סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:15 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
הטענה שלך מאוד ברורה. היא מראה שאתה לא מבין מה זה תוחלת ומה זה שונות.
זה הכל. זה אותו דבר בדיוק כמו בחירות הדראפט. זה אותו דבר כמו שניסיתי להסביר לך למה אתה טועה והתעצבנת שאני אומר שאתה לא מבין מה זה תוחלת.

אתה לא מבין מה זה תוחלת. כל העולם העסקי מתנהל על פי תוחלת. אנשים כושלים מתנהלים על פי תוצאות. זה כל הסיפור. לא יעזור לך שום דבר.

השאלה המתודית שלך היא באמת סימן שאתה צריך לחזור ללימודים. כן, אפשר לקבוע אם הרווחת או הפסדת על עסקה לפני שמימשת אותה. לא בדולרים, אלא בתוחלת. וכל מי שמתנהל נכון עסקית בעולם מתעניין בתוחלת. ברגע שאתה מתעניין בתוצאה בלבד זה אומר שאתה מתנהל מחוץ לתקציב שלך או שאתה טיפש.

זה יפה שאתה מסביר לי איך עסקים עובדים. אני חושב שאחרי שניסית להעליב אותי בכל מיני דרכים, אני זה שבכל זאת גם מנהל עסקים שמגלגלים מיליונים בשנה ומרוויחים, גם עושה השקעות בעסקים וגם רחמנא ליצלן מייעץ לעסקים.

אתה התאהבת במונח תוחלת, אבל לגמרי הלכת לאיבוד בדיון. אין שום מחלוקת שכמה שיותר החלטות נכונות מתוך n החלטות בזמן t יביאו לך תוחלת טובה יותר של הצלחה. לא על זה הדיון.

צר לי, אבל אתה באמת לא מבין על מה הדיון.

אתה מנהל חשבונות, כפרה.

זה לא מאוד יעזור לך להגיד לי ש'אני לא מבין מה הדיון'.

אתה טוען שאי אפשר לקבוע תוחלת של משהו. המשמעות של תוחלת היא 'ערך מוערך'. 'התאהבתי' במילה תוחלת כי על זה הדיון. אתה לא יודע מה המילה הזו אומרת. אתה לא מבין כלום בסטט'. הדיון הוא על סטטיסטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:16 am 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:
וכן, אני חוזר כל הזמן לאיך אני מתפרנס מאנשים כמוך כי אני מתפרנס אך ורק מאנשים שמתעניינים בתוצאה ולא בתוחלת.

וזה לא רק אני. כל העולם מתפרנס מאנשים כמוך. כל שוק ההון בנוי על אנשים חכמים שמתעניינים בתוחלת של המהלכים שלהם ואנשים כמוך שמתעניינים בתוצאה של המהלכים שלהם.

אולי מתפרנסים ממני, לבריאות.

רק כשאתה כותב תוחלת באובסס, תזכור שתוחלת של החלטות טובות זה אוסף של החלטות שהתוצאות שלהן טובות.

ושוב, אתה בכלל לא בדיון. אתה שוב חוזר להאדרה עצמית באמת מגוחכת שלא שייכת לעניין. אתה לא בדיון. תשלח לפרופסור אחד לכלכלה את מה שכתבתי פה. תגיד לי מה הוא אומר.

הדיון הוא על תוחלת.
אתה לא יודע מה זה תוחלת.
אתה, נדב כהן, מנהל החשבונות, לא יודע מה זה תוחלת.
אתה לא יודע מה זה תוחלת. תוחלת? אתה לא יודע מה זה.

אתה יודע על מה הדיון? על תוחלת.
אתה יודע מה אתה לא יודע? מה זה תוחלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Senior

היי נדב.

אתה יודע מה זה תוחלת?

לא, אתה לא.

על זה הדיון. טיפש.

אתה מנסה להגיד שאי אפשר לקבוע מה התוחלת של פעולה עסקית. אתה יודע למה אתה חושב את זה? כי אתה טיפשששששששש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:
Hacohen כתב:
אגב, אפשר לקחת גם את סעיף 1 שמוכיח שאני מאד מטומטם לפרופסור לכלכלה. אם נמצא אחד שמבין מה זה טרייד.

Yuval כתב:
אבל הפרופסור לכלכלה לא יידע מה משמעות 'טרייד'.

בשמחה. אתה לא מבין אפילו את הטענה הלוגית שאתה טוען פה.

הסברתי לך מתמטית ומילולית למה הטענה שלך אומרת ש---אין משמעות לתוצאה של הטרייד גם בזמן אמת---.

אבל אתה לא יודע מה זה שונות ותוחלת.

אין בעיה, אני מטומטם עם מנת משכל נמוכה להחריד, שלא יודע מה זה שונות ותוחלת.

אפשר בבקשה לקחת את סעיף 1 שלי, כלשונו, ולהעביר לפרופסור לכלכלה שיודע מה זה טרייד?

עכשיו מה שבאמת משעשע אותי מאד-מאד, זה שמאד מובן מה אתה חושב ולמה אתה חושב שהטיעון שלי מטופש.

הטענה שלך היא: "אני יובל שחקן הפוקר המרוויח מכבשים שבאים לזמן קצר, יודע כי תוחלת של הצלחה נובעת מאוסף גדול ככל הניתן של החלטות טובות בזמן t. לכן כשקיבלתי החלטה טובה, ניצחתי כי קיבלתי החלטה טובה ולא חשוב מה תהיה התוצאה היחידנית שלה, כי בתוחלת אני אמשיך לקבל החלטות טובות וארוויח".

זה יופי וזה מצוין לפוקר ואני שמח שאתה מרוויח כסף. לא על זה הויכוח.

על זה הויכוח:

אז השאלה המתודית היא: האם אני יכול לקבוע ש"הרווחתי" לפני שהפעלתי, או סוג של מימשתי. קניתי מניה בשער מסוים. אם אני שחקן רציונלי, קניתי את המניה בשער הזה כי חשבתי שבזמן t שאני מתכוון להחזיק אותה, ארוויח על התמורה שנתתי שזה כסף.

זה טרייד.

האם הרווחתי כשקניתי את המניה? לפני שמכרתי אותה? לפני שעבר זמן t? תקדיש רגע לחשוב על זה

יש לי מנת משכל נמוכה ואני טיפש מאד ומטומטם. תעביר את זה בבקשה לפרופסור לכלכלה שיודע מה זה טרייד.

אני מת לדעת מה אתה חושב שהמשמעות של תוחלת ושונות. אבל כן, כל פרופסור לכלכלה יגיד לך שאתה טיפש מאוד וילטף לך את הראש.

מכיוון שאנחנו יודעים שיש לך פה גדול וביצים קטנות, הרי לא יהיה כאן פרופסור לכלכלה באמת (התחלנו ב3 נדמה לי, הגענו לאחד, אבל לא מצאנו עדיין מישהו שיודע או יבין מה זה טרייד).

אז בוא נעזוב את הפרופסור הדמיוני שכבר לא יבוא, ותסביר לי, במהות, בלי כל הרעש, למה ההגדרה הזאת לא נכונה:

אז השאלה המתודית היא: האם אני יכול לקבוע ש"הרווחתי" לפני שהפעלתי, או סוג של מימשתי. קניתי מניה בשער מסוים. אם אני שחקן רציונלי, קניתי את המניה בשער הזה כי חשבתי שבזמן t שאני מתכוון להחזיק אותה, ארוויח על התמורה שנתתי שזה כסף.

זה טרייד.

האם הרווחתי כשקניתי את המניה? לפני שמכרתי אותה? לפני שעבר זמן t?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:17 am 
Senior

"אל תגיד לי שאני לא יודע מה זה תוחלת!! אתה לא מבין על מה הדיון!! הדיון הוא על האם אפשר לדעת מה הערך המשוער של נכס, זה לא דיון על תוחלת!!!"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:18 am 
Senior

כתבת לך שכן כבר 500 פעם, כמה מטומטם אתה?

כן, אפשר לדעת שהרווחת בתוחלת על נכס לפני שמימשת אותו. על זה בנוי שוק ההון. אתה כל כך מפגר שזה כואב לקרוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:19 am 
Hall of Famer

לא, הדיון הוא לא על תוחלת. כי אין לנו בכלל מחלוקת בשאלה שאוסף של החלטות בעלות תוצאות טובות, נותן תוחלת בעלת ערך חיובי. זה נאמר כהנחת בסיס לכל דיון שהיה כאן בקבלת החלטות.

הדיון הוא האם ניתן לקבוע על טרייד רציונלי בליגה, ובדוגמה ספציפית האם היה ניתן לקבוע על הטרייד הליברטון-סבוניס, שהוא "רווחי" או "הפסדי" עובר לזמן עשייתו.

יש פרופסור להעביר לו את השאלה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:20 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
כן, אפשר לדעת שהרווחת בתוחלת על נכס לפני שמימשת אותו.

מה? מה כתבת כאן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Senior

היי נדב, מה זה תוחלת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Senior

תסביר לי במילים שלך מה זה תוחלת. אתה יכול לצייר גם אם יותר קל לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:22 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
הדיון הוא האם ניתן לקבוע על טרייד רציונלי בליגה שהתוחלת שלו חיובית או שלילית עבור קבוצה מסוימת.

חח, זה לרגע לא היה הדיון המקורי. עזוב שניה שאין לך, יובל שטען את הטענה שאינדיאנה בודאות ניצחה את הטרייד הליברטון-סבוניס, את הכלים לקבוע שהטרייד הזה היה הפסד מיידי לסקרמנטו ורווח מיידי לאינדיאנה.

תסביר למה אתה מתכוון כשאתה אומר "רווח במונחי תוחלת" בטרייד רציונלי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:22 am 
Senior

Hacohen כתב:
לא, הדיון הוא לא על תוחלת. כי אין לנו בכלל מחלוקת בשאלה שאוסף של החלטות בעלות תוצאות טובות, נותן תוחלת בעלת ערך חיובי. זה נאמר כהנחת בסיס לכל דיון שהיה כאן בקבלת החלטות.

dude

ווט דה פאק המשפט הזה אומר.

נדב מה זה תוחלת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:23 am 
Senior

Hacohen כתב:
Yuval כתב:
הדיון הוא האם ניתן לקבוע על טרייד רציונלי בליגה שהתוחלת שלו חיובית או שלילית עבור קבוצה מסוימת.

חח, זה לרגע לא היה הדיון המקורי. עזוב שניה שאין לך, יובל שטען את הטענה שאינדיאנה בודאות ניצחה את הטרייד הליברטון-סבוניס, את הכלים לקבוע שהטרייד הזה היה הפסד מיידי לסקרמנטו ורווח מיידי לאינדיאנה.

אני מוכן להמר על כליה בשלב הזה שאתה לא יודע מה זה תוחלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:23 am 
Hall of Famer

עזוב עזוב, אני איתך ואני מטומטם ומנת המשכל שלי נמוכה ואני לא יודע מה זה תוחלת ואני כבש ואתה מתפרנס ושוק ההון וכל מה שכתבת.

תסביר. מה זה רווח בטרייד בתוחלת?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:24 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:
Yuval כתב:

אני מוכן להמר על כליה בשלב הזה שאתה לא יודע מה זה תוחלת.

אני חושב שאתה לא בפוזיציה להציע איברים לתרום. תתמקד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:25 am 
Senior

תתמקד אתה. תסביר לי מה אתה חושב שהמילה תוחלת אומרת. אני מבטיח להסביר לך מה שתרצה אחרי שתסביר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:25 am 
Senior

נדב הכהן, מה אתה חושב שהמושג תוחלת אומרת?

אני אומר שהטרייד של הליברטון על סבוניס טוב בתוחלת לאינדיאנה. מה אתה חושב שזה אומר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:26 am 
Senior

אני רק מזכיר שבויכוח שבו טענת שאי אפשר לדעת מה השווי של בחירת דראפט אמרתי לך שאתה לא מבין מה זה תוחלת והתעצבנת עלי כל כך הרבה פעמים ואסרת עלי לשאול אותך מה זה או שהשיחה תיפסק.

אני מבין שטעיתי שהפסקתי אז.

אז אני שואל שוב - מה אתה חושב שהמושג תוחלת אומר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:30 am 
Hall of Famer

חח, אני לא הולך לשם. מבין שנינו אני היחיד שיש לו ציון אקדמי בסטטיסטיקה. אתה שחקן פוקר, זה נחמד, אני מכבד את זה.

אתה תסביר מה זה להרוויח בטרייד בתוחלת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:31 am 
Hall of Famer

עזוב אני מטומטם גמור עם מנת משכל נמוכה מאד, אני לא יודע כלום מהחיים שלי. כשאני רוצה משהו אני עושה גוגל. עשיתי גוגל תוחלת:

בתורת ההסתברות ובסטטיסטיקה, התּוֹחֶלֶת (באנגלית: Expected value, ערך צפוי או Mean, מסומנת: E או μ, בהתאמה) של משתנה מקרי היא ממוצע הערכים אותם צפוי המשתנה לקבל, משוקלל על-פי ההסתברויות לקבלת הערכים השונים. לפי החוק החזק של המספרים הגדולים, התוחלת היא הערך אליו שואפת התוצאה הממוצעת של ניסוי כשמספר החזרות שואף לאינסוף.

יובל מה זה להרוויח בטרייד הליברטון-סבוניס בתוחלת?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:32 am 
Senior

זה אומר שהרווחת בטרייד בתוחלת. המשפט הוא סלף אקספלנטורי.
אם היית יודע מה זה תוחלת, היית יודע מה זה אומר.

מה זה תוחלת, נדב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:33 am 
Senior

Hacohen כתב:
עזוב אני מטומטם גמור עם מנת משכל נמוכה מאד, אני לא יודע כלום מהחיים שלי. כשאני רוצה משהו אני עושה גוגל. עשיתי גוגל תוחלת:

בתורת ההסתברות ובסטטיסטיקה, התּוֹחֶלֶת (באנגלית: Expected value, ערך צפוי או Mean, מסומנת: E או μ, בהתאמה) של משתנה מקרי היא ממוצע הערכים אותם צפוי המשתנה לקבל, משוקלל על-פי ההסתברויות לקבלת הערכים השונים. לפי החוק החזק של המספרים הגדולים, התוחלת היא הערך אליו שואפת התוצאה הממוצעת של ניסוי כשמספר החזרות שואף לאינסוף.

יובל מה זה להרוויח בטרייד הליברטון-סבוניס בתוחלת?

זה אומר שאם תעשה אינסוף טריידים בין קבוצות דמויות אינדיאנה וסקרמנטו על שחקנים דמוי הליברטון וסבוניס הערך שאינדיאנה יקבלו בממוצע גבוה מהערך שסקרמנטו יקבלו בממוצע.

זוכר "מבחן התוצאה" שלך? אם תסמלץ אינסוף פעמים את הטרייד הזה, אינדיאנה ירוויחו יותר.

זה מה שלהרוויח בתוחלת אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 20, 2023 1:34 am 
Senior

אם אתה רוצה דיון על מה זה להרוויח יותר זה שאלה מעניינת, אבל היא חוזרת למה זה "מבחן התוצאה" ומאחר ואתה טענת ש"מבחן התוצאה" הוא ברור לכולם, אז אין צורך לדון בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Senior

אם לא הבנת את ההודעה האחרונה עזוב, אתה בעל מנת משכל נמוכה. זה בסדר. תתרכז במה זה תוחלת. אני מאמין בך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

Hall of Famer

Yuval כתב:
Hacohen כתב:

dude

ווט דה פאק המשפט הזה אומר.

נדב מה זה תוחלת?

תוחלת חיובית זה תוחלת רווח צפוי. תוחלת שלילית זה תוחלת הפסד צפוי.

יובל איך הליברטון-סבוניס זה טרייד שהוא רווח מיידי לאינדיאנה בתוחלת?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 323 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: