סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אפריל 19, 2025 2:58 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 475 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 12:05 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפי מה שכתוב בפינה השמאלית למטה, הם הסירו את ה-TFR (הבקשה מה-FAA לאיסור טיסה זמני באזור), שזה לא סימן טוב לשיגור היום. אבל החבר'ה של LabPadre מדברים בשידור כאליו זה הולך לקרות בכל זאת, ולפי סכמת השלבים לקראת שיגור הם כבר בשלב די מתקדם. יש להם היום חלון שיגור עד 2 בלילה שעוננו.
עוד סימן לא טוב זה שעוד אין סטרים רשמי בערוץ היוטיוב של ספייסאקס עצמה. אם הם יהיו מוכנים לשיגור הם יפתחו אחד כזה.

עריכה: זה לא ספייסאקס הסירו את הבקשה - זה ה-FAA שהסיר את האישור. לא ברורה הסיבה. בינתיים יש פסי כפור על הרקטה, וזה אומר שיש בה דלק מקורר וחמצן נוזלי - כל עוד לא מרוקנים אותם, עוד יש סיכוי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 8:56 pm 
Hall of Famer

לא שיגרו אתמול וכנראה גם לא היום ומי יודע אם בימים הקרובים. ה-FAA לא מאשר להם, ואם יש בעיות עם ה-FAA לך תדע מתי יפתרו אותן.
בינתיים הם כבר מוציאים מההאנגר את SN10 ותשומת הלב של היוטוברים עברה לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 12:40 am 
Hall of Famer

תמונה מדהימה. SN10 עומד על כן שיגור משל עצמו סמוך ל-SN9. מעניין אם זו הכוונה שלהם - לעשות ניסוי של SN9 ולסכן את SN10, או אפילו לנסות את שניהם במקביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:37 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אז לפי מה שהבנתי הFAA פתחה בחקירה נגד החברה בגלל הפיצוץ הקודם. משהו של הסתרת מידע.
לא ברור, אין שום הודעה רשמית על זה.

למתי נדחה הSN9?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 11:22 pm 
Hall of Famer

הם אמרו "ביום שני לכל המוקדם", אבל אם יש בעייה יסודית מול ה-FAA לך תדע כמה זמן ייקח לפתור אותה.
אילון מאסק גם ירד על ה-FAA כסח בטוויטר, נראה שיש לו בטן מלאה עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 6:49 pm 
Hall of Famer

נראה שנפתר העניין עם ה-FAA. יש מצב לשיגור עוד היום, הפרוצדורות לקראת שיגור כבר התחילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 11:45 pm 
מנהל פורום

התפוצץ בנחיתה שוב אחרי שהתיישר יפה דווקא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 03, 2021 12:33 am 
Hall of Famer

מצחיק אותי הלעג של חסרי המושג לאילון מאסק.

בלי קשר, לעשות ניסוי כזה כש-SN10 נמצאת מטר ממך, זה חתיכת ביצים וחוצפה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 04, 2021 2:41 pm 
Hall of Famer

ואם כבר חסרי מושג, אני אנסה למצוא את הקטע שבו רומי נוימרק (שדרנית שאני מחזיק ממנה בדרך כלל, חייב להודות) מייעצת בשידור לאילון מאסק "לפרוש בשיא".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 04, 2021 6:44 pm 
Hall of Famer

עשיתי עוול לרומי נוימרק ואיתה הסליחה...
הגאוותנית חסרת המושג היא מיכל רשף, הבת של רפי ונורית.
https://www.kan.org.il/Item/?itemId=99468
הכתבה ב-14:43 ובסופה רשף משיאה עצה לאילון מאסק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 05, 2021 1:51 pm 
Hall of Famer

ה-FAA אמרה (בפרפראזה) ש-SN10 מקורקע עד שהן יסיימו את החקירה על SN9.
זו מכה די קשה לקונספט של ספייסאקס שהרשתה לעצמה להיכשל כדי ללמוד ולהשתפר, וככה הגיעה לאן שהגיעה. לכן היא מקדימה את בזוס בכמה שנים טובות. עכשיו הם יאלצו להתפשר חזק על המודל הזה, אני מניח.

בינתיים הם ממשיכים לשגר לווייני סטארלינק, השבוע היו שני שיגורים בהפרש של שלושה ימים, 120 לוויינים בסך הכל. כמובן, השלבים הראשונים הונחתו בשלום, גם המודולים בקצה הטיל שעוטפים את הלוויינים בזמן העלייה דרך האטמוספרה. זה הפך לכל כך שגרתי שזה כבר לא מדווח.

במקביל, ספייסאקס עשו בדיקה על SN7.2, שהוא בעצם רק מיכל שמהווה חלק מסטארשיפ. הוא מוצב על כן השיגור סמוך ל-SN10, הם עשו לו בדיקת עמידות בלחץ והעלו את הלחץ עד כשל מכוון. שוב הם עושמם ניסויים ממש סמוך ל-SN10, לא יודע אם זה משחק באש או ביצים ענקיות...

SN11 כבר חצי מוכן, כשבמקביל SN12 עד SN14 נעצרו ויפורקו לטובת SN15 עד SN17 שכנראה מייצגות שיפור טכנולוגי כלשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 06, 2021 8:12 pm 
Hall of Famer

כפי שאמרתי קודם, חודש פברואר הוא חודש עמוס מאד בגזרת מאדים. החללית "אמל" של איחוד האמירויות אמורה להיכנס למסלול סביב מאדים ביום שלישי, שעה 17:41 שעוננו, אם הכל ילך כשורה.
הרובר perseverance, או בקיצור פרסי, של נאסא, אמור לנחות על מאדים ב-18 לחודש. לקראת היום הזה אני אתן סקירה קצרה על מה זה אומר להנחית רובר על מאדים - זה לא תהליך טריוויאלי כלל וכלל...
ולגבי טיאנוון הסינית, הסינים כרגיל יותר סודיים בדיווחים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 10:23 am 
מנהל פורום

מתי צפוי השיגור של SN10?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 10:38 am 
Hall of Famer

כרגע הוא מקורקע רשמית עד שה-FAA יסיים את החקירה על SN9.
זה לא משנה הרבה כי SN10 עוד לא עבר מבחני בעירה סטטית, ואת אלה אפשר לעשות. אני מאמין שייקח לפחות שבועיים עד שיהיה נסיון שיגור.
בינתיים הם לא נחים וסיימו כבר לבנות את SN11, אפשר לשער שבקרוב הוא יצא מההאנגר הגבוה ויעמוד ליד SN10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 2:18 am 
Hall of Famer

דוגמה מאלפת לאינטראקציה של אילון מאסק עם מעריצי ספייסאקס.
קיצור הפרק הקודם - לסטארשיפ יש שלושה מנועי ראפטור (זה סוג המנוע של כל רכבי ספייסאקס, גם פלקון 9 משתמש בו - ההבדל הוא בכמות). מבחן הטיסה של סטארשיפ, גם של SN8 וגם של SN9 הוא - שיגור עם שלושת המנועים, כיבוי שלהם אחד אחד, וכשמגיעים לגובה שממנו רוצים לתמרן מכבים את המנוע האחרון והחללית דואה על הגחון כלפי מטה. כשצריך לנחות אמורים שניים מהמנועים לפעול, לסייע ביישור החללית למצב אנכי ולהאט אותה לנחיתה.
אבל ב-SN8 אחד המנועים לא קיבל מספיק לחץ, וב-SN9 אחד המנועים כלל לא נדלק בהצתה החוזרת - והכל התחרבש.
אז שאל בטוויטר מישהו שבקהילת ספייסאקס מכירים היטב, הוא מפעיל את אחד מערוצי היוטיוב שעוקבים אחרי בוקה צ'יקה דרך קבע: למה לא להפעיל את כל שלושת המנועים בנחיתה, לוודא שכולם עובדים, ואז לכבות אחד לפי בחירת המחשב שעל החללית? ככה מייצרים יתירות, כי אם יש תקלה עדיין יש שני מנועים עובדים. אם מפעילים רק שניים ויש תקלה, הלכה החללית.
ענה לו אילון מאסק בפשטות: we were too dumb.
אחרי זמן לא ארוך, מאסק צייץ שוב והודיע שהוא מאמץ את דרך הפעולה הזו לסטארשיפים הבאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 12:38 pm 
Hall of Famer

מתחילים עם חודש מאדים, היום בערב שעה 17:41 "אמל" של איחוד האמירויות אמורה להיכנס למסלול סביב מאדים.
טיאנוון-1 הסינית אמורה להיכנס למסלול מחר או מחרתיים; שלב הנחתת והרובר יתחיל רק במאי.
ואחרונה חביבה, פרסי - הלוא היא perseverance של נאסא שאמורה לנחות ב-18 בחודש.

אולי פה המקום לדבר על מה זה אומר להנחית רובר על מאדים? (מה שאני אתאר פה כבר נעשה עם רוברים קודמים כמו קיוריוסיטי, וייעשה גם עכשיו)
נתחיל בשתי עובדות: מאדים רחוק; ולמאדים יש אטמוספרה דלילה. היא מספיק דלילה לשלול נחיתה באמצעות מצנח בלבד, אבל עדיין מספיק סמיכה כדי ליצור חום גדול מחיכוך כשחללית נכנסת אליה.
מה זה אומר שמאדים רחוק? זה אומר דקות אור. כדי לסבר את האוזן, הירח רחוק מאיתנו 380000 ק"מ בערך - שזה בערך שניית אור ורבע; כלומר אות רדיו מכדור הארץ מגיע לירח אחרי שנייה ורבע, וכמובן גם להיפך. כך שבכדור הארץ יכולים לעקוב אחרי תהליך של נחיתה על הירח בדיליי קצר, ובחלק מהדברים שלא דורשים קבועי זמן קצרים יותר - יכולים גם להתערב ולהשפיע במידת הצורך.
מאדים, לעומת זאת, רחוק מאיתנו מרחקים שנמדדים בדקות אור; במצב היחסי שבו כדור הארץ ומאדים נמצאים עכשיו במסלוליהם, מדובר בכ-11 דקות אור. מאחר שתהליך הנחתת הרובר שאני אתאר עכשיו לוקח בערך 7 דקות, זה אומר שמכדור הארץ לא יכולים להשפיע על הנחיתה והיא חייבת להיות אוטונומית לגמרי. למעשה זה אומר שכשבכדור הארץ מזהים את התחלת תהליך הנחיתה - בפועל הכל כבר הסתיים לפני 4 דקות, בהצלחה או שלא.
אז מה קורה בנחיתה? החללית שנושאת את הרובר נכנסת לאטמוספרה המאדימית במהירות עצומה, עשרות אלפי קמ"ש. החיכוך האטמוספרי יוצר חום עצום, לכן יש לה מגן חום כבד בדומה לחלליות שחוזרות לכדור הארץ. עצם החיכוך כבר מאט את החללית לאזור ה-4 ספרות בקמ"ש.
בשלב כלשהו נפצח המצנח הראשי. זו פתיחה מהירה של פחות משנייה, למרות שהמצנח הוא ענק! כיוון שהאטמוספרה של מאדים כל כך דלילה, כדי להיות אפקטיבי הוא חייב להיות ענק, בקוטר של עשרות מטרים. ועדיין הוא מספיק רק כדי להאט את החללית לאזור ה-300 קמ"ש - לא מספיק כדי לנחות. בשלב הזה מגן החום כבר הופך למיותר, והוא מושלך למטה - מה שמוריד משמעותית את המשקל ומאט עוד את הנחיתה.
מה שנשאר עכשיו זה שלב ההנחתה עצמו, שהרובר מחובר לתחתית שלו.
אבל כיוון שמדובר ברובר, שיש בו לא מעט מכשור והוא חייב לנחות על הגלגלים, אין אופציה לעטוף אותו בבלוני אוויר ולזרוק אותו אל הכוכב שיקפוץ עליו עד שייעצר. המכשור על הרובר לא יעמוד בזה, וספק אם הוא ינחת על הגלגלים. הרובר חייב לרדת בעדינות.
מה שקורה הוא שרכב הנחיתה מפעיל מבערים שמכוונים באלכסון כלפי חוץ, כדי לא לפגוע ברובר. כך הוא מאיט את עצמו למהירות שמתאימה לנחיתה. אבל לנחות ככה אי אפשר - המבערים יעלו אבק מפני הכוכב, ושוב, יזיקו לרובר.
לכן רכב ההנחתה פשוט מחזיק את עצמו באוויר ומוריד את הרובר על כבלי פלדה, בנאסא קוראים לזה sky crane. הרובר מורד בעדינות על פני הקרקע, הכבלים מתנתקים - ואז רכב ההנחתה מגביר מבערים וטס רחוק משם, כדי להתרסק רחוק מהרובר.
וזהו. בסוף התהליך המורכב הזה, כולה 7 דקות לכל השלבים - אם הכל הלך בסדר, הרובר על הקרקע ומאתחל את המכשירים שלו. אחרי 11 דקות יודעים גם בכדור הארץ אם זה הצליח או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 10:34 pm 
Hall of Famer

"אמל" של איחוד האמירויות נכנסה בהצלחה למסלול סביב מאדים.
הישג עצום עצום. כל הכבוד להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 11:50 pm 
Hall of Famer

ויום אחד אחרי זה, גם טיאנוון 1 הסינית נכנסה למסלול. נראה לי שעוד מעט יתקשרו לגלגל"צ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 12:57 pm 
Hall of Famer

חוזה ראשון של נאסא לשיגור חלקים בפרוייקט ה-lunar gateway שלה, תחנת החלל הירחית שתהייה חלק מרכזי ב"פרוייקט ארטמיס" שמיועד להחזיר את האנושות לירח ב-2024. שני החלקים הראשונים - מודול שמכיל את מערכות התאוצה, המנועים והכוח; ומודול המגורים - ישוגרו על ידי ספייסאקס (אלא מי), באמצעות טיל פלקון heavy - פלקון 9 עם עוד שני בוסטרים כדי להרים מטענים כבדים יותר לגובה גדול יותר. כמובן, יחד עם השלב הראשון של הטיל גם שני הבוסטרים נוחתים לשימוש חוזר.

ה-lunar gateway הוא כאמור חלק מרכזי בפרוייקט ארטמיס, שזכה לתמיכה גדולה מהממשל של טראמפ וקיבל אישור (אם כי מסוייג יותר) גם בממשל ביידן. זו תחנת חלל שתסתובב במסלול סביב הירח באופן קבוע ותאפשר לחלליות שמגיעות לירח להתחבר אליה, לקבל אספקה ושירותים שונים, ולרדת לירח למשימות באמצעים חסכוניים יותר. על ידי כך מקווים בנאסא לבנות נוכחות אנושית מתמשכת על הירח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 1:12 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
דוגמה מאלפת לאינטראקציה של אילון מאסק עם מעריצי ספייסאקס.
קיצור הפרק הקודם - לסטארשיפ יש שלושה מנועי ראפטור (זה סוג המנוע של כל רכבי ספייסאקס, גם פלקון 9 משתמש בו - ההבדל הוא בכמות). מבחן הטיסה של סטארשיפ, גם של SN8 וגם של SN9 הוא - שיגור עם שלושת המנועים, כיבוי שלהם אחד אחד, וכשמגיעים לגובה שממנו רוצים לתמרן מכבים את המנוע האחרון והחללית דואה על הגחון כלפי מטה. כשצריך לנחות אמורים שניים מהמנועים לפעול, לסייע ביישור החללית למצב אנכי ולהאט אותה לנחיתה.
אבל ב-SN8 אחד המנועים לא קיבל מספיק לחץ, וב-SN9 אחד המנועים כלל לא נדלק בהצתה החוזרת - והכל התחרבש.
אז שאל בטוויטר מישהו שבקהילת ספייסאקס מכירים היטב, הוא מפעיל את אחד מערוצי היוטיוב שעוקבים אחרי בוקה צ'יקה דרך קבע: למה לא להפעיל את כל שלושת המנועים בנחיתה, לוודא שכולם עובדים, ואז לכבות אחד לפי בחירת המחשב שעל החללית? ככה מייצרים יתירות, כי אם יש תקלה עדיין יש שני מנועים עובדים. אם מפעילים רק שניים ויש תקלה, הלכה החללית.
ענה לו אילון מאסק בפשטות: we were too dumb.
אחרי זמן לא ארוך, מאסק צייץ שוב והודיע שהוא מאמץ את דרך הפעולה הזו לסטארשיפים הבאים.

לפיקנטריה זו אולי משהו נחמד של חברות דור 2.0 שמקיימות קשר פתוח ברשתות החבריות, ישר לרמת המנכ"ל. אבל מבחינת חברה, זה משקף חברה שרצה קדימה כנראה ללא הרבה מחשבה על הפרטים הקטנים. זה נראה לי כמו דרך פעולה בסיסית שהיו חייבים לאמץ בלי שאיזה טוקבקיסט יעלה אותה.
אם טוקבקיסטים (חכמים ככל שיהיו) מוצאים לך באג קריטי במוצר, סימן שהאיכות שלו נמוכה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 2:20 pm 
Hall of Famer

בוא נגיד בעדינות שכשמישהו ממתחריהם בעלי בקרת האיכות המושלמת יעשה (בעוד שנים) חלק ממה שהם כבר עושים מעשה שגרה, אפשר יהיה להגיד עליהם שאיכות המוצרים שלהם נמוכה.
במציאות של היום, באופן כללי, גולשים מוצאים בעיות (חלקן קריטיות) ומעלים הצעות על מוצרים שונים כל הזמן, של החברות הכי מעולות עם בקרת האיכות הכי גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 7:34 pm 
מנהל פורום

לא חושב שיש קשר לזה שאין להם מתחרים, ויש סיבות ללמה אין להם כאלה. אם היו להם מתחרים אני מניח שזה היה גם גורם להם לבדוק את המוצר שלהם יותר טוב.
יש הבדל בין מישהו שמוצא איזה חולשה קטנה במוצר או איזה תיקון דיזיין מינורי, לבין כזה שמוצא באג קריטי בתכנון או התפעול של המערכת.
אני לא מכיר ממש מקרים כאלה, אתה מוזמן לצרף. זה מאוד נדיר גם היום בעידן הרשתות החברתיות.

עם כל ההערכה לחדשנות של ספייסX, לחתירה שלה קדימה לניסויים, למחשבה בגדול וכו', ויש המון - אפשר גם להיות אמיתיים ולהגיד עם היד על הלב שהם לא תמיד מושלמים ועושים טעויות גדולות וטיפשיות (למשל - למה להציב את SN10 כמה מאות מטרים ממקום הנחיתה של SN9).
המנכ"ל שלהם מודה בזה כל שני וחמישי בטוויטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 8:50 pm 
Hall of Famer

בוא נתחיל במשפט הראשון שלך. למה אין להם מתחרים? יש להם מתחרים, ולא סתם מתחרים, אלא אנשים בסדר גודל של ג'ף בזוס וריצ'רד ברנסון. אז מתחרים עם המון כסף והמון יומרות ואמביציה בוודאי יש להם. מה שאין להם זה מתחרים ברמה שלהם...
אז כסף, יומרות ואמביציה יש למתחרים בשפע. מה שכנראה אין למתחרים זה נכונות להתקדם דרך כשלונות פומביים, זריזות, ו... כן, הסיבה העיקרית היא שאין להם גם הנדסה באותה רמה של ספייסאקס בנקודת הזמן הזו, וכנראה לעוד שנים קדימה. אם אתה מכיר סיבה אחרת, ספר לי.

בינתיים בזמן שבזוס וברנסון מקפידים על כל תג כדי ששיבר יהיה מרוצה מבקרת האיכות שלהם - ספייסאקס מטיסה אסטרונאוטים עבור נאסא (בוא נראה כמה זמן יעבור עד שברנסון או בזוס יעשו משהו כזה), מכניסה עשרות לוויינים למסלול משהו כמו פעם בשבוע, הן עבור עצמם והן עבור לקוחות ששמים מיליונים על ההנדסה שלהם (בזוס למיטב זכרוני עוד לא הכניס שום דבר למסלול; ברנסון עשה את זה פעם אחת לפני בערך שבועיים וחגג כאילו הבקיע שלושער בגמר המונדיאל), ודבר שעד לא מזמן נחשב כמעט פנטזיה הנדסית - להנחית שלב ראשון של טיל במאונך בדיוק של מטרים בודדים - את זה הם כבר עושים לארוחת בוקר (בזוס עשה את זה משהו כמו 15 פעמים עם רקטה תת מסלולית, עדיין לא עם טיל מסלולי; ברנסון עוד לא עשה דבר כזה).

אני לא יודע מה הבעייה עם מנועי הראפטור של סטארשיפ, אני די בטוח שהשיטה של להפעיל בדיוק את כמות המנועים הדרושה ולא יותר - זו גם השיטה שהם עושים עם פלקון 9 כשהם מנחיתים אותו, וזה עובד סבבה לגמרי עם אחוזי הצלחה של 100% או כמעט 100% מאז הכשלונות בניסויים הראשונים. ראפטור הוא מנוע חדש יחסית שאמור גם להחליף את מנועי ה"מרלין" הקיימים בפלקון, יכול להיות שהוא עוד לא צבר מספיק "שעות מנוע" כמו המרלינים, אבל זו דרכם - לנסות, גם להיכשל. יש בהם יוהרה? כן, את זה אפשר לקבל, אבל לשיטה שלהם יש כיסוי כי עובדה שהם בסוף לא רק מצליחים - אלא משאירים אבק לכולם, גם טכנולוגית, גם הנדסית וגם עסקית. אי אפשר להתווכח עם התוצאות, גם אם זה לא מוצא חן בעיני שיבר הקפדן.
האם מאסק באמת יאמץ את ההצעה שהציע אותו יוטיובר (שלכנות אותו טוקבקיסט אומר משהו עליך, אם כבר; לא עליו. היוטיוברים שמפעילים את הערוצים שעוקבים אחרי ספייסאקס רחוקים מלהיות "אחד שיודע")? וואלה לא יודע. יכול להיות שכן - ויכול להיות שאם ימצאו את הבעייה בראפטור או במערכות שסביבו וישפרו אותו, ויגיעו למסקנה שהוא אמין כמו המרלין אחרי מספיק שעות מנוע ומבחני בעירה סטטית, יישארו עם השיטה שהפלא ופלא עובדת מצוין בפלקון 9, ולא יפעילו מנוע נוסף ליתירות.
אבל אתה תמיד מוזמן לפנות לאילון מאסק בטוויטר ולהגיד לו שהמוצר שלו באיכות נמוכה, רק תעשה טובה ותפרסם פה לינק שנוכל לקחת פופקורן ולעקוב... או להצטרף למיכל רשף ולהציע לו לפרוש בשיא.

לגבי באגים קריטיים אצל אחרים - כמה פעמים נמצאו, למשל, פרצות אבטחה במוצרים של גוגל או מייקרוסופט, חלקן קריטיות, על ידי צדדים שלישיים (מה שאתה מכנה "טוקבקיסטים")? כמה ריקולים היו ליצרניות מכוניות גדולות אחרי שמשתמשים פשוטים גילו תקלות קריטיות שחלקן יכולות לסכן חיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 14, 2021 5:18 pm 
Hall of Famer

נשאלתי פה איזה ערך מדעי יש עדיין לסלעי ירח.
אז הנה משהו שנודע לי היום.
לפני שנתיים, ינואר 2019, מישהו בדק דגימת ירח שהחזירה אפולו 14 ב-1971, כמעט 50 שנה קודם לכן. ובדגימה הזו, בפעם הראשונה הוא גילה גרניט וזירקון. אין גרניט וזירקון על הירח, כך שברור שהגיעו ממקור אחר.
עוד בדיקות הראו שמקור הגרניט והזירקון הוא כדור הארץ. למעשה מדובר במטאוריט שמקורו בכדור הארץ - הפעם הראשונה שמטאוריט ממקור ארצי התגלה על גוף שמיימי אחר. ולא רק זה, מדובר בדגימת הארץ העתיקה ביותר הידועה לאדם - למעלה מ-4 מיליארד שנים, יותר עתיקה מכל דגימה שנמצאה על פני כדור הארץ (למעט מטאוריטים שהגיעו מהחלל).

זו מן הסתם רק אנקדוטה. דברים כאלה, גם אם לא באותו סדר גודל, קורים כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 9:59 pm 
Hall of Famer

שיגור עשרות לווייני סטארלינק כבר הפך לשיגרה, ולא הייתי מדווח על זה אלמלא ספייסאקס נכשלה הפעם בהנחתת השלב הראשון, אחרי 24 הצלחות רצופות. השלב הראשון החטיא את ספינת ההנחתה (או שאולי הוסט ממנה בכוונה כשהתגלתה בו תקלה) ונפל בים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 475 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: