ראי שעל הקיר כתב:
אבל הדרישה להסרת הפסלים (וכל האזכורים האחרים) כראייה של גזענות או בעלות על עבדים כעיקר הווייתו של אדם - כן מבוססת. תקרא את רשימת הפסלים שממופה להריסה בבריטניה ותקרא את נימוקיהם של הדורשים.
ואני מניח שלא אתאבל על הסרת פסלו של אנס, אבל אזהר מאד לפני שאני מוחק היסטוריה שלמה של מדינה. למשל את כל אזכוריהם והנצחותיהם של האבות המייסדים של ארה"ב, כולם או כמעט כולם היו בעלי עבדים כמדומני. וזה עדיין לא אומר שאדרוש את הסרת או השחתת אזכוריו הציבוריים של צ'רצ'יל בגלל דברים שאמר על מוסלמים והודים, כי אני חושב שזה רחוק מלהיות עיקר הווייתו הציבורית והמשקל של הדבריו החיוביים שעשה עולה עליהם בהרבה. לדרוש שהמדינה אותה כנראה הציל מכיבוש נאצי או שלטון של מלך בובה, לא תנציח אותו במרחב הציבורי כי אמר דברים גזעניים - בעיני זה אבסורד, גם אם זה לא מוצא חן בעיני מישהו.
אשאל אותך מהצד השני - האם אתה בעד פסילתו של אדם ששאל מישהו ממוצא אסיאתי או לטיני איפה הוא נולד? גם אם זה מסקרנות גרידא ורצון להכיר את האדם? כי היום זה כבר נחשב בהרבה מקומות מיקרו אגרסיה. האם מיקרו אגרסיה היא עילה לפסילת הנצחתו של אדם גדול שעשה הרבה דברים חיוביים?
אבל אני אומר לך שוב, מוסר זה עניין סובייקטיבי ויכול להתקיים מצב שבו הנורמה המוסרית כלפי בעלי עבדים תהיה כמו הנורמה היום על קניבלים או פדופילים. גם שאלתי אותך אם זה דבר רע.
מעבר לזה אני יכול לומר לך מה אני חושב, ומה שאני חושב זה שפסל זה ייצוג ויזואלי שאפשר להציב ואפשר להסיר לפי הרלוונטיות בכל עת, ואם יש ציבור שרואה פגיעה בקיומו של פסל של אדם שהיה גם סוחר עבדים וגם הקים את האיזור, אין לי שום בעיה עם ההסרה. אין אף אחד שיכול להחליט מה יותר "משמעותי" ברזומה שלו, פיתוח האיזור או היותו אדם שגרם סבל בל-ישוער לאנשים, וביצע את מה שבעיני רבים הוא פשע מוסרי מהנוראיים שיכולים להתקיים. זה לא מדרון חלקלק ולא כלום, זו החלטה נורמטיבית-מוסרית לגיטימית.
לגבי "אזהר מאד לפני שאני מוחק היסטוריה שלמה של מדינה", תזכיר לי איפה ומתי זה קרה בדיוק? אני מכיר חברה מסוימת שנהוג להכחיש בה את קיומו של עם מסוים ואת זכותו למדינה, אבל נניח לזה כי לא לזה התכוונת.
בוודאי שאני לא בעד "פסילתו של אדם ששאל מישהו ממוצא אסיאתי או לטיני איפה הוא נולד גם אם זה מסקרנות גרידא ורצון להכיר את האדם". אני גם לא מבין את הרלוונטיות של השאלה לדוגמאות ולדיון.