סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:06 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 06, 2021 4:59 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אולי. אבל בינתיים יש שיגור סטארלינק נוסף מיועד למחר ולא ראיתי ידיעה כלשהי שה-FAA עושה בעייה איתו.

הרחפן Ingenuity שחרר תמונות ראשונות ממאדים, עדיין מהקרקע. לפחות נאסא יודעים שהוא שרד לילה מאדימי ראשון של מינוס 90 מעלות כמערכת עצמאית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 08, 2021 8:23 pm 
Hall of Famer

אחרי השיגור ה-23 של סטארלינק שהיה אתמול, ואחרי שבינואר היא הציבה לוויינים גם במסלולים פולארים כדי לכסות את הקטבים, ספייסX מתקרבת לכיסוי גלובלי.
בעוד חמישה שיגורים יהיו לה 1584 לוויינים בגובה 550 קילומטר, וזה יתן לה כיסוי בעולם כולו. מכאן והלאה זו עבודה על מהירויות, עיבוי ויתירות. בקצב שבו ספייסX משגרת, היא תגיע לציון הדרך הזה בעוד כחודשיים וחצי.
וכאן אנחנו מגיעים לנקודת החלטה של ה-FCC.
1584 לוויינים בגובה 550 קילומטר זה המקסימום שהרשיון של ה-FCC מאפשר לסטארלינק כרגע. היא מחזיקה ביד בנקודת הזמן הזו רשיון לעוד כ-3000 לוויינים בגבהים של 1100 עד 1300 קילומטר, מה שכמובן ייתן שירות פחות טוב בגלל לייטנסי גבוה יותר.
ספייסX כבר הגישה בקשה ל-FCC לאפשר לה להציב גם את הלויינים האלה בגובה 550 קילומטר. חלק ממתחרותיה הגישו התנגדות ל-FCC "בגלל שיקולים סביבתיים" (כן....)
ה-FCC עדיין לא דן בבקשה ולא פסק בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 09, 2021 1:37 pm 
Hall of Famer

בשמחה ובששון הוצאה אתמול SN15 מההאנגר והוצבה על כן השיגור. מן הסתם יהיו ניסויי בעירה סטטית ואז שיגור, אולי כבר בשבוע הקרוב.

במקביל עובדים במרץ באזור אחר בבוקה צ'יקה על מה שנראה כמו כן שיגור גדול יותר, כנראה לטיסות מסלוליות של סטארשיפ בתצורה מלאה - עם שלב ראשון. זה אמור לקרות, לפי אילון מאסק, עם SN20.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 10, 2021 10:57 pm 
Hall of Famer

ניסוי ראשון אתמול בסיבוב המדחפים של Ingenuity (במהירות נמוכה) הסתיים בהצלחה.
התוכנית היא לעשות עוד ניסוי, הפעם של סיבוב מדחפים במהירות מלאה, ואם הכל ילך כמתוכנן - ביום שני בבוקר (לפי שעון ישראל) ימריא בפעם הראשונה כלי טייס בכוח עילוי על פני כוכב אחר.
כמו שכבר ציינתי, ליצור כוח עילוי באטמוספרה כל כך דלילה כמו של מאדים זה לא דבר של מה בכך.

יש כבר תוכנית, אגב, לשלוח רחפן לאחד הגופים הכי מעניינים במערכת השמש - טיטאן, הירח הגדול של שבתאי. הוא מעניין, כי הוא הירח היחיד במערכת השמש שיש לו אטמוספרה של ממש (פי 1.5 צפופה מכדור הארץ; בתאוריה זה אומר שנניח שמגיע לשם אסטרונאוט לבוש מספיק חם כדי לעמוד בטמפרטורות של אזור המינוס 180 - הוא לא יצטרך חליפת חלל ככל שזה קשור ללחץ; 1.5 אטמוספרות של לחץ שקול לצלילה בעומק 5 מטר בערך על כדור הארץ. אבל הוא יצטרך מסיכת חמצן, כי האטמוספרה שם - ברובה חנקן, כמו על כדור הארץ - חסרת חמצן) וכי יש עליו אגמים נוזליים (אם כי לא של מים, אלא של מתאן; הטמפרטורה עליו יושבת בול בין טמפרטורות הקפאון והרתיחה של מתאן). אגמי המתאן שלו הם בערך בגודל של האגמים הגדולים בצפון אמריקה.
האטמוספרה שלו כאמור עבה למדי ויש בה ענני מתאן, כך שכנראה יורד שם גשם מתאני (ושלג אם יש הרים מספיק גבוהים). הוא גם מוגן מקרינה למרות שאין לו שדה מגנטי משל עצמו; המסלול שלו יושב בתוך השדה המגנטי המאד חזק של שבתאי.
זאת ועוד. משימת קאסיני, המשימה המוצלחת שצילמה במשך שנים מגשושית את שבתאי ואת טיטאן (כולל שליחת מיני גשושית שאשכרה נחתה על טיטאן) הראתה התפרצויות של הרי געש של מים, שכמובן קופאים מיד כשהם מגיעים לפני השטח - כמו לאבה על כדור הארץ. לכן חושבים המדענים שיש שם אוקיינוס תת קרקעי של מים נוזליים; ואם יש אוקיינוס מים נוזליים, לכו תדעו, אולי יש שם אפילו התחלה של חיים. זו אגב תופעה שיש על עוד גופים במערכת השמש - למשל חלק מהירחים הגדולים של יופיטר; אולי יום אחד נגלה מה יש במים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 11, 2021 10:40 am 
Hall of Famer

סיבה לדאגה? יש אמנם וידאו מרשים של Ingenuity מסובב את הרוטורים שלו, אבל למעשה הניסוי של סיבוב הרוטורים במהירות מלאה הופסק אוטונומית מסיבה כלשהי אחרי זמן קצר, ומוגדר ככשלון. כבר ברור שלא ימריא מחר. למעשה הערכות מדברות על כך שזה לא יקרה לפני יום רביעי, במקרה הטוב.
לפחות יודעים שהוא חי וקיים - הוא לא זז ממקומו, ושידר בהצלחה את כל הטלמטריה שלו לכדור הארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 12, 2021 4:18 pm 
Hall of Famer

דיברתי פה לא מעט על החזרת השלב הראשון שספייסX עושה לארוחת בוקר.
מה שפחות דיברתי עליו זה שהיא מחזירה גם את עטיפת תא המטען שבראש הטיל, וזה כבר משהו יותר שנוי במחלוקת מבחינת השווי הכלכלי שלו.
בכל אופן, המטען מונח בראש הטיל עטוף על ידי אותו מעטה מתכתי, שתפקידו כמובן למנוע את החיכוך והחום בזמן השיגור מלהזיק למטען ולאוירודינמיקה של הטיל. הוא בעצם עשוי משני חצאים, שכשהאטמוספרה כבר דלילה מספיק כדי שהמטען יוכל להישאר חשוף - משתחררים ונופלים בחזרה לכדור הארץ.
היו לספייסX שתי ספינות שמיועדות לאסוף את שני החצאים האלה. האחת נקראתבשם הרשמי Ms. Tree (כלומר Mystery) והשנייה Ms. Chief (כלומר Mischief) שתפקידן היה לתפוס את החצאים האלה עם רשת גדולה פרושה במאוזן. אם אי אפשר לתפוס את החצאים האלה, הם צונחים למים והספינות אוספות אותם מהמים.
כמובן שלצורך זה צריך שיהיו להם מערכת ניווט בזמן הנפילה, גז פליטה ומערכת שתפלוט אותו לצורך הנווט, מערכת ביות כדי שימצאו אותם במים, מצנח עם כל המערכת הנלווית כדי לפתוח אותו. זה נשמע מטורף כמו שספייסX לפעמים עושים, בעיקר כשמדובר על עטיפת תא המטען - שזה לא דבר יקר כמו השלב הראשון, יש כאלה שמטילים ספק אם זה משתלם, וכל המערכות האלה גם סמויפות משקל לטיל - מה שמגדיל את צריכת הדלק בשיגור. אבל אני מניח שספייסX עשו את החשבון שלהם.
בכל אופן, אתמול פורסם שספייסX הגיעה למסקנה שלתפוס את החצאים האלה עם רשת, כמה שזה נשמע מגניב, זה דבר מסוכן ולא יעיל. קרו מקרים שחצי תא מטען הגיע לרשת במהירות גדולה מדי, או שברגע האחרון היה גל גדול במים או פרץ רוח שגרם לו לפקשש קצת, ונגרם נזק לרשת, לספינה, או לאותו חצי של תא המטען. לכן בספייסX החליטו לוותר על שתי הספינות בעלות השם המגניב, ולחכור ספינות אחרות שייעודן אך ורק להגיע אל אותם חצאי תא המטען ולמשות אותם מהמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 13, 2021 10:10 am 
Hall of Famer

נאסא מצאה את הסיבה לכשלון מבחן הרוטורים במהירות מלאה של Ingenuity. למרבה המזל מדובר בבעיית תוכנה קלה, והיא תיפתר עם עדכון לא גדול שיישלח לרחפן. הטיסה הראשונה שלו כבר לא תהייה השבוע כנראה. בינתיים שאר המערכות - חשמל, תקשורת וכו' - עובדות בסדר, והרחפן נראה במצב טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 1:52 am 
Hall of Famer

עוד נצחונות עצומים לספייסX שממשיכים להכות במתחרים בלי רחמים.

ממש עכשיו הכריזה נאסא על ספייסX כמי שתטיס את האסטרונאוטים שלה לירח ב-2024 במסגרת תוכנית ארטמיס. היא גברה על שתי המתחרות שהיו איתה בשורטליסט בשנה האחרונה - דיינטיקס, החברה שבונה עבור נאסא את ה-space launch system (שלא ברור לי למה צריך אותו); ויותר חשוב - קונסורטיום שכלל את בלו אוריג'ין של ג'ף בזוס, נורת'רופ-גרומן ולוקהיד-מרטין. זה בלי ספק החוזה הכי יוקרתי בתעשיית החלל היום.

עוד לפני זה ספייסX זכו גם בחוזה להטסת הרובר החדש של נאסא לירח, מה שאמור לקרות ב-2022. ספייסX תשגר את הרובר עם פלקון heavy - פלקון 9 עם עוד שני בוסטרים, משהו שהיא עשתה רק פעמיים בעבר. שני הבוסטרים הנוספים, כמו השלב הראשון, אמורים לחזור לנחיתה ושימוש חוזר. ספייסX גברה במכרז על ה-United Launch Alliance, המיזם המשותף של לוקהיד מרטין ובואינג, עם טיל ה"וולקן" שלהם.

אבל בזה לא נגמרות המכות שבואינג סופגת. בואינג הודיעה על עיכוב גדול בחללית הסטארליינר שהיא מפתחת, שאמורה להתחרות בדראגון של ספייסX בהטסת אסטרונאוטים. זה משאיר את ספייסX כספק הפרטי היחיד שיכול להטיס אסטרונאוטים עבור נאסא בעתיד הנראה לעין.

וכל זה לפני שבוע ענק לספייסX. סטארשיפ SN15 אמור לטוס לטיסת מבחן מתישהו שבוע הבא, לפי ציוץ של אילון מאסק. וביום חמישי - שיגור של הצוות השני המלא של דראגון לתחנת החלל הבינלאומית; שני אסטרונאטים של נאסא, אסטרונאוט יפני ואסטרונאוט צרפתי מטעם סוכנות החלל האירופית. הם יחליפו את הצוות של הדראגון הראשון שנמצא בתחנה ואמור לחזור לכדור הארץ.
בשיגור של דראגון crew-2 ייעשה שימוש באותו שלב ראשון של פלקון 9 ששימש את הדראגון המלא הראשון; החללית עצמה היא אותה חללית שטסה לתחנת החלל הבינלאומית בטיסת ההדגמה עם צוות מצומצם של שני אסטרונאוטים, שאיתה פתחתי את הת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 10:56 am 
Hall of Famer

Ingenuity קיבל את עדכוני התוכנה שלו, ואתמול עשה עוד ניסויים בסיבוב הרוטורים (כל אחד בנפרד) במהירויות שונות. מה שנוסה נראה בסדר, אני לא חושב שנעשה בינתיים ניסוי במהירויות מלאות שדרושות לטיסה באטמוספרה של מאדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 11:01 am 
Hall of Famer

איך אומרים ווייאג'ר בסינית?
סין הודיעה אתמול על כוונתה לשגר שתי חלליות לחלל העמוק ב-2024. האחת תעבור ליד יופיטר בסביבות 2029 ותמשיך אל מחוץ למישור הפלנטרי, השנייה תעבור ליד יופיטר ב-2033 ותמשיך למעבר ליד נפטון ב-2038. האחרונה כנראה גם תשגר מיני גשושית שתחדור לאטמוספרה של נפטון.
הסינים אומרים שהם שואפים להגיע למרחק של 100 יחידות אסטרונומיות - כלומר פי 100 המרחק מכדור הארץ לשמש, משמע 15 מיליארד קילומטר - ב-2049, שנת המאה לסין העממית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 2:59 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
Ingenuity קיבל את עדכוני התוכנה שלו, ואתמול עשה עוד ניסויים בסיבוב הרוטורים (כל אחד בנפרד) במהירויות שונות. מה שנוסה נראה בסדר, אני לא חושב שנעשה בינתיים ניסוי במהירויות מלאות שדרושות לטיסה באטמוספרה של מאדים.

מעניין איך הרחפן יתמודד עם כל סופות החול. גם בטיסה וגם שהוא על הרצפה ואוגר אבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 3:06 pm 
Hall of Famer

עד כמה שהבנתי SAPCEX זוכה במכרזים על בסיס מחיר נמוך.
לא ברור מאיפה יש למאסק את המשאבים להכות את המתחרים שלו.
או שהוא נכנס בכוונה במחירי הפסד מתוך מטרה לא ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 7:09 pm 
Hall of Famer

על השורה השנייה יש לומר שכנראה לא היית על כדור הארץ לאחרונה (מה שמתקשר לנושא הת'רד הזה מו הסתם...) ועל הטקסט הזה בכללותו נסתפק בלומר שלא קראת פסיק מהת'רד הזה כנראה.
נתחיל בעניין המשאבים. אתה זוכר שמדובר על בנאדם עם הון של מאות מיליארדי דולרים, ושאין לו שום בעייה גם לגייס סכומים של 9 ו-10 ספרות ממשקיעים, כן? כמו שספייסX אכן עשתה לא מזמן.
לגבי למה ספייסX זוכה - מה שכתבתי לשיבר. כי היא משיגה טכנולוגית את החברות האחרות בשנים קדימה, למעשה היא היחידה שמסוגלת היום לענות לצרכים של הלקוחות בתחום הטיסות המסחריות לחלל. היא היום החברה היחידה שיכולה להכניס באופן סדיר ציוד למסלול סביב כדור הארץ, היחידה שיכולה להטיס אסטרונאוטים, היחידה שאפשר לסמוך עליה מבחינת לוחות זמנים של פיתוח, ועוד ועוד. והיא עושה את זה בזול, כי היא מחזירה את השלב הראשון ועוד כמה חלקים מפלטפורמת השיגור שלה (וכשסטארשיפ תיכנס לפעילות היא תחזיר את כל פלטפורמת השיגור), מה שמאפשר לה להוזיל מחירים ללקוחות שלה ועדיין להרוויח סכומים של 8 ספרות על כל שיגור. איזה מחירי הפסד איזה?
המתחרים שלה לא מסוגלים טכנולוגית לעשות מה שהיא עושה, ואם כן היו מסוגלים - בלי להחזיר את השלב הראשון הם היו מפסידים את מכנסיהם אם היו מנסים להתחרות בספייסX מבחינת מחיר, כי העלויות שלהם היו הרבה יותר גבוהות. טוב, חוץ מבזוס, יש לו מכנסיים מאד רחבים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אפריל 18, 2021 7:34 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 7:15 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

מעניין איך הרחפן יתמודד עם כל סופות החול. גם בטיסה וגם שהוא על הרצפה ואוגר אבק.

בינתיים נראה שהוא מתמודד יפה מאד. בצילומים ש-Perseverance מצלם אותו לא נראה שמצטבר עליו יותר מדי אבק. הפרופלורים מסתובבים, הפנל הסולרי נראה נקי ומספק אנרגיה (וצריך המון אנרגיה כדי שהאלקטרוניקה תשרוד בלילה המאדימי), הוא משדר באופן סדיר טלמטריה לכדור הארץ.
אשר לסופות החול, אתה שוכח מה שכתבתי במעלה הת'רד. אתה חושב על סופות חול ומדמיין את הסהרה, או את סצינת סופת החול הנוראית בתחילת The Martian. אבל זה לא עובד ככה ואפילו לא קרוב. מדי פעם אולי מתרומם איזה עמוד חול במקום כלשהו, אבל ככלל סופות החול במאדים הן מאד חלשות, כי האטמוספרה מאד מאד דלילה - הלחץ האטמוספרי במאדים הוא בערך מאית מזה שעל כדור הארץ.
זה לא שהן לא מטרד לאורך זמן - הן יכולות להיות מאד ארוכות, הן יכולות להיות רחבות מבחינת שטח, והחול המאדימי הוא מאד דק ויכול לחדור לכל מיני מקומות בלי שמרגישים עד שמשהו מתקלקל, או ליצור מעטה על פנלים סולרים שיפחית מאד את היעילות שלהם. אבל לזה דרוש זמן בתנאי אטמוספרה כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 7:39 pm 
Sophomore

אין לפאנלים הסולריים איזו מערכת ניקוי יבש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 8:03 pm 
Hall of Famer

לא שאני מכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 11:52 pm 
Hall of Famer

ואם הכל ילך כשורה ולא יהיו עוד דחיות - טיסת הבכורה של Ingenuity על מאדים תהייה מחר ב-10:30 בבוקר שעון ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 19, 2021 1:56 pm 
Hall of Famer

Ingenuity עשתה את ההיסטוריה - הפעילה רוטורים ועלתה לריחוף, לפי הגרף של מד הגובה היא ריחפה בגובה של כ-3 מטר למשך כ-40 שניות ואז ירדה חזרה לנחיתה. בפעם הראשונה כלי טייס על כוכב אחר עולה מהקרקע בכוח עילוי.
מן הסתם זו רק ההתחלה, יהיו עוד כמה טיסות קצרות שיכללו גם תזוזה במאוזן למרחקים קצרים, ובהמשך היום יגיעו גם תמונות וסרטונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 20, 2021 7:28 pm 
Hall of Famer

אמאזון הזמינה חמישה שיגורים מה-United Launch Alliance (לוקהיד מרטין ובואינג) עבור מערכת קייפר שלה, מערכת אינטרנט בלוויינים שאמורה להתחרות בסטארלינק מתישהו.
וזו כנראה נקודת המפתח - מתישהו... אמאזון לא מסרו לוח זמנים לשיגורים האלה. נראה מכו עוד תחרות שבה בזוס ייכנס אחרי שמאסק כבר ברח לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 21, 2021 9:36 pm 
Hall of Famer

השיגור של צוות 2 של דראגון נדחה ולא יצא מחר בגלל רוחות חזקות בקייפ קנאוורל. בשלב זה נדחה ביום אחד ואמור להיות בשישי בבוקר שעון ישראל.

בינתיים בבוקה צ'יקה יש הלילה שני חלונות של סגירת הכביש באזור, אולי לקראת מבחן בעירה סטטית ל-SN15.
לגבי השלב הראשון של סטארשיפ, BN1 פורק ולא יהיה בשימוש. BN2 כנראה יעבור שינויים, נראה שמצאו שם משהו שלא מצא חן בעיני אנשי ספייסX.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 22, 2021 9:41 am 
Hall of Famer

ניסוי סופר מעניין של Perseverance על מאדים הסתיים בהצלחה - בעזרת מודול שנקרא MOXIE (ראשי תיבות, עם קצת עיקום, של "ניסוי יצירת חמצן בניצול מקורות זמינים במאדים") הרובר ייצר חמצן מהאטמוספרה של מאדים.
כבר כתבתי שהאטמוספרה של מאדים היא דלילה מאד, בערך מאית מהצפיפות של אטמוספרת כדור הארץ. מה שלא כתבתי הוא שהאטמוספרה היא כמעט 100% פחמן דו חמצני. בעזרת תהליך אלקטרוליזה MOXIE מפריד את הפחמן הדו החמצני לחמצן ולפחמן חד חמצני. החמצן נאגר והפחמן החד חמצני נפלט בחזרה לאטמוספרה.
MOXIE ייצר בניסוי הזה מולקולות חמצן בקצב של כ-6 גרם בשעה. זה מספיק חמצן כדי לקיים אסטרונאוט בפעילות רגילה לכ-10 דקות (ומן הסתם לחמצן שייוצר במאדים יש עוד use cases מעבר לתמיכת חיים של בני אדם, כולל יצירת פרופלנט לחלליות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 23, 2021 8:41 am 
Hall of Famer

הסטרימינג של ספייסx התחיל, שיגור בעוד כ-4 שעות אם הכל ילך בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 23, 2021 1:16 pm 
Hall of Famer

שיגור חלק ומרשים, ספייסX ומוצריהם הנחותים שוב הכניסו ארבעה אסטרונאוטים למסלול (וכמובן גם החזירו את השלב הראשון, בנוהל). מחר העגינה בתחנה.
כמו שציינתי קודם, החללית עצמה, הדראגון הספציפי הזה, הוא אותו דראגון שהביא את שני האנשים לתחנת החלל בטיסת הניסוי שפתחה את הת'רד הזה. מה שיותר מגניב הוא שהאסטרונאוטית שמטיסה את החללית היא אשתו של האסטרונאוט שהטיס את טיסת הניסוי - כלומר היא טסה באותה חללית ואפילו יושבת באותו מושב שבעלה תפס לפני שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 24, 2021 1:27 pm 
Hall of Famer

עגינה מושלמת ללא תקלות. לוקח עוד זמן לתהליכי חיבור שונים (חשמל, מערכות תמיכת חיים וכו') והשוואת לחצים, ובעוד כשעה הצוהרים בשני הצדדים ייפתחו.

בינתיים רחוק משם, טיסת ניסוי שנייה של Ingenuity עברה בהצלחה. טיסה קצת יותר מורכבת, לגובה 5 מטר, עם שני סיבובים של 90 מעלות על ציר וגם תזוזה של כ-2 מטר אופקיים לפני נחיתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 24, 2021 11:58 pm 
Hall of Famer

אז אחרי שארבעה אנשים הגיעו עם הדראגון לתחנת החלל הבינלאומית, צפוף שם למדי. יש שם כרגע 11 אנשים (שיא כל הזמנים הוא 13), התחנה בנויה לשבעה-שמונה אנשים בו"ז.
זה מצב זמני שקורה כשמגיע צוות חדש. ארבעת החדשים אמורים להחליף את הצוות של הדראגון הקודם, שהגיע לתחנה לפני חצי שנה. הם יקחו את הדראגון שאיתו הגיעו ואמורים לחזור הביתה ביום רביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: