סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קובי מול מייקל
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 10:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מישהו חושב שלברון לא הכוכב הראשי של הלייקרס?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 10:28 am 
מנהל פורום

N.T.K כתב:
נורטון כתב:
כן , רק שגם שאקיל לא בכושר (או ממש לא בכושר) עדיף פי 4 על כל סנטר אחר באותה תקופה.

זה לא נכון , שאקיל בלי כושר זה שאקיל שמפסיד לבן וראשיד וואלאס בקרבות מתחת לסל ומפסיד אליפות

והגדולה של שאקיל היתה שברגע שעבר למיאמי , הוא הלך על שינוי מהותי בקריירה ולראשונה קיבל על עצמו את התפקיד של הכוכב השני.
לברון עשה חצי דרך עכשיו עם דיוויס , היה שווה לו אליפות.

קצת רוויזיוניסטי הייתי אומר. לי אישית היה זכור שפרט למשחק מספר שלוש שם הלייקרס קלעו משהו כמו 12 נקודות כל המשחק, ושם באמת בן וואלאס עשה עבודה פסיכית לחלוטין על שאק, הוא דווקא הסתדר לא רע בכלל, ולראיה, בערך 27 נק' למשחק (שזה אגב, יותר משני הוואלאסים ביחד), עם איזה 65% מהשדה, כשאף אחד בסדרה (מהמובילים) לא עובר את ה-50%. הוא לא היה טוב במיוחד שם, אבל מפסיד בקרבות מתחת לסל זה קצת אוברסטרצ'ינג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 11:35 am 
Senior

אני גם לא זוכר את שאקיל מפסיד לוואלאסים מתחת לצבע, כשגם במיאמי אני זוכר אותו מקשה מאוד על דטרויט. וצריך לזכור שזה היה הקו הקדמי ההגנתי הכי טוב בליגה.
למרות שבמשחק 5 ביג בן נתן לו בראש בשני צדי המגרש, באופן יחסי, דטרויט ניצחה את סדרת הגמר ב2004 בעיקר כי ב4 העמדות האחרות על המגרש היא לכל הפחות הסתכלה ללייקרס בעיניים (כלומר, ניטרלה את קובי וקרעה את המצ'אפ מול כל האחרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 11:48 am 
Junior

הסתכלתי על הבוקס סקור - הלייקרס בלי שאקיל עמדו בגמר הזה על 35.5% מהשדה!
מעבר לשאקיל וקובי השחקן הבא בקבוצה מבחינת סקורינג זה דרק פישר עם 6.4 נקודות.

לא זכרתי שהפיסטונס עד כדי כך חיסלו הגנתית את הלייקרס... הבוקס סקור של הלייקרס במשחק 3 (קלעו 68 נקודות) מזעזע לכל אורכו.

לא קשור לשיחה ממש, סתם לא זכרתי שזו הייתה כזאת תצוגה הגנתית מדהימה ( או התקפית מביכה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 2:22 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
הסתכלתי על הבוקס סקור - הלייקרס בלי שאקיל עמדו בגמר הזה על 35.5% מהשדה!
מעבר לשאקיל וקובי השחקן הבא בקבוצה מבחינת סקורינג זה דרק פישר עם 6.4 נקודות.

לא זכרתי שהפיסטונס עד כדי כך חיסלו הגנתית את הלייקרס... הבוקס סקור של הלייקרס במשחק 3 (קלעו 68 נקודות) מזעזע לכל אורכו.

לא קשור לשיחה ממש, סתם לא זכרתי שזו הייתה כזאת תצוגה הגנתית מדהימה ( או התקפית מביכה).

הפיסטונס חיסלו את קובי ואת הלייקרס. הוא התקשה מאוד מאוד מול פרינס ושאר החבר׳ה של דטרויט.
ההערכה הפחותה שלי לקובי ככדורסלן (באופן יחסי ללברון ומספר שחקנים אחרים) נובעת מהסדרה הזו.
לזכותו ייאמר שהוא נתקל בהגנה באמת נפלאה אבל אני לא זוכר שחקנים בכירים אחרים נעצרים בצורה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 5:33 pm 
Hall of Famer

אני דווקא זוכר ששאק כן היה טוב בסדרה הזו, לא מדהים, אבל ביי פאר הכי טוב בלייקרס, והמספרים בהחלט מגבים את זה, היו לו 3 משחקים מצויינים (1, 2 ו-4), משחק אחד בינוני (5) ואחד גרוע (3). אני כן זוכר שהפיסטונס הצליחו להקשות עליו במידה מסויימת, אבל אין ספק שההצלחה העיקרית שלהם הייתה מול כל השאר ובעיקר קובי שפרט למשחק הבודד שהלייקרס ניצחו היה פשוט זוועה בסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 8:02 pm 
Junior

Att כתב:
לזכותו ייאמר שהוא נתקל בהגנה באמת נפלאה אבל אני לא זוכר שחקנים בכירים אחרים נעצרים בצורה הזו.

מייקל מול דטרויט ב-89'? לברון מול הגנות הרבה פחות טובות של הספרס ודאלאס? אני מניח שגם למג'יק או בירד היו 2-3 סדרות רעות בקריירה.
אפילו לברון בסדרה המדוברת ההיא ב-2007, מול דטרויט מבוגרת יותר וללא בן וואלאס, נתן 4 משחקים חלשים מתוך ה-6. אבל כמובן שאף אחד לא יזכור כלום חוץ מהמשחק ה-5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 11:12 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
Att כתב:

מייקל מול דטרויט ב-89'? לברון מול הגנות הרבה פחות טובות של הספרס ודאלאס? אני מניח שגם למג'יק או בירד היו 2-3 סדרות רעות בקריירה.
אפילו לברון בסדרה המדוברת ההיא ב-2007, מול דטרויט מבוגרת יותר וללא בן וואלאס, נתן 4 משחקים חלשים מתוך ה-6. אבל כמובן שאף אחד לא יזכור כלום חוץ מהמשחק ה-5.

בדקתי את מייקל (כיוון שזה נושא הת׳רד).
לא קרוב...
לא בנקודות (29.7 לעומת 22.6), לא באחוזים (46% לעומת 38%), לא בריבאונדים (5.5 לעומת 2-8) ולא באסיסטים (6.5 לעומת 4.4)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 12:04 am 
Junior

Att כתב:
מאסטר כתב:
Att כתב:

לא קרוב...
לא בנקודות (29.7 לעומת 22.6), לא באחוזים (46% לעומת 38%), לא בריבאונדים (5.5 לעומת 2-8) ולא באסיסטים (6.5 לעומת 4.4)

עדיין היה חלש 3 משחקים מתוך ה-6 בסדרה, ועוד משחק אחד סביר/בינוני (האחרון) בו קלע יפה מהשדה אמנם ומסר 13 אס', אבל גם 5-12 מהקו ו-8 איבודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 12:18 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
Att כתב:
מאסטר כתב:
Att כתב:

לא קרוב...

עדיין היה חלש 3 משחקים מתוך ה-6 בסדרה, ועוד משחק אחד סביר/בינוני (האחרון) בו קלע יפה מהשדה אמנם ומסר 13 אס', אבל גם 5-12 מהקו ו-8 איבודים.

אתה יכול לפרק את זה למשחקים אבל בסך הכל זה לא קרוב :)
הפיסטונס לא חיסלו את מייקל כמו שעשו שנים מאוחר יותר לקובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 12:25 am 
Junior

קודם כל, ברמת הגישה, אני חושב שלפרק למשחקים הרבה יותר משקף מאשר ממוצע כולל מהסיבה הפשוטה - אם שחקן היה מדהים שני משחקים וחלש בארבעה - הממוצע עדיין יכול לצאת בסדר, אבל התוצאה של הסדרה פחות.

מעבר לזה - אני מסכים איתך שקובי נתן סדרה רעה יותר מול הפיסטונס - אבל גם מייקל לא נתן סדרה טובה מולם, בהמשך לאמירה שלך שאתה לא זוכר שחקנים בכירים נעצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 12:49 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
קודם כל, ברמת הגישה, אני חושב שלפרק למשחקים הרבה יותר משקף מאשר ממוצע כולל מהסיבה הפשוטה - אם שחקן היה מדהים שני משחקים וחלש בארבעה - הממוצע עדיין יכול לצאת בסדר, אבל התוצאה של הסדרה פחות.

מעבר לזה - אני מסכים איתך שקובי נתן סדרה רעה יותר מול הפיסטונס - אבל גם מייקל לא נתן סדרה טובה מולם, בהמשך לאמירה שלך שאתה לא זוכר שחקנים בכירים נעצרים.

כאמור, אני לא זוכר קבוצה מחסלת שחקן בכיר באופן כל כך אפקטיבי כמו הפיסטונס.
ההשוואה למייקל היא מוזרה מאוד בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 1:12 am 
Hall of Famer

עוד הבדל קטנטן אבל קטנטנצ'יק. כשהפיסטונס "חיסלו" את ג'ורדן הם היו הפייבוריטים ולא במעט. כשהפיסטונס חיסלו את קובי, הם היו האנדרדוגס ולא במעט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 1:50 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
עוד הבדל קטנטן אבל קטנטנצ'יק. כשהפיסטונס "חיסלו" את ג'ורדן הם היו הפייבוריטים ולא במעט. כשהפיסטונס חיסלו את קובי, הם היו האנדרדוגס ולא במעט.

ועוד הבדל קטן הוא שהיה ליד קובי את שאקיל שמשך לא מעט תשומת לב מההגנה...
נדמה לי שהרבה פעמים פרינס פשוט שמר את קובי מדהים באחד-על-אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 2:02 am 
Junior

עמוס לב כתב:

אז? זה לא משנה את העובדה שבשני המקרים עמד הגארד הטוב בליגה מול ההגנה הטובה בליגה ומהטובות בהיסטוריה.
גם מייקל וגם קובי היו צריכים להיראות יותר טוב (כמובן שאצל קובי השדרוג היה צריך להיות גדול יותר), בלי קשר לתוצאה הסופית של הסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 2:06 am 
Junior

Att כתב:
מאסטר כתב:

כאמור, אני לא זוכר קבוצה מחסלת שחקן בכיר באופן כל כך אפקטיבי כמו הפיסטונס.
ההשוואה למייקל היא מוזרה מאוד בעיניי.

שוב, אתה מוזמן לצפות בסדרות של לברון מול הספרס ודאלאס, אם כי שם הקרדיט מתחלק בין שקשוק הביצים של לברון לבין ההגנה שהוא התמודד מולה.
אני בטוח שגם למג'יק, בירד ודאנקן לצורך העניין היו סדרות רעות שבהם הם "חוסלו" כמאמר המשורר, אבל התעייפתי מלחפש.
ובעיניי המוזר הוא שאתה לא מצליח להבין שגם למייקל הייתה סדרה לא טובה מול הפיסטונס.
אם בעינייך משחקים של 10-29 מהשדה, 5-15 מהשדה, 8 זריקות בלבד ב-46 דקות, או 5-12 מהקו ו-8 איבודים זה סבבה... אז אפשר לעצור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 6:55 am 
Sophomore

רק בשביל להשלים את הסטט' שמאסטר הציג:
במשחק ה''סביר/בינוני'' שלו, ג'ורדן נתן 32 נר' ב-50% מהשדה, וכמו שצויין 13 אסיסטים על 8 איב' (יחס 1.6). אחוזי העונשין באותו משחק בהחלט הזויים.
המשחק הטוב היחיד של קובי ב-2004 היה המשחק השני. קובי עשה 33 נק' ב-52% מהשדה עם 7 אס' על 5 איב' (יחס 1.4), והלייקרס ניצחו.

בשניים מבין שלושת המשחקים החלשים שלו בסדרה (וסה''כ חמישה מתוך שישה משחקים) ג'ורדן קלע יותר מהממוצע של בראיינט ב-2004.

אחד המשחקים החלשים של ג'ורדן, לפי מאסטר (אם הבנתי נכון, מוזמן לתקן אותי) הוא המשחק הראשון בסדרה, "משחק של 10-29" מהשדה, אכן אחוזים רעים. אבל גם 32 נק' ונצחון חוץ. וג'ורדן היה השחקן הכי טוב על הפרקט במשחק הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 7:08 am 
Junior

אני צריך לרשום בפעם הרביעית שקובי נתן סדרה רעה יותר נגד הפיסטונס כדי שנפסיק להשוות?

גם אם ג'ורדן קלע 32 נק' וניצח בחוץ, עדיין 10-29 מהשדה זה משחק חלש מבחינתי.
וכמובן הדמגוגיה: ג'ורדן היה 'הטוב על הפרקט' משמע נתן משחק עדיף מה-3-18 המחרידים של אייזיאה, 5-16 של דומארס ו-5-13 של פיפן.
במשחק רע התקפית, גם 'הטוב על הפרקט' יכול להיות חלש באותו ערב. אולי פחות חלש מהשאר, אבל עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 7:52 am 
מנהל פורום

השוואה ממש מוזרה. אחד מהשניים שיחק מול אחת ההגנות הטובות בהיסטוריה, והשני שיחק מול הגנת אייטיז-ניינטיז טיפוסית, שזה אומר חוסר באתלטיות ובשכל.
כאילו, קובי עדיין שחקן מחורבן, אבל פה ספציפית הוא שיחק נגד קבוצה הרבה יותר קשה (וזה שהוא שחקן פחות טוב לא תורם, אין ספק)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 8:24 am 
Hall of Famer

זה אולי מתבקש, אבל
בדיוק כמו שאם שחקן נ.ב.א היה קולע רק ב 90% מול ילדים בכיתה ג׳ זה היה כשלון.
או בדיוק כמו שאם גמד בגובה 1.70 היה קולע רק 2-10 מהשדה, במשחק שבו מותר לו לשחק רק באיזור הצבע, והוא מול חמישה שאקיל אונילים, זו היתה הצלחה.

כך גם 10-29 מול הגנת אימים שהתמקדה בשחקן והיתה בשיאה בדיוק אז - זה לא בהכרח כשלון. ואין הדבר דומה לאחוז זהה במשחק מול איזו שרלוט באמצע העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 8:32 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
אני צריך לרשום בפעם הרביעית שקובי נתן סדרה רעה יותר נגד הפיסטונס כדי שנפסיק להשוות? ן.

אני לא מבין. אתה זרקת את השם של מייקל כהשוואה, אבל אז כשאומרים ומנסים להוכיח לך שזאת לא השוואה טובה, אתה רושם את המשפט הזה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 8:39 am 
Junior

נורטון כתב:
זה אולי מתבקש, אבל
בדיוק כמו שאם שחקן נ.ב.א היה קולע רק ב 90% מול ילדים בכיתה ג׳ זה היה כשלון.
או בדיוק כמו שאם גמד בגובה 1.70 היה קולע רק 2-10 מהשדה, במשחק שבו מותר לו לשחק רק באיזור הצבע, והוא מול חמישה שאקיל אונילים, זו היתה הצלחה.

כך גם 10-29 מול הגנת אימים שהתמקדה בשחקן והיתה בשיאה בדיוק אז - זה לא בהכרח כשלון. ואין הדבר דומה לאחוז זהה במשחק מול איזו שרלוט באמצע העונה.

כשקובי קלע 10-27 במשחק מס' 1 מול הפיסטונס המגיבים כאן תייגו את זה ככישלון, והסכמתי אגב. אז אתה אומר שזה לא כישלון כי מדובר בהגנת אימים?
למייקל אגב הייתה פחות עזרה מול הסלטיקס ב-86', הוא היה רק בעונתו השניה בליגה, כל הגנת הסלטיקס (הלא פראיירים בכלל) התמקדה רק בו, והוא עדיין שבר שיא פלייאוף עם 63 נקודות בגארדן... ב-22-41.
מסקנה: אפשר לתת סדרה מדהימה כשהגנה מצוינת מתמקדת רק בך, ואפשר לתת סדרה די חלשה כשהגנה מצוינת מתמקדת רק בך. פשוט להסתכל על הדברים כמו שהם.
הערת אגב... גם להתמקדות אני מניח שהיה גבול, כי אי אפשר היה לשמור איזורית, כך שמייקל עדיין יכל להגיע לנקודות שהוא אוהב יותר בקלות.

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ה' אוקטובר 22, 2020 8:49 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 8:46 am 
Junior

עמוס לב כתב:
מאסטר כתב:
אני צריך לרשום בפעם הרביעית שקובי נתן סדרה רעה יותר נגד הפיסטונס כדי שנפסיק להשוות? ן.

אני לא מבין. אתה זרקת את השם של מייקל כהשוואה, אבל אז כשאומרים ומנסים להוכיח לך שזאת לא השוואה טובה, אתה רושם את המשפט הזה?

ATT רשם שהוא לא זוכר שחקנים בכירים נעצרים ומחוסלים בסדרה. אני נתתי דוגמא לסדרה שמייקל נעצר בה. לדון במי היה רע יותר זה עניין סמנטי וחוטא לנקודה בעיניי.
אם ראית את הסדרה ההיא במלואה בעיניים ואתה חושב שמייקל היה טוב או סביר פלוס אז זה משהו אחר. לי זה נראה שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 9:27 am 
Hall of Famer

אתה ראית את הסדרה, או שאתה עושה את החטא שהאשמת בו את אותם "לברון פאנז" ופשוט קורא סטט' מבסקטבול רפרנס?
כי בתקופה ההיא אני ראיתי משחקים, אני מניח שגם חלק מהמשחקים בסדרה ההיא, אבל זה לא באמת משנה, כי אני זוכר את הדיבור שהיה מסביב. התצוגה של מייקל הייתה מובנת מאליו. אז הבולז נתפסו עדיין כקבוצה של שחקן אחד. קבוצת ההגנה הטובה בליגה, והקבוצה שהכי מתאימה בליגה לשמור על מייקל, באו לחסל אותו. רק בשביל להבין את מעמדי הכוחות, זאת הייתה סדרה של הקבוצה הטובה בליגה (דטרויט), מול המדורגת 6 במזרח, שלא השיגה 50 ניצ' בעונה. קבוצה נחותה בעליל, שגם הצליחה לקחת 2 משחקים מהפיסטונס ואף הפסד לא היה בדאבל פיגרז, הקבוצה היחידה באותו פלייאוף שניצחה את דטרויט. שאר הסדרות היו סוויפ. אז מייקל לא הגיע לממוצעים העונתיים שלו והאחוז מהשדה היה נמוך יותר. אבל זה לא שהוא היה רחוק שנות אור, למעט נתוני האחוזים מהשדה. הוא קלע 3 נק' פחות מהעונה הרגילה וירד באס'. זה די צפוי מול קבוצת ההגנה הטובה בליגה ובסדרת פלייאוף שבה יותר קשה להשיג נק'. אם אתה רוצה לדעת מי באמת חוסל? אז סקוטי פיפן ירד מ-14.5 נק' ל-9.7. את אותם נק' הוא השיג ב-40.4% (לעומת 48.8% עונתי. אתה חושב שזה פגע במספרי האס' של מייקל?). קרטרייט ירד רק ב - 2 נק' לעומת העונה הרגילה, אבל הסנטר של הבולז קלע ב-41.2% מהשדה, לעומת 47.5% עונתיים.

בקיצר, אני לא חושב שמייקל נתן סדרה טובה. אני לא הייתי מגדיר את הסדרה הזאת כחיסול של מייקל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 10:14 am 
Sophomore

אגב, הסתכלתי על הסטט' של קובי מסדרות הגמר של 2008-2010. ממוצעי הנק' והאחוזים מהשדה שלו בשתי הסדרות מול בוסטון נמוכים מאלה של ג'ורדן בסדרה בה הוא "נעצר" מול הפיסטונס. מול אורלנדו לבראיינט היה יותר קל והוא קלע יותר, אבל עדיין באחוזים נמוכים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17, סאבוניס ו 38 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: