סאבוניס כתב:
הבעייה של דנבר היא תקרת שכר חונקת. יוקיץ' ומרי על חוזי סופר מקס ומקס סופר מוצדקים. גם החוזה של ארון גורדון, בסביבות ה-24 מיליון לשנה לא זול אבל מוצדק לשחקן שהוא דרג אחד מאחורי אולסטאר וחשוב להם מאוד לרוטציה. הבעייה העיקרית היא פורטר ג'ר, עם חוזה לעוד 4 שנים, שהולך וגדל ויגיע ל-41 מיליון בשנה האחרונה. פורטר הוא לא שחקן רע. הוא השתפר עם השנים, בעיקר בהגנה (עדיין מגן בינוני ומטה), למד לשחק בתוך המערכת (הרבה יותר קל כשמשחקים ליד יוקיץ') ולהשלים עם התפקיד שלו (היו שנים שהוא רצה להיות כוכב). הוא מספק לדנבר ריווח, קליעה טובה משלוש שאי אפשר לחסום, וגם ריבאונד לא רע ונקודות בצבע. הוא אפילו בריא בשנתיים האחרונות אחרי שנראה כמו פצוע כרוני בשנים הראשונות שלו בליגה.
אבל בתור השחקן הרביעי בטיבו בנאגטס (ניתן לו את זה, למרות שאני לא לגמרי בטוח שהוא משמעותית יותר טוב מקיי סי פי אם מתחשבים בשני צידי המגרש), הוא ממש לא שווה את החוזה הגדול שלו. והחוזה הזה הוא מה שחונק לדנבר את הגמישות וכמעט לא נותן לה אפשרות להתחזק.
כמעט אין להם חוזים אחרים שהם יכולים להעביר תמורת חיזוק משמעותי לספסל (ברוס בראון למשל). וגם אם כן, אלו לא שחקנים מבוקשים (כל מיני זיק נאג'י, שהוחתם הקיץ על חוזה ארוך טווח לא אטרקטיבי, שכמעט אף קבוצה לא תשמח לקחת על עצמה). בנוסף, הם כבר העבירו את בחירות הסיבוב הראשון של 25, 27, ו-29, ככה שאין להם ממש נכסי דראפט לסחור בהם. בקיצור, הם די חנוקים.
פייטון ווטסון נותן עונת פריצה נחמדה. יופי של שחקן הגנה, שמתחיל לגלות גם ניצוצות התקפיים. נראה לי שיהיה לו תפקיד מרכזי בפלייאוף, אבל הוא לא יכול למלא את החלל שבראון השאיר בניהול המשחק מהספסל והגנה. הבראון שנשאר (כריסטיאן) די לקח צעד אחורה, במקום קדימה, כמו שדנבר קיוו. נקווה שהוא ישתפר בחלק השני של השנה, כי זה בערך כל מה שהם יכולים לסמוך עליו לפלייאוף. פציעה אחת של שחקן חמישייה והם בצרות רציניות.
אגב, אני יודע שלא יעשו את זה אחרי אליפות (לא ירצו לפגוע בכימיה של החמישייה), אבל במקומם הייתי בודק אם יש לפורטר שוק. נזכיר שהם זכו בשנה שעברה למרות שהיה לו בסך הכל פליי אוף חלש (בעיקר בגמר מול מיאמי). מישהו כמו ג'ראמי גראנט למשל ייתן הגנה טובה יותר עם קליעה וסקורינג כללי לא פחות טובים.