סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 1:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 202 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 11, 2020 9:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ה-NHL שובר את הראש על העונה הבאה. איך היא תיראה?
נתחיל באורך העונה - ברור שאפילו בתרחיש האופטימי הנוכחי של פתיחת העונה ב-1 בינואר, לא יהיה זמן לדחוס עונה מלאה של 82 משחקים. ה-NHL יצטרך לקבוע את אורך העונה ואת לוח הזמנים.
נמשיך בערי בועה לעומת אירוח באולמות הביתיים - הפלייאוף התקיים כזכור בלי קהל בשתי ערי בועה, טורונטו במזרח ואדמונטון במערב. אבל מה עושים עם עונה שלמה? ברור שאי אפשר לסגור את כולם בבועות לעונה שלמה. אז מה עושים? רוטציה בבועות? או שחלק מהקבוצות יוכלו לארח באולמן, אולי אפילו עם קהל אם המצב בעיר שלהן יאפשר?
והסוגיה השלישית - מעברי גבול. ה-NHL היא הליגה הכי דו-לאומית מבין כל הליגות המקצועניות הראשיות, בגלל הכמות הגדולה יחסית של קבוצות מקנדה. פרט לבית המטרופוליטני שכולל את הקבוצות מהערים הגדולות במרכז החוף המזרחי של ארה"ב, בכל שאר הבתים יש קבוצות גם מארה"ב וגם מקנדה - מה שאומר שקבוצות ה-NHL עוברות את הגבול בין ארה"ב וקנדה יותר פעמים מבכל ליגה אחרת. בעידן של פנדמיה זה יכול להיות מאד מאד בעייתי, וב-NHL שוקלים צעדים שונים כולל צעד רדיקלי כמו חלוקה זמנית של הבתים בצורה אחרת.

וכמובן, כל שינוי כזה דורש הסכמה עם איגוד השחקנים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 11:21 pm 
Hall of Famer

מעקב דוד לוין - 6 משחקים מאחוריו, עדיין עם הגול האחד ההוא ובלי אסיסטים. 14 וחצי דקות על הקרח למשחק.
בקיצור זה לא נראה מאד מעודד לעתיד.
להגנתו ייאמר שהקבוצה כולה היא זבל, אז כנראה גם אין לו כל כך עם מי לשחק שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 16, 2020 5:55 pm 
Hall of Famer

הסיפור הגדול ב-NHL כרגע הוא סיפור אריזונה קויוטיס ומיצ'ל מילר. כל אחד ישפוט כראות עיניו.
מיצ'ל מילר הוא מגן בן 18 שהיה אמור לשחק בשנה הקרובה בנבחרת אוניברסיטת צפון דקוטה, ונבחר על ידי אריזונה קויוטיס בדראפט ה-NHL האחרון.
מילר, מתברר, נאשם בבית משפט לקטינים כשהוא היה בכיתה ח' על כך שהתבריין, אפשר לומר אפילו התעלל, בתלמיד שחור נכה. הקויוטיס ידעו על מה שהיה ובכל זאת בחרו בו כבחירה הראשונה שלהם, וכשהסיפור נחשף הם הגנו עליו בתחילה. אבל השבוע, כשהרעש מהפרשה התגבר, הם ויתרו על זכויותיהם על מילר וניתקו איתו כל קשר גם אחרי שפירסם התנצלות פומבית. גם אוניברסיטת צפון דקוטה החליטה לבטל את קבלתו לנבחרת שלה (אם כי לא ביטלה את אפשרותו ללמוד בה כיוון שמבחינה אקדמית הוא עומד בדרישות).

* במאמר מוסגר יש לציין שהוא כנראה לא הפסד גדול ל-NHL. הוא אמנם הבחירה הגבוהה ביותר של הקויוטיס, אבל בשלומיאליות ניהולית הקויוטיס ויתרו בטריידים על הבחירות שלהם בסיבוב הראשון ובסיבוב השלישי, והבחירה שלהם בסיבוב השני נלקחה מהם כעונש על איזשהו מעבר על פרוטוקול בדיקות הקורונה בבועת הפלייאוף - כך שהם בחרו לראשונה רק בסיבוב הרביעי, מקום 111. שם מילר נבחר. ועכשיו גם הבחירה הזו איננה.

המעשה שהוא עשה באמת זוועה, מי שרוצה שיחפש פרטים. אז יש מי שיגיד שמצד אחד מדובר על תלמידי כיתה ח' ולא תמיד מה שאתה עושה בכיתה ח' משליך עליך כמבוגר, או שראוי שתענש עליו כמבוגר עד כדי שתהרס הקריירה שלך. מצד שני מילר לא כל כך מבוגר, הוא בסך הכל בן 18, אז הוא לא היה בכיתה ח' כל כך מזמן.
מצד שלישי, מעניין מה היו עושים אם מילר היה פרוספקט יותר רציני מאשר מקום 111 בדראפט. בחירת סיבוב ראשון נגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 19, 2020 4:56 pm 
Hall of Famer

ה-IIHF לא מחכה הרבה ומבטלת את כל אליפויות העולם בדרגים הנמוכים לכל הגילאים כולל בוגרים, כך שישראל לא תשחק באליפות עולם שנה שנייה ברציפות.
לגבי אליפות העולם של הדרג העליון, גם היא עלולה להיפגע או לזוז למקום אחר, מסיבה אחרת - היא אמורה להתקיים באירוח משותף של לטביה ובלארוס, וה-IIHF הודיע רשמית שהוא בוחן אם המצב בבלארוס מאפשר לקיים שם את האליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 5:54 pm 
Hall of Famer

כתבתי כאן לא מזמן על המשבר העמוק שנמצא בו הוקי הנשים המקצועני, שללא תמיכה של ה-NHL ספק אם יש לו זכות קיום.
בינתיים הליגה הבכירה שנותרה - ה-NWHL - עושה צעד אמיץ והולכת לקיים את העונה שלה בבועה. מאחר שזו ליגה של שש קבוצות בלבד, הם יכולים לעשות עונה שלמה בתוך חודש - חמישה מחזורים, שלב פלייאוף קצר, ופיינל פור על הגביע שנקרא "גביע איזובל" (על שם בתו של הלורד סטנלי, ההוא מהסטנלי קאפ, שהייתה גם שחקנית הוקי בעצמה).
המקום שנבחר לבועה מעניין לא פחות - האולם האולימפי בלייק פלאסיד, ניו יורק. זה האולם שבו שוחק אחד ממשחקי ההוקי המפורסמים בהיסטוריה אם לא ה... - ה"נס על הקרח" שבו שחקני המכללות החובבנים של ארצות הברית ניצחו 4:3 את ברית המועצות באולימפיאדת החורף של 1980. האולם נקרא היום Herb Brooks Arena, על שם המאמן של ארצות הברית באותה אולימפיאדה שנהרג ב-2003 בתאונת דרכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 30, 2020 5:43 pm 
Hall of Famer

העיניים של עולם ההוקי כרגע מפוקסים על אליפות העולם עד גיל 20.
זו אליפות הגילאים החשובה ביותר, עם כוכבי העתיד של ה-NHL והליגות הגדולות באירופה. באופן מסורתי היא נערכת משני צידי השנה החדשה, וכך אמור להיות גם הפעם. היא אמורה להתקיים השנה בפרובינציית אלברטה בקנדה, בשתי בועות - אחת באדמונטון, והשנייה בעיר רד דיר שבין אדמונטון לקלגרי.
זה הטורניר הרציני הראשון שמתקיים בהוקי הבינלאומי מאז תחילת המגפה, ואולי פיילוט לקיום אליפות העולם של הבוגרים באביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 02, 2020 10:51 pm 
Hall of Famer

סיכום סטטיסטי מעניין מאד של ההוקי הבינלאומי ב-NHL.
כשלוקחים בחשבון את כל השחקנים שהשתתפו בעונה שעברה לפחות במשחק NHL אחד, הרי שהאירופים עוברים בפעם הראשונה את גבול ה-30 אחוז. מתוך 976 שחקנים, 305 היו אירופים - כשזה כשלעצמו שיא חדש, שיפור של ה-300 מלפני 16 שנה - כלומר 31.3 אחוז. זה הרבה יותר מאחוז האמריקאים ב-NHL - סה"כ 253 שחקנים או 25.9 אחוז.
ובראש האירופים ב-NHL נמצאת, כרגיל יש לומר, שבדיה. לא פחות מ-113 שבדים שיחקו בעונה שעברה ב-NHL לפחות משחק אחד, שיא חדש - והם לבדם 11.6 אחוז מהשחקנים בליגה. השבדים תמיד היו פורצי הדרך להוקי האירופי ב-NHL: האירופי הראשון ב-NHL היה שבדי (שמו היה אולף סטרנר ב-1965), הסופרסטאר האירופי הראשון היה שבדי (בוריה סאלמינג ששיחק 16 עונות בטורונטו בתקופות יותר יפות מאשר היום), הקפטן האירופי הראשון של קבוצת NHL הוא שבדי (ויניפג ג'טס 1979/80) ובאותה עונה הפכו שני שבדים לאירופים הראשונים שזוכים בסטנלי, עם ניו יורק איילנדרס.
אחרי השבדים באות שתי מדינות - רוסיה ופינלנד עם 50 שחקנים כל אחד. מי שמפתיע כאן זה בעיקר הפינים, מדינה של 6 מיליון אנשים אני מזכיר, 50 שחקנים זה שיא חדש עבורם.
אחריהם צ'כיה עם 34 שחקנים.
ומי אחריהם?
בעבר הזכרתי כמה פעמים את השקיעה היחסית של ההוקי הסלובקי, שפעם נחשב "המעצמה השביעית" של ההוקי, ואת העלייה של ההוקי השווייצרי. זה ניכר גם בכך שבעונה הקודמת שיחקו ב-NHL לא פחות מ-15 שווייצרים (השוותה את השיא שלה) לעומת 12 סלובקים בלבד, שפל מבחינתם.
ולמדינות ההוקי היותר קטנות - גם דנמרק השוותה את השיא שלה עם 9 שחקנים, גם גרמניה שלחה 9 שחקנים, ובנוסף ראינו העונה 5 לטבים, 3 צרפתים, שני אוסטרים (שפל גדול לעומת השנים האחרונות), סלובני אחד (שהוא גם קפטן הקבוצה שלו, אנז'ה קופיטר של לוס אנג'לס קינגס) ונורבגי אחד.
כל שאר השחקנים בליגה באו מקנדה, למעט שחקן אחד שהגיע - לא פחות ולא יותר - מאוסטרליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 03, 2020 4:01 pm 
Hall of Famer

וברוח הימים, אלופת ישראל בהוקי - מועדון הוקי בת ים - נמצאת בדובאי למשחקי ידידות נגד קבוצה מדובאי שלקחה ארבע אליפויות בליגה של האמירויות.
הוקי טוב מן הסתם לא נראה שם, אבל נדמה לי שזה משחק הידידות הראשון בין קבוצה ישראלית לקבוצה אמיראתית בענף כלשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 12, 2020 1:16 am 
Hall of Famer

הסגלים המורחבים לאליפות העולם עד גיל 20 כבר החלו במחנות אימונים. אלכסי לפרנייר, הנבחרת מספר 1 בדראפט והפרוספקט הכי מדובר בשנים האחרונות, לא יהיה באליפות ויתרכז בהכנות לעונה הקרובה. גם הנבחרת מס' 1 ב-2019, האמריקאי-יהודי ג'ק יוז, והנבחרת מס' 2 ב-2019, הפיני קאפו קאקו, מתכוננים לעונה השנייה שלהם אחרי עונת רוקי לא קלה.
אבל עדיין הרבה נבחרי דראפט בסיבוב הראשון יהיו שם, ובראשם מס' 2 קווינטון בייפילד של קנדה, מס' 3 טים שטולצה הגרמני, ומס' 4 לוקאס ריימונד שלמרות שמו האנגלוסאקסי הוא שבדי, מס' 5 המגן האמריקאי ג'ייק סנדרסון ומס' 6 ג'יימי דרייסדייל המגן הקנדי. שבדיה מציגה גם את אלכסנדר הולץ, חברו של ריימונד באותה קבוצה בליגה השבדית, נבחר 7 בדראפט. למעשה חוץ מלפרנייר כל נבחרי הדראפט עד מס' 12 נמצאים במחנות.
עוד דמות מעניינת הוא המאמן של נבחרת רוסיה. איגור לריונוב היה אחד מכוכבי נבחרת ברית המועצות בשנות ה-80 ועד פירוק ברית המועצות ב-91, עם שתי מדליות זהב אולימפיות וארבע אליפויות עולם. הואהיה באותה תקופה גם הדובר הכי בוטה נגד המשטר שמנע מהשחקנים הסובייטים לצאת ל-NHL. בסוף מבוקשו ניתן לו יחד עם שאר הסובייטים כשברית המועצות התפרקה, והוא יצא לקריירת NHL מאוחרת ומפוארת, הוא היה חלק מ"החמישיה הרוסית" של דטרויט רד וינגס שהטילה חיתתה על הליגה ולקח איתם שני סטנלי רצופים בסוף שנות ה-90 כשהוא מתקרב לגיל 40. בגיל 42 עוד הספיק לקחת ארד אולימפי בסולט לייק סיטי 2002 עם נבחרת רוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 10:24 pm 
Hall of Famer

בעוד שבוע ויום תתחיל בקנדה אליפות העולם עד גיל 20 שכבר כתבתי עליה, אליפות בינלאומית ראשונה בהוקי בעידן הקורונה.
עכשיו עלול להתקבל לה טוויסט מסוים נוסף בעקבות פסיקת CAS על רוסיה, שעליה כתבתי בפורום הראשי.
ה-IIHF בדילמה רצינית. מצד אחד הם חברים בוועד האולימפי הבינלואמי, ומחוייבים לכל הפסיקות של CAS ולסמכות של WADA. להתעלם מהפסיקה הם לא יכולים. מצד שני זה לא סוד שרוסיה היא אחת המעצמות הגדולות של הענף. באולימפיאדת פיונגצ'אנג הם פתרו את זה בכך שאיפשרו ל"ספורטאים האולימפיים מרוסיה", שהוכיחו שהם לא קשורים לפרשה, להשתתף כנבחרת בלי דגל והמנון (והם אפילו זכו בזהב).
מעניין מה הם יעשו עכשיו, יש לי הרגשה שילכו על אותו פתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 20, 2020 12:02 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
וברוח הימים, אלופת ישראל בהוקי - מועדון הוקי בת ים - נמצאת בדובאי למשחקי ידידות נגד קבוצה מדובאי שלקחה ארבע אליפויות בליגה של האמירויות.
הוקי טוב מן הסתם לא נראה שם, אבל נדמה לי שזה משחק הידידות הראשון בין קבוצה ישראלית לקבוצה אמיראתית בענף כלשהו.

תמונה

לא יודע כמה כמה נגמר וזה גם לא באמת חשוב.

עריכה: נגמר 9:6 לבת ים, אם זה משנה. בכל אופן, המשחק עשה חדשות בעולם ההוקי, וזכה לברכה מצולמת מגארי בטמן בכבודו ובעצמו - הקומישנר של ה-NHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 20, 2020 12:11 am 
Hall of Famer

ובינתיים גארי בטמן עסוק מן הסתם גם בדברים יותר חשובים, כמו ההסכם בין ה-NHL לאיגוד השחקנים על העונה הקרובה.
אלה עיקרי ההסכם:
- עונה של 56 משחקים שתחל ב-13 בינואר.
- חלוקה זמנית של דוויז'נים כפועל יוצא של המגפה, כולל דיוויז'ן קנדי (7 הקבוצות מקנדה), כדי שלא יהיו מעברי גבול מיותרים בין ארה"ב לקנדה. המשחקים יהיו רק בתוך הדיוויז'נים, כך שלמעשה נוצרות כאן ארבע בועות מבודדות ובמהלך העונה הרגילה קבוצות קנדיות לא יסעו לארה"ב ולהיפך.

בחדשות אחרות בענייני הוקי וקורונה - 8 שחקנים מנבחרת גרמניה עד גיל 20, שהיו אמורים לשחק באליפות העולם לצעירים שנפתחת בקנדה בשבוע הבא, נמצאו חיוביים לקורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 20, 2020 12:35 am 
Hall of Famer

דוד לוין עבר את הטרייאאוט בדינמו ריגה והוחתם עד סוף העונה.
לא שיש לי מושג למה. הוא שיחק 12 משחקים ועדיין עם הגול האחד ההוא מהמשחק השני, תרומה אפסית בקבוצה שהיא ממילא האסקופה הנדרסת של ה-KHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 20, 2020 12:35 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

תמונה

לא יודע כמה כמה נגמר וזה גם לא באמת חשוב.

עריכה: נגמר 9:6 לבת ים, אם זה משנה. בכל אופן, המשחק עשה חדשות בעולם ההוקי, וזכה לברכה מצולמת מגארי בטמן בכבודו ובעצמו - הקומישנר של ה-NHL.

סתם אנקדוטה, זו שמטילה את הדיסקית בהטלה החגיגית היא שגרירת קנדה באיחוד האמירויות, כך מסתבר. הייתי צריך לנחש לפי החולצה. היא הייתה אורחת כבוד באירוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 21, 2020 12:16 am 
Hall of Famer

ה-NHL מפרסמת את החלוקה הזמנית לבתים לעונה הקרובה, עונת הקורונה.
הבית הצפוני הוא הבית הקנדי, 7 הקבוצות הקנדיות של הליגה (מונטריאול, טורונטו, אוטווה, ויניפג, קלגרי, אדמונטון, ונקובר).
הבתים האמריקאים יחולקו לפי חלוקת אורך, 8 קבוצות בכל בית.
הבית המזרחי - בוסטון, באפלו, שתי הניו יורקיות, ניו ג'רזי, פילדלפיה, פיטסבורג, וושינגטון.
הבית המרכזי - יכלול גם את הקבוצות מדרום-מזרח. פלורידה, טמפה ביי, קרוליינה, שיקגו, קולומבוס, דטרויט, דאלאס, נאשוויל.
הבית המערבי - סנט לואיס, אריזונה, קולורדו, לוס אנג'לס, אנהיים, סן חוזה, מינסוטה, וגאס.
משחקי העונה הרגילה ושני הסיבובים הראשונים של הפלייאוף יהיו רק בתוך כל בית, כדי לשמור על מבנה של בועות. ארבע העולות לסיבוב השלישי ידורגו לפי הנקודות בטבלאות, 1 נגד 4, 2 נגד 3.
כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, העונה תארך 56 משחקים ותתחיל ב-13 בינואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 8:42 pm 
Hall of Famer

הברכה ששלח גארי בטמן, קומישנר ה-NHL, למשחק בין מועדון הוקי בת ים לקבוצה מדובאי. הוא נראה כאילו הרגע העירו אותו משינה ואמרו לו "אלה נגד אלה, תברך".
https://fb.watch/2zaHlXnyd0/

עדיין, למרות הצחוקים בהערה הראשונה, זה שהוא מצא קצת זמן תוך כדי הדיונים במצב הכי מסובך שה-NHL נקלעה אליו מאז ביטול העונה לפני 15 שנה - ונתן ברכה לאירוע המיוחד הזה, שמבחינת הוקי הוא לא בדיוק רמה מקצועית גבוהה - זה יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 25, 2020 1:12 am 
Hall of Famer

הזכרתי פה בעבר את לאון דרייסייטל, הכוכב הגרמני של אדמונטון אוילרס מה-NHL. אז ברכות לו, הוא שחקן ההוקי הראשון שזוכה בתואר ספורטאי השנה בגרמניה, ובמעצמת ספורט כמו גרמניה זה לא דבר של מה בכך.
יש לציין שהוא אמנם הראשון שזוכה כאינדיבידואל, אבל נבחרת גרמניה בהוקי שהגיעה לגמר האולימפי ב-2018 והייתה רחוקה 55 שניות מהזהב - זכתה בתואר "קבוצת השנה בגרמניה" באותה שנה. דרייסייטל, כמו כל שחקני ה-NHL, לא שיחק שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 27, 2020 2:42 pm 
Hall of Famer

אליפות העולם עד גיל 20 נפתחה שלשום בקנדה, אליפות בינלאומית ראשונה בעידן הקורונה. והנה התוצאה.
16:2 של קנדה על גרמניה המסכנה, שאיבדה חלק גדול מהסגל שלה לבידודי קורונה והציבה למשחק סגל של 14 שחקנים בלבד (גודל רגיל של סגל למשחק הוא 22 בהוקי הבינלאומי, 20 ב-NHL).
זה אומר שמעט מאד שחקנים היו צריכים להתחלק בזמן על הקרח, כלומר להיות על הקרח הרבה יותר משהם רגילים, ואפשר רק לדמיין כמה תשושים הם היו - גם לאור העובדה שהם שיחקו 24 שעות קודם מול פינלנד (הפסידו 5:3).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 28, 2020 9:58 am 
Hall of Famer

באליפות העולם עד גיל 20 ממשיכות התוצאות הגבוהות, ארה"ב עם 11:0 על אוסטריה.
אוסטריה לא נפגעה מהקורונה כמו גרמניה, היא פשוט נבחרת לא מספיק טובה. עלתה מהדרג השני ולא מספיק טובה להתמודד מול התותחים של הדרג העליון.
פינלנד, שבשנים האחרונות מצטיינת בטוריר הזה, מצטיינת גם הפעם. אחרי הנצחון על גרמניה היא מנצחת גם את שווייץ, הפסד שני לשווייצרים שעד עכשיו מאכזבים יחסית למדינת הוקי שנמצאת בעלייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 29, 2020 12:16 am 
Hall of Famer

בינתיים חדשות עצובות מה-NHL. הזכרתי פה לא מעט את השם הנריק לונדקוויסט, אחד מגדולי השוערים של המאה ה-21. השוער השבדי בן ה-38 ששיחק 15 שנה בריינג'רס נפרד מהם בקיץ וחתם לעונה אחת בוושינגטון, אבל כעת מסתבר שהוא לא ישחק השנה והמשך הקריירה שלו בסכנה. בעייה שהתגלתה בליבו מחייבת אותו לעבור ניתוח לב פתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 12:09 pm 
Hall of Famer

קנדה ממשיכה בשלה באליפות העולם עד גיל 20 עם 10:0 על שווייץ שנראית פשוט נורא באליפות, הפסד שלישי רצוף. מדינת הוקי שנמצאת בעלייה בשנים האחרונות ואפילו הפכה למיני מעצמה, ממנה אף אחד לא ציפה להופעה כזו שעלולה להסתיים בירידת דרג.
קווינטון בייפילד, הנבחר מס' 2 בדראפט, עם 2 גולים ו-4 אסיסטים.
גם הנבחר מס' 3, טים שטולצה הגרמני, הגיע לאליפות. גרמניה התאוששה מהששעשריה שקיבלה מקנדה, קיבלה חזרה כמה שחקנים שיצאו מבידוד קורונה, והשיגה נצחון ראשון 5:4 בהארכה על סלובקיה עם שני גולים של שטולצה.
גם ארה"ב ממשיכה לתת בראש עם 7:0 מוחץ על צ'כיה.
הרוסים של איגור לריונוב שהופתעו במשחק הקודם נגד צ'כיה מקבלים את אוסטריה החלשה בתור תרפיה, 7:1. יש להם עוד משחק אחד נגד שבדיה, מאבק על מיקום לשלב הבא.

עריכה: דיברתי על ירידת דרג אפשרית של שווייץ, אז היא לא אפשרית. מאחר שכל האליפויות בדרגים האחרים בוטלו, אין עליות וירידות בין דרגים. עדיין, שווייץ חייבת לנצח את גרמניה המתאוששת במשחק האחרון, בזמן החוקי (כלומר ללא הארכה), כדי לעלות לרבע הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 5:25 pm 
Hall of Famer

ואחרי החדשות העצובות מהנריק לונדקוויסט, חדשות רפואיות עצובות מעוד אחד מכוכבי העשור האחרון. ג'ונתן טייבס, הקפטן של שיקגו בלאקהוקס שהוביל אותה לשלוש אליפויות בעשור האחרון, הודיע שלקה בבעייה בריאותית לא ברורה שגורמת לו חולשה ועייפות כרונית. הוא לא יפתח את העונה ויתרכז בלנסות לאבחן ולטפל בבעייה שלו, וייעדר לזמן לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 01, 2021 6:32 pm 
Hall of Famer

ההחתמה הכי מעניינת הקיץ ב-NHL עד עכשיו.
כבר מראש אני אגיד את השם כדי שייגמרו הצחוקים על ההתחלה - זדנו חארה.
ואחרי שצחקנו, המגן הסלובקי הענק (113 קילו של כוח על 2.06), בגיל 43 ואחרי 21 שנים בליגה, שהיה הקפטן והמנהיג הבלתי מעורער של בוסטון ברואינס ב-13 שנה האחרונות, הוביל אותם לסטנלי ב-2011 ולעוד הופעה בגמר ב-2019 - עוזב את הברואינס וחותם לעונה אחת בוושינגטון קפיטלס.

באליפות העולם עד גיל 20 הסתיים שלב הבתים, נצחון גדול 5:4 לגרמניה על שווייץ כאשר טים שטוצלה שכבר הזכרתי מעורב בכל חמשת השערים (2 גולים ו-3 אסיסטים). המשחק היה חד צדדי הרבה יותר מאשר התוצאה מראה, שווייץ החזירה שני שערים בדקות האחרונות אחרי שהוציאה את השוער, אבל מסיימת אליפות מחפירה עם 4 הפסדים שבשנה רגילה הייתה מובילה אותם לירידת דרג. גרמניה שהתאוששה ממכת קורונה שהשביתה כמעט חצי מהסגל שלה בפתיחת האליפות מצליחה לעלות לרבע הגמר מהמקום השלישי בבית שלה.
בקרבות על המקומות הראשונים בבתים - הצלחה לצפון אמריקאים. קנדה הייתה גדולה בהרבה על פינלנד, 4:1 בסיום עם יתרון 40:19 במכות לשער, ובסך הכל הקנדים הכו בשלב הבתים 159 פעמים לשער היריבות שלה מול 67 בלבד. היא מסיימת את השלב הראשון עם 4 נצחונות והפרש שערים של 33 מול 4... בבית השני ארה"ב מביסה את שבדיה 4:0. שבדיה יורדת למקום השלישי, מה שמסדר לנו דרבי נורדי קלאסי מול היריבה המושבעת פינלנד.
רבעי הגמר מחר: קנדה - צ'כיה, ארה"ב - סלובקיה, רוסיה - גרמניה, שבדיה - פינלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 03, 2021 5:42 pm 
Hall of Famer

הדרבי הסקנדינבי לא איכזב - דרמה גדולה. שבדיה הובילה 2:0, אבל הפינים חזרו ל-2:2 ואז הבקיעו שער נצחון 25 שניות לסיום. פינלנד תפגוש בחצי הגמר את ארה"ב שניצחה 5:2 את סלובקיה.
בחצי השני - קנדה, שלא נתנה סיכוי לצ'כים והביסה אותם 3:0 שיכל גם להיות יותר, בקרב גדול מול רוסיה שקיבלה פייט נאה מגרמניה אבל יצאה מנצחת 2:1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 06, 2021 10:27 pm 
Hall of Famer

אז היה לנו גמר מפתיע למדי באליפות העולם עד גיל 20.
אחרי שקנדה דרסה גם את רוסיה 5:0 בחצי הגמר, וארה"ב התקשתה מול פינלנד וניצחה 4:3 מגול 1:16 לסיום - ארה"ב החזיקה את קנדה כשווה מול שווה, השוער וההגנה הביאו כמה הצלות מדהימות, והאמריקאים מפתיעים עם 2:0 ולוקחים את הליפות לראשונה מאז 2017.
בכל אופן הבשורה הגדולה מהאליפות הזו היא עצם קיומה וזה שהיא הגיעה לסיומה בשלום. מקווה שזה סימן חיובי גם לאליפות של הבוגרים באביב, למרות שהיא מן הסתם תחסר את שחקני ה-NHL בגלל לוח הזמנים של העונה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 202 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot], Shiver ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: