7. פורטלנד טרייל בלייזרס - ג'רמי זוהאן, פורוורד
אני מעריך בסבירות גבוהה שנעשה משהו עם הבחירה הזאת. אם לא לשלוח אותה עם הארט לרפטורס תמורת אנאנובי (הצעה שלכאורה כבר נדחתה ע"י הרפטורס), אז אולי טרייד דאון עם אוקלהומה עבור דורט ובחירה 12 (בחירה שבה זוהאן עשוי להישאר פנוי, אם להסתמך על חלק מהמוקים). אולי ג'רמיי גרנט, אם כי להערכתי הפיסטונס שומרים אותו כקלף להשגת אייטון, כפי שכבר פירטתי בבחירה שלהם. אולי ג'ון קולינס, במיוחד אם ההוקס בין הקבוצות שחמות על דייסון דניאלס כפליימייקר פיזי והגנתי לצד טריי (ובלדסו שיגיע לאיזון המשכורת של קולינס יוכל לתת להם מזה בהווה).
אבל אם נשמור את הבחירה לעצמנו, זוהאן הוא מי שהייתי רוצה לראות אצלנו, אולי אפילו על חשבון גריפין ג'וניור במידה ויישאר פנוי. אני פשוט חושב שמדובר גם בפרוספקט שהוא גיים-צ'יינג'ר וגם בהתאמה הדדית אידיאלית. מאוד התרשמתי ממה שראיתי מזוהאן, הסייז והתנועה שלו כשהוא מגן מול גארדים על הפרימטר. אנחנו צריכים שחקן כזה לצד לילארד וסיימונס - והוא צריך גארדים כמוהם לצדו, בשביל לפרוח בתפקיד ע"ש דריימונד גרין של סקרינר-פליימייקר שמוריד לחץ של שמירה כפולה ממוביל הכדור הראשי, או לחלופין מוריד כדור לרצפה ויוצר לאחרים במצבי 3-על-4. ממה שהבנתי, לא שיחקו מספיק על זוהאן הפרשמן בפיק אנד רול, שזה עוד גורם לקחת בחשבון ביחס לקליעה המפוקפקת מחוץ לקשת - קודם כל, הוא צריך להיות יותר רול מן מאשר פופ. דבר שני, מכניקת הקליעה שלו לא נראית גרועה ובלתי ניתנת לתיקון, ולפי סרטון שראיתי הוא כבר ערך בה תיקונים נחוצים. דבר שלישי, הוא ביגמן שקלע קצת פחות מ-30% כפרשמן, שזה בדיוק מה שקיגן מוריי קלע כפרשמן לפני שנה. עכשיו כולם מהללים את מוריי כקלעי שלשות, עם 2 למשחק בכמעט 40%, מי אמר שזוהאן לא מסוגל לשיפור דומה, עם ספייסינג של NBA ולילארד-סיימונס שיסדרו לו זריקות פנויות ונוחות יותר?
יש לזוהאן עוד כמה אלמנטים לשפר ברפרטואר ההתקפי שלו, אבל גם בצד הזה של הפרקט, לראות שחקן עם הסייז והאורך שלו נע בכזו זריזות, עם יכולת המסירה שלו והחיתוכים שלו על הבייס ליין - אותי הוא קנה (יש רבים שמדרגים אותו מחוץ לטופ 10 ואף נמוך מכך). שילוב של בוריס דיאו בהתקפה וג'ארד ג'פריס בהגנה, נשמע לי בדיוק כמו מה שרצינו לקבל מבן סימונס כשהיה זמין בפילי, רק עם נכונות לזרוק מבחוץ.
8. ניו אורלינס פליקנס - קיגן מוריי, פאוור פורוורד
שקלתי אותו עבורינו, כאופציה בטוחה יותר מזוהאן, אבל אני לא מחזיק ממנו כמו אחרים (מדורג באזור 5-6 ברוב המוקים ויש שרואים בו את האופציה הכי מתאימה לקינגס). בעיקרון הוא מסוג הפרוספקטים שאתה רוצה לאהוב ולהיות כמה שיותר בעדם, לייט בלומר בן 22 שעשה קפיצה רצינית כסופמור והפך לשחקן שלם מאוד בהתקפה, אבל אני קצת סקפטי. יש לו גודל ממוצע ביחס לפאוורים בליגה, אומנם אומרים שיש לו פריים בשביל להוסיף מאסה, אבל אני פשוט לא רואה אותו צובר נקודות בפוסט אפים כפי שעשה השנה באייווה. הוא יצטרך להסתמך בעיקר על הקליעה משלוש ועל התנועה בלי כדור, שזה עדיין די והותר בשביל להיות יופי של רול פלייר איכותי, אני פשוט חושב שיש לפחות שבעה פרוספקטים עם תקרה גבוהה משלו. גם בהגנה הוא לא סוויצ'אבילי ברמות של זוהאן, רק שבניגוד אליו הוא חוסם ויוכל גם לשחק סמול בול סנטר אם וכאשר יעלה במאסה. אני אוהב אותו עבור הפליקנס, קודם כל מהסיבה הברורה שיוכל להיכנס למשבצת של זאיון [אם] וכאשר ייפצע, או כשידרוש טרייד מיד אחרי שהדיו על החוזה שלו תתייבש. בנוסף, זאיון-קיגן יהיה צמד ביגמנים מודרני יותר מול הרכבים נמוכים, עם התרומה של קיגן לספייסינג ובמגרש הפתוח.
תרחיש אופטימי: אנטואן ג'יימיסון בהתקפה, אוטו פורטר בגרסת הפורוורד-סנטר הנוכחית שלו בהגנה.
9. סן אנטוניו ספרס - שיידון שארפ (לאוקלהומה תמורת בחירות 12 -30), שוטינג גארד
אמרתי בלי טריידים, אבל זה נראה לי כמו תרחיש סביר ביותר, מכיוון שאני מזהה שני שחקני כנף שאמורים להיות על הרדאר של הספרס וקשה לי להאמין ששניהם ייבחרו ברצף ע"י וושינגטון והניקס. עם הבחירה ה30 הספרס בטח ייקחו איזה שחקן בינלאומי שיוכלו לאפסן באירופה.
אני לא על העגלה של שארפ, לא אוהב את זה שלא שיחק כלל העונה בקנטאקי, גם די מעיד על הדרייב שלו (עם כל הכבוד לנסיונות לומר שזה הכל באחריות הסוכן שלו, שרצה להגן על מניית הדראפט), וגם הופך אותו לתיכוניסט-בפועל, אפילו יותר מאנפרני סיימונס ודריוס בייזלי מהשנים האחרונות. הוא אתלט עם ריינג', אבל ממה ששמעתי אין לו אפילו ניסיון בהרצת פיק אנד רול, רק לייצר ולאלתר לעצמו אינסטנט אופנס. אין לדעת במה הוא שונה מבן המחזור שלו ג'יידן הארדי, שלפני שנה היה אחד המדורגים הבכירים מהתיכונים, הלך לשחק בקבוצת איגנייט של הג'י-ליג, וכרגע נראה שייבחר היכנשהו באמצע-סוף הסיבוב הראשון (למקרה שאתם מחפשים סוס שחור לשחקן הכי טוב מהדראפט הזה ברטרוספקטיבה...). בחזרה לשיידי שארפ (לא יודע אם הכינוי הזה כבר קיים, אבל נראה לי כמו אחד המוצדקים בהינתן הנסיבות הנ"ל), לא התרשמתי מהסייז שלו, ונתקלתי בהשוואות לגיטימיות לג'יי אר סמית וניק יאנג. אבל קבוצה כמו אוקלהומה, עם שלל הבחירות שלה, יכולה להרשות לעצמה הימור שכזה.
נערך לאחרונה על ידי B.Grant44 בתאריך א' יוני 12, 2022 8:03 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
|