sheky כתב:
סאבוניס כתב:
הכל נכון ולא בוכים על חלב שנשפך וכולם מפספסים בדראפט. המטרה שלי בכל האזכור של השמות הללו, כולל של שנגון, הייתה להראות שפרסטי והצוות שלו לא בדיוק מצטיינים בדראפט כבר 15 שנה, וזה לא בהכרח מבשר טובות למי שבונה על חיזוק מיידי לקבוצה מהדראפט.
לא שאני מתווכח עם השורה התחתונה שלך, אבל איזה קבוצות לתפיסתך מצטיינות בדראפט?
ברור שגולדן סטייט של 2009-2012 עשו בחירות מופתיות ואותו כנ"ל OKC של 2007-2010, אבל מאז איזה קבוצות אתה יכול להצביע עליהם שעשו עבודה יפה בדראפט?
פרט לשיי, שהוא השחקן המוביל שלהם, רוב הרוטציה הגיעה מהדראפט וזה כולל אולסטאר עתידי (כנראה) בבחירה 2 ועוד אולסטאר עתידי (כנראה) בבחירה ה12. שאר הסגל (פרט לדורט וכאמור שיי) הגיע מהדראפט, ככה שאני לא יודע אם אפשר לקחת אותם כדוגמא לקבוצה שלא יודעת לבחור בדאפט. כנראה שהם לא מהטובים בזה בליגה, אבל בוודאי לא רעים.
שאלה טובה שמצריכה מחשבה. נראה לי בשליפה שהטימברוולבס עשו עבודה בכלל לא רעה עם בחירות הסיבוב הראשון שלהם בעשור האחרון. טאונס ואדוארדס כמובן. אמנם היה להם מזל עם הבחירה הראשונה, אבל הם יכלו גם לקחת איתה את לאמלו או אפילו וויסמן (ההבדלים בהערכות לפני הדראפט לא היו אדירים). מעבר לזה, לווין בבחירה ה-13 זה שיחוק. וג'יידן דניאלס בבחירה ה-28 גם כן (אגב, הוא היה לרגע של הת'אנדר והם העבירו אותו בליל הדראפט תמורת פוקו...). מעבר לאלה, הטימברוולבס בחרו בבחירות סיבוב ראשון גם את אוקוג'י (בחירה 20 סבירה) ואת קריס דאן ב-5 ואת ג'ארט קאלבר ב-6, שתי נפילות. הם בחרו גם את מארקנן ואת קאם ג'ונסון, אבל את אלו אני לא מחשיב כי הם העבירו אותם בליל הדראפט אז זו לא ממש בחירה שלהם. בסך הכל, אחוז פגיעה לא רע.
מי עוד?
מיאמי בוחרים טוב, עם באם, הירו, חאקז ויוביץ' בעשור האחרון (כולם בחירות סוף לוטרי ומטה), כשרק אצ'ווה ב-20 הוא בחירה לא משהו.
דנבר כמובן עם יוקיץ', מרי ופורטר, וגם גארי האריס ובשנה שעברה כריס בראון.
גם ממפיס עם לא מעט הצלחות, עם מוראנט וטריפל ג'יי בבחירות גבוהות וקלארק ובעיקר דזמונד ביין כמציאות בבחירות שבין ה-20 ל-30 (והשנה גם ג'י ג'י ג'קסון בסיבוב השני). היה להם גם פספוס עם טריי מרפי, שהם בחרו ב-17 והעבירו לניו אורלינס תמורת הבחירה העשירית (זאיר וויליאמס הסתמי) וכמובן עוד כמה בחירות פחות טובות, אבל הסה"כ חביב.
הלייקרס גם בוחרים טוב מחוץ לעשירייה הראשונה, עם נאנס, זובאץ, קוזמה, מו ואגנר, ואייזייה ג'קסון בשנים האחרונות.
בטח יש גם עוד (טורונטו עם סיאקם, אנונובי, פולטל וואן-וליט?)
לגבי הת'אנדר, בערך חצי מהרוטציה היא דווקא לא מהדראפט אלא מאיסוף חכם של שחקנים. שיי ודורט כמובן שהזכרת. אבל גם אייזייה ג'ו וקנריק וויליאמס שנבחרו על ידי קבוצות אחרות ושוחררו. בכל מקרה, לא חושב שהם בחרו רע במיוחד ובשנתיים האחרונות אפילו טוב במיוחד, אבל לפני זה היו להם הרבה בחירות סיבוב ראשון מפוספסות, בעיקר אלו שמחוץ לעשירייה הראשונה.