סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 2:20 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
פוסט אוסלו היה בדיוק כמו היום, רק עם פחות יכולות של האויב.
אבל ברצינות, אתה וקטשופ חיים בסרט. בחיי שאף אחד לא מדבר על 56 שנות כיבוש, אלא רק על 75 שנות כיבוש. מה שקורה עכשיו הוא רק המשך של אלפי שנות אנטישמיות ושום דבר חוץ מזה.
זה מוכח באוניברסיטאות, וזה מוכח לאורך כל ההיסטוריה של העם שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:23 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
זה כן אני כתב:
אה, העולם אוהב אותנו כשאנחנו מתאבדים עם מהלכים כמו אוסלו. אמנם אנחנו מתים בהמונינו וצועדים בדרך הבטוחה לאבדון מוחלט, אבל באהדת הגויים ננוחם.

ימין בשלטון 15 שנה,
עזה מלאה במנהרות עם שילטון רצחני, הדרום הופצץ כעשור, חיזבאללה עם מאות אלפי טילים,
אירן מתכללת את עזה והצפון והם קרובים לאטום,
הדרום עבר שואה שלא תישכח מאה שנה קדימה,

העם משוסע מנסיונות להפוך את המדינה לדיקטטורה של גורמים משיחיים, לא ציוניים ואסופת מושחתים בראשות נוכל חסר עכבות,
עם גיבוי של מכונת הסתה.

אזרחים נרצחים מדי יום בשיאים חדשים, אמנם ערבים אבל זה יגיע גם ליהודים בקרוב.

תסתכל מסביב ואז תחזור למשפט שלך.
מכונת ההסתה הצליחה לבלבל אותך

ֿ
הכל נכון, חוץ מהמסקנה.
הממשלה חדלת אישית וקיצונית, בזה אין ספק.
כמו שאין ספק כפי שאוסלו, ההתנתקות וקמפ דייויד הוכיחו, שגם אם בראשות הממשלה היה אורי אבינרי וגדעון לוי, זה לא היה משנה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:40 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
אבל ברצינות, אתה וקטשופ חיים בסרט. בחיי שאף אחד לא מדבר על 56 שנות כיבוש, אלא רק על 75 שנות כיבוש. מה שקורה עכשיו הוא רק המשך של אלפי שנות אנטישמיות ושום דבר חוץ מזה.

לא זה לא היה בדיוק כמו היום, אפילו לא קרוב,
תוכל לתת מדדים שהיה אז גרוע כמו היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:41 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
Bluey כתב:
זה כן אני כתב:
אה, העולם אוהב אותנו כשאנחנו מתאבדים עם מהלכים כמו אוסלו. אמנם אנחנו מתים בהמונינו וצועדים בדרך הבטוחה לאבדון מוחלט, אבל באהדת הגויים ננוחם.

ימין בשלטון 15 שנה,
עזה מלאה במנהרות עם שילטון רצחני, הדרום הופצץ כעשור, חיזבאללה עם מאות אלפי טילים,
אירן מתכללת את עזה והצפון והם קרובים לאטום,
הדרום עבר שואה שלא תישכח מאה שנה קדימה,

העם משוסע מנסיונות להפוך את המדינה לדיקטטורה של גורמים משיחיים, לא ציוניים ואסופת מושחתים בראשות נוכל חסר עכבות,
עם גיבוי של מכונת הסתה.

אזרחים נרצחים מדי יום בשיאים חדשים, אמנם ערבים אבל זה יגיע גם ליהודים בקרוב.

תסתכל מסביב ואז תחזור למשפט שלך.
מכונת ההסתה הצליחה לבלבל אותך

ֿ
הכל נכון, חוץ מהמסקנה.
הממשלה חדלת אישית וקיצונית, בזה אין ספק.
כמו שאין ספק כפי שאוסלו, ההתנתקות וקמפ דייויד הוכיחו, שגם אם בראשות הממשלה היה אורי אבינרי וגדעון לוי, זה לא היה משנה כלום.

לא הבנתי מה אוסלו ההתנתקות וקמפ דיוויד הוכיחו, תוכל להסביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:44 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
נורטון כתב:

לא זה לא היה בדיוק כמו היום, אפילו לא קרוב,
תוכל לתת מדדים שהיה אז גרוע כמו היום?

הפחד לעלות לאוטובוס למשל היה מאד אמיתי.
כמו שאמרתי, פחות יכולות של האויב, אז היה בכל זאת קצת פחות מפחיד. אבל זה לא משנה שהכוונה שלו היתה שם והאויב הוכיח את זה במעשים לאורך כל התקופה, ולמעשה לאורך רוב קיום ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:45 pm 
Hall of Famer

אוסלו, ההתנתקות וקמפ דייויד הוכיחו שגם כשאנחנו מושיטים ידינו לשלום, אנחנו בדרך כלל מקבלים בתמורה אוטובוסים מתפוצצים, טילים עפים ופיגועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:50 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
אוסלו, ההתנתקות וקמפ דייויד הוכיחו שגם כשאנחנו מושיטים ידינו לשלום, אנחנו בדרך כלל מקבלים בתמורה אוטובוסים מתפוצצים, טילים עפים ופיגועים.

קמפ דיויד הוכיח בדיוק הפוך.
בהתנתקות לא דיברנו עם אף אחד, אז איך הושטנו את ידינו לשלום?
ואחרי אוסלו שני הצדדים מיד חזרו לסורם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 8:00 pm 
Hall of Famer

אחרי אוסלו, הערבים עשו פיגועים.
בהתנתקות לא דיברנו עם אף אחד, אבל עזבנו את השטח. קיבלנו טילים. אבל אתה יודע מה, בניגוד לשני המקרים האחרים... נגיד.
וחודשיים אחרי קמפ דייויד היתה אינתיפאדה שניה.

על מה אתה מדבר בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 8:17 pm 
Sophomore

אתה צעיר, בשבילי קמפ דיוויד זה הסכם השלום עם מצריים. :)
גם אותו הפרנו דרך אגב כשלא נתנו אוטונומיה.
ההתנתקות היתה מילה יפה לכניעה. זה לא הושטת יד לשלום. מבחינה מסוימת להפך (שכנענו אותם שכוח עובד).
אחרי אוסלו המשכנו לטפח את ההתנחלויות.
הצעת ברק היתה באמת נכונות לשלום, והאינתיפאדה השניה היתה יריקה בפרצוף. אבל המשכנו עם ההתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 8:20 pm 
Hall of Famer

גם אוסלו היתה באמת נכונות לשלום, זאת היתה המציאות. היתה שם הסכמה, לחיצת ידיים ואז המון אוטובוסים מתפוצצים.
ומצטער, אבל יציאה מחבל ארץ שהאויב טוען שהוא שלהם, לא יכול להיות קריאה למלחמה, ואם האויב חושב שזה כן, אז האויב קצת בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 9:14 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
נורטון כתב:
אכן, בתקופות בהן ישראל העדיפה לקבל בישבן, מעמדה היה אחר לגמרי.

על מה אתה מדבר? ולמה בכזו וולגריות?
ראית את המצב של ישראל לאחרונה?
אתה ברצינות יכול להשוות באיזשהו פרמטר את המצב היום לאז?
זה אפילו לא קרוב, אפילו לא קרוב

תגדיר מה זה המצב בעולם.
מבחינה מדינית דפלומטית ישראל בשנות ה-70' הייתה במצב גרוע בהרבה מהיום כולל גינויים במועצת הבטחון. היו הרבה פחות מדינות שקיימו יחסים מדיניים עם ישראל וגם עם ההנהגה של העולם המערבי היו לא מעט חיכוכים וזה אחרי המשבר ערב ששת הימים שבו ישראל די הושלכה הצידה ולאחר הנצחון כל הגוש המזרחי למעט רומניה ניתק יחסים פלוס אמברגו צרפתי ונאום על סף האנטישמיות של דה-גול. ביום הכיפורים בריטניה אאל"ט לא הסכימה שהטיסות האמריקאיות עם הנשק ינחתו לתדלוק ביניים שם, לדוגמה.

אם אתה מדבר על האדם הפשוט ברחוב, כאן אתה צודק. יש לזה כמה סיבות:
- העולם המערבי מושפע היום הרבה יותר מבעבר מהמוסלמים שהחלק שלהם באוכלוסיה כיום שם גדול בצורה ניכרת ממה שהיה לפני 50 שנה למשל.
- המלחמה שישראל מנהלת נתפסת אצל רבים בעולם המערבי כחזק נגד החלש ואנחנו החזק. באופן טבעי, אנשים שרואים את זה ככה יטו יותר לצד החלש מאשר לחזק בעוד שבעבר כאשר ישראל נלחמה במדינות ערב היא נתפסה כחלש תדמיתית. זו גם מלחמה שלא משנה מה, היא מצטלמת "רע" לעומת מלחמה של צבא בצבא למשל.
- בקרב זרם מסוים באוכלוסיה האמריקאית יש היום באופן חזק את זרם ה-WOKE השטחי והמטופש להחריד שרואה לא רק בישראל אלא בכלל ביהודים את האדם הלבן ומכאן = הוא הצד המדכא .זה בא לידי ביטוי גם ביחס של חלק מהם ליהודי ארה"ב שנתפסים בעיניהם בתור הלבנים הפריבילגיים ומכאן הם "הרעים" לעומת הלא לבנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 3:09 am 
Junior

המתקפה כנגד החות'ים החלה.
אפשר להתרשם קצת כאן: https://twitter.com/AuroraIntel/status/ ... 0422130119

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 10:56 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
Bluey כתב:
נורטון כתב:

תגדיר מה זה המצב בעולם.
מבחינה מדינית דפלומטית ישראל בשנות ה-70' הייתה במצב גרוע בהרבה מהיום כולל גינויים במועצת הבטחון. היו הרבה פחות מדינות שקיימו יחסים מדיניים עם ישראל וגם עם ההנהגה של העולם המערבי היו לא מעט חיכוכים וזה אחרי המשבר ערב ששת הימים שבו ישראל די הושלכה הצידה ולאחר הנצחון כל הגוש המזרחי למעט רומניה ניתק יחסים פלוס אמברגו צרפתי ונאום על סף האנטישמיות של דה-גול. ביום הכיפורים בריטניה אאל"ט לא הסכימה שהטיסות האמריקאיות עם הנשק ינחתו לתדלוק ביניים שם, לדוגמה.

- העולם המערבי מושפע היום הרבה יותר מבעבר מהמוסלמים שהחלק שלהם באוכלוסיה כיום שם גדול בצורה ניכרת ממה שהיה לפני 50 שנה למשל.
- המלחמה שישראל מנהלת נתפסת אצל רבים בעולם המערבי כחזק נגד החלש ואנחנו החזק. באופן טבעי, אנשים שרואים את זה ככה יטו יותר לצד החלש מאשר לחזק בעוד שבעבר כאשר ישראל נלחמה במדינות ערב היא נתפסה כחלש תדמיתית. זו גם מלחמה שלא משנה מה, היא מצטלמת "רע" לעומת מלחמה של צבא בצבא למשל.
- בקרב זרם מסוים באוכלוסיה האמריקאית יש היום באופן חזק את זרם ה-WOKE השטחי והמטופש להחריד שרואה לא רק בישראל אלא בכלל ביהודים את האדם הלבן ומכאן = הוא הצד המדכא .זה בא לידי ביטוי גם ביחס של חלק מהם ליהודי ארה"ב שנתפסים בעיניהם בתור הלבנים הפריבילגיים ומכאן הם "הרעים" לעומת הלא לבנים.

אורן, אף אחד לא דיבר על שנות ה70 או שנות ה60 או 50 וגם לא על שנות ה40, דיברנו על ימי אוסלו שהיו ימי שיגשוג כלליים, היתה תקווה גדולה, השיח גם אם היה חצוי היה אידיאולוגי,
הערכה של ישראל בעולם נסקה.
הממשלה היתה מקצועית ויעילה - בטח יחסית להיום.

לגבי החלק השני, זה נשמע התקרבנות ימנית קלאסית,
מתחילים בקונספציה של אני ואפסי עוד, כוחנות משיחיות ועצימת עיניים מול מה שקורה כאן מתחת לאף,
ואז כשהכל מתפרק ושלא תהיינה אי הבנות, האידדיאוליוגיה הימנית מפרקת את המדינה ורצה לכיוון בידוד מסוכן, מאשימים את העולם באנטישמיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 11:47 am 
Hall of Famer

לא ברור לי איך הגעת לזה שזו התקרבנות ימנית אבל נו, שיהיה.

לגביי ימי אוסלו: מסכים. אבל הם היו היוצאים מן הכלל למשך שנתיים וחצי ולא מעבר לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 11:52 am 
Junior

ברור כמעט לרוב מוחלט של האזרחים שביבי צריך לעוף הביתה. רה"מ זה אחריות ישירה למחדל ואי אפשר לספר סיפורים.

אז מה הפתרון? שליש!! מהציבור הישראלי (וכנראה סביב 40% מהציבור היהודי) אומר גנץ בסקרים. 40 מנדטים.

איפה השכל? גנץ היה רמטכל 4 שנים, 5 שנים מחוץ למערכת, וחזר לתפקיד שר הביטחון לשנתיים ו8 חודשים.

המלחמה התחילה 9 חודשים אחרי הקדנציה שלו כשר הביטחון. אחריות ישירה, זועקת!

מחדל ה7 באוקטובר זו נגזרת של פעילות גנץ כוכבי וקודמיהם (ליברמן ואייזנקוט שכיהנו גם תקופה ארוכה).

תפקידו היה להכין את צהל למלחמה, למנוע התעצמות חמאס בסבבים, בט"ש. הוא נכשל בהכל בענק. הוא צריך לקום ולהתפטר אחרי המלחמה יחד עם ראש הממשלה + כמה שרים + כמה אלופים.

אבל הציבור בישראל חושב שהגיוני שמי שהיה אחראי המרכזי לבטחון קרוב ל7 שנים, יהיה רה"מ. לא מצליח להבין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 12:36 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
ברור כמעט לרוב מוחלט של האזרחים שביבי צריך לעוף הביתה. רה"מ זה אחריות ישירה למחדל ואי אפשר לספר סיפורים.

אז מה הפתרון? שליש!! מהציבור הישראלי (וכנראה סביב 40% מהציבור היהודי) אומר גנץ בסקרים. 40 מנדטים.

איפה השכל? גנץ היה רמטכל 4 שנים, 5 שנים מחוץ למערכת, וחזר לתפקיד שר הביטחון לשנתיים ו8 חודשים.

המלחמה התחילה 9 חודשים אחרי הקדנציה שלו כשר הביטחון. אחריות ישירה, זועקת!

מחדל ה7 באוקטובר זו נגזרת של פעילות גנץ כוכבי וקודמיהם (ליברמן ואייזנקוט שכיהנו גם תקופה ארוכה).

תפקידו היה להכין את צהל למלחמה, למנוע התעצמות חמאס בסבבים, בט"ש. הוא נכשל בהכל בענק. הוא צריך לקום ולהתפטר אחרי המלחמה יחד עם ראש הממשלה + כמה שרים + כמה אלופים.

אבל הציבור בישראל חושב שהגיוני שמי שהיה אחראי המרכזי לבטחון קרוב ל7 שנים, יהיה רה"מ. לא מצליח להבין את זה.

פלאש, להבנתי הדרך היחידה לצאת מהתסבוכת היא לחזור לאידיאולוגיה,
לעזוב את הפרסונלי, כל מפלגה תצטרך להציג את החזון שלה למדינה בעשור הקרוב, מבחינה כלכלית חברתית ביטחונית וכולי ואיזה פעולות מתכוון לנקוט.
העם צריך לדרוש את זה.

הבעיה הגדולה שלנו מעבר למכונת הרעל והגזלייטינג, היא מפלגות סקטוריאליות עם ראיית מנהרה רק לצרכי סקטור מסויים, שנמצאות בשלטון שנים ומרקיבות אותו.
להבנתי הקואליציה בשנים האחרונות מורכבת מסקטוריאליים חרדים אשכנזיים, סקטוריאלים חרדים מזרחיים, סקטוריאליים משיחיים, וסקטוריאליים של קומבינת מרכז הליכוד ששם אפילו אידיאוליגיה בסיסית אין.
אתה בודאי רואה שגם במשבר כזה גדול, הממשלה השמנה והמסורבלת לא מתפקדת למען האזרחים וממשיכים בשוד כספי ציבור, אפילו בלי מרעית עין, של איזו חשיבה על המדינה.

מטבע הדברים יעלו מפלגות חדשות ואני אשקול בחיוב להצביע, יאיר גולן נשמע לי כמו מישהו שמנסה אשכרה לפתור דברים. בלי קלישאות שקרים והתייפיפויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 6:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Bluey כתב:
oren_80 כתב:
Bluey כתב:
נורטון כתב:

תגדיר מה זה המצב בעולם.

אורן, אף אחד לא דיבר על שנות ה70 או שנות ה60 או 50 וגם לא על שנות ה40, דיברנו על ימי אוסלו שהיו ימי שיגשוג כלליים, היתה תקווה גדולה, השיח גם אם היה חצוי היה אידיאולוגי,
הערכה של ישראל בעולם נסקה.
הממשלה היתה מקצועית ויעילה - בטח יחסית להיום.

לגבי החלק השני, זה נשמע התקרבנות ימנית קלאסית,
מתחילים בקונספציה של אני ואפסי עוד, כוחנות משיחיות ועצימת עיניים מול מה שקורה כאן מתחת לאף,
ואז כשהכל מתפרק ושלא תהיינה אי הבנות, האידדיאוליוגיה הימנית מפרקת את המדינה ורצה לכיוון בידוד מסוכן, מאשימים את העולם באנטישמיות.

אוסלו היו גם ימי "קורבנות השלום", מאות הרוגים, אוטובוסים וקניונים מתפוצצים. וכל זה בעידוד ובמימון "הפרטנר לשלום".
ועל זה בדיוק דיברו איתך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 8:53 pm 
Hall of Famer

תספרו לי עוד על כך שהעולם אנטישמי רק בגלל בן גביר והכיבוש. ושבלי בן גביר ומלחמת ששת הימים, כולם היו אוהבים אותנו ומלקקים לנו את הישבנים.

https://www.espncricinfo.com/story/davi ... up-1416352

אמלק - הקפטן היהודי של איזו נבחרת קריקט צעירים דרום אפריקאית, הוסר מתפקידו כקפטן בגלל סיבות ״בטיחות״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 8:56 pm 
Junior

וככה בדיוק העולם אוהב אותנו: מתפוצצים באוטובוסים ובקניונים, ודוהרים במהירות שיא לכיוון השמדתנו. יש אנשים שמבחינתם אם זה המחיר שצריך לשלם עבור אהדת אומות העולם, אז שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 9:30 pm 
Senior

אבל אם נרצחו הרבה אזרחים אחרי אוסלו, ונרצחו (ונחטפו ונאנסו) לא פחות אזרחים עכשיו אצל ממשלת הימין, האם זה אפילו מחיר שמשלמים?
נשמע שגם אתם טוענים 'אחרי אוסלו היה גרוע באותה מידה' מבחינה בטחונית - אז אין פה מחיר בטחוני לעומת האלטרנטיבה הנוכחית ואת אהדת העולם מקבלים 'בחינם'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 9:44 pm 
Sophomore

אני חושב שאחת המסקנות של השביעי באוקטובר הוא להקשיב טוב טוב למה שהערבים אומרים. מעולם לא הייתה מחלוקת בין פתח וחמאס לגבי המטרה הסופית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 12, 2024 11:59 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אבל אם נרצחו הרבה אזרחים אחרי אוסלו, ונרצחו (ונחטפו ונאנסו) לא פחות אזרחים עכשיו אצל ממשלת הימין, האם זה אפילו מחיר שמשלמים?
נשמע שגם אתם טוענים 'אחרי אוסלו היה גרוע באותה מידה' מבחינה בטחונית - אז אין פה מחיר בטחוני לעומת האלטרנטיבה הנוכחית ואת אהדת העולם מקבלים 'בחינם'.

אבל גם עכשיו אנחנו יכולים לקבל את אהדת העולם ואפילו בקלות. נכון, זה אומר שעשרות אלפים מאיתנו ימותו ועוד חמש שנים לא תהיה מדינה, אבל לפחות כולם מאד יאהבו אותנו
לפחות עד השואה הבאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 12:02 am 
Junior

stavs כתב:

גלנט הסביר זאת היטב. הוא אמר שלהסכמי אוסלו גם אם ממשלה עתידית היתה מבטלת אותם, היו משמעויות בלתי הפיכות.

"כשהסכמי אוסלו נקבעו הייתי מח"ט בג'נין, לפני ההסכמים הבאתי את המצב ממאות מבוקשים בשטח לקרוב לאפס", אמר גלנט, "יום אחד הודיעו לנו שיש הסכם אוסלו, נחתו במרחב החטיבה 500 שוטרים חמושים, עוד 5,000 ביו"ש ועוד 7,000 בעזה. לאסוף את זה מחדש זה כבר סרט אחר". "כל מי שאומר לקפל את זה אחרת שיסביר איך מזיזים 12 אלף שוטרים חמושים. הדבר הכי משמעותי שראיתי ביהודה ושומרון כשחזרתי למערכת הביטחון אחרי 12 שנה זה כמות הנשק, מה שפעם עשו עם אבן, היום זה רובה, וזו תוצאה של הסכם אוסלו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 1:00 am 
Hall of Famer

הסכמי אוסלו היו לפני 30 שנה.
כל הכבוד לביבי שמצליח לגרום לנו לדבר על זה
במקום על האסטרטגיה הנוראית שבמסגרתה הוא חיזק ביודעין את ארגון הטרור
שביצע טבח מזעזע באזרחים שלנו, אחרי ששנים ארוכות הכיל ירי שלו על היישובים שלנו
והמשיך להעביר להם כספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 3:48 pm 
Sophomore

ימי אוסלו היו לא טובים בטחונית, אין עוררין,
אבל יש סביב התהליך מסגור מאוד רציני של הימין כי התהליך חשף את חוסר האסטרטגיה המובנית ובהמשך כניסיון להפיל אשמה על הכשלנות האדירים שלהם על האופוזיציה.
אולי נכניס מספרים לסבר את האוזן,
93-96 נרצחו 100 ומשהו ישראלים בפיגועים. רובם ע״י החמאס לימים השותפים של נתניהו.
המוטיבציה היתה להפוך את האיזור ממקום של השמדה הדדית לחיים משותפים. והיה נסיון אמיתי להגיע לשם.
גם אם ביישום היו בעיות.

בגלל זה היתה אהדה אדירה בעולם והיתה הרגשה של חומות שנשברות והסכמי שלום נוספים באופק.

נחזור להיום,
ונספור רק מאז תחילת שלטון הממשלה,
מעל אלף נרצחים - פי 10! משלוש שנים של אוסלו.
250 חטופים, חוזר 250 חטופים.
סיפורי זוועה ברמה של שואה בישובי העוטף.
חיילים הרוגים במלחמת חרבות ברזל.
כיבוש בסיסים צבאיים ותחנות משטרה,
אלפי טילים עפים מכל הכיוונים,
ישובים בצפון ובדרום מפונים בלי עתיד ברור.

וחשוב להזכיר, אזרחים רוצחים אחד את השני באופן חסר תקדים בטחון הפנים הוא שערוריה.
(כרגע בעיקר בקרב ערביי ישראל, למי שאדיש, אבל זה יגיע לכולם)

וכמו שזה נראה זו רק ההתחלה.
יש את חיזבאללה ומאות אלפי הטילים שלו + איראן,
ומריח שגורמים בימין חותרים למלחמה עם הרשות.
ולקינוח מלחמת אזרחים מול ערביי ישראל.

לפי הפילוסופיה שלכם עכשיו המעמד שלנו צריך להיות בשיאו, אבל המצב הפוך, למה?
כי אתם משקרים לעצמכם ומתקרבנים.

יש בעולם אנטישמיות ואינטרסים נגדניים, דוקא בגלל זה חייבים להיות רציונלים ואחראיים למעשינו, אין לנו את הפריבילגיה להזיות משיחיות, או להתעסק בשטויות פופוליסטיות במקום במהות.
כבר היום ישראל מדינה שנואה מאוד וברור (לי לפחות) שעוד כמה שנים בשלטון של פופוליסטים + משיחיים + פאשיסטים, המצב עוד ידרדר דרמטית - פירטתי בפסקת וזו רק ההתחל.)

מנהיג אמיתי צריך לתת תקווה והשראה ולהיות מונע מכוונות טובות. אחרת הוא סתם מחמם כיסא או דיקטטור.

ולראי נורטון וזכ״א מה ההצעות שלכם? החזון שלכם?
כלכלי, חברתי פוליטי, יחסי חוץ? יש לכם כזה?
ומלחמת גוג ומגוג הוא לא חזון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 75 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: