סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 6:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הדרקון הסיני כבר ער
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 03, 2021 9:59 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אני עוקב כבר לא מעט שנים אחרי כל מיני התפתחויות בסין. היא הפכה לגורם כל כך משמעותי בעולם שלטעמי מעניין לדבר עליה בת'רד משלה.

כמה התפתחויות מהשבועות האחרונים:
1. אחרי שהשתלטה על הונג קונג, היעד הבא הוא טאיוואן הסמוכה (פחות מ200 ק"מ). סין חושבת שטאיוואן היא חלק בלתי נפרד מהמולדת, ושואפת "לאחד" אותה בדרכי שלום או מלחמה. המתיחות באיזור נבנית כבר כמה שנים. שי ג'ינג פינג ומנהיגים אחרים חוזרים שוב ושוב על כוונותיהם מול המדינה. הסינים כבר איימו על כל מי שאפשר שלא יתערב במקרה של עימות. אחת הבעיות היא שטאיוואן היא מרכז שבבים עולמי (מייצר אם אני לא טועה מעל ל70% מתצרוכת השבבים העולמית) שהמערב לא יכול להסתדר בלעדיו. פגיעה ישירה או עקיפה בתעשייה הזאת, תעשה גלי הדף כלכליים שמשבר 2008 ייראה כמו משחק ילדים לעומתו.
בעולם רק 15 מדינות מכירות בעצמאותה של טאיוואן. האם האמריקאים/יפנים/אירופים ישברו את הכלים במקרה של עימות בים סין?

2. השבוע נחשפה על ידי חברת CYBEREASON הישראלית מבצע סייבר, במסגרתו ריגלה סין אחרי ספקיות סלולר עולמיות והצליחה לשאוב נתונים רבים מאז 2017. זה מצטרף להמון ידיעות על מבצעי סייבר רבים מטעם הממשל נגד אינטרסים במערב.

3. גם בפנים סין לא רגוע - הממשל מעקר די מהר את כל הסממנים הדמוקרטים בהונג קונג - סוגר עיתונים, מגביל בחירות למועמדים שלו, עוצר אקטיביסטים וכו'. הונג קונג היא למעשה כבר חלק אינטגרלי מסין. בהקשר האולימפי, היא עדיין משום מה מוגדרת מדינה עצמאית. ובאופן די הזוי, כדי להגדיל את כמות הנציגים הסינים, הסינים שלחו סינים מהיבשת להתחרות תחת דגל הונג קונג.

4. בחדשות פנים - גם סין סובלת משטפונות וגשמים עזים, שהפילו לא מעט סכרים וגבו מאות ואולי גם אלפי קורבנות בנפש.

5. בתחום הכלכלי, ההנהגה המרכזית יצאה למלחמה בכמה מהתאגידים, כמו אליבאבא, דידי וכו'. זה גרר ירידות חדות במניות שלהן בנאסדק. זה היה כל כך משמעותי שזו אחת הסיבות המרכזיות לתשואות הנמוכות בחודש האחרון בקרנות הפנסיה הישראליות, שבין השאר מושקעות עמוק גם הן במניות כאלה.
התפתחות נוספת מאתמול היא שעיתון המפלגה הסינית פרסם מניפסט נגד משחקי הרשת, אמר שהם מקלקלים את הנוער וקרא להגביל אותם מגילאי 12. זה כמובן התפרש כלחץ קרב ובא נגד תעשיות הגיימינג והמשחקים הענקיות במדינה - דבר שהוריד את מניות טנסנט והמתחרות שלה ב5-10% ביום אחד.

6. נקודה אחרונה להערב באה מעיר האורות פתח תקווה - השבוע נפתח בה קמפוס של אוניברסיטת עילית סינית. הסטודנטים ילמדו תואר ראשון אאל"ט במנהל עסקים, כולל סמסטר או שניים בסין, לימוד השפה והתנסויות עסקיות. מנכ"ל הקמפוס הוא מתן וילנאי, שהיה גם השגריר בסין לשעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 03, 2021 10:48 pm 
Hall of Famer

ואף מילה על הקורונה?

סין היא דיקטטורה אכזרית ועוצמתית, שהעולם נכנע לה באופן שרק ימים יגידו עד כמה הוא מסוכן. לכל מה שכתבת יש להוסיף השתלטות כלכלית על טריטוריות, הסינים מזרימים כסף ענק למקומות חלשים באפריקה ואסיה וצוברים עוד ועוד נקודות כח. וכמובן מה שחשוב באמת: הפרות מטורפות של זכויות אדם, הוצאות להורג, כליאות אכזריות, קציר איברים, מחנות ריכוז ("חינוך מחדש").

הדגל הסיני בעיניי הוא דגל של בושה, לאחרונה היה בגן של הילדות שלי איזה שבוע שהתמקדו בסין, פשוט התכווצתי כשראיתי את הדגל מתנוסס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 03, 2021 11:16 pm 
מנהל פורום

מבחינת הקורונה בסין, המספרים היחידים שמספק הממשל בחודשים האחרונים הוא כמעט 0 נדבקים.
זה כמובן לא סביר, לא אמין ולא הגיוני באף צורה למדינה ענקית, עם כל כך הרבה אוכלוסייה ועם גבולות בלתי נגמרים. בימים האחרונים אפילו הדיווחים הרשמיים אומרים שזן הדלתא הגיע לווהאן עם 20 נדבקים (למה דווקא לשם שזה במרכז סין? - לא יודע) - בעקבותיו כל המחוז עם 12 מיליון איש נכנס לסגר ובדיקות.

לגבי ההשתלטות על טריטוריות - אז מסתבר שגם באירופה. סין מימנה למונטנגרו הקטנה והענייה פרויקט גשרים ותשיות ענק. כמובן שמונטנגרו לא תצליח לעמוד בהחזר ההלוואה של הפרויקט. והבטוחות של הסינים הם שטחים במדינה. מעניין לאן זה יתפתח. זה לא איזה נמל בקניה או ג'יבוטי מבחינת חשיבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 03, 2021 11:20 pm 
Hall of Famer

ג'יבוטי די חשובה...

אבל הכיוון ברור. התפשטות של דיקטטורה אכזרית בשתיקת המערב. לא צחוק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 12:14 am 
Hall of Famer

בוקר אור לתרבות המערב.
זה הכפר הגלובלי בשבילכם. למה לייצר מקומי אם אפשר לייצר במפעל במדינה דיקטטורית ב-SWEAT SHOP שהעובדים מרוויחים דולר ליום? כלכלה עולמית חופשית.
ההשלכות של התנתקות המערב מסין יהיו הרסניות ברמת הכלכלה העולמית ושני הצדדים יפסידו במצב כזה.

בישראל אגב הוקמה (בלחץ אמריקאי) וועדה לבחינת השקעות זרות בתחום התשתיות בישראל.
רק מה? זה ישראבלוף. הסינים כבר כאן בענק. מפעילים מתקן התפלה, מסתובבים חופשי בגוש דן בהקמה של הרכבת הקלה, בונים נמל, מחזיקים תחנת כוח.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 10:35 am 
Sophomore

נושא השבבים הוא בהחלט מאבק מרתק בין ארה"ב וסין. ישראל, כאחת משבע המדינות המובילות בעולם בייצור שבבים, נמצאת גם בלב המאבק הזה.

ה"השתלטות" הסינית בהחלט כאן בענק. בנוסף למה שהוזכר הם גם מחזיקים כאן את אחת מחברות המזון הגדולות ביותר בישראל-תנובה.

בהקשרים הביטחוניים- סין מספקת מטרייה צבאית וכלכלית לצפון קוריאה ואיראן והיא צינור החמצן שלהן חרף המאמצים הבינלאומיים לדיכוי המשטרים במדינות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 10:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אפרופו השבבים, סין שולטת היום בשוק החומרים הנדירים, מה שנקרא rare earth materials, ברמה של 85% מהשוק. אי אפשר בלי החומרים האלה בלא מעט תעשיות כמו אלקטרוניקה, אופטיקה, סגסוגות שונות, תוספי דלק, ובשוק ההולך והעולה של רכבים חשמליים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 3:04 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מזמן כתבתי פה שאני כותב ספר למגירה "מיליארד סיבות לשנוא את הסינים".
התחלתי כשהייתי עם אשתי לפני עשר שנים בתאילנד ופגשנו שם באיזה טיול כמה זוגות סינים צעירים ועשירים. אנשים פשוט דוחים ברמות ונטולי מיומנויות חברתיות לחלוטין.
שני דברים שאני לא אשכח לגביהם: 1. איך החבורה חפרה בראש בלי בושה למדריך התאילנדי על הארוחה שאכלו בערב שלפני שעלתה כמו המשכורת החודשית שלו (אם לא יותר) ועוד ניסו לקבל המלצה על מסעדות יוקרה נוספות באזור, 2. לזוגות סינים צעירים יש קטע מוזר שהגברים והנשים מתלבשים אותו דבר (מתברר שזו תופעה שנקראת qing lü zhuang וזוהי מחווה רומנטית שבאה להראות לעולם שבני הזוג שייכים אחד לשני). תוסיפו לזה את העובדה שרבים מהגברים הסינים נטולי טסטוסטרון ובעלי רגליים חלקות ותקבלו מראה קרינג'י לגמרי.

דרך אגב בין הסיבות יש לפחות 5 שקשורות לכדורסל:
1. יאו מינג והבחירה שלו לחמישיית האולסטאר על פני שאקיל בגלל שמיליארד סינים בחרו בו
2. יי ג'ינליאן מתאמן מול כיסא כי הסוכנים שלו חששו לתת למניה שלו ליפול אם יתאמן מול בני אנוש
3. תופעת לינסניטי
4. דאריל מורי כמעט ומאבד את המשרה שלו בגלל ציוץ התומך בהונג קונג
5. הליגה הסינית העלובה בה כל צ'ארלס גיינס דופק סטטיסטיקות של ווילט צ'מברלין

לצערי למרות כל אלו ועוד סיבות רבות נוספות אני עדיין רחוק מהיעד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 3:20 pm 
Senior

מה לעזאזל אפשר לשנוא בלינסניטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 3:38 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
התחלתי כשהייתי עם אשתי לפני עשר שנים בתאילנד ופגשנו שם באיזה טיול כמה זוגות סינים צעירים ועשירים. אנשים פשוט דוחים ברמות ונטולי מיומנויות חברתיות לחלוטין.
שני דברים שאני לא אשכח לגביהם: 1. איך החבורה חפרה בראש בלי בושה למדריך התאילנדי על הארוחה שאכלו בערב שלפני שעלתה כמו המשכורת החודשית שלו (אם לא יותר) ועוד ניסו לקבל המלצה על מסעדות יוקרה נוספות באזור, 2. לזוגות סינים צעירים יש קטע מוזר שהגברים והנשים מתלבשים אותו דבר (מתברר שזו תופעה שנקראת qing lü zhuang וזוהי מחווה רומנטית שבאה להראות לעולם שבני הזוג שייכים אחד לשני). תוסיפו לזה את העובדה שרבים מהגברים הסינים נטולי טסטוסטרון ובעלי רגליים חלקות ותקבלו מראה קרינג'י לגמרי.
.

כשעשיתי את האנאפורנה, הייתה שם קבוצה של מטיילים סינים שאחד הפורטר שלהם חטף מחלת גבהים והתחיל לפרכס.
היה להם בלון חמצן. היה להם טלפון לווייני. הם לא השתמשו באף אחד מהם...
למזלו של הבחור, גם לנו היה בלון חמצן ואחד הישראלים שהיה חובש בעברו ישר רץ לטפל בו, הזמנו מסוק ואולי הצלנו לו את החיים...
בלי קשר לזה הם היו מעצבנים מאוד כל פעם שנתקלנו בהם בדרך.
אני חושב שמאז הטיול הזה פיתחתי אנטי מאוד קיצוני לסינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 3:48 pm 
Hall of Famer

בביזנס סקול העדפתי בגדול את חבורת הסינים על חבורת היפנים המאד רובוטית
רק אומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 4:40 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:

1. יאו מינג והבחירה שלו לחמישיית האולסטאר על פני שאקיל בגלל שמיליארד סינים בחרו בו
2. יי ג'ינליאן מתאמן מול כיסא כי הסוכנים שלו חששו לתת למניה שלו ליפול אם יתאמן מול בני אנוש
3. תופעת לינסניטי

תמיד אפשר להוסיף סיבות שקשורות בפעילות מינית וחיות משק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 4:58 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:

3. תופעת לינסניטי

ותמיד אפשר ללכת לאיזו סדנא שתעזור לך לשחרר (או להקשיב בריפיט לשיר מ-Frozen).

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ד' אוגוסט 04, 2021 5:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 5:08 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Krembo2 כתב:
sir charles כתב:
.

כשעשיתי את האנאפורנה, הייתה שם קבוצה של מטיילים סינים שאחד הפורטר שלהם חטף מחלת גבהים והתחיל לפרכס.
היה להם בלון חמצן. היה להם טלפון לווייני. הם לא השתמשו באף אחד מהם...
למזלו של הבחור, גם לנו היה בלון חמצן ואחד הישראלים שהיה חובש בעברו ישר רץ לטפל בו, הזמנו מסוק ואולי הצלנו לו את החיים...
בלי קשר לזה הם היו מעצבנים מאוד כל פעם שנתקלנו בהם בדרך.
אני חושב שמאז הטיול הזה פיתחתי אנטי מאוד קיצוני לסינים

אני חושב שזה נובע בעיקר ממדיניות הילד האחד שגרמה לכך שכל צאצא להורים אמידים יוצא ילד מפונק ברמות על.
באותו טיול שלושה מהזוגות הסינים היו איתנו בהסעה שאספה אותנו מהמלון. תמיד זה נחמד בחו"ל לדבר עם מטיילים ממדינות אחרות (מניסיוני האוסטרלים הכי נחמדים) וזה לא שציפיתי לשיחות ארוכות איתם מלב אל לב אבל את המינימום של לחייך או להחזיר היי לשלום שבירכנו אותם בכניסתם למיניבוס לא קיבלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 5:16 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:

3. תופעת לינסניטי

ותמיד אפשר ללכת לאיזו סדנא שתעזור לך לשחרר (או להקשיב בריפיט לשיר מ-Frozen).

למה ככה? באתי לעזור, היית יכול לסגור את הרשימה עם דברים שאתה אוהב. עכשיו תצטרך לעבוד קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 5:18 pm 
Hall of Famer

בלי קשר, הסיפורים על הסינים חסרי המיומניות החברתיות נכונים ואפילו הרבה יותר מזה.
וזה עוד יותר נכון כשאתה עובד מול עובדים של חברות גדולות שם. מנסיון. לועגים וצוחקים כשהם לא מסכימים למשהו, באים למלון ב-11 בלילה לשאול איזו שאלה טריוויאלית שיכלה בכיף לחכות לבוקר. וזה בלי קשר למידע שמנסים לגנוב לך מהמחשב. לעבוד מול סינים בקונגלומרט גדול זה חווייה לא נעימה.

ברמת המאקרו, כדאי לקרוא על "תוכנית החגורה והדרך" של סין, שכל מה שתיארו פה בעניין השתלטות על נכסים אסטרטגים במדינות אחרות זה חלק ממנה. אי אפשר לתאר את זה אחרת מנסיון להשתלט על העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 7:49 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אפרופו הקוים שאין לסינים בעיה לחצות בנוגע לעבודה ומיומנויות חברתיות, נזכרתי בסיפור מדהים שלקוח שלי סיפר לי פעם. בדיוק הגעתי אליו והוא סיים פגישה עם איזה בחור סיני. בקיצור הוא מספר לי שאותו סיני מגיע מחברת אחות שלהם בסין והתארח אצלם יומיים וביום שלפני הוא קיבל הודעה מבת זוגו שהיא נאלצה לעבור הפלה בלילה, והוא פשוט המשיך ביום שלו כאילו כלום לא קרה. לא ביקש קצת זמן לעצמו או לקצר את הביקור. רובוט מייד אין צ'יינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 8:02 pm 
Sophomore

אני מרגיש שאני חייב לאזן קצת. טיילתי כמה חודשים בסין, והסיני הממוצע נחמד, חברותי ונוטה לעזור לזרים יותר מרוב העמים בעולם, בטח יותר מהאירופאי או האמריקאי הממוצע.
זה לא בא לסתור בשום אופן ביקורת מוצדקת על המשטר שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 04, 2021 10:06 pm 
Hall of Famer

אני מניח שהמישטור המאד אגרסיבי של החיים בסין יחד עם הבום הכלכלי לחלק מאד מסוים באוכלוסיה, מייצר תופעות חברתיות קיצוניות.

אנשים הם אנשים בכל מקום, אבל אם החברה מלחיצה, רומסת, ממושטרת ומושחתת למשך כמה דורות, זה חייב להשפיע.

לא יצא לי עדיין לנסוע למזרח הרחוק, והמקום שהכי מעניין אותי שם זה טיוואן שהאוכלוסייה בה כמובן סינית, אבל המשטר ליברלי וזו מדינת מופת. גם הונג קונג היתה אחלה, כך מספרים. היתה.

יש מקרים שבהם השלטון הוא מושחת ובעל סממנים טוטליטריים, אבל ההשפעה החברתית של זה על האדם ברחוב לא מאד מעמיקה, בינתיים. כך לדעתי טורקיה של ארדואן: הטורקים, ככלל, מאד מסבירי פנים וזו מדינה מאד נעימה לתיור, והייתי שם בתקופות הכי מתוחות בין ישראל לטורקיה. ברור שנרמס שם חופש הביטוי ועוד סוגים של חופש ברמת העיתונאים, מערכת המשפט והאקדמיה, אבל זכור לי שהגעתי פעם לאיסטנבול אחרי פיגוע גדול, הרגשתי חופשי לשאול את עובד המלון מי לדעתו עשה את הפיגוע, והוא הרגיש חופשי לענות "inside job". לא סמול טוק שעשוי להתנהל בסין, למיטב הבנתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 12:22 pm 
מנהל פורום

Shiver כתב:
3. גם בפנים סין לא רגוע - הממשל מעקר די מהר את כל הסממנים הדמוקרטים בהונג קונג - סוגר עיתונים, מגביל בחירות למועמדים שלו, עוצר אקטיביסטים וכו'. הונג קונג היא למעשה כבר חלק אינטגרלי מסין. בהקשר האולימפי, היא עדיין משום מה מוגדרת מדינה עצמאית. ובאופן די הזוי, כדי להגדיל את כמות הנציגים הסינים, הסינים שלחו סינים מהיבשת להתחרות תחת דגל הונג קונג.

א. יש בכלל סיכוי שהונג קונג לא תוגדר מדינה עצמאית באיגודי הספורט לפני 2047?

ב. כתבת על הונג קונג וטאייאון, ומה קורה עם מקאו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 12:43 pm 
Hall of Famer

לסין יש גם סכסוכי גבולות, יבשתיים וימיים, כמעט עם כל שכנותיה. המפורסם ביותר הוא הסכסוך עם הודו שהביא לתקרית המפורסמת שבה חיילים סינים והודים הלכו מכות, פשוטו כמשמעו - ידים ומקלות, בלי נשק חם - ועשרות נהרגו. אבל יש לסין גם סכסוכים ימיים ויבשתיים עם נפאל, הפיליפינים, יפן, אינדונזיה, מלזיה, ויאטנם, שתי הקוריאות (כן כן, גם הצפונית), סינגפור, ברוניי, בהוטן, מונגוליה, לאוס ומיאנמר. וזה עוד לפני שדיברנו על טיבט, שתהליכי הסיניפיקציה שלה הואצו באופן אקספוננציאלי בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 1:08 pm 
Sophomore

מעניין מי המדינה השנואה בעולם...
סין ארה"ב או ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 2:19 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אפרופו השבבים, סין שולטת היום בשוק החומרים הנדירים, מה שנקרא rare earth materials, ברמה של 85% מהשוק. אי אפשר בלי החומרים האלה בלא מעט תעשיות כמו אלקטרוניקה, אופטיקה, סגסוגות שונות, תוספי דלק, ובשוק ההולך והעולה של רכבים חשמליים.

מי שמתעסק באלקטרוניקה מכיר את המלחמה שהתעשיה הכריזה על שימוש עופרת כחלק מתרכובת הלחמה. תיאורית קונספירציה ששמעתי על כך מתייחסת על שליטה במכרות. קצת רקע. אין ספק שעופרת זאת מתכת כבדה, לא מתפרקת, מזיקה לסביבה שצריך להקטין את השימוש. חומר ההלחמה שהיה בשימוש שנים על גבי שנים הורכב מתערובת של בדיל ועופרת. מ-2008 נדמה לי, נוצרו תקנות איכות סביבה שאוסרות על שימוש בחומר הלחמה המכיל עופרת. כיום כמעט בכל תעשיית האלקטרוניקה עובדים ללא עופרת, למרות שחומר הלחמה מבדיל נקי יוצר בעיות הלחמה לא פשוטות. על פניו נשמע נפלא והגיוני. אלא מה? צריכת העופרת על ידי תעשיית האלקטרוניקה אולי מהווה 3% מצריכת העופרת העולמית, כשבראש כמובן עומדים מצברי העופרת במכוניות. אז למה דווקא חומר הלחמה? פה מגיעה תיאוריית הקונספירציה. על פי התיאוריה הזאת סין השתלטה על מכרות העופרת באפריקה וברוב העולם. ומי שולט במכרות הבדיל? ארה"ב כמובן. אני דרך אגב לא באמת מאמין לתיאוריה הזאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 4:23 pm 
Hall of Famer

נשמע כמו תאוריה מופרכת למדי. מוציאים עופרת בערך מאיפה שאפשר, לא? למשל מדלקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 05, 2021 6:49 pm 
Senior

ido כתב:
אני מרגיש שאני חייב לאזן קצת. טיילתי כמה חודשים בסין, והסיני הממוצע נחמד, חברותי ונוטה לעזור לזרים יותר מרוב העמים בעולם, בטח יותר מהאירופאי או האמריקאי הממוצע.
זה לא בא לסתור בשום אופן ביקורת מוצדקת על המשטר שלהם

אני יכול לתמוך ולסתור קצת. טיילתי כן כמה חודשים בסין והסינים באמת מצליחים להיות בו זמנית נחמדים מאוד ומאוד חצופים לתיירים.
הם באמת יצחקו ויצביעו עליך בפרצוף, יחוו לעברך תנועות ביטול כשלא יסכימו איתך ובעיקר יתנהגו בחוסר נימוס מוחלט.
ומצד שני, כבר היו לי מקרים שסיני עזב את כל מה שעשה ועזר לי לחפש את האוטובוס או המלון שחיפשתי, בחלק מהזמן הובילו אותי לאוטובוס הלא נכון כי ראו שאני תייר והניחו שהם יודעים לאן אני רוצה להגיע (כולל פעם אחת שהנהג לקח אותנו במיוחד לפארק מים אחרי שסיים את המסלול שלו, אלא שאנחנו חיפשנו את התחנה המרכזית).

אני חושב שהעניין הוא פשוט כמה הנורמות שם שונות. אם כשמטיילים ברוב המזרח זו חוויה אחרת כי אתה מרגיש שאתה חווה חלק אחר לגמרי של העולם, בסין זה מרגיש שאתה פשוט חווה עולם אחר לגמרי, שאיכשהו קרה שחלק מהדברים בו נראים כמו אצלנו.
אני מבין במאה אחוז את הסלידה מהסינים, אבל הם לפעמים ממש אחלה אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה