עמוס לב כתב:
rony כתב:
התותח המפוברק כתב:
קפצתי לביקור.
מסכים עם כל דבר שכתב יובל מלבד עניין ה"בכל מחיר". ה"בכל מחיר" הזה היה בעסקת שליט וכולנו הבנו שהוא הרסני מאוד. לכן מבחינתי עסקת "כולם תמורת כולם" נראתה לי הזויה מלכתחילה ולא רלבנטית, על אחת כמה וכמה שחמאס לא מחזיק את כולם.
כן ברור שבשיווי המשקל העדין בין להציל חטוף לבין לשחרר אסיר בטחוני שפגע כבר בישראלים בעבר ויפגע גם כנראה בישראלים בעתיד, הציבור הישראלי נוטה לשחרור חטופים.
נקודה נוספת שמציקה לי - לא שומע מספיק בתקשורת את השמות הדר גולדין, אורון שאול, אברה מנגיסטו. זה יהיה פספוס נוראי אם מערכת הביטחון לא תחזיר גם אותם הביתה במסגרת המלחמה.
מסכים לגמרי לגבי הנקודה השנייה.
לגבי הנקודה הראשונה-פחות מסכים, שחרר את כל החטופים, פחות משנה מה המחיר, הלחימה עוד תמשיך אחר כך וכל מי שישוחרר בעסקה הזו אמור להיות חזק מאוד על הכוונת לחיסול או לכל הפחות למעצר מחדש, בטח ובטח אם הם יעזו להרים נשק (ומבחינתי-גם אם לא ירימו נשק, בעיקר אלו שיש להם דם על הידיים).
רוני, בכל מחיר אומר גם להפסיק את המלחמה. האם זה משהו שאתה היית תומך בו, עסקת החזרת כל החטופים תמורת הפסקת אש אמיתית שצה"ל יוצא מעזה?
לגבי הנק' השניה, הייתי מעלה דרישה להחזיר את הגופות של גולדין ושאול, אבל למרבה הצער, בפחות חשיבות. את מנגיסטו הייתי דורש בכל הכוח.
אני אפריד רגע בין מה שאני חושב שישראל צריכה להתעקש עליו לבין מה שאני חושב שיקרה.
מה שלדעתי ישראל צריכה להתעקש עליו בעסקה על כל החטופים זה אחד משניים-או שהיא לא מתחייבת להפסיק את הלחימה (ואז כל המשוחררים עולים על הכוונות של צה"ל ברגע שהם חוזרים הביתה), או הפסקה של הלחימה ונסיגה של צה"ל ביחד עם פירוק של החמאס מנשקו ופירוז ברמה כזו או אחרת של הרצועה כולל מנגנונים להורדה משמעותית של המעורבות האיראנית שם ובגדה.
מה שלדעתי יקרה בפועל זה שוב אחד משניים-או שחלק מהחטופים הישראלים, בעיקר חיילים, יישארו בשבי חמאס לעוד הרבה זמן (או יהרגו שם במהלך הלחימה ולהביא את הגופות שלהם ייקח שנים, אם בכלל), או שישראל תאלץ להסכים להפסקת לחימה ונסיגה של צה"ל מהרצועה בלי פירוק של החמאס מנשקו, וזו תהיה חתיכת התבזות מצד הממשלה ואולי המסמר האחרון בארון הקבורה הפוליטי של ביבי.