סאבוניס כתב:
אטט, אני צפיתי ברוב המשחקים של הת'אנדר השנה, למרות שאני לא חושב שזה תנאי רלוונטי להשתתפות בדיון (והאמת שגם לא כל כך הבנתי למה הסגנון של אסף בעייתי. הוא הרי כתב "תודה על הפירוט שהפך את השיחה למעניינת").
כבר כתבתי את זה בעבר בדיונים בינינו, אני נוטה להשקפה שבלואי מציג כאן. חלוקת הדקות המדוייקת לא משמעותית, כי היא מושפעת מעניינים כמו משחקי בלואו-אאוטס, שבהם שחקנים כמו סאר ודיינג (ולפני הטרייד פוקו, מאן וברטאנס) מקבלים דקות.
לת'אנדר יש את אחת הרוטציות הרחבות בליגה -- 11 שחקנים שמקבלים דקות על בסיס קבוע מדי ערב. 10 מהם (שיי, צ'ט, ג'יי דאב, ג'יי וויל, דורט, גידי, וואלאס, קנריק, וויגינס וג'ו) הראו יכולת שהצדיקה את הדקות שלהם. מיצ'יץ' והייוורד אחרי הטרייד בעני לא. אבל צריך להגיד ששניהם קיבלו את הדקות שלהם (12 פלוס במשחק) כשחקנים בני 30 פלוס שהביאו ניסיון והצטיינות בקבוצות אחרות.
במילים אחרות, במקרה הטוב, אני רואה מקום לעוד בחירת דראפט אחת להשתלב ברוטציה, במקום הייוורד וגם זה במידה שהת'אנדר לא מביאים אף שחקן משמעותי מהשוק או בטרייד בקיץ. אבל בשביל לעשות את זה, השחקן הזה (נניח הבחירה ה-12 שלהם בדראפט הקרוב מיוסטון) יצטרך להראות בגרות, הגנה, וניצול הזדמנויות התקפי בדקות מוגבלות כבר מהרגע הראשון (כמו שעשו ג'יי דאב, צ'ט, וואלאס וג'יי וויל). זה כמובן אפשרי, אבל לא נראה לי סביר במיוחד משחקן צעיר ולא בשל כמו האח של ג'יי דאב.
נזכיר שבנוסף לג'יי דאב, הת'אנדר בחרו בעשור האחרון בסיבוב הראשון מחוץ לעשירייה הראשונה עוד שמונה שחקנים: דיינג, מאן, פוקו, בייזלי, טרנס פרגוסון, קאם פיין, מיץ' מקגריידי, וג'וש יוסטיס. לא בדיוק רשימה מעוררת השראה ואף אחד מהם (בטח לא כרוקים) לא היה פורץ מקום לרוטציה של הת'אנדר השנה, ובטח שלא בשנה הבאה. אין להם יותר מקום להתנסויות ודקות משמעותיות לשחקנים כמו מאן, פוקו, ובייזלי (שלא לדבר על בחירות סיבוב שני כמו ג'רמייה רובינסון ארל ותאו מלדון), שקיבלו הרבה דקות כשחקני רוטציה לגיטימיים רק לפני שנתיים שלוש. דיינג וקיונטה ג'ונסון החביב המחישו את זה השנה.
1. לגבי לראות משחקים וכו' - שנינו יודעים שלציין את ביומבו וסאר ולרשום אותם כמי שיקבלו 5 דקות בממוצע ברוטציה זה מגוחך. ביומבו בכלל הגיע כגבוה שלישי/רביעי וכנראה לא יהיה בסגל בשנה הבאה. אני צפיתי בכל או כמעט בכל משחקי OKC ואני לא ממש יודע מי זה אותו סאר אבל תכל'ס כרגע הוא סנטר חמישי בקבוצה שמשחקת לא מעט סמול בול.
2. לת'אנדר אכן יש רוטציה רחבה מאוד והיא מעניקה לא מעט הזדמנויות לשחקנים. מי שטוב משחק. מי שלא - לא. אני לא חושב שיש שחקן שהיה צריך לשחק ולא מצא בכלל דקות ברוטציה.
3. זה שלת'אנדר היו גם החמצות בדראפט ולא רק פגיעות בול לא רלוונטי בשום צורה לדיון. זה פשוט חלק מלבחור בדראפט.
אם הם יבחרו שחקן מתאים - והם הוכיחו יכולת כזו - הוא יוכל להשתלב ברוטציה.
4. רק העונה השתלבו שני רוקיז ברוטציה בהצטיינות יתירה, שיחקו את כל 82 המשחקים וקיבלו תפקידים סופר משמעותיים. שחקן שנה שנייה כמו ג'יי-דאב הפך לכוכב של ממש בקבוצה. בקיצור, היכולת של הת'אנדר למצוא שחקנים בוגרים ו-ורסטליים מוכחת בכל עונה.
במלים אחרות, האתגר הוא למצוא שחקן טוב בדראפט.
לשלב אותו לא תהיה בעיה, בטח לא ברמת הדקות ברוטציה הסופר רחבה של מארק
והראייה הרחבה של הקבוצה.