סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 10:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות נוב' 2022
הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 11:26 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
לא חושב שלא ניסו, הצד השני במשך כל הסבבים האחרונים הציג באגרסיביות (מגובה בתקשורת ארסית) את ביבי כדיוק כזה שמחזיק את המדינה כבת ערובה לצרכיו האישיים. מרבית מצביעי הליכוד פשוט לא קנו את זה, וראו את התמונה בצורה הפוכה לחלוטין - שגוש השינוי הוא זה שמחזיק את המדינה כבת ערובה בשל תיעובו האישי את נתניהו (ועם זה אני מסכים לחלוטין).

אני מדבר על איכות המסרים.
האם יש לך משהו אחיד וחד שמתאר את זה?

הנה דוגמה. לבנט היה כינוי ברגע שהלך נגדם.
איפה הכינוי של גנץ? מישהו זוכר בכלל שהוא תקע סכין בגב לבוחרים שלו?
זה ההבדל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 11:42 am 
Junior

Att כתב:
אני מדבר על איכות המסרים.
האם יש לך משהו אחיד וחד שמתאר את זה?

הנה דוגמה. לבנט היה כינוי ברגע שהלך נגדם.
איפה הכינוי של גנץ? מישהו זוכר בכלל שהוא תקע סכין בגב לבוחרים שלו?
זה ההבדל...

לא בטוח שהבנתי.
אתה "מחפש" את הכינוי מצד גוש השינוי שיגדיר את ביבי, כמו שגוש ביבי הגדיר את בנט למשל כנוכל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 11:58 am 
Hall of Famer

אני אומר שקרה כאן אירוע דומה.
בנט קיבל את הכינוי נוכל שהולך איתו (ונמחק מהפוליטיקה בינתיים)
ואילו גנץ יצא נקי יחסית.

זו דוגמה מובהקת בעיניי לעליונות של הקמפיינרים של הליכוד. זה אמנם אינפנטילי אבל זה עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 1:38 pm 
Junior

sir charles כתב:
עמוס לב כתב:
FLASH כתב:

ביבי עם נוקאווט אדיר ללפיד בלסדר את הגוש , שועל פוליטי מול טירון.

מהפך אדיר. אני לא מתומכיו, בעיני הוא קיצוני,

במה בעיניך ביבי קיצוני?

הוא התייחס לבן גביר, לא לביבי.
ביבי לשיטתו אינו קיצוני אלא בכלל סמולני, ובן גביר יותר מדי ישיר בדעותיו, שזה בעיה עבור גזענים שמנסים להצטייר כלא גזענים.

ברקוביץ, לא קראתי את הודעתך הקודמת, סורי, היה נראלי בזבוז זמן. יש אוטואנטישמים ששוה להפריך את טענותיהם ויש כאלה שמופרכים ועומדים ללא סיוע מצידי

רק רגע אחרי תוצאות הבחירות מישהו מכאן אמר "בדיחה" (אני מקווה) שהגרעין האיראני לפתע לא נראה רע כל כך. לא יודע אם זה אתה או עופר, חא מבדיל. מישהו אוטואנטישמי, שהרי בכל צחוק יש קצת אמת, בטח ובטח בכזו בדיחה מתועבת ומזעזעת - לגיטימציה לפצצת אטום

עמוס, בן גביר קיצוני בעיני. שרו לו מוות לערבים והוא הגיב "נראה להם מי בעל הבית" או משהו כזה. קיצוני מאוד והכל הצגה. סמוטריץ לא. ביבי בעיני ימין שמאמין בסטאטוס קוו, הוא שקרן פתולוגי וזה ברור. מצד שני לא חושב שהוא מושחת מהשאר. מצד שלישי הוא מושחת ושקרן. מצד רביעי החלופה בשמאל גרועה בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 2:49 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
בנוסף, צריך לזכור שבסופו של דבר הלעומתיות המוחלטת של האופוזיציה לא פגעה במדינה. פרט לכך שהיא תרמה לנפילת הממשלה, בסופו של דבר החוקים החשובים עברו בכנסת (ובנוסח לא מסונדל כמו זה שרצו להעביר לפני כן בתמיכת מרצ ורע"מ) לאחר שיתוף פעולה נדיר בין הצדדים. בקיצור, אכלו מהעוגה והשאירו אותה שלמה.

חוק המטרו? (סתם דחייה של פרויקט קריטי שאמור לשרת את הציבור, הרי זה לא שביטלו אותו או משהו)
ויזות לארה"ב? (אני לא מצוי בפרטים ולא יכול להעריך את הפגיעה)
תיקצוב לנשים מוכות וכל מיני דברים שהיו על הפרק "בסגנון" ולא עברו?
אני בטוח שיש אינספור דוגמאות נוספות של "דברים שבקונצנזוס" (או קרוב לכך)

ואם נלך מעט אחורה - אז ניהול מדינה בלי תקציב זה בערך אותו דבר, אני מניח שגם על זה אפשר לטעון שזה "אכלו מהעוגה והשאירו אותה שלמה" ו"התנהלות פנטסטית מבחינה אסטרטגית".

ולענייני דיומא
אם האופוזיציה הנוכחית תכריז מלחמה כוללת אל מול הקואליציה (כמו קודמתה) זה מן הסתם ייענה באותו המטבע - ואז במהלך 4 שנות כנסת (שהרי צריך לדמיין תסריט מדע בדיוני שהכנסת הנוכחית תתפזר טרם זמנה מתישהו...) יועברו בדיוק 0 הצעות חוק/רפורמות/יוזמות בעבור פלחים לא מבוטלים מהעם - ערבים, להט"ב, נשים מוחלשות וכו'.
אז כן - צריך לנסות להגיע לשת"פ כלשהו, ואז בתקווה גם הצעות חוק שעולות מהאופוזיציה - לא יירדו מסדר היום אוטומטית. אלו החיים.
הרי מה יוצא מכל המשחקים הללו - זה שחבר קואליציה (ולא משנה מיהו ומהן הנסיבות) נאלץ לבוא להצבעה חולה או במהלך שבעה - האם זה גורם לאופוזיציה להשיג משהו ממשי? זו חשיבה סופר מעוותת בעיניי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 3:01 pm 
Hall of Famer

בנושא אחר
דפוסי ההצבעה ב"מדינת תל אביב"

מצד אחד אני רואה נתונים רשמיים כאן
https://votes25.bechirot.gov.il/cityresults?cityID=5000

ומצד שני כתבת ניתוח עם נתונים מאוד מפתיעים (ושונים לחלוטין) וכותרת מפוצצת כאן
https://nadlan.walla.co.il/item/3538594

לא הבנתי בקיצור...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 3:35 pm 
Hall of Famer

בעקבות עוד תיעוד מהיום של מתנחלים תוקפים פלסטינים באבנים בכפר מאדמא כשצבא ההגנה להתנחלויות מלווה אותם בהגנה חמושה בנשק חם, באמת חייב לתהות: איך הימין מסביר לעצמו את הפרקטיקה הזאת? כלומר, בטיעונים שהם יותר מאשר "יהודי הוא נשמה וערבי הוא בן זונה". נניח שיש צורך בהפעלת כח נגד פלסטינים, איך זה לגיטימי שהכח הוא אבנים שאזרחים משליכים בגיבוי הצבא?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 4:14 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
sir charles כתב:
עמוס לב כתב:
FLASH כתב:

ביבי עם נוקאווט אדיר ללפיד בלסדר את הגוש , שועל פוליטי מול טירון.

מהפך אדיר. אני לא מתומכיו, בעיני הוא קיצוני,

במה בעיניך ביבי קיצוני?

הוא התייחס לבן גביר, לא לביבי.
ביבי לשיטתו אינו קיצוני אלא בכלל סמולני, ובן גביר יותר מדי ישיר בדעותיו, שזה בעיה עבור גזענים שמנסים להצטייר כלא גזענים.

ברקוביץ, לא קראתי את הודעתך הקודמת, סורי, היה נראלי בזבוז זמן. יש אוטואנטישמים ששוה להפריך את טענותיהם ויש כאלה שמופרכים ועומדים ללא סיוע מצידי

רק רגע אחרי תוצאות הבחירות מישהו מכאן אמר "בדיחה" (אני מקווה) שהגרעין האיראני לפתע לא נראה רע כל כך. לא יודע אם זה אתה או עופר, חא מבדיל. מישהו אוטואנטישמי, שהרי בכל צחוק יש קצת אמת, בטח ובטח בכזו בדיחה מתועבת ומזעזעת - לגיטימציה לפצצת אטום

עמוס, בן גביר קיצוני בעיני. שרו לו מוות לערבים והוא הגיב "נראה להם מי בעל הבית" או משהו כזה. קיצוני מאוד והכל הצגה. סמוטריץ לא. ביבי בעיני ימין שמאמין בסטאטוס קוו, הוא שקרן פתולוגי וזה ברור. מצד שני לא חושב שהוא מושחת מהשאר. מצד שלישי הוא מושחת ושקרן. מצד רביעי החלופה בשמאל גרועה בהרבה.

כן, הבנתי כבר שכשאין לך מה להגיב אז אתה מתעלם. אתה לא מסוגל להפריך מילה ממה שכתבתי כי אתה טיפוס הזוי שחושב שהחבר הדמיוני שלו נתן לו את הארץ הזאת כי כמה הזויים לפני אלפיים שנה כתבו על זה ספר (שבחלקו הוא פלגיאט).
ועוד קורא לי ברקוביץ ;;-))) ;;-))) ;;-))) אני בדיוק יושב על האסלה ויוצאים לי פה דברים יותר אינטליגנטים ממך.
אם אתה ושכמותך הם ההגדרה ליהודי אז אני בהחלט אנטישמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 4:58 pm 
Junior

FLASH כתב:

רק רגע אחרי תוצאות הבחירות מישהו מכאן אמר "בדיחה" (אני מקווה) שהגרעין האיראני לפתע לא נראה רע כל כך. לא יודע אם זה אתה או עופר, חא מבדיל. מישהו אוטואנטישמי, שהרי בכל צחוק יש קצת אמת, בטח ובטח בכזו בדיחה מתועבת ומזעזעת - לגיטימציה לפצצת אטום.

לא הבנתי מלא דברים בהודעה הזאת... ברקוביץ' אנטישמי? אני יודע שהוא שונא חרדים אבל אתה לא חרדי ולא דיברנו על חרדים... מזה אנחנו מניחים שברקוביץ' שונא יהודים?

ואת הפסקה השניה ממש לא הבנתי, אתה חושב שעופר האדום שגר בישראל או צ'ארלס שגר פה ומגדל פה ילדים רוצים שלאיראן, שרוצה להשמיד אותנו, תהיה פצצת אטום רק כדי להסתלבט על ביבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2022 5:24 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sheky כתב:
FLASH כתב:

רק רגע אחרי תוצאות הבחירות מישהו מכאן אמר "בדיחה" (אני מקווה) שהגרעין האיראני לפתע לא נראה רע כל כך. לא יודע אם זה אתה או עופר, חא מבדיל. מישהו אוטואנטישמי, שהרי בכל צחוק יש קצת אמת, בטח ובטח בכזו בדיחה מתועבת ומזעזעת - לגיטימציה לפצצת אטום.

לא הבנתי מלא דברים בהודעה הזאת... ברקוביץ' אנטישמי? אני יודע שהוא שונא חרדים אבל אתה לא חרדי ולא דיברנו על חרדים... מזה אנחנו מניחים שברקוביץ' שונא יהודים?

ואת הפסקה השניה ממש לא הבנתי, אתה חושב שעופר האדום שגר בישראל או צ'ארלס שגר פה ומגדל פה ילדים רוצים שלאיראן, שרוצה להשמיד אותנו, תהיה פצצת אטום רק כדי להסתלבט על ביבי?

שקי, אתה באמת מנסה למצוא הגיון במוח מלא שנאה, פרנויה והזיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 2:23 pm 
Junior

נראה שהרוב פה הצביעו למחנה או סוג של המחנה שהפסיד. גם אני משתייך אליו (הצבעתי ליברמן עד האחרון),
נראה לי שכולם פה קצת דרמטיים. כמו שמיכאלי והורוביץ לא שינוי דברים לקצה מצד אחד, כך גם בן גביר והשאר מהצד שני.
בסוף, אנחנו רחוקים אדם אחד בן 73 מלהקים ממשלה שמייצגת את רוב העם - כשהליכוד מוביל עם עוד גג 3 מפלגות.
ממשלה שיכולה להסכים על הרוב ועם זאת היא רחבה ולא מורכבת מקיצוניים מאף צד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 2:35 pm 
Hall of Famer

הכי מצחיקים אותי אלה שחושבים ש"המפסידים דרמטיים" ו"הקיצונים מהצד השני".

בעמוד של קריים מיניסטר העלו היום הזמנה לעצרת זכרון לכהנא "בהשתתפות אנשי ציבור". אני מזכיר שתנועתו של כהנא היא להלכה מחוץ לחוק (בפועל יש לה שר בקרוב). הגבתי שבקרוב נראה לגיטימציה לכהנא וזכרונו יולבן ויושווה לרבין. אשה אחת הגיבה שזה נורא. זו התגובה שהיא קיבלה:

"אני אגיד לך מה ההשואה, בגלל כהנא אף אחד לא מת ובגלל רבין נרצחו ונטבחו אלפי יהודים קורבנות השלום. אבל מי מצפה שסוסה טרויאנית כמוך תבין בכלל את גודל המעמד והשעה. אתאיסטית קטנה. תחתית שרשרת המזון. אוכל לדגים".

זה הצד המנצח בבחירות. תמשיכו להגיד ששום דבר לא משתנה ובשני הצדדים יש קיצונים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 2:43 pm 
Hall of Famer

בבית הספר "גלילי" בכפר סבא מקיימים בכל שנה במסגרת יום הזיכרון לרבין מפגש משפחות שכולות ישראלי-פלסטיני. השנה הוא לא יתקיים בגלל "סערה שקמה ברשתות החברתיות". או בקיצור כהניסטים וחובבי כהניסטים שהשמיצו, גידפו וקיללו.

אבל אין שינוי. קיצונים בשני הצדדים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 6:48 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
נראה שהרוב פה הצביעו למחנה או סוג של המחנה שהפסיד. גם אני משתייך אליו (הצבעתי ליברמן עד האחרון),
נראה לי שכולם פה קצת דרמטיים. כמו שמיכאלי והורוביץ לא שינוי דברים לקצה מצד אחד, כך גם בן גביר והשאר מהצד שני.
בסוף, אנחנו רחוקים אדם אחד בן 73 מלהקים ממשלה שמייצגת את רוב העם - כשהליכוד מוביל עם עוד גג 3 מפלגות.

כן, כי המחליף של ביבי לא ילמד את השיעור להסית נגד השמאל ולהידבק לחרדים ולפשיסטים הכי חזק שאפשר.

נ.ב. - ברכות על הבחירה המוצלחת באביר קארה. ביבי מוסר תודה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 7:51 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:

הדרמטיות מוצדקת ככל הנראה:
1. הממשלה הזו יותר הומוגנית והרבה פחות שברירית מקודמתה.
2. הממשלה הזו תכהן ככל הנראה 4 שנים או קרוב לכך.
3. למעשה, הגורם הכי מתון בממשלה הוא ביבי והוא סחיט למדי מעצם היותו מואשם בפלילים במהלך משפט עם אג'נדה ברורה משלו.
4. חלק מהאג'נדה הזו חותרת תחת היסודות הדמוקרטיים של המדינה - ולחצי מהציבור לא רק שלא אכפת מזה אלא אף מעודד את זה.
5. הדעות של חברי הממשלה הן קיצוניות בהרבה מאלו של הורוביץ ומיכאלי (ההגדרה של מיכאלי כקיצונית לא קשורה למציאות בעיניי).
6. הכח של הציונות הדתית (מפלגה שחלקים ממנה קיצוניים ממש) הוא גדול מהכח של הורוביץ ומיכאלי. הם המפלגה השנייה בגודלה בקואליציה.
7. ראינו מה קרה בארה"ב עם חוק ההפלות. דברים שאנחנו לוקחים כמובנים מאליהם עלולים להילקח מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 8:19 pm 
Junior

עופר האדום כתב:
Lakic כתב:

כן, כי המחליף של ביבי לא ילמד את השיעור להסית נגד השמאל ולהידבק לחרדים ולפשיסטים הכי חזק שאפשר.

לא בטוח.
לאדם כמו ברקת לא יהיה יותר פשוט להרכיב קואליציה עם יש עתיד + גנץ מאשר לאחד חרדים עם סמוטריץ ובן גביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 8:20 pm 
Junior

Att כתב:
Lakic כתב:

הדרמטיות מוצדקת ככל הנראה:
1. הממשלה הזו יותר הומוגנית והרבה פחות שברירית מקודמתה.
2. הממשלה הזו תכהן ככל הנראה 4 שנים או קרוב לכך.
3. למעשה, הגורם הכי מתון בממשלה הוא ביבי והוא סחיט למדי מעצם היותו מואשם בפלילים במהלך משפט עם אג'נדה ברורה משלו.
4. חלק מהאג'נדה הזו חותרת תחת היסודות הדמוקרטיים של המדינה - ולחצי מהציבור לא רק שלא אכפת מזה אלא אף מעודד את זה.
5. הדעות של חברי הממשלה הן קיצוניות בהרבה מאלו של הורוביץ ומיכאלי (ההגדרה של מיכאלי כקיצונית לא קשורה למציאות בעיניי).
6. הכח של הציונות הדתית (מפלגה שחלקים ממנה קיצוניים ממש) הוא גדול מהכח של הורוביץ ומיכאלי. הם המפלגה השנייה בגודלה בקואליציה.
7. ראינו מה קרה בארה"ב עם חוק ההפלות. דברים שאנחנו לוקחים כמובנים מאליהם עלולים להילקח מאיתנו.

מקבל.
תשובה לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 8:23 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
עופר האדום כתב:
Lakic כתב:

לא בטוח.
לאדם כמו ברקת לא יהיה יותר פשוט להרכיב קואליציה עם יש עתיד + גנץ מאשר לאחד חרדים עם סמוטריץ ובן גביר?

לא , כי הקהל של הליכוד שונא את הסמולנים , וביבי הוכיח להם ששנאה מנצחת.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 05, 2022 10:02 pm 
Hall of Famer

זאת נקודה מעניינת
לכאורה באמת הנרטיב בשנים האחרונות היה "אלמלא ביבי, מישהו מהליכוד היה מקים ממשלה רחבה והטרוגנית"
אבל סביר שהקדנציה הטובה תהיה מאוד מוצלחת עבור "הציונות הדתית" והחרדים (הרבה השפעה, הרבה תקציבים, היותם במוקד השיח הציבורי וכו')
אז מדוע נניח שבבחירות הבאות (ונניח שביבי כבר לא יתמודד) מישהו מהליכוד ילך על משהו אחר?
לכל היותר במקרה הצורך יוסיף את "המפלגה הקרובה ביותר" הנוספת - גנץ/סער, משהו חדש שיצוץ (איילת שקד ושות'), ואז זה בכל תרחיש יהיה גם יותר מ-60.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 1:21 am 
Junior

לא אצטט את ברקו, חושב שעדיף לפורום בלי לשחזר את הדברים המביכים שכתב, וגם אין טעם להגיב לדברים סטייל "זה לא משנה מה היא הגדרת הגזענות, אתה פשוט גזען"

כתבתי ש75% בעלי יחס חיובי לדת. כתבו שהנפצתי, שאין 75% מסורתיים ודתיים. כמובן לא כתבתי על מסורתיים ודתיים, אבל נו, יש פה כמה משתמשים שאם לא יוצא להם שטות מהפה כנראה השתלטו להם על היוזר. בעקרון זו היתה הערכתי על בעלי יחס חיובי, הלכתי לבדוק.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 60,00.html
כאן סקר בקרב 2800 ישראלים מאוכלוסיה מייצגת , 80% מאמינים שיש אל כלשהו

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 20,00.html
כאן כבר ביחס ליהדות, 67% מאמינים שחשוב לשמור על השבת לפי המסורת היהודית. מעריך שיש עוד 8% שלא חושבים כך, אבל כן בעלי יחס חיובי לדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 2:40 am 
Freshman

לשמור לשמור אבל אם אפשר באוטובוס זה אחלה.
https://www.israelhayom.co.il/business/article/13006092

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 10:32 am 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
בנוסף, צריך לזכור שבסופו של דבר הלעומתיות המוחלטת של האופוזיציה לא פגעה במדינה. פרט לכך שהיא תרמה לנפילת הממשלה, בסופו של דבר החוקים החשובים עברו בכנסת (ובנוסח לא מסונדל כמו זה שרצו להעביר לפני כן בתמיכת מרצ ורע"מ) לאחר שיתוף פעולה נדיר בין הצדדים. בקיצור, אכלו מהעוגה והשאירו אותה שלמה.

סתם חוק המטרו שנוגע לחיי היום-יום של מיליוני אזרחים עובדים בישראל לא עבר ומי יודע האם יעבור, מתי ובאיזה תקציב.
גם התקנות שיאפשרו פטור מויזה לארה"ב נפלו בעזרת האופוזיציה הלוחמת שלך. עוד נקודה שעשרות אלפי ישראלים ימשיך בטיולים ובבזבוז הזמן לשגרירויות ובהוצאה כספית מיותרת.
אבל מה זה איכפת ל"גוש ביבי"? העיקר שהוא חזר לשלטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 12:59 pm 
Junior

Shiver כתב:
זה כן אני כתב:

סתם חוק המטרו שנוגע לחיי היום-יום של מיליוני אזרחים עובדים בישראל לא עבר ומי יודע האם יעבור, מתי ובאיזה תקציב.
גם התקנות שיאפשרו פטור מויזה לארה"ב נפלו בעזרת האופוזיציה הלוחמת שלך. עוד נקודה שעשרות אלפי ישראלים ימשיך בטיולים ובבזבוז הזמן לשגרירויות ובהוצאה כספית מיותרת.
אבל מה זה איכפת ל"גוש ביבי"? העיקר שהוא חזר לשלטון.

הקואליציה גם דחתה חוקים של האופוזיציה שאמורים להטיב עם נפגעות עבירות מין, כמו למשל הארכת מועד ההתיישנות לעבירות מין, והסיבות לכך ברורות.
אז כן, פוליטיקה קטנה, אבל בסופו של דבר הביאה לקריסת ממשלת הרל"ב ולהשגת רוב בבחירות האחרונות.
הקרדיט לפגיעה במדינה מגיע בעיקר לקואליציה בלתי אפשרית שלא יכולה להעביר חוקים, ושממשיכה לקיים את עצמה בציפורניים, רק בשם סלידה אישית לאדם אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 1:10 pm 
Hall of Famer

ברור שהאופזוציה יכלה ובעיני גם הייתה צריכה בעניינים מהותיים לגבות את הקואליציה (למשל בחוק הויזות, הנזק לא היה גדול, רק אי נוחות. מצד שני, היה ברור כבר שהממשלה נפלה, מה אכפת לאופוזיציה לעזור לאזרחים). אבל האופוזיציה החליטה שהיא לא משתפת פעולה בכלל עם הקואליציה וחושפת את חוסר היכולת של הקואליציה לשלוט פה. אתה יודע, היו בחירות והוקמה ממשלה שאמורה לקבל ולהעביר החלטות. לא יכול להיות שהאופוזיציה, שתפקידה הוא להוות אלטרנטיבה לשלטון, תהיה חלק מהשלטון כל פעם שהשלטון לא מסוגל לשלוט בעצמו.
רוב הדברים שלא עברו היו דברים שאפשר היה להסתדר איתם עם הוראות שעה או החלטות אלוף פיקוד והרציונל היה שכשהאופוזיציה תגיע לשלטון, הדברים יטופלו. שוב, אני חושב שאופוזיציה יכולה להיות יוותר אחראית וממלכתית, אבל זאת הייתה ההחלטה.

אבל זאת פרקטיקה שדי השתרשה, דווקא מהכיוון ההפוך. גם בממשלה של בנט-לפיד, גם בממשלות ביבי בעבר, הקואליציה הפילה אוטומטית חוקים פרטיים שהאופוזיציה העלתה ולא חשוב אם החוק היה טוב או לא. חשוב שלא יהיה קרדיט לאופוזיציה. אז היו שיתופי פעולה בין ח"כים מהאופוזיציה לקואליציה. ההתנהגות של פוליטיקה קטנה וקטנונית תוך דריסת הצד השני לא הומצאה אחרי הבחירות הקודמות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2022 1:12 pm 
Junior

אני באמת לא מבין מה הקטע של האשמת האופוזיציה באי היכולת של הקואליציה להעביר חוקים... כן, גם חוקים שלפי דעת כולם הם טובים.
אתם רוצים להעביר חוקים? או שתשלמו על זה לאופוזיציה איכשהו (ועדות? חוקים של האופוזיציה? בטוח יש תשלום שאפשר לתת) או שתהיה עם פא**נג רוב כדי להעביר חוקים כמו שקואליציה אמורה להיות.

לתפיסתי האופוזיציה אף פעם לא יכולה להיות אשמה באי העברת חוק, רק הקאוליציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 567 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bluey, עופר האדום ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: