סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:09 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 240 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:46 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
בפועל יש שלום (קר, חמים, שוק כריסמס בוינה, לא משנה) עם השכנות הקרובות ירדן ומצרים כבר כמה עשורים, מדינות שיש להן (ולאזרחיהן) הרבה יותר סיבה לשנוא את ישראל, בין אם בגלל הסכסוך הישראלי-פלסטיני או סתם בגלל מלחמות ישירות רבות. ואיכשהו זה עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:03 pm 
מנהל פורום

בוא תספר לנו מה בדיוק עובד בו?

אני כמובן בעד השלום ומקווה להצלחתו ולהתרחבותו למדינות נוספות. גם אם הוא לא מושלם הוא עדיף ממלחמה. אבל הוא מאוד שברירי. והשלום הזה לא מחלחל למטה לאזרחים וגם לא מהשלטונות.
אנחנו לאורך השנים סופגים נפגעים והברחות בלתי פוסקים מגבולות השלום האלה. והם כמובן מסייעים לפלסטינים מאחורי הקלעים בכל החזיתות. ירדן במובן הזה יותר בבעיה כי יש בה אוכלוסייה פלסטינית עצומה שיוצרת לחץ מבפנים על משפחת המלוכה.

צבא מצרים נערך תשתיתית למלחמה בסיני כבר כמה עשורים: בבסיסים, מאגרי נשק ותחמושת, נמלים וכבישים רחבים, ומנהרות שחוצות את סיני ואת תעלת סואץ. השנאה של המצרים כלפי הישראלים והיהודים לא נחלשת בדורות האחרונים ויש שיגידו שאולי אפילו להיפך. וזה עוד מעם ששונא בעצמו את הפלסטינים מאוד ויש לו שלום איתנו. בכל מקרה, שכל אחד יעשה את ה1+1 בעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:33 pm 
Freshman

מה עובד? זה שלום. פעם היתה מלחמה והיום אין.
צבא מתחזק בסיסים בגבולות המדינה? שוקינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:37 pm 
מנהל פורום

וואו יש לך את זה ביותר קלולסיות גיאו-פוליטית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:38 pm 
Junior

מישהו פה טען שהסכמי השלום (הקרים) עם מדינות ערב לא עדיפים על המצב שקדם להם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 12:52 pm 
Hall of Famer

אני לא מכיר הרבה שמאלנים שחושבים שאם נסיים את הכיבוש אז למחרת יהיה כאן שלום, ארנבונים וחדי קרן. הטענה היא שצריך לסיים את הכיבוש כי הוא משחית, מזיק, וכי עד שהוא לא יסתיים אין שום סיכוי לשלום, אני לא ראיתי בכל התרד הזה אחד שטען שסיום הכיבוש לבדו יביא שלום, יש עוד הרבה דברים שצריכים לקרות, אבל סיום הכיבוש הוא צעד ראשוני והכרחי בדרך לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 1:36 pm 
Freshman

זה כן אני כתב:
מישהו פה טען שהסכמי השלום (הקרים) עם מדינות ערב לא עדיפים על המצב שקדם להם?

זה היה בתגובה (קלולסית כנראה) לקו הישיר שצויר כאן מכמה קטארים שרואיינו ברחובות לאי ההתכנות של שלום איזורי אי פעם ולעולם ועד בגלל השנאה העזה שיש בציבור הערבי כלפי ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 3:55 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אני לא מכיר הרבה שמאלנים שחושבים שאם נסיים את הכיבוש אז למחרת יהיה כאן שלום, ארנבונים וחדי קרן. הטענה היא שצריך לסיים את הכיבוש כי הוא משחית, מזיק, וכי עד שהוא לא יסתיים אין שום סיכוי לשלום, אני לא ראיתי בכל התרד הזה אחד שטען שסיום הכיבוש לבדו יביא שלום, יש עוד הרבה דברים שצריכים לקרות, אבל סיום הכיבוש הוא צעד ראשוני והכרחי בדרך לשם.

אני חושב שסיום הכיבוש עומד בסתירה לשלום. אבל מכבד מאוד את מי שחושב שהכיבוש חייב להסתיים בכל מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 10:23 pm 
Hall of Famer

שלמה קרעי על התקרית בחברון: קיבל את מה שמגיע לו.

אז זה מה שרציתם, ביביסטים ופרוקסי? צבא שמכה אזרחים על רקע פוליטי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 27, 2022 11:54 pm 
Hall of Famer

האדם שהותקף בחברון על ידי חייל, תקיפה מתועדת, נשלח למעצר בית והורחק מחברון לשבועיים.

במקביל, אבי מעוז קיבל היום את "מינהלת הזהות היהודית-לאומית".

חשוב להגיד שאסור להשוות ואסור להגיד יודונאצים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 12:13 am 
Hall of Famer

רגע, אתה יודע מה היה לפני האירוע? כי אני נגיד לא, ולחשוב שאתה מכיר את כל הסיפור בגלל וידאו בן דקה, זה קצת תמוה
החייל הושעה וטוב אם ייכנס לכלא , כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 12:34 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
רגע, אתה יודע מה היה לפני האירוע? כי אני נגיד לא, ולחשוב שאתה מכיר את כל הסיפור בגלל וידאו בן דקה, זה קצת תמוה
החייל הושעה וטוב אם ייכנס לכלא , כמובן

שחרר אותי מתעמולה יודונאצית. הסרטון ברור היטב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 2:02 am 
Hall of Famer

כמה אגרסיביות. אוף. אי אפשר לדבר איתך. שאלתי את השאלה הכי לגיטימית בעולם (האם אתה מכיר את השתלשלות האירועים טרם ולפני הצילום) וכתבתי שאין ספק שהחייל צריך להיענש. למשל, האם יש לך מושג מה הבחורה אמרה לחייל? אולי הבחור היה אלים כלפיה? אני למשל לא יודע אבל היא בוודאות אמרה משהו שגרם לחייל להרביץ

אבל סבבה, היודונאצי החדש של הפורום ישחרר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 2:14 am 
Hall of Famer

אתה מתבלבל. ראית שם בחורה דתייה והנחת שהיא אמרה משהו לחייל שגרם לו להרביץ לבחור (לא שיש דבר לגיטימי כזה, אבל מילא). דא עקא, הבחורות הדתיות היו יחד עם הבחור, הן מקבוצה דתית שנקראת "בני אברהם" שמעודדת מפגש וסולידריות עם האזרחים הפלסטינים. עכשיו אתה פחות מבולבל?

הסיפור שלא הוכחש בשום מקום, ונראה בסרטון, זה שהחייל החליט שיש קו דמיוני ברחוב שאסור לשמאלנים לעבור, ואז תקף את הבחור באלימות בלי שום התגרות כשחברו קורא "בן גביר יעשה פה סדר".

יש לך עוד רעיון לפרשנות ספקנית של האמור?

אגב לא קראתי לך יודונאצי, אמרתי שתעמולה יודונאצית היא שהפכה מקרה ברור לגמרי של אלימות מיותרת וברוטלית על רקע פוליטי מובהק, למשהו "מוטל בספק". וזה מראה באיזה שלב עמוק מאד של ריקבון חברתי אנחנו נמצאים. גם תיעוד ברור של אלימות הופך ל"ספק" כשהשלטון רוצה. זה אמור לזעזע כל מי שחושב שהוא רוצה לחיות בדמוקרטיה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 8:57 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
כמה אגרסיביות. אוף. אי אפשר לדבר איתך. שאלתי את השאלה הכי לגיטימית בעולם (האם אתה מכיר את השתלשלות האירועים טרם ולפני הצילום) וכתבתי שאין ספק שהחייל צריך להיענש. למשל, האם יש לך מושג מה הבחורה אמרה לחייל? אולי הבחור היה אלים כלפיה? אני למשל לא יודע אבל היא בוודאות אמרה משהו שגרם לחייל להרביץ

במקרה שהיה בחולון, שבו פלסטיני דקר קשישה והתאבד לאחר מכן, גם שאלת מה הקשישה אמרה לו? אולי היא אמרה לו משהו ממש פוגע וגזעני שגרם לו לדקור אותה ואז להתאבד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:05 am 
Junior

מתחילים לראות קצת שפיות במדינה, כשהוחלט לפטר את הרופא המתמחה בהדסה שפינק מחבל בעוגה.
זה כנראה לא סוף הסיפור, אבל כך צריך להתייחס לכל תומך טרור, בטח כזה שמטפל גם ביהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:08 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מתחילים לראות קצת שפיות במדינה, כשהוחלט לפטר את הרופא המתמחה בהדסה שפינק מחבל בעוגה.
זה כנראה לא סוף הסיפור, אבל כך צריך להתייחס לכל תומך טרור, בטח כזה שמטפל גם ביהודים.

הכל נכון חוץ מזה שהרופא המדובר לא חילק עוגה למחבל ולא תומך בטרור.

https://twitter.com/inbartvizer/status/ ... G9eP6ROb9w

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:13 am 
Junior

אה, ברור שהוא לא יטען "חברים, פינקתי את המחבל בעוגה בשם התמיכה שלי במאבק הפלסטיני המזוין במדינת ישראל, ולפיכך אני מוכן לקבל על עצמי את מלוא ההשלכות למעשה".
בקיצור, שמעתי שיש אחלה בתי חולים במזרח ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:16 am 
Hall of Famer

בהתחשב בעובדה שהקייס נגדו נשען, בין השאר, על הטענה שהוא קרא למחבל שהיד בפני עובדות במחלקה, תואר ששמור רק למי שמת תוך כדי מילוי מצווה דתית כשהמחבל עצמו עדיין לגמרי בחיים, אז כן, הקייס נגדו מאוד מאוד רעוע והגירסה שלו הרבה יותר סבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:22 am 
Junior

ובהתחשב בעובדה שהמחבל בכל זאת קיבל עוגה שאותה אותו רופא קנה, ניתן להסיק שכל מה שהרופא הצדיק מספר עכשיו זו גרסה שהונדסה היטב על ידיו בסיועם של אביו ואחיו, עורכי דין במקצועם.
אני לא דואג לו. גם אם בית הדין לא יחזיר אותו לעבודה (ואני לא בונה על זה), יש מספיק בתי חולים ברשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:26 am 
Hall of Famer

rony כתב:
נורטון כתב:

במקרה שהיה בחולון, שבו פלסטיני דקר קשישה והתאבד לאחר מכן, גם שאלת מה הקשישה אמרה לו? אולי היא אמרה לו משהו ממש פוגע וגזעני שגרם לו לדקור אותה ואז להתאבד?

מאד דומה. אין, כאפה זה בדיוק כמו רצח.
אתה יודע מה, אין לי מושג מה באמת היה, ראיתי רק את הוידאו. אבל אני אשאל אותך - האם יש לך מושג למה מענישים את האיש המוכה? מהו התירוץ הרשמי לכך?
ושוב, בפעם השלישית - אני חושב שאת החייל צריך להעניש בחומרה הראויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:34 am 
מנהל פורום

כי ככה הצבא עובד נורטון, באמת. הוא מורחק כי הם רוצים שקט עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:49 am 
Hall of Famer

אתה שאלת את עצמך למה אותו פלסטיני שדקר את הקשישה התאבד? אין שום מצב שהיא עשתה לו משהו שגרם להגיב בצורה כזו? אם לא שאלת את עצמך את השאלות האלו אז, ודי בצדק כנראה אז למה עכשיו? (בלי להכנס אפילו לשאלה האם זה היה פיגוע לאומני פאר אקסלנס או שמדובר באדם עם בעיות נפשיות שביצע את הדקירה מתוך איזו פסיכוזה).

וכן, מה שציפה כתב, מענישים את האיש המוכה כי הצבא רוצה שקט, וכי זה ממסגר את האירוע בתור כזה שיש בו שני צדדים שהיו לא בסדר. אם אותו אדם שהוכה באמת היה לא בסדר, אלים, מקלל, מפר את הסדר, ווטאבר, שיתכבד הצבא ויציג ראיות רציניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 9:59 am 
Hall of Famer

טוב, אולי אני תמים מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2022 11:54 am 
Hall of Famer

נורטון, שכחת להשלים את המשפט. ראית את הסרטון (שכולו מעיד על אלימות חד-צדדית וחסרת הצדקה מצד החייל), והנחת משהו על הבחורה הדתייה שהופרך ב180 מעלות. יש עוד משהו שאמור להראות ולו בדל אפשרות פוטנציאלית לספקו של אולי שהבחור עשה משהו שעשוי לגרום לחייל להרביץ לו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 240 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: