יאניס דווקא לא נחשב לכזה נטול יסודות בנקודת הזמן הזאת לפני 10 שנים בדיוק. אני זוכר דיבור עליו בתור "דוראנט היווני", שאומנם היה היפרבולי כמובן והתייחס בעיקר לסוג הגוף, אבל לא רק.
הלכתי ובדקתי את דו"ח הסקואטינג שלו בדראפט.נט ושלושה מוקים מדגמיים, הוא נבחר בהם 16, 18 ו-22 ( ובכולם אייתו את שמו כך - Adetokunbo
). נכתבו עליו שם הדברים הבאים:
he has as much potential as anyone outside the top seven, with an enormous wingspan and a natural feel for the game.
Impressive small forward with very high upside. Exceptional athlete with big time finishing ability. Projects as a great defender. Only lacks a consistant jumper. (באותו אתר, nbadraftroom.com, הושווה לסקוטי פיפן גבוה יותר)
Adetokunbo is raw and undeveloped, but there's a reason he flew up the draft boards. 6'9" forwards with ball skills conducive to running the point are hard to come by, especially when they're also blessed with this much athletic talent.
נבא דראפט.נט השווה אותו לבאטום, כלומר ממש לא הטייפ האתלטי והארוך אך נטול היסודות, והחסרונות הבולטים שהוזכרו עבורו (לפחות לפי זה שנכתבו ראשונים בפסקת החולשות, והרחיבו עליהם בהמשך) הם:
His level of competition is a big concern, because it makes judging his talent and current level very difficult. Without question he has a large basement to go with his large ceiling … Despite his athletic abilities he lacks elite explosiveness … He has to bulk up, working especially in the lower body since he’s definitely too skinny to face NBA opponents at the moment
קצת מצחיקק להתעסק בזה בתוך ת'רד האליפות, אבל אני חייב לאשר שאתה צודק.
החשש לגבי יאניס היה 90% שהוא פשוט לא באמת שיחק והראה שהוא יכול לתרום ברמה סבירה פלוס. מה גם שפיזית הוא היה רחוק שנות אור מאיך שהוא נראה היום. אני חושב שבזמנו לא חשבו שהוא באמת יוכל להחזיק מעמד כ-5 בליגה ואפילו לא 4. הוא כן הראה המון המון סקילס (חוץ מקליעה) - שליטה בכדור, יכולת מסירה, חדירה לסל, מהלכי סבסוב, אפילו ניהול משחק. הוא שיחק רכז ביוון! זה והאורך והכפות ידיים הענקיות יחד עם האתלטיות. אבל כאמור הוא עשה את זה ברמה מאוד נמוכה.
היה את החצי עונה או כמה חודשים שהוא עבר לספרד (מלאגה?), אבל אני לא מצליח להיזכר איך הוא שיחק שם.