סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 2:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 117 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מה זה ימני?
הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 4:23 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
קובי כתב:
זה כן אני כתב:
FLASH כתב:
עכשיו בכנות. אתה באמת מאמין במה שכתבת? וזה אחרי "בתוך עמי " וכו?

מי עוד נתקל בתןפעת השנאה של קובי?

אני ירושלמי. בשמאלנים נתקלתי בעיקר בצבא ובפתוחה. פגשתי אלפי ימנים, חילונים לייטים "בני עקיבא" חרדים חרדלים ומכל הקשת. לא נתקלתי בשנאה לחלונים או לשמאלנים (כמעט ולא) או לתל אביבים . איפה אתה פגשת שנאה?

די נו פלאש, אתה לא יכול להגיד שלא קיימת שנאה של ימנים כלפי שמאלנים. קיימת איבה ענקית (והיא לחלוטין דו צדדית). אגב, גם היא לרוב ברמת הקולקטיב ולא ברמת הפרט. וכן, יש לא מעט ימנים מזרחים ששונאים אשכנזים, אפילו ממש. וגם פה מדובר בשנאה דו צדדית. אבל לא הייתי אומר שאלו מהווים את הרוב.

אתה מכיר ימני שלא שונא אשכנזים/ "תל אביבים"/ "פריוולגים" או שם קוד אחר לאיזו קבוצה של חילונים ליברליים?

ביחס לאשכנזים - בטח, איזו שאלה. מכיר המון שזה לא מעסיק אותם. אצל הדתיים זה עוד יותר מובהק (חוסר השנאה על רקע מוצא אשכנזי).
מנגד, יחסם של רוב הימנים שאני מכיר כלפי שמאלנים נע בין חוסר חיבה ובין שנאה אדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 4:43 pm 
Junior

סמנטיקה קצת, אצלי שנאה כלפי תל אביבי /שמאלני ספציפי זה הרבה מעבר ל"לא אוהב שמאלנים".

המוני ימניים לא אוהבים שמאלנים. בטח ככלל את המגמה הכללית של השמאל, אם לזה נקרא שנאה, בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 5:01 pm 
Junior

שנאה, שנאה יוקדת. שיתפוצץ עליכם מחבל, חבל שהיטלר לא שחט אתכם וכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 5:11 pm 
Sophomore

באזור שלי אני מרגיש שבחסות הכאוס הפוליטי שנוצר, יש ממש התפרצות של שנאה וזעם כלפי "אשכנזים". אני מניח שרובכם ראיתם את השלט שנתלה בק"ש.

היה לי שיח בפייסבוק לאחרונה (דבר שאני בכלל לא עושה) אם מזרחי מקרית שמונה שתקף אותי מתוך מחשבה שאני אשכנזי. אחרי שהסברתי לו שאני מזרחי בדיוק כמוהו, אז הוא קבע שאני עבד נרצע של אשכנזים.
קצת לפני הקורונה רוססה כתובת במושב שלי בנוסח חבל שהיטלר לא סיים את העבודה ותחזרו לאושוויץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 5:13 pm 
Junior

אני לא ראיתי את השלט. מה היה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 5:17 pm 
Sophomore

בשבוע שעבר היתה הפגנה נגד ההפיכה בק"ש.
כהכנה נתלה שלט עליו נכתב:

קיבוצניקים תתחפפו מהשטח זה הבית שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 5:47 pm 
Hall of Famer

השנאה היא לא כלפי ה"שמאל", אלא כלפי הנראטיב הדמוני שמכונת הרעל של נתניהו יצרה ל"שמאל", שזה שם גנרי כיום בקרב ביביסטים לכל מי שהוא לא ביביסט. בנט, שהוא לא איש שמאל באיזשהי צורה בעולם הזה, חטף כמויות רעל אדירות כי הוא העז לנהל ממשלה שאינה בשליטת הקיסר, ואחריו לפיד, וכל מי שיעמוד בראשות ממשלה וכחלק מהגוש האנטי-ביביסטי, עד שביבי ירד מהמפה הפוליטית.

זה מאד משעשע לקרוא ללפיד, סער, גנץ וליברמן אנשי שמאל. ליברמן היה נחשב לסמן הימני ביותר של הימין החילוני, סער נחשב למי שיביא רפורמה ימנית מובהקת למערכת המשפט. הם הפכו ל"שמאל" רק כי הם לא ביביסטים.

בתור שמאלני מובהק שנמצא הרבה בסביבה מאד ימנית ודתית, וכולם מכירים את הדעות שלי, רמת הסכנה האישית שאני מרגיש בגין דעותיי היא אפס. יש לזה 2 סיבות: 1. מכירים אותי אישית, וכשמכירים אישית וקונקרטית, יותר קשה לתרגם את השנאה המופשטת למעשים, ו2. הפער בין דיבורים למעשים אצל אנשים הוא לא-אחת גדול מאד. הימני הכי ימני שיש בימין, בן-גביר, הוא דוגמה מובהקת. פה גדול צורח הרבה ומסוגל מעט מאד.

אבל הסכנה היא רחבה יותר, היא בלגיטימציה לאלימות ובמשוגעים הבודדים שעושים מעשה. ובזה המשטר הביביסטי לא שונה בכלום מכל משטר פאשיסטי שהיה לפניו. אין מומחה גדול מביבי בשריקות כלבים ובעידוד אלימות מתחת לפני השטח. "מכונת הרעל" שלו עובדת כל הזמן, הבן שלו אשכרה קרא למפגינים פלוגות אס אה וטרוריסטים. כל מה שהם רוצים זה שהשטח יהיה חם כל הזמן, כי כשההמון עסוק בשנאה, אפשר לעשות מה שרוצים. ככה זה עבד לביב עד היום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 10:10 pm 
Junior

ביבי כל כך מוכשר שאפילו כשהוא לא מוציא מילה על הרפורמה, השטח חם. השנאה של הימין בעיקר באה לידי ביטוי בקריאות לרצח ראש ממשלה, הפלת הכלכלה הישראלית בהוצאת כספי עתק מהמדינה, קריאה לסירוב פקודה המוני והשתמטות ממילואים, קריאה להשבתת ההייטק, קריאה לירידה מהארץ, השבתת נמל תעופה , קריאה לשימוש בנשק חם, ומלחמת אחים כפתרון ברירת מחדל

וואלה מעולם הימין לא ניסה אלפית מזה בהתנתקות או בממשלת השמאל האחרונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 10:16 pm 
Sophomore

אני מבין שבחרת בגלולה הכחולה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 11:21 pm 
Junior

זה מה שהימין חושב כעת על חצי מדינה
אחלה הנדסת תודעה יש לשמאל. באמת תצוגה מעוררת השראה. 3 ערוצי טלויזיה משכנעים 40% מהאזרחים שהנה, אוטוטו דיקטטורה ומלחמת אחים .
תצוגת התכלית של תקשורת השמאל באמת מרשימה. הימין כושל בהסברה ומפסיד בענק, וכולם מבינים מי באמת שולט במדינה.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ד' מרץ 15, 2023 11:21 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 11:21 pm 
Hall of Famer

מי יכול לתאר לעצמו מצב שהימין יקרא לרצח ראש ממשלה.

קלימי, חופש ביטוי זה מדהים, שקרים בוטים כמו "קריאה לרצח ראש ממשלה", "קריאה לשימוש בנשק חם" ו"מלמת אחים כפתרון ברירת מחדל"-למה צריך כאן? אנחנו ערוץ 14 או קבוצת ווטסאפ של ביביסטים? יש משמעות לבסיס של אמת ושקר. אני לא מדבר על סתם שקר מטומטם כמו "ממשלת השמאל האחרונה". אלא על שקרים מעוותי מציאות שהם מנת חלקו הקבועה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 11:38 pm 
Junior

רצח ראש ממשלה
https://www.makorrishon.co.il/news/575063/

שימוש בנשק חם
"אם מישהו יכריח אותי לחיות בדיקטטורה ולא תהיה לי ברירה - לא אהסס להשתמש באש חיה" "אם יגררו אותי לשם, זה מה שאני אעשה. אני לא אעזוב את הארץ, ואני לא אחיה בדיקטטורה. הם הולכים על זה בכל הכוח - ואנחנו נתנגד לזה בכל הכוח"
https://news.walla.co.il/item/3555725

מלחמת אחים זה כבר ביטוי שגור בפי כל, מושג בחסות הנדסת התודעה של תקשורת השמאל.. לינקים יש בלי סוף. אבל זה רק מוכיח לי שבשמאל הממש קיצוני, זה כבר דורש מחקר אנטרופולוגי מעמיק להבין איך עובד ההסק וההקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 15, 2023 11:46 pm 
Hall of Famer

כלומר מחאה אזרחית אדירה ולא-הייררכית, שמשתתפים בה בכל שבוע באופן אקטיבי מאות אלפי אנשים, מתאפיינת על ידי אדם אחד שאמר שהוא לא יהסס להשתמש בנשק חם כנגד דיקטטורה, ואדם אחד שאמר שדיקטטור הוא בן-מוות וכמובן שאלה קריאות ישירות לשימוש בנשק חם ולרצח ראש ממשלה. והשמאל מהנדס תודעה בלי סוף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:04 am 
Hall of Famer

מעניין אם יש בתכנון ערוץ 14 גולד, אולי יהיה מעניין להראות הפגנות ואירועים מתקופת אוסלו, להיזכר אווירה אלימה כנגד ראש ממשלה מהי. יש גם פרטים אצל "השר לבטחון לאומי", וכיכר שפעם קראו לה מלכי ישראל. מאד מזכיר את המחאה הנוכחית.

אה, ו"טרוריסטים"? "פלוגות אס אה"? יכול להיות שכתב את זה הבן של ראש הממשלה? זה שגם אמר שהעונש של אלה מהפרקליטות צריך להיות כשל בוגדים, וזה לא מאסר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:07 am 
Hall of Famer

זה בפרט קצת מצחיק להביא אדם בודד שציין "גם לנו צריך להיות דין רודף", כאשר אשכרה לפני שנה אשכרה הוכרז בפועל "דין רודף" (מי הכריז? רבנים? ראשי קהילות? אין לדעת - לא ראיתי פרוטוקול בנושא...) כנגד השמאלן הנודע (וגם טייס בעברו - חטא נוסף!) מתן כהנא.
אם נצטט: "לדברי מקורות בטחוניים אומרים כי איום בטחוני בדרגה כזאת לא הגיע לידי השב"כ מאז הוצא "דין רודף" על ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל".
https://www.srugim.co.il/623981-%D7%98% ... 7%A0%D7%90

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:33 am 
Junior

ממש אותו דבר. "קבוצה קיצונית דתית" שאף אחד לא מוכן להגיד מוי ומאיפה, אף אחד לא נחקר, לעומת אנשים ספציפיים שהסיתו ברשת לאלימות וגם נחקרו.

הבן של ראש הממשלה נראה פסיכופת כבר שנים. אם זה המסית מהימין דיינו

הוא לא אל"מ וטייס במיל' ולא עו"ד מוכר, שאגב הטייס בטוח נחקר על הסתה ולא זוכר לגבי חודק. ברור לכל בר דעת על מי אותו טייס דיבר, לא צריך להיות גאון כדי להבין שהבן מוות הוא ביבי. ואגב , לינור מגלי צהל גילתה לנו כבר שהוא אמר לה מפורשות (ראה כתבה) שלביבי מגיע כדור בראש.

הסתה מסוכנת ורעילה שגרמו לה מנהיגי השמאל והיא עצמה גרמה לאזרחים רבים לדבר על אפשרות כמו מלחמת אחים כאילו לגיטימית לפתרון בעיית בגצ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:43 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
כלומר מחאה אזרחית אדירה ולא-הייררכית, שמשתתפים בה בכל שבוע באופן אקטיבי מאות אלפי אנשים, מתאפיינת על ידי אדם אחד שאמר שהוא לא יהסס להשתמש בנשק חם כנגד דיקטטורה, ואדם אחד שאמר שדיקטטור הוא בן-מוות וכמובן שאלה קריאות ישירות לשימוש בנשק חם ולרצח ראש ממשלה. והשמאל מהנדס תודעה בלי סוף.

אתה יודע, זה גם לא שהיו מיליוני יגאל עמירים, או אפילו עשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:05 am 
Junior

ומה הקשר "מתאפיינת"
יש הסתה פרועה בשמאל. השטח חם ולא בגלל ביבי, אלא כי יש מנהיגים שלמעשה אמרו - הכל על השולחן. ברק דיבר על מרי אזרחי, סירוב פקודה בצבא. היו שאמרו מפורשות: מלחמה

אולמרט "מה שצריך זה לעבור לשלב הבא – שלב המלחמה. ומלחמה לא מנהלים בנאומים, מלחמה מנהלים בקרב פנים אל פנים, ראש בראש, יד ביד, וזה מה שיהיה כאן". יותר ברור מזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:09 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

אתה יודע, זה גם לא שהיו מיליוני יגאל עמירים, או אפילו עשרות.

בגלל זה אני מקווה ששוקדים על ערוץ 14 גולד, לשחזר לנו "בדם ואש את רבין נגרש", כרזות אס.אס, את שלמה אבינר פוסק "ראש הממשלה אינו ערב-רב", את כבוד השר עם "הגענו לרכב של רבין נגיע גם אליו" ועוד רבים מהלהיטים האהובים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 1:45 am 
Junior

אנחנו במלחמת העצמאות 2. לאיזו הסכמה רחבה היה אפשר להגיע עם מתנדבי הג'יהאד של קאוקג'י, איזו קואליציה היה אפשר לייצר בין המדינה שרק נולדה לחמשת הצבאות הסדירים שפלשו אליה

עיתון הארץ כתב את הדברים. הסתה רעילה

ברק מפיץ כרזה שמשווה הידברות עם ביבי להידברות עם היטלר.

לא מדובר על כרזה שהכינו קטינים. מדובר על הסתה לדם של מנהיגי השמאל ברק ואולמרט ועוד מריעים להם ומוחאים כפיים. כמו כם מחאו כפיים לחודק. רז וחבריו , כך אמר, צעירים ובוגרים משירותו הצבאי, החליטו שצריך להילחם בנשק. ובקיצור הסתה פרועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 2:37 am 
Hall of Famer

"מנהיג השמאל אולמרט"
זה טוב

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 5:42 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
מי יכול לתאר לעצמו מצב שהימין יקרא לרצח ראש ממשלה.

קלימי, חופש ביטוי זה מדהים, שקרים בוטים כמו "קריאה לרצח ראש ממשלה", "קריאה לשימוש בנשק חם" ו"מלמת אחים כפתרון ברירת מחדל"-למה צריך כאן? אנחנו ערוץ 14 או קבוצת ווטסאפ של ביביסטים? יש משמעות לבסיס של אמת ושקר. אני לא מדבר על סתם שקר מטומטם כמו "ממשלת השמאל האחרונה". אלא על שקרים מעוותי מציאות שהם מנת חלקו הקבועה.

א. קאלימי
ב. אתם רוצים לדבר פוליטיקה? תתמודדו עם העובדה שיש אנשים שרואים צל פייק ניוזים כניוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 8:21 am 
Junior

איזו יקום מרהיב פלאש חי בו... יקום שבו אולמרט וברק הם מנהיגי השמאל.
אגב אני מבקש, אם כבר תשתמש במושג "מלחמת אזרחים", לא אחים... הימין המשיחי והמתנחלי מעולם לא היו אחינו... שמחה רוטמן, בן גביר וסמוטריץ' בקושי גרים באותו מקום כמונו (אותה אזרחות, לא אותה מדינה).

בוא נראה בפסח הקרוב כמה אתם "אחים" כשנבוא לבתי חולים ולעוד מקומות עם חמץ... תזכור שאחים אנחנו ואתה נגד קריאות לאלימות, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 12:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
פלאש, ניוז פלאש.
שלטון שלוקח לעצמו כוח מוחלט ובלתי מוגבל - זו אוטוקרטיה בהתהוות.
שלטון ששלוחיו אומרים שלא צריך איזונים ובלמים בדמוקרטיה (כמו שאמר שלשום ח"כ מהליכוד) - זו אוטוקרטיה בדרך.
שלטון שאומר שאין צורך בביקורת שיפוטית עליו, והוא היחיד שיבקר את עצמו ("מה זאת אומרת מי יגן על הזכויות שלכם? אנחנו! תסמכו עלינו") - הוא אוטוקרטיה בלתי נמנעת.
שלטון שמסרב לעגן בחוק זכויות יסוד של דמוקרטיה, מסרב להגן בחוק אפילו על אלה שכן קיימות, ומבטל פסיקות משפטיות שכן מגינות על זכויות - מראה בדיוק מה הוא רוצה לעשות עם אותן זכויות. הוא רוצה לבטל אותן כראות עיניו, לשלוט בהן באופן בלעדי. ברצותו תהיינה, וברצותו לא תהיינה (לאלה שלא באים לו טוב בעין).

אתה כנראה חושב שהשליטים שלנו נעלים על שליטים אחרים, שעשו בדיוק את אותם דברים ואמרו בדיוק את אותה דברים במדינות אחרות. בוא ואגלה לך סוד: הם לא.
וכל מה שאמרתי נכון לא לממשלת הימין דווקא, פשוט היא זו שלוקחת לעצמה את הכוח המוחלט ומסרבת לשריין זכויות יסוד של דמוקטריה, חלק מהן היא מסרבת אפילו לחוקק באופן בלתי משוריין. במדינות אחרות ראינו את זה אצל שליטים שאפשר לסווג אותם כימין (פוטין למשל), שמאל (צ'אבס למשל), חילוניים (טורקיה שלפני ארדואן) ודתיים (אין צורך לפרט). אם שליטי שמאל היו אומרים שהם יבקרו את עצמם ולא צריך יותר כלום, הם היו מידרדרים לאוטוקרטיה גם הם. זה פשוט בלתי נמנע.
אני לא צריך את ערוץ 12 או 13 שיספרו לי את זה. אתה כנראה הוסתת על ידי מישהו אם זה מה שאתה חושב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 16, 2023 3:45 pm 
Junior

ברק אולמרט ולפיד הם ראשי ממשלות השמאל האחרונים. מה לעשות.

אין צורך בהסתה, רק צריך לצפות מדי פעם בתסריטי האימה באתרי וערוצי השמאל ולהזדעזע.
השמאל לא מבין שהימין רואה את הדברים בדיוק הפוך, שבגצ לקח לעצמו כוח בלתי מוגבל ב20 שנה האחרונות והחליט שהכל נתון לפרשנות והכל בידיים שלו (ושל היועמשית).
הימין לא מיתג את זה דיקטטורה/תיאוקרטיה/עריצות. כידוע הימין חלש בהסברה והנדסת תודעה

הימין כרגע מנסה לשנות את המטוטלת והציג רפורמה שאפילו בן גביר וסמוטריץ' לא חלמו עליה, כחלק מעמדת מו"מ. זה בלוף וברור שיגיעו לפשרה.
(ורוטמן אמר בקולו שאינו חושב שהרפורמה צריכה לעבור כלשונה, שזה בעצם אומר - אני מבלף ואפילו לא מפריע לי בעצם אמירת המשפט לרדת לעמדת מו"מ "חלשה" יותר, שהיא תהיה עמדת המו"מ החדשה בכניסה למו"מ עתידי).

sheky כתב:
בוא נראה בפסח הקרוב כמה אתם "אחים" כשנבוא לבתי חולים ולעוד מקומות עם חמץ... תזכור שאחים אנחנו ואתה נגד קריאות לאלימות, כן?

אני קורא וניכר מדבריך שאתה באמת מאמין בזה. מדהים כמה מכונת התעמולה של השמאל אפקטיבית.
אתה חי במדינה שבה נניח שליש דתיים כבר כמה, 40 שנה? גדלת לתוך מציאות שקיים חוק איסור על בעלי עסקים להציג בפומבי מוצרי חמץ למכירה או לצריכה. פעם שמעת על אלימות כלפי כאלו שעוברים על החוק? (ועוברים על החוק כמעט בכל עיר והרבה)
אתה באמת מאמין שיפעלו באלימות נגד אדם שיכניס חמץ לבית חולים או לכל מקום אחר בפסח?
תשאל אדם דתי שאתה מכיר. הוא יסביר לך שפשוט לא יגידו לאותו מכניס חמץ כלום. במקרה הקיצוני והנדיר, פקח יתן דוח. בטח ובטח לא אלימות, על מה ולמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 117 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 67 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה