סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 9:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מאי 15, 2022 12:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אכן נראה שהנסיון הרוסי לכתר את כל הכוח האוקראיני בדונבאס נכשל. הם היו בתנופה גדולה באזור איזיום, מה שהיה אמור להיות החלק הצפוני של מלקחי הכיתור, אבל אחרי שהצליחו ליצור שם ראש גשר החזית שם נעצרה, ואכן הם עכשיו בסכנה של תקיפה מהעורף או ניתוק קווי האספקה אם האוקראינים יצליחו לנצל את ההצלחה באזור חרקיב, כפי שכתבתי. בדרום הם ניסו לתקוף בנקודה מסויימת ממזרח לז'פוריז'יה, ואחרי שהצליחו לפרוץ למרחק מסויים האוקראינים הביאו תגבורות שהתפנו מאזור קייב וסגרו אותם גם שם.
לכן עכשיו הרוסים מנסים כיתור יותר קטן, של הכוחות האוקראינים הכי קדמיים באזור, בשתי עיירות סמוכות שנקראות סברודונייצק וליסיצ'נסק. בחלק הצפוני של המלקחיים הרוסים צריכים לצלוח נהר שנמצא שם, הם עשו כמה נסיונות ועד עכשיו נכשלו באופן מוחלט כולל איבוד של מספר כלי גישור ועשרות טנקים ורק"ם; מדרום לעיירות האלה הם הצליחו לפרוץ את הקווים האוקראינים באזור עיירה שנקראת פופאסנה ולהתקדם משם קצת צפונה, שם המצב כרגע מסוכן ולא יציב עבור האוקראינים. אולי עכשיו הם יוכלו לפנות חלק מהכוחות באזור חרקיב ולתגבר שם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2022 2:22 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
Shiver כתב:
באירוע משמעותי נוסף, הרוסים הקימו גשר כדי לחצות את הנהר הרחב בBilohorivka במזרח המדינה, והאוקראינים הפציצו את כל האיזור ונראה לפי הצילומים שעשרות כלי רכב ומשוריינים נפגעו.

אתמול התפרסם שגדוד רובאים שלם הושמד באירוע הזה וההערכות מדברות על כ-400 הרוגים, בנוסף עשרות פצועים וכ-80 כלי רק"מ שהושמדו.
התקיפה הייתה בעיקר עם תותחי ארטילריה מסוג הוביצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2022 3:08 pm 
Junior

מצאתי מקור מידע שמפרט על מקור החיילים הרוסיים ההרוגים. אני לא שולט גדול בגיאוגרפיה של רוסיה, אבל יש שם הרבה כפריים ממחוזות נידחים, דגסטאנים וכו'. לא מצאתי אחד אפילו מהערים הגדולות. מישהו יכול להסביר את זה?

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2022 3:25 pm 
Freshman

החתול יובב כתב:
מצאתי מקור מידע שמפרט על מקור החיילים הרוסיים ההרוגים. אני לא שולט גדול בגיאוגרפיה של רוסיה, אבל יש שם הרבה כפריים ממחוזות נידחים, דגסטאנים וכו'. לא מצאתי אחד אפילו מהערים הגדולות. מישהו יכול להסביר את זה?

נקודה חשובה וזאת כנראה חלק מהסיבה שכמות ההרוגים עוברת שם כרגע ללא תגובה משמעותית.
בפריפריה הצבא הוא בין האופציות הבודדות להתקדם בחיים ורוב חיילי הקבע ברוסיה הם משם. לגבי סדירים, כנ״ל - קל מאוד לצאת מחובת שירות ברוסיה בעזרת שוחד או בעזרת קבלה לאוניברסיטה, וזה משאיר בעיקר את אלה שאין להם את הדברים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 16, 2022 3:58 pm 
Hall of Famer

זה גם זה, וגם העובדה שמחאה בפריפריה הרוסית הרחוקה זה דבר שמטריד את השלטונות הרבה פחות ממחאות בערים הגדולות, שהן גם יותר קוסמופוליטיות ואנשים יותר יודעים שם מה קורה באמת. אם יתחילו אנשים צעירים מהערים הגדולות למות במאות ואלפים זה לא יהיה משהו שהשלטונות יוכלו להשתיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 17, 2022 11:36 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

שוב פעם רוסיה השניה סובלת עבור רוסיה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 17, 2022 1:36 pm 
Sophomore

במערב טוענים שכל הכוחות הרוסיים בחרקיב ובפרברי העיר השנייה בגודלה באוקראינה נסוגו.2 הערים היחידות בידי הרוסים כרגע הם חרסון ומוריאפוןל
https://mobile.mako.co.il/news-world/uk ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 18, 2022 8:54 am 
Hall of Famer

העיר חרקיב לא הייתה אף פעם בידי הרוסים. הם היו סביבה במצור והפגיזו אותה, האוקראינים העיפו מסביבתה כמעט את כולם אבל עדיין נשאר כוח קטן במין רצועה על הגבול.
לגבי מריופול, נראה שסיפור אזובסטאל הסתיים. האוקראינים הנותרים נכנעו והובלו לאזורי הבדלנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 18, 2022 12:42 pm 
Sophomore

תסריט אופטימי יחסית : נניח שפוטין מכריז תוך חודשים ספורים על "סיום המבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה.
המבצע מסתיים בזה שחלקים מדרום ומזרח אוקראינה נשארים בידי הרוסים והוא מבחינתו מספח אותם לרוסיה.
מבחינתו הכל מסתיים, וכן אין לחימה נגד באזורים הכבושים משום שהוא זרק משם את מי שלא רוצה להיות תחת שלטון רוסי.

השאלה שמעניינת אותי היא מה העולם עושה עכשיו עם רוסיה - מחרימים אותם לנצח או משהו בסגנו או שאיכשהו פשוט יקבלו את זה שהעסק גמור?

*חשוב לי להדגיש שאיני נוקט שום עמדה בנושא שכן איני מבין בסכסוכים במזרח אירופה. כמובן שבאופן כללי אני בעד להתנהג באופן כמה שיותר מוסרי ואני בעד שלום כלל עולמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 18, 2022 1:43 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ehud כתב:
תסריט אופטימי יחסית : נניח שפוטין מכריז תוך חודשים ספורים על "סיום המבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה.
המבצע מסתיים בזה שחלקים מדרום ומזרח אוקראינה נשארים בידי הרוסים והוא מבחינתו מספח אותם לרוסיה.
מבחינתו הכל מסתיים, וכן אין לחימה נגד באזורים הכבושים משום שהוא זרק משם את מי שלא רוצה להיות תחת שלטון רוסי.

השאלה שמעניינת אותי היא מה העולם עושה עכשיו עם רוסיה - מחרימים אותם לנצח או משהו בסגנו או שאיכשהו פשוט יקבלו את זה שהעסק גמור?

*חשוב לי להדגיש שאיני נוקט שום עמדה בנושא שכן איני מבין בסכסוכים במזרח אירופה. כמובן שבאופן כללי אני בעד להתנהג באופן כמה שיותר מוסרי ואני בעד שלום כלל עולמי.

כשאתה כותב שאתה בעד שלום כלל עולמי, מה אתה מוכן לעשות בשביל להשיג אותו? לדוגמא האם היית מוכן להחליף שטחים כדי לסיים סכסוך ארוך שנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 18, 2022 2:01 pm 
Hall of Famer

תעשו שניכם טובה, get a room.

לענייננו, היום ראיתי וידאו שממחיש עוד יותר את המחדל האוקראיני שאיפשר את כיבוש הדרום בכזו קלות. זה אפילו יותר גרוע משחשבתי.
מתברר שקרים מחובר למיינלנד האוקראיני בסך הכל בשתי דרכים - כביש אחד במערב שמגיע לגדה הדרומית של הדנייפר מול חרסון, וגשר אחד במזרח שמגיע ישירות למליטופול ומתפצל מזרחה לאורך החוף, לברדיאנסק ומריופול.
בנוסף, ברגע שהגעת לגדת הדנייפר מול חרסון, יש שני גשרים שרק דרכם אפשר לחצות אותו - אחד ישירות לתוך חרסון, ואחד מזרחה משם ליד אותה תעלת מים לקרים, שהייתה אחד היעדים הראשונים במעלה של הרוסים.
אף אחד מהגשרים האלה לא פוצץ. אף אחד מהכבישים האלה לא מוקש. למה? איזה הסבר הגיוני בעולם יש לזה?
הרוסים עברו עליהם ללא התנגדות כמו בתהלוכה, ולמעט מריופול כבשו את כל האזור כולל חרסון ומליטופול ללא קרב של ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2022 12:52 pm 
מנהל פורום

לגבי הגשרים, קראתי איזושהיא פרשנות שנתנה 2 סיבות אפשריות:
1. גשר זו מטרה מאוד קשה לפוצץ מרחוק (לא על ידי מיקוש מראש).
2. אוקראינה בכוונה השאירו את הגשרים כי זה יגרום לרוסים לרתק לשם כוחות הגנה גדולים ונ"מ כדי לא לאבד אותם בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2022 12:56 pm 
מנהל פורום

אז מפעל אזבסטל במאריופול נפל לידי הרוסים.
מדובר בקומפלקס מפעלים ענק של כ-4 קמ"ר שהוקם עוד בתקופת המלחמה הקרה, ויש בו בונקרים אטומיים, מבוכי מנהרות ותערובת צינורות ברזל של עיר אוטופית.
אלפי אזרחים ברחו לשם מהעיר בתקווה להסתתר, ובנוסף מאות רבות מלוחמי גדוד אזוב התבצרו שם. התנאים היו קשים, עם מעט מאוד מים, אוכל ותחמושת, כאשר המתחם סופג הפצצות כבדות לאורך כל היום.
לאחר מצור שנמשך כמה חודשים, הכוחות החליטו להיכנע. הרוסים שלחו את מאות החיילים שנשבו למחנות שבויים ואפילו מאיימים שישפטו אותם כפושעים נאצים, בעוד האוקראינים רואים בהם גיבורים לאומיים וסמל ההתנגדות לכיבוש הרוסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2022 2:01 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
מדובר בקומפלקס מפעלים ענק של כ-4 קמ"ר שהוקם עוד בתקופת המלחמה הקרה, ויש בו בונקרים אטומיים, מבוכי מנהרות ותערובת צינורות ברזל של עיר אוטופית.
אלפי אזרחים ברחו לשם מהעיר בתקווה להסתתר, ובנוסף מאות רבות מלוחמי גדוד אזוב התבצרו שם. התנאים היו קשים, עם מעט מאוד מים, אוכל ותחמושת, כאשר המתחם סופג הפצצות כבדות לאורך כל היום.
לאחר מצור שנמשך כמה חודשים, הכוחות החליטו להיכנע. הרוסים שלחו את מאות החיילים שנשבו למחנות שבויים ואפילו מאיימים שישפטו אותם כפושעים נאצים, בעוד האוקראינים רואים בהם גיבורים לאומיים וסמל ההתנגדות לכיבוש הרוסי.

הסיפור שם היה שבשבועות הראשונים, המפעל הזה שימש בסיס לכוחות המיוחדים האוקראיניים שזינבו בכוחות הרוסים במריופול וגרמו להם לנזקים משמעותיים, אבל ככל שהכוחות האלו נשחקו, נוספו עוד ועוד פצועים והאספקה שלהם אזלה, העמידה הזו הפכה יותר לנטל מאשר לנכס עבור האוקראינים וזו כנראה הסיבה לכניעה עכשיו, כשההחלטה הגיעה מלמעלה, כנראה תוך איזשהו סיכום שקט עם הרוסים על עיסקת חילופי שבויים עם שבויים רוסיים באוקראינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2022 5:15 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
לגבי הגשרים, קראתי איזושהיא פרשנות שנתנה 2 סיבות אפשריות:
1. גשר זו מטרה מאוד קשה לפוצץ מרחוק (לא על ידי מיקוש מראש).
2. אוקראינה בכוונה השאירו את הגשרים כי זה יגרום לרוסים לרתק לשם כוחות הגנה גדולים ונ"מ כדי לא לאבד אותם בהמשך.

לא הבנתי את ההגיון בשתי הסיבות.
1. למה צריך לפוצץ מרחוק? כלומר, עכשיו כן. אבל היה צריך לפוצץ אותם עוד לפני הפלישה, כשהם היו בשליטת האוקראינים, בטח אחרי שכבר נסוגו מעבר להם. לא צריך להיות גאון צבאי גדול שכשאתה נסוג מול צבא מתקדם, אתה מפוצץ את הגשרים אחריך כדי לא לאפשר לו להתקדם בקלות. כל צבאות העולם עושים את זה.
2. אז שאני אבין, הרעיון הוא לתת להם לכבוש עוד שטח אסטרטגי מעבר לנהר כדי שימקמו שם כוחות? כן, זה הרעיון שכובשים ממך שטח, הצבא הכובש מציב שם כוחות. זה הגיוני בערך כמו להרוס טילים של האויב על ידי זה שאתה נותן להם לפגוע אצלך, ואז הם הופכים בלתי שמישים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 19, 2022 7:19 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
Shiver כתב:

הסיפור שם היה שבשבועות הראשונים, המפעל הזה שימש בסיס לכוחות המיוחדים האוקראיניים שזינבו בכוחות הרוסים במריופול וגרמו להם לנזקים משמעותיים, אבל ככל שהכוחות האלו נשחקו, נוספו עוד ועוד פצועים והאספקה שלהם אזלה, העמידה הזו הפכה יותר לנטל מאשר לנכס עבור האוקראינים וזו כנראה הסיבה לכניעה עכשיו, כשההחלטה הגיעה מלמעלה, כנראה תוך איזשהו סיכום שקט עם הרוסים על עיסקת חילופי שבויים עם שבויים רוסיים באוקראינה.

ותכלס בשבוע-שבועיים האחרונים הם כבר לא היו במצב לגרום לנזק לרוסים או לרתק כוחות. רוב הכוחות עזבו את העיר והרוסיים בעיקר הפגיזו והפציצו אותם בלי הפסקה. הם כבר לא באמת לחמו ובאמת כבר לא היה בזה טעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 22, 2022 4:10 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
גורג' וו בוש בנאום...מעניין על אוקראינה :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZEg6Ht2pNH0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 22, 2022 6:30 pm 
Freshman

Amos Gueta כתב:
גורג' וו בוש בנאום...מעניין על אוקראינה :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZEg6Ht2pNH0

וואו

טעות פרוידיאנית ברמה הכי מביכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 24, 2022 9:53 am 
Sophomore

סיכום 3 חודשי לחימה
https://www.maariv.co.il/news/world/Article-919837

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 27, 2022 12:10 pm 
Hall of Famer

נראה שהמצב של האוקראינים בדונבאס, בעיקר באזור לוהנסק, קשה ביותר. הרוסים מתקדמים שם בעקביות וההגנות של האוקראינים מתמוטטות. הנשק הכבד מהמערב מבושש להגיע, ואני לא אתפלא אם יש פה יד מכוונת כדי לא להגיע למה שנראה להם כהסלמה שתרגיז יותר מדי את הרוסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2022 9:17 am 
Senior

טור (בעברית) של אורן האס שאני די מחזיק ממנו כפרשן צבאי על המצב הנוכחי באוקראינה
שווה קריאה

שורה תחתונה: המצב לא סטטי אבל המלחמה היא מלחמת התשה. האוקראינים בונים כוח ונערכים למתקפות בקיץ והרוסים חזרו לאסטרטגיה הישנה שלהם של הפעלת ארטילריה וריכוז כוחות. קשה להגיד מי מנצח בשלב הזה, אבל יש יתרון מסוים לאוקראינים למרות ההצלחות הרוסיות בלוגאנסק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2022 12:17 am 
Hall of Famer

קראתי, ולא מאד השתכנעתי. הוא פשוט מסיים במשפט "המצב נוטה לאוקראינים ויש להם יותר הזדמנויות ויכולת רבה יותר לנצל אותן", בלי ממש לנמק.

ספציפית לגבי חרסון, כפי שכתבתי מכל המקורות שאני עוקב אחריהם במלחמה הזו, מדובר באזור קריטי לרוסים והם יילחמו כדי להחזיק בו לפחות כמו בדונבאס, מכל מיני סיבות שכבר פירטתי ובראשן תעלת המים לקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 05, 2022 5:37 pm 
Junior

"סטארלינק היא מה ששינה את המלחמה לטובת אוקראינה." אמר חייל אוקראיני עלום-שם לעיתונאי דיוויד פאטריקאראקוס. "רוסיה התאמצה לפוצץ את כל מערכות התקשורת שלנו. עכשיו הם לא יכולים. סטארלינק עובדת תחת אש קטיושות, תחת אש ארטילריה."[8]
https://www.hayadan.org.il/המעבר-לעידן-הספלינטרנט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 11, 2022 10:05 pm 
Sophomore

נראה שרוסיה הולכת לנצח במלחמה....ובנוסף הרובל מתחזק למרות הסנקציות של המערב. תבוסה קשה לממשל ביידן ואירופה.
אני תוהה אם אוקראינה הייתה צריכה לגלות יותר פרגמטיות מדינית.

https://twitter.com/JominiW/status/1535446563497070594

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 12, 2022 1:43 am 
Hall of Famer

אין לאוקראינה שום אופציה לפרגמטיות מדינית מול פוטין. פוטין בעיני עצמו - כפי שהבהיר רק שלשום - הוא הצאר פטר הגדול המודרני, שייעודו בעולם הוא להרחיב את גבולות רוסיה ו"להחזיר לה את מה שהיה שלה", ואוקראינה לא ראויה להיות מדינה עצמאית. במקרה הטוב אוקראינה יכלה להיות מדינת ביץ' של רוסיה, כמו בלארוס.
ומאחר שהם היו שם ויודעים מה המשמעות של זה, לא פלא שהם מוכנים לשלם מחירים נוראים כדי לפחות לנסות לא להיות כאלה.

אשר לכלכלה של רוסיה, התחזית של הבנק המרכזי הרוסי לטווח הבינוני-ארוך קודרת הרבה יותר מהטוויטר הזה של מי שזה לא יהיה. איכשהו אני מניח שהכלכלנים של הבנק המרכזי של רוסיה יודעים קצת יותר על הכלכלה של רוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נ.כ.ב.ש רשמית ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: