shmueliki כתב:
סרטון ארוך (21 דקות) ונהדר של פיני בראל "מעקבדיה" - ניתוח סטטיסטי באמת מאוד עמוק לגבי פרמטרים שונים של אבדיה - אל מול חברי קבוצתו ושאר הליגה (כולל השוואה לעונות קודמות)
https://www.youtube.com/watch?v=h53cDR2B6sAצריך להגיד שהוא באמת עושה "עבודת קודש" בנושא הסיקור
באופן קצת מפתיע - ראיתי שסיקור ותקציר משחק ה-43 נקודות הוא לא הוידאו הכי נצפה בערוץ (זה מה שהייתי מצפה) - הגיע ל-85 אלף צפיות (כמובן המון בפני עצמו), אבל היו כבר משחקים טובים ספורים של דני שזכו ליותר ממאה אלף צפיות (מטבע הדברים, גם כאן בחלוף הזמן אולי מספר הצפיות יחצה את המאה אלף)
פיני בראל נהדר בכל מה שקשור לניתוח של סטטיסטיקה ונתונים, אבל בכל מה שקשור לניתוח היכולת האישית של דני, הוא נותן מעט מאוד ערך מוסף.
הוא הרבה יותר "שדר" עם אהבה לסטטיסטיקה, מאשר "פרשן".
רוב הסרטונים שלו זה בסגנון "פה דני חודר לסל אבל הכדור לא נכנס". למה לא נכנס? האם הכדור הגיע עם מצברוח לא טוב, או שמא משהו במכניקה לא היה טוב? האם חסר "dip" בזריקה? האם הרגליים לא עמדו נכון?
-מה בעבודת הרגליים שלו בחדירה לסל צריך שיפור?
-מדוע הוא כמעט ולא משתמש ביורו סטפ?
-למה הוא כבר בעונה הרביעית שלו ואף פעם לא השתמש בסיבסוב בזמן חדירה לסל?
-מדוע הוא מתקשה בקליעה מתוך כדרור מה2, אבל קולע באחוזים גבוהים יותר בזריקה מתוך כדרור מה3?
-האם יש בעיה בטאץ' שלו, אם כן, מה אפשר לעשות כדי לשפר את זה?
-מדוע הוא הרבה פעמים מגיע למצבים שהוא מתרומם למצב שדאנק פשוט בשתי יידים מביא לו 2 נקודות קלות ובמקום זה הוא בוחר לאיי אפ רך או דאנק עם יד אחת שנגמר בחסימה/החטאה? (קרה המון השנה, קשה להבין את זה).
-מדוע אחרי המשחק הענק של ה43 נקודות, במקום למנף את זה לעוד יותר ביטחון, משחק אחד לאחר מכן הוא נראה כמו רוקי שמפחד מהכדור כשברוב הנגיעות שלו בכדור במחצית הראשונה הוא אפילו לא מסתכל לכיוון הסל?
-מדוע דני כבר עונה 4 בליגה ועדיין לא עושה סימנים של לנסות שינויי מהירות והטעיות גוף? (חדירות שמסתמכות בעיקר על כוח ובהילוך אחד)..
בתור אוהד אבדיה שצופה המון במשחקים שלו ויש הרבה שאלות שאין לי תשובה עליהם, יחסית לכמות הסיקור העצומה שהוא מקבל, חסר לי את המישהו הזה בארץ שמסוגל/רוצה לנתח את היכולת האישית של דני יותר לעומק.
לא מבין יותר מדי בצד הטכני לעומת הסטטיסטי אבל גם לא סופר מתעניין וגם לא שומע פרשנים אחרים מדברים על זה, ולא מצפה מפרשן שינתח את זה.
אני גם לא בטוח שיש לזה תשובות טובות ממישהו שלא עבד איתו על המשחק, לשאלות על היכולות הטכניות אני פשוט מניח שמה שרואים ממנו זה מה שהוא יודע לעשות ומה שלא הוא לא יודע/לא מספיק טוב.
לגבי למה אחרי משחק ענק יש לו משחק גרוע, זה נראה לי די בוודאות שאין תשובה טובה, זה פשוט כדורסל לפעמים יש משחקים גרועים, זה היה משחק נגד האלופה, הוא לא ברמה מספיק טובה כדי לתת בעקביות מספרים גדולים. יכול להיות גם שהאולסטאר קטע לו את המומנטום, החזרה של קוזמה (שבמשחק הענק הוא לא היה) משפיעה כמובן, הוא לא נכנס טוב למשחק וזה המשיך.
אני חושב שפיני מנתח מצוין ברמה מאוד גבוהה, גם נגיש וגם איכותי, מן הסתם הוא מוטה לטובת אבדיה, אבל עצם שאנחנו בכלל צופים במעקבדיה אומר מראש שכולנו מוטים, ובאופן יחסי לזה שהוא מוטה הוא משתדל לתת ניתוח אוביקטיבי.