סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 03, 2020 7:05 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מצד שני, יש כאלה שלא נספרים - למשל מבוגרים מעל גיל פרישה שלא זכאים להרשם כמובטלים.
וההנחה שלך בעייתית מכמה בחינות. קודם כל - מה זה רוב? 99%? 80%? 65%? ההבדלים הם משמעותיים.
דבר שני - יחזרו לעבודה תוך כמה זמן? מיד עם הסרת המגבלות? אני מניח שהרבה לא. עסקים עצמאיים קטנים לא בטוח שיוכלו לחזור לפעילות בכלל, או שיחזרו במתכונת מצומצמת, ומין הסתם זה אומר גם שכירים מובטלים. גם רשתות גדולות עשויות להכנס לקשיים בתקופה הזו ולצמצם פעילות - לסגור חנויות או לפחות לצמצם מצבת עובדים. אותו הדבר נכון לגבי מסעדות. כמובן שגם יש שאלה כמה מהר רמות הצריכה יחזרו לעצמן. זה גם עשוי להשפיע על חזרתם לשגרה של מפעלים, גם כאלה עם מספיק יציבות בשביל לשרוד את הסגר - זו הנחה סבירה למדי שהתבטלו להם הזמנות שלא יחזרו, עשויים להיות קשיים ברכישת חומרי גלם גם אחרי שהמשק פה יחזור לפעילות, וכו'. קבלנים שיפשטו רגל, כמובן חברות תיירות ותעופה שייקח זמן עד שיוכלו לחזור להיקף פעילות "נורמלי".

סתם דוגמא - עבדתי תקופה כמהנדס במפעל שמעסיק בערך 200 עובדים, מייצר חלקים לתעופה ליצרניות מטוסים גדולות בעולם. האם אתה מרשה לעצמך להניח בסבירות גבוהה שחברות כמו בואינג ואיירבאס ימשיכו לייצר בדיוק מהנקודה בה הן הפסיקו? שהחוזים בהם תלוי קיומו של מפעל כזה לא יבוטלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 03, 2020 7:26 pm 
מנהל פורום

Dovi כתב:
כל הסטט׳ הזאת מנופחת ברמה גבוהה.
יש הרבה נרשמים שלא יצאו לחלת אבל נרשמו למקרה שיוציאו אותם לחלת.
בנוסף, אני מרשה לעצמי להניח בסבירות גבוהה שרוב המובטלים יחזרו לעבודה ברגע שיחזרו לנורמליזציה.
אולי לא מי שעובד בתחום התיירות והמלצרות אבל השאר יחזרו.

מה שמעצבן אותי זה איך התקשורת (תשקורת?) מציגה את זה. הסיקור התקשורתי הבזיוני אגב זה שווה ת'רד משל עצמו.
מסתבר שלכתבים למיניהם יש רמת אמינות של ררררדדדטייי... וזה מפחיד.
הרי אם 90% הם בחל"ת וזה ברור לכולם, אז למה להגיד סתם שיש 800,000 מובטלים? אם הם בחל"ת אז הם לא מובטלים, וזה לא עניין של סמנטיקה. אני בחל"ת ואני לא "דורש עבודה". אז נכון שטכנית זה לא שקר ושזה המונחים של ביטוח לאומי, אבל מבחינתי זה פשוט לשקר לצופים וסתם לחפש כותרות בכוח.
ברור שגם לכמות כזו גדולה של אנשים בחל"ת, שמצד אחד זכאים לקבל יחד עשרות מיליוני שקלים ומצד שני זה במקרה הטוב יהיה 70% מהשכר שלהם, יש משמעות גדולה לכלכלה, אבל זה לא שאחרי המשבר נישאר פה עם מאות אלפי מחפשי עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 04, 2020 2:54 pm 
Junior

על סמך מה אתם אומרים שהמספרים מנופחים?
מישהו שיוצא לחל"ת לתקופה לא ידועה ובלי שום הבטחה שתהיה לו עבודה כשהוא יחזור אז הוא מובטל לכל דבר... אין לו הכנסה ואין לו עבודה ולא ברור אם תהיה לו. למה זה ניפוח או דיווח כוזב?

מישהו יודע כמה זמן זה ימשך? מתי יחזרו לעבודה? מתי יפתחו שוב מסעדות\קניונים\אירועי תרבות? מישהו יודע כמה סטרטאפים יקרסו כי ייגמר להם הכסף? מישהו יודע מה תהיה תרבות הצריכה אחרי וכתוצאה מזה מה יהיה הצורך בפועלים\יצרנים? כמה בעלי עסקים יכולים להחזיק חודשיים בלי הכנסה אבל עם הוצאות רגילות (שכירות, ארנונה, שחיקת ציוד וכו')?

הדיווח הם על מצב התעסוקה כיום וגם מי שבחל"ת הוא בלי הכנסה ובלי מושג מתי תחזור ההכנסה

ודים אני באמת לא יודע מה מצבך המשפחתי\כלכלי אבל עבור לא מעט אנשים עניין של חודש-חודשיים לפחות בלי הכנסה זו מכה סופר קשה (משכנתאות, אוכל למשפחה, הלוואות, חשבונות וכו') ולא לכולם יש את הספיירים כדי לעמוד בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 04, 2020 4:05 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
על סמך מה אתם אומרים שהמספרים מנופחים?
מישהו שיוצא לחל"ת לתקופה לא ידועה ובלי שום הבטחה שתהיה לו עבודה כשהוא יחזור אז הוא מובטל לכל דבר... אין לו הכנסה ואין לו עבודה ולא ברור אם תהיה לו. למה זה ניפוח או דיווח כוזב?

מישהו יודע כמה זמן זה ימשך? מתי יחזרו לעבודה? מתי יפתחו שוב מסעדות\קניונים\אירועי תרבות? מישהו יודע כמה סטרטאפים יקרסו כי ייגמר להם הכסף? מישהו יודע מה תהיה תרבות הצריכה אחרי וכתוצאה מזה מה יהיה הצורך בפועלים\יצרנים? כמה בעלי עסקים יכולים להחזיק חודשיים בלי הכנסה אבל עם הוצאות רגילות (שכירות, ארנונה, שחיקת ציוד וכו')?

הדיווח הם על מצב התעסוקה כיום וגם מי שבחל"ת הוא בלי הכנסה ובלי מושג מתי תחזור ההכנסה

ודים אני באמת לא יודע מה מצבך המשפחתי\כלכלי אבל עבור לא מעט אנשים עניין של חודש-חודשיים לפחות בלי הכנסה זו מכה סופר קשה (משכנתאות, אוכל למשפחה, הלוואות, חשבונות וכו') ולא לכולם יש את הספיירים כדי לעמוד בזה.

כל מילה בסלע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 04, 2020 4:11 pm 
Sophomore

עוד נקודה היא אובדן מלאי, הן של חומרי גלם והן של מוצרים מוכנים. מפעלים לא התכוננו לעצירת עבודה של חודשים, ויש חומרי גלם בעלי תאריך תפוגה אשר מעבר לו אסור להשתמש בהם. לא רק בתעשיות המזון, גם במפעלים כימיים וגם במפעלים שמייצרים רכיבים לכל מיני דברים (נניח, לדבקי אפוקסי יש תאריך תפוגה שעד אליו חייבים ליישם אותם ולהעביר אותם תהליך הקשייה, אחרת זה לפח). מישהו יפצה מפעלים על האובדן הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 04, 2020 5:25 pm 
מנהל פורום

שקי, אל תגזים. אני מבין את ההשלכות הכלכליות. זה עדיין לא תירוץ לשקר לציבור, גם אם זה שקר בקטנה. הרבה שקרים כאלה וזה בסוף מצטבר. אני באמת לא יודע כמה מתוך כל מי שבחל"ת יפוטר לבסוף, אבל כרגע הם בחל"ת... וגם אני אגב. אבל בכל מקרה זו רק דוגמא אחת. עכשיו כשיש חדשות פחות או יותר 18 שעות ביממה וכולנו גם רואים אותן דיי בלית ברירה, אז כמות ההגזמות הרבה יותר בולטת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 3:05 pm 
Junior

לא כל כך הבנתי למה זו הגזמה או שקר מגודל כלשהו.
אין היום מעל מיליון אנשים בלי עבודה ובלי מושג מתי תהיה להם עבודה?
מה בטרמינולוגיה מפריע לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 4:18 pm 
Hall of Famer

שלחלק גדול מהם תהיה עבודה כשייסתיים המשבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 4:21 pm 
Sophomore

אבל:
א) אף אחד לא יודע מתי יסתיים המשבר.
ב) אף אחד לא יכול כרגע לדעת לכמה מהם לא תהיה עבודה כשיסתיים המשבר. ממילא התשובה לסעיף א' היא קריטית גם פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 4:28 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
שלחלק גדול מהם תהיה עבודה כשייסתיים המשבר.

סביר להניח שגם לחלק גדול מהמובטלים בימים שבשגרה תהיה עבודה תוך כמה חודשים, אז צריכים לספור את המובטלים בדיעבד?
כרגע יש מעל מיליון אנשים שלא עובדים, לא יודעים מתי יעבדו ולא יודעים אם יחזרו לאותו מקום עבודה... יכול להיות שהכל ייגמר עוד שבועיים אחרי פסח וכולם יחזרו לעבודה ויכול להיות שהכל ייגמר ביוני ולחצי מהאנשים לא יהיה לאן לחזור.

בנקודת הזמן הזאת אני לא מבין למה לא לקרוא להם מובטלים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 4:51 pm 
מנהל פורום

אבל הם לא פוטרו!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 5:05 pm 
Junior

אבל הם לא עובדים!!!

מה זה אומר שהם לא פוטרו? הם מקבלים משכורת? ביטוח לאומי? הפרשות סוציאליות? מה ההבדל במצב הנוכחי בין מי שפוטר למי שיצא לחל"ת?

כשייגמר המשבר נוכל לדעת את כמות המובטלים נכון לנקודת הזמן ההיא. כרגע אלו אנשים בלי עבודה והכנסה ואני לא מבין מה זה משנה אם זה חל"ת או פיטורים - זו אבטלה לכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 8:56 pm 
Hall of Famer

!!!

חברים, בואו נעשה סדר.

1. זה שהם לא פוטרו זה לגמרי על הנייר ונובע ממדיניות ממשלתית נטו. ברגע שהגדירו שמי שהוציאו אותו לחל"ת הוא מקבל דמי אבטלה, אז זה כן סוג של אבטלה, כי אנשים רוצים לעבוד ולא יכולים כי אין עבודה. המטרה של החל"ת היא ליצור יותר ודאות לשני הצדדים - הן עבור מעסיקים שרוצים להחזיר עובדים אחרי המשבר, והן עבור עובדים שרוצים לחזור לעבוד אחרי המשבר, והן עבור המדינה שלא רוצה שכל שוק העבודה יתפזר אלא שיחזור חזרה אחרי המשבר. אם המדינה לא הייתה מודיעה על המסלול הזה של החל"ת בדמי אבטלה, אז אנשים היו מתפטרים בעצמם בשביל לקבל דמי אבטלה במקום לשבת בבית ולא להכניס שקל.
2. "לחלק גדול מהם תהיה עבודה כשיסתיים המשבר" זה נכון אבל כשמדברים במספרים של מיליון איש, אז מה זה חלק גדול? גם אם 800 אלף איש חוזרים לעבוד, תוספת של 200 אלף איש מובטלים זה לא מספר קטן. גם כאלו שיחזרו זה שאלה באילו תנאים. יכול להיות שיהיו מעסיקים שינסו לנצל את המצב לבצע קיצוצים רוחביים. אז אולי יחזרו לעבודה אבל לא באותה רמת שכר.
3. שכר המינימום, שהוא לדעתי כלי סוציאלי מאוד מוערך וראוי בימים סטנדרטיים, יכול להיות שגם משחק תפקיד בשוק העבודה של הקורונה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 10:26 pm 
Hall of Famer

ברור שבעקבות המשבר יצטרפו מובטלים למעגל האבטלה. יהיו עסקים שיסבלו קשה מהמשבר, משרות יצומצמו. אבל זה לא נכון לדווח על מיליון מובטלים, בטח לא לפמפם את זה ולא לסייג שרוב העליה נובעת מאנשים שיצאו לחל"ת ואחרי ששוק העבודה יחזור לתפקוד רבים מהם יחזרו לעבודה.

אני לא יודע אם לחלק גדול מהמובטלים שבשגרה תהיה עבודה תוך כמה חודשים. המספרים של האבטלה לא זזים בדראסטיות. ובוודאי שלמובטלים שבשגרה לא מחכה משרה לאייש ברגע שהסגר ייגמר, שזה המצב של רבים מאלו שיצאו לחל"ת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 05, 2020 11:22 pm 
Hall of Famer

סבבה, אז אתם כבר בסמנטיקה אם זה נחשב או לא נחשב.
לדעתי דווקא כן נחשב, כי דווקא המצב הנוכחי משקף את הבסיס למושג הזה של אבטלה, שמתקשר לפערים של היצע וביקוש של שוק העבודה.
דווקא המצב לפני הקורונה, שהיה איזה 3-4% אבטלה, זה מצב שנקרא "אבטלה חיכוכית" או "אבטלה מבנית", כלומר מצב טבעי שבו תמיד במשק יהיו אנשים שמתפטרים / מפוטרים באופן שוטף ונמצאים בתקופת מעבר עד שימצאו את המשרה הבאה.
ברור שזה לא בהכרח יהיה ה-steady state ביום שאחרי שיורידו את הסגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2020 8:57 am 
מנהל פורום

אני גם רוצה לציין עוד דבר שאמרתי כבר כמה פעמים.
בישראל יש שיטה מיוחדת למדידת אבטלה, שמתעלמת מהמון מובטלים דה פקטו שכמובן לא עומדת בקנה אחד עם איך שהמספר מחושב בOECD.
לצורך החישוב הישראלי, כל אחד שיש לו תלוש (גם אם עבד רק שעה אחת כל החודש) לא נחשב מובטל.
כמובן שגם חרדים וערבים שלא חותמים בלשכה לא נחשבים.
לפי האומדנים גם לפני המשבר אנחנו באיזור ה15-20% לפחות של אבטלה.
ככה שבהערכה גסה אנחנו עכשיו לפחות ב40%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2020 1:25 pm 
Hall of Famer

באילת לא פחות מ70 אחוז אבטלה! היא למעשה העיר שנפגעה הכי קשה ממשבר הקורונה בגלל עניין התיירות.
98 אחוז מהמלונות בכל הארץ סגורים עד להודעה חדשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 06, 2020 1:48 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
אני גם רוצה לציין עוד דבר שאמרתי כבר כמה פעמים.
בישראל יש שיטה מיוחדת למדידת אבטלה, שמתעלמת מהמון מובטלים דה פקטו שכמובן לא עומדת בקנה אחד עם איך שהמספר מחושב בOECD.
לצורך החישוב הישראלי, כל אחד שיש לו תלוש (גם אם עבד רק שעה אחת כל החודש) לא נחשב מובטל.
כמובן שגם חרדים וערבים שלא חותמים בלשכה לא נחשבים.
לפי האומדנים גם לפני המשבר אנחנו באיזור ה15-20% לפחות של אבטלה.
ככה שבהערכה גסה אנחנו עכשיו לפחות ב40%.

להבנתי, זאת שיטה מקובלת בהרבה מקמות בעולם (וכן, זאת שיטה מעוותת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 07, 2020 11:18 pm 
Senior

נכון שזה לא תמיד פשוט להחליף תחום או מקצוע, אבל זה מה שיקרה להרבה אנשים.
תהיה הסתגלות של מה צריך. ובסוף לכולם תמצא עבודה.
פחות מלצרים, יותר שליחים.
גם הרבה התאמות. רשתות מזון ואחרים יכולות להתייעל ולהשתנות בהרבה צורות כדי לספק כמויות גדולות יותר של משלוחים. מחסני סחורה יותר מתקדמים מחוץ לערים שמהם יספקו משלוחים של מוצרים בתחומים שונים.
יותר אנשים יעבדו מחוץ לבית. אני עשיתי זאת לא מעט מאז סוף ההריון הראשון.

ואיפה זה תופס אותי? בדיוק סיימתי חופשת לידה בסימן בידוד בהתחלה בגלל הניו בורנית ואחרי זה בגלל מזג באוויר. וכבר הייתי אמורה לצאת מבידוד ולחזור לעבוד. אבל עם תינוקת יונקת ופעוט שאין להם מסגרות פחות אפשרי. אני ובן זוגי לא יודעים לשמור עליהם לבד. אז שומרים עליהם ביחד. אם שניהם היו באותו גיל אז יכול היה להיות אפשרי לבנות להם לו"ז משותף.
באחת מישיבות של בעלי בזמן שהרדמתי את הקטנה, הגדול הגיע לתוסף ברזל של הקטנה, פתח אותו והשפריץ בכל הבית. נראה כמו זירת רצח.
שנינו מנסים פה ושם לעבוד על משימות חשובות אבל שנינו בקושי עובדים. לפחות יש לי ימי חופש שהצטברו ויכולה בינתיים לנצל.
וזכינו בזמן איכות עם הילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 08, 2020 7:29 am 
Senior

למזלו של ענף התיירות בארץ, ישראלים אוהבים לטייל ולנפוש. כל עוד לא יכלו או ירצו תיירים להגיע מחו"ל אז גם לא יוכלו או ירצו לצאת מהארץ. מה שאומר שמרגע שהלחץ קצת ירד, יש לאילת ולצימרים בצפון לקוחות שבויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 08, 2020 9:50 am 
Sophomore

Pistol Pete כתב:
למזלו של ענף התיירות בארץ, ישראלים אוהבים לטייל ולנפוש. כל עוד לא יכלו או ירצו תיירים להגיע מחו"ל אז גם לא יוכלו או ירצו לצאת מהארץ. מה שאומר שמרגע שהלחץ קצת ירד, יש לאילת ולצימרים בצפון לקוחות שבויים.

מרגע שהלחץ קצת יירד=מרגע שימצאו תרופה או חיסון לנגיף.

תתפלאי, אנשים ממש לא יעופו על חופשה באילת עם מסכות, כללי בידוד מחמיר ומחירים "ללא תחרות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2020 12:13 am 
Senior

או שימצאו חיסון או חלק גדול מהאוכלוסייה יהיה כבר עם נוגדנים (כלומר יעברו את המחלה עם או בלי סימפטומים)

אם יצליחו להצטייד במספיק מכונות הנשמה אולי יחליטו להקל במגבלות. יבינו שבסוף הרוב יחלו ויקלו בדברים היותר מגבילים מהשיטות לשיטוח העקומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 09, 2020 1:11 pm 
Hall of Famer

מכונות הנשמה זה חשוב אבל יש גם מגבלה של כמות רופאים, שטח של מחלקות טיפול נמרץ וכד'

ובינתיים, פרצופו של האוצר מתגלה -
https://www.calcalist.co.il/money/artic ... 75,00.html

מתפארים במסע"ת על קרן של מיליארדי שקלים, ובפועל ערבות המדינה זניחה למדי. אגב, בארה"ב מדובר על סכום של 350 מיליארד דולר ושם הערבות גבוהה בהרבה.
בדרך, המדינה ביטלה את הגופים המתאמים/מסננים של בקשות האשראי, ומצפה מהמערכת הבנקאית שהיא בעצמה תבצע את המיון והסינון ותאשר אלפי בקשות אשראי בלי בדיקה רצינית.
במילים אחרות, לחלק כסף חינם לעצמאים ע"ח ציבור המשקיעים של הבנקים, כי המדינה לא באמת רוצה לתת תמיכה אלא רק לעשות ספין תקשורתי.
את זר הפרחים אפשר לשלוח לשר אוצר שהוא פוליטיקאי חבוט, מזמן כבר לא נבחר ציבור, הודיע על פרישה לפני חצי שנה, נמצא באס"ק מאז והדבר האחרון שמעניין לו ת'ביצה זה כלכלת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2020 2:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Pistol Pete כתב:

ממני לא יראו שקל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 12, 2020 4:29 pm 
Hall of Famer

נערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 58 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: