרבות ה INFLUENCER, היא מקרה קיצון של ניצול העובדה שהיא בחורה על ידי אינטרסנטים כאלה ואחרים (למרות שבאמת, הייתי מתייחס, ואני מניח שכך רוב העולם, בדיוק אותו דבר אם היה שם פין ולא וגינה). היא מקרה קיצון של שיח רדוד.
עכשיו, אני לא אומר שהיא לא צודקת (למרות שבינינו, אין סיכוי שבקיצוניות שעליה היא מדברת). אבל זה לא הנושא בכלל - יש התחממות גלובלית, אבל גרוע מכך - יש את הגרטה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 9:58 am 
Junior

עדיין לא הבנתי מה בדיוק מפריע לך אם לא התוכן...
אשמח אם תפרט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 10:03 am 
Hall of Famer

היחס. מדובר בילדה בת 16 שבוכה, מעווה פנים ומפליצה סיסמאות. מדובר בסופו של דבר במישהי שחווה התבגרות ועם זאת היחס שהיא מקבלת הוא קיצוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 10:11 am 
Junior

אני לא יודע איך זה בארצות הברית אבל הייתי צריך לגגל כדי לדעת מה בדיוק היא אמרה ואיך היא נראית, בארץ זה לא עשה עד כדי כך כותרות (אם כי בהחלט ידעתי על מה אתה מדבר כשכתבת את השם, כלומר כן הכרתי את הסיפור הכללי).

עדיין לא הבנתי מה כל כך מפריע לך בזה... זה שגרבוז בזמנו הופיע בכל הכותרות זה שונה? זה שאהד תמימי הפכה לפרנטורית של הפלסטינים זה שונה? יש אנשים שנמצאים במקום הנכון, בזמן הנכון עם הלוק הנכון ומשם כל צד לוקח אותם ועושה מהם מטעמים כרצונו.

אני לא חושב שזה משהו חדש או משהו של התקופה... כנראה שיותר קל להדהד ילדה בלונדינית רהוטה ( שמדברת בתחושת סבל מוגזם) מאשר גבר לבן מקריח בן 50 עם כריזמה של חציל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 10:33 am 
Senior

מודה שלא עקבתי אחריה אבל אין ספק שהעניין שהיא יוצרת בתופעת ההתחממות הגלובלית הוא מבורך. גם אם לא מתלהבים ממנה אישית, קשה לי לראות איך איזשהו תהליך של מיקוד העניין הציבורי בשינוי האקלימי יכול להיות שלילי.
אני מבין שבעיניך היחס שהיא מקבלת מהמדיה הוא קיצוני, לי אישית נראה שהיחס שלך אלה מוגזם גם הוא (רק בכיוון השני)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 10:48 am 
Senior

נורטון כתב:
אבל זה לא הנושא בכלל - יש התחממות גלובלית, אבל גרוע מכך - יש את הגרטה הזאת.

המין האנושי אין א נאט של.

יש שתי אפשרויות. או שאתה מסכים שהתחממות גלובלית והמאבק בשינוי האקלים הוא אמיתי וחשוב ואז כל מה שמעלה אותו לתודעה הוא חיובי, גם אם הילדה בת ה-16 לא מחזיקה בכל הפתרונות לאחת הבעיות הכי קשות של האנושות. או שאתה לא מסכים שהתחממות גלובלית והמאבק בשינוי האקלים הוא אמיתי וחשוב ואז צריך להתייחס אליך בדיוק כמו מתנגדי חיסונים או כל מכחישי מדע למיניהם.

בניגוד אגב למתנגדי חיסונים, שלרוב מונעים מדאגה אמיתית לילדים שלהם (ובדרך מסכנים את חייהם וחיינו), מכחישי אקלים הם לא יותר מתוצר של עבודה מאוד יסודית של האחים קוך. זו גם הסיבה שהימין האירופאי איחר בהרבה באימוץ הרטוריקה הזו (ובחלקו הלא מבוטל כלל לא מאמץ אותה, כמו מרין לה-פן למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 1:10 pm 
Hall of Famer

וכראוי לימין האמריקאי, הבעיה היא גרטה ת'אנברג, אבל לא דונלד טראמפ-האיש שהכחיש במשך שנים את ההתחממות הגלובלית וקרא לה "קונספירציה", ואז כנשיא ארה"ב אמר משהו כמו "וואלה יש התחממות גלובלית אבל מאוחר מדי כדי לתקן את הנזק".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 11:37 pm 
Junior

אולי הבנתי את הכוונה ואולי לא, אבל אני מזדהה עם הכותרת. העיסוק בגרטה הוא משל לתקופה שבה אנחנו חיים. יש בעיה מסוימת - משבר האקלים - שצריכה להדאיג כל אחד שמתכנן לחיות עוד 20 שנה ומעלה. היא מועלית לתודעה ע״י מישהי לא מאוד קלה לעיכול, זועפת ורושפת. ונראה שיש עיסוק תקשורתי ניכר ורדוד להחריד במה גרטה אמרה, מה גרטה עשתה, מי הגיב בעדה ומי הגיב נגדה (עד רמת ״מה הנשיא אמר עליה״ ו״מה אמרו עליה בחדשות פוקס״). העיסוק התקשורתי ההגיוני היה לשים את גרטה בכותרות לחמש עשרה דקות של תהילה ומשם לתפוס את הסיפור ולהתחיל לעבוד עליו ברמה עיתונאית אמיתית, כלומר לפרסם מחקרים שתומכים/מפריכים, לראיין מומחים, להציג תרחישים, להפעיל לחץ על קובעי המדיניות לחוקק חוקים שיעזרו למנוע אסון וכל זה. בדיוק כמו שהרבה עיתונים עושים בהרבה נושאים, למשל דה מארקר והריכוזיות או חוק העישון. ובמקום זה אנחנו מקבלים התייחסות לגופו של אדם, שטחית, מטופשת ומזלזלת או מעריצה אבל רחוקה מלדבר על העיקר. הנושא הזה צריך לגרור שינויי חקיקה והיערכות ברמה שרק ממשלות יכולות לבצע, הרי גם אם כולנו נמחזר עד יומנו האחרון ולא נטוס ולא נשתה בקש מפלסטיק ואפילו נהיה טבעוניים, זה לא יזיז הרבה. ממשלות יכולות להתחייב על יעדי פליטה, למסות גורמים מזיקים כמו פלסטיק ובשר ועוד הרבה צעדים שחלקם בקונצנזוס וחלקם ממש לא. אבל יותר קל, גם לעיתונאי וגם לנשיא ארה״ב, לדבר על גרטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 9:16 am 
Senior

עם זה אני יכול להסכים.
אין לי ספק שאפילו בארץ, הגליון של דמארקר שיצא לא מזמן (או ייצא בקרוב, לא בטוח) והוקדש כולו למשבר האקלים, זכה לפחות תשומת לב מענייני גרטה למיניהם.
בכל זאת, נורטון בחר למקד את הביקורת שלו בפמיניזם ובהתקפה על טראמפ, לא בשטחיות של המדיה (וגם בחר להתבטא במלים בוטות כלפי גרטה עצמה שלפחות בעיניי היא החלק הפחות מעניין בסיפור)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 9:28 am 
Junior

Yuval כתב:
נורטון כתב:
אבל זה לא הנושא בכלל - יש התחממות גלובלית, אבל גרוע מכך - יש את הגרטה הזאת.

המין האנושי אין א נאט של.

יש שתי אפשרויות. או שאתה מסכים שהתחממות גלובלית והמאבק בשינוי האקלים הוא אמיתי וחשוב ואז כל מה שמעלה אותו לתודעה הוא חיובי, גם אם הילדה בת ה-16 לא מחזיקה בכל הפתרונות לאחת הבעיות הכי קשות של האנושות. או שאתה לא מסכים שהתחממות גלובלית והמאבק בשינוי האקלים הוא אמיתי וחשוב ואז צריך להתייחס אליך בדיוק כמו מתנגדי חיסונים או כל מכחישי מדע למיניהם.

בניגוד אגב למתנגדי חיסונים, שלרוב מונעים מדאגה אמיתית לילדים שלהם (ובדרך מסכנים את חייהם וחיינו), מכחישי אקלים הם לא יותר מתוצר של עבודה מאוד יסודית של האחים קוך. זו גם הסיבה שהימין האירופאי איחר בהרבה באימוץ הרטוריקה הזו (ובחלקו הלא מבוטל כלל לא מאמץ אותה, כמו מרין לה-פן למשל).

או שאתה איתנו או שאתה נגדנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 9:38 am 
Hall of Famer

תומר, זה בגלל שאין כאן חידוש.
ברור שיש בעיה של התחממות גלובלית. ברור למדי שצריכה פרטית כמעט ולא תזיז כלום. ברור שמישהו צריך לעשות משהו, והכי ברור שאף אחד כאן לא יכול להשפיע על כלום.

רק מה - ההתחממות הגלובלית הוא לא הנושא של הת'רד. גם בגלל שאני לא מכיר מספיק את הנושא (אבל ברור לי כאמור, שזו בעיה), וגם בגלל שזה לא "צו השעה". הנושא הוא גרטה כמשל - כלומר, קחו את גרטה ותדברו על כל נושא אחר בעולם, מצידי על החסה בשטחים, ועדיין היא תהיה שם - המגדר שלה, ההתייחסות התקשורתית, וכו' וכו'.
בשבילי, זה הרבה יותר מעניין (וגם קצת יותר רלוונטי).

ובנושא אחר, לכן - הקשר בין זה לבין מתנגדי חיסונים קלוש. כל אחד יכול לחסן או לא לחסן את הילד שלו (ומעצבן אותו שאשתי מתנגדת לחלק מהחיסונים... למרות שנדמה לי שהיא נורמלית מספיק בשביל לחסן את הרוב). לא כל אחד יכול להשפיע על ההתחממות הגלובלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 9:44 am 
Senior

גרטה היא לא הנושא. המתנגדים לדיון הפכו את גרטה לנושא. זו בדיוק הנקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 9:57 am 
Hall of Famer

אבל מה הדיון? התחממות גלובלית? מה בדיוק תעשה בנידון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 10:16 am 
Senior

Yuval כתב:
גרטה היא לא הנושא. המתנגדים לדיון הפכו את גרטה לנושא. זו בדיוק הנקודה.

מסכים, אף אחד מהאוהדים (מסייג - אף אחד שאני ראיתי) לא התיחס לגרטה דרך הפריזמה הפמיניסטית, האספרגרית, הילדותית או האנטיטראמפית, מי שבחר להתיחס אליה כילדה פותה ואווילית שצריכה ללכת לבית ספר במקום להפריע לגדולים (או כ"ילדה בת 16 שבוכה, מעווה פנים ומפליצה סיסמאות" כמו שקראתי שמישהו תיאר אותה) היו דווקא המתנגדים.

אגב, האמירה שאדם פרטי לא יכול לתרום באמת למאבק בהתחממות היא אולי נכונה ברמה הפרקטית אבל כשיקול היא פגומה ואין לה מקום. גם בבחירות לקול שלך אין באמת סיכוי משמעותי להשפיע ובכל זאת לא רובנו לא מוותרים מראש כי חבל על הזמן שלנו. פעילות, גם ברמה הפרטנית, יכולה לשנות את האקלים הציבורי ולהניע גם גופים גדולים יותר לפעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 10:35 am 
Junior

נורטון עדיין לא הבנתי מה מפריע לך בדיוק בסיפור הזה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 1:23 pm 
Hall of Famer

בעיניי כל הד תקשורתי לגבי בעיית האקלים הוא חיובי.
הבעיה היא שלצד רגשות חזקים שמתעוררים, צריך להבין מהן הפעולות הבסיסיות שצריך לנקוט בהן כדי לפתור את הבעיה.
אחרת זו תהיה המחאה החברתית טייק2. בלי הגדרת הפעולות האלו, בייחוד מצד ממשלות, זה יהיה רק עדר של פילים בלי רוכב.

לגבי הרגשות שמתעוררים כלפי גרטה, אני מניח שזה שנערה בת 16 מפנה אצבע מאשימה כלפינו כמבוגרים שאחראים למצב
בנושא שגם כך יש חוסר אונים ותסכול רב לגביו, מעורר כלפיה כעס מסוים
ורצון להקטין אותה וכך גם את המסר שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 3:25 pm 
Junior

השאלה ״מה תעשה בנידון״ היא לא בהכרח השאלה הנכונה כאן. אם מאה אלף איש יוצאים להפגין על משבר האקלים, סימן שיש שם רווח פוליטי. אם אני פוליטיקאי מכהן, אני יכול לאמץ את הטיקט ואולי גם להקים מפלגה סביב זה (בגרמניה למשל זה עובד). וגם, כשיש מאסה של אנשים שדוחפת נושא מסוים זה יכול לייצר שינוי של השיח הציבורי ושל הנורמות החברתיות. אני לא חושב ששינוי של הנורמות החברתיות הוא מספיק, כי צריך לשנות את הנורמות התעשייתיות והממשלתיות, אבל זה צעד בכיוון. כלומר, עדיף שתצא להפגין בעודך שותה מקש פלסטיק וזורק זבל ברחוב כי זה יכול לייצר אפקט חיובי גדול יותר מהשלילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 3:45 pm 
Hall of Famer

stpsg כתב:
השאלה ״מה תעשה בנידון״ היא לא בהכרח השאלה הנכונה כאן. אם מאה אלף איש יוצאים להפגין על משבר האקלים, סימן שיש שם רווח פוליטי. אם אני פוליטיקאי מכהן, אני יכול לאמץ את הטיקט ואולי גם להקים מפלגה סביב זה (בגרמניה למשל זה עובד). וגם, כשיש מאסה של אנשים שדוחפת נושא מסוים זה יכול לייצר שינוי של השיח הציבורי ושל הנורמות החברתיות. אני לא חושב ששינוי של הנורמות החברתיות הוא מספיק, כי צריך לשנות את הנורמות התעשייתיות והממשלתיות, אבל זה צעד בכיוון. כלומר, עדיף שתצא להפגין בעודך שותה מקש פלסטיק וזורק זבל ברחוב כי זה יכול לייצר אפקט חיובי גדול יותר מהשלילי.

היה רווח פוליטי גם במחאה החברתית. האם זה הוביל לשינויים מעשיים שפתרו את הבעיה?
לא נראה לי....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 3:54 pm 
Junior

אתה לא יכול לפתור את כל הבעיות, אבל היו נסיונות (והצלחות) שלא הייתי זורק את כולם לפח. וגם נוצרה אווירה ציבורית שגורמת לתאגידים להתנהג אחרת, אתה כבר לא לווה מיליארד מהבנק רק כי אתה חבר שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 3:58 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שהיו הרבה ניסיונות וגם לא הרבה הצלחות אבל אולי פספסתי משהו. אשמח דווקא לשמוע (לא בציניות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה