ido כתב:
חלקים ניכרים בציבור היהודי בתחומי הקו הירוק לא מבינים מה הבעיה בהתנחלויות, לא מוצאים טעם לפגם בהתנהלות ישראל בשטח הכבוש ועדיין מאמינים באקסיומת הצבא המוסרי בעולם.
רוב הציבור לא רואה בזה בעיה כי הוא מבין ש"פלשתין"="נרניה". אין באמת דבר כזה. וגם אם מישהו מכיר ב"עם הפלשתיני", אז עדיין הוא באמת מתקשה למצוא בעיה בזה שיהודים יגורו בחברון, במזרח ירושלים, בהר ברכה או באריאל. מי קבע שכל השטח מאחורי הקו הירוק שייך לערבים?
אני בתור דתי ואדם שנחשב ימני יחסית לאחרים חושב שהארץ כולה בין הים לירדן שייכת לעם ישראל, ועדיין אני רואה טעם לפגם בזה שאנחנו שולטים על אוכלוסייה אחרת, ולכן אני מאמין שצריך לפתור את זה בדרך המוסרית והצודקת ביותר ("תוכנית ההכרעה" של בצלאל סמוטריץ').
חוץ מזה אני רואה לעיתים בעיה מאד גדולה בזה שמתגלים מעשים לא בעיתיים מאד (נדירים ביותר),
כמו מה שקרה עם הערבי בן ה 80 שהלך לעולמו לא מזמן, וכנראה שהחיילים לקחו החלטות שגויות שהובילו איכשהו לזה.
אם אנחנו שולטים על אוכלוסייה אחרת עלינו לעשות את זה באופן העדין ביותר, ואנחנו נמצאים במקום טוב מאד, אבל עדיין יש לאן להשתפר.
אגב, גם סמוטריץ' אמר שצריך לבצע פה בדיקה (במקרה המאד נדיר והחריג הזה).
כמו כן אני בעד לבצע בדיקה מעמיקה של עד כמה השליטה הצבאית באוכלוסייה אחרת משחיתה את נפש בנינו.
במילים אחרות, מצידי, אם יש טענות ש"שוברים שתיקה" מעלים והן אומתו, עלינו לבדוק מה עושים עם זה.
למשל, טענות למשל על כניסה לבתים של ערבים שהם בוודאות חפים מפשע כדי לשלוט על שטחים, טענות על התנהגות לא הולמת כלפי ערבים במחסומים.
לי אישית אין בעיה לעכב אנשים במחסום או להיכנס לבתים של חפים מפשע, שכן זה על מנת למנוע פיגועים. אך יש אנשים שנפשם עדינה יותר.
ולכן, עד שייפתר כל הפלונטר בין הים לירדן, עלינו לבדוק איך להתנהל בצורה ערכית ככל האפשר כלפי האוכלוסייה עליה אנו שולטים.
Hacohen כתב:
אבל אני מודה שאין לי הרבה טולרנס לנאצים, והחרד"לים הם, ככלל, יודונאצים. ככה גם הרוב הגדול של יהדות התפוצות מתייחס אליהם, כפי שניכר בתגובות לביקורו של סמוטריץ' בבריטניה.
שימו לב,
"הכהן" הגדיר את עמנואל מורנו ורועי קליין (בוגרי ישיבות מכינות הקו) כיודונאצים. כמו כן גם מפקד דובדבן המיועד הוא יודונאצי.
מה שכתבת על יהדות התפוצות זה דבר לא מוכח.
בארה"ב לא חסרים כהניסטים (אני יודע, תאמין לי).
גם בצרפת לא חסרים ימניים.
בני המנשה מהודו עולים להתיישב דווקא בשטחי יו"ש.
וגם בבריטניה היהודים כנראה נמצאים במצוקה פוליטית מסוימת, ולפחות בתקשורת צריכים לשחרר הצהרות שלכאורה נראות שהן נגד סמוטריץ'.
אני מקבל את זה וסולח להם, בדיוק כמו שאני מקבל את וסולח ליהודי איראן שמידי פעם משחררים הצהרה נגד המשטר הציוני.
זה אותו הדבר.
הכהן, הגדרת את עצמך כ"הומניסט" באחד הדיונים פה.
שנינו נגד טרנספר של ערבים חפים מפשע בין הים לירדן.
אבל אני גם נגד טרנספר של יהודים.
מדוע אתה תומך בגירוש של יהודים משטחים ביו"ש בהם מעולם לא ישב ערבי ומעולם לא נרשמה קרקע על שמו, אך לעומת זאת לא תהיה לך שום
בעיה לבקר בשטחים שלמים בתל אביב שתושביהם יושבים על אדמות מהם גורשו ערבים?
האם כך מתנהג אדם הומניסט?
הכהן, הגיע הזמן להתבגר ולהמשיך הלאה.
בא נראה איך אנחנו פותרים את הפלונטר במקום להעמיק את הקרעים.