סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: NBA לסופש ארוך
הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 4:44 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:
דטרויט עשו את הטרייד על בחירה מספר 16 ערב הדראפט לפני הבחירה. הם העבירו ליוסטון את כריסטיאן ווד ובחירת סיבוב ראשון מוגנת מאד בתמורה לבחירה. הקטע המשעשע זה שמי שביצעה באופן ממשי את הבחירה הייתה הפורטלנד טרייל בלייזרס, שהעבירה את הבחירה עוד קודם ליוסטון. אבל סטיוארט היה לגמרי בחירה של דטרויט. הם יכלו לבחור את ביי, הם העדיפו את סטיוארט על פניו.
גם הבחירה מספר 19 הועברה לדטרויט לפני שסדיק ביי נבחר ולמעשה היה בחירה שלהם.

לא בדיוק, ווד היה אז לקראת הפיכתו לפרי אייג'נט. מה שקרה בטרייד הזה ובעקבותיו, ושכנראה גרם לך לזכור זאת כך, זה שהרוקטס העבירו לבלייזרס את קובינגטון וזה צמצם את הפיי רול שלהם לרמה שאפשרה את החתמת ווד על MLE מלא בפרי אייג'נסי שהחל כמה ימים לאחר מכן.

ואני מסכים שזה ניטפיקינג להצביע על כך שדטרויט בחרה את הייז "ישירות", בעוד שאת שאר הפרוספקטים צירפה באמצעות טריידים. ברמה האסטרטגית (ווינק, ווינק), הפיסטונס ניגשו לדראפט הזה מתוך כוונה להתחיל בנייה מחדש סביב שלושה צעירים, במקום להסתפק בעוד בחירת אמצע לוטרי שהגרילו כתוצאה ממאזנם החלש. מבחינת הערך שנתנו, קנארד היה לקראת הארכת חוזה רוקי ולכן הוחלט שזה הזמן לפדות את ערכו, זה לא שהם נתנו איזה פרוספקט צעיר במיוחד.

גם האמירה על קייד מוזרה, הוא נחשב לפרוספקט המוביל של הדראפט האחרון בלי קשר לזהות הבוחרת, כך שהחלטת הפיסטונס לבחור בו אינה מעידה בהכרח על התייאשות טוטאלית מהייז כעבור עונת רוקי בלבד. קודם כל אפשר ללכת בכיוון של בחינת השילוב ביניהם, ובמקרה הכי גרוע, לראות בבחירה של הייז עלות שקיעה ולהמשיך הלאה.

טוב, אם אתה מסכים שזה ניטפוק, הדיון נגמר. כאילו, מבחינה מהותית באמת אין הבדל בין בחירה ישירה לבחירה שאתה מוסר נכסים כדי לקבל? טוב לדעת, אעדכן את כל מה שאני יודע על "עלויות".

לא הבנתי מה מוזר באמירה על קייד, חוץ מהאפשרות שלא הבנת אותה. אני לא מתווכח שאילו לפיסטונס היתה הזדמנות, הם בכל מקרה היו בוחרים אותו. זו אפשרות שלעולם לא תעמוד למבחן. מה שאמרתי זה שהייז, שקיבל צ'אנס לא קטן במשחקים שהיה בהם כשיר, לא נראה מוכן לליגה ובמובהק פחות טוב משני הפוינט גארדס שנבחרו אחריו בדראפט שלו, והיה לפיסטונס מזל שהם בחרו ראשונים בשנה אח"כ ויכלו לסגור את פינת הרכז עם קייד.

אפשר להגיד ש"בזכות" הנפילה עם הייז הם היו מספיק גרועים לזכות בבחירה הראשונה בדראפט.
ד"א אני מאוד אוהב את פרויקט הדראפט של דה רינגר אבל עד היום לא ברור לי איך מי שאחראי על הפרויקט (קווין אוקונור?) שם את הייז כבחירה הראשונה בדראפט 2020.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 4:55 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
Hacohen כתב:
B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:
דטרויט עשו את הטרייד על בחירה מספר 16 ערב הדראפט לפני הבחירה. הם העבירו ליוסטון את כריסטיאן ווד ובחירת סיבוב ראשון מוגנת מאד בתמורה לבחירה. הקטע המשעשע זה שמי שביצעה באופן ממשי את הבחירה הייתה הפורטלנד טרייל בלייזרס, שהעבירה את הבחירה עוד קודם ליוסטון. אבל סטיוארט היה לגמרי בחירה של דטרויט. הם יכלו לבחור את ביי, הם העדיפו את סטיוארט על פניו.
גם הבחירה מספר 19 הועברה לדטרויט לפני שסדיק ביי נבחר ולמעשה היה בחירה שלהם.

לא בדיוק, ווד היה אז לקראת הפיכתו לפרי אייג'נט. מה שקרה בטרייד הזה ובעקבותיו, ושכנראה גרם לך לזכור זאת כך, זה שהרוקטס העבירו לבלייזרס את קובינגטון וזה צמצם את הפיי רול שלהם לרמה שאפשרה את החתמת ווד על MLE מלא בפרי אייג'נסי שהחל כמה ימים לאחר מכן.

ואני מסכים שזה ניטפיקינג להצביע על כך שדטרויט בחרה את הייז "ישירות", בעוד שאת שאר הפרוספקטים צירפה באמצעות טריידים. ברמה האסטרטגית (ווינק, ווינק), הפיסטונס ניגשו לדראפט הזה מתוך כוונה להתחיל בנייה מחדש סביב שלושה צעירים, במקום להסתפק בעוד בחירת אמצע לוטרי שהגרילו כתוצאה ממאזנם החלש. מבחינת הערך שנתנו, קנארד היה לקראת הארכת חוזה רוקי ולכן הוחלט שזה הזמן לפדות את ערכו, זה לא שהם נתנו איזה פרוספקט צעיר במיוחד.

גם האמירה על קייד מוזרה, הוא נחשב לפרוספקט המוביל של הדראפט האחרון בלי קשר לזהות הבוחרת, כך שהחלטת הפיסטונס לבחור בו אינה מעידה בהכרח על התייאשות טוטאלית מהייז כעבור עונת רוקי בלבד. קודם כל אפשר ללכת בכיוון של בחינת השילוב ביניהם, ובמקרה הכי גרוע, לראות בבחירה של הייז עלות שקיעה ולהמשיך הלאה.

טוב, אם אתה מסכים שזה ניטפוק, הדיון נגמר. כאילו, מבחינה מהותית באמת אין הבדל בין בחירה ישירה לבחירה שאתה מוסר נכסים כדי לקבל? טוב לדעת, אעדכן את כל מה שאני יודע על "עלויות".

לא הבנתי מה מוזר באמירה על קייד, חוץ מהאפשרות שלא הבנת אותה. אני לא מתווכח שאילו לפיסטונס היתה הזדמנות, הם בכל מקרה היו בוחרים אותו. זו אפשרות שלעולם לא תעמוד למבחן. מה שאמרתי זה שהייז, שקיבל צ'אנס לא קטן במשחקים שהיה בהם כשיר, לא נראה מוכן לליגה ובמובהק פחות טוב משני הפוינט גארדס שנבחרו אחריו בדראפט שלו, והיה לפיסטונס מזל שהם בחרו ראשונים בשנה אח"כ ויכלו לסגור את פינת הרכז עם קייד.

אפשר להגיד ש"בזכות" הנפילה עם הייז הם היו מספיק גרועים לזכות בבחירה הראשונה בדראפט.
ד"א אני מאוד אוהב את פרויקט הדראפט של דה רינגר אבל עד היום לא ברור לי איך מי שאחראי על הפרויקט (קווין אוקונור?) שם את הייז כבחירה הראשונה בדראפט 2020.

אכן אוקונור. אבדיה, אגב, במקום הרביעי.
https://nbadraft.theringer.com/2020/
מעבר לדירוגים עצמם, זה פרויקט מעניין עם חוויית משתמש נחמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 5:20 pm 
Junior

אני חושב שאוקונור ניסה להתחכם יותר מדי עם המיצוב של הייז כפרוספקט מס' 1 של מחזור 2020. הוא לא היה עושה זאת בכל מחזור, פשוט דראפט 2020 התאפיין בטופ 3 של פרוספקטים קונטרוברסליים עם הרבה סימני שאלה סביבם (ומוצדקים, במקרה של ווייזמן). אולי זה קשור גם לכך שהתפרצות הקורונה מנעה את טורניר המכללות מהפרוספקטים שיצאו למחזור זה.

הייז, כפרוספקט צעיר שהשתפשף במגוון מסגרות בינלאומיות כולל מקצועניות מול שחקנים בוגרים ומנוסים ממנו, וכנראה שגם לאור "אפקט לוקה", הפך עבור אוקונור לבחירת האפסייד המובילה במחזור. סה"כ הוא עיתונאי ספורט חביב, שללא ספק עושה את עבודתו וצופה בהמון שעות פילם של פרוספקטים, אבל לא איש מקצוע. אני מעדיף את ניתוחי הפרוספקטים של ג'ונתן טצארקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 5:22 pm 
Junior

ואפרופו מדריך הדראפט של דה רינגר, לפני כמה ימים עלתה גרסת 2022 שתעבור כמה וכמה עדכונים בשלושת החודשים הקרובים. צ'ט הומלגרן ממוצב שם, וממה שראיתי גם במקומות אחרים, כפרוספקט המוביל לבחירה הראשונה:

https://nbadraft.theringer.com/?_ga=2.2 ... 1621796640

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 5:37 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
אני חושב שאוקונור ניסה להתחכם יותר מדי עם המיצוב של הייז כפרוספקט מס' 1 של מחזור 2020. הוא לא היה עושה זאת בכל מחזור, פשוט דראפט 2020 התאפיין בטופ 3 של פרוספקטים קונטרוברסליים עם הרבה סימני שאלה סביבם (ומוצדקים, במקרה של ווייזמן). אולי זה קשור גם לכך שהתפרצות הקורונה מנעה את טורניר המכללות מהפרוספקטים שיצאו למחזור זה.

הייז, כפרוספקט צעיר שהשתפשף במגוון מסגרות בינלאומיות כולל מקצועניות מול שחקנים בוגרים ומנוסים ממנו, וכנראה שגם לאור "אפקט לוקה", הפך עבור אוקונור לבחירת האפסייד המובילה במחזור. סה"כ הוא עיתונאי ספורט חביב, שללא ספק עושה את עבודתו וצופה בהמון שעות פילם של פרוספקטים, אבל לא איש מקצוע. אני מעדיף את ניתוחי הפרוספקטים של ג'ונתן טצארקס.

לא בטוח שזה העניין, כנראה שלא, אבל יש סיכוי מסוים שהוא פשוט ניסה ליצור שיח סביב הרשימה.
הרבה פעמים ברשימות של 100 השחקנים הטובים בליגה, דוחקים איזה שחקן למטה כדי שיהיה על מה לדבר, כמעין קליק-בייט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 5:42 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:

ההסברים האלה נשמעים כמו נימוקים טובים. כרגע מי שמאד, אולי הכי, מרשים במחזור הזה זה לאמלו בול שלא שיחק מכללות והנסיון הבינ"ל שלו כלל קבוצה מעיירה ליטאית נידחת ואחוזי פח בליגה האוסטרלית. הייז שיחק בקבוצות מקצועניות רציניות ונתן מספרים יפים ביורוקאפ, אי אפשר היה לדעת מראש שאלה יהיו ההבדלים ביניהם במקצוענים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 5:55 pm 
Hall of Famer

בכל העלאה יש גם הורדה - ולשים את וויזמן "רק" חמישי בדראפט זה גם ראוי לציון (חיובי) כלשהו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 6:16 pm 
Junior

Hacohen כתב:
ההסברים האלה נשמעים כמו נימוקים טובים. כרגע מי שמאד, אולי הכי, מרשים במחזור הזה זה לאמלו בול שלא שיחק מכללות והנסיון הבינ"ל שלו כלל קבוצה מעיירה ליטאית נידחת ואחוזי פח בליגה האוסטרלית. הייז שיחק בקבוצות מקצועניות רציניות ונתן מספרים יפים ביורוקאפ, אי אפשר היה לדעת מראש שאלה יהיו ההבדלים ביניהם במקצוענים.

אלה ללא ספק גורמים עיקריים לכך שגם לאמלו, לצד ווייזמן ואדוארדס, נחשב לפרוספקט שנוי מחלוקת. אני חושב שהוא גם סבל מ"אפקט לונזו", כלומר מהאימפקט הלא מספיק מרשים של אחיו הגדול בשלוש עונותיו בליגה דאז, ובאופן כללי מנטייה מסוימת להסתכל על מפעלו של אבא לוואר בעין עקומה.

אבל אם קונטקסט מקצועי מסוים (המסגרות שבהן שיחק הפרוספקט) וסטטס בסיסיים-עד-מתקדמים (מאחוזי פח ועד למדדי win share ושאר ירקות) היו מספיקים בשביל לחזות ביצועים של פרוספקטים בליגה, אפשר היה לתת למערכות AI לעשות את העבודה. לכן אני מעריך עיתונאי NBA (כמו צזארקס וקייל ג'יי מאן שמשדר איתו) שמסתמכים גם על מבחן העין, ולכן אני חושב שאין תחליף לסקאוטינג מקצועי, כולל האפשרות להיפגש פנים אל פנים עם הפרוספקט ולהתרשם מאופיו.

בכל אופן, לא צריך להגזים עם "אי אפשר היה לדעת מראש"...לאמלו הוא טאלנט של פעם בדור, הייז נחשב לפרוספקט יותר RAW, שמה שאוקונור אהב בו היה מספר סקילז שכן החזיק בהם כבר בגילו הצעיר, כמו היכולת לקלוע שלשות בסטפ באק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 6:34 pm 
Hall of Famer

"אי אפשר היה לדעת מראש" זו עובדה, אף פעם אי אפשר לדעת מראש. להתחיל למנות כאן את מספר הפרוספקטים שחשבו ברמת ודאות גבוהה שיהיו כוכבים, ויצאו באסטים? את מספר הכוכבים שנבחרו נמוך?

בכל אופן להגיד ששחקן יורוקאפ טוב הוא יותר RAW מבחור שלא הרשים בליגה הליטאית ושבר קרשים בליגה האוסטרלית, זו עמדה מעניינת. אם כבר לאמלו היה נחשב לאחד מהפרוספקטים של המון סקילז על הנייר, אבל לך תדע איך הכל מתחבר ביחד על מגרש מקצועני. אגב, אם לאמלו היה "טאלנט של פעם בדור", הוא לא היה נבחר שלישי בדראפט שמלכתחילה נחשב לבינוני במקרה הטוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 7:21 pm 
Junior

קיליאן הייז היה (ועודנו) פרוספקט שמכדרר ומסיים רק באמצעות ידו השמאלית, מה שהופך אותו לצפוי ונוח לשמירה. זה מצחיק שאתה מביא את האפיון "שחקן יורוקאפ טוב" כאיזשהו מדד לכך שהייז לא היה RAW, כשאפילו אוקונור שהחזיק ממנו כתב he's raw in some techincal areas.

גם אם לאמלו "שבר קרשים", הוא פליימייקר ומוסר ברמות שאכן נחשבות ל"פעם בדור". זה שהוא נבחר רק שלישי זה לא הוכחה לכלום, מינסוטה שקלה אותו ברצינות בבחירה הראשונה (וכנראה היתה לוקחת אותו בה לולא הטרייד עבור ראסל כמה חודשים לפני כן, טרייד שבו הקריבה בחירת לוטרי עתידית). גם דובר על האפשרות שפילי תוותר על סימונס עבורו, מן הסתם זה נבע יותר מרצון של מינסוטה להחליף בחירה ראשונה שלא הסתמנה כסלאם דאנק ודאי בכישרון צעיר ומוכח, אבל האפשרות שפילי תלך על לאמלו בתור "פליימייקר מחשמל שלא היה בקבוצה מאז ימי אייברסון" בהחלט עלתה.

כמובן שגם היו סיבות להיות ספקניים כלפי לאמלו, בדגש על "שבירת הסלים" והיכולת בהגנה. אבל לא חושב שהיו אנשי מקצוע שבכלל ראו בלאמלו והייז פרוספקטים באותו לבל, אני חוזר ואומר שאוקונור התלהב ממנו מדי (יש לו גם פרצוף ודיבור של ילד מתלהב, צפו בסרטון שהכין על הייז ותבינו) מנקודת מוצא של "הטופ 3 של הדראפט הזה לא חזק מספיק...אדוארדס נראה כמו ברירת מחדל וכמו וויגינס הבא, ווייזמן בקושי שיחק ומאוד גולמי, מה גם שהוא סנטר לא מודרני במיוחד, לאמלו שיחק הרחק מהעין ולא היה דומיננטי מספיק בליגה של ז'לובים אוסטרליים..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 7:30 pm 
Junior

ואם להרשות לעצמי כמה טפיחות על השכם, במוק דראפט שפרסמתי כאן מיקמתי את לאמלו בבחירה הראשונה, שהעברתי לבולס בטרייד היפותטי, את הליברטון שמיני לניקס ומיד אחריו את הייז בוושינגטון...אה, ואת ביי שאם אני לא טועה הצית את כל הדיון הזה בדראפט 2020 בת'רד של מחזור משחקים, בבחירה 12 לקינגס.

בצד של הכאפות על השכם, מיקמתי את טופין בבחירה 2 (טרייד לאוקלהומה), דרדרתי את אדוארדס לבחירה 5 (הייתי סקפטי לגביו כסקורר אנוכי שלא ישחק הגנה, לא לגבי יכולות הסקורינג שלו בליגה), והחלפתי למינסוטה את הבחירה הראשונה בארון גורדון ודני אבדיה (בבחירה 4).

viewtopic.php?f=1&t=18847&hilit=%D7%93%D7%A8%D7%90%D7%A4%D7%98+2020&start=100

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 7:34 pm 
Junior

ובתגובה לפידבק שקיבלתי על אחד מהטרייד ההיפותטיים במוק, הבאתי את התיקון הבא שאפילו מוצלח יותר (הליברטון לדטרויט, הייז מדורדר עוד יותר)

B.Grant44 כתב:
ממדגם לא מייצג של התגובות עד כה, אני רואה שהטרייד המשולש של מינסוטה על הבחירה הראשונה פחות מעורר מחלוקת, אז כך היה אמור להיראות המוק ללא טרייד על הבחירה השנייה:

1. בול (לשיקאגו)
2. אדוארדס
3. ווייזמן
4. אבדיה (למינסוטה)
5. אוקונגוו (לוושינגטון)
6. פטריק וויליאמס
7. דטרויט: הליברטון
8. ניקס: טופין
9. אוקורו (לקאבס יחד עם טרוי בראון)
10. פניקס: נסמית'
11. ספרס: הייז
12. קינגס: ואסל

וכל השאר אותו דבר, רק שאורלנדו לוקחת את סאדיק ביי במקום נסמית'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 7:35 pm 
Junior

וגם חזיתי שם את הטרייד של פניקס עבור פול, רק שצירפתי את בחירה 10 (שממילא התבזבזה על ג'יילן סמית) לחבילה של רוביו ואוברה - וכמובן שקיבלתי מאטט את הפידבק "טרייד הזוי בעיניי, בדיוק מסוג המהלכים שאני לא אוהב".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 8:11 pm 
Senior

Att כתב:
B.Grant44 כתב:

לא בטוח שזה העניין, כנראה שלא, אבל יש סיכוי מסוים שהוא פשוט ניסה ליצור שיח סביב הרשימה.
הרבה פעמים ברשימות של 100 השחקנים הטובים בליגה, דוחקים איזה שחקן למטה כדי שיהיה על מה לדבר, כמעין קליק-בייט.

זה לא היה קליק-בייט, הוא באמת האמין בהייז ולא רצה לשנות את המקום הראשון שלו בגלל שהוא שנוי במחלוקת כמו שעשה ב2017. מסתבר שאז טייטום היה אצלו ראשון רוב הזמן, אבל הוא נכנע ללחץ והחליף לפולץ כי היה כזה קונצנזוס סביבו - למרות שהוא פחות האמין בו.
נתקלתי לא מזמן באיזה טקסט שאוקונור עצמו כתב על זה שהיה די מעניין, אני חושב שזה היה מאיזה שאלות ותשובות שהוא עשה בreddit. אני אחפש את זה.

בכל מקרה, הייז שומר מעולה ממש, מוסר טוב ויש לו רגעים מבריקים, אבל גם בהתחשב בכל זה ובעובדה שהוא עדיין מאוד צעיר, זה די בלתי אפשרי לראות מה אוקונור ראה בו כפרוספקט המוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 8:16 pm 
Junior

הוא ראה בו דף חלק יותר בהשוואה לשאר הפרוספקטים ממחזור הדראפט הזה. האמין שהמגרעות שלו ברות תיקון עם הזמן, בעוד שהמעלות יהיו translatable די בהתחלה. הדבר שלא הצליח לחזות כמו שצריך זה את יכולת הקליעה והסיומת, שהופכות את הייז לשחקן התקפה לא טוב מכל הטווחים כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 8:21 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
קיליאן הייז היה (ועודנו) פרוספקט שמכדרר ומסיים רק באמצעות ידו השמאלית, מה שהופך אותו לצפוי ונוח לשמירה. זה מצחיק שאתה מביא את האפיון "שחקן יורוקאפ טוב" כאיזשהו מדד לכך שהייז לא היה RAW, כשאפילו אוקונור שהחזיק ממנו כתב he's raw in some techincal areas.

גם אם לאמלו "שבר קרשים", הוא פליימייקר ומוסר ברמות שאכן נחשבות ל"פעם בדור". זה שהוא נבחר רק שלישי זה לא הוכחה לכלום, מינסוטה שקלה אותו ברצינות בבחירה הראשונה (וכנראה היתה לוקחת אותו בה לולא הטרייד עבור ראסל כמה חודשים לפני כן, טרייד שבו הקריבה בחירת לוטרי עתידית). גם דובר על האפשרות שפילי תוותר על סימונס עבורו, מן הסתם זה נבע יותר מרצון של מינסוטה להחליף בחירה ראשונה שלא הסתמנה כסלאם דאנק ודאי בכישרון צעיר ומוכח, אבל האפשרות שפילי תלך על לאמלו בתור "פליימייקר מחשמל שלא היה בקבוצה מאז ימי אייברסון" בהחלט עלתה.

כמובן שגם היו סיבות להיות ספקניים כלפי לאמלו, בדגש על "שבירת הסלים" והיכולת בהגנה. אבל לא חושב שהיו אנשי מקצוע שבכלל ראו בלאמלו והייז פרוספקטים באותו לבל, אני חוזר ואומר שאוקונור התלהב ממנו מדי (יש לו גם פרצוף ודיבור של ילד מתלהב, צפו בסרטון שהכין על הייז ותבינו) מנקודת מוצא של "הטופ 3 של הדראפט הזה לא חזק מספיק...אדוארדס נראה כמו ברירת מחדל וכמו וויגינס הבא, ווייזמן בקושי שיחק ומאוד גולמי, מה גם שהוא סנטר לא מודרני במיוחד, לאמלו שיחק הרחק מהעין ולא היה דומיננטי מספיק בליגה של ז'לובים אוסטרליים..."

אז לקיליאן הייז יש רק יד שמאל ולאמלו בול קלע ב27% מהשדה בליגה הליטאית ו38% בליגה האוסטרלית. בכל מקרה היורוקאפ הוא במת כדורסל מקצוענית מכובדת, ולהיות בגיל 18-19 שחקן של 12.8 נקודות ב39% לשלוש ו91% מהקו, 6.2 אסיסטים וחטיפה וחצי למשחק על הבמה הזאת, זו רמת מוכנות יחסית גבוהה ובטח לא מנבא לאיך שהייז נראה בNBA. נהפוך הוא, אם בנתונים האלה הוא עוד נחשב לפוטנציאל התפתחות משמעותי, זה רק מסביר למה היתה סביבו כזו התלהבות.

לגבי לאמלו, אני מת עליו אז הויכוח קצת מגוחך, ובכל זאת אתה תמיד מצליח לשלוף את הטיעון ההזוי ביותר שאפשר. "זה שהוא נבחר שלישי זה לא הוכחה, כי שקלו אותו". אה, שקלו. יופי. אבל בחרו שלישי. מתחת לג'יימס וייזמן. אז מה הבעיה פשוט להגיד את הדברים כמו שהם, שלאמלו היה פוטנציאל מעניין בזכות הגודל ויכולת המסירה, אבל גם חשבו שהוא מאד יתקשה התקפית ולא יכול לשמור על קונוס, ולכן הוא נבחר שלישי בדראפט בינוני ולא ראשון מהדהד כמו "הכשרון של פעם בדור" שהוא אמור היה להיות? חוץ מזה, שמה זה אומר בכלל "נחשב לכשרון של פעם בדור", זו מלכתחילה הגזמה פרועה ביותר, לברון הוא כשרון של פעם בדור, על ויגינס דיברו כתיכוניסט בתור לברון 2 ובמכללות ירדה ממנו ההתלהבות, בכל זאת נבחר ראשון והפך להיות שחקן NBA בינוני-פלוס.

ואולי האוקונור הזה הוא ילד מתלהב (ואתה, כמובן, ממש הפוך ממנו ובגלל זה מרים לעצמך כבר 3 הודעות ברצף), אבל הציטוט שלו שהבאת דווקא מעלה מאד את המניות שלו. אדוארדס באמת היה בחירה ראשונה של ברירת מחדל ונראה בפועל כמו ויגינס הבא, ווייזמן באמת בקושי משחק ומאד גולמי ולא סנטר מורדני במיוחד, ורק לאמלו הפתעה לטובה. שהוא ללא שום ספק הפתעה, אני אשמח לראות מי חזה שתוך 2 עונות בליגה הוא יהיה אולסטאר ויוביל קבוצה לסף פלייאוף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 8:32 pm 
Junior

לאמלו הושווה, בין היתר, לג'ייסון וויליאמס - זה בהחלט כישרון של פעם בדור. אני מדבר על כישרון טהור של שליטה בכדור ומסירה, כישרון הפליימייקר הדגול. לא צריך ללכת להיפרבולות כמו לברון בשביל לנסות לסתור אותי.

לא חושב שהעליתי שום טיעון הזוי, אלא עניתי בענייניות לאמירה פשטנית שלך - "הוא לא כישרון של פעם בדור, אחרת לא היה נבחר רק שלישי". אותו דבר אפשר להגיד על האיש שבחר בו, אחד מייקל ג'ורדן P:

הווריורס גם הם בחרו בפרוספקט בכיר אחר על פניו משיקולים של פיט, שבינתיים לפחות פוגעים בהם.

אני מרים לעצמי (וגם מוריד לעצמי על הבחירות השגויות) כאן בת'רד זניח, שבמקרה עוסק כרגע בדראפט 2020. לא ידעתי שאני עומד כמושא לדיון באותו מישור כמו אוקונור, שמקבל במה רחבה ונפוצה קצת יותר, בה הוא השתמש כדי למקם את הייז ראשון בביג בורד שלו. לא הבאתי ציטוט שלו, אגב...הבאתי הלך רוח ספקולטיבי ששמתי במירכאות כפולות כדי לשייך אותן לתודעתו של אוקונור. תלמד קצת הבנת הנקרא וסימני פיסוק לפני שאתה מגיב לי בפעם הבאה D:

אגב, בין הצרפתי שמגיע לארה"ב לראשונה בחייו ובין האמריקאי, אומנם מילניאלי שכבר קיבל כמה מכוניות יוקרה בחייו הצעירים ומנפנף בהן באינסטגרם שלו, אבל הספיק לשחק בליטא ובאוסטרליה כך שהפך לקוסמופוליטי, תמיד אעדיף את השני...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 8:58 pm 
Junior

אגב, כתבתי במוק ההוא על לאמלו: "פליימייקר כמוהו יכול להביא לטרנספורמציה משמעותית אצל הבולס, הן מבחינת תפוקת הצעירים שהוא יפעיל והן מבחינת הפרנצ'ייז עצמו ואוהדיו - אני לא בא להשוות אותו לג'ורדן כמובן, אבל תיזכרו בסצנות של הריקוד האחרון שמדברות על ההתלהבות שהגעתו של ג'ורדן יצרה בעיר. "

לדעתי זה די שווה ערך לתחזית של אולסטאר שמוביל את קבוצתו לפלייאוף כסופמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 9:27 pm 
Junior

בקשר לסאטורנסקי, הוא מהווה חידוש בקשר לשחקנים שמשחקים עם אבדיה כי הוא שחקן הגנה טוב. מה שהשתנה בין המשחקים הקודמים הגרועים של אבדיה לשיפור שלו ושל הקבוצה לאחרונה זה אאל"ט (כי לא ראיתי את הכמה משחקים האחרונים) זה שאבדיה וסאטורנסקי סוף סוף משחקים ביחד, מה שנותן לויזאגדס כוח הגנתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 20, 2022 9:29 pm 
Junior

לא הסברתי את עצמי טוב: בהתחלה הוא היה משחק עם סאטורנסקי על המשבצת של אבדיה, הוא שחקן הגנה, הוא שחקן הגנה, אז כחד יחליף את השני. רק בשניים-שלושה משחקים האחרונים נפל לו האסימון לשחק איתם *ביחד*

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:04 am 
Sophomore

תשמעו אני מאד מתרשם מג'יילן סמית שאינדיאנה הביאו מפיניקס.
חבל שפיניקס לא היתה יותר סבלנות כלפיו. הוא עדיף על ביומבו, ואולי אפילו היה עדיף לתת לו במה לפני גאוויל מגי.
ב 15 משחקים באינדיאנה הוא נותן מספרים יפים מאד.
לא מדברים עליו כמו שמדברים על אבדיה, אבל תכלס הם די באותו גיל, וכאשר הוא מקבל את הדקות הוא הרבה יותר טוב מדני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:27 am 
Hall of Famer

מי זה "מדברים"
לא בדיוק חסרים שחקנים צעירים שיותר טובים מדני (אם כי חלקם טכנית קצת יותר מבוגרים ממנו, גם אם הם כרגע רוקים - לא שזה כה חשוב...)

בארץ יש בועה עצומה (גם בקרב חובבי כדורסל אגב) כאילו דני הוא עדיין איזה משהו מיוחד
בפועל כמעט לכל מדינת כדורסל נורמלית באירופה יש שחקן טוב יותר

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 3:27 am 
Senior

הלוואי שהיה לי את רמת הבטחון העצמי של פוקושבסקי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:43 am 
Senior

ehud כתב:
תשמעו אני מאד מתרשם מג'יילן סמית שאינדיאנה הביאו מפיניקס.
חבל שפיניקס לא היתה יותר סבלנות כלפיו. הוא עדיף על ביומבו, ואולי אפילו היה עדיף לתת לו במה לפני גאוויל מגי.
ב 15 משחקים באינדיאנה הוא נותן מספרים יפים מאד.
לא מדברים עליו כמו שמדברים על אבדיה, אבל תכלס הם די באותו גיל, וכאשר הוא מקבל את הדקות הוא הרבה יותר טוב מדני.

המהירות שבה פיניקס ויתרו עליו באמת מוזרה, בעיקר כי נראה שהוא כן שחקן לא רע, אולי היו שם דברים שאנחנו לא רואים.

אינדיאנה לכאורה עשו עסקה טובה והשיגו אותו תמורת כלום, אבל לפי מה שהבנתי הוא עבר עם הזכויות של הקבוצה הבוחרת עליו. בגלל שפיניקס דחו את אופציית הקבוצה עליו, לא רק שהוא הופך לשחקן חופשי בלתי מוגבל בקיץ, אלא שלקבוצה שלו (בזמנו פיניקס, אבל עכשיו אינדיאנה) אסור להציע לו יותר מאשר הQO (אאז"נ). כלומר, למרות שאינדיאנה עזרה לו להוכיח את עצמו ולשקם את הקריירה דווקא הם יוכלו להציע לו פחות מכל שאר קבוצות הליגה וככל הנראה לא יוכלו להשאיר אותו.
מצב מוזר מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 12:35 pm 
Junior

stavs כתב:
המהירות שבה פיניקס ויתרו עליו באמת מוזרה, בעיקר כי נראה שהוא כן שחקן לא רע, אולי היו שם דברים שאנחנו לא רואים.

אינדיאנה לכאורה עשו עסקה טובה והשיגו אותו תמורת כלום, אבל לפי מה שהבנתי הוא עבר עם הזכויות של הקבוצה הבוחרת עליו. בגלל שפיניקס דחו את אופציית הקבוצה עליו, לא רק שהוא הופך לשחקן חופשי בלתי מוגבל בקיץ, אלא שלקבוצה שלו (בזמנו פיניקס, אבל עכשיו אינדיאנה) אסור להציע לו יותר מאשר הQO (אאז"נ). כלומר, למרות שאינדיאנה עזרה לו להוכיח את עצמו ולשקם את הקריירה דווקא הם יוכלו להציע לו פחות מכל שאר קבוצות הליגה וככל הנראה לא יוכלו להשאיר אותו.
מצב מוזר מאוד.

לפי המקורות ברשת, סמית עבר לאינדיאנה עם "זכויות הבירד המוקדמות" שלו, מתוקף זה ששיחק כבר שתי עונות באותה קבוצה (כלומר, על אותו חוזה).
Using this exception, a team can re-sign its own free agent for either 175% of his salary the previous season, or the NBA's average salary, whichever is greater.

כך שאינדיאנה בהחלט תוכל להשאיר את סמית, רק שלא יהיה לה יתרון תחרותי משמעותי מבחינת האמצעים הכלכליים. אבל אנחנו מדברים כאן על ג'יילן סמית, שעם כל הכבוד ליכולת שהוא מפגין העונה, כנראה שלא יחוזר ע"י אף קבוצה כיותר מבאק אפ ולכן גם ירוויח בהתאם. היתרון שאינדיאנה קיבלה מהטרייד עבור סמית (שבו קיבלה גם בחירת סיבוב שני עתידית וסה"כ ויתרה על טוריי קרייג), הוא לבחון מקרוב אותו ואת מידת התאמתו לקבוצה כבר עכשיו, ואולי גם לזכות בהעדפתו כפרי אייג'נט.

וזה לא שרק הם עזרו לו להוכיח את עצמו ולשקם את הקריירה, היו לסמית כמה משחקים טובים גם במדי הסאנס העונה, כשהתפנו עבורו דקות עקב פציעות ובידודי קורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה