סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 8:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 9:10 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
לדעתי יש טעות גדולה באופן בו אתם (נניח אטט) מסתכלים על הגל השני.
אתם משווים חודש לחודש או שבוע לשבוע, אבל מה שאנחנו מגלים היום הוא שלרוב המדינות יש גל שני, הם פשוט באים בתקופות אחרות.
או במילים אחרות, צריך להשוות את הספטמבר הישראלי לאוקטובר הצרפתי.

אני לא חושב שיש עוד הרבה מדינות שהלכו על מודל של סגר מלא אחרי שאיבדו שליטה. אפשר להשוות את ספטמבר הישראלי לאוקטובר הצרפתי אבל אף אחד לא אמר שהצרפתים ניהלו טוב את המשבר.

כרגע במרבית המדינות שאני עוקב אחריהן יש או סגרים מקומיים או סגרים לייליים ו/או הגבלות. מצב שבו אין מערכת חינוך ואין עסקים לחמישה שבועות זה מצב שאליו אתה מגיעה כשאיבדת כבר כל שליטה.

אני יכול להגיד לך שאחרי הגל הראשון הבן שלי חזר לגן במסגרת של קפסולות בצורה כזו שהילדים היו בגן רק 3 ימים בשבוע וגם בתוך שלושת הימים הללו הגן חולק פיזית ל2 קבוצות שלא התערבבו בכלל וככה בעצם בכל קבוצה היו בערך 8-9 ילדים וגננת. זה היה פתרון מבעס כהורה אבל פתרון חכם בכל מה שנוגע לבחינה של השפעת הפתיחה על הקורונה.
באותה תקופה אם אני זוכר נכון גם כיתות א' וב' היו במתכונת דומה והיה איזה משהו עם י"ב בגלל הבגרויות.
הסיפור הזה החזיק בדיוק שבוע שלאחריו פתחו את כל מערכת החינוך ביחד בלי אף הגבלה שהיא ( וכמובן גם עסקים, חנויות ועוד דברים שנכללו ב"צאו לבלות" המפורסם של ביבי).

אני מסכים שב9000 נדבקים ליום ו15 אחוז חיוביים אין כנראה מנוס מסגר כזה או אחר, אבל עצם ההגעה למספרים האלו ואי היכולת לבצע פעולות כירורגיות (סגרים מקומיים) היא הכשלון הניהולי שהוביל לסגר, הדוגמא מהגן של הבן שלי היא דוגמא מצוינת לקבלת ההחלטות שמובילה לסגר שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 9:50 pm 
Hall of Famer

אין שום משמעות להשוות עצמנו לצרפת, כמו שלא נשווה לסן-מרינו.
כבר ציינתי פה (היום או אתמול) שסך התמותה פה לנפש מהקורונה הוא יחסית גבוה בהשוואה למדינות אירופה בנות 5-15 מיליון.
אז אם בסגר הראשון הצלחנו יותר מהממוצע, ובסך הכל אנחנו במצב רע יותר מהממוצע - ניתן להבין מה קרה לנו בחודשים האחרונים (או סתם שכל אחד מאיתנו ישאל חבר שנסע ליוון - איך היה שם).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 30, 2020 2:01 pm 
Junior

ואולי אולי אולי, זה בגלל שבגל הראשון ממשלת מעבר עשתה מה שצריך במהירות בהתאם למגפה. ובגל השני שתי מפלגות יצאו למאבק שלטון מלוכלך, זרקו לפח את המעט שנשאר מאמינות מקבלי ההחלטות אפילו בהיבטי הצלת חיים, לא אפשרו לקבל החלטות מהירות מול המגפה. אני בעיקר מאשים את כחול לבן שפועלים כאילו השלטון והורדת ביבי חשוב יותר מהשתלטות על המגפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 30, 2020 2:03 pm 
Junior

ברור שלכחול לבן כחלק בכיר בממשלה יש חלק בפיאסקו של הגל השני.
אבל איזה מהלכים הם עשו שפגעו בהשתלטות על הקורונה בשביל להדיח את ביבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 30, 2020 2:28 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
ואולי אולי אולי, זה בגלל שבגל הראשון ממשלת מעבר עשתה מה שצריך במהירות בהתאם למגפה. ובגל השני שתי מפלגות יצאו למאבק שלטון מלוכלך, זרקו לפח את המעט שנשאר מאמינות מקבלי ההחלטות אפילו בהיבטי הצלת חיים, לא אפשרו לקבל החלטות מהירות מול המגפה. אני בעיקר מאשים את כחול לבן שפועלים כאילו השלטון והורדת ביבי חשוב יותר מהשתלטות על המגפה

אולי אולי אולי, בוא נקווה שזה אכן כך אחרת כל מגדל הקלפים שלנו יתמוטט.
זה מדהים כמה אנחנו מכריחים את המציאות להתעקם כדי שמסקנה שיצאנו ממנה תהיה הגיונית עבורנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 31, 2020 10:19 am 
Hall of Famer

יש מספיק אחריות גם בשביל כחול לבן, אבל מה שקורה בממשלה הזו זה קודם כל על נתניהו, קודם כל, כי הוא ראש הממשלה בפועל (שגם מגדיל לעשות וממדר ומוציא את גנץ ואשכנזי ממעגל ההחלטות בנושאים קריטיים, אז בכלל צריך להטיל עליו יותר מהאשמה), ושנית, אם יש מישהו שיש לו אינטרס שהממשלה תתפרק זה נתניהו, כדי לא לקיים את הרוטציה, בטח במצב הסקרים הנוכחי שבו גוש השמאל/מרכז מפורק לחלקים ומקרטע, זו כנראה הסיבה העיקרית לפיאסקו התקציב, לעובדה שהממשלה מתנהלת שבועות בלי ישיבה שבועית וכן הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 31, 2020 5:03 pm 
Hall of Famer

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001347696
התלבטתי איפה לשים את זה, כאן או במשבר הקורונה אבל זה פחות בריאותי ויותר ניהולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 31, 2020 7:18 pm 
Junior

ההבדל המובהק (במציאות הלא עקומה , כן?) בין הגל הראשון לשני שבשני כחול לבן מעורבים.

והרי ברור שאם הם היו מניחים רגע בצד את סאגת ביבי ניהול המשבר לא היה נראה כמו השלכת בוץ הדדית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 31, 2020 9:35 pm 
Hall of Famer

נובמת
אם בתרחיש היפותטי כעת כחול לבן זזים הצידה ושאר הקואליציה והשרים ממשיכים לנהל את המדינה בכל זאת - המצב יהיה טוב יותר?
אוסנת מארק תעשה עבודה טובה יותר ממירב כהן? שלמה קרעי מאבי ניסנקורן? זה מה שיציל את המצב?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 31, 2020 10:56 pm 
Junior

אתה מודע לכך שהגל הראשון עבר בהצלחה מסחררת ביחס לעולם, ללא כחול לבן? בזכות החלטות מהירות, כי אנשים עבדו מהר יחד ולא התנגחו כל היום? אני בטוח שתעדיף בחברה שלך אנשים שעובדים יחד במקום 2 קבוצות שעסוקות כל היום בלהשליך רפש אחת על השניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 31, 2020 11:50 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ישראל "הצליחה" בגל הראשון בעיקר כי הלכה מהר לסגר כללי, שמפחית תחלואה אבל נזקיו האחרים גדולים מאד. ועדיין, גם שם היו החלטות שהיו יותר פוליטיות מבריאותיות כמו ההכנסה של טיסות החרדים מארה"ב ללא בידוד.
אז בסדר, הבנו שסגר כללי מפחית תחלואה, זה היה כך גם בגל השני. אבל סגר כללי, אם הגעת אליו - הוא לא הצלחה, הוא כשלון. זה כמו להילחם בתאונות דרכים על ידי עצירה מוחלטת של התנועה בכבישים. אין ספק שזה יפחית תאונות, נכון? אז זה אומר שזו הצלחה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 12:12 am 
Hall of Famer

ישראל לא הצליחה בגל הראשון.
היא הגיבה מאוחר ואפשרה שוב ושוב למקרים של קורונה להיכנס על ידי קבלת טיסות נכנסות.
אילו לפחות היו מייצרים בידוד בשדה התעופה למשך 14 יום ובודקים תוך כדי את הנוסעים המגיעים אז מילא אבל זה לא קרה.
הסיום של הסגר הראשון עם תיאום הציפיות השגוי בלשון המעטה והעבודה שלא נעשתה בזמן ש״הרווחנו״ הכינו את הקרקע לסגר השני.
אין ספק שהיו מדינות שהגיבו אף יותר גרוע מאיתנו בהשוואה (היו גם מדינות שהגיעו טוב יותר) ובעזרת היח״צ של נתניהו זה תויג כהצלחה מסחררת, אבל ברמת קבלת ההחלטות והפעולות שננקטו, זה היה סביר במקרה הטוב. אני חשבתי וגם כתבתי כאן שיש המון פאשלות ובדיעבד (אם כי אני די משוכנע שחשבתי את זה גם אז) אפשר לומר שגם האסטרטגיה לא הייתה נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 4:21 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אתה מודע לכך שהגל הראשון עבר בהצלחה מסחררת ביחס לעולם, ללא כחול לבן? בזכות החלטות מהירות, כי אנשים עבדו מהר יחד ולא התנגחו כל היום? אני בטוח שתעדיף בחברה שלך אנשים שעובדים יחד במקום 2 קבוצות שעסוקות כל היום בלהשליך רפש אחת על השניה

מיהם האנשים שעבדו אז יחד, ועל מה בדיוק הם עבדו?
האם אתה רומז למשל שליצמן היה שר בריאות טוב? אם כן, אז מדוע אינו מכהן גם כעת?

לא צריך לשכנע אותי שהממשלה הנוכחית היא פיקציה, אבל לא הליכוד בנו הלכה למעשה את הממשלה הנוכחית? בחרו להכניס נספחים (כפרץ, שמולי וכו') פנימה על אף שלא היו חייבים?
לא ברור אין ניתן להאשים מפלגה שדה-פקטו לא עושה כעת כמעט כלום (תיקי הביטחון והחוץ - נו שוין) ולא את מי שאמונים על כל התיקים הרלוונטים למצב הנוכחי, ומי שהרכיבו במו ידם את הממשלה - בחרו מי יהיה בכל תפקיד שר, כמה שרים יהיו וכו' וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 10:42 am 
Junior

אין ספק שהליכוד טעו בחשבון, גם בטיסות וגם בהקמת הממשלה

הבנתי סגר זה כשלון. סגור. אז בעצם אפשר ללא סגר.
אז מי המדינות שהצליחו להגיע לפחות מתים מישראל בגל א, ללא סגר? כמה מדינות? בשקלול הנתונים האם אלו שנכנסו לסגר מוקדם ויציאה מדורגת הצליחו יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 10:55 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:

אז מי המדינות שהצליחו להגיע לפחות מתים מישראל בגל א, ללא סגר? כמה מדינות? בשקלול הנתונים האם אלו שנכנסו לסגר מוקדם ויציאה מדורגת הצליחו יותר?

לא חסרות דוגמאות למדינות שהצליחו הרבה יותר מישראל, טייוואן, ניו-זילנד, וייטנאם. ובכל מקרה, סגר בעיני הוא קצת כמו פצצת אטום, כן, הוא עושה את העבודה, הוא גם ינצח מלחמות לפעמים, אבל המחיר שאתה משלם על שימוש בו הוא כבד, ותמיד עדיף שלא להגיע אליו. אני לא חושב שיש מדינות שלא השתמשו בכלי הזה בכלל והצליחו במאבק בקורונה, אבל יש הבדל גדול בין להשתמש בו נקודתית על ערים או איזורים בעייתיים או להחיל אותו ברגע שהתחלואה מרימה ראש לזמן קצר, מאשר לעצום עיניים ולשחרר עוד ועוד הקלות בזמן שהתחלואה עולה ועולה, ואז להחיל אותו רק בדקה ה-90 לזמן מאוד ממושך, שזה בדיוק מה שישראל עשתה בין מאי לספטמבר. כולם מדברים על ההצלחה כביכול של ישראל בגל השני, אבל צריך לזכור שאנחנו עדיין מסתובבים על 500-600 חולים ליום, זה נתון מאוד גבוה שבקלות יכול תוך כמה שבועות לקפוץ ל-8000-9000 שבהם היינו רק בספטמבר, זה לא הכמעט 0 שהיינו בו במהלך חודש מאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 11:25 am 
Sophomore

FLASH כתב:

מה זה פחות מתים? ביחס לאוכלוסיה? עם שקלול של גיל חציוני?
זה נחמד להשוות אותנו למדינות שנכשלו בגל הראשון (שבמקרה לרובן הקורונה הגיע קודם ויש להן גיל חציוני גבוהה ב 10-20 שנה) כדי להחמיא לעצמנו, אבל זה מנותק מהמציאות.

ומדינות עם פחות מתים ביחס לאוכלוסיה בתום הגל הראשון (בערך, לפעמים קשה להבדיל בין גלים) -
יוון, יפן, ליטא, איסלנד, , מונטנגרו, אלבניה, אוסטרליה, ניו זילנד, מלזיה, גאורגיה, קרואטיה, בולגריה, אזרביזאן, סלובקיה, סינגפור ויש עוד מלא כמובן
ומדינות באיזורינו-קפריסין, לבנון, האמירויות , קטאר, מצרים, עומאן, ירדן, לוב, הרשות

כמובן שאם ניקח מדינות עולם שלישי\מתפתחות שבהן הגיל החציוני הוא נמוך בהרבה כנראה שכבר 80-90% מוצלחות מאיתנו (לא שזה בהכרח נקודה לטובתן או נקודה לרעתנו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 12:07 pm 
Junior

שאלתי מי המדינות שהצליחו יותר בגל הראשון *ללא סגר*. סגר זה כשלון עם משמעות כלכלית כבדה. פצצת אטום. בהנחה הסבירה שאין מדינות שיש בהם טיסות והתגברו על הקורונה ללא סגר, אני מניח שחייב סגר, עכשיו השאלה איזה.

ברור שסגר גל שני הוא קטסטרופה מהלכת , חיכו לרגע האחרון והביאו אותנו להתכונן לגל שלישי, שאלה של זמן

אני חושב שסגר גל ראשון היה מה שצריך, והצליח. סגר הרמטי לחודש, מוקדם. היציאה ממנו, אחרי כניסת כחול לבן, היתה גרועה ללא איזונים.. נניח שאכן סגר גל ראשון היה כשלון, פצצת אטום. מי מהמדינות שכתבתם אכן סגרו חלקית, אפשרו מקומות עבודה, והצליחו יותר? שואל ברצינות, לא מכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 12:15 pm 
Sophomore

משתמע מדבריך שכחול לבן אחראים ליציאה הגרועה, בעוד ביבי (תעשו חיים) לא היה חלק מזה, מה שכמובן מנותק מהמציאות.
עד כמה שזכור לי מדינות המזרח כמעט ולא עשו סגרים, גם הרבה ממדינות הבלקן, וגם חלק מאלה בקווקז וממרכז אסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 12:18 pm 
Hall of Famer

היציאה מהסגר הייתה ב-19 לאפריל. הממשלה עם כחול לבן הושבעה ב-17 במאי. הטענה שלך שחודש אחרי היציאה מהסגר הכול היה טוב ורק מאז שהוקמה הממשלה עם כחול לבן התחילו הכשלים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 1:17 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
היציאה מהסגר הייתה ב-19 לאפריל. הממשלה עם כחול לבן הושבעה ב-17 במאי. הטענה שלך שחודש אחרי היציאה מהסגר הכול היה טוב ורק מאז שהוקמה הממשלה עם כחול לבן התחילו הכשלים?

אם אכן היציאה מהגל הראשון בחלקה הלא שפוי שכולנו זוכרים, היתה טרום כחול לבן, אני חוזר בי, נתניהו אחראי לכך שנכנסנו לגל שני. עד שאראה מדינה שהצליחה בהתנהלות אחרת, גל א' טרום היה הצלחה בעיני, היציאה היתה גרועה

אני שואל כי באמת אשמח לשמוע, באמת היו מדינות שעשו סגר שאפשר מקומות עבודה, והצליחו בפחות מתים לנפש בגל הראשון? אני מאוד אשמח לשמוע על מדינה כזו, נתונים וכו, להבין מה הם עשו. לצערי אני קצר בזמן לבדוק את זה בעצמי. אני אומר את המובן מאליו שזה משהו בסיסי שכל מדינה צריכה לעשות-להתחקות בסגר ב' אחרי אותה מדינה שהצליחה בגל א'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 1:40 pm 
Hall of Famer

ההתנהגות בגל הראשון היתה נסיונית. אף אחד לא ידע מה באמת היה נחוץ ומה לא.
לכן גם היציאה המופקרת ממנו (לא רק בארץ), אחרי שהחלואה ירדה אנשים אומרים "לא באמת היתה סיבה להסטריה".
היציאה מן הגל השני זה רגע האמת.
כולנו הבנו את הנגיף, מה הוא יודע לעשות, ומה פחות או יותר צריך לעשות נגד זה. עכשיו השאלה של הביצוע.
(ובעיקר העמידה בלחצים מול קבוצות האינטרסים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 2:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
המקרה הכי מפורסם כנראה זה טייוואן, מדינה שתנאי הפתיחה שלה גרועים בהרבה מישראל.
https://www.calcalist.co.il/internet/ar ... 36,00.html

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 01, 2020 4:59 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
ההתנהגות בגל הראשון היתה נסיונית. אף אחד לא ידע מה באמת היה נחוץ ומה לא.
לכן גם היציאה המופקרת ממנו (לא רק בארץ), אחרי שהחלואה ירדה אנשים אומרים "לא באמת היתה סיבה להסטריה".
היציאה מן הגל השני זה רגע האמת.
כולנו הבנו את הנגיף, מה הוא יודע לעשות, ומה פחות או יותר צריך לעשות נגד זה. עכשיו השאלה של הביצוע.
(ובעיקר העמידה בלחצים מול קבוצות האינטרסים)

כן, רגע האמת הוא 8 חודשים אחרי תחילת המשבר :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 02, 2020 10:21 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שאפשר להפריד בכזאת קלות בין "גלים" ולנתח התמודדות בנפרד.
אנסה אנלוגיה (לא בהכרח הכי מוצלחת...) - מאמן שישחק את כל החמישייה שלו במחצית הראשונה - סביר שיצליח בה, אבל עלול לשלם על כך בהמשך.
חלק מהעיתוי והמאפיינים של תקופת התמודדות עם גל/סגר ראשון - צריכה להיות תוך הציפייה לבאות והכנות אופרטיביות לקראת העתיד.
אם במרץ-יוני לא נערכו פה קדימה (ולא נערכו - בשום תחום כמעט) אז גם בתקופה זו ההתנהלות לא הייתה טובה, חרף שמדדי התחלואה הזמניים בתקופה ההיא אכן היו טובים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 02, 2020 10:39 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני לא חושב שאפשר להפריד בכזאת קלות בין "גלים" ולנתח התמודדות בנפרד.
אנסה אנלוגיה (לא בהכרח הכי מוצלחת...) - מאמן שישחק את כל החמישייה שלו במחצית הראשונה - סביר שיצליח בה, אבל עלול לשלם על כך בהמשך.
חלק מהעיתוי והמאפיינים של תקופת התמודדות עם גל/סגר ראשון - צריכה להיות תוך הציפייה לבאות והכנות אופרטיביות לקראת העתיד.
אם במרץ-יוני לא נערכו פה קדימה (ולא נערכו - בשום תחום כמעט) אז גם בתקופה זו ההתנהלות לא הייתה טובה, חרף שמדדי התחלואה הזמניים בתקופה ההיא אכן היו טובים.

זה נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 46 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: