סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 8:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קנייבסקי
הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 1:28 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
עשיתי פעם איזשהו פרוייקט עם כל מיני פרופסורים לפיזיקה ומתמטיקה וכל מיני דברים אחרים כאלו עם מספרים, הוא נגיד ככה, אם הם הדוג' לאנשים חכמים אז אנשים חכמים זה דבר מאד טיפש.
(וספציפית נדב שנרב אכן קצת אוויל, פיזיקאי או לא, גמרא או לא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 2:08 am 
Sophomore

אהוד לא טענתי שלימודי גמרא אינם מחדדים את השכל, להיפך. עדיין לפי הבנתי המעטה ביהדות המורכבות האניטלקטואלית בלימודי תורה רחוקה מאד מהמורכבות במדעים מסוימים. כמו כן אני מכיר מתמטיקאים דתיים מצויינים (גם נוצרים) אני מתקשה להאמין שהדת הפכה אותם לחכמים. להפך יש הרבה יותר מדענים חילוניים מצליחים מדתיים.

ערן לא יודע עם מי עבדת. תואר פרופסור לא בהכרח ממקם אותך ברמה הכי גבוהה בתחומך, יש הבדלים ניכרים בין פרופסורים שונים. מלבד זאת יש אנשים שמבריקים בתחום צר יש אנשים שיכולתם מופגנת ביותר מתחום אחד. לטעמי האישי אומן למשל, שהוא מתמטיקאי מאד מוערך, מדבר הרבה שטויות וחמור מכך הוא מתיימר להצדיק אותם בטיעונים מתמטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 7:35 am 
Hall of Famer

נדב שנרב אליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 9:12 am 
Hall of Famer

הסטייפלער מזכיר לי תמיד את סטיפלר מאמריקן פאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 9:14 am 
מנהל פורום

Ketchup כתב:
אהוד לא טענתי שלימודי גמרא אינם מחדדים את השכל, להיפך. עדיין לפי הבנתי המעטה ביהדות המורכבות האניטלקטואלית בלימודי תורה רחוקה מאד מהמורכבות במדעים מסוימים. כמו כן אני מכיר מתמטיקאים דתיים מצויינים (גם נוצרים) אני מתקשה להאמין שהדת הפכה אותם לחכמים. להפך יש הרבה יותר מדענים חילוניים מצליחים מדתיים.

ערן לא יודע עם מי עבדת. תואר פרופסור לא בהכרח ממקם אותך ברמה הכי גבוהה בתחומך, יש הבדלים ניכרים בין פרופסורים שונים. מלבד זאת יש אנשים שמבריקים בתחום צר יש אנשים שיכולתם מופגנת ביותר מתחום אחד. לטעמי האישי אומן למשל, שהוא מתמטיקאי מאד מוערך, מדבר הרבה שטויות וחמור מכך הוא מתיימר להצדיק אותם בטיעונים מתמטים.

נו, זו בדיוק הנקודה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:05 am 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
עשיתי פעם איזשהו פרוייקט עם כל מיני פרופסורים לפיזיקה ומתמטיקה וכל מיני דברים אחרים כאלו עם מספרים, הוא נגיד ככה, אם הם הדוג' לאנשים חכמים אז אנשים חכמים זה דבר מאד טיפש.
(וספציפית נדב שנרב אכן קצת אוויל, פיזיקאי או לא, גמרא או לא)

אם פרופסורים לפיזיקה ומתמטיקה הם אנשים טיפשים, ובנוסף אני זוכר שגם אמרת שהכרת לפחות שבעה בוגרי ישיבות הקו והם היו "האנשים הטיפשיים שהכרתי בחיי".
תוכל לתת כמה דוגמאות לאנשים שהם חכמים למיטב שיפוטך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:10 am 
מנהל פורום

אורן בס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:12 am 
מנהל פורום

אבל לא אמרתי שפרופ' לפיזיקה ומתמטיקה הם טיפשים. אמרתי שפרופ' לפיזיקה ומתמטיקה זה לא אומר חכמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:31 am 
Sophomore

ערן, אני מסכים איתך. אבל מה שאני לא מסכים היא הטענה שגדולי תורה בהכרח היו מסוגלים להצליח במדעים אם הם רק היו רוצים. מתמטיקאים טובים יש להם יכולת לוגית גבוהה ויש להם שפה טובה לדיונים לוגים. אבל לא תמיד יש להם את הכישורים להבין את ההתנהגות של אנשים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 10:33 am 
מנהל פורום

אני כמובן איתך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 21, 2022 12:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Hacohen כתב:
stpsg כתב:
לא מבין חצי דבר בנושא, אבל הערות:
1. ״הסטייפלער״ זה כינוי מדהים, אני לגמרי רואה את זה ככינוי לראפר או שחקן אן בי איי
2. קטשופ - למה אתה כותב ״רמביים״ ולא רמב״ם כמו כולנו? יש סיבה מיוחדת? התקלקלו המרכאות? זה מוזר
3. נדב - הבנו שאתה לא אוהב אותו, אבל די עם הקללות, בחיאת

אני לא מקלל אותו. מצטער אם זה לא נעים, אבל אני חושב שעוד יותר לא נעים מה שהטרול הזה עושה. לציטוט מהודעתו האחרונה: "צ'ארלס, חשוב שאתה תבין את הנושא הזה, משום שאתה נראה לי חי על פלנטה אחרת, והגיע הזמן שנתחת על כדור הארץ ותפתח איזה דף גמרא".

לא טרול?

עזוב, ההודעה הזו עשתה לי את הבוקר ;;-)))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 24, 2022 1:35 am 
Junior

אני יכול לומר בתור מהנדס תכנה (מעל עשור בתחום) שגם למד בישיבה 6 שנים, תואר ראשון ושני בהנדסה זה קשה. תכנות זה קשה. ראש מערך הגנה אוירית בצה"ל לשעבר, תא"ל בן עזרא בעל 4 תארים במדעים מדויקים בפיזיקה חשמל מתמטיקה וכו , את הראשון עשה מהצד תוך כדי לימוד בישיבה והאחרים תוך כדי שירות צבאי כעתודאי, מעיד שפיזיקה זה קשה מאוד. פגשתי אותו ואת אחיו הסאל"ים המדענים בצבא. אבל ללמוד גמרא בעיון ברמה הגבוהה ביותר זה הדבר הכי קשה שהוא עשה. גם גאוני גאונים מתקשים לפצח איך סוגיות רבות סבוכות עם שיטות ראשונים מורכבות מסתדרות אחת עם השניה, את הסברות והיסודות ששוזרות היטב הכל, ואיך מקרים בדיני ממונות משתלבים עם תירוצי התוס בכל המסכתות ולהשליך לחיי המעשה ביוםיום בעשרות מקרים שבאים לפתחך יוםיום. ממאות אלפי יהודים שפנו אליו לאורך חייו. זה הרב קנייבסקי, הרב עובדיה, הרב אלישיב ושאר גדולי הדור. זה בא אחרי עמל של עשרות שנים לימוד עיון בגמרא דרך ספרי הפוסקים הראשונים והאחרונים. הרב קנייבסקי למד בעיון את כל השס בבלי ירושלמי,בית יוסף ושו"ע ורמב"ם כל שנה. זה משהו שאפילו 1 מ100 אלף מהציבור הלמדני לא הצליח לעשות כל חייו, בכמות או באיכות והם משקיעים בזה את מירב חייהם וכוחותיהם משחר ילדותם עד זקנה. הוא למד מהחזון איש והסטייפלר והעתיק השמועה הלאה.

מבחינתכם זה יכול להיות פחות מסופר שחמטאי, מבחינת מיליוני יהודים זה משפיע על הדברים הכי חשובים וקריטיים בחיים, כל צעד ושעל בחיים למעשה.

ואם זה לא מובן, הטענה שכל זה בזבוז זמן עצום שלו ושל מיליוני היהודים הללו היום ולאורך הדורות חשובה כקליפת השום, הם הרי אומרים בדיוק אותו הדבר על מליוני החילונים שלדעתם מכלים את זמנם לריק וגרוע מכך, אז מה הטענה שווה יותר מזריקת בוץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 24, 2022 9:14 am 
Hall of Famer

ובכן, זה נורא פשוט.

אם לימוד התורה של קנייבסקי כוון להלכה למעשה, הוא היה חשוב כקליפת השום כי אין לו שום פסק שקידם משהו בחברה האנושית.

אם לימוד התורה של קנייבסקי כוון כדי להקנות לו זכויות לעולם הבא, הוא היה חשוב כקליפת השום כי אין עולם הבא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 24, 2022 12:32 pm 
Senior

אני לא חושב שיש ספק שלימוד גמרא הוא קשה. למדו איתי בטכניון סטודנטים מצטיינים שאמרו שהוא קשה יותר מלימודי פיזיקה.
העניין הוא שבסופו של דבר מדובר בלימודי משפטים. אולי עם עוד כמה דרגות סיבוך אבל משפטים. לימודי משפטים יכולים להיות קשים ולא חסרים אנשים שזכו להערכה רבה בציבור החילוני בזכות בקיאותם הגדולה במשפטים אבל זה באמת לא יותר מזה.

כמובן, יכול מי שירצה לראות בהן קדושה אבל לפחות בעיני זה די מצחיק למצוא קדושה בעיסוק בשאלה אם מחיצה תלויה על בור מים שבין שתי חצרות צריכה להיות מחוברת מלמטה או מלמעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 24, 2022 4:23 pm 
Junior

תומר, לימודי משפטים? בעוד כמה דרגות סיבוך? מצוין. יש לא מעט משפטנים גאונים. לפחות מוערכים ככאלה. על זו היתה התמיהה -מה מיוחד ב"לשנן" תלמוד. לא שזה מעניין, ולא בגלל גאונותו הגיעו ללויה מאות אלפים. ולא באתי לשכנע בקדושה של משהו

נדב, מבחינתך לא קידם ולדעתך חשוב כקליפת השום. מבחינת מיליונים אחרים של יהודים 30+ הספרים שהוא כתב מעניינים ומקדמים אותם אישית הרבה יותר מספרים שאתה קורא. גם אם אין בהם חידושים הלכתיים "מקדמי אנושות". וממתי הלכה צריכה לקדם משהו בחברה האנושית מלבד לדעת מה ההלכה? בשביל קידום אנושות יש רפאל, אלביט , סיסקו.

ממתי זה מדד לרב או שופט או אפילו מהנדס מוצלח?
ובכלל, רב שנותן שירות למאות אלפי יהודים שבאו לפתחו לשירותי דת במהלך 60 שנה אמור להיות מאוד מוערך בעיני כל אזרח. זה אמור להיות לא פחות משמעותי מעורך דין שנתן שירות למאות אלפים בחייו (ללא עלות..?) גם אם אין לו שום "קידום אנושות" באמתחתו. נטו נתינת שירות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 24, 2022 4:56 pm 
Sophomore

תומר כתב:

כמובן, יכול מי שירצה לראות בהן קדושה אבל לפחות בעיני זה די מצחיק למצוא קדושה בעיסוק בשאלה אם מחיצה תלויה על בור מים שבין שתי חצרות צריכה להיות מחוברת מלמטה או מלמעלה.

יש לזה כמה תשובות :

א. את רוב הסוגיות כן אפשר לקשר לעניינים שנראים רלוונטיים הן מבחינת גשמיות והן מבחינות רוחניות.

ב. לגבי סוגיות שבכל זאת נראות טרחניות או "לא קשורות לקדושה".
יש לא מעט נושאים גם בטופ של הטופ של העיסוק האנושי (לוגיקה/מתמטיקה/פיזיקה) שהם בפועל חסרי משמעות.
ובכל זאת יש עניין לעסוק בהם, משום שעצם העיסוק בהם מרחיב את יכולת החשיבה של האדם (שכלו של האדם נהיה כלי גדול יותר). אז יכול להיות שהקדושה של הסוגיות הללו נובעת מזה ששכלו של הלומד יתחדד כדי להכיר יותר טוב את דברים אחרים, (כמובן שלא כדאי ללמוד רק לצורך חידוד השכל), ואז גם הסוגיות הללו הופכות לקדושות.

ג. אנחנו סומכים על אבותינו שגם אם לנו לא ברור בשום אופן איפה הקדושה פה, עצם העיסוק בטקסט שמבחינתנו הינו אלוקי, הוא קדוש.

ד. יכול להיות שיש קדושה שאנחנו לא מבינים. אמר הרבי מקוצק :
"בשום פנים לא הייתי רוצה לעבוד אלוקים כזה, שדרכיו יהיו מובנים על פי שכל של כל בן תמותה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 24, 2022 5:52 pm 
Hall of Famer

ד'. תשאיר אותם באפילה. זאת הדרך הכי טובה לשלוט בהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 24, 2022 7:23 pm 
Hall of Famer

"נוהל רב חיים", או למה בבני ברק מתחילים לפחד מנפילות טילים, או עוד הוכחה לכך שיהא לימוד התורה קשה או ווטאבר-זו פאקינג חברה פרימיטיבית: https://www.ynet.co.il/judaism/article/rk37wnvg9

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה