עמוס לב כתב:
הנווט כתב:
ֿ
ראס יהיה בסדר גמור, יעשה שטויות כמו כל הקריירה אבל הוא התאמה סבירה ביותר ביחס למה שלמדנו שהלייקרס צריכים בשנים האחרונות.
איך ווסטברוק עונה על הצרכים של הלייקרס? מה הם הצרכים הללו בדיוק?
בעיני ווסטברוק הוא התאמה נוראית ללייקרס, בדיוק כפי שהשלישיה במיאמי לא הייתה התאמה טובה. השאלה היחידה היא האם היכולת האישית והכישרון של השלושה מספיק גדולים בשביל להביא תואר. איך שווסטברוק נראה בקדנציות האחרונות זה סימן שאלה מאד מאד גדול.
הכל יחסי כמובן, אבל קודם כל שים את ראס בצד ותחשוב על מה היה בלייקרס מאז שלברון הגיע.
שנתיים ראשונות גם היה רכז שלא קולע טוב מבחוץ, אבל שיודע לדחוף את הכדור קדימה ולמסור: בול (בגרסה ההיא עם הזריקה המכוערת) ורונדו.
שנה שעברה כבר ממש הביאו תואם ראס, שחקן עם אחוזים גרועים מהשדה כל הקריירה עם ג׳אמפ שאט גרוע אבל מהיר שמגיע לטבעת.ֿ
זו כמובן לא התאמה אידיאלית כמו שאתה אומר, אבל המחשבה היתה מישהו שיוכל ליהיות סקורר נוסף ולהוריד לחץ מלברון.
זה עבד טוב עד הפציעות ואז שרודר איכזב בגדול בתקופה שהיה אמור לסחוב לבד למאזן סביר וכמובן בפלייאוף.
זו לא התאמה אידיאלית אבל יש בזה המון הגיון.
מניחים מראש שיש סיכוי שלברון ודייוויס יכולים להפצע (חס ו) וראס אמור ליהיות ביטוח טוב יותר מהגרמני לתקופות כאלו.
אבל העיניין המרכזי הוא שלברון כל השנים האלו יודע שהוא מבוגר מידי כדי להחזיק בכדור כל הזמן כמו בראן האחרון שלו בקליבלנד.
כבר אז היו הרבה משחקים שהתקפית הוא היה בלתי עציר בחצי הראשון אבל מתעייף בשני, או לא מצליח לשמור גם כוח להגנה.
אני חושב שהוא מצא איזון יפה לזה בעונות האחרונות בהן רואים שהוא חיפש שוב ושוב לתת לבול/רונדו/שרודר להתחיל התקפות כדי לתפוס אוויר.
זה שיפר את היכולת שלו לחזור ליהיות משמעותי בהגנה (בעיקר בשנתיים האחרונות) ולחלק כוחות לחצי השני.
אני מת על ראס בתור תופעה כל הקריירה שלו, וחושב שאפשר לחיות עם השטויות שלו כל עוד ברור שלברון מחליט החלטות המאני טיים, וזה ברור.
הייתי מעדיף את כריס פול אבל מה לעשות. רק חבל שלא מצאו סנטר שקולע שלשות במקום ג׳ורדן.
שלא יהיה ספק אני רואה את כל הבעיות שההתאמה הזו יוצרת וגם לא אתפלא בכלל אם יקח המון זמן למצוא את הקצב ושנראה הרבה הפסדים עמוק לתוך הרגילה.
הכל שאלה של איך הכל מתחבר בפלייאוף תחת ניצוחו של המאסטרו, וכבר ראינו בבועה שהוא יכול לחבר קבוצה חדשה ליחידה שעובדת.