סאבוניס כתב:
אז אמרנו שבחירה בגארד של קנטאקי היא אסטרטגיה משתלמת ביותר מנקודת מבט של 10 השנים האחרונות.
אבל מה עם בחירה של שחקנים בינלאומיים? כאמור, במוק של ESPN, ארבעה מבין הששה הראשונים הם אירופאים. 3 מהם צרפתים.
אז איך אחוזי הפגיעה עם הצרפתים בעשור האחרון? כתבתי בת'רד על הת'אנדר שהם שווים אולי פוסט נפרד, אז הנה.
לצורך העניין, אני מוציא את ויקטור מהמשוואה, גם כי הוא רק עכשיו נבחר וגם כי היה ברור מלכתחילה שזו בחירה שאי אפשר להיכשל בה (וכן, גם כי זה מדגיש עוד יותר את מה שאני הולך להראות תכף).
בנוגע לכל השאר, השוואה טובה היא בין הבחירות בצרפתים לבין הבחירות בקנדים. גם כי אלו שתי המדינות שמיצאות הכי הרבה שחקנים ל-נבא, בהפרש גדול מכל היתר. וגם כי מאז 2016, פרופיל הבחירות שלהם כמעט זהה. בשמונת הדראפטים האחרונים נבחרו 20 צרפתים (8 בסיבוב הראשון, 5 בלוטרי, 3 בעשירייה הראשונה) ו-17 קנדים (10 בסיבוב הראשון, 6 בלוטרי, 4 בעשירייה הראשונה), כשעוד שלושה קנדים הגיעו לליגה בלי להיבחר בדראפט (דורט, בריסט ובושה). אז אפשר להשוות את 20 הצרפתים ל-20 הקנדים, עם פרופיל בחירות כמעט זהה, ולראות איך הם מצליחים.
זו השוואה מעניינת בעיני גם כי מעבר למספרים הכמעט זהים (כולל המיקום בדראפט), כמעט כל הקנדים נבחרו אחרי ששיחקו בקולג'ים (19 מ-20; רק לאונרד מילר שנבחר השנה הגיע מהג'י ליג). לעומת זאת, מבין 20 הצרפתים, רק 2 שיחקו בקולג'ים לפני הבחירה. כל השאר נבחרו אחרי ששיחקו בקבוצות מקצועניות באירופה (בעיקר בצרפת, אבל לא רק) ובשנים האחרונות גם באוסטרליה. כלומר, יש כאן גם השוואה בין בחירה ישירות מאירופה לבין בחירה מהקולג'ים, בהחלט פקטור חשוב כשמנסים להעריך יכולות של שחקנים צעירים.
אז איך הולך להם ב-נבא?
מבין הצרפתים, רק 6 עדיין בליגה (פחות משליש). שניים מהשישה נבחרו בסיבוב השני של 2023, אז אולי גם זה לא לאורך זמן. רק 2 הם שחקני רוטציה (נניח התשיעייה המובילה של הקבוצה לצורך העניין), שניהם בשתיים משלוש הקבוצות הגרועות בליגה -- קיליאן הייז בדטרויט (כנראה שחקן הרוטציה הכי פחות יעיל בליגה) וקוליבאלי הצעיר בוושינגטון, שעוד מוקדם לקבוע לאן הוא הולך. אף אחד מהעשרים הוא לא שחקן חמישייה. אף אחד לא קולע יותר מ-10 נקודות למשחק.
מבין הקנדים, 17 (85%) עדיין בליגה. 13 מהם שחקני רוטציה. 6 הם שחקני חמישייה. 7 קולעים לפחות 10 נקודות למשחק. אחד מהם בין 30 השחקנים הטובים בליגה והרגע הוביל קבוצה לאליפות כשחקן השני בחשיבותו. אה, ויש גם עוד אחד שהוא מועמד מוביל ל-MVP השנה.
בקיצור, אם אני ג'נרל מנג'ר של קבוצה עם בחירת טופ-5 בדראפט הקרוב, רועדות לי הידיים (והביצים) כשאני הולך לבחור צרפתי צעיר שיגיע אלי היישר מצרפת או מאוסטרליה...
אחלה סבוניס, מעניין!
יש לך הסבר לזה?