סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 9:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 8:24 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לא ראיתי הרבה סנוקר בשנה האחרונה, וההפסד המטומטם של מארק וויליאמס בחצי גמר המאסטרס עלה לי העצבים מספיק כדי להפסיק להתעניין לזמן מה, עד ההפסד המטומטם הבא שלו לפני כמה שבועות נגד רוני באליפות הטור. כמה הפועל אפשר להיות, בנאדם? אז לא תכננתי לכתוב, אבל אחרי הפוסט האחרון של כפיר שיניתי את דעתי.

העונה התאפיינה בחזרה הדרגתית לשגרה, עם קהל מלא וטורנירים בגרמניה ובטורקיה, אם כי עדיין לא בסקוטלנד משום מה. לא היה שחקן אחד ששלט בסבב כמו בשנה שעברה. שערוריות - לא משהו, ליאנג וונבו הסיני הטמפרמנטי הושעה אחרי שהורשע בעבירת אלימות, רוב מילקינס הוותיק הצליח להשתכר עד אובדן הכרה באיזה אירוע גאלה בטורקיה וכמעט מיד אחרי לזכות בטורניר דירוג ראשון בקריירה בגיברלטר. שניהם לא יהיו באליפות העולם.

תאריכים: 16/4-2/5, היכל הקרוסיבל בשפילד. 500 אלף פאונד למנצח.
שידורים: יורוספורט ו-BBC. מינוי ל-Eurosport Player לחודש עולה בערך 30 ש"ח, VPN אנגלי מאפשר לצפות בחינם בהכל דרך BBC red button.
מעקב: אליסף דעואל נותן כרגיל עבודה בטוויטר וב-ynet.

פייבוריטים, לפי אתרי ההימורים:
ניל רוברטסון 10/3
ג'אד טראמפ 5/1
רוני אוסאליבן 11/2
מארק סלבי 15/2
ג'ון היגינס 12/1
קיירן ווילסון 16/1
ז'או ז'ינטונג 20/1

נפלו במוקדמות: גריים דוט (אלוף 2006, שגם עשה במוקדמות ברייק של 147), קן דוהרטי (אלוף 1997), ג'ימי ווייט, אלי קרטר, ג'ו פרי, גארי ווילסון, ריקי וולדן, רייאן דיי, מרקו פו שלא שיחק שנתיים. סטיבן הנדרי, שחזר לסבב עם כרטיס חופשי, לא נרשם בכלל למוקדמות ואולי בכך מגיע לקיצו הקאמבק שלו, שהיה די מיותר ומביך.

שווה לתפוס בסיבוב הראשון (הטוב מ-19, שני סשנים):
אוסאליבן - גילברט: שבת 16:30, ראשון 16:30
מרפי - מגוויר: שבת 21:00, ראשון 21:00
ווילסון - דינג: רביעי 12:00, רביעי 21:00
ברסל - נופון: רביעי 21:00, חמישי 15:00

מארק סלבי (1) - ג'יימי ג'ונס (37): אלוף העולם המכהן והמדורג ראשון במה שנראה כמו משחק חימום עבורו, אבל זה לא המצב. סלבי חוזר מחודשיים הפסקה עקב בעיות אישיות, וקשה לדעת באיזה כושר הוא וכמה הוא מוכן נפשית לשבועיים האלה. ג'ונס שחקן בינוני אך מנוסה, היו לו בעבר בעיות רציניות משלו כולל השעיה מהסבב אבל זו כבר הופעה חמישית שלו באליפות העולם. לא בוחר כאן פייבוריט.

יאן בינגטאו (16) - כריס ווייקלין (62): בשנה שעברה כולם היו בטוחים שבינגטאו הוא הדבר הגדול הבא, היורש של דינג, הסיני הראשון שיזכה באליפות העולם. שחקן בן 18 עם יכולות טקטיות של דינוזאור מהאייטיז. זה אולי עוד יקרה, אבל היתה לו עונה מאכזבת, והגמר היחיד אליו הגיע נגמר בתבוסה מדהימה, 9-0, לכוכב הסיני הגדול הבא אליו נגיע בהמשך. כמו בשנה שעברה, ווייקלין עבר שלושה סיבובי מוקדמות כדי להעפיל, אבל הוא עדיין נובאדי.

בארי הוקינס (9) - ג'קסון פייג' (90): פייג', וולשי מבטיח בן 20, בהופעת בכורה, ואני לא חושב שהוא יכול היה לקבל הגרלה קשה יותר מהוקינס האפור והמנוסה. זה יהיה 7-10 כזה, שלרגעים יהיה צמוד, מתישהו הוקינס ייראה שביר ומבולבל מול סנצ'ורי מרהיב של פייג' אבל לא, אין סיכוי.

מארק וויליאמס (8) - מייקל ווייט (A): הנה עוד שני וולשים. ווייט היה מין פייג' כזה לא מזמן, אבל הישג השיא שלו נותר אותו רבע-גמר קרוסיבל לפני כמעט עשור ולטורניר הוא מגיע כחובבן אחרי שעבר ארבעה סיבובי מוקדמות. מארק לקח השנה טורניר אחד, היה צריך לקחת את גם את המאסטרס וממשיך לשחק אותה פנסיונר משוטט שרוצה שיניחו לו לשחק גולף. ההגרלה האירה לו פנים, הוא פייבוריט לפחות בשני הסיבובים הראשונים ואולי בכל הרבע העליון.

קיירן ווילסון (5) - דינג ז'ונווי (29): אחד מההיילייטס של הסיבוב הראשון. לווילסון היתה עונה חלשה למדי אבל זה קורה, הוא שחקן צמרת ויישאר כזה בשנים הבאות. דינג נראה כמי שמשקיע את עיקר זמנו במועדון שלו (שמנקז אליו את כל הכשרונות הסיניים) ויש משהו כמעט נוסטלגי בלצפות בו משחק - אבל הוא רק בן 35 ובפעם האחרונה שהוא נאלץ לעבור מוקדמות וכולם חשבו שזהו זה, ב-2016, ניצת בו משהו שלקח אותו עד הפסד בגמר. הגרלה נוראית לשני הצדדים.

סטיוארט בינגהם (12) - ליו האושיאן (64): גם בינגהם היה שנה שעברה בסיטואציה של נפילה מהטופ-16 למוקדמות, וגם אצלו התוצאה היתה טורניר אדיר שהסתיים כמעט בשחזור הסנסציה מ-2015. למרות עונה לא יציבה, הסטטוס שלו לא בסכנה ואין סיבה לחשוב שהוא יתקשה בסיבוב הראשון.

אנתוני מקגיל (13) - ליאם הייפילד (43): מקגיל הוא הסוס-השחור בכל אליפות-עולם, שאיכשהו מצליח למשוך אליו גם משחקים מעניינים וקצת שערוריות. השאלה הגדולה איתו תמיד היא איפה השיערות הג'ינג'יות שלו יהיו - על הראש, על הפנים, גם וגם או בכלל לא, אף פעם אי-אפשר לדעת. ליאם הייפילד מסתובב כבר עשור בסבב מבלי לפרוץ.

ג'אד טראמפ (4) - חוסיין ופאי (18): משחק מעניין. טראמפ כאילו טיפה מיצה, אחרי עונה היסטורית שהסתיימה במפח-נפש בקרוסיבל הגיעה עונה די בינונית בסטנדרטים שלו וירידה בדירוג. ופאי, איראני, זכה העונה בשוט-אאוט (טורניר של משחקים של פריים אחד) ועבורו זו פעם ראשונה באליפות. הוא כמעט ניצח את טראמפ בטורניר בוויילס. ופאי התראיין לפני כמה ימים ואמר שרוני אוסאליבן מזיק למשחק בגישתו השלילית והמזלזלת, וצריך לפרוש. זה מן הסתם ניסיון למשוך תשומת לב, אולי הוא קיבל ייעוץ תקשורתי משייח' הברזל, אבל ופאי חי באנגליה כמה שנים וקלט את החיבה המקומית לקצת banter.

ניל רוברטסון (3) - אשלי היוגיל (77): אני חושש שרוברטסון השחצן, הבכיין הבלתי-נסבל הוא הפייבוריט השנה. זכה באליפות הטור ובמאסטרס, ניצל את הסטגנציה של טראמפ והתמוטטות העצבים של סלבי והשאיר אבק לשאר הסבב. מעניין מה יהיה התירוץ שלו הפעם, בטח משהו על זה שהמשחקים ארוכים מדי וצריך לקצר. היוגיל בהופעת בכורה, עבר את מרטין גולד בדרך אבל יסתפק בלגנוב כמה פריימים.

ג'ק ליסאווסקי (14) - מת'יו סטיבנס (55): גם זה יכול להיות משחק מעניין. סטיבנס ממש בשלהי הקריירה המבאסת שלו, נראה טוב במוקדמות והעיף את אלי קרטר, על הדרך עלה למקום השמיני בהיסטוריה של הופעות בקרוסיבל. כמה עוד אפשר לכתוב שליסאווסקי מוכשר? כי הוא מוכשר ומהנה מאוד לצפייה אבל בזמן שחברו הקרוב טראמפ כבר בפאזה של שעמום מניצחונות וזכיות, הבנאדם לא פורץ וגם מחזיק בכמה רגעי לוזריות מכובדים. הוא אמור להיות פייבוריט גמור במשחק הזה, אבל אני לא משוכנע.

לוקה ברסל (11) - נופון סאנגקאם (38): באיחור קל של עשור בדיוק, ברסל הבלגי פרץ השנה בשבועיים של סנוקר אדיר באמצע העונה, שהביאו לו גמר UK וזכיה באליפות סקוטלנד (שהתקיימה, כאמור, לא בסקוטלנד) על הראש של היגינס מיד אחריה. אח"כ הוא התקרר, אבל לפני כמה שבועות ניצח את טראמפ באליפות הטור. די מדהים לחשוב על זה אבל הוא מעולם לא ניצח משחק בשפילד, תמיד עף בסיבוב הראשון. נופון, חזיר הבר התאילנדי החביב עלי מאוד, נעדר מהאליפות הקודמת (אחרי הפסד מרגש לסלבי ב-2020) בגלל קורונה ולא הצליח להתקדם העונה. אני די בעד שניהם ולא ממש אופתע אם נופון יעבור.

ג'ון היגינס (6) - תפצ'איה און-נו (53): התנגשות סגנונות, היגינס הטקטיקן והמחושב, חסר הפחד ומלך הקאמבקים מול השולף המהיר במזרח. שום סימן להיחלשות מהצד של היגינס (מלבד קריסה לא אופיינית לפני שבוע וחצי, בגמר טורניר הטור, מיתרון 4-9 להפסד 10-9 לרוברטסון), תפצ'איה מסיים עונה גרועה אבל נראה בכושר מעולה במוקדמות, כולל ארבעה סנצ'וריז בניצחון על מאט סלט. אם היגינס לא ישליט את הטרור המנטלי שלו על המשחק הזה, יכול להתפתח פה משהו מעניין.

ז'או ז'ינטונג (9) - ג'יימי קלארק (66): זו היתה השנה של ז'ינטונג, שחקן סיני שכבר היה די מוכר בסבב אבל פרץ בפתאומיות עם הזכייה המדהימה באליפות בריטניה, ובהמשך באליפות גרמניה. הדיח את בינגטאו מסטטוס הסיני המוביל וטוב שכך, כי הוא פי אלף יותר התקפי ומעניין. עדיין צריך להתבסס ולהראות יציבות כי לפעמים נדמה שהוא יכול להישרף מהר ולחזור לאנונימיות. הגרלה די נוחה לשני הצדדים, ג'יימי קלארק משחק עם הרבה לב אבל לא מאוד מוכשר.

שון מרפי (10) - סטיבן מגוויר (40): באיזו שנה אנחנו? וואו, מגוויר התרסק בדירוג. מרפי הוא הפיינליסט מהשנה שעברה אבל קשה לומר שהוא פייבוריט כאן, שניהם מאוד לא יציבים בשנים האחרונות. יש ביניהם גם קצת היסטוריה של דם רע. מגוויר אמר היום שהוא חושב שצריך להעביר את אליפות העולם לאלכסנדרה פאלאס בלונדון, ואחרי הטירוף שהיה שם במאסטרס האחרון קשה לומר שאין משהו בדבריו. אבל לך תזיז את האנגלים, ועוד את הסוג האנאלי של חובבי הסנוקר, ממסורת של 45 שנה.

מארק אלן (15) - סקוט דונלדסון (49): שני שחקנים עם ענייני רקע, אלן עם נפשו הסוערת, אופרת הסבון המשפחתית ובעיות המשקל, ודונלדסון שחטף איזו תגובה רעה לחיסון קורונה. מצד שני, לאלן היתה עונה בהחלט טובה מבחינת הישגים, אפילו לקח את טורניר הבית שלו בבלפסט ויש לו הזדמנות מעניינת לקפוץ בדירוג בעונה הבאה.

רוני אוסאליבן (2) - דיוויד גילברט (19): אחלה משחק, בלי ספק הכי מעניין בסיבוב הראשון. גילברט פתח את העונה בזכייה בטורניר והמשיך לגלות יציבות לאורכה, אבל נפל בדירוג בגלל העונה הקודמת שבה הוא היה נוראי ונאלץ לעבור שני סיבובי מוקדמות. רוני מסיים עונה יציבה וטובה בסה"כ כאשר הוא לרגע במקום הראשון בעולם (שני בטורניר, כי האלוף המכהן תמיד ראשון), והמאזן ביניהם היסטורית הוא 0-7 לטובתו, אז מן הסתם הוא פייבוריט. יצר קצת אקשן לקראת הטורניר עם התבטאויות מבדרות על המיאוס שלו מה-Numpties, שזה... עדיף פשוט לצפות: https://www.youtube.com/watch?v=VLop79w ... rJovanovic

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 14, 2022 9:16 pm 
Hall of Famer

,תודה רבה. הרבה שמות מפעם..
אני כהרגלי, מעדיף את סלבי ומרק ווליאמס. חבל שהם משחקים באותו בראקט. אם לא הם, אז אולי באמת ליסאווסקי, שכל פעם שראיתי מאד אהבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 12:32 pm 
Junior

שואל ברצינות - איך אפשר להעדיף את סלבי? שחקן רובוטי, כמו רואה חשבון ממש מוצלח רק בסנוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 15, 2022 2:55 pm 
Hall of Famer

גם אהבתי את דוט, שהוא כמו סלבי אבל עוד יותר . לא יודע, אני מאד מעריך גאונות הגנתית וסלבי גם נראה אחלה בן אדם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 16, 2022 3:19 am 
Junior

וואי וואי, כל כך שמח שאתה השקעת ועשית את הסקירה הזו, כי אחרת אני הייתי כותב וזה לא היה מתקרב אפילו לרמה הזו.

איך אני אוהב את אליפות העולם!

ראיתי לא מעט סנוקר השנה, ואם הייתי צריך להמר על זוכה, הייתי שם את הז'יטונים על ז'ינטונג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 12:47 am 
Junior

אז מה היה לנו בסיבוב הראשון.
בעיקר מעט מאד הפתעות...

ג'קסון פייג' בהופעת הבכורה שלו, שולח פרחים לxalmon שלא נתן לו (בצדק) שום סיכוי מול בארי הוקינס. היום הוא כבר פגש בסיבוב השני את המנטור שלו מרק ויליאמס שניגב איתו את התחת בסשן הראשון עם סנוקר מדהים.

המפגשים שסומנו כמעניינים, אכן היו כאלו.
וילסון הדיח את דינג 10-8 אחרי קרב מאד צמוד, וכך עשה גם סטיבן מגווייר לשון מרפי בסוג של הפתעה...

המדורג השלישי שהודח הוא לוקה בראסל הבלגי, שאחרי עונה מצוינת שלו, לא ממש הגיע לאליפות, וחטף בראש מנופון סאנגקאם התאילנדי החביב.

הסיבוב השני כבר התחיל היום כאמור...
מארק ויליאמס שיחק באמת מעולה היום בדרבי וולשי שני ברציפות עבורו. הלוואי שיוכל לשמר את הרמה הזו גם הלאה.
לאור מיעוט ההפתעות יש לא מעט מפגשים מעניינים בלי פייבוריט ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 12:02 pm 
Sophomore

לו"ז לסיבוב השני (הטוב מ-25, שלושה סשנים):
https://livescores.worldsnookerdata.com ... nship-2022

מארק סלבי (1) - יאן בינגטאו (16):
סלבי היה בסדר בסיבוב הראשון נגד ג'ונס, פתח טוב ונחלש, נראה קצת לחוץ. יאן היה טוב נגד ווייקלין, ואחרי הראיון נשאל במסיבת העיתונאים האם סלבי הוא מבחינתו מודל לחיקוי, שחקן מוערץ וענה במבט של גועל וזעזוע - לא, לא, לא. עכשיו, יאן לא דובר יותר מכמה מילים באנגלית והשאלה נשאלה במאתיים קמ"ש, ברור שהוא לא הבין אותה, אבל זה עדיין היה מצחיק.
שני שחקנים משעממים. מהמר על ניצחון של יאן, 13-9.

מארק וויליאמס (8) - ג'קסון פייג' (90):
וויליאמס נראה בינתיים כשחקן הטוב בטורניר, אחרי שהביס ללא תנאי את בן-ארצו ווייט ועומד לעשות את אותו הדבר לפייג' הצעיר, גם הוא וולשי ואף חבר קרוב של וויליאמס, שרואה בו כמין בן נוסף. המשחק הזה כבר התחיל וכמו בסיבוב הראשון וויליאמס פתח בשבעה פריימים רצופים, כולל סנצ'וריז וקליעות מדהימות. הפיקנטריה לקראת המשחק עוררה בו את יצר ההטרלה, ואחרי שפרשנים שונים (בעיקר סטיבן הנדרי) העירו שכדאי שפייג' יתפוס מרחק עד המשחק, וויליאמס התחיל להעלות תמונות משותפות שלהם משחקים קלפים, בינגו, שותים ביחד ומשוטטים בשפילד, כשבכל ציוץ הוא שואל - זה בסדר שאנחנו מהמרים על כסף כשאנחנו משחקים זה נגד זה ביום חמישי? זה בסדר שאנחנו יושבים ביחד בחדר הלבשה לפני המשחק? האווירה הנעימה נמשכה כאשר בפריים הראשון במשחק פייג' פתח עם הברייק-אוף ההגנתי שוויליאמס השתמש בו כדי לעצבן את כולם לפני שנתיים, כולם צחקו צחוק בריא ואז וויליאמס מחק את החיוך והתחיל לפרק שולחן אחרי שולחן.
המשחק הזה גמור, כבר עכשיו 1-7 וגם זה בנס. ייגמר 3-13 והסשן האחרון (הערב) יבוטל.

קיירן ווילסון (5) - סטיוארט בינגהם (12):
המשחק בין ווילסון לדינג היה צמוד ואיכותי כצפוי, דינג התחיל חזק, ווילסון הגיב כמו שהוא יודע ומשם שני השחקנים החליפו מהלומות, דינג פספס הזדמנות פז לקראת הסיום להוביל 9-8. נראה שהוא בעצמו כבר השלים עם הדעיכה וחבל כי יש לו עוד שנים טובות לתת. בינגהם ניצח בקלות את המשחק שלו.
שני אנשים לא מעניינים אבל פייטרים גדולים על השולחן. שווה לתפוס את הסשן השלישי, יש לי תחושה שזה יהיה צמוד עד הסוף.

ג'אד טראמפ (4) - אנתוני מקגיל (13):
טראמפ השלים את העבודה מול ופאי למרות שנראה כבוי לפרקים. מקגיל לא שיחק טוב מול הייפילד ונזקק לקצת מזל כדי לגמור עניין.
קרב בין סגנונות. טראמפ בהפצצות מרחוק, מקגיל בסייפטי מחושב וזהיר. נשמע קצת מוזר לומר את זה על משחק שבו נלחמים נגד השולחן, אבל מי שישלוט בקצב ינצח - כלומר, אם טראמפ יבנה יתרון משמעותי בסשן הראשון הוא יכול לעבור בקלות, אם זה ילך צמוד מקגיל עדיף. לא מהמר פה על הפתעה, טראמפ יעלה, בעיקר בגלל שאי-אפשר היום לנצח משחקים בלי ברייקים גדולים.

ניל רוברטסון (3) - ג'ק ליסאווסקי (14):
ליסאווסקי נראה עצבני וחסר בטחון מול סטיבנס, ששיחק היטב וחזר שוב ושוב מפיגור אבל בסוף פיקשש הזדמנות לנצח, בהיותו הלוזר הנצחי שהוא. רוברטסון התחיל לאט את המשחק שלו נגד היוגיל אבל לקח חמישה פריימים רצופים, ואז עוד שלושה בפתיחת הסשן השני, והשיג ניצחון קל כולל ארבעה סנצ'וריז. עדיין פייבוריט לזכייה.
המשחק הזה הוא שחזור של האליפות הקודמת, וכמו אז זה יסתיים 9-13 לרוברטסון. ליסאווסקי לא מספיק חזק מנטלית והוא יישבר מתישהו.

ג'ון היגינס (6) - נופון סאנגקאם (38):
די ציפיתי שנופון יעבור את ברסל, שפשוט לא בנוי לקרוסיבל, לא יעזור כלום. קצת חוסר מזל ואיזו הפרעה מהקהל והוא פשוט מתקפל. נופון שלט במשחק הזה כמעט בלי עוררין, והסגנון האמיץ והאופטימי שלו יעמוד למבחן מול המומחה בהסרת תקווה משחקנים כאלה, היגינס, שעשה בערך את זה לתאילנדי השני בסבב, און-נו. זה לא הלך בקלות והראיון אחרי המשחק גילה היגינס לחוץ וחסר-השראה משהו.
אחלה משחק. נופון נראה בשל יותר מאשר לפני שנתיים, אז הוא נפל בסיבוב השני רק בדיסיידר מול שחקן דומה, סלבי. לדעתי זה שלו.

ז'או ז'ינטונג (9) - סטיבן מגוויר (40):
טוב, ז'ינטונג נראה פשוט קטלני נגד קלארק וההגרלה מאירה לו פנים. מגוויר לא נראה מי יודע מה נגד מרפי, שבעצמו היה עסוק לשדר משחקים אחרים ב-BBC בבוקר המשחק שלו (!) ואף במהלכו (!!) ולמרבה השמחה עף. מגוויר החליף מקל לקראת המשחק הזה, ממייפל לאש, די חריג ששחקן מחליף מקל במהלך תחרות. רוב השחקנים משחקים עם 2-3 מקלות במשך כל הקריירה שלהם, מגוויר החליף 6-7 העונה. שני השחקנים האלה פרצו בזכייה באליפות בריטניה, וכשמגוויר זכה ב-2004 רוני אוסאליבן אמר עליו שהוא ישלוט בענף במשך שנים. לתשומת ליבו של ז'ינטונג.
המשחק הזה כבר התחיל, מגוויר מוביל 5-3. לא חושב שראיתי אותו אי-פעם מרוכז כ"כ, בפריימים האחרונים הוא הקדיש לכל מכה תשומת-לב של דיסיידר בגמר. קשה לי מאוד להאמין שהוא יצליח להתמיד בזה, שבענו אכזבות ממנו. ז'ינטונג משחק בלי מאמץ ולדעתי נראה את מגוויר נופל מנטלית בהמשך.

רוני אוסאליבן (2) - מארק אלן (15):
מארק אלן פרץ לתודעה עם ניצחון על רוני בסיבוב השני באליפות לפני 13 שנה, ומאז ניצח אותו עוד כמה פעמים. בעונת הקורונה היה ביניהם גם איזה פיצוצון, באשמת רוני בלבד, ושניהם התעסקו בעבר די הרבה בקשיים המנטליים שלהם סביב המשחק. שניהם ניצחו בקלות בסיבוב הראשון, חשבתי שגילברט יקשה על רוני יותר אבל הוא נראה מרוכז ונינוח, גם אלן די שייט. האם רוני בדרך להשוות את שיא הזכיות של הנדרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 12:47 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עוד מישהו רואה את יאן בינגטאו - סלבי? איכשהו הצלחתי להישאר ער בפריים הארוך בתולדות האליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 24, 2022 1:02 am 
Junior

ואם היה צריך להמר איזה שיא יישבר במפגש בין סלבי ליאן בינגטאו.... אז הרי לכם, הפריים הארוך בהיסטוריית 45 השנה של אליפויות העולם - 85 דקות ו22 שניות, כולל רגע ממש קורע שבו שניהם עצרו ורצו להשתין באמצע הפריים...
זה היה בפריים ה22 ובינגטאו לקח אותו ובמהירות גם את הבא ושוב אלוף העולם לא מצליח להגן על התואר....

בינגטאו מול ויליאמס ברבע הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 25, 2022 1:14 pm 
Sophomore

יום של הכרעות בסיבוב השני.

שני משחקים צמודים ורותחים:
15:00 - בינגהם שלט כל הדרך אבל ווילסון לקח את שלושת הפריימים האחרונים, והיה לא רחוק מברייק של 147 באחרון. 8-8.
21:00 - ליסאווסקי בכושר מטורף מוביל מול רוברטסון שמסרב לשחק סייפטי, 7-9 שהיה צריך להיות 6-10. פתוח לגמרי.

שני משחקים גמורים:
15:00 - נופון החזיק מעמד סשן אחד מול היגינס, חגג בסיומו במצב של 4-4, אז היגינס took it personally ודרס אותו בסשן השני. 5-11 כרגע.
21:00 - טראמפ ומקגיל התבחבשו בפריימים איטיים וקשים, אבל גם כאן התחזית שלי כשלה - טראמפ דווקא הסתדר יפה בסגנון הזה וברח בסוף ליתרון 6-10. שני הפריימים האחרונים הכריעו את המשחק.

עריכה - בינגהם החליט להרוג את המשחק הכי צמוד שהיה וברח ליתרון 8-12 בהפסקה, כשבדרך גם הוא מפספס מקסימום. אפילו נופון פספס אדום אחרון בדרך ל-147. אחרי שסיים להפסיד (7-13) הוא ירד לקידה עמוקה בפני המנצח וכמעט לקח להיגינס את היד, מעביר בצופים הבריטים רעד של קרינג' פוסט-קולוניאליסטי. מה יהיה? לא נקבל איזה אירוע מעניין באליפות הזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 12:33 am 
Sophomore

גם שאר השטויות שכתבתי מתבדות: מקגיל חזר לתמונה מול טראמפ עם רצף של קליעות בלתי-אפשריות אבל לא הצליח לקחת את המשחק לדיסיידר, ליסאווסקי החטיא ירוק פשוט בפריים ה-23 אבל התאושש ודווקא רוברטסון החטיא כדורים לא קשים במיוחד והודח, למרות ברייק מקסימום של 147 בדרך. ערב מושלם של סנוקר, אחרי האכזבה של אחה"צ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 12:51 am 
מנהל פורום

פיספסתי את המקסימום של רוברטסון אבל גם השאר היה כיפי מאוד ואני מאוד אוהב את ליזווסקי ממה שראיתי ממנו. חבל שהיגינס יקרע אותו לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 7:21 am 
Junior

דווקא בערב לא ראיתי... :(

דיסיידר ראשון באליפות בשלב יחסית מאוחר...
סחתיין על ליסווסקי, לא חשבתי שיש בו את השקט להפוך 12-11 ל12-13 מול רוברטסון בשלב כזה. ואיזה כיף שרוברטסון בחוץ. עכשיו רק נשאר להיפטר מהיגינס...

עוד משהו מעניין שאני לא יודע אם קרה אי פעם (ואין לי כוח לבדוק) - 5 שחקנים ברבע גמר אליפות העולם מעל גיל 40...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 11:09 am 
Sophomore

מעניין כמה מעט שחקנים השיגו 147 בקרוסיבל. תו'רברן היה הראשון ב-83', אחריו ג'ימי ווייט ב-92', ואז הנדרי ואוסאליבן בברייק הגדול בהיסטוריה של הסנוקר. מלבדם, עד לפני שנתיים הרשימה הזאת מנתה עוד רק את וויליאמס ואלי קרטר. בין המקסימום האחרון של הנדרי, רגע לפני שפרש ב-12' ועד הראשון של היגינס ב-20' - לא היה אף אחד.

היומיים הקרובים הם שיא הטורניר בעיניי. ארבעה משחקים מעולים (בכולם יש פייבוריט אבל רק רוני לדעתי באנקר) משוחקים בשלושה סשנים, הטוב מ-25, עדיין בקונפיגורציה הקלסטרופובית של שני שולחנות ומחיצה ביניהם.

היום בבוקר ובערב, מחר אחה"צ: וויליאמס - בינגטאו (וויליאמס פייבוריט ביחס של 4/5), אוסאליבן - מגוויר (אוסאליבן 1/5)
היום אחה"צ, מחר בבוקר ובערב: טראמפ - בינגהם (טראמפ 4/9), היגינס - ליסאווסקי (היגינס 5/11)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 11:48 am 
Senior

אני לא באמת מבין משהו בסנוקר אבל אתמול ראיתי את המשחק של ליסובסקי (איך כותבים באמת?) שהוא אחד השמות שדווקא לא הכרתי.
אולי זו הטיית המשחק הבודד אבל בעיני הוא נראה כשרון על. הכניס כמה כדורים מרשימים ברמה שאנשים לא האמינו. מצד שני הוא כנראה נופל על טעויות של חוסר ריכוז (כמו עם הכדור הירוק שהוזכר כאן).
מה הסיכויים שלו להגיע לטופ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 11:52 am 
Senior

בגדול אני בעד כל שחקן שמאלי תמיד אז קדימה ליסאווסקי, אם כי באופן מוזר הדבר היחיד בעולם שאני עושה ביד ימין זה לשחק סנוקר/פול (באופן גרוע כמובן, אולי כי מסיבה לא ברורה התחלתי לשחק ביד ימין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 1:16 pm 
Sophomore

3/8 מהשחקנים ברבע הגמר הם שמאליים. ליסאווסקי עצמו מחליף ידיים פה ושם, אם כי לא תמיד בהצלחה מרובה.

תומר כתב:
אני לא באמת מבין משהו בסנוקר אבל אתמול ראיתי את המשחק של ליסובסקי (איך כותבים באמת?) שהוא אחד השמות שדווקא לא הכרתי.
אולי זו הטיית המשחק הבודד אבל בעיני הוא נראה כשרון על. הכניס כמה כדורים מרשימים ברמה שאנשים לא האמינו. מצד שני הוא כנראה נופל על טעויות של חוסר ריכוז (כמו עם הכדור הירוק שהוזכר כאן).
מה הסיכויים שלו להגיע לטופ? 

סבא שלו אוקראיני, והוא גם ביקש (וסורב) לעלות עם דגל אוקראינה צמוד לדש המקטורן - כך שאני מניח שההגייה המקורית היא ליסובסקי. ההמרה לאנגלית כרגיל מעקמת את המקור, אבל אני משתדל להיצמד להגיית שמות לפי ניסוח בעליהם, גם אם התוצאה היא תועבה פונטית כמו טומיק או ספאגנולו.

הוא שחקן בעל חוש התקפי מדהים, וכשהוא בכושר קליעה אי-אפשר להשאיר לו שום כדור פתוח. אני גם לא חושב שהוא חלש טקטית, הוא התמודד יפה מאוד אתמול עם פריימים קשים. הבעיה היא שכמו שחקנים אינסטינקטיביים אחרים - למשל לוקה ברסל או בעבר טוני דראגו - אין לו רוטינות התנהגותיות שהוא יכול להסתמך עליהן בימים שבהם הקואורדינציה עין-יד פחות עובדת. שחקנים כמו סלבי, היגינס, נופון, ישמרו תמיד על אותה טכניקה קבועה, בעיקר כאמצעי לשמירה על ריכוז. אפילו מארק וויליאמס מתנסה באיזו עמידת מוצא פינגווינית כזו לאחרונה ומקפיד לעמוד בקו אחד מעל המכה שהוא מתכנן להכות. המומחה מספר אחת לדברים האלה היה פיטר אבדון, שיכולת הריכוז הפסיכית שלו הביאה אותו לזכייה באליפות ולניצחונות על רוני אוסאליבן שהתשגע ממנו לגמרי (יחד עם כל הצופים). ליסאווסקי תמיד היה פרוע יותר, אבל כנראה שהוא הבין שזו לא הדרך לתארים ולכן הוא שכר לאחרונה כמאמן אישי את... פיטר אבדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 4:20 pm 
מנהל פורום

kfir כתב:
עוד משהו מעניין שאני לא יודע אם קרה אי פעם (ואין לי כוח לבדוק) - 5 שחקנים ברבע גמר אליפות העולם מעל גיל 40...

וסיכוי לגמרי סביר (נדרשת רק הפתעה של בינגהם מול טראמפ) לחצי גמר שכולו 40+. וגם לי אין כח לבדוק אבל אני ממש אופתע אם זה קרה אי פעם אפילו באיזשהו ספורט אחר כולל שח וברידג'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 4:21 pm 
מנהל פורום

ליזווסקי (סליחה התרגלתי) נראה לי בעיקר חדש יחסית, אני בכל אופן שמעתי את השם שלו לראשונה שנה שעברה כשהוא פגש את טראמפ באיזשהו גמר אאל"ט (אם הבנתי נכון הם גם חברים טובים ומתאמנים יחד). ואיכשהו סנוקר זה משחק שלוקח שנים לרכוש בו ניסיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 10:31 pm 
Junior

ראובן כתב:
kfir כתב:

וסיכוי לגמרי סביר (נדרשת רק הפתעה של בינגהם מול טראמפ) לחצי גמר שכולו 40+. וגם לי אין כח לבדוק אבל אני ממש אופתע אם זה קרה אי פעם אפילו באיזשהו ספורט אחר כולל שח וברידג'.

2 מ-4 כבר יש לנו עם נצחון קל של רוני על מגווייר ומהפך על מהפך של ויליאמס מול בינגטאו, מהובלה 6-2 לפיגור 10-8 לנצחון 13-11....

בדיקה קלה החזירה אותי ל1978, האליפות האחרונה של רוי רירדון ששלט לגמרי בשנות ה70 עם 6 אליפויות.
הזכיה שלו בגיל 45 וקצת היא שיא שלא נשבר עד היום.
באליפות ההיא היו אמנם רק 3 שחקנים מעל 40 ברבע הגמר, אבל שלושתם עלו לחצי וקבעו שיא שיישבר רק אם החבורה של מחזור 92 תחזיק מעמד עוד אי אלו שנים...
סכום הגילאים בחצי הגמר ההוא היה 196!!, כי יחד עם רירדון, עלו עוד שניים בגילאי 28 ו48, שזה סביר... אבל גם עוד בחור צעיר בשם פרד דייויס שהיה אז כמעט בן 65 :shock: , וגם זה כמובן שיא עבור חצי גמר אליפות עולם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 11:25 pm 
Junior

טראמפ דופק לנו את ההיסטוריה, וחוזר באופן פנומנלי מ5-8 ל13-8 מול בינגהאם.

טראמפ בכלל התלבט אם להגיע לאליפות, אחרי שנה מאכזבת ותחושה שהוא זקוק להפסקה מוקדמת... אני מניח שהוא לא מצטער עכשיו...
הוא חמוד והכל, אבל אני ממש מאחל לו להפסיד בחצי, פשוט כי הוא פוגש את מארק ויליאמס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 11:42 pm 
Senior

ועכשיו ליסובסקי מצמצם ל 11-10 למרות סדרה של טעויות מסמרות שיער שלו כולל פספוס של מכה די פשוטה על הצהוב.

שתי תובנות מהאליפות הזו:
1. בינגהאם מאוד מזכיר לי את דוקטור איוול
2. סנוקר הוא כנראה אחד המשחקים עם הפערים הגדולים ביותר (שאינם מתבססים על נתונים פיסיים) בין שחקנים בטופ לחובבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 28, 2022 1:03 am 
Sophomore

החטאה אחת, שוברת-לב, יותר מדי. 12-13, היגינס בגמר.

מראיינים את השניים ב-BBC דקה אחרי סיום המשחק. ליסאווסקי נראה מרוסק מן הסתם, אבל היגינס בקושי מצליח לחבר משפט ולשלוט בסוגרים, נחנק ודומע. הוא לא שמח או מתרגש מאוד, זו פשוט נפילת מתח אדירה.
אחרי זה היגינס מגיע לאולפן ביורוספורט ומתיישב ליד חברו הטוב אלן מקמאנוס ויחד הם חוצבים בניב הגלזגואי הדומה לאנגלית, ואם קודם היה קשה להבין אותו בגלל מצבו הנפשי, עכשיו כשהוא יותר נינוח חרצובות לשונו משתחררות הישר לתוך הגולגולות של הצופים. אני מדמיין את השדר של יורוספורט בפולנית מזיע בנסיונו לתרגם את תאונת העיצורים המכתשיים שמותזים שם. "משפטים שלמים לא הבנתי!".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 28, 2022 2:00 am 
Hall of Famer

אנגלית היא שפה מדהימה ,בכך שהרבה יותר קשה להבין המון native speakers (סקוטים, אירים, קוקנים, הודים לפעמים, דרום אפריקאים לפעמים, אוסטרלים לפעמים וכו' וכו') מאשר את רוב הלא נייטיבס (במיוחד אירופאים, שאותם בדרך כלל מאד נוח להבין באנגלית. אסיאתים הם סיפור אחר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 28, 2022 4:57 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
ועכשיו ליסובסקי מצמצם ל 11-10 למרות סדרה של טעויות מסמרות שיער שלו כולל פספוס של מכה די פשוטה על הצהוב.

שתי תובנות מהאליפות הזו:
1. בינגהאם מאוד מזכיר לי את דוקטור איוול
2. סנוקר הוא כנראה אחד המשחקים עם הפערים הגדולים ביותר (שאינם מתבססים על נתונים פיסיים) בין שחקנים בטופ לחובבים

לא יודע, אני חושב שכנראה יש מאות, אם לא אלפי אנשים שיכולים לתת סנצ'ורי פה ושם. אני בספק אם יש הרבה שחקנים שיכולים לשחק סייפטי כמו הטופ, אבל ברייק בילדינג, אני מאמין שהיכולת הזאת קיימת אצל רבים (בתנאים סטריליים כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ראי שעל הקיר ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה