סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 1:16 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר כתב:
uriel17 כתב:
להעלות את בנדר כמה שיותר זה הג'וב סיקיוריטי של ספרופולוס ולא ההפך
ניצחון שמצחון, העיקר שהחברים של וויצ'יץ' על המגרש

עד העונה זה לא היה ככה ולא ברמה כזו. העונה זה פשוט למכור את הקבוצה בחוצות העיר.

זה היה כך ואפילו יותר בעונות קודמות.
לקבוצה הזו אין תקומה בעתיד הנראה לעין.

איזה שחקן בדיוק ראה כ"כ הרבה דקות על כלום בשנים האחרונות כמו בנדר בגלל שהוא חבר של ניקולה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 1:39 am 
מנהל פורום

שבוע הבא, פאו
משחק קל להתאוששות של מכבי
זאת קבוצה שניצחה רק שני משחקים העונה ונראית איום גם בנצחונות וגם בהפסדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 1:50 am 
Hall of Famer

אין מילים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 1:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מאסטר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר כתב:
uriel17 כתב:
להעלות את בנדר כמה שיותר זה הג'וב סיקיוריטי של ספרופולוס ולא ההפך
ניצחון שמצחון, העיקר שהחברים של וויצ'יץ' על המגרש

עד העונה זה לא היה ככה ולא ברמה כזו. העונה זה פשוט למכור את הקבוצה בחוצות העיר.

זה היה כך ואפילו יותר בעונות קודמות.
לקבוצה הזו אין תקומה בעתיד הנראה לעין.

איזה שחקן בדיוק ראה כ"כ הרבה דקות על כלום בשנים האחרונות כמו בנדר בגלל שהוא חבר של ניקולה?

בוא נתחיל בשאלה פשוטה - כמה שנים אתה רואה את מכבי? כי זה נשמע שהתחלת רק השנה, או אולי בעונה שעברה שהייתה חריגה.
זה לא רק ווייצ'יץ' (אם כי יש לו חלק גדול), זו הטרויקה כולה עם דני פדרמן ואבי אבן.
כבר שכחת את המאמנים שעברו במכבי בשנים האחרונות, כולל כמה חברים של ווייצ'יץ'? שכחת את השחקנים הפצועים והנכים שהוחתמו בצרורות? את הפיקסציות על שחקנים שהצטיינו ברבע עונת יורוליג כמה שנים קודם לכן והפכו מאז לשברי כלי, כמו אלכס מאריץ' למשל?
ובוא לא נשכח את בנדר עצמו שהורץ גם בקדנציה הקודמת, כשכבר היה ברור שלא יצא ממנו כלום, ומי שתבחר אותו בדראפט ה-NBA תצטער על זה.

זו פשוט לוגיקה פשוטה.
A: לקבוצה הזו אין תקומה, מעבר לאיזו עונת פוקס שמתחברת פה ושם, כל עוד הטרויקה נמצאת ושולטת בה.
B: הטרויקה לא הולכת לשום מקום והיא תמשיך לשלוט במכבי בעתיד הנראה לעין.
ומכאן נובע
C: לקבוצה הזו אין תקומה לאורך זמן בעתיד הנראה לעין. לפעמים, פעם ב-... תהייה עונה שתתחבר והכל ייראה סבבי בבי, רוב העונות ייראו כמו... ובכן, כמו רוב האחרונות.

ואני עדיין מהמר שיאניס לא מסיים את העונה. עוד כמה הפסדים, סבלנות. לא בגלל שאני חושב שזה הגיוני להעיף אותו, זה ממש לא. אבל הטרויקה לא פועלת ממניעי הגיון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:02 am 
Hall of Famer

אגב, שאלה: יובל זוסמן שיחק היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:04 am 
מנהל פורום

לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:06 am 
Junior

ראי, יש מבחינתי הבדל בין בחירת שחקנים/מאמנים רעה ולא מתאימה לבין הרס בזדון. הסיפור עם בנדר הוא הרס בזדון, ולכן שאלתי איזה דוגמאות דומות יש לך.
אלכס מאריץ' לדוגמא הגיע כסותם חורים לכמה דקות. לא באמת עשה נזק. בעונות 17-18, 18-19 ו-19-20 לא ראיתי החתמות כאלה. הסיפור היה הרבה יותר מקצועי, גם אם לא כולם הצליחו בצורה מושלמת.
גם בעונת 16-17 הידועה לשמצה לא הגיעו שחקנים נכים מבחינת כדורסל דרך קומבינה ותו לא, אלא פשוט בניה לא חכמה של חבורת סקוררים חסרי מצפון ללא איזון.
גם מבחינת מאמנים, אני לא חושב שספאחיה מאמן גרוע שהגיע רק כי חיפשו קרואטי. לא חושב שהוא נופל במשהו מגודס או ממאמנים ישראלים בכירים אחרים באותה תקופה שיכלו להגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:07 am 
Hall of Famer

כן, כך שיערתי.
פשוט ראיתי ראיון שלו במשדר הדראפט של ערוץ הספורט, והוא סיפר שה-MRI שלו תקין לחלוטין, אבל "בגלל שלא שיחקתי הרבה זמן רוצים להכניס אותי בהדרגתיות".
סתם תהיתי אם מעבר מ-0 דקות ל-0 דקות זו הדרגתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:08 am 
Junior

uriel17 כתב:
שבוע הבא, פאו

מילאנו בהיכל, לא פאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:14 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
ראי, יש מבחינתי הבדל בין בחירת שחקנים/מאמנים רעה ולא מתאימה לבין הרס בזדון. הסיפור עם בנדר הוא הרס בזדון, ולכן שאלתי איזה דוגמאות דומות יש לך.
אלכס מאריץ' לדוגמא הגיע כסותם חורים לכמה דקות. לא באמת עשה נזק. בעונות 17-18, 18-19 ו-19-20 לא ראיתי החתמות כאלה. הסיפור היה הרבה יותר מקצועי, גם אם לא כולם הצליחו בצורה מושלמת.
גם בעונת 16-17 הידועה לשמצה לא הגיעו שחקנים נכים מבחינת כדורסל דרך קומבינה ותו לא, אלא פשוט בניה לא חכמה של חבורת סקוררים חסרי מצפון ללא איזון.
גם מבחינת מאמנים, אני לא חושב שספאחיה מאמן גרוע שהגיע רק כי חיפשו קרואטי. לא חושב שהוא נופל במשהו מגודס או ממאמנים ישראלים בכירים אחרים באותה תקופה שיכלו להגיע.

אלכס מאריץ' היה פיקסציה של דני פדרמן שרדף אחריו מאז אותה סדרה נגד פרטיזן, גם כשלכל אחד כאן שראה יורוליג כולל כותב שורות אלה היה ברור שהוא הפך לשבר כלי. הוא לא הובא כסותם חורים ולא נעליים.
ולגבי המאמנים, ספאחיה בטח בקדנציה השנייה שלו כבר בייש את נעוריו. ועוד לא נכנסתי למאמנים כמו ז'אן טבק או בגצקיס. ספר לי על טעויות מקצועיות.
ואם אתה לא זוכר את רשימת הפצועים והנכים שחתמו במכבי בשנים האחרונות, חיית ביקום מקביל ואין לנו בסיס לדיון. זו לא טעות מקצועית ולא שום דבר דומה, לא קשור בכלום ל"סקוררים חסרי מצפון". פצועים ונכים היו במכבי בכל העמדות בערך. אז יכול להיות שכל הצוות הרפואי במכבי כאלה גרועים שפעם אחרי פעם בבדיקות הרפואיות לא גילו שלשחקן חסרה ברך, זו אפשרות שגם אני תהיתי לגביה לא פעם כאן. אפשרות אחרת וסבירה לא פחות היא שהשולטים האמיתיים במכבי לא שאלו אותם, או ששאלו אותם ואז התעלמו מדעתם. זה לא קשור לשום טעות מקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:21 am 
מנהל פורום

מאסטר כתב:
uriel17 כתב:
שבוע הבא, פאו

מילאנו בהיכל, לא פאו.

התנצלותי, נכון
מילאנו תנצח.
מסינה הפיק לקחים מהעונה הקודמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:24 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר כתב:

אלכס מאריץ' היה פיקסציה של דני פדרמן שרדף אחריו מאז אותה סדרה נגד פרטיזן, גם כשלכל אחד כאן שראה יורוליג כולל כותב שורות אלה היה ברור שהוא הפך לשבר כלי. הוא לא הובא כסותם חורים ולא נעליים.
ולגבי המאמנים, ספאחיה בטח בקדנציה השנייה שלו כבר בייש את נעוריו. ועוד לא נכנסתי למאמנים כמו ז'אן טבק או בגצקיס. ספר לי על טעויות מקצועיות.
ואם אתה לא זוכר את רשימת הפצועים והנכים שחתמו במכבי בשנים האחרונות, חיית ביקום מקביל ואין לנו בסיס לדיון. זו לא טעות מקצועית ולא שום דבר דומה, לא קשור בכלום ל"סקוררים חסרי מצפון". פצועים ונכים היו במכבי בכל העמדות בערך. אז יכול להיות שכל הצוות הרפואי במכבי כאלה גרועים שפעם אחרי פעם בבדיקות הרפואיות לא גילו שלשחקן חסרה ברך, זו אפשרות שגם אני תהיתי לגביה לא פעם כאן. אפשרות אחרת וסבירה לא פחות היא שהשולטים האמיתיים במכבי לא שאלו אותם, או ששאלו אותם ואז התעלמו מדעתם. זה לא קשור לשום טעות מקצועית.

לא הובא כסותם חורים ולא נעליים? הוא חתם בקבוצה שיש בה כבר את סופו ואלכס טיוס, כשהם הבסיס בעמדת הסנטר כמה חודשים בלבד אחרי הזכיה ביורוליג.
בכל מקרה גודס נתן לו מעט מאוד דקות כמצופה והוא שוחרר אחרי 3 חודשים. זה רחוק מלהיות המצב עם בנדר שהגיע כשחקן משמעותי, מקבל המון דקות, ולא נראה שישוחרר בקרוב.

ספאחיה אולי בייש את נעוריו בעונה האחרונה שלו (בזו שלפניה עשה עבודה סבירה בעיניי והיה קרוב לפלייאוף), אבל הוא לא מאמן רע מהיסוד.
אכן נפלו כשניסו לסתום חורים עם בגאצקיס וטבק אבל א. הרומן לא נמשך הרבה זמן ו-ב. אני לא בטוח לגבי 'מניעים חבויים' בנוגע לבגאצקיס, שקיבלו עליו המלצות חמות מבלאט.

קל לך לומר שאין לנו בסיס לדיון, אבל אחרי שעברתי על הסגלים בכל אחת מ-3 העונות האחרונות, אני אשמח אם תרשום בפנינו את הנכים שלא קשורים לכדורסל. אני לא בטוח שתוכל למצוא אפילו שלושה כאלה.
אני מסכים איתך שהיו גם שנים רעות מבחינת סגלים, אבל ב-3 העונות הקודמות ראיתי גרף שיפור לא קטן מהבחינה הזו וזה מדד יותר מייצג ממה שראינו ב-2015.

סקוררים חסרי מצפון זה הלייבל שנתתי לגאודלוק, ווימס ו-ויקטור ראד, בקבוצה מוכשרת מבחינת כדורסל כשגם קווינסי מילר ומאיק צירבס נתנו עונה טובה מאוד בכוכב האדום.
אין בעיה שתחשוב שהם שיחקו רע, לא התחברו וכו', אבל אי אפשר לטעון שמכבי הביאה נכים ופצועים מראש ברשימה הזו או סתם קומבינה (זה שמילר נפצע אחרי החתימה זה משהו אחר ובטח לא בשליטתם - או שכן כי הכל שחור?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:39 am 
Hall of Famer

באמת אתה לא זוכר שלושה נכים ופצועים?
רשימה חלקית: פאברני, סימונס (הגבוה) שצלע מהרגע שהגיע, קווינסי מילר שמכבי בחרה להשאיר אותו עם הברך שלו שנשארה איפשהו בים המלח ולשחרר עבורו את דיימון סימפסון (מן הסתם כי היו לו יותר מדי ברכיים), החוזה האחרון של מיליונים לעונה ל-4 שנים לדווין סמית כשכבר היה ברור שאין לו קרסוליים (ולכן מן הסתם ערכו עלה!...) שמכבי היו צריכים לרוץ אחריו ולהתחנן שיפרוש כבר מכדורסל. ועכשיו, אחד עומרי כספי. וזה רק מה שאני זוכר בשנייה אחת של הפעלת זכרוני הדואב באחת וחצי בלילה. אם אחזור לכתובים אמצא עוד, אל תדאג.
אלכס מאריץ' לא הובא כסותם חורים גם אם תחזור על זה אלף פעם. בשביל סותם חורים לא רודפים שנים על שנים ומנסים להוציא אותו אפילו בחאווה באמצע חוזה עם קבוצה אחרת. גם הרבה לפני החתימה שלו היו פרסומים על איך דני פדרמן רודף אחריו בעולם שנה אחרי שנה ומנסה להחתים אותו. את זה לא עושים עבור סותם חורים.
הוא רק שכח לעקוב אחרי היכולת שלו מאז אותה סדרה נגד פרטיזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 2:53 am 
Junior

אני אתגרתי אותך עם שלושה שחקנים סה"כ מה-3 שנים הקודמות ואתה מביא לי רשימה מ-2015 + כספי שהיה הימור סביר בהחלט?
כמו שאמרתי, אני מסכים איתך שבעבר (מיד אחרי הזכיה ב-2014) זה נראה רע, אבל ב-3-4 שנים האחרונות מכבי בעיניי השתפרה מאוד מבחינת ההחתמות.
האנטר, בלאק, ג'וני אובריאנט, ווילבקין, אלייז'ה בריאנט, רול-קיין-קאלוירו הימורים שצלחו בכסף יחסית קטן, וולטרס נתן חצי עונה יפה, ובאופן אישי אהבתי גם את הקומבינציה בין בולדן לדשון תומאס ב-4 ואת נוריס קול.
בנוסף אי אפשר לומר נכה על שחקן כמו גאודלוק שהיה הסקורר המוביל ביורוליג והצליח בקאזאן ופנר לפני כן, על ווימס שהיה אחד הטובים ביורוליג רק שנתיים קודם, או על קווינסי מילר וצירבס בגרסת הכוכב האדום בלגרד. פשוט התאמה רעה.
אני מזכיר שהדיון הוא לא על היכולת להתאים את החלקים בפאזל, שזה דבר מאוד חשוב כמובן ובו מכבי נכשלה כמה שנים ברציפות, אלא על הקומבינות וההחתמות חסרות קשר לכדורסל כמו בנדר - שעל זה התחלנו בעצם לדבר.
יש בעיות ניהוליות במכבי, לא הכל ורוד, אבל הגישה שלך היא להראות שהכל שחור משחור, שום דבר לא יצמח, שנה שעברה הבלחה חד פעמית, כל עונה הסגל משופע בנכים ושחקנים שמגיעים בקומבינה. בוא.
וזה שתצעק שדני פדרמן רדף אחרי מאריץ' והיה מוכן למכור כליה כדי שהוא יגיע, עדיין לא גרמה למאריץ' להפוך ליותר משחקן שולי במכבי שמשוחרר אחרי 3 חודשים. הלוואי וזה היה המצב אצל בנדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:05 am 
Hall of Famer

מאריץ' נהייה שולי במכבי כי הוא היה סחבה, שבר כלי. ומי שעקב אחריו באמת - לא כמו דני פדרמן - ידע שכך יהיה, הוא כבר לא נראה כמו שחקן כדורסל. אבל לא אצל פדרמן. פדרמן לא הביא אותו כסותם חורים, פשוט ההיסטוריה מראה את זה. תחזור אחורה בפורום ותראה מה נכתב על זה בכל השנים מאז הסדרה ההיא מול פרטיזן, לפני שמישהו ידע שידיע בסוף למכבי. כל שנה זה חזר על עצמו. אף אחד לא עושה מאמץ כזה בשביל תואם ברונו שונדוב, גם אם בסוף זה מתגלגל ככה כי מה לעשות, מאריץ' לא היה מסוגל ליותר.

וכספי לא היה הימור סביר בהחלט, בטח לא בכסף שהוא מקבל. הוא היה שחקן שהגיע מראש אחרי פציעות קשות, תקופה ארוכה ללא משחק, ובמצב פיזי שאלוהים יודע איך עבר את הבדיקות הרפואיות - אם כי במקרה שלו אני בטוח שלא משנה מה הראו הבדיקות הרפואיות, זו הייתה החתמת מנויים קלאסית ואני לא חושב שמישהו שאל את הצוות הרפואי בכלל. הוא נתן משחקים יפים מבין ה-10 או משהו כזה שהספיק לשחק, אבל הוא היה תאונה waiting to happen.
לגבי קווינסי מילר, אתה שוכח את ההיסטוריה (שוב). אחרי הפציעה שלו מכבי עמדה בנקודת החלטה עם מי ללכת לשארית העונה, איתו או אם דיימון סימפסון, שדווקא נתן תרומה יפה בתקופה ששיחק. אבל סימפסון היה בריא מדי, שתי ברכיים שלמות, לכן כנראה הוא שוחרר ומילר נשאר - והסוף היה שסימפסון כבר לא היה ומילר נראה במצב פיזי של סטיבן הוקינג ולא היה מסוגל באמת לתרום, חוץ מפה ושם ברבע גמר הפלייאוף נגד הרצליה כשלרגע היה נדמה שחל נס רפואי... ומכבי נשארה למעשה בלי שניהם. מבחינתי זה משול להבאה של שחקן נכה כמו כל מקרה אחר - שחקן בריא (ובהחלט טוב) שוחרר כדי לפנות מקום לשחקן פצוע.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' נובמבר 21, 2020 3:15 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:09 am 
מנהל פורום

היה גם הסנטר הברזילאי ששיחק בבוסטון, הפציעה שלו הייתה ידועה לכולם חוץ ממכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:09 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
היה גם הסנטר הברזילאי ששיחק בבוסטון, הפציעה שלו הייתה ידועה לכולם חוץ ממכבי

פבראני. ציינתי אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:30 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מאריץ' נהייה שולי במכבי כי הוא היה סחבה, שבר כלי. ומי שעקב אחריו באמת - לא כמו דני פדרמן - ידע שכך יהיה, הוא כבר לא נראה כמו שחקן כדורסל. אבל לא אצל פדרמן. פדרמן לא הביא אותו כסותם חורים, פשוט ההיסטוריה מראה את זה. תחזור אחורה בפורום ותראה מה נכתב על זה בכל השנים מאז הסדרה ההיא מול פרטיזן, לפני שמישהו ידע שידיע בסוף למכבי. כל שנה זה חזר על עצמו. אף אחד לא עושה מאמץ כזה בשביל תואם ברונו שונדוב, גם אם בסוף זה מתגלגל ככה כי מה לעשות, מאריץ' לא היה מסוגל ליותר.

וכספי לא היה הימור סביר בהחלט, בטח לא בכסף שהוא מקבל. הוא היה שחקן שהגיע מראש אחרי פציעות קשות, תקופה ארוכה ללא משחק, ובמצב פיזי שאלוהים יודע איך עבר את הבדיקות הרפואיות - אם כי במקרה שלו אני בטוח שלא משנה מה הראו הבדיקות הרפואיות, זו הייתה החתמת מנויים קלאסית ואני לא חושב שמישהו שאל את הצוות הרפואי בכלל. הוא נתן משחקים יפים מבין ה-10 או משהו כזה שהספיק לשחק, אבל הוא היה תאונה waiting to happen.
לגבי קווינסי מילר, אתה שוכח את ההיסטוריה (שוב). אחרי הפציעה שלו מכבי עמדה בנקודת החלטה עם מי ללכת לשארית העונה, איתו או אם דיימון סימפסון, שדווקא נתן תרומה יפה בתקופה ששיחק. אבל סימפסון היה בריא מדי, שתי ברכיים שלמות, לכן כנראה הוא שוחרר ומילר נשאר - והסוף היה שסימפסון כבר לא היה ומילר נראה במצב פיזי של סטיבן הוקינג ולא היה מסוגל באמת לתרום, חוץ מפה ושם ברבע גמר הפלייאוף נגד הרצליה כשלרגע היה נדמה שחל נס רפואי... ומכבי נשארה למעשה בלי שניהם. מבחינתי זה משול להבאה של שחקן נכה כמו כל מקרה אחר - שחקן בריא (ובהחלט טוב) שוחרר כדי לפנות מקום לשחקן פצוע.

פציעות קשות? וואלה. לא ידעתי ששבר באגודל או נקע בקרסול אלה 'פציעות קשות'. אמנם עבר גם קרע במיניסקוס בעונה האחרונה בממפיס, אבל זו פציעה שמחלימים ממנה, בטח בגיל 30. לא צולבת ולא אכילס.
מעבר לכך, ב-6 מתוך 7 השנים הראשונות שלו בנ.ב.א, הוא שיחק 65+ משחקים בעונה, שזה בסדר גמור. לא עמיד ברמה של לברון אבל גם לא פציע בצורה מיוחדת.
'הכסף שהוא מקבל' זה מיליון דולר לעונה לדעתי. אתה רוצה לבדוק רגע כמה שחקני ספסל בבארסה, ריאל, צסקא או אנאדולו מרוויחים? אז בסדר גמור שמכבי שמה את זה על שחקן חמישיה עם רזומה טוב. כמובן שהקשר הישראלי מוסיף ובעל ערך.
בדיעבד זה לא הצליח כי הוא נפצע שוב בברך, השם יודע ממה, אבל בהחלט סביר היה לצפות ממנו להחזיק מעמד במסגרת של 34 משחקים סה"כ ועוד משחק פה-משחק שם בליגה אחרי קריירה של 82 בנ.ב.א.
אני מת על הציניות הזו של סימפסון היה בריא מדי. אתה רוצה לספר לפורום מה האפסייד לקבוצה עם דיימון סימפסון אהוב ליבך? או שאנחנו בקטע של להשמיץ בכל הכוח. אבל עזוב, תמשיך לחזור ל-2015, הרי מה זה רלוונטי שאנחנו ב-2020.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:42 am 
Hall of Famer

ואתה מדבר על להעלות באוב דברים? את מי מעניין 6 מ-7 השנים הראשונות של כספי אם הוא שיחק 10 שנים ב-NBA? כמה שיחק בעונה האחרונה שלו ומה קרה לו בזו שלפניה? עם כל הכבוד, תאונה שמחכה לקרות ואכן קרתה מאד מהר.
זה טוב לשים מיליון דולר על שחקן טוב ובריא, לא טוב לשים מיליון דולר על שחקן שהיה פצוע רוב העונה האחרונה ועבר עוד פציעות בעונות האחרונות שלו ב-NBA (כלומר, אחרי 7 הראשונות...) והוא תאונה בדרך. למכבי, בטח אחרי עונת וימס וגאודלוק, אין את הכספים של ריאל, צסק"א או אנדולו אז זה לא בסיס להשוואה בכלל. מיליון דולר עליו זה מיליון דולר שאין במקומות אחרים.
האפסייד של סימפסון? שהוא היה בריא ותורם. בוא ספר לי מה היה האפסייד של קווינסי מילר הפצוע שבחרו להשאיר אותו על פניו. רמז, פחות טוב.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' נובמבר 21, 2020 3:52 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:52 am 
Junior

סימפסון היה בריא ותורם ועדיין מכבי לא הייתה מגיעה לכלום. העדיפו להמר על שחקן שיכל לתרום באמת גם ברמת יורוליג. לא צלח זה נכון, אבל הטעות היא לא סימפסון אלא שלא הביאו שחקן יורוליג אחר.
אני שמח שהוצאת לפרישה שחקן בגיל 30 שנפצע 2-3 פציעות שחוזרים מהן בקלות יחסית, אבל זה לא עובד כך ויש מספיק דוגמאות לשחקנים שחזרו מצוין מ'שרשרת' פציעות שכזו.
חוץ מזה אתה ממשיך להתעלם מהעובדה שמדובר כאן על 50% מהעומס של הנ.ב.א, ושכספי ישראלי ובעל קשר למועדון, משהו שבמכבי היו צמאים אליו, אז מבין כל ההחתמות והכשלונות בסדר גמור שהחליטו לקחת את ההימור הסביר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 3:59 am 
Hall of Famer

"כספי ישראלי ובעל קשר למועדון" זה בדיוק הטיעונים של החתמה למשיכת מנויים, לא טיעון מקצועי. לא קשור לכלום וזו בטח לא סיבה לשים עליו מיליון דולר. סיבה אפשרית לשים עליו מיליון דולר כי הוא שחקן טוב מאד כשהוא בריא, אבל הוא לא בריא ולא היה בריא. אני שואל שוב, כמה משחקים שיחק בעונתו האחרונה ב-NBA ומה קרה לו בזו שלפניה? כי אני זוכר יותר מ-2-3 פציעות ברכיים וקרסוליים בשנותיו האחרונות, חלקן השביתו אותו לתקופות ארוכות כולל בעונה האחרונה לפני מכבי.
ומה שאתה אומר על מילר הוא בדיוק ההגיון של הטרויקה. "הוא פצוע אבל הוא ברמה כשהוא בריא ובשיאו, נהמר עליו ולא על השחקן הבריא (שגם תורם לא רע)". אני כתבתי כבר כשקיבלו את ההחלטה בזמן אמת שמכבי תישאר בסוף בלי שניהם, וכך גם היה.
אבל אין בעייה, הבנתי מאיפה אתה בא - עדיף פצוע עם פוטנציאל. אם יצא שהוא לא ישחק, מה לעשות, הוא פצוע. תכתוב את זה בקורות חיים ומובטח לך תפקיד במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 4:07 am 
Junior

בעונה האחרונה שלו בנ.ב.א הוא שיחק 36 משחקים (יותר מכל עונת היורוליג ובעומס גדול יותר) עד שקרע את המיניסקוס. בזו שלפניה הוא שיחק 53 משחקים בגולדן סטייט באינטנסיביות גבוהה.
מכבי יכלה למצוא דרכים לשמור עליו ולהשתמש בו בצורה נכונה. היא לא עשתה את זה וכמובן שגם לו יש חלק בזה שהוא לא חוזר עדיין. זה לא אומר שהתרחיש שהוא יעביר בסה"כ משחק בשבוע ברמת היורוליג הוא מופרך כמו שאתה מציג את זה.
אני לא אמרתי שצריך להחתים מראש שחקנים פצועים, ועובדה שכספי פתח את העונה במכבי נהדר, וגם במקרה של קווינסי מילר אמרתי שהיו צריכים פשוט להחתים שחקן אחר ברמת יורוליג משמע לא דיימון סימפסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 4:15 am 
Hall of Famer

היסטוריה, חבר. שוב אתה לא זוכר אותה. הסכת ושמע ואני אזכיר לך.
ביורוליג מכבי לא הייתה צריכה לבחור בין מילר לסימפסון. אין שם מגבלת זרים. היא הייתה צריכה לבחור ביניהם אחרי שהיורוליג נגמר, לשארית העונה בליגה ובפלייאוף, כי שם יש מגבלת זרים, והיא בחרה ללכת עם מילר הפצוע ולא עם סימפסון. תיכף תגיד לי שזו החלטה רציונלית גם בשביל הליגה...
ואגב סימפסון נראה לא רע גם ביורוליג, בקבוצה זבלית למדי של מכבי הוא היה דווקא אחד הסבירים בתקופה הלא ארוכה שניתנה לו. לא תותח על כמו שמילר היה אמור להיות במידה והיה בריא, אבל הרבה יותר טוב ממילר הלא בריא מן הסתם.

כמה כספי שיחק אחרי שקרע את המיניסקוס? כמה זמן לא שיחק? 36 משחקים זה פחות מחצי עונה. אתה סגור על זה שהוא הגיע למכבי בריא? כי אני זוכר היטב שבקיץ היו ספקות גדולים בעניין, כולל כאן. למעשה אני זוכר פרסומים על כך שמכבי "תחכה לו שיבריא אם צריך". על זה לא שמים מיליון דולר, עדיף להביא שחקן בריא גם אם קצת פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 4:25 am 
Junior

כספי סיים את העונה בפברואר, חודשיים וקצת לפני סיום העונה באופן טבעי. בפציעה מהסוג שקרתה לו, אני לא רואה חשש גדול כמו שאתה מציג את זה, במיוחד שהוא בסה"כ בן 30 ולא 34 נניח.
אם אני בטוח שהוא הגיע למכבי בריא? ששת המשחקים שלו ביורוליג יעידו שכן - 12 נק', 72% ל-2, 5.5 ריבאונדים, 3 אסיסטים וחטיפה. מספרים נהדרים בשביל 20 דק' משחק סה"כ וגם יכולת הגנתית טובה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 21, 2020 10:37 am 
מנהל פורום

מה עם כספי? לא אמרו כבר לפני כמה שבועות שהוא חוזר לאימונים מלאים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, B.a.c ו 100 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: