סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 4:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 8:02 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
תחושות בטן כבודן במקומן מונח, אבל אתה גר בקליפורניה, מה אתה יכול כבר לשמוע שרלוונטי לבחירות?

חודשיים זה המון זמן ויש אינסוף דברים שיכולים להתרחש. בכל מקרה הבחירות יהיו צמודות ברמת האלקטורים וחלק מהפערים הפסיכיים שהיו בסקרים לפני חודש לא היו ריאלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 8:09 am 
Hall of Famer

אתמול הקשבתי כהרגלי באוטו לתכנית ספורט. נדמה לי שאפילו בפוקס למרות שאני לא בטוח
השדר אמר
I am not saying that everyone who voted for Trump is a racist,
but I am saying that anyone who is racist, votes for Trump

וכמובן שארבעת השמוקים האחרים בתכנית הנהנו בסבבה
זאת בדיוק אבל בדיוק הגישה שנתנה לטראמפ את הניצחון הקודם. הדה לגיטימציה הזאת למיליוני אנשים
ולכן בדיוק ולמרות שהמצפון שלי אומר להצביע לביידן, לא אתפלא בכלל אם טראמפ ייקח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 8:16 am 
Senior

זה דה לגיטימציה לגזענים? לא הבנתי

בכל מקרה אני דבק בעמדתי שאנשים מבססים את כל המסקנות שלהם על סמפל סייז חסר חשיבות סטטיסטית. תוצאות הבחירות הן בינאריות (X או Y מנצח) וזה מעוות את התפיסה, כי ניתוח בינארי של הדברים הוא חסר משמעות סטטיסטית. ובכלל זה בעיני גישה סופר מתנשאת לחשוב שרק הדמוקרטים משפיעים על ההצבעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 8:58 am 
Hall of Famer

דה לגיטימציה למצביעי טראמפ בתכנית רדיו שאני מניח נשמעת על ידי אלפים רבים
אני יכול להגיד לך די בוודאות שאף אחד שעובד בחברות הטק של המפרץ לא באמת יכול להודות שהוא מצביע טראמפ. ואם זאת לא בעיה, אני לא יודע מה כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:15 am 
Senior

למה זה דה לגיטימציה למצביעי טראמפ?
ולא הבנתי איך זו בעיה שמשפיעה על תוצאות הבחירות לדעתך.

אתה בעצם טוען שאנשים מצביעים דווקא לטראמפ ולא בגלל שיש להם עניין בדעות שלו או במפלגה הרפובליקנית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:23 am 
Senior

ואני באמת מתקשה להבין את החשיבה הזו. כאילו הקשבת טוק רדיו ימני? שמעת את טאקר קרלסון או שון האניטי? יש להם רייטינג יותר גבוה מלכל תכנית חדשות אחרת בטלוויזיה. הם נצפים על ידי מיליוני אנשים בכל יום. שמעת את הדה לגיטימציה שנעשית שם למפלגה הדמוקרטית? למצביעים הדמוקרטים?

אתה חושב שזה יגרום לרפובליקנים להפסיד את הבחירות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:41 am 
Sophomore

נורטון כתב:
אני יכול להגיד לך די בוודאות שאף אחד שעובד בחברות הטק של המפרץ לא באמת יכול להודות שהוא מצביע טראמפ. ואם זאת לא בעיה, אני לא יודע מה כן

זה מעניין. למה הכוונה בלא יכול? מה יקרה אם מישהו יודה בכך? והאם זה ספציפית טראמפ, או כל מועמד רפובליקאי?

בבחירות 2015 בארץ (בוז'י-ציפי מול ביבי) עבדתי כמהנדס במפעל בקרית גת. אנשים חששו מאוד להזדהות כמצביעים למפלגות שמאל. מצד שני, העמדה הפוליטית (השמאלית) שלי הייתה ידועה לכולם, ולמרות שבהחלט הפריעה לחלק, קיבלתי הערות על כך ואנשים ששו להכנס איתי לויכוחים בנושא - בשום אופן לא חשתי פגיעה במעמדי במפעל, או ביחסי העבודה שלי עם מישהו שם, מהמנכ"ל ועד לאחרון הפועלים ברצפת הייצור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:42 am 
Hall of Famer

לא אמרתי שזה לא פועל גם הפוך. אני רק אומר שלפחות בחוגים שאני מסתובב בהם ובתכניות ספורט שאני מניח שהם מאד פופולריות ופופוליסטיות הדה לגיטימציה הזאת קיימת
השאלה, האם יש את זה גם בהפוך.נכונה אך אני תוהה אם היא רלבנטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:45 am 
Hall of Famer

ido כתב:
נורטון כתב:

זה מעניין. למה הכוונה בלא יכול? מה יקרה אם מישהו יודה בכך? והאם זה ספציפית טראמפ, או כל מועמד רפובליקאי?

בבחירות 2015 בארץ (בוז'י-ציפי מול ביבי) עבדתי כמהנדס במפעל בקרית גת. אנשים חששו מאוד להזדהות כמצביעים למפלגות שמאל. מצד שני, העמדה הפוליטית (השמאלית) שלי הייתה ידועה לכולם, ולמרות שבהחלט הפריעה לחלק, קיבלתי הערות על כך ואנשים ששו להכנס איתי לויכוחים בנושא - בשום אופן לא חשתי פגיעה במעמדי במפעל, או ביחסי העבודה שלי עם מישהו שם, מהמנכ"ל ועד לאחרון הפועלים ברצפת הייצור.

ההרגשה המרד חזקה שלי ושל אשתי , שנינו עובדים בשתיים מהחברות היותר ידועות של המפרץ, היא שאף אחד לא יכול להעיז ולומר שהוא אפילו חושב על טראמפ. האנטי טראמפ הוא מובן מאליו וגורף. בדומה לכך שהאנטי רבין היה גורף כשלמדתי בהתנחלות ביריחו לפני 25 שנה. שום הבדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:47 am 
Senior

אני לא חושב שיש ספק שלהגיד שאתה תומך טראמפ בחברת טק בקליפורניה יהיה רעיון רע.
כמו שאני לא חושב שיש ספק שלהגיד שאתה ליברל תומך ביידן במערב וירג'יניה יהיה רעיון רע.

אני פשוט לא מבין אף פעם את הטענה שזה איכשהו גורם לזה שאנשים יצביעו יותר לטראמפ?
ועדיין לא הבנתי מה דה-לגיטימציה למצביעי טראמפ במשפט שציטטת. היו השבוע בועדה הרפובליקנית משפטים שהם בורדרליין הסתה לרצח. לא מבין איך זה בכלל באותו מגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:49 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
למה זה דה לגיטימציה למצביעי טראמפ?
ולא הבנתי איך זו בעיה שמשפיעה על תוצאות הבחירות לדעתך.

אתה בעצם טוען שאנשים מצביעים דווקא לטראמפ ולא בגלל שיש להם עניין בדעות שלו או במפלגה הרפובליקנית?

אני בהחלט חושב שהסיפא אפשרית או שלכל הפחות, שאנשים שנמצאים על הגדר ולא מסכימים עם זה או עם זה, יצביעו לטראמפ בגלל זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:51 am 
Senior

למה שהם לא יצביעו לביידן בגלל הדה לגיטימציה שטראמפ והימין עושים? הם טוענים שאם ביידן ייבחר אתה תרצח מחר.

ועדיין לא הבנתי מה דה לגיטמציה במשפט שציטטת מתכנית הרדיו.

קרלסון טאקר הצדיק רצח של שחורים בתכנית שלו והימין אמר שהרוצח של המפגינים בויסקונסין הוא גיבור. למה שזה לא יגרום לאנשים על הגדר להצביע לביידן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 9:59 am 
Senior

רק שיהיה ברור, אני לא חושב שלטראמפ אין סיכוי לנצח, אפילו להיפך. אני פשוט חושב שכל הטענות על זה שהאופוזיציה/תקשורת אחראים לזה היא חסרת ביסוס. אין שום דבר שהמפלגה הדמוקרטית עושה כרגע שקרוב להסתה/דה-לגיטימציה של הימין. הכוח הוא אצל הנשיא המכהן. ערוץ התקשורת הכי נצפה בארה"ב הוא ערוץ תעמולה בקנה מידה חסר תקדים.

אם טראמפ ינצח זה כי יותר אנשים מעוניינים בו על פני ביידן. זה יהיה מאוד עצוב, לאור כל מה שראינו ב-4 השנים האחרונות, אבל זה המצב. לא צריך לתרץ את ההצבעה שלהם באמירה כזו או אחרת בתחנת רדיו כמו שאם ביידן ייבחר זה לא יהיה בגלל שון האניטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 10:01 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
למה שהם לא יצביעו לביידן בגלל הדה לגיטימציה שטראמפ והימין עושים? הם טוענים שאם ביידן ייבחר אתה תרצח מחר.

ועדיין לא הבנתי מה דה לגיטמציה במשפט שציטטת מתכנית הרדיו.

קרלסון טאקר הצדיק רצח של שחורים בתכנית שלו והימין אמר שהרוצח של המפגינים בויסקונסין הוא גיבור. למה שזה לא יגרום לאנשים על הגדר להצביע לביידן?

המשפט הוא דה לגיטימציה כי הוא שקרי ונבזי. כאילו שאר אצל טראמפ יש גזענים, נו באמת. מה גם שלמרות שהוא לא אמר את זה מפורשות, די ברור מהדברים שבעיניו לפחות רבים ממצביעי טראמפ הם גזענים.

ושוב, לא אמרתי שזה לא פועל גם הפוך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 10:07 am 
Hall of Famer

וכן, אני חושב גם שה blm מפגרים ברמות. בגלל שהדברים אותם הם רוצים הן בדיוק הדברים שלפחות 40 אחוז מהמדינה יילחמו נגדם בטירוף נפש
אני חושב שה blm טועה כשהוא משתמש בקקות פליליים כמו פלויד והבחור בוויסקונסין כסמלי מאבק . ברצינות, מה החוואי הלבן במיזורי או אוקלהומה אמור לשוב על זה?
והם טועים כשהם מדברים על defunding במדינה בה יכולת בתי הסוהר כה משמעותית (לצערי הרב באמת)

המאבק צריך להיות פרו (חינוך והזדמנויות) ולא אנטי. וצריך להתמקד בהחמרת הענישה הנקודתית על שוטרים סוררים אבל לא בהאלהת אנשים שהם באופן הכי ברור ומובהק, קקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 10:12 am 
Senior

אף אחד לא בחר אותם. הם נרצחו (או שרדו ניסיון רצח) מול המצלמה.

ולהגיד שהם מפגרים ברמות זה סתם מוזר. לפני 3-4 שנים חלק מהדברים שהם בתוך המיינסטרים האמריקאי, או לפחות בתוך חלון אוברטון, לא היו בכלל ניתנים לדימיון.

אין לי מושג מה המשפט על דה פאנדינג אומר. אבל אין לי כח לדיון כללי על זה אתה סתם זורק דברים שלא רלוונטים לטענה שלך, שהיא שטראמפ הולך לנצח כי יש דה לגיטימציה למצביעי ימין. ואני עדיין לא יודע מה דה לגיטימציה במשפט שהוא אמר וטרם הסברת. וברור שרבים ממצביע טראמפ הם גזענים. זה עובדה קיימת. להגיד אחרת זה הכי פי.סי סנופלייק בהיסטוריה.

אם זה עובד גם הפוך, אז למה שזה יגרום לטראמפ לנצח?

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ש' אוגוסט 29, 2020 10:15 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 10:15 am 
Senior

ואם כבר מדברים בכלליות, בין אם טראמפ ינצח ובין אם לא, הימין בארה"ב במצב הכי גרוע שלו אי פעם. המאבק 'המפגר ברמות' הזה מצליח בצורה חסרת תקדים. הימין הקיא מתוכו כל מי שאינו לבן. באופן עקבי ומפורש הם הפכו את כל המיעוטים לאויבים של המפלגה הרפובליקנית, למרות שאין שום סיבה שהם יהיו כאלו. בטח המיעוט הלטיני שהוא בבסיסו שמרן.

הדה לגיטימציה שהימין עשה למהגרים. הגזענות החולה שטראמפ והרפובליקנים מפיצים כלפי מיעוטים. זה טמטום שאי אפשר לתאר. כמה קשה להבין שדמוגרפית אתם מביאים את המפלגה שלכם לדד אנד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 10:22 am 
Hall of Famer

שוב. לא אמרתי שזה לא פועל גם הפוך
לגבי המשפט שציטטתי, הסברתי לפני שלוש הודעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 10:25 am 
Senior

אבל אם זה בשני הצדדים, למה זה יגרום לטראמפ להיבחר???

אם זה בשני הצדדים, למה לא כתבת לפני יומיים שלדעתך ביידן הולך להיבחר, כי מגיש החדשות הכי נצפה בארה"ב אמר שאם ביידן ייבחר החיים שלך יהיו בסכנה?

נניח שהמשפט נבזי, הוא עדיין לא דה-לגיטימציה למצביעי טראמפ. הוא אפילו טורח להגיד שם שלא כל מצביעי טראמפ גזענים. זה בטח לא נשמע לי כמו "בדיוק אבל בדיוק" מה שגרם לטראמפ לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 10:34 am 
Senior

אני לוחץ על הנקודה הזו אגב רק כדי שתתמודד עם הכשל בטיעון שלך (שהוא כמובן לא רק שלך). ניתן למצוא לכשל הזה פתרונות, אבל הם דורשים קצת התבוננות עצמית לדעתי.

אם הייתי צריך להסביר אותו בעצמי, אני חושב שהסיבה האמיתית היא שהרבה מאוד אנשים לבנים רוצים להצביע לטראמפ, מתוך תפיסה לא בהכרח לא מוצדקת שזה יטיב עם המעמד הנוכחי שלהם, אבל יודעים שהוא לא ראוי מוסרית. כדי לגשר על הפער הזה, מחפשים כל מיני סיבות למה זה בעצם בסדר והם נדחפים לשם בלית ברירה.

נתת דוגמא נהדרת פה. הנה משהו שהימין עושה באופן הרבה יותר אקטיבי, אפקטיבי ובתפוצה רחבה בהרבה, אבל זה עלה לך לתודעה רק שהרגשת שזה נעשה מהצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 11:59 am 
Sophomore

נורטון כתב:
ido כתב:
נורטון כתב:

ההרגשה המרד חזקה שלי ושל אשתי , שנינו עובדים בשתיים מהחברות היותר ידועות של המפרץ, היא שאף אחד לא יכול להעיז ולומר שהוא אפילו חושב על טראמפ. האנטי טראמפ הוא מובן מאליו וגורף. בדומה לכך שהאנטי רבין היה גורף כשלמדתי בהתנחלות ביריחו לפני 25 שנה. שום הבדל

אני מבין לחלוטין שזו ההרגשה, ואף יכול להזדהות איתה. כאמור, זו הייתה (ואולי עודנה) ההרגשה של מצביעי שמאל במיני מקומות בארץ. אבל אני שואל מה יקרה אם מישהו כן יעיז ויאמר זאת. האם הוא יפוטר? ייפגע מקצועית? ינודה חברתית? יסבול מאלימות מילולית או פיזית? או שכמוני, ייתקל פה ושם בהערות עוקצניות, אולי גלגול עיניים אקראי, וסביבה ששה אלי ויכוח, ולא מעבר? (וכאמור, רוב מצביעי השמאל במקום עבודתי חששו להזדהות ככאלה. אחד התוודה בפני שהוא מתכנן להצביע מרצ, וביקש במפורש שאשמור זאת לעצמי. בדיונים פוליטיים מזדמנים הוא מעולם לא הביע עמדות שעלולות לתייג אותו כמצביע שמאל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 12:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
משפט שמאד מזכיר את "לא כל המוסלמים הם טרוריסטים, אבל כל הטרוריסטים הם מוסלמים".

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 1:03 pm 
Senior

ido כתב:
נורטון כתב:
ido כתב:
נורטון כתב:

אני מבין לחלוטין שזו ההרגשה, ואף יכול להזדהות איתה. כאמור, זו הייתה (ואולי עודנה) ההרגשה של מצביעי שמאל במיני מקומות בארץ. אבל אני שואל מה יקרה אם מישהו כן יעיז ויאמר זאת. האם הוא יפוטר? ייפגע מקצועית? ינודה חברתית? יסבול מאלימות מילולית או פיזית? או שכמוני, ייתקל פה ושם בהערות עוקצניות, אולי גלגול עיניים אקראי, וסביבה ששה אלי ויכוח, ולא מעבר? (וכאמור, רוב מצביעי השמאל במקום עבודתי חששו להזדהות ככאלה. אחד התוודה בפני שהוא מתכנן להצביע מרצ, וביקש במפורש שאשמור זאת לעצמי. בדיונים פוליטיים מזדמנים הוא מעולם לא הביע עמדות שעלולות לתייג אותו כמצביע שמאל)

סביר שהוא ינודה חברתית או יסבול מסביבת עבודה פחות נוחה. השאלה היא למה שזה יגרום לטראמפ לנצח. זה לא גורם לשמאל בארץ לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 1:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
האם לדעתך המשפט שציטטתי ושבטח כבר שמעת בעבר, "לא כל המוסלמים הם טרוריסטים, אבל כל הטרוריסטים הם מוסלמים" - עושה דה לגיטימציה למוסלמים?
ואני לא שואל על נכונות עובדתית. מן הסתם זה לא נכון עובדתית על כל הטרוריסטים בעולם עד האחרון שבהם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 2:31 pm 
Senior

מאחר שאני חושב שטראמפ הוא גזען, אז באנלוגיה שלך אתה אומר שיש מוסלמים נורמטיבים שיבחרו להיות טרוריסטים בגלל המשפט הזה. או לחילופין, אם נהיה פחות אגרסיבים בעניין, שיש אנשים בלי זיקה ספציפית לדת שהחליטו להיות מוסלמים בגלל שאמרו את המשפט הזה.

אין לי מושג מה זה דה-לגיטימציה ואיך זה נהיה מושג מוסכם פה או משהו עם איזה משמעות. אני עדיין מחכה להבין למה משפט כזה יגרום לטראמפ לנצח אבל מיליוני משפטים דומים/גרועים בהרבה לא יגרמו לביידן לנצח. ואיך עצם העובד שאדם אינטילגנטי כמו נורטון לא חשב על הבעייתיות בטיעון שלו מלכתחילה מראה שיש פה סיבתיות שונה לגמרי. התיאוריה שלי נראית לי בעלת סבירות לא רעה, אבל אני פתוח להצעות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: stavs ו 74 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: