דניאל כתב:
יהיה מאד מעניין לראות את הקנדים, אני לא זוכר כמות כישרון כזו בנבחרת מחוץ לארה"ב.
השאלה אם ירוצו על הבסיס של הסגל מאליפות העולם או שיוסיפו את מארי וויגינס. צריך לזכור שכל הנבחרות הגדולות מחוץ לארה"ב היו אמנם עם שחקנים מעולים אבל בעיקר תלכיד קבוצתי נהדר שרץ הרבה שנים ביחד - ספרד, יוון, ארגנטינה, צרפת. באף אחת מהנבחרות האלו לא היה כוכב ברמה של יוקיץ', לוקה, יאניס או שיי. לוקה לקח אליפות אירופה בגיל 18 ולא לקח את הנבחרת להישגים מאז, יאניס ויוקיץ' לא ממש הצליחו ברמת הנבחרת (סרביה באולימפיאדה יוקיץ'). גרמניה לקחה מונדובסקט עם נבחרת מדהימה אבל הכוכב שלה הוא לבל מתחת למובילים בנבא. השחקן היחיד שאני זוכר שממש סחב קבוצה להישג זה נוביצקי.
לכן לדעתי האולימפיאדה יכולה להיות מאד מעניינת:
- סרביה נתנה אליפות מעולה ועל התלכיד הזה היא מקבלת את יוקיץ'
- קנדה לא רצה המון שנים, וקצת פישלה ביחס לציפיות במונדובסקט (אחרי ההדחה של ארה"ב), אבל כמות הכישרון כאמור חריגה
- בצרפת יש שילוב בין שחקנים וותיקים מאד (ראיתי שפורנייה ודה קולו בסגל, כמובן שעם גובר ועוד וותיקים) אבל מקבלת את וומבי (ואת קוליבלי). יכול להתחבר מאד
- כמובן ארה"ב, כל כך הרבה נראטיבים, וגם אם יש שם הרבה שחקנים מעבר לשיא, חלקם עדיין יתרון עצום (סטף, דוראנט) אבל יש גם כוכבים עולים כמו אדוארדס ושחקני הגנה כמו הולידיי ווייט (אם ייכנס במקום קאווי).
מהמוקדמות, יהיה מעניין אם יאניס או לוקה יצליחו לקחת נבחרות שיחסית אכזבו.
פאו גאסול סחב את ספרד על הגב לאין סוף הישגים על פני כמעט שני עשורים. זה מתחיל עם מדליית ארד באליפות אירופה של 2001 (כשבמשחק על הארד ספרד של גאסול בן ה-21 (31 נקודות ו-10 ריבאונדים) מנצחת את גרמניה של נוביצקי (43 נקודות ו-15 ריבאונדים)) ומסתיים עם עוד ארד באליפות אירופה של 2017, כשהוא בן 37 (26 נקודות ו-10 ריבאונדים במשחק על הארד מול רוסיה).
בתווך הוא גם הוביל את הספרדים, עם פק"ל של (מינימום) 20 ו-10 לטורניר להישגים הבאים:
* שלוש מדליות אולימפיות, שתיים מהן כסף (בייג'ינג 2008 ו-לונדון 2012) ואחת ארד (ריו 2016, עם 31 נקודות ו-11 ריבאונדים במשחק על הארד מול אוסטרליה, בגיל 36).
* מדליית זהב באליפות העולם ב-2006 (MVP של הטורניר עם 21 נקודות ו-10 ריבאונדים למשחק).
* שלוש מדליות זהב ביורובאסקט (2009, 2011, ו-2015) ועוד שתי מדליות כסף ומדליית ארד. לי זכור במיוחד הזהב מ-2015, בטורניר שבו גאסול בן ה-35 קלע 40 נקודות בחצי הגמר מול צרפת ו-25 בגמר מול ליטא, וסיים את הטורניר עם 26 נקודות בממוצע למשחק.
אפשר להתדיין אם גאסול היה סופרסטאר ב-נבא (לדעתי הוא ה-MVP של הגמר באליפות השנייה של הלייקרס), אבל עם ספרד על פני כמעט 20 שנה הוא היה כוכב על וכנראה שחקן הנבחרות הכי מרשים בהיסטוריה.