סאבוניס כתב:
אטט, יש כאן כמה טיעונים בהחלט לגיטימיים ובהחלט לא מדובר כאן במהלך לחלוטין נטול סיכונים (יש דבר כזה?). אבל אני לא מסכים עם הכל:
1. הגיע הזמן. הת'אנדר מסוגלים להגיע כבר השנה לגמר המערב. אם יגיעו, הם יפגשו שם אחת משתי קבוצות שהם ניצחו לא מעט בעונה הסדירה. הם לא יהיו פייבוריטים, אבל יש מצב שכבר השנה הם על סף קונטנדרים. אז בכל מקרה, לדעתי בשנה הבאה כבר יתיחסו אליהם ככאלו, דוראנט או לא. מתישהו כל קבוצה צריכה להתמודד עם ציפיות גבוהות, בטח כזו שיש לה את אחד מחמישה השחקנים הטובים בליגה.
2. נדמה לי שיהיה ברור לכולם שדוראנט בגיל 36 מגיע לשמש כינור שני לשיי, בעיקר עם עוד קצת דעיכה טבעית עם הגיל.
3. זה בהחלט חשש לגיטימי. אבל אתה הרי בעצמך טוען שחסר להם עוד סקורר ובעד להביא את מרקאנן. מה ההבדל בעניין הזה? הרי גם הוא ירצה כמות יפה של זריקות אם יבוא. גולדן סטייט הביאו את דוראנט כשקרי, תומפסון וגרין היו בשיאם (ובטח שלא נפלו מהשלישייה של הת'אנדר) ודוראנט עצמו היה שחקן טוב יותר משהוא היום. הם הפכו לאימת הליגה וקבוצה חזקה באופן חריג, שזכתה בשתי אליפויות והייתה זוכה גם בשלישית אלמלא הפציעות.
4. שוב, בהחלט לגיטימי. דוראנט אכן ביקש (דרש?) להחליף את נאש כשהיה בברוקלין. הוא לא שחקן בלי אגו וכנראה לא האישיות הכי סימפטית בעולם, למרות שרחוק מלהיות רעל קבוצתי סטייל קיירי או הארדן (שניהם אגב משחקים מצויין בינתיים בפלייאוף הנוכחי למרות האישיות הסופר בעייתית). יחד עם זה, לא ראיתי אף פעם סימנים שהוא עושה שביתה איטלקית בהגנה כמו שהארדן למשל עשה בעבר. הוא שחקן תחרותי מאוד ולא חושב שדיאגנו יצטרך לריב איתו על ענייני מאמץ, בטח כשכולם מסביב שומרים. מה שכן, בהחלט יתכן שהוא לא יוכל בגילו לתת את האינטנסיביות של צעירים כמו דורט, שיי, ג'יי דאב וצ'ט. וכן, יש גם מצב שההגנה של הת'אנדר תיפגע קצת. זה סיכון מחושב וטרייד אוף עם שיפור התקפי משמעותי שדוראנט אמור לתת להם.
5. נכון. התקווה היא כמובן שדוראנט יבוא בפאזה אחרת -- כמבוגר אחראי שלוקח צד אחורה ועושה רק מה שהקבוצה צריכה ממנו כדי לזכות באליפות. אין ביטחון שזה יקרה. אבל שלא כמו בברוקלין או בפיניקס, שבנו גלאקטיקוס אינסטנס, ויותר כמו בגולדן סטייט, הוא יגיע למערכת שכבר מתפקדת מצויין בלעדיו. חובת ההוכחה עליו כמובן.
6. זה לא ברור לי. דוראנט חתום על חוזה לשנתיים נוספות. הוא לא יכול לדרוש שום דבר אחר כרגע. בעוד שנתיים, בגיל 38, הוא יוכל לדרוש מהת'אנדר משהו שהם לא יוכלו לעמוד בו. אם בגיל הזה הוא עדיין יהיה מונחה אגו וירצה עוד חוזה גדול הם יצטרכו לתת לו ללכת. אבל עם מרקאנן הדילמה תגיע אפילו יותר מוקדם (כבר בקיץ הבא) ואיתו אין סיכוי שיהיה מוכן להתפשר על חוזה בינוני או קטן. כמו שכתבתי, דווקא מבחינה זו דוראנט בטיים ליין מושלם לת'אנדר.
7. נכון, בהחלט יש סיכון. העומס עליו בת'אנדר הצעירים והעמוקים אמור לרדת משמעותית והשנה בהחלט הייתה מעודדת מבחינה זו, אבל זה כמובן סיכון.
8. אם מדובר בנכסים שדיברתי עליהם (גידי, שגם לא כל כך מתאים קבוצתית וגם בעייתי מבחינת חידוש החוזה הקיץ, פלוס עוד צעיר או שניים ובחירת דראפט -- נניח שלהם שלא צפוייה להיות מוקדמת וכמה בחירות סיבוב שני), זה בעיני לא הרבה נכסים. ולגבי חלון ההזדמנויות, הוא לגמרי לא נסגר. אם דוראנט משתלב יפה, יש סיכוי שישאר לכמה שנים עם תפקיד (ושכר) הולך ופוחת. אם לא, ממשיכים הלאה בלי לוותר על אף אחד משמעותי מהגרעין הקבוצתי ועם אופציה להביא נכסים מועילים אחרים בהמשך (למשל בטרייד תמורת דוראנט).
ואחרי כל זה, האמת היא שאני לא בטוח אם אני בעד המהלך הזה או לא. אם זה לא ברור, כמוך, גם אני מאוד מחבב את הגרסה הנוכחית של הת'אנדר ויש בי צד שרוצה לראות כמה רחוק הם יכולים להגיע עם חיזוקים מינוריים יותר בעמדות החלשות (שלהם אתה בדרך מתנגד). אם הברירה היא בין להביא את דוראנט או את דני, ברור לי שאני מעדיף את האופציה השנייה, ולו בגלל שיהיה לי כיף לראות את המשחקים שלהם. אני גם לא אוהב את דוראנט מבחינה אישית (גם לא שונא אותו), למרות שמכיר בגדולה שלו כשחקן. אבל אם האופציה היא נניח בין להביא אותו או את קרי, אז אני לגמרי חושב שדוראנט מתאים יותר.
בשורה התחתונה, אני יכול להבין את הנימוקים בעד דוראנט ל-OKC, זה לא רעיון מזעזע,
הוא בעמדה הנכונה, הוא מרווח את המשחק והוא יוצר נוסף ברמה גבוהה, אבל מדובר בהימור ובצעד לטווח קצר יחסית וזה לא משהו שהייתי הולך עליו.
כמה דברים בנוגע למה שכתבת -
1. אני לא מדבר על ציפיות חיצוניות אלא על הציפיות של הת'אנדר מעצמם. אני חושב שזה עדיין קצת מוקדם.
להביא את KD לטווח קצר זה אומר שכל דבר חוץ מאליפות לא יתקבל בעין יפה. אני לא חושב שזה נכון להעמיס עליהם ציפיות מיותרות, גם אם זה האפסייד שלהם.
2. כן אבל האם KD צריך להיות כינור שני או שאחרי קיץ נוסף של התפתחות, ג'יי-דאב לא יכול להיות השחקן הזה?
3. יש הבדל מאוד משמעותי בין מרקאנן לבין דוראנט. למרקאנן אין בעיה לעמוד בצד ולרווח את המשחק. הוא שחקן קבוצתי יותר, עם גישה שונה והרבה פחות אגו, שלא הגיע מהטופ ובא ללמד את הילדים איך משחקים כדורסל. מרקאנן יוצר בעצמו אבל פחות ברמת הנ.ב.א. להבדיל אולי מדוראנט, לא נראה לי שיש לו בעיה לשחק אוף דה בול. הוא גם נותן לת'אנדר מעט יותר גובה ונפח פיזיים לעומת דוראנט.
4. הוא לא רק דרש להחליף את נאש אלא דרש שיחליפו את המאמן המוצלח שלהם באותה תקופה עבור נאש.
קשה לי קצת להפריד בין דוראנט לבין קיירי. הם שניהם הגיעו ביחד כמקשה אחת ואין לי ספק שהיו מתואמים ברצון לשלוט בקבוצה ההיא ולנהל אותה, במידה רבה על חשבון ה-gm.
5. הכימיה תיפגע סביר להניח גם אם דוראנט יבוא במיינדסט הנכון, פשוט כי הוא שונה מאוד בנוף הנוכחי של חדר ההלבשה, אבל הכותרות שיצאו מפיניקס בתום העונה הופכות את הסבירות שהוא יגיע עם המיינדסט הנכון ליותר נמוכה. התחושה שלי היא שדוראנט לא עם המיינדסט הנכון כבר מספר שנים.
6. נדמה לי שפיניקס יכולה להאריך את החוזה שלו. סיין אנד טרייד נראה לי יותר הגיוני עבור דוראנט.
7. שמח שהסכמנו:)
8. אם גידי צולף שלשות פנויות בביטחון ומשחק כמו ששיחק בחודשיים האחרונים אז אני לא יודע כמה הוא לא מתאים. גידי עדיין צעיר מאוד והוא מתפתח.
הוא אמנם שחקן כדורסל משונה למדי אבל חבל להתקבע על כך שהוא לא חלק מ-core. אני בטח לא רואה סיבה למכור אותו במחיר נמוך.
אני גם לא רואה שום בעיה עם חידוש החוזה שלו. להיפך, הוא עשוי להגיע על חוזה טוב או שיחכו (מה שפרסטי לא נוהג לעשות, לצערי) לקיץ הבא.
9. מוסיף סעיף נוסף - ירידה (צפויה) ביכולת.
בקיצור - אבדיה לת'אנדר בהקדם