סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2023 5:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
אטט, אני לא חושב שיש מישהו שפורום הזה שחושב שכוכב על הוא לא הכלי המרכזי לקחת אליפות.
רוב הויכוחים איתך סבים סביב המבנה של הקבוצה סביב אותו כוכב (או מבנה אקווילנטי בלי כוכב על) ועל איך "מדרגים" את השחקנים שבונים את הקבוצה.
נגיד ג'רו הולידיי, היה כוכב בעונת האליפות? הוא לא היה בחמישיית העונה (All-nba) מעולם ולא היה אולסטאר מאז ימיו בפילי... כוכב לצד מידלטון ויאניס או שחקן משלים מצוין?
קייל לאורי, היה אולסטאר במשך כמה עונות סביב האליפות (כלומר הוכר במשך כמה עונות כטופ 25 של הליגה) של טורונטו אבל לא היה בטופ 5 רכזים, כוכב באליפות או לא?
גם הלייקרס העונה הם דוגמא נפלאה - הוציאה מהקבוצה שחקן שהוא לא טופ משהו (אולי טופ 50? טופ 100? ענארף) והביאו במקומו שחקנים שבמקרה הטוב יש שם שחקן טופ 50 (ראסל) ועוד כמה שחקנים משלימים ( האצ'ימורה וונדרבליט וקצת ביזלי) והם פתאום הפכו מקבוצה שלא עושה פלייאין לקבוצת חצי גמר מערב שאף אחד לא יפול מהכסא אם יעשו גמר (בעיקר אם סקרמנטו יעברו את גולדן סטייט).

בסוף, כמו שרשמת כמה הודעת למעלה, את מרבית האליפויות ב40 השנים האחרונות לקחו שחקני על, שחקנים שהם קונצנזוס לטופ 15-20 בכל הזמנים... יש הבדל ענק אם יש לך בקבוצה את לברון בשיאו או את טייטום של העונה. אם יש לך את פריים קובי בקבוצה הוא צריך פחות סביבו מפריים אמביד למרות ששניהם טופ 5.

מהקבוצות שנארו, אולי חוץ מגולדן סטייט, אין אף קבוצה שעונה על הדרישה "סופר סטאר ו2 כוכבים או 3 כוכבים בלי סופרסטאר"... בבוסטון יש סופרסטאר וכוכב, בפיניקס (לטענתך) אין סופרסטאר ו2 כוכבים, בפילי סופרסטאר בלי כוכבים (מניח שמוסכם שהארדן כבר לא כוכב, לא?), דנבר סופרסטאר בלי כוכבים (מארי חיית פלייאוף, אבל לא כוכב), לייקרס 2 כוכבים בלי סופרסטאר, ניו יורק בלי כלום, מיאמי עם כוכב אחד וסקרמנטו עם 2 כוכבים (פוקס וסבוניס? לא מרשים מדי).

אגב, קבוצה של סופרסטאר וכוכב (דאלאס) לא עשתה פלייאוף, עוד קבוצה של סופרסטאר וכוכב (מילווקי) הודחה בסיבוב הראשון, קבוצה של 2 כוכבים (מיניסוטה) לא נכנסה לפלייאין וכו'.

סליחה על האנלוגיה המתמטית, אבל קבוצת כדורסל זה הרבה יותר חיבור וקטורי מחיבור סקלארי, אתה לא יכול פשוט לסכום ניקוד של שחקנים לפי הטופ אליו הם שייכים בליגה ולהסיק מזה משהו הביצועים שלהם.

אני לא מבין איך דוגמאות ספציפיות של אי הצלחה כזו או אחרת מעידות על משהו.
איך זה מתחבר למה שכתבתי?
האם כתבתי איפשהו בת'רד שקבוצה עם כך וכך כוכבים בהכרח תנצח קבוצה אחרת?

ספציפית הליגה כיום היא שטוחה יחסית ויש לא מעט סיכוי להפתעות.
אני אישית מאמין בבוסטון אבל קשה לדעת לאיפה הפלייאוף הזה יילך.
ממה שראיתי עד כה, אני מאוד נהנה מהסדרה של ג"ס והקינגס. כדורסל חכם וטוב.

* אני לא מסכים עם הניתוח שלך של החוזק של הקבוצות עצמן אבל זה שולי יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2023 5:35 pm 
Hall of Famer

אטט, העניין הוא שקיים יחס הפוך בין כמות ההודעות שבה כתבת על "ניהול", "קבלת החלטות" וביקורת על ג'יאמים, לאיכות התובנות שאתה מסוגל לספק בנושאים האלה.

ההודעה האחרונה שלך, כמו רוב ההודעות שלך האמת, כאילו הגיעה ממחולל קלישאות. וואלה? אתה מאמין בבוסטון אבל קשה לדעת? כאילו, אתה שם את כל המוניטין המפואר שלך על קבוצה שסיימה במאזן השני בטיבו בליגה אחרי שהקבוצה עם המאזן הטוב בליגה עפה?

מה זה "הליגה שטוחה יחסית"? מה זה אומר שהיא שטוחה? יחסית למה?

ושאלת השאלות: איך כל האמירות האלה מתחברות לעניין שנקרא "קבלת החלטות"? מה מתוך העניין הפשטני להפליא של "עדיף שיהיו לך שחקנים כמה שיותר טובים" מביא אותך להראות אילו החלטות נכון לקחת בזמן אמת? ולנמק למה כדאי או לא כדאי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2023 5:45 pm 
Hall of Famer

עוד הודעה של נדב שנותנת ציון להודעות אחרות ובכלל לאיכות הכוללת של החומרים שיוזר אחר מספק.
די כבר עם הרעל הזה.

אסור לי לכתוב בפורום במי אני מאמין בפלייאוף הזה?!
לא שם את המוניטין שלי על שום דבר. אני משתף מה שבא לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2023 5:49 pm 
Hall of Famer

ברור שמותר לך, ולא הייתי מגיב בכלל על הודעה שעניינה במי אתה מאמין שתזכה באליפות, בת'רד שעניינו הפלייאוף למשל.

אנחנו בת'רד שעניינו הגדרת סופרסטארים וסטארים, וקבלת החלטות שנובעת מזה. אתה הבנאדם שהצהיר שניהול וקבלת החלטות יותר מעניינות אותו מכדורסל. אתה נותן ציונים לג'יאמים בליגה. אתה זה שכותב המון הודעות על ניהול וקבלת החלטות.

אך-טבעי שינסו להבין מה מהות התובנות שלך בעניינים הנ"ל, וכשמגלים שוב ושוב שכל מה שיש זה "כדאי שיהיו לך שחקנים טובים בשיאם שגם יתחברו", זה מבאס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2023 7:25 pm 
Hall of Famer

אה, סליחה באמת שלא כתבתי את זה בת'רד שנוח ומתאים לך.

וכן, אתה מתבאס לגלות שכל מה שיש לי לומר לכאורה זה שכדאי שיהיו שחקנים טובים.
כמו שסטריאני מתבאס ממשחק רע של ווסטברוק או של יאניס.

שאלת שתי שאלות. עניתי לך תשובות מפורטות.
אני בטח לא מתכוון לכתוב כאן תובנות נוספות כדי שאתה "תאשר" אותי או את הדעות שלי.

אגב, אני אשמח לציטוט שבו כתבתי שניהול וקבלת החלטות יותר מעניינים אותי מכדורסל.
זכור לי שכתבתי משהו בהקשר הזה אבל אני בספק אם הייתי כל כך חד-משמעי.
מבחינתי, יש שני משחקים ושניהם מעניינים, כל אחד בפני עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 29, 2023 7:38 pm 
Hall of Famer

כתבת את זה, אבל אני לא מתכוון לחפש את זה. אם שני המשחקים מעניינים אותך, יופי. רק חבל שאין לך תובנות שהן לא הקלישאות הכי רדודות שאפשר. לא אמרת שום דבר בעל משמעות ב"תשובות המפורטות שלך". קודם השווית אותי לשמחה רוטמן, עכשיו לסטריאני, אולי תסתכל קצת במראה ותבין את הפרופורציה של מי שכותב כלכך הרבה על נושא שהוא מבין בו כה מעט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2023 2:38 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
סליחה על האנלוגיה המתמטית, אבל קבוצת כדורסל זה הרבה יותר חיבור וקטורי מחיבור סקלארי, אתה לא יכול פשוט לסכום ניקוד של שחקנים לפי הטופ אליו הם שייכים בליגה ולהסיק מזה משהו הביצועים שלהם.

וואו
זו באמת אנלוגיה נהדרת

קצת לעצם העניין
לתומי הייתי חושב שדווקא עונה כמו הנוכחית הזו טיפה תוביל לכמה חשוב יותר "חיבור" מאשר "אינדווידואל":

אחד מהשחקנים הכי טובים בליגה - דונצ'יץ', לא נכנס לפליי-אין אפילו (אולי דווקא בגלל שהובא לצידו עוד "כוכב"...).
אחד מהצמדים הכי טובים בליגה - לברון ודיוויס, נכנסו לפליי-אין (ולפלייאוף, וכעת חזק בעניינים) בעיקר בגלל שינויים (נהדרים) בצוות שמסביבם.
אחד מהטריו-ים הכי טובים בליגה - אדוארדס, טאונס וגובר (כל אחד מהם טופ 5 בעמדתם בערך? סביר שלא רחוק מזה) - אכזבו בגדול בתמונה הכללית.
מנגד יש לכאורה "אנומליות" כמו סקרמנטו או הניקס שמצליחים למרות רמת כישרון לא מדהימה (והם גם לא פרנצ'ייזים שנוהגים להפיק יותר ממה שיש להם בידיים, כמו מיאמי למשל - שהם דוגמא טובה בפני עצמם, ואכן צוינו ההישגים הנהדרים שלהם בארבע השנים האחרונות, ללא אף "סופרסטאר", ועם 2 "כוכבים" לכל היותר).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2023 2:00 pm 
Junior

Att כתב:
אני לא מבין איך דוגמאות ספציפיות של אי הצלחה כזו או אחרת מעידות על משהו.
איך זה מתחבר למה שכתבתי?
האם כתבתי איפשהו בת'רד שקבוצה עם כך וכך כוכבים בהכרח תנצח קבוצה אחרת?

ספציפית הליגה כיום היא שטוחה יחסית ויש לא מעט סיכוי להפתעות.
אני אישית מאמין בבוסטון אבל קשה לדעת לאיפה הפלייאוף הזה יילך.
ממה שראיתי עד כה, אני מאוד נהנה מהסדרה של ג"ס והקינגס. כדורסל חכם וטוב.

* אני לא מסכים עם הניתוח שלך של החוזק של הקבוצות עצמן אבל זה שולי יחסית.

לא הבנתי את הפסקה הראשונה שלך... ברור שזה לא מבטיח כלום אבל אנחנו מסתכלים על המדגם ורואים העונה קורולציה סופר נמוכה לתאוריה שלך... קבוצה הופכת מקבוצה שלא עושה פלייאין לקבוצת סיבוב שני עם פוטנציאל סביר לגמר מבלי לגרוע או להוסיף אף כוכב בעוד קבוצה שהוסיפה כוכב לסופרסטאר רק הלכה ונהייתה גרועה יותר (ובפער).
הייתי מנחש שאם יש קבוצה אחת (גולדן סטייט) שעומדת במודל ה"קלאסי" שלך של סופרסטאר וכוכבים סביבו אז היא תהיה פייבוריטית בעוד שאר הקבוצות שלא עומדות במודל דווקא הן הפייבוריטיות.

מעבר לזה לא ממש ענית על אף שאלה נקודה... על ההבדל בבניה בין אם יש לך טופ 5 היסטורי (קובי/לברון/דאנקן וכו') לבין אם יש לך טופ 5 נקודתי ( נגיד אמביד, טייטום נכון לעכשיו וכו'). הרי עד כה הצגת "מודל" של סכימת טופים בלי התיחסות אם השחקן שאתה סוכם הוא טופ 5 היסטורי או טופ 5 רגיל ואם הכוכב שלך הוא טופ 10 או טופ 25 (או שאין הבדל בעיניך)... מאיפה המספרים כמה טופ X או טופ Y צריך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2023 2:07 pm 
Junior

אטט, אני יכול להסכים עם הרבה מהנקודות שאתה מעלה להצדקת הגישה שלך, או לפחות לזרום איתם. ניקח לדוגמה את הטיעון "האבולוציוני" - ג'יאמים לומדים מטעויות קודמיהם, בדגש על טעויות בדראפט משני הסוגים (בחירת באסט או שחקן עם תקרה מוגבלת; אי-זיהוי אפסייד של פרוספקט שהחליק הן במוקים והן בביג בורדים הממשיים של ג'יאמים), נהיים אנליטיים יותר, מאמצים חשיבה אסטרטגית וכן הלאה.

אבל אם אתה מעלה את הטיעון הזה בתגובה לכהן, אתה לא יכול להתעלם מכך שנדבך נוסף באבולוציה הזאת מהשנים האחרונות, הוא זניחת מודל הסופר-טים של טריו סופרסטארים, וחזרה להרכבת צמדים. בין אם מסיבות מקצועיות (התאמה מקצועית, ניהול אגו), אסטרטגיות (ניהול סיכונים בדגש על אפקט הדומינו, ניהול פיי רול, ניהול נכסים) ואחרות.
אם אתה מסכים עד כה, אז למה שקבוצה צעירה הנבנית מחדש לא תסתפק בשני כוכבים צעירים וגרעין צעיר של כוכבי-משנה ושחקנים משלימים, ואז תתחיל להתחזק היכן שניתן עם וטרנים או לפחות שחקנים באזור שנות השיא שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2023 2:13 pm 
Junior

עוד נקודה שרציתי להעלות היא שתיאוריה/מודל לא שווים כלום ללא מקרי בוחן. על התהליך (הכושל בחלקו/רובו לדעתי ולדעת רבים) של הינקי בפילדלפיה דובר כבר מספיק, מה גם שהוא לא הושלם ולכן חבל על הזמן לדון במה-היה-אם לעומת מה שקרה בפועל. אבל מה לגבי מקרי עבר או מקרים בהווה? האם הבנייה של פרסטי בשנים 2007-2010 היא המודל המוצלח בעיניך להרכבת קבוצת כוכבים? ומה דעתך לגבי מה שפרסטי עושה באוקלהומה בשנים האחרונות, בדגשים על נקודת הפתיחה ועל הנקודה הנוכחית (קרי, עונה שבה הטנקינג התבקש הרבה יותר מאשר בשתיים שקדמו לה, אבל לא יצא לפועל בגלל פריצה של שחקן פרנצ'ייז צעיר שמאס בהפסדים + מאמן צעיר ומוכשר שהוציא את המקסימום מסגל צעיר ולוקה בחסר)?

* מוזמן לדבר גם על הבנייה הנוכחית ביוסטון, שהלכה לשלוש עונות רצופות של טנקינג, אך לפי דיווחים עשויה להחתים בקיץ את הארדן ו/או מידלטון (והחתמת יודוקה נראית גם היא כמו צעד שמאותת על האצת בנייה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 98 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה