סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 5:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ה"פריכות" מאד טבעית כשלוקחים בחשבון את "הר החובות" הפרטי ואת יוקר המחיה.

בפשטות, אנחנו כלכלה מוטת חובות שאין לה רזרבות ורשתות הגנה.

כשהריבית היא כלום והבנקים להוטים לתת הלוואות, קל לנפח את הצריכה ולהצליח בסטטיסטיקה. ואז בא משבר כזה-אמנם "ברבור שחור" קלאסי ממש-ומחזיר אנשים, למרבה הצער, לגודלם האמיתי. הם לא אשמים, המערכת דפוקה.

ואגב:

1) מאמר מצוין של מירב ארלוזורוב בסופ"ש על הנזק הכלכלי האדיר שיוצר מצב החירום, ללא רשת הגנה סבירה מצד המדינה וללא חשיבת "עלות/תועלת"

2 ההשקעה של ישראל בתקצוב היציאה מהמשבר היא כלום ושום דבר ביחס לעולם, כולל ממשלות שמרניות וניאו-קפיטלסטיות כמו ארה"ב של טראמפ ובריטניה של ג'ונסון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 8:31 pm 
Freshman

ממליץ לקרוא מעט את הכתיבה של שאול אמסטרדמסקע מהסופ״ש
די פוצץ את הבועה סביב הטענה הזו שישראל נותנת פחות ממדינות אחרות

פרקטית, חוץ מארה״ב, כל המדינות נותנות מה שישראל נותנת ואחרי התוכנית שתפורסם בימים הקרובים ישראל תעקוף את כולן (שוב, מלבד ארה״ב) בהרבה. מקווה שזה לא יעלה לנו הרבה בסיבובים הבאים נגד הקורונה שכל המומחים טוענים שיהיו

משום מה יש הרבה אלמנטים אצלנו שלא סופרים אותם וכן סופרים אצל אחרים - הגדרת החל״ת כחלק מהזכאות לאבטלה, הורדת הרף לזכאות לאבטלה, הוספת אוכלוסיית גילאי ה-67 פלוס למעגל, ההתערבות של בנק ישראל בשוק ועוד. כששמשקללים את זה, התמונה מאוד שונה

בנוסף, בחישובים של החדשות מחשבים במדינות אחרות הרבה תמריצים חוץ תקציביים - משמע כסף שלא באמת יוצא מהתקציב והוא יותר ערבויות מדינה להלוואות, אגרות חוב ויציבות עובדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 10:14 pm 
מנהל פורום

יואב כתב:
במשך שנתיים וחצי ניהלתי מחסן שהוא אחד הגדולים בתחומו בארץ, כמות ההוצאות והסוג הוא פשוט לא נתפס.
אבל האמת שזה כלום יחסית למה שראיתי את אצל אבא שלי שהוא מנהל תפעול של כמה אולם אירועים. כמות ההיתרים שהוא נדרש להם והסוגים שלהם היא פשוט הזויה בכל קנה מידה. הסתכלתי קצת על טפסים שהיו אצלו ובהם הוא נדרש לבצע כל מיני תיקוני ליקויים מדי שנה בכדי לקבל אישור...מה אני אגיד לכם...לא יודע איך אנשים בתחום הזה ובתחום האוכל עומדים על הרגליים בכלל. אז אותי, דווקא, לא מפתיעה הפריכות שלהם. אולי כי התעסקתי כמעט 10 שנים בתחום אספקת הסחורה למסעדות, מוסדות ואולמות אירועים.

אז איך אתה מסביר שיש מאות אולמות אירועים, עשרות אלפי מסעדות ובתי מזון בארץ?
כולם מטומטמים וכולם במינוס? למה הביזנס הזה לא נסגר?

אני לא ממש קונה את זה.
יש גם בתחום הזה המון עבודה בשחור שמאפשרים לו להיות רווחי מאוד.
וגם המחירים יקרים להחריד. נראה לי שסטנדרט של ארוחת צהריים עסקים ב60+ שקל זה משהו שיש באולי עוד 10 מדינות בעולם.

הרי היזמים, המשקיעים והמנהלים של אותם בתי עסק הם ממולחים. אנשי עסקים. הם לא פראיירים.
אם הם היו מפסידים כסף באופן קונסיסנטי הם היו סוגרים ופותחים חנות צילום או מלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 10:17 pm 
Hall of Famer

noam04 כתב:

פרקטית, חוץ מארה״ב, כל המדינות נותנות מה שישראל נותנת ואחרי התוכנית שתפורסם בימים הקרובים ישראל תעקוף את כולן (שוב, מלבד ארה״ב) בהרבה. מקווה שזה לא יעלה לנו הרבה בסיבובים הבאים נגד הקורונה שכל המומחים טוענים שיהיו

משום מה יש הרבה אלמנטים אצלנו שלא סופרים אותם וכן סופרים אצל אחרים - הגדרת החל״ת כחלק מהזכאות לאבטלה, הורדת הרף לזכאות לאבטלה, הוספת אוכלוסיית גילאי ה-67 פלוס למעגל, ההתערבות של בנק ישראל בשוק ועוד. כששמשקללים את זה, התמונה מאוד שונה

בנוסף, בחישובים של החדשות מחשבים במדינות אחרות הרבה תמריצים חוץ תקציביים - משמע כסף שלא באמת יוצא מהתקציב והוא יותר ערבויות מדינה להלוואות, אגרות חוב ויציבות עובדים

כותב מהטלפון במיטה אז לא יכול להגיב להכל, אבל..."פוצץ את הבועה שישראל נותנת פחות"? כאילו, בצרפת נותנים 100% מהפסד ההכנסה. בבריטניה 80%. בישראל השכירים יקבלו 70% והעצמאים מקבלים זכאות לקבור את עצמם בעוד חובות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 10:22 pm 
מנהל פורום

ומה לגבי עצמאים באירופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 10:26 pm 
Hall of Famer

לא יודע, אבל מחקר של הביטוח לאומי עצמו קבע שההשקעה של המדינה באזרחים בזמן המשבר היא מהנמוכות במערב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 10:50 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ההשקעה של ישראל בתקצוב היציאה מהמשבר היא כלום ושום דבר ביחס לעולם, כולל ממשלות שמרניות וניאו-קפיטלסטיות כמו ארה"ב של טראמפ ובריטניה של ג'ונסון.

על פי המספרים שפורסמו (שאף אחד לא מבטיח אמנם שיעמדו בהם וכו'), ארה"ב הודיעה על קרוב לפי 100 לעומת ישראל
זה לא יחס סביר?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 11:00 pm 
Junior

Shiver כתב:
יואב כתב:
במשך שנתיים וחצי ניהלתי מחסן שהוא אחד הגדולים בתחומו בארץ, כמות ההוצאות והסוג הוא פשוט לא נתפס.
אבל האמת שזה כלום יחסית למה שראיתי את אצל אבא שלי שהוא מנהל תפעול של כמה אולם אירועים. כמות ההיתרים שהוא נדרש להם והסוגים שלהם היא פשוט הזויה בכל קנה מידה. הסתכלתי קצת על טפסים שהיו אצלו ובהם הוא נדרש לבצע כל מיני תיקוני ליקויים מדי שנה בכדי לקבל אישור...מה אני אגיד לכם...לא יודע איך אנשים בתחום הזה ובתחום האוכל עומדים על הרגליים בכלל. אז אותי, דווקא, לא מפתיעה הפריכות שלהם. אולי כי התעסקתי כמעט 10 שנים בתחום אספקת הסחורה למסעדות, מוסדות ואולמות אירועים.

אז איך אתה מסביר שיש מאות אולמות אירועים, עשרות אלפי מסעדות ובתי מזון בארץ?
כולם מטומטמים וכולם במינוס? למה הביזנס הזה לא נסגר?

אני לא ממש קונה את זה.
יש גם בתחום הזה המון עבודה בשחור שמאפשרים לו להיות רווחי מאוד.
וגם המחירים יקרים להחריד. נראה לי שסטנדרט של ארוחת צהריים עסקים ב60+ שקל זה משהו שיש באולי עוד 10 מדינות בעולם.

הרי היזמים, המשקיעים והמנהלים של אותם בתי עסק הם ממולחים. אנשי עסקים. הם לא פראיירים.
אם הם היו מפסידים כסף באופן קונסיסנטי הם היו סוגרים ופותחים חנות צילום או מלון.

הם לא מטומטמים. החלק היחסי שבהם, המוצלח יותר, זה שלא נדרש להביא כסף מהבית ולחיות על אשראי או הלוואות, הוא עדיין, ברובו, פריך.
התגובה שלי באה כתגובה למי שציין שהפריכות הזאת של העסקים - שבועיים שבהם לא עובדים - הפתיעה אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 11:03 pm 
Junior

Hacohen כתב:
noam04 כתב:

כותב מהטלפון במיטה אז לא יכול להגיב להכל, אבל..."פוצץ את הבועה שישראל נותנת פחות"? כאילו, בצרפת נותנים 100% מהפסד ההכנסה. בבריטניה 80%. בישראל השכירים יקבלו 70% והעצמאים מקבלים זכאות לקבור את עצמם בעוד חובות.

אני רק אציין ששכיר שהוא מעל גיל 28 (מתחת לגיל 28 המצב עוד פחות טוב) ומרוויח מעל 7,000 ש"ח ברוטו, יקבל קצבה שהיא פחותה מ-70 אחוז מהשכר שלו וככל שנתמיד בקפיצה של אלף, אחוז הקצבה שיקבל ביחס לשכר שהרוויח, יקטן עוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 11:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
shmueliki כתב:
Hacohen כתב:
ההשקעה של ישראל בתקצוב היציאה מהמשבר היא כלום ושום דבר ביחס לעולם, כולל ממשלות שמרניות וניאו-קפיטלסטיות כמו ארה"ב של טראמפ ובריטניה של ג'ונסון.

על פי המספרים שפורסמו (שאף אחד לא מבטיח אמנם שיעמדו בהם וכו'), ארה"ב הודיעה על קרוב לפי 100 לעומת ישראל
זה לא יחס סביר?

בוא נראה.
לפי קרן המטבע הבינ"ל, ה-GDP של ארה"ב ב-2019 היה קצת יותר מ-22 טריליון דולר.
תוכנית החילוץ שלה היא 2.2 טריליון דולר, כלומר הם שמים כ-10% מה-GDP.
לפי אותה קרן המטבע ה-GDP של ישראל ב-2019 היה כ-410 מיליארד דולר.
ישראל לפי הפרסומים שמה בתוכנית שלה 80 מיליארד שקל שהם כ-22 מיליארד דולר. כלומר קצת יותר מ-5% מה-GDP.
שאלות?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' מרץ 28, 2020 11:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 11:11 pm 
Hall of Famer

לדעתי אי אפשר להתעלם מההשפעות של הנגיף על כל מדינה - בריאותית וכלכלית
לפחות בריאותית ברור שאנחנו פרופיל ממה שמתרחש בארה"ב, ואני מניח שזה גם מקרין על הפגיעה הכלכלית

הרי כמקרה קיצון מהצד השני - במדינה שבה הנגיף כמעט ולא פגע - ברור שצריך הרבה פחות כסף להבראת המשק (אפילו אם נסגר במידה זו או אחרת)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 11:15 pm 
Hall of Famer

הבה ונבדוק גם את זה.
לפי נתוני worldometers בארה"ב יש כרגע 320 מקרי קורונה על כל מיליון תושבים.
בישראל 400 על כל מיליון תושבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 11:32 pm 
Hall of Famer

מצוין
אנחנו גם יודעים את שיעור הגידול היומי בכל מדינה (כלומר - יש לנו מושג כלשהו למה לצפות בארה"ב), ואף עוד איזה פרט שולי של כמות/שיעור מתים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 28, 2020 11:42 pm 
Hall of Famer

במה כמות המתים אמורה להשפיע על שיעור הסיוע לעסקים ועובדים מובטלים?
ואשר לדבר השני, אנא האר את עיני, כי עד עכשיו ההשוואה לא החמיאה, בלשון המעטה, לכוון שאליו אתה מושך אם הבנתי אותך נכון. אני בטוח שהשקעת כדי למצוא משהו שיתמוך בה. תן לנו את זה.

בינתיים נדבר על היום האחרון. בארה"ב היו כ-15000 מקרים חדשים, בישראל כמעט 600. יחס של פי 25 על אוכלוסיה שגדולה פי 35 (כ-320 מיליון לעומת כ-9 מיליון). כלומר גם במקרים חדשים לנפש ישראל במצב פחות טוב. ואל תיתלה בכמות הבדיקות, בארה"ב טוחנים עכשיו בדיקות וכמות הבדיקות עולה בקצב מאד מהיר.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' מרץ 29, 2020 12:27 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 29, 2020 12:23 am 
Hall of Famer

הפגיעה בכלכלת מדינה לא תלויה בכמות המתים?!
זו אמירה מאוד מוזרה לטעמי, הגם שאין לי נתון מיידי כתוב שיפריך זאת.
מן הסתם גם כמות מתים מושפעת מכמות המאושפזים במצב קשה (שם לעומת ישראל היחס הוא פי 53 כרגע אגב), שאלו משפחות שחוטפות חלקן (כתלות בזהות החולה, האם מפרנס וכו') פגיעה כלכלית משמעותית אני מניח - הן לטווח הקצר מאוד, ואולי למעלה מכך.
במקרה את המכפלה שציינת עשיתי (בערך...) בראש גם בכתיבת הודעתי הקודמת. אני לא חושב שזה הימור גדול שבסוף המגיפה מספר החולים המאומתים בארה"ב יהיה יותר מאשר פי 35 מאשר בישראל, ומספר המתים יהיה אולי קרוב יותר לפי 350 (לא שאני מאחל להם משהו רע חלילה).

בסופו של דבר אין לי ויכוח אמיתי פה, כי איני מנסה לטעון דבר. סתם קפץ לי שלטעמי הסיוע אצלנו לעומת נקודתית ארה"ב (ואני מודה שלא נחשפתי והתעמקתי יותר מדי בכמות הסיוע שדובר במדינות אחרות) - נשמע לי באופן אישי - כסביר.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 29, 2020 12:32 am 
Hall of Famer

אז הנתונים מראים שלא ממש, ונדמה לי שהראיתי את זה.
ואנחנו לא מדברים על סיוע לכלכלה as a whole. אנחנו מדברים על סיוע לחברות, לעסקים ולעובדים. בזה יש השפעה לכמות המקרים שגורמת לאנשים לא להיות מסוגלים לעבוד, כי הם חולים או מבודדים; ולעצם היותה של המגפה ולהוראות לציבור שנגזרות ממנה, שגורמות לעובדים לא לעבוד ולעסקים להיסגר. מה ההשפעה של כמות המתים על זה? אני לא רואה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 29, 2020 6:55 am 
Junior

Hacohen כתב:
ה"פריכות" מאד טבעית כשלוקחים בחשבון את "הר החובות" הפרטי ואת יוקר המחיה.

בפשטות, אנחנו כלכלה מוטת חובות שאין לה רזרבות ורשתות הגנה.

כשהריבית היא כלום והבנקים להוטים לתת הלוואות, קל לנפח את הצריכה ולהצליח בסטטיסטיקה. ואז בא משבר כזה-אמנם "ברבור שחור" קלאסי ממש-ומחזיר אנשים, למרבה הצער, לגודלם האמיתי. הם לא אשמים, המערכת דפוקה.

ואגב:

1) מאמר מצוין של מירב ארלוזורוב בסופ"ש על הנזק הכלכלי האדיר שיוצר מצב החירום, ללא רשת הגנה סבירה מצד המדינה וללא חשיבת "עלות/תועלת"

2 ההשקעה של ישראל בתקצוב היציאה מהמשבר היא כלום ושום דבר ביחס לעולם, כולל ממשלות שמרניות וניאו-קפיטלסטיות כמו ארה"ב של טראמפ ובריטניה של ג'ונסון.

המאמר שמתחיל ב"
בואו נדבר על המחיר: האם 10,000 מתים שווים 140 מיליארד שקל?
במשבר הקורונה אי אפשר לברוח מהדיון על עלות חיי אדם, במיוחד כשהמחיר האלטרנטיבי שמדובר בו הוא עצום כל כך – השבתת כל המשק, סכנה של קריסת מדינת ישראל והשלכות קשות לטווח ארוך ■ זאת הסיבה שאסור להגיע לסגר מוחלט
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, היה כן באורח יוצא דופן השבוע. לפני עיתונאים חזר גרוטו על הנחת העבודה של משרד הבריאות – 10,000 עד 20 אלף מתים כתוצאה ממגיפת הקורונה. אלא שגרוטו הוסיף משפט, חשוב מאוד: מרבית המתים, אנשים מבוגרים מאוד או מי שסובלים ממחלות רקע קשות, היו מתים בלאו הכי.

אם מדי שנה מתים בישראל כ-40 אלף איש, הרי שצפי המתים בשנה הקרובה אינו 60-50 אלף (תוספת של 10,000 עד 20 אלף מתים), אלא הרבה פחות מכך. כמה פחות? גרוטו דיבר על תוספת נטו של 3-4 חודשי תמותה. אפשר להניח שהכוונה היא לתוספת נטו של 10,000-7,000 מתים ביחס לממוצע התמותה.
"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 29, 2020 7:06 am 
Hall of Famer

כן.

והנה עוד מאמר מאתמול, הפעם של רופא-ד"ר יואב יחזקאלי שהוא מומחה לרפואה פנימית ולמינהל רפואי-שמדבר על מה שאני הקטן אומר מתחילת המשבר: סגר לאוכלוסיות בסיכון, חזרה למעגל העבודה של הצעירים/הבריאים: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 65,00.html

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 29, 2020 7:35 am 
Junior

יש לך יכולת להעתיק את המאמר המלא של גברת ארלוזורוב לכאן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 29, 2020 7:38 am 
Hall of Famer

יכולת יש לי, רק לא בא לי לעבור על החוק

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 29, 2020 11:45 pm 
Freshman

Hacohen כתב:
noam04 כתב:

לא שאני מנסה להגן על מה שנותנים בישראל, אבל לתחושתי קצת נפלת לכותרות מפוצצות, נאומים ואמירות של כתבים כלכליים שלא בודקים לעומק

ניקח רגע את הטיעון שלך על ה-80% בבריטניה - האמירה המלאה היא עד 80% ועד תקרה של 11,080 שקל (הנמוך מביניהם; לפי האמירה של של עד 2500 פאונד בחודש). חשוב להגיד - זה רק עבור שכירים (לא עצמאים) שיצאו לחל"ת (התנאים לאבטלה שונים). עכשיו כדי להשוות לישראל צריך לנרמל ולא לחשב כמות שהוא - השכר הממוצע בבריטניה הוא בערך 11235 שקל בחודש (בעוד בישראל הוא 10428). משמע נרמול של 11,080 למונחים ישראלים זה 10284 שקל. בישראל המקסימום הוא 10551. משמע כבר פה התנאים המנורמלים בישראל טובים יותר - וזה עוד לפני החבילה שתפורסם מחר (ניתן לראות את התנאים הבריטים באתר - https://www.gov.uk/government/publicati ... -employees)

ד"א, כל הטוב הזה הוא רק עבור יוצאים לחל"ת ורק במידה והמעסיק שלך מאשר (מותר למעסיק לא לאשר). יותר מזה, לאנשים אסור לפנות בבקשה לקבל את ההטבה הזו - רק המעסיק שלך זכאי לבקש עבורך

אם את מפוטר ולא בחל"ת - ההטבה יורדת מאוד. אם אתה עצמאי, אתה לא זכאי לזה. אתה זכאי רק למענק של בערך 2200 שקל בחודש (באם אתה נשוי ומעל גיל 25). אם אתה רווק ומתחת לגיל 25 תקבל בערך 1100 בחודש. בהינתן האמירה מלפני שבוע בישראל שכל עצמאי יקבל מענק של 6000 שקל (כל עוד המחזור שלו עד 1.5 מיליון שקל), ובטח אם לוקחים את מה ששר הכלכלה הודיע שזה יהפוך ממענק חד פעמי למענק חודשי עד גמר המשבר - הגעת להבנה שעצמאי בארץ מקבל בין פי 3 לפי 5 ממה שמקבלים בבריטניה

אם טעיתי במשהו בנתונים יותר מאשמח לתיקונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 30, 2020 12:12 am 
Junior

דיוקן של קוסמו קריימר הגיע לניו-יורק טיימס
https://www.nytimes.com/2020/03/28/worl ... t-oil.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 31, 2020 4:01 pm 
Hall of Famer

הגענו בסוף מרץ למיליון מובטלים רובם בחל'ת.יותר מ800 אלף מתחילת החודש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 03, 2020 12:47 pm 
Hall of Famer

הבעיה הכי גדולה היא עם 300 אלף העצמאיים שאפילו לא נכללים כמובטלים בסטטיסטיקה שכרגע עומדת על 25 אחוז אבטלה של השכירים.
גם המענק שהיו אמורים לקבל 6000₪ מסתבר שהוא ברוטו ובנטו יקבלו קצת יותר מ4000₪!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 03, 2020 6:43 pm 
Junior

כל הסטט׳ הזאת מנופחת ברמה גבוהה.
יש הרבה נרשמים שלא יצאו לחלת אבל נרשמו למקרה שיוציאו אותם לחלת.
בנוסף, אני מרשה לעצמי להניח בסבירות גבוהה שרוב המובטלים יחזרו לעבודה ברגע שיחזרו לנורמליזציה.
אולי לא מי שעובד בתחום התיירות והמלצרות אבל השאר יחזרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: