סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 581 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2023 8:09 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Shiver כתב:
Lakic כתב:
לרגל חג הסיגד (חג שמח), הלמ"ס פרסם נתונים על האוכלוסיה האיתופית בישראל:
בישראל יש כ - 169 אלף אנשים מהמוצא האתיופי.
הישוב עם אחוז התושבים ממוצא אתיופי הגדול בישראל - קריית מלאכי, 15.1%.
גודל משק בית ממוצע - 3.75 נפשות.
ישנם כ-4,500 סטודנטים יוצאי אתיופיה (במגמת עליה בשנים האחרונות).
קצת יותר מרבע מהאוכלוסיה האתיופית, הם ילדים עד גיל 14 (דיי זהה לנתונים הארציים).

הפתיעו אותי המספרים האלה. הייתי בטוח שיש הרבה יותר מ170 אלף אתיופים.

שמח שיש גם מי שקורא את האכילת ראשים שלי :)
-----
מחיר ממוצע של דירה בישראל ברבעון 3 לשנת 2023:
1,927,700 ש"ח.
ירידה של 2.7% לעומת רבעון 2 לשנת 2023.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 16, 2023 7:09 pm 
Junior

בביקורו בארה"ב, אמיר ירון, נגיד בנק ישראל, לקח חלק בפאנל עם אחד האנשים החשובים בעולם היום, בטח בפן הכלכלי, ג'רום פאוול (יושב ראש הפדרל ריזרב). איש שמילה שלו במסיבת עיתונאים מזיזה תוך שניה אחת את כל השווקים בעולם.
אבל במדינה משוגעת כמו שלנו, אנחנו מחכים שאדם כמו סמוטריץ' יואיל בטיבו להחליט אם מגיעה לו כהונה נוספת. פסיכיים.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 4:35 pm 
Junior

הדולר כבר נסחר היום ברמה נמוכה יותר מול השקל, מאשר תחילת המלחמה
אלו חדשות מצוינות.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 17, 2023 11:16 pm 
Junior

אחרי IBM, גם אפל מודיעה שלא תפרסם יותר בטוויטר
הדברים מגיעים לאחר שמאסק עצמו הדהד תיאוריית קונספירציה אנטישמית נגד יהודים ודיווחים רבים על כך שתוכן פרסומי של חברות ענק אלה, הופיע בצמוד לפוסטים אנטישמיים, גזעניים ושנויים מאוד במחלוקת. צריך לומר שעוד טרם הסערה הזו, בעבודה שנעשתה בבלומברג העריכו שמאז שמאסק קנה את טוויטר, שוויה ירד בחצי.

בתור משתמש בטוויטר, אין לי בעיה אם יחליטו לסגור את הפלטפורמה הרעילה הזו עוד שעה.
היות וזה לא יקרה, אני לפחות מקווה שזה ימריץ את מאסק והמנכ"לית שלו להוריד את הרעילות של הפלטפורמה שבה אנשים בזויים כמו הינקל הופכים לרוקסטארים ומרוויחים כסף מהדהוד שקרים אנטישמיים חסרי ביסוס בחסות הפלטפורמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 10:12 am 
מנהל פורום

Lakic כתב:
הדולר כבר נסחר היום ברמה נמוכה יותר מול השקל, מאשר תחילת המלחמה
אלו חדשות מצוינות.
תמונה

זה לדעתי השקט שלפני הסערה.
בנק ישראל מכר מילארדי דולרים כדי להחזיר את שער הדולר לטריטוריה סבירה.
אחרי המלחמה ישראל תיאלץ לבצע קיצוצי תקציב ענקיים ולגייס אגחים בריבית גבוהה, כי פרמיית הסיכון עלתה משמעותית.
זה עלול לגרום לירידה משמעותית בשער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 20, 2023 4:16 pm 
Junior

Lakic כתב:
בביקורו בארה"ב, אמיר ירון, נגיד בנק ישראל, לקח חלק בפאנל עם אחד האנשים החשובים בעולם היום, בטח בפן הכלכלי, ג'רום פאוול (יושב ראש הפדרל ריזרב). איש שמילה שלו במסיבת עיתונאים מזיזה תוך שניה אחת את כל השווקים בעולם.
אבל במדינה משוגעת כמו שלנו, אנחנו מחכים שאדם כמו סמוטריץ' יואיל בטיבו להחליט אם מגיעה לו כהונה נוספת. פסיכיים.

תמונה

נגיד בנק ישראל אמיר ירון הודיע כי קיבל את ההצעה להמשיך לקדנציה שנייה בתפקיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 20, 2023 5:32 pm 
Hall of Famer

אחת הבשורות היחידות הטובות בזמן האחרון.
שומר סף מבוגר אחראי ומקצועי.

זה שהתלבטו לגבי הארכת הכהונה שלו מספר חודשים זה מביך וזה שהוא רצה עדיין את המשרה זה יפה ולא לגמרי ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 20, 2023 10:14 pm 
Hall of Famer

אני חושב שקשה להגזים במשמעות של הידיעה הזו (בהתחשב בזה שהחלופות לא בהכרח היו נבחרים כאנשי מקצוע פרופר, אלא כעושי דבר השלטון וכו').
יותר חשוב מכל היקף של סיוע/משלוח נשק שמגיע אלינו למשל (אני יודע שבלתי אפשרי באמת להשוות, אבל זה מה שאני מרגיש אינטואיטיבית...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 20, 2023 10:19 pm 
Junior

אני מודה שאני כבר לא נאיבי כפי שהייתי בתחילת השנה לגבי ביבי. מטרתו לפרק את המדינה.
אם הוא וסמוטריץ היו מרגישים שיש ביכולתם לעשות מינוי פוליטי שם, היו עושים. לא היה להם סיכוי.
כולם עמדו מנגד וגם חלקים נבחרים בציבור הבינו שאם לא מאריכים לו כהונה ומגיע איזה שמחון במקום, זה ליל גלנט 2. גם בתוך מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 21, 2023 2:29 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:

אם הוא וסמוטריץ היו מרגישים שיש ביכולתם לעשות מינוי פוליטי שם, היו עושים. לא היה להם סיכוי.

אני גם נוטה לחשוב כך
אבל אולי דווקא תוך כדי בלגאן המלחמה זה היה עובר...
ובכל מקרה, הכי חשוב שזה קורה, לטובת המדינה ואזרחיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 23, 2023 1:29 pm 
Junior

מנכ"ל חברת שילוח טורקית:
"ישראל היא מדינה קטנה, אבל אתם קניינים מטורפים. תשעה מיליון תושבים שקונים כמו 90 מיליון. היו לנו מאות ואלפי משלוחים בשבוע תלוי במועד בשנה. היו 500 משלוחים לפני המלחמה וכרגע ירידה של 90%".
------
אגב טורקיה, אולי חלק מכם הייתם מצפים שאם ארדואן מתעסק בנו כל-כך הרבה לאחרונה, בטח המצב במדינה שלו דבש. בעיקר כשהוא רק נבחר לאחרונה ולא צריך לעשות מהלכים לגייס עוד תמיכה לקראת בחירות. אז לא כל-כך:
הבנק המרכזי בטורקיה הפתיע את השווקים והעלה את הריבית ב-500 נקודות בסיס לרמה של 40%. כפול ממה שציפו האנליסטים. אינפלציה בטורקיה, נכון לחודש אוקטובר היא 61%. הלירה הטורקית איבדה מעל 35% מערכה מתחילת השנה.
מי שסיבך את הטורקים עוד יותר (ועדיין הצליח להיבחר) היה ארדואן עצמו שבעוד כל שאר המדינות העלו את הריבית בכדי להתמודד עם האינפלציה, הוא החליט לעשות בדיוק הפוך והוריד את הריבית שוב ושוב מה שגרם לסחרור הנוכחי שיקח לטורקים הרבה מאוד זמן לצאת ממנו. והרבה כאב בדרך.
הנה הגרף של הלירה הטורקית מול הדולר:
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 23, 2023 7:37 pm 
Sophomore

Lakic כתב:
אני מודה שאני כבר לא נאיבי כפי שהייתי בתחילת השנה לגבי ביבי. מטרתו לפרק את המדינה.
כולם עמדו מנגד וגם חלקים נבחרים בציבור הבינו שאם לא מאריכים לו כהונה ומגיע איזה שמחון במקום, זה ליל גלנט 2. גם בתוך מלחמה.

מעולם לא הצבעתי לאיש אבל זוכר כל שלב בהיסטוריה שעברתי ממצב למצב הבא:

1. לא מת עליו, עדיין, האיש ממש מרשים ומשחק שחמט במפת המזה״ת
2. האיש לא אוהב שינויים גדולים ומאוהב בכסא אבל לא מושחת וסה״כ המצב כאן טוב
3. האיש מושחת וכוחני ובעייתי אבל נתנחם שבבסיסו פטריוט
4. אין שום ציפייה ממנו, כל רגע שלו בשלטון הנזק עולה מעריכית

ברגע שהגעתי לנקודה הנוכחית , בזמן גנץ ושערוריית התקציב, הדמות הזו כל כך ברורה לי, מוזר לי שיש אנשים שעדיין מצפים ממנו למשהו ומצליחים להתאכזב ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 23, 2023 8:35 pm 
Junior

2 עסקאות ענק בתחום הביטחוני שנסגרו :
א. התעשייה האוירית תמכור את מערכת החץ 3 לגרמניה בעסקה מוערכת של כ - 3.6 מיליארד דולר. זו עסקה שהתקדמה מאוד עוד טרם המלחמה ולפני 3 חודשים קיבלה את אישור הממשל האמריקני. 'חץ 3' הינה מערכת הגנה אווירית ליירוט טילים בליסטיים בחלל, מחוץ לאטמוספירה. מערכת 'חץ 3' ביצעה במהלך המלחמה את היירוט המבצעי הראשון, אי פעם, כשהשמידה במרחב ים סוף מטרה שנורתה לעבר ישראל.
ב. התעשייה האווירית חתמה על שני חוזים נפרדים עם שתי מדינות, לאספקת מל"טים מתאבדים לטווח ארוך, בשווי משולב של יותר מחצי מיליארד שקלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 26, 2023 12:06 pm 
Junior

משרד הביטחון: 5 מיליון שקלים שנתפסו מתחילת הכניסה הקרקעית לעזה, בין היתר במעוזי חמאס ובבתים של מבוקשים בהם הייתה פעילות של חמאס, הועברו לאגף הכספים במשרד הביטחון, נספרו - ויופקדו בקופת המדינה.

לא להפסיק בפעילות הקרקעית עד שנוכל למממן אותה שלא מהגדלת הגרעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 26, 2023 12:47 pm 
Hall of Famer

אני בספק אם 5 מיליון שקל מכסים אפילו שעה של לחימה בעזה, או שבוע עבודה רגיל באחד ממשרדי הממשלה המיותרים של שיקלי, סטרוק ושאר המשרדים המיותרים בממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 27, 2023 11:46 pm 
Junior

לא מקבל סיקור תקשורתי, אבל ההשקה של סבן אילבן עד כה נוחלת כישלון חרוץ.
בעוד בקארפור נרשמת גדילה משמעותית בפדיון בסניפים שהוסבו מיינות ביתן לקארפור וההפסד הגדול צומצם וישנה היתכנות סבירה שברבעון ה - 4 הסניפים יהיו מאוזנים תפעולית, חנויות הסבן אילבן שנפתחו, לא ממריאות, מסבות הפסדים ורושמות הכנסות נמוכות ביחס לצפיות ולכמה מהמיקומים המבוקשים שבהם הסניפים נמצאים.
ההשקה הזו כל-כך לא מצליחה שקצת יותר משנה לאחר ההשקה של החנות הראשונה, אלקטרה סוגרת סניפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 29, 2023 12:26 am 
Junior

המשקיע האגדי, צ'ארלי מאנגר הלך לעולמו היום בגיל 99. הונו מוערך בכ - 2.3 מיליארד דולר.
מאנגר היה שותפו של וורן באפט בחברת ההשקעות ברקשייר האתוואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 29, 2023 4:07 am 
Hall of Famer

חד, ציני ומעניין עד ימיו האחרונים
יש לו חלק גדול בהצלחה של ברקשייר ובאפט
שהשותפות-חברות ביניהם הייתה בפני עצמה מעוררת השראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 29, 2023 4:08 pm 
Junior

לפני תחילת המלחמה עבדו בישראל כ-30 אלף עובדים זרים בחקלאות, רובם מתאילנד, אך עשרות נחטפו לעזה בידי החמאס, ואחרים עזבו. סקטור החקלאות העסיק גם כ-9,000 עובדים פלסטינים, אך כניסתם למדינה נאסרה מאז החלה המלחמה.

בכדי להתמודד עם זה, מלוואי (דורגה על ידי בנק עולמי כמדינה הרביעית הענייה ביותר בעולם) שלחה 200 עובדים כבר ביום שבת לישראל והתכנון הוא שיגיעו לכאן כ - 5,000 אזרחי מלוואי שיעבדו כאן בחקלאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 02, 2023 10:03 pm 
Junior

שנתיים לאחר שעשתה היסטוריה והפכה לחברה הישראלית הראשונה במדד S&P 500, בעוד כשבועיים תצא סולאראדג' הישראלית מהמדד היוקרתי בעולם.

היציאה מהמדד היא בגלל הירידה החדה שחוותה המניה של החברה בחודשים האחרונים, כתגובה לביצועים פיננסים חלשים והורדת תחזיות.
SolarEdge הוקמה בשנת 2006 על ידי חמישה חברים יוצאי יחידת הטכנולוגיה של חיל המודיעין שחברו יחד לאחר השחרור מהצבא לאחר שהבינו את הצורך בייעול המערכות לייצור חשמל סולארי, ופיתחו טכנולוגיה המאפשרת לנהל בצורה יעילה את תהליך הפקת החשמל מהשמש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 03, 2023 10:13 am 
Hall of Famer

לא שיש לי ציפיות או משהו מהנוכל, אבל האדישות שלו לחיים של אזרחים ישראלים ממשיכה להיות מזעזעת ומתועבת:

ציטוט:
"מה שקרה בפיגוע הרצחני בירושלים הוא שדווקא אזרח חמוש הביא לתוצאה החשובה ודווקא חייל ירה. ברגע שאתה מחלק כלי נשק במספרים יותר גדולים, המקרים האלו יכולים לקרות. אנחנו יודעים שבגלי טרור בעשור האחרון הימצאותם של אזרחים חמושים הצילה את המצב ומנעה אסון גדול. זה קרה עשרות פעמים. לכן, אני חושב שבמצב הקיים צריך להמשיך עם המדיניות הזאת - אני בהחלט תומך בה. יכול להיות שנשלם על כך מחירים, אלו החיים"

מורשת אלאור אזריה על מלא, והמשמעות של ההתנהלות האגבית של הנוכל בנושא יש לה רק משמעות אחת-גיבורים בעיני עצמם ירססו כל אדם שנראה טיפה חשוד בכל זירת פיגוע, ואנשים תמימים ימשיכו להירצח. מקרה יובל קסטלמן היה אמור לזעזע את כל המדינה, האיש עשה את כל מה שצריך כדי להראות שהוא לא מחבל, זרק את הנשק, ירד על הברכיים, הרים ידיים ואפילו הוריד מעיל כדי שיראו שהוא לא מחבל, שהוא לא חמוש ושאין עליו חגורת נפץ, ועדיין הוצא להורג, והאנשים שרצחו אותו יצאו, במקרה הכי טוב, עם עונש מגוחך שלא ירתיע אף אדם חמוש מלרסס להנאתו כל זירת פיגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 03, 2023 11:36 am 
Hall of Famer

וכנראה שהסיבה היחידה שמדברים על המקרה הזה היא כי הרגו יהודי ישראלי שגם חיסל במו ידיו את המחבלים האמיתיים. אם הוא היה המחבל השלישי ומתנהג אותו הדבר, כנראה שאף אחד לא היה מדבר על כך ואפילו חקירה עם עונשים מגוחכים לא הייתה נפתחת.
כדי להשלים את התמונה, לפחות אחד הרוצחים של יובל קסטלמן משרת ביחידה מיוחדת ספר המדבר, שמורכבת מנערי גבעות.
הנה ראיון עם אשתו של ה"גיבור" עוד לפני שנודעו הפרטים על מי הוא חיסל וגם הבהרת אתר סרוגים אחרי שהם הבינו את מי הוא חיסל באמת, מבחילה גם היא
https://www.srugim.co.il/870563-%D7%90% ... 7%AA%D7%A2

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 03, 2023 12:00 pm 
Hall of Famer

צריך גם להגיד ש"הטעות בסיקור" היא לא ממש תמימה כנראה, לפחות מצד חלק מהגורמים
הרי דובר (כך גם החייל היורה אמר בראיון לינון מגל) שהוא ירה ופגע בשני מחבלים (או לצורך העניין "חשודים כמחבלים", באם נקל עליו), ואפילו "לכאורה" היו 3 מחבלים בזירה
זה נשמע כמו משהו שרחוק מאוד מהמציאות, ולכאורה החייל עצמו אמור להבין זאת די מהר (גם אם לא "בלהט המקרה" - נלך לקראתו...)

גם יש טווח שעות מטורף בין הפיגוע לסיקור המוטה/מוטעה
אני רואה בגלובס למשל דיווח על הפיגוע מהשעה 07:45, ואילו הכתבה שצורפה כאן מ"סרוגים" הינה משעה 15:14 (ותגובה ראשונה משעה 15:27 - הגיוני).
באמת באמת למעלה מ-7 שעות האמינו שהחייל ירה במחבלים? הוא לא עבר תחקור רשמי כלשהו שישר הפריך את גרסתו? לא בדקו פלילית את הזירה? לא בדקו את הסרטונים?

מאוד מוזר העסק הזה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 05, 2023 1:24 pm 
Junior

מגמת עליה בכמות הרישיונות לצריכת קנאביס שהונפקו בחודש נובמבר (כ - 3,000) ובחודש אוקטובר (כ - 2,000).
העלייה מעמידה את מספר הרישיונות הקיימים לצריכת קנאביס רפואי על כ - 135 אלף.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 06, 2023 10:33 am 
Junior

דיווחים בתקשורת שסמוטריץ מאריך בשנה את הפטור על מס לשתיה מתוקה. אלו הכנסות שהיו יכולות להגיע למדינה ולנוע סביב המיליארד ש"ח מלמטה. לגביו יש קונצנזוס נרחב במשרד הבריאות, אבל בתקופה אמיצה, צריכים נבחרי ציבור אמיצים וסמוטריץ' הוא לא כזה.
מהעיון בדוחות הכספיים של חברות המשקאות כמו קרור וכרמל קורפ (לשעבר כלל משקאות) רואים שהמרוויחיות העיקריות מהמס הזה, הן קודם כל הן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 581 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: