סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 1:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 3:26 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
Amos Gueta כתב:
נורטון, כמובן שיש הגבלה על שחקנים שלך, ולהגבלה הזו יש חריגות רחבות הידועות כזכויות בירד. כדי לשחקן יהיה את זכויות הבירד המלאות (שאיתם קבוצה יכולה להחתים מחדש שחקן משלה בעצם עד רמת חוזה המקסימום) הוא צריך לשחק בקבוצה שלוש שנים. יש החרגה מופחתת אחרי שנתיים (EARLY BIRD) והחרגה מאד מצומצמת אחרי שנה ("Non Bird") שזה איפה שפייטון גוניור היה. כל מה שיכלו לתת לו על הבסיס הזה הוא העלאה של 20% על המשכורת הקודמת עם גדילה של 5% בכל שנה נוספת של החוזה, או להחתים אותו על הMLE המצומצם שזה אם אני זוכר משהו כמו 6 מיליון לשנה ומקסימום שנתיים (הם פיצלו את זה בסוף בין דויצנזו לרייאן רולינס). סקרמנטו נתנה לו 28 מיליון ל-3 שנים, לא היה לגולדן שום כלי להשוות את זה.

לא נכון. פייטון שיחק בווריורס ב-20/21, ואמנם נחתך בקיץ הקודם אבל חתם אצלם מחדש בלי שחתם באף קבוצה אחרת בתווך, ולכן הספירה נמשכה ובקיץ הזה לווריורס היו זכויות בירד מוקדמות עליו, מה שאיפשר להם להציע לו משכורת שמתחילה בקצת פחות מ-11 מיליון עם עלייה של 8 אחוז כל שנה, משמעותית יותר ממה שפורטלנד (לא סקרמנטו) משלמים לו. הווריורס פשוט בחרו לא להציע לו את הסכום הזה.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 2:14 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
טוב, יצאתי קצת חומוס, באמת היו לו EARLY BIRD, וגם לא יודע למה רשמתי סקרמנטו. אבל גם בלי קשר להגבלה הקשיחה, ברמת המס שהם נמצאים על כל דולר הם משלמים בערך 5, כלומר החוזה הזה היה "עולה" להם כמו חוזה מקסימום, ואני מניח שזה מתחיל לכאוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 2:30 pm 
Hall of Famer

ולכן הם צריכים לזהות על מי הם נלחמים ועל מי לא..
למי יש תחליף ומי נמצא בלב ההצלחה של גולדן סטייט ואין לו תחליף ממשי

הם בבירור (בין אם בצדק או לא, אני מחבב את פייטון אבל מעריך שבצדק) החליטו שפייטון
הוא לא גורם מרכזי בהצלחה שלהם ושאפשר גם בלעדיו

קומינגה נשמע בתיאוריה כמו אחלה פתרון ללכתו של גרין
אבל הוא לא יספק את אותה הגנה, כנראה שלא קרוב לכך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 5:01 pm 
Hall of Famer

הדיעה שלי שכל עוד הווריירס שואפים לאליפות ושואפים לקבוצה סביב קארי (חלון הזדמנויות לא גדול, של 3 שנים מקס'), אז צריך לשמור את גרין, יותר מאשר את וויגינס ובוודאי יותר מאשר את פול. אני בטוח שבשנה הקרובה התרומה של קומינגה לא תהיה קרובה לזאת של גרין, אם בכלל הוא יכול לתת תרומה של שחקן חמישיה תורם ואין לי שמץ של מושג מה הוא מסוגל לתת בעונה שלאחר.
זה לא אומר, שלווריירס לא כדאי לבדוק טריידים מתאימים ולראות בשקט בשקט מה אפשר להשיג על שחקנים בסגל שלהם שיכול לקדם אותם. אבל ללא טרייד באופק, אני הייתי מחתים את גרין, גם בוויתור על פול ו-וויגינס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 5:08 pm 
Senior

לדעתי את האליפות האחרונה הם בוודאות לא היו לוקחים בלי וויגינס אבל גם בלי גרין כנראה שלא היו לוקחים אליפות. מבין שניהם הייתי מוותר דווקא על גרין, זאת כמובן בהתעלם מענייני גיבוש חברתי וכו' שאני לא מכיר

הווריורס במילכוד ואני מודה שאני יוצא קצת דביל אפילו בעיני עצמי כשאני תוהה למה קארי (או כל אחד אחר מאלה שמרוויחים מעל 10 מליון לשנה) לא מתנדב לוותר על כסף כדי לאפשר את תחזוק השושלת. מי שיש לו כבר בסביבות 50 מליון דולר, כבר לא באמת זקוק לכסף. כמובן שאף פעם לא מזיק שיש יותר ועדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 5:57 pm 
Senior

קודם כל, לפתוח חוזה קיים זה דבר סופר לא חוקי במסגרת הCBA, וזה מוגדר ככה בדיוק כדי שקבוצות לא יעשו רגשי לשחקנים ויגרמו להם לוותר על כסף. את הוויתורים האלו עושים במעמד חתימת הרחבה/חוזה חדש. לקארי זה לא רלבנטי עד עונת 26/27, לקליי עד 24/25. לגרין כאמור יש את האופציה בעונה אחרי הבאה. אבל מנקודת המבט שלו הוא כבר עשה ויתורים כדי שיוכלו להביא את דוראנט (הוא מדבר על זה המון) אז למה שיוותר שוב, זה כנראה החוזה הגדול האחרון שלו אז מבחינתו הוא רוצה לקבל כל מה שהוא יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 6:12 pm 
Senior

וגם, חייב לומר שלמה אתה מבקש מהמיליונרים לוותר על כסף ולא מהמילייארדרים ? לייקוב רוצה עוד אליפויות לשושלת ? בבקשה שישלם מאות מליוני דולרים. אפשר לקנות אליפויות בNBA, במיוחד אם יש לך כבר קבוצה טובה, אבל זול זה לא, וזה לא צריך להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 6:52 pm 
Senior

אני חושב שללייקוב לא מפריע להוציא מאות מיליוני דולרים והוא גם די הוכיח את זה, אבל לפי מה שהוא אומר, זה כן מפריע ואפילו מאוד לבעלי הקבוצות האחרים, ונשמע שהוא בעיקר מבין שצריך מתישהו לעצור את הסכומים המטורפים שהם שופכים על משכורות ומסי מותרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 8:14 pm 
Senior

לא רק זה אלא שבלי להכיר את המאזן של הווריורס ואת מבנה הבעלויות, אני לא חושב שיש מישהו מצפה להפוך את הביזנס שלו למפסיד רק כי הוא מיליארדר. בנוסף, ההכנסה של השחקנים היא נטו (כלומר זה הרווח הנקי שלהם), התמונה של הבעלים מורכבת יותר.
לבסוף, כמו שכתבו כבר, כסף שהבעלים משלם כמס מותרות, שקול לנכונות של שחקן להתפשר על כסף ומבחינה זו באמת שאי אפשר לבוא ללייקוב בטענות.
ב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 10:00 pm 
Hall of Famer

למרות שאין מספר רשמי, ההערכות באינטרנט הן שהווריורס מכניסים 700-800 מיליון דולר בעונה.
עכשיו, נניח פחות 600 לשחקנים, שזה באמת המון. לא יודע, קשה לי להאמין שלהחזיק קבוצת כדורסל בלי שחקנים עולה יותר מאשר 100 מיליון דולר (עם כל הכבוד לשכר של סטיב קר, ולחכירה (?) של צ'ייס). בקיצור, אולי הקבוצה לא סופר רווחית, אבל (א) היא גם כנראה לא מפסידה, ולמען האמת סביר להניח שכן רווחית ו (ב) אין לי ספק שככל שהאליפויות והגמרים נצברים כך גם ערך הקבוצה עולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 04, 2022 11:27 pm 
Hall of Famer

הכסף הגדול הוא כנראה בערך הקבוצה.
הווריורס נקנו ב-450 מיליון דולר
ושווים כעת (ככל הנראה) בסביבות 5.6 ביליון.

נראה לי שהשכר של גרין לא יכריע אותם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2022 12:02 am 
Senior

מה הקשר בין תזרים לשווי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2022 12:38 am 
Hall of Famer

הערך הגבוה של הווריורס נובע מההישגיות שלהם.
אם התזרים נפגע זמנית והערך ממשיך לעלות, זה כנראה משתלם, כפי שהשתלם עד כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2022 8:37 am 
Hall of Famer

אבל שווי גם עשוי לרדת. אם הווריירס, למשל, ימצאו את עצמם משלמים משכורות עתק לטווח ארוך ולא מגיעים להישגים, השווי שלהם ייחתך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2022 9:34 am 
Senior

אני גם לא חושב שהמודל העסקי של לייקוב הוא העלאת שווי המניה למרות תזרים גרעוני. זה אולי מודל של סטרטאפ או של vc לא של קבוצת ספורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2022 10:34 am 
Hall of Famer

נורטון טוען שלא מדובר בתזרים גרעוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2022 12:17 pm 
Senior

שכחת אלמנט אחד בחישוב שלך נורטון. וזו תוכנית חלוקת ההכנסות של הליגה.

כל קבוצה שמה בסוף העונה 50 אחוז מההכנסות שלה בסל, וכולן לוקחות ממנו סכום שווה. אם ניקח 700 מיליון כהכנסות של גולדן, הן מוותרים על 350 מיליון מזה ומקבלים חזרה 120 בערך, כלומר תוריד עוד 220 מיליון בסעיף המינוס. וזה בלי קשר למה שהם משלמים במס מותרות וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 05, 2022 1:19 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
אני גם לא חושב שהמודל העסקי של לייקוב הוא העלאת שווי המניה למרות תזרים גרעוני. זה אולי מודל של סטרטאפ או של vc לא של קבוצת ספורט.

אני חושב שלא מדובר רק בשווי המניה (בין השאר כי אין מנייה) אלא שווי המותג.
לייקוב בונה מותג חזק
(ו"רוכש" אוהדים)
וג"ס מצליחים לייצר מהמותג הזה (שהיה בעבר עלוב למדי) לא מעט הכנסות, מקום רביעי בליגה.

לא יודע אם משתלם להם בתמונה הגדולה להיות בתזרים שלילי או נייטרלי לכמה שנים או לא,
זה משהו שמצריך יותר נתונים ויותר משתי דקות של מחשבה על תגובה בפורום,
אבל אני לא אתפלא אם התשובה חיובית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 06, 2022 7:20 pm 
Senior

אני לא ממש אוהב את המבט הזה על ערכי קבוצות, מהסיבה הפשוטה שרוב הבעלים לא בעסק הזה בשביל למכור, ולמעשה רוב הקבוצות שנמכרות הן לא המצליחות אלא להפך. אז כל העלייה בערך של גולדן בגלל השושלת היא לדעתי תיאורטית גרידא כי כל עוד היא כל כך טובה ופופלרית, וכנראה גם די הרבה אחרי, היא לא תימכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 06, 2022 7:48 pm 
Hall of Famer

אני לא מדבר רק על ערך הקבוצה אלא על היכולת "לרכוש" אוהדים שנשארים נאמנים למותג למשך שנים (אמנם לא כמו בעבר) ומשפיעים על הרווחיות לאורך זמן.

גולדן סטייט בחרה את השלישיה המובילה שלה ורצה איתה שנים רבות להישגים. זה מחבר את הקהל וזה מביא קהל חדש.

אני מתאר לעצמי שישנם אוהדים של שיקאגו שנמצאים איתה מאז ימי ג'ורדן - והצלחות נוספות לאחר מכן היו עוזרות גם כן.

גולדן סטייט עלתה ברמת ההכנסות מקבוצה ממוצעת פלוס למקום הרביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 4:59 pm 
Junior

אני מעריך שהווריורס רואים את וויגינס, עם כל ההערכה לתרומה שלו העונה ובפלייאוף בפרט, כיותר אקספנדבל הודות למוזס מודי, מאשר שרואים בדריימונד אקספנדבל הודות לקומינגה.
לדעתי ינסו להתמקח כמה שיותר מול דריימונד, אולי יציעו לו את ה- Haslem Tretment, כלומר שימשיך ויסיים את הקריירה שלו עם הווריורס עמוק לדמדומיה כשחקן תורם, שעם הזמן יהפוך לחלק מצוות האימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 5:04 pm 
Hall of Famer

מעניין, אגב, מה דריימונד יעדיף, ללכת לתחום פרשנות כדורסל או להיות מאמן/עוזר מאמן.
הוא כנראה יוכל להיות מוצלח בשניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 5:15 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Att כתב:
מעניין, אגב, מה דריימונד יעדיף, ללכת לתחום פרשנות כדורסל או להיות מאמן/עוזר מאמן.
הוא כנראה יוכל להיות מוצלח בשניהם.

ברור שהוא ילך לכיוון הפרשנות. אני לא רואה אותו מאמן. כל מי ששומע את הדעות שהוא מעלה בפודקאסטים שלו מבין שהבנאדם לא אפוי עד הסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 7:41 pm 
Hall of Famer

כמעט ולא שמעתי אותו. מה הוא אומר שם שמעיד על כך שהוא לא לגמרי אפוי?
לא שזה מפתיע:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 07, 2022 8:58 pm 
Junior

אולי יקרה לו מה שקרה לפט ריילי בסדרה על הלייקרס, הוא יתחיל בתור פרשן ומשם ימשיך לאימון מכורח הנסיבות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, uriel17, גמליאל ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה