סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 2:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 4:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא מרבה לכתוב על כדורסל נשים כי א. זה לא מעניין אותי, ב. תולדה של א', אני לא ממש עוקב אחריו.
אבל היום במקרה נתקלתי בידיעה מעניינת בנושא, כבר לא חדשה, שלא זוכר אם דיברו עליה, אבל יש לה השפעה ישירה על כדורסל הנשים בישראל ובכלל באירופה.

בינואר נחתם CBA חדש ב-WNBA. ההסכם החדש מגדיל את השכר של השחקניות, כך שהחלק שלהן בפדיון של הליגה יהיה גדול יותר, דומה לחלק של שחקני ה-NBA בפדיון של הליגה שלהם.
אבל מה שמשפיע על הכדורסל האירופי הוא החלק השני, זה שהשחקניות צריכות לתת. השחקניות מחוייבות מעכשיו להצטרף לקבוצות שלהן כבר במחנה האימונים לפני העונה.
איך זה משפיע? עונת ה-WNBA מתחילה בסוף מאי, מחנות האימונים בתחילת מאי או בסוף אפריל. זה מתנגש עם סיום העונה באירופה, וזה לא סוד ששחקניות WNBA היו באות להשלים הכנסה באירופה כולל בישראל בזמן שב-WNBA לא משחקים. התוצאה הייתה ששחקניות WNBA שמשחקות באירופה וסחבו את הקבוצות לשלבים היותר מאוחרים היו מפספסות את מחנות האימונים ב-WNBA, ולפעמים אפילו כמה משחקים בתחילת העונה.
הדבר הזה עכשיו נאסר כחלק מה-CBA, ואני מניח שהתוצאה תהייה - פחות שחקניות WNBA באירופה, או כאלה שיצטרכו לעזוב לפני משחקי ההכרעה של הקבוצות שלהן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:48 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בתור מישהו שעוקב אחרי כדורסל הנשים בארץ, אגיד שלדעתי זה עשוי להשפיע בשתי דרכים:

1. קבוצות ישתדלו להחתים שחקניות על סף WNBA כדי שלא יברחו להן ויזיקו לקראת סוף העונה.
2. הקבוצות הגדולות יתמקדו בהחתמת אירופאיות מובילות וישתדלו להציע מספיק כסף לשחקניות ה-WNBA כדי שיהיה משתלם להן אפילו להפסיד עונה של WNBA כדי לקבל משכורת (הרבה) יותר גבוהה באירופה.

בישראל?
נישאר עם שאריות ככלל הנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:51 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפי ה-CBA החדש משכורת המקסימום ב-WNBA עלתה ליותר מ-200K דולר. זה לא נשמע הרבה אבל זו קפיצה עצומה לעומת ה-CBA הקודם. אני מניח שרוב שחקניות השורה הראשונה וגם השורה השנייה ירוויחו עכשיו משכורות של למעלה מ-100K דולר, הטובות ביותר יגיעו למקסימום או קרוב לזה.
יש קבוצות נשים באירופה שיכולות להתחרות בזה, שלא לדבר על מה שקראת "משכורת הרבה יותר גבוהה" עד כדי שמישהי ששווה משהו תסכים לוותר על עונת WNBA? אינטואיטיבית, בלי שאני מכיר את החומר, נראה לי שלא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Janiv ו 151 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה