ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר כתב:
ראי, יש מבחינתי הבדל בין בחירת שחקנים/מאמנים רעה ולא מתאימה לבין הרס בזדון. הסיפור עם בנדר הוא הרס בזדון, ולכן שאלתי איזה דוגמאות דומות יש לך.
אלכס מאריץ' לדוגמא הגיע כסותם חורים לכמה דקות. לא באמת עשה נזק. בעונות 17-18, 18-19 ו-19-20 לא ראיתי החתמות כאלה. הסיפור היה הרבה יותר מקצועי, גם אם לא כולם הצליחו בצורה מושלמת.
גם בעונת 16-17 הידועה לשמצה לא הגיעו שחקנים נכים מבחינת כדורסל דרך קומבינה ותו לא, אלא פשוט בניה לא חכמה של חבורת סקוררים חסרי מצפון ללא איזון.
גם מבחינת מאמנים, אני לא חושב שספאחיה מאמן גרוע שהגיע רק כי חיפשו קרואטי. לא חושב שהוא נופל במשהו מגודס או ממאמנים ישראלים בכירים אחרים באותה תקופה שיכלו להגיע.
אלכס מאריץ' היה פיקסציה של דני פדרמן שרדף אחריו מאז אותה סדרה נגד פרטיזן, גם כשלכל אחד כאן שראה יורוליג כולל כותב שורות אלה היה ברור שהוא הפך לשבר כלי. הוא לא הובא כסותם חורים ולא נעליים.
ולגבי המאמנים, ספאחיה בטח בקדנציה השנייה שלו כבר בייש את נעוריו. ועוד לא נכנסתי למאמנים כמו ז'אן טבק או בגצקיס. ספר לי על טעויות מקצועיות.
ואם אתה לא זוכר את רשימת הפצועים והנכים שחתמו במכבי בשנים האחרונות, חיית ביקום מקביל ואין לנו בסיס לדיון. זו לא טעות מקצועית ולא שום דבר דומה, לא קשור בכלום ל"סקוררים חסרי מצפון". פצועים ונכים היו במכבי בכל העמדות בערך. אז יכול להיות שכל הצוות הרפואי במכבי כאלה גרועים שפעם אחרי פעם בבדיקות הרפואיות לא גילו שלשחקן חסרה ברך, זו אפשרות שגם אני תהיתי לגביה לא פעם כאן. אפשרות אחרת וסבירה לא פחות היא שהשולטים האמיתיים במכבי לא שאלו אותם, או ששאלו אותם ואז התעלמו מדעתם. זה לא קשור לשום טעות מקצועית.
לא הובא כסותם חורים ולא נעליים? הוא חתם בקבוצה שיש בה כבר את סופו ואלכס טיוס, כשהם הבסיס בעמדת הסנטר כמה חודשים בלבד אחרי הזכיה ביורוליג.
בכל מקרה גודס נתן לו מעט מאוד דקות כמצופה והוא שוחרר אחרי 3 חודשים. זה רחוק מלהיות המצב עם בנדר שהגיע כשחקן משמעותי, מקבל המון דקות, ולא נראה שישוחרר בקרוב.
ספאחיה אולי בייש את נעוריו בעונה האחרונה שלו (בזו שלפניה עשה עבודה סבירה בעיניי והיה קרוב לפלייאוף), אבל הוא לא מאמן רע מהיסוד.
אכן נפלו כשניסו לסתום חורים עם בגאצקיס וטבק אבל א. הרומן לא נמשך הרבה זמן ו-ב. אני לא בטוח לגבי 'מניעים חבויים' בנוגע לבגאצקיס, שקיבלו עליו המלצות חמות מבלאט.
קל לך לומר שאין לנו בסיס לדיון, אבל אחרי שעברתי על הסגלים בכל אחת מ-3 העונות האחרונות, אני אשמח אם תרשום בפנינו את הנכים שלא קשורים לכדורסל. אני לא בטוח שתוכל למצוא אפילו שלושה כאלה.
אני מסכים איתך שהיו גם שנים רעות מבחינת סגלים, אבל ב-3 העונות הקודמות ראיתי גרף שיפור לא קטן מהבחינה הזו וזה מדד יותר מייצג ממה שראינו ב-2015.
סקוררים חסרי מצפון זה הלייבל שנתתי לגאודלוק, ווימס ו-ויקטור ראד, בקבוצה מוכשרת מבחינת כדורסל כשגם קווינסי מילר ומאיק צירבס נתנו עונה טובה מאוד בכוכב האדום.
אין בעיה שתחשוב שהם שיחקו רע, לא התחברו וכו', אבל אי אפשר לטעון שמכבי הביאה נכים ופצועים מראש ברשימה הזו או סתם קומבינה (זה שמילר נפצע אחרי החתימה זה משהו אחר ובטח לא בשליטתם - או שכן כי הכל שחור?)