סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 2:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי גר בקדימה -צורן? גילינו משהו חדש...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:41 am 
Senior

oren_80 כתב:
טראמפ כעס עליו כי הוא אמר ששוחח עם חבריו לקבוצה, הם הסבירו לו , ועתה הוא חושב אחרת ולוקח את מילותיו בחזרה?

אני מן הסתם לא מוצא שום בעיה בכך....

זו הייתה התגובה של טראמפ להתנצלות של בריז:
"“I am a big fan of Drew Brees. I think he’s truly one of the greatest quarterbacks, but he should not have taken back his original stance on honoring our magnificent American Flag. OLD GLORY is to be revered, cherished, and flown high"

זו הייתה התגובה של בריז לטוויט של טראמפ:

To @realdonaldtrump
Through my ongoing conversations with friends, teammates, and leaders in the black community, I realize this is not an issue about the American flag. It has never been. We can no longer use the flag to turn people away or distract them from the real issues that face our black communities.
We did this back in 2017, and regretfully I brought it back with my comments this week. We must stop talking about the flag and shift our attention to the real issues of systemic racial injustice, economic oppression, police brutality, and judicial & prison reform.
We are at a critical juncture in our nation’s history! If not now, then when?

We as a white community need to listen and learn from the pain and suffering of our black communities. We must acknowledge the problems, identify the solutions, and then put this into action. The black community cannot do it alone. This will require all of us.

בעיני זה ניצחון מובהק של 'תרבות הפי.סי.' 'תרבות ההשתקה' 'תרבות הקאנסל' וה'טרלול הפרוגרסיבי'. גם אם בריז לא מאמין במה שהוא אומר ורק עושה את זה בגלל לחץ, מה שחשוב לי זה שהמסר שהוא 'נאלץ' להגיד יעבור לילדים שמעריצים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:42 am 
Senior

oren_80 כתב:
ראי גר בקדימה -צורן? גילינו משהו חדש...

אין לי טיפת מושג על חייו של ראי, אני דיי בטוח שזה מידע שרץ פה תמיד וכך זכרתי. אולי אני טועה. לא הייתה כוונת דוקסינג בשום אופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:44 am 
Hall of Famer

אני לא רואה את זה כטרלול בכלל למען האמת אלא דוגמה לאדם שחשב א', ושינה דעתו אחרי ששוחח עם חבריו לקבוצה ואחרים בנושא.

הגיוני לגמריי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בישראל לא נתקלתי בתופעות האלה תודה לאל, כי בישראל הנושא הזה לא הכה שורש (לפחות עדיין) ברמה של לפחות מקומות מסויימים בארה"ב. אני מתאר לעצמי שאם הייתי תלמיד קולג' בקליפורניה למשל, הייתי מרגיש את זה מאד מאד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 10:49 am 
Senior

אני חי בעיר קולג' בקליפורניה ומסתדרים ממש בכיף. כמו הילדים האלו עם החבל על הזמן שלהם. זה חיובי? זה שלילי? אי אפשר לדעת.

בסופו של דבר מי שמתלונן על פרונאוונס זה תמיד מי שאף פעם לא היה לו שום נגיעה לעניין. כל מי שאי פעם נתקל בזה פשוט פנה לאנשים בצורה שהם ביקשו, או שלא פנה אליהם בכלל. זה כל כך פשוט.

ולהזכיר שאנחנו גדלנו בסוף תקופה שבה היה מקובל לקרוא לעובדת במשרד בתור בובה, מיידלע, מותק, סוכר (ושלא לדבר על לגעת או להעיר על חלקי גוף).
איכשהו זה ברור לרובנו היום שזה לא מקובל. אבל זה ממש לא היה ברור להם כשהסבירו להם את זה.

אנד יט, כולנו בחיים. חוץ ממי שמת. והצלחנו למצוא עוד דרכים לקרוא לנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 11:02 am 
Senior

קצת חבל לי שהדיון נמשך לכיוון הזה.
ה PC הפך להיות נושא לא מעניין בעליל, לא בגלל שהוא לא מעניין בבסיסו אלא בגלל שאני לא חושב שיש צירוף הברות בקשר אליו שעוד לא יצא לחלל העולם בשלוש הזדמנויות שונות, מתוכן אחת בסלניוז.
אני לא חושב ששיש מחלוקת על כך שבבסיס יש טעם ב PC (גם אם הוא מעקר את השיח במידת מה), אני לא חושב שיש מחלוקת על כך שיש מקומות שלוקחים אותו אל הקצה, לדעתי גם אין מי שחושב שזה הנושא המרכזי במחאות, שידברו אליהם בצורה לא פוגענית.
כמו שיובל כתב - קל לכתוב על זה כי כולנו מבינים באיך מדברים אחד עם השני ואפילו מתרגלים את זה באופן קבוע.

אה, ודרו בריס לא התנצל על בחירת המלים שלו ועל הסגנון שבו נאמרו הדברים, אלא על מה שאמר, על התוכן עצמו. לכן אני חושב ש: א) המקרה שלו לא קשור ל PC ו ב) חבריו לקבוצה קיבלו את ההתנצלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 11:03 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אני לא רואה את זה כטרלול בכלל למען האמת אלא דוגמה לאדם שחשב א', ושינה דעתו אחרי ששוחח עם חבריו לקבוצה ואחרים בנושא.

הגיוני לגמריי.

אם הוא עושה את זה בלב שלם? סבבה. אם הוא עושה את זה מפחד ו-coercion, לא סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 11:42 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
oren_80 כתב:

הגיוני לגמריי.

אם הוא עושה את זה בלב שלם? סבבה. אם הוא עושה את זה מפחד ו-coercion, לא סבבה.

האם זה סבבה שחבריו לקבוצה לא ירצו לשחק איתו אחרי שהוא קרא להם לא פטריוטים?
האם זה סבבה שהקהל השחור בניו אורלינס ישרוק לו בוז אחרי שהוא קרא להם לא פטריוטים?
האם זה סבבה שחברה שמוכרת את מוצריה בעיקר לקהל שחור תפסיק להעסיק את דרו בריז כפרנזטור, כי קהל היעד שלה לא מעוניין במישהו שקרא לו לא פטריוטי?

האם חופש הביטוי הפך לא לזכות להגיד משהו, אלא הזכות להגיד משהו בלי שלאף אחד יהיה מותר להגיב חזרה?

לדרו בריז מותר להגיד מה שהוא רוצה על כל נושא. לכולם יש את הזכות להגיב חזרה. (אגב שום דבר מהדברים הללו לא קרה כמובן במקרה של בריז, הוא רק חטף ביקורת מאוד מנומקת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 11:46 am 
Senior

תומר כתב:
אה, ודרו בריס לא התנצל על בחירת המלים שלו ועל הסגנון שבו נאמרו הדברים, אלא על מה שאמר, על התוכן עצמו. לכן אני חושב ש: א) המקרה שלו לא קשור ל PC ו ב) חבריו לקבוצה קיבלו את ההתנצלות.

הם קיבלו את ההתנצלות כי קונטקסט זה משמעותי. דרו בריז הוא בוודאי שמרן ימני, אבל הוא תמיד היה טים-מייט חיובי ולא זכור לי שום תקרית איתו מעולם ב-NFL כלפי חברים לקבוצה.

זה בדיוק השטות שאתה רואה עם ביידן והבדיחה המטופשת שלו על מצביעים שחורים. הוא אמר משפט מאוד גרוע כי הוא ניסה להצחיק את המראיין שצעיר ממנו ב-400 שנה. מיד קפצו עליו כל המפלגה הדמוקרטית ועוזריהם. הוא התנצל, הסביר את עצמו, לא סייג את תוכן ההתנצלות בשום דבר. אין לו היסטוריה של אמירות גזעניות כלפי שחורים. הוא עשה טעות, הבין אותה וכולם עברו הלאה. אבל לא היה דיון אחד שבו לא ראיתי את הצד הימני מספר על הצביעות של הPC כי ביידן אמר ככה וככה אז למה אתם לא שוחטים אותו.

לעומת זאת החבר'ה מניו ג'רזי שעשו המחזה של רצח ג'ורג' פלויד אל מול קהל מפגינים של בלאק לייף מטרס בזמן שהם צועקים זה מה שקורה למי שלא מציית למשטרה, הם פוטרו מעבודותיהם. אני מתקשה לחשוב על שינוי חברתי טוב מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 12:09 pm 
Hall of Famer

דרו בריז גם טוב מאד במה שהוא עושה. אני לא יודע מה הרמה של אותו כדורגלן סרבי בלוס אנג'לס גלקסי שהועף מהקבוצה בלחץ אוהדים בגלל פוסטים של אשתו, שהיו אמנם נוראים ואיומים - שלא יהיה ספק - אבל לא פוסטים שלו, ולמרות שהוא לקח עליהם אחריות והתנצל. אני לא מכיר את השחקן ולא שמעתי את שמו קודם לכן, אבל קשה להאמין שהוא הספיק להיות חרא של חבר לקבוצה או משהו כזה, הוא הגיע לגלקסי בטרייד מקבוצה אחרת ב-MLS והספיק לשחק שם שני משחקים לפני שהליגה נעצרה בגלל הקורונה. לא עזר לו כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 1:49 pm 
Freshman

רק רוצה לציין שבלאק לייב מאטרס הוא דוגמא למאבק שהוא אשכרה חשוב ומשמעותי. כנ"ל כל נושא מי-טו. לא מפתיע שזה ביי פאר המאבקים המוצלחים של השמאל בשנים האחרונות.
לצערי כל עוד מרכז השיח עסק בפגיעה ברגשות, תיקון מיקרו עוולות ופוליטיזציה של הכל, אנחנו (כן אני ממש לא מהגדי טאובים) איבדנו חלקים גדולים מהציבור.

אם אתם רוצים דוגמא לכמה השיח השתנה והפך לבלתי נסבל, אפשר להשוות שתי ביקורות באותו אתר מוביל לאלבומים של פיונה אפל:

2012 - https://pitchfork.com/reviews/albums/16732-the-idler-wheel-is-wiser-than-the-driver-of-the-screw-and-whipping-cords-will-serve-you-more-than-ropes-will-ever-do/
2020 - https://pitchfork.com/reviews/albums/fiona-apple-fetch-the-bolt-cutters/

הביקורת השניה כוללת בין השאר את המשפט הבלתי ייאמן הבא:

ציטוט:
The very sound of Fetch the Bolt Cutters dismantles patriarchal ideas: professionalism, smoothness, competition, perfection—aesthetic standards that are tools of capitalism, used to warp our senses of self.

דרך אגב, שני האלבומים ממש מוצלחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:00 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אז אני לא פעיל להט"בי או טרנסי, ועדיין חושב שההסתתרות מאחורי הקונטקסט או "היכולת להשפיע" בעייתית מאד מאד ויוצרת תמונה מעוותת. אתה אומר ש"היכולת לבקר דברים באמת רעים" תמיד פתוחה, אבל בעצם סגרת פה את כל האפשרויות. אם אתה לא ליברל - תסתום, גם אם בנקודה הזו אתה צודק לגמרי. אם אתה ליברל - עזוב, לא תשנה את המצב. חשבתי שחלק מהעניין הוא לשנות דברים שקשה לשנות.
ואני לא יודע לגבי "דיר פסנג'רס", האמת שאף פעם לא שמתי לזה לב. אבל אשאל אותך בחזרה - אתה מברר אצל כל אחד מה ה-gender pronouns שלו לפני שאתה פונה אליו או מתייחס אליו בגוף שלישי? (סליחה, כתבתי "אחד" ו"שלו". זה יכול להיות גם "אחת" ו"שלה", או gender pronouns נייטראלים כלשהם לבחירתכם).

דוגמאות? העורך של טורי הדעות בניו יורק טיימס למשל. אתה יכול לשנוא את הדעה של אותו סנטור, הכל בסדר. העורך איבד את עבודתו. זו הדוגמה הבולטת מהימים האחרונים. או כדורגלן סרבי בלוס אנג'לס גלקסי שסולק מהקבוצה בגלל פוסט - בהחלט קשה, אין מה לדבר - אבל של אשתו, לא שלו, שעליו הוא התנצל וכמובן שהפוסט נמחק. וזה לא הספיק. אפשר למצוא עוד אם בא לך.
ודוגמאות להתנצלויות על דברים פעוטים לא חסר. סתם דוגמאות שקופצת לי לראש כרגע - ההספד של סטיב מרטין לקרי פישר למשל. התנצלות של הילארי דאף על זה שהיא הגיעה בתחפושת של קאובוי והחבר שלה בתחפושת של אינדיאני למסיבת הולווין, או כריס המסוורת' שבא בתחפושת אינדיאני למסיבת תחפושות נושאית על ה-lone ranger, כי כידוע אין אינדיאנים ב-lone ranger. היוצרים של הסימפסונס שהיו צריכים להתנצל (אחרי שנים) על הדמות של אפו, ההודי עם חנות הנוחות. כאלה יש המון, אם אחפור טיפה אוכל להביא עוד.

1) "הסתתרות מאחורי הקונטקסט" או מאחורי "היכולת להשפיע" היא "בעייתית מאד מאד ויוצרת תמונה מעוותת"? מה? מה אמרת פה בכלל? מי טען שלא-ליברלים צריכים לסתום בקשר לאפליית להט"בים במדינות מוסלמיות? אתה קראת שמישהו אמר את זה? אני אמרתי את זה? ומי אמר שליברלים לא יכולים לדבר על אפליית להט"ב באירן או בתימן? ברור שיש כאלה שגם מדברים, ארגוני זכויות אדם וארגוני זכויות להט"ב מן הסתם עוסקים בזה. רק אמרתי שסביר שהציבור הליברלי הרחב במדינות המערב ידבר על המצב במדינה שלו, שבה דברים אשכרה יכולים להשתנות. כי אם אתה לא חלק מארגון זכויות חזק-שגם אז אין לך מי יודע מה כח-אז זה לא יותר מאשר צקצוק שפתיים, בלי לזלזל בצקצוקים.

2) כן, אתה תמיד יכול לבקר "דברים באמת רעים". מי מונע ממך? מי מונע מנשיא ארה"ב לדבר על אלימות משטרתית נגד אזרחים חפים מפשע או על גזענות או על אפליית להט"ב בכל מקום בעולם? אף אחד. הוא פשוט מעדיף לטעון שקשיש מותקף הוא אנטיפה או שהניאו-נאצים משרלוטסוויל בחורים טובים.

3) בכוונה ביקשתי ממך דוגמאות להחרמות/פיטורין/פגיעות ולא ל"התנצלויות", כי יש מעט מאד החרמות/פיטורין/פגיעות על רקע של "משטרת PC". דרישות להתנצלות והתנצלות זה בחינם, יש כמו זבל. רק בעמודים האחרונים של השרשור הזה הובאו לך אמירות של נשיא ארה"ב שמשמיץ מפגין קשיש שהותקף, ושל אינטלקטואל ישראלי-ימני שתוקף ברשעות ובשקר יהודי ניצול שואה, ושל איש תקשורת ימני שרומז רמז פיל שהשחורים מפגרים חברתית ונחותים מטבעם, וזה כמובן טיפה בים של שקר ורשעות שמופצים יומיום תוך כדי קריאות הסתה ואלימות קשה בימין. אז באמת, "משטרת הPC" שגורמת להילרי דאף להתנצל על תחפושת זו הבעיה שלנו בעולם? ומה יש יותר בעולם, אנשים שמאבדים את עבודתם בגלל "משטרת PC" או אנשים שסובלים מאלימות ומאפליה בגלל המוצא שלהם?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:08 pm 
Hall of Famer

מארק כתב:
רק רוצה לציין שבלאק לייב מאטרס הוא דוגמא למאבק שהוא אשכרה חשוב ומשמעותי. כנ"ל כל נושא מי-טו. לא מפתיע שזה ביי פאר המאבקים המוצלחים של השמאל בשנים האחרונות.
לצערי כל עוד מרכז השיח עסק בפגיעה ברגשות, תיקון מיקרו עוולות ופוליטיזציה של הכל, אנחנו (כן אני ממש לא מהגדי טאובים) איבדנו חלקים גדולים מהציבור.

אם אתם רוצים דוגמא לכמה השיח השתנה והפך לבלתי נסבל, אפשר להשוות שתי ביקורות באותו אתר מוביל לאלבומים של פיונה אפל:

2012 - https://pitchfork.com/reviews/albums/16732-the-idler-wheel-is-wiser-than-the-driver-of-the-screw-and-whipping-cords-will-serve-you-more-than-ropes-will-ever-do/
2020 - https://pitchfork.com/reviews/albums/fiona-apple-fetch-the-bolt-cutters/

הביקורת השניה כוללת בין השאר את המשפט הבלתי ייאמן הבא:

ציטוט:
The very sound of Fetch the Bolt Cutters dismantles patriarchal ideas: professionalism, smoothness, competition, perfection—aesthetic standards that are tools of capitalism, used to warp our senses of self.

דרך אגב, שני האלבומים ממש מוצלחים.

אבל בלאק לייבז מאטר זה לא מאבק של השמאל. בגלל זה מיט רומני נושא את הסיסמה הזאת. בגלל זה הנסקאר מכבדים את התנועה. זה מה שזה: תנועת מחאה עממית על הזילות בחייהם של שחורים, על האלימות הממוסדת כלפיהם ועל הגזענות שהם עדיין חווים. לא כל דבר צריך להישפט בקונטקסט בינארי מטומטם של שמאל-ימין. אם כי אני חייב לומר שאם תנועה כלכך חשובה של זכויות אדם מזוהה עם השמאל, זה רק מאשרר שוב איזה צד של הפוליטיקה מוביל בדרך כלל את המהלכים שמשפרים את חייהם של הפרט. תזכירו לי בבקשה איזו מהפכת זכויות אדם חשובה התחילה/הובלה על ידי הימין? אבל שוב, זה לא ימין-שמאל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:13 pm 
Hall of Famer

התמונה המעוותת שנוצרת היא שהמדינות המערביות, שהן בכל זאת היותר טולרנטיות, מקבלות את הפוקוס ומצטיירות כאיזה מרכז רשע, בזמן שאת המדינות והתרבויות ההרבה פחות טולרנטיות עוזבים במנוחה, ולפעמים אפילו מגינים עליהם. לא רק בגלל חוסר תכלית כמו שאתה מציג, אלא (לפחות אצל חלק) בגלל שזה כביכול חלק מהתרבות שלהן ומי אנחנו במערב שנצא נגד תרבותם, או שהם בעצמם קבוצה מוחלשת שאנחנו במערב אין לנו זכות בכלל לדבר עליהם, כי המערב גרם להם להיות כאלה. כשקוראים למישהו שמעלה טיעון כזה איסלמופוב, זה לא בגלל חוסר התכלית שבעניין.
מי אמר שלא-ליברל צריך לסתום בנוגע ללהט"בים במדינות האיסלם? הוא יכול גם לא לסתום, אבל ממילא לא צריך להקשיב לו, הוא טרמפיסט. כמה ערך יש לדבריו של טרמפיסט, גם במקרים שהוא צודק? מה היחס שצריך לתת לדבריו? התוצאה היא אותה תוצאה.
לזה אני מתכוון כשאני אומר "סגרת את כל האפשרויות". לא-ליברלים שמדברים על זה - טרמפיסטים, לדבריהם בנושא ממילא אין ערך. ליברלים - ממילא אין לזה תכלית, וזה לפני שנכנסנו לליברלים שיוצאים נגד דברים כאלה אקטיבית. אז מי ידבר על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:31 pm 
Freshman

Hacohen כתב:

אבל בלאק לייבז מאטר זה לא מאבק של השמאל. בגלל זה מיט רומני נושא את הסיסמה הזאת. בגלל זה הנסקאר מכבדים את התנועה. זה מה שזה: תנועת מחאה עממית על הזילות בחייהם של שחורים, על האלימות הממוסדת כלפיהם ועל הגזענות שהם עדיין חווים. לא כל דבר צריך להישפט בקונטקסט בינארי מטומטם של שמאל-ימין. אם כי אני חייב לומר שאם תנועה כלכך חשובה של זכויות אדם מזוהה עם השמאל, זה רק מאשרר שוב איזה צד של הפוליטיקה מוביל בדרך כלל את המהלכים שמשפרים את חייהם של הפרט. תזכירו לי בבקשה איזו מהפכת זכויות אדם חשובה התחילה/הובלה על ידי הימין? אבל שוב, זה לא ימין-שמאל.

זה מאבק של השמאל באותו מובן שהמאבק נגד הכיבוש בשטחים הוא מאבק של השמאל.

נערך לאחרונה על ידי מארק בתאריך ה' יוני 11, 2020 2:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:34 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
התמונה המעוותת שנוצרת היא שהמדינות המערביות, שהן בכל זאת היותר טולרנטיות, מקבלות את הפוקוס ומצטיירות כאיזה מרכז רשע, בזמן שאת המדינות והתרבויות ההרבה פחות טולרנטיות עוזבים במנוחה, ולפעמים אפילו מגינים עליהם. לא רק בגלל חוסר תכלית כמו שאתה מציג, אלא (לפחות אצל חלק) בגלל שזה כביכול חלק מהתרבות שלהן ומי אנחנו במערב שנצא נגד תרבותם, או שהם בעצמם קבוצה מוחלשת שאנחנו במערב אין לנו זכות בכלל לדבר עליהם, כי המערב גרם להם להיות כאלה. כשקוראים למישהו שמעלה טיעון כזה איסלמופוב, זה לא בגלל חוסר התכלית שבעניין.
מי אמר שלא-ליברל צריך לסתום בנוגע ללהט"בים במדינות האיסלם? הוא יכול גם לא לסתום, אבל ממילא לא צריך להקשיב לו, הוא טרמפיסט. כמה ערך יש לדבריו של טרמפיסט, גם במקרים שהוא צודק? מה היחס שצריך לתת לדבריו? התוצאה היא אותה תוצאה.
לזה אני מתכוון כשאני אומר "סגרת את כל האפשרויות". לא-ליברלים שמדברים על זה - טרמפיסטים, לדבריהם בנושא ממילא אין ערך. ליברלים - ממילא אין לזה תכלית, וזה לפני שנכנסנו לליברלים שיוצאים נגד דברים כאלה אקטיבית. אז מי ידבר על זה?

אז בוא נסדר את זה, כי כרגיל אתה מתמקד בדבקות בטפל, אבל גם אליו אתייחס בהמשך.

שאלות פתוחות מקודם:

1) מי מונע את מי שרוצה "לבקר דברים רעים באמת"? האם יש סתימת פיות בקשר לביקורת על "דברים רעים באמת"?

2) מה יש יותר בעולם, אנשים שאיבדו את מקום עבודתם בגלל "משטרת PC" או אנשים שסובלים מאלימות ומאפליה בשל מוצאם?

נחזור למה שאתה אומר:

"התמונה המעוותת שנוצרת היא שהמדינות המערביות, שהן בכל זאת היותר טולרנטיות, מקבלות את הפוקוס ומצטיירות כאיזה מרכז רשע, בזמן שאת המדינות והתרבויות ההרבה פחות טולרנטיות עוזבים במנוחה, ולפעמים אפילו מגינים עליהם"-זה טיעון שמנוסח מאד גרוע בעיניי, כי הוא כוללני להפליא ולא אומר כלום. תמונה מעוותת בעיני מי? תמונה מעוותת זה מושג ממשי? "מצטיירות כמרכז רשע", כנ"ל. מי מצייר? מה זה בכלל "מרכז רשע"? מה המשמעות של זה? איפה בדיון הזה מישהו הגן על מדינות איסלמיות שמפלות להט"בים בזמן שהוא מגנה את המערב כ"מרכז רשע"? האם יש כאלה אנשים בעולם? מניח שיש. מה הקשר לדיון הזה? מי טען את הטענה?

"מי אמר שלא-ליברל צריך לסתום בנוגע ללהט"בים במדינות האיסלם? הוא יכול גם לא לסתום, אבל ממילא לא צריך להקשיב לו, הוא טרמפיסט. כמה ערך יש לדבריו של טרמפיסט, גם במקרים שהוא צודק? מה היחס שצריך לתת לדבריו? התוצאה היא אותה תוצאה. לזה אני מתכוון כשאני אומר "סגרת את כל האפשרויות". לא-ליברלים שמדברים על זה - טרמפיסטים, לדבריהם בנושא ממילא אין ערך. ליברלים - ממילא אין לזה תכלית, וזה לפני שנכנסנו לליברלים שיוצאים נגד דברים כאלה אקטיבית. אז מי ידבר על זה?"-לא, זה לא מה שנאמר. נאמר, כמה פעמים למען האמת ואתה אדם אינטיליגנטי אז קשה לקבל שלא הבנת, שהכל תלוי קונטקסט ואם שמרן שבמדינתו מתנגד לנישואין חד-מיניים אבל כן מתבטא באיסלמופוביה מתחיל פתאום לדבר על זכויות להט"ב במדינות מוסלמיות, סביר להניח שהוא טרמפיסט שתפס עוד סיבה לאיסלמופוביה (אגב, אני אנטי-איסלמיסט מובהק וזכויות להט"ב/נשים זה בהחלט נושא שאפשר לנגח איתו מדינות מוסלמיות מכאן ועד אחר כך, אם זה מה שרלוונטי). "ערך" ו"יחס" אלה מושגים מופשטים ובעלי ערך יחסי. אתה מאד אוהב ללכת למקומות ערטילאיים ותיאורטיים במקום להיות קונקרטי, וככה נוצרים בדיונים איתך המון דחלילים. תן דוגמה קונקרטית אם יש לך

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:36 pm 
Hall of Famer

מארק כתב:
Hacohen כתב:

מה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:45 pm 
Freshman

Hacohen כתב:
מארק כתב:
Hacohen כתב:

מה?

כל המאבקים לשיוון ולזכויות אדם הם מאבקי שמאל (לפחות מה שאני תופס כשמאל ליברלי). המאבק הישראלי נגד הכיבוש והדיכוי בשטחים (בניגוד למאבק הלאומני הפלסטיני) נכלל בהגדרה הזאת בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:49 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אני יכול להתנגד לסמלים נאציים, למשל, או להפצה של מיין קאמפף או הפרוטוקולים של זקני ציון, ועדיין לחשוב שיש טרלול PC גובר והולך. עכשיו גם ביטוי פרוגרסיבי מקובל על כמעט כל דבר, "איסלמופוביה", הופך להיות פוגעני... כלומר, לא כלפי האיסלמופובים. רשימה הולכת ותופחת של מה מהווה מיקרו-אגרסיה, שזה בכלל בול גיים שונה שנראה שלא מעט אנשי PC מרגישים בו כמו אלה שכבשו את המערב, שטח עצום ולא ממופה ומלא בהזדמנויות. ועוד ועוד.
במדריכי השפה של הקולג'ים זה נראה שממש יש תחרות מי יתעלה על הקולג' האחר, כמו במערכון של ארבעת אנשי יורקשייר של מונטי פייתון. הדוגמה שאורן הביא מאוניברסיטת קולורדו - מתברר שבמהדורות קודמות שלו לקרוא לארצות הברית "אמריקה" נחשב לפוגעני. על זה כבר הייתה מיני שערוריה והם הורידו את זה במהדורות הבאות.
אז על זה אני מדבר כשאני קורא לו טרלול. אני יכול להתנגד לסמלים נאציים או של הקונפדרציה (וגם זה בלי להגיע לניטפוקים כמו זה שתומר דיבר עליו בסוף), ועדיין לחשוב שאנחנו במדרון חלקלק פה.

בפועל טרם ראיתי יותר מדי מקרים של דברים רעים שקרו בפועל מפוליטיקלי קורקט (לא מדרונות חלקלקים תיאורטיים).
בפועל ראיתי המון דברים טובים שקרו בפועל מפוליטיקלי קורקט (יחס למיעוטים, יחס ליהודים, יחס לקהילה הגאה).

לא יודע... טראמפ במידה רבה מאד הוא תוצאה של אנטי PC, וזה, בטח לשיטתך, דבר גרוע מאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 2:51 pm 
Hall of Famer

1. כבר עניתי. אני מניח שאף אחד לא בא פיזית לבן אדם ושם לו גאג על הפה, אבל כשעונים לטיעון כזה "אתה איסלמופוב/אתה מערבי ואין לך זכות לבקר תרבות של אחר, כי כל התרבויות שוות/אתה מערבי ואין לך זכות לבקר קבוצה מוחלשת שהתרבות שלך הפכה אותה לכזו" - זו סתימת פיות כי בעצם אומרים לו שלדבריו אין ערך והם לא ראויים להקשבה או לתשובה, הוא לא אמור להיות חלק מהדיון בכלל.
רוצה דוגמה? אדוארד סעיד למשל היה מומחה בדברים האלה. בכמה הזדמנויות שהוא נשאל משהו ביקורתי על החברה המוסלמית - שהיא פטריארכלית, או לא טולרנטית, או משהו דומה - הוא היה מסרב לענות ואומר שעצם השאלה היא פוגענית.
קיבלת דוגמה כזו (בהקשר אחר) במעלה הת'רד, אותה יועצת משפטית ב-CNN שטענה מול שדר רדיו שראיין אותה שכל הישגיו באו בגלל פריבילגיה לבנה, בלי שהיא מכירה אותו או יודעת משהו על הרקע שלו - עד כדי כך לא מכירה אותו שלא ידעה שהוא בכלל שחור... אז היא לא יכלה פיזית לבוא ולשים לו גאג או להוריד אותו מהשידור (בכל זאת, היא התראיינה במשדר שלו...) אז להגיד לאדם לבן (כך היא חשבה והניחה) - שהיא בכלל לא מכירה - שכל הישגיו באו בגלל הגזע שלו, זו טענה שלהישגיו וטיעוניו אין ערך והם לא שווים דיון אמיתי.
וזו גם... ובכן... גזענות.

2. אני מניח שיש יותר מהקבוצה השנייה, אז מה? בהתאם לטקטיקה שלך אני אשאל - מי כאן טען שאלימות ואפלייה זה טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 3:48 pm 
Hall of Famer

מארק כתב:
ציטוט:

גאוני. וזה בביקורת על מוזיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 3:49 pm 
Hall of Famer

מארק כתב:
Hacohen כתב:
מארק כתב:
Hacohen כתב:

מה?

כל המאבקים לשיוון ולזכויות אדם הם מאבקי שמאל (לפחות מה שאני תופס כשמאל ליברלי). המאבק הישראלי נגד הכיבוש והדיכוי בשטחים (בניגוד למאבק הלאומני הפלסטיני) נכלל בהגדרה הזאת בעיניי.

זה אחלה שכל דבר שקשור לשוויון ולזכויות אדם מקושר לשמאל, כאמור זה מחמיא להיות בצד הנכון. אבל בהגדרה הפוליטית זה פשוט לא נכון, סוגיית השטחים היא סוגייה פוליטית מובהקת וסוגיית בלאק לייבז מאטר חוצה גבולות פוליטיים, ומעבר לעניין המהותי גם ניתנו דוגמאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 4:20 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
1. כבר עניתי. אני מניח שאף אחד לא בא פיזית לבן אדם ושם לו גאג על הפה, אבל כשעונים לטיעון כזה "אתה איסלמופוב/אתה מערבי ואין לך זכות לבקר תרבות של אחר, כי כל התרבויות שוות/אתה מערבי ואין לך זכות לבקר קבוצה מוחלשת שהתרבות שלך הפכה אותה לכזו" - זו סתימת פיות כי בעצם אומרים לו שלדבריו אין ערך והם לא ראויים להקשבה או לתשובה, הוא לא אמור להיות חלק מהדיון בכלל.
רוצה דוגמה? אדוארד סעיד למשל היה מומחה בדברים האלה. בכמה הזדמנויות שהוא נשאל משהו ביקורתי על החברה המוסלמית - שהיא פטריארכלית, או לא טולרנטית, או משהו דומה - הוא היה מסרב לענות ואומר שעצם השאלה היא פוגענית.
קיבלת דוגמה כזו (בהקשר אחר) במעלה הת'רד, אותה יועצת משפטית ב-CNN שטענה מול שדר רדיו שראיין אותה שכל הישגיו באו בגלל פריבילגיה לבנה, בלי שהיא מכירה אותו או יודעת משהו על הרקע שלו - עד כדי כך לא מכירה אותו שלא ידעה שהוא בכלל שחור... אז היא לא יכלה פיזית לבוא ולשים לו גאג או להוריד אותו מהשידור (בכל זאת, היא התראיינה במשדר שלו...) אז להגיד לאדם לבן (כך היא חשבה והניחה) - שהיא בכלל לא מכירה - שכל הישגיו באו בגלל הגזע שלו, זו טענה שלהישגיו וטיעוניו אין ערך והם לא שווים דיון אמיתי.
וזו גם... ובכן... גזענות.

2. אני מניח שיש יותר מהקבוצה השנייה, אז מה? בהתאם לטקטיקה שלך אני אשאל - מי כאן טען שאלימות ואפלייה זה טוב?

1. אני באמת לא מצליח להבין מה הטיעון שלך, וגם הסגנון שבו כותבים לך א' ואתה עונה על מה שבא לך קצת מעייף כבר.

כל אחד יכול להגיד מה שבא לו. כל אחד אחר יכול להתייחס לדברים איך שהוא רואה לנכון. אף אחד לא סתם לאיסלמופוב הוירטואלי שלך את הפה, רק נאמר שאם איסלמופוב שמתנגד לזכויות להט"ב במערב יתחיל לדבר על זכויות להט"ב במדינות האיסלם נבין שהוא בעצם רוצה לבטא דעה איסלמופובית יותר מאשר רוצה לדבר על זכויות להט"ב. אתה, דרך אגב, לא מסכים עם ההסקה הפשוטה הזאת?

לאדוארד סעיד היתה תזה מסוימת בנוגע למה שהוא תפש כיחסו הקולוניאליסטי של המערב למזרח התיכון הערבי. הוא כתב את הספר המפורסם בשנת 1978, ספג הרבה ביקורת גם בזמן אמת ואמר גם דברים נכונים. אז? מה זה רלוונטי? שהיה פרופסור שחשב אחרת ממך/ממני/ממנו? זה חדש? הדעה של אדוארד סעיד מחייבת מישהו? היא הפכה למדיניות רשמית איפשהו?

אז הדוגמה שהבאת לשידור הרדיו גם לא רלוונטית כי לא טענתי שאין בעולם צבועים ומטומטמים, ובניגוד אליך כנראה אני לא רואה בכל האנטי-פשיסטים או בכל הליברלים בעולם מקשה אחת שמתנהגת אותו דבר (אגב ארגון עמוק). אין בעיה למצוא מיליון דוגמאות להתנהגויות מטומטמות של אנשים שמגדירים את עצמם ליברלים. איזה טיעון זה מוכיח?

2. אלימות ואפליה זה רע מאד, אני שמח שאנחנו מסכימים על זה. הדיון פה הוא אגב מהומות בארה"ב אגב רציחתו של ג'ורג' פלויד השחור על ידי שוטר לבן, כן? וזה הצית מהומות על רקע האפליה המתמשכת של שחורים והאלימות הממוסדת שהם סופגים, כן? אז זה הנושא העיקרי. משטרה אמיתית שהורגת אנשים אמיתיים, לא משטרה מדומיינת שגורמת למישהו להתנצל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 11, 2020 4:42 pm 
Hall of Famer

1. אתה זה שלא עונה, מעלה טיעון אחר ואז טוען שאמורים לענות לך. מי שמדבר על מערבי לבן שאין לו זכות לבקר תרבות של האחר, או על מערבי לבן שאין לו זכות לדבר על מדינות האיסלם או החברה האיסלמית בגלל שהמוסלמים חברה מוחלשת עקב קולוניאליזם מערבי - לא באמת מסתכל מי זה שמדבר מולו ומה ה"קונטקסט". מי שטוען טענה עניינית של ביקורת על מדינות/חברה/תרבות באיסלם ומקבל אוטומטית תשובה של "אתה איסלמופוב", מעצם העלאת הטיעון - זה מה שזה, אוטומטי.
זה בדיוק מה שעשתה אותה יועצת משפטית של CNN על פריבילגיה לבנה, וכאלה דוגמאות יש לא מעט. רוצה עוד דוגמה? הדוגמנית הטרנסית שפוטרה בזמנו על ידי ל'אוראל, ועכשיו הוחזרה לתפקיד יועצת diversity או משהו כזה, יחד עם התנצלות כמובן - פוטרה בזמנו אחרי שכתבה שהישגי הלבנים באשר הם באו על חשבון השחורים, ושכל הקיום שלהם (של לבנים באופן כללי) נגוע בגזענות.

במאמר מוסגר, אתה מבקש דוגמאות ואז פוטר אותן ב"לא רלוונטי, לא אמרתי שאין". אז מה אתה רוצה?

ובמאמר עוד יותר מוסגר, קראת לזה "מהומות"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: