סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 292 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 5:20 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לפחות זה יתאים לגוון העור שלו סוף סוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 5:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
הדבר הבאמת משונה בעיני בדיון הזה הוא שלכל אחד מהמתמודדים על התואר יש "פגמים" פרט לאחד, לג'ורדן. וכשמישהו יצביע עליהם יפצחו בהסברים ארוכים מדוע אלו לא פגמים. קארים היה בשיא בזמן הלא הנכון, ביל ראסל שיחק בליגה אחרת, מג'יק ולארי סיימו מוקדם מידי, לברון הפסיד פה והפסיד שם, שאקיל עצלן מידי, דאנקן לא לקח רצוף מידי, צ'ייס באדינגר היה גרוע מידי, רק ג'ורדן שיחק סה"כ 6 שנים ובהם לקח 6 אליפויות ולא הפסיד אף פעם.

וגם אפשר להוסיף שמתנהל ויכוח אדירים על מה עדיף, להפסיד בגמר או להפסיד בסיבוב הראשון. מסתבר שהכי טוב זה לוותר מראש על העונה וללכת לשחק גולף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 5:54 pm 
מנהל פורום

ראובן כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
הדבר הבאמת משונה בעיני בדיון הזה הוא שלכל אחד מהמתמודדים על התואר יש "פגמים" פרט לאחד, לג'ורדן. וכשמישהו יצביע עליהם יפצחו בהסברים ארוכים מדוע אלו לא פגמים. קארים היה בשיא בזמן הלא הנכון, ביל ראסל שיחק בליגה אחרת, מג'יק ולארי סיימו מוקדם מידי, לברון הפסיד פה והפסיד שם, שאקיל עצלן מידי, דאנקן לא לקח רצוף מידי, צ'ייס באדינגר היה גרוע מידי, רק ג'ורדן שיחק סה"כ 6 שנים ובהם לקח 6 אליפויות ולא הפסיד אף פעם.

וגם אפשר להוסיף שמתנהל ויכוח אדירים על מה עדיף, להפסיד בגמר או להפסיד בסיבוב הראשון. מסתבר שהכי טוב זה לוותר מראש על העונה וללכת לשחק גולף.

ענק :)

בסופו של דבר מה שיעביר את לברון באופן חד משמעי זה הישג שלא ראינו עד עכשיו.
משהו באמת חריג. ולא, אני לא מתכוון לסטטיסטיקות המצטברות אלא לדברים אחרים.
כל עוד משהו כזה לא יקרה, זה ישאר בהוא אחד הגדולים אבל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 6:11 pm 
Senior

זה מצחיק כשהפרקים של גיים אוף זונס מתומללים בשיחה אמיתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 6:29 pm 
Hall of Famer

אגב, נקודה אחת שאפשר לציין כחולשה אצל ג'ורדן (וקובי) ביחס ללברון זו העובדה שג'ורדן וקובי לא הגיעו לכלום בלי פיל ג'קסון. פיל ג'קסון הצליח להגיע להישגים בלי ג'ורדן, פיל ג'קסון הגיע להישגים גם בלי קובי, אבל אף אחד מהם לא הגיע, למיטב זכרוני, ליותר מסיבוב ראשון (או גג שני) בפלייאוף בלעדיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 6:34 pm 
מנהל פורום

ובגלל זה ניק נרס עבר את ג'קסון והוא המאמן הגדול בכל הזמנים, כי הוא לקח תארים בלי שאק, פיפן, קובי, גאסול או ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 6:43 pm 
Junior

rony כתב:
נשאל את זה ככה, בהנחה שאתם לא חושבים שלברון כבר עקף את ג'ורדן, מה לדעתכם צריך לקרות בהמשך הקריירה שלו (בלתי סביר ככל שיהיה) כדי שלפחות תשקלו ברצינות לשים אותו מעל ג'ורדן?

אני חושב שעוד שלוש אליפויות רצופות כאלפא דוג יתנו לו קייס חזק מאוד ל-GOAT.
יותר סביר שביבי מתפטר מחר ומודה בכל העבירות המיוחסות לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 7:09 pm 
Junior

רק מזכיר, אם נוריד את השחקנים שהגיעו לליגה לשחק לצד כוכב על (קובי עם שאק, קארים עם אוסקר, מג'יק עם קארים, דאנקן עם רובינסון, ראסל עם קוזי, לארי ששינה את פני הקבוצה, אבל היה לידו סגל מעולה)

נגיע למציאות הפשוטה- שחקן שהגיע לפרנצ'ייז כושל , הגיע לאליפות רק כעבור מספר שנים. לג'ורדן לקח 7 שנים, לשאק 8, ללברון 9, לנוביצקי איזה 13 שנה. לווילט גם איזה 8 שנים.

מהרגע שמייקל הצליח להתגבר על דטרויט, הוא לא הפסיד, תמיד ניצח, מלבד עונת פרישה לאורלנדו. וושיגנטון לא רלוונטית אחרי 3 עונות בחוץ בגיל 200. ודטרויט היתה חתיכת קבוצה. פיינליסטית 3 פעמים, אלופה פעמיים ניצחה את הלייקרס והסלטיקס הגדולות, גמרה את השושלת שלהם. וגם מולם מייקל היה בלתי עציר. ובכל סדרה. ובכל גמר, הוא היה על אנושי

אין צורך להכביר מה לברון עשה, נכתב מספיק

לפני מייקל, לברון צריך לעבור שחקנים אחרים. דוגמא פשוטה, בוא נדבר על קארים
ב17 עונות שלו, לברון לא עשה סטט טובה מקארים ב17 עונות הראשונות שלו לא בעונה הרגילה ולא בפלייאוף. לקארים יש 26.5 - 12 - 4 - 3 ב17 עונות הראשונות. באחוזים טובים בהרבה מלברון. וכנ"ל בפלייאוף.

קארים ניצח ברוב הגמרים שלו. קארים לקח 6 אליפויות, הוביל ב2 (אולי 3, תלוי אם סופרים את 82)
6 MVP ליגה. 2 MVP גמר. קארים הגיע ל10 גמרים.
אני לא רואה את הפרמטר שלברון עולה עליו, חוץ מ2 MVP גמר. אבל לקארים יש 2 אליפויות נוספות ו2 MVP ליגה נוספים. ברור שלברון מתחתיו, ועל גבי זה נוסיף קארים לא נדרס / נחנק ככ הרבה בגמר ובכלל, ולכן אין פה באמת שאלה בעיני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 7:11 pm 
Junior

ראובן כתב:

מעולם לא התנהל ויכוח כזה. הדבר היחיד שנאמר הוא שצריך להתחשב בטיב היריבות בדרך לגמר, ושבמזרח זה לרוב היה טיול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 7:19 pm 
Hall of Famer

עלתה בי הברקה - elo לשחקני nba

עד שגיליתי ש 538 כבר עשה elo אבל רק לקבוצות: https://projects.fivethirtyeight.com/co ... ba/#lakers

בכל מקרה, הרעיון הוא כזה, אבל הוא בדרך כלל עובד יותר בספורט אינדבדואלי (שחמט, טניס) - מכיוון שיש רצף של שנים, שבו שחקנים מדורות שונים שיחקו נגד דורות אחרים (לייבר שיחק נגד אש ששיחק נגד קונורס ששיחק נגד בורג ששיחק נגד לנדל ששיחק נגד סמפראס ששיחק נגד פדרר ששיחק נגד נדאל וכו׳) אפשר לתת דירוג נקודתי אמיתי לתוצאות לפי החוזק של שחקן באותו זמן, כך שכל ניצחון על שחקן אחר (תלוי בזמן ובאיכות השחקן) = ערך נקודתי מסוים ומצטבר.
עכשיו, בשביל לעשות elo ברמת השחקן ולא ברמת הקבוצה, צריך להניח כמה הנחות (ונדמה לי שהדרך היחידה לעשות את זה, היא דרך ה win share כלומר, חלקו היחסי של אותו שחקן בקבוצה) אבל זה בהחלט אפשרי לדעתי.

מה אתם אומרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 7:28 pm 
Junior

פלאש כתב יפה על קארים, ואני אוסיף שגם הביטול של מג'יק ג'ונסון מול לברון ג'יימס, כאילו אין בסיס להשוואה בכלל, לא נראה הכי לעניין.
אומנם ראיתי מעט את מג'יק וגם זה לא בלייב, אבל אני לא חושב שיש ויכוח שהוא ווינר ומוסר גדול יותר מלברון. 5 אליפויות בתור הצלע המובילה כמו שאתם אוהבים.
אז נכון שג'יימס סקורר הרבה יותר טוב, השאלה אם זה מספיק כדי לטאטא את מג'יק מהדיון בצורה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 7:36 pm 
Junior

G כתב:
שוויק1 כתב:
לא כל כך מבין את הטיעון הזה. ג'ורדן ניצח את כל הסדרות בסוויפ? כאילו הוא רחוק שנות אור כי הסדרה לא הסתיימה בסוויפ? וכי עד משחק 4 גם דיוויס שיחק ממש טוב?
אני גם חושב שלברון רחוק מאוד מג'ורדן, אבל אחרי העונה הקרובה הוא התקרב עוד צעד, בטח לא התרחק.

כמה קבוצות חלשות ממיאמי הגיעו לגמר הליגה ב-30 השנים האחרונות? אני מסוגל לחשוב על אולי 2.
שוב, האם ג'ורדן התמודד אי פעם מול קבוצה שנחותה מהקבוצה שלו בכל פרמטר?
האם אם ג'ורדן שיחק עם שחקן שהיה מועמד ל-FMVP רוב הסדרה?
טרייד באטלר על לברון, יש סרט שמיאמי לוקחים?

אני שוב מנסה להבין כי מבין שלל הטיעונים נגד לברון זה באמת אחד הלא מובנים שנתקלתי בהם. אתה אמרת שאחרי הסדרה התברר לך שלברון רחוק שנות אור ממייקל ואני מנסה להבין את הנקודה. לברון ניצח את הסדרה והצטיין בה בכל מובן. כל המשחקים שלו היו טובים. הוא לא התאדה או פישל. ולכן אני שואל, מה בדיוק התברר לך? בגלל שהסדרה לא הסתיימה בסוויפ? גם מייקל לא סיים בסוויפ כל סדרה גם מול יריבות ברמה של מיאמי. שדיוויס גם היה מצויין והיה מועמד לגיטימי עד משחק 5 לfmvp? למה זה מוריד מלברון שהיה עוד מישהו ששיחק מצויין? זה לא דבר טוב שיש עוד מישהו שיכול לבטא את עצמו לצד שחקן ברמה של לברון?
שוב, אני לא מדבר על ההשוואה למייקל ולמה לברון לא קרוב. זה נכון גם לדעתי, אני רק לא מבין איך אחרי עוד פלייאוף נהדר שמסתיים באליפות וב fmvp רק התברר לך שלברון רחוק שנות אור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 7:56 pm 
Hall of Famer

שוויק, התשובה לשאלה שלך פשוטה - דיסוננס קוגנטיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 8:45 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
למה זה מוריד מלברון שהיה עוד מישהו ששיחק מצויין?

האירוניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 8:47 pm 
Junior

או שאפשר לקרוא מה הוא כתב. אלו עובדות ברורות

1. ג'ורדן ניצח בגמר כל שנה יריבה חזקה. לא נסחב ל6 משחקים בגמר מול יריבה חלשה ופצועה. וכן גמר זה יותר משמעותי מסיבובים מוקדמים.

2. ג'ורדן היה השחקן הכי טוב על המגרש ביי פאר בכל סדרת גמר. לברון היה בסדרה הזו בתחרות עם באטלר ודיוויס, שחקנים ברמה שג'ורדן טיטא בקלות. נניח לצורך ההשוואה שבאטלר=דרקסלר , ודיוויס=מאלון. ג'ורדן קרע אותם במצ'אפ אישי. לברון לא הראה עליהם עליונות מוחלטת. ועשיתי עם באטלר ודיוויס חסד מטורף בהשוואה לדרקסלר ומאלון

3. אני מוסיף, לברון בשום סדרת גמר ששיחק לא הראה את העליונות שמייק הראה. מייק הראה עליונות מוחלטת על כל שחקן במגרש בכל סדרת גמר ששיחק (אני די בטוח שבכל סדרה אי פעם חוץ מאורלנדו, אבל מי בודק)

לברון לא הראה עליונות מוחלטת ב7 סדרות גמר מתוך 10. ב7 הללו שיחקו או יותר טוב או התחרו בו, דוראנט, נוביצקי, פארקר, באטלר ולאונרד. חוץ מדוראנט, כולם הרבה פחות טובים ממנו בשאר העונה. ב2013 הראה עליונות (שגם שם הוא לא היה וואו. סדרה שיכלה לחתום אותו כצ'וקר). ב2015 כנראה שכן הראה עליונות על קארי, אבל הפסיד. ב2016 השתלט על הגמר וגם ניצח. גמר אחד מתוך עשרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:06 pm 
Hall of Famer

אתה מודע לעובדה שמאלון שיחק נגד ג׳ורדן, ואילו דייויס שיחק עם לברון, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:09 pm 
מנהל פורום

על אחת כמה וכמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:09 pm 
מנהל פורום

ב2012 הוא לחלוטין הראה עליונות מוחלטת. מיאמי קרעו את אוקלהומה 4-1 כשלברון פשוט מנצח על תזמורת של שחקנים. ואחר מאשימים את מעריצי לברון שהם כותבים רק מהסטטיסטיקה.

בכל מקרה ארבעת האמויפי של לברון היו מוצדקים שבמוצדקים (ואם לא היה נוהג קשוח לתת אמויפי רק לשחקן מנצח אז היה לו גם חמישי מוצדק שבמוצדקים), וגם באחרון הוא לא הותיר שום ספק לגבי זה, סיים סידרה בממוצעים מדהימים וגבר גם סטטיסטית גם על הכוכב שלידו וגם על הכוכב היריב. וכמובן שאם לברון היה מסיים משחק אחד (ועוד המכריע) עם 12 נקודות לא היו מפסיקים לדבר על זה כאן. אבל כמובן שברור לכולם שאם מחליפים את באטלר בלברון עדיין הלייקרס היו מנצחים. אולי נחליף את באטלר בלברון ואת דיוויס באדאביו וגם שברור שגם אז הלייקרס מנצחים. שנגיד שלברון נפצע במשחק השני וגם אז ברור שהלייקרס מנצחים. משחק חמוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:10 pm 
Junior

חשוב לציין שלברון בתור סטט' פאדר מדופלם שיחק כמעט בכל הרבע האחרון במשחק מס' 1 נגד מיאמי (ולמען האמת גם במשחק מס' 6) כשהפער עומד על 30 הפרש.

אבל שראובן ימשיך לספר לכם איך הוא גבר סטטיסטית על AD. וגם כמובן ימשיך להאדיר את המספרים, כשמה שבאמת ניצח ללייקרס את הסדרה זו ההגנה הפסיכית בראשותו של דייויס (שכמובן לא נמצאת בסטט' אז היא פחות חשובה).

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ה' אוקטובר 15, 2020 9:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:11 pm 
מנהל פורום

ואגב, מול ג'ורדן שיחקו בארקלי ב93 בתצוגת ענק, וסטוקטון/מאלון בהמשך. בעיני העובדה ששיחקו מולו אגדות בתצוגות גדולות ושהוא לא "גימד" אותם דווקא מחזק את ההישגים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:12 pm 
מנהל פורום

(וסתם אגב קטן, כשנתנו ללברון קבוצה של קלעים מסביבו הקבוצה הזו היתה טובה התקפית באופן היסטורי. אז ההנחה שהוא לא היה מוציא מחבורת הקלעים של מיאמי יותר ממה שהוציא מהקלעים הפחות טובים של קליבלנד דורשת בדיקה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:08 pm 
Sophomore

כאחד שראה את זה בזמן אמת, אף פעם לא חשבתי שג'ורדן בלתי מנוצח.
והוא הפסיד במספיק סדרות ומשחקים כדי להוכיח את זה.

ג'ורדן נהנה מיריבות נוחות יחסית, לטס פייס איט.
העובדה שהוא פגש בגמר חמש קבוצות שונות אומרת הרבה.
שתי הקבוצות הכי חזקות שהוא פגש היו פניקס וסיאטל.
חוץ מזה היו את הלייקרס שכבר חזק בירידה, פורטלנד שתמיד היה קבוצה סימפטית שחסר לה גרוש ללירה, ופעמיים יוטה שגם היא הייתה מעט אחרי השיא.
הוא מעולם לא התמודד עם מפלצת מסירות כמו ס"א או מפלצת קליעה כמו ג"ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:09 pm 
Junior

אני חייב לפנות זמן כדי לרשום את המדריך השלם להקטנת שנוא נפשך. יש פה בשבוע האחרון כמה דברים שהם פרייסלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:12 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
אני חייב לפנות זמן כדי לרשום את המדריך השלם להקטנת שנוא נפשך. יש פה בשבוע האחרון כמה דברים שהם פרייסלס.

אתה יכול לעשות את זה על חשבון המשחקים של הספרס בשנה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:19 pm 
Senior

איזה לוזר לברון, הוא ניצח משחקים ב-30 הפרש בגמר הנבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 292 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, יואי, קובי ו 188 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: