סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 255 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מזל טוב למינסוטה
הודעהפורסם: ג' פברואר 04, 2020 8:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
kakon3 כתב:
יובל לגבי המודל המתמטי -

אהבתי את ההודעה ואני גם נהנה לפעמים לשחק עם מספרים, אבל זה מה שזה בעיני משחק ושעשוע, מה שחשוב פה זה להבין זה את היתרון פה בבחירה יותר גבוהה ומנגד כל הדברים שציינת, והמספרים זה בעצם מלא מלא ניחושים שאפשר להראות מודל שיתן יתרון ברור לאפשרות הזאת ולהראות מודל נגדי שיראה בדיוק ההפך, זה ודאי לא יוכיח איזשהו משהו כך שזה ש-att לא הציג איזה מודל מספרי לא מפחית מהטיעון כשזה בקלות ניתן לכיוון על פי העדפה.

אני לא אהבתי את ההודעה של יובל.
היא כוללת גם ניחושים שרובם אקראיים וגם עיוותים.
באופן נוח, לא חושב ונכלל הסיכוי של הפליקנס להיכנס לפלייאוף.
לא חושב נכון מספר הנצחונות של הפליקנס (הם כרגע בקצב של 33 נצחונות עם רדיק ופייבורס), שלא לדבר על התרחיש הסביר שקאקון הציג למספר נצחונות נמוך בהרבה כשלא מכוונים לפלייאוף ועם טרייד מתבקש של הולידיי. אנחנו מדברים כנראה לא על ההבדל בין מקום 11 ל-14 אלא בין המקום ה-11 למקום ה-6 בדראפט וזה כבר סיפור אחר
וכסוג של בדיחה חושב גם הסיכוי של הפליקנס לקחת אליפות עם גרעין של ציון הרוקי ואינגרם.

הגורמים הנוספים שיובל מחשיב הם רובם, למעט במצב קיצון, מהווים רעש לא רלוונטי שמפריע לקבלת החלטות נכונה.
אתה יכול לקבל החלטות על פי עקרונות ואז להריץ סימולציות. אולי זה יעזור להמחיש תרחישים שונים.
אבל בשורה התחתונה, באופן שהוא אולי לא אינטואיטיבי, אם אתה מנסה לקחת את כל הגורמים כולם (כולל המופרכים שבהם) ומייצר אלגוריתם, אתה אולי תהיה סטטיסטיקאי טוב (ובמקרה הזה יובל לא) אבל אתה לא תהיה בהכרח מנהל טוב
.

להשיג כוכב צעיר דרך הדראפט זה משהו שמשנה את גורל הפרנצ׳ייז כולו ל-10 השנים הקרובות, בטח כשכבר יש לך גרעין מבטיח.
גם אם מדובר ב-10% נוספים בלבד, זה שווה את המחיר של ״לאבד״ את רדיק מתרוצץ במשך שנה אחרי חסימות בגיל 35 כדי שאולי אולי אולי תגיע לפלייאוף.

מה שמאד מפריע לי כאן (פרט למה שיובל אמר כבר, שהחישובים שלו ממש לא ניסו להיות מדויקים) הוא שאתה בתור אביר ה ״כולם לא נחמדים אליי, ורק אני שומר על תרבות דיון״, ממש לא יודע לשמור על תרבות דיון.
והדגשתי כל פעם בבולד כשלא עשית זאת.

ומה שגם מפריע לי (בפסקה שסימנתי ב u) הוא שדי כרגיל, אתה אומר משפט ומבסס אותו על כלום. לך, תהיה מנהל טוב, ואל תסמוך בכלל על מספרים. בכיף.
אתה יודע, בתור מישהו שעבד שנים בביטוח (סוף סוף עזבתי את התחום), תמיד מספרים לי סיפורים על כך שבסינדיקטים של לוידס בלונדון, עד לפני 20 שנה כל עסקה נעשתה ב״אוויר״ ובתקיעת יד בפאבים של הסיטי. רק שאז, הגיע מר אקסל ואחריו גם מודלים מורכבים יותר והכל השתנה. מי שיעשה היום עסקת ביטוח על פי מזג האוויר ומצב הרוח יפוטר תוך שניה.
ואם נראה לך שבכדורסל המודרני זה לא המצב,והדבר היחיד שקורה הוא ״ניהול טוב״ (כאילו שניהול טוב לא מבוסס דאטה, בכל דבר בעולם בערך), אז אתה גם טועה, וגם ממש לא יודע מה זה ״ניהול טוב״ (כפי שכבר ציינתי בעבר).

נערך לאחרונה על ידי נורטון בתאריך ג' פברואר 04, 2020 8:40 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 04, 2020 8:32 am 
Hall of Famer

ואם מדברים על הרמה האישית, אז נדב לא פה, אבל נדמה לי שברור לחלוטין שיש לו סגנון אגרסיבי.
ליובל, יש לשון חדה, אבל לא חושב שהוא מתייחס אליך בשונה ממה שאתה מתייחס אליו (ועד כמה שאני סובייקטיבי, אני גם חושב כך על עצמי). קשוט עצמך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 04, 2020 11:06 am 
Junior

kakon3 כתב:
מסכים שלא צריך הוכחות, כתבתי זאת בטענה לכך שכביכול כולם כבר הוכיחו לatt שהוא טועה לגמרי, והוא ממשיך לדבר על זה בלי שום הוכחות, אז כאמור אף אחד מהצדדים לא הוכיח כלום וגם לא צריך וגם אי אפשר.
ודאי שזה סבבה לתהות על התיאוריה, אבל בעיני שואלים אותו על מיליון דברים ולרוב הוא מנמק את הדעות שלו בצורה מספקת ומשם אפשר לחשוב שזה נכון/מופרך, אבל ההסברים שלו מספקים כדי להבין את דרך המחשבה ולדעת אם אתה מסכים עם זה או לא, ואין צורך להתאחד בהתלהמות נגדו אם לא מסכימים.

אבל מה ה"צד השני" טען שמצריך הוכחה? תגיד מה הטענה שחסרה לך הוכחה לגביה ואנסה למצוא.
אף אחד לא טוען שהדראפט הוא לא כלי חזק ומרכזי או שלסופרסטאר יש השפעה אדירה על הסיכוי לאליפות.
הטענה של ATT היא שיש לו נוסחאת קסם לאליפות שכל מי שלא הולך בדרכה (אלא אם הוא על סף אליפות) הוא מנהל לא חכם ולא טוב. הוא ציין פה בת'רד 5 קבוצות ככאלו שלא צריכות ללכת בדרך שלו כי הן במאבק אליפות, 5!
אז מה ההוכחה שחסרה? שהשיטה שלו היא לא שיטה בדוקה לאליפות? כי אם כן אני יכול להעלות פה תאוריות שגם אי אפשר להפריך (סגל שכולם בו מתחת למטר ו90 בדוק לוקח אליפות! תוכיח שלא).

וגם לגבי המנמק - תעבור רק על ת'רד הזה ותראה כמה פעמים ניסו להבין איך התאוריה שלו מתיישבת עם דברים שקרו ותראה על כמה מהם הוא ענה... לרוב הוא עונה על אנקדוטות קטנות שבהן הוא צודק (כאמור, מעולם לא טענתי שהוא רק טועה) ועל נושאים מהותיים יותר הוא פשוט פוסח.

עדיין אני מחכה להבין איך מביאים לקבוצה שלך שחקן טופ 5 בעמדה מתחת לגיל 25 לקבוצה כמו קליבלנד של לברון (למען האמת, לכל קבוצה )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 04, 2020 11:47 am 
Senior

בלי לנסות להגן על התורה ה... ובכן מיוחדת במינה של Att, לא מצאתי בהודעות שלו את הגסות והבוטות שיובל מצא בהן, וודאי שלא שום דבר שמצדיק גסות כמו זו שיובל הפגין.
מעבר לתהיות הקבועות על רמת האמוציות שיכול לעורר ויכוח על כדורסל עם זרים גמורים שלא פגשת ולעולם לא תפגוש, כאן אני פשוט לא מבין מאיפה זה בא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 04, 2020 12:37 pm 
Freshman

תומר כתב:
בלי לנסות להגן על התורה ה... ובכן מיוחדת במינה של Att, לא מצאתי בהודעות שלו את הגסות והבוטות שיובל מצא בהן, וודאי שלא שום דבר שמצדיק גסות כמו זו שיובל הפגין.
מעבר לתהיות הקבועות על רמת האמוציות שיכול לעורר ויכוח על כדורסל עם זרים גמורים שלא פגשת ולעולם לא תפגוש, כאן אני פשוט לא מבין מאיפה זה בא.

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 255 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 138 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: