סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: נבחרת הקדטים 2024
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2024 10:07 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ניראה לי הגיע תורם של הקדטים לפתוח עליהם דיון.

הטורניר מתחיל ביוון ביום שישי הקרוב, ויסתיים ביום שבת ה-17/8. מקווה שלא יהיה להם בלאגן עם הטיסות.

קודם נתחיל במאמן - יהוא אורלנד מאמן שנה שנייה ברציפות את הקדטים (שנתונים אחרים מן הסתם) ואחרי שכבר השתפשף בקיץ שעבר, אני מקווה שהוא יתן לנבחרת הזאת ערך מוסף, בדומה אולי לאברהמי בנוער. אני דיי מחזיק ממנו והוא גם עדיין חיי את הכדורסל נוער באופן יומיומי (הבן שלו פוטנציאל להיות בקדטים שנה הבאה).

ישראל בבית ד' עם: קרואטיה, יוון ואיטליה. בבית המקביל (ג') יש את: גיאורגיה פולין, סלובניה וצרפת.
בטורניר הזה קשה לדעת מראש מה מאזן הכוחות כי זה טורניר רשמי ראשון לשנתון 2008. אפשר רק להעריך שנבחרות כמו צרפת, ספרד, סרביה יהיו חזקות. מהבחינה הזאת נראה שבתים א' ו-ב' חזקים משמעותית.

הסגל:
* זה הסגל שיצא למשחקי האימון, יכולים להיות עוד שינויים.
** אני לא מכיר את כולם, אז אשמח להשלמות.

1. ארי עמיאל - רכז, 1.80 וקצת (?), הפועל ת"א, היה משמעותי גם בנוער-על השנה, כולל בטורניר היורוליג לנוער.
2. אמיתי עזריאל - גארד. סקורר טוב, 1.90 מלמטה לדעתי, אתלטי מאוד, הוביל את גלבוע לאליפות הנערים. אשדודי שעבר לגלבוע לפני שנתיים.
3. אורן טרושקין - גם מהאקדמיה של גלבוע, 1.95+-, כביכול גארד אבל בתכלס בנבחרת הזאת יהיה בטח 3-4.
4. יפתח שלמון - היחיד שהיה גם בשנה שעברה בנבחרת. כבר לפני שנה היה מאוד מפותח פיזית ובנוי טוב ואני בספק אם השתנה במשהו במהלך השנה. עבר בקיץ שעבר מעמק יזרעאל למכבי ת"א ושותף קצת בנוער-על. מאוד חזק ואולי יחסית אתלט אבל במשחקים בעיקר עומד בפינה לזרוק שלשות. גם בטח יהיה 3-4. לא יודע אם יש לו פוטנציאל לעתיד.
5. אביב ארונוב - מהאקדמיה של הגליל, גארד-פורוורד 1.92 בערך. במקור מאבן יהודה. בדרך עבר גם בהפועל ת"א ועזב לגליל. שיחק העונה רק בנוער לאומית ועזר להם לעלות לנוער-על, כביכול היה גם בסגל הבוגרים בליגת על.
6. שחר דרורי - מעמק חפר, אשמח שמישהו ישלים קצת פרטים.
7. ארבל לחמנוביץ' - מכבי ת"א, כנ"ל.
8. דייויד מוסיס - מרמת- השרון (בטח עובר לאחת הגדולות), סנטר, ניראה קצת מעל 2 מטר. ממה שאני מבין אמור להיות הגבוה המוביל, בהנחה שבכלל ישחקו עם גבוה.
9. כרם אשכנזי - רכז, 1.90 (?), גליל עליון. קראתי פה ושם שאמור להיות הדבר הבא בכדורסל הישראלי. ניראה כבר מלפני שנה מאוד מפותח פיזית, אבל בטורניר ההכנה לא בלט כל כך.
10. ליאור הרשקו - מעמק חפר, גם עליו אני לא ממש יודע פרטים כרגע.
11. איליי אגמי - במקור מאשדוד, היה באקדמיה של גלבוע ועכשיו עובר למכבי ת"א, להיות קצת יותר קרוב לבית. עמדה 2-3, 1.92 ניראה לי, גוף חזק ורחב אבל עדיין מפתיע באתלטיות. קלעי מאוד טוב.
12. ניקיטה סוקולוב - סיפור מאוד מעניין. מהאקדמיה של יבנה, סנטר, קצת מעל 2 מטר. היחיד מהסגל ששיחק רק בנערים ארצית, מבלי לשחק גם בנוער לאומית או נוער-על. עולה חדש שהתחיל לשחק במועדון קטן באשדוד ויבנה חטפו אותו. אמור להיות כנראה בעיקר פוטנציאל לעתיד, אבל עקב מחסור בגבוהים נכנס כבר השנה לסגל.

מניח שהמטרה היא להישאר בדרג א'. אין פה איזה בן שרף או דני אבדיה וגם לא עומר מאייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: נבחרת הקדטים 2024
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2024 10:12 am 
מנהל פורום

שכחתי להוסיף שישראל תפתח ביום שישי ב-18:30 מול יוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2024 11:49 am 
מנהל פורום

ועכשיו איגוד הכדורסל פרסם שהנבחרת נשארה בריגה, שם היה טורניר ההכנה, תמשיך להתאמן שם ומשם תגיע כבר ישירות לטורניר בכרתים, כדי למנוע מצב שביטולי טיסות יפריעו. אז בכל מקרה הסגל שפרסמתי מעלה הוא גם הסגל הסופי לטורניר עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2024 10:23 am 
מנהל פורום

עדכון: מסתבר שהשנה בקדטים יש 3 יורדות לדרג ב'! לא ממש ברור לי למה ולא הצלחתי להבין כמה אמורות לעלות לדרג א', אז זה מה שכתוב באתר האליפות. נקווה לטוב...

וגם מסתבר שיש כמה העברות של השחקנים שלא ידעתי (ותודה לברק חקלאי על הסקירה המפורטת שלו):
ארונוב, שכבר עבר פעמיים קבוצה, וכרם אשכנזי עוזבים את הגליל בעקבות כל המצב בצפון. ארונוב עובר לרמה"ש לשחק שם בנוער ואולי לקבל פה ושם כמה דק' בליגה הלאומית בוגרים.
כרם אשכנזי עובר כרגע לשחק במכבי ת"א. בעיקרון לשניהם היה חוזה רב שנתי בגליל, אבל מניח שכרגע זה לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2024 1:02 am 
Sophomore

עוד קצת על שחקנים שיצא לי לראות מהנבחרת הזו (על חלקם כתבתי כבר בת'רד של דור העתיד). באופן כללי, מסכים שאין כאן כרגע כוכבים ברמה של שרף או מאייר, אבל בכל זאת הם נראים קצת יותר מעניינים מהשנתון של 2007.

אורן טרושקין הוא אולי השחקן הכי מעניין בעיני בהסתכלות לטווח ארוך. גארד גבוה (אולי 1.97; נתן קפיצה רצינית בגובה בשלוש השנים האחרונות ואולי עוד לא גמר), שיכול לשחק כפוינט גארד או ליד רכז נוסף. שמאלי עם אתלטיות טובה וחדירה יפה, בעיקר לשמאל אבל מדי פעם גם לימין וגם מוסר טוב. נע יפה גם בלי הכדור ויכול לשחק קצת גם מעל הטבעת, לא משהו טיפוסי לגארדים ישראלים בגיל הזה. יש לו קצת בעייה בקליעה, עם מכניקה קצת מוזרה (היץ' בשחרור וזריקה קצת שטוחה), אבל הוא לא מפחד לזרוק והטאץ' סביר, אז זה נראה כמו משהו שאפשר לעבוד איתו. נראה כמו לייט בלומר עם תקרה גבוהה יחסית.

אמיתי עזריאל רכז עם גודל לא רע, אתלט טוב (מסוגל להטביע גם בהתקפת חצי מגרש) שחודר יפה לטבעת ומסיים חזק עם שתי הידיים. קולע שלשות פול-אפס באחוזים סבירים, וגם מנהל משחק לא רע (למרות שלפעמים מחפש קצת יותר מדי את הזריקה שלו על חשבון החברים). אמור להיות בחמישייה ליד טרושקין, ששיחק איתו בגלבוע השנה.

איליי אגמי, גם מהגלבוע, קלעי סטריקי, אבל גם מוכשר. סמול פורוורד עם גוף גדול. פחות מוכשר ופחות מייצר מכדרור, ויש לו גם נטייה להיעלם לפעמים ולא ליזום. אבל שחקן נחמד עם אתלטיות קצת מפתיעה וכשהוא בזון יכול לקלוע בצרורות.

ארי עמיאל באמת נמוך (בערך 1.80) אבל מאוד מוכשר ושיחק השנה לא מעט דקות בנוער של הפועל תל אביב. זריז עם שליטה נהדרת בכדור. קלעי טוב וסקורר מצויין – אגרסיבי, לא מפחד ממגע (מוציא הרבה עבירות), סבלני, ויש לו אחלה של משחק מיד ריינג' לשחקן בגיל הזה, כולל פלואטרז שהוא קולע לא רע. משחק חכם בשני צידי המגרש ומגן טוב עם הרבה חטיפות ואגרסיביות, שמתמודד יפה מול שחקנים גבוהים ממנו בראש. מוסר טוב אבל גם מאבד הרבה וצריך לשפר את קבלת ההחלטות (לפעמים אגרסיבי מדי בבחירת הזריקות). מזכיר קצת את עמית עבו בסגנון המשחק. לא אתלט גדול, אז בגובה הזה אני לא בטוח לגבי הפוטנציאל ארוך הטווח. אבל בנבחרת הזו אמור לפתוח ולהיות אחד השחקנים המובילים.

את אביב ארונוב דווקא חיבבתי כששיחק עם הנוער של הפועל לפני שנה ועם הנבחרת עד גיל 14 לפני שנתיים. הוא נראה אז כמו הכישרון המוביל בקבוצת הגיל הזו עם גובה לא רע, קליעה יפה וחדירה טובה. חבל שבזבז שנה בנוער בליגה נמוכה. אומרים שיש שם קצת בעיות אופי ואגו. נקווה שהטורניר הזה יתן לו דחיפה כי הכישרון עדיין שם.

יפתח שלמון היה כאמור בנבחרת כבר בשנה שעברה (ולא הרשים), אבל ממה שראיתי ממנו עם הנוער של מכבי הוא לא התקדם הרבה ולא נראה לי שיהיה שחקן מוביל למרות הפרופיל הפיזי המפותח יחסית.

את ארבל לחמנוביץ', גם ממכבי, קצת יותר חיבבתי. גארד/פורוורד עם יותר כישורים עם הכדור משלמון וגם יותר ביצים. אבל לא תמיד חד ומדוייק והגארדים של גלבוע והפועל (פלוס ארונוב) יותר מרשימים בעיני אז לא בטוח שיקבל הרבה הזדמנויות.

שחר דרורי גארד חביב, אבל לא הרשים אותי במעט שיצא לי לראות אותו בשנתיים האחרונות. נראה מה הוא יכול להוסיף.

מעניין שכרים קב, סמול פורוורד בגובה קרוב לשני מטר עם אתלטיות, ניידות, וקליעה טובה משלוש לא בסגל. ,הוא רזה ולא מבושל אבל יש שם לא מעט כישרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2024 1:19 am 
Junior

גם הופתעתי לא לראות את כרים קב בסגל הסופי.
עדיין לא החלטתי מה אני חושב על ארי עמיאל. מצד אחד, ההיגיון אומר שאין סיכוי שיצא שחקן, מצד שני כל פעם שאני רואה אותו הוא מפתיע אותי.
קצת מזכיר לי את התחושות שהיו לי לגבי תמיר בלאט, שכל פעם זה נראה כאילו הוא הגיע לתקרה שלו וכל פעם הוא הצליח לתת את הדברים שהוא נותן גם ברמה גבוהה יותר. למרות הסייז הדומה מדובר בשני שחקנים שונים, אבל הוא כן קצת מזכיר לי את בלאט בכל הנוגע ל-feel למשחק. יחד עם זאת, בלאט שחקן מאוד ייחודי ורוב הסיכויים שהברק לא יכה פעמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2024 12:05 pm 
מנהל פורום

על יוון לא ממש מצאתי יותר מדי מידע, אבל היה מעניין לגלות שבאיטליה הביאו מתאזרח.
בסגל הצפוי שפורסם בסקירה לקראת הטורניר מופיע רכז אמריקאי בשם רנדי ליווינגסטון ג'וניור. אבא שלו שיחק 11 עונות ב-NBA.
לא הצלחתי להבין אם יש לו שורשים איטלקיים (מניח שכן, אולי מצד האמא) אבל למשל לא ראיתי שאבא שלו שיחק באיטליה.
הוא נחשב אחד מהרכזים הטובים בארה"ב בשנתון שלו. מעניין אם הוא יהיה באמת בלתי עציר ויקלע כל משחק 30 נק'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2024 12:07 pm 
מנהל פורום

סקירה נרחבת על השחקנים שכתב "נקודות בצבע - ברק חלקאי" בפייסבוק:

מכיוון שקיבלתי המון פניות לשתף את הכתבה על הקדטים מהטלגרם (מי לא נמצא בטלגרם...) גם בפייסבוק, אז לקראת פתיחת אליפות אירופה מחר, אני מצרף אותה כאן.

מפוצצת כישרון בגארדים, בוסרית בגבוהים: היכרות עם נבחרת הקדטים
נבחרת הקדטים של יהוא אורלנד תפתח מחר (שישי, 18:30) את הופעותיה באליפות אירופה בכרתים במפגש מול יוון המארחת. הכחולים-לבנים עשו הכנה יחסית ארוכה, שכללה לא מעט משחקים בשני טורנירים ברחבי היבשת. לצערם, הם לא יכלו לחזור לישראל בתום הטורניר השני בריגה בעקבות ביטולי הטיסות לארץ של חברות התעופה הבינלאומיות, והם יגיעו ישירות מלטביה ליוון, מבלי שחזרו להתאווררות בארץ. לא הכי אידיאלי, בטח לא לילדים בני 16. מנגד, זה עוד זמן גיבוש יחד, שיכול לתרום בחיבור בין השחקנים כבר מתחילת האליפות.

מבחינת משחקי ההכנה, הקדטים החלו אותם עם הפסד לבולגריה (67:56), שעלתה השנה לדרג א', למחרת הם כבר הביסו את הבולגרים (64:92) במשחק נוסף, אבל הפסידו לשווייץ מדרג ב' 76:69. ישראל גם שיחקה נגד רומניה מדרג ב' (ניצחון 92:100), צפון מקדוניה, שירדה השנה לדרג השני (ניצחון 53:71), גיאורגיה (דרג א', ניצחון 73:83) גרמניה (דרג א', ניצחון 72:79) ולטביה (דרג א', הפסד 98:91).

הקדטים שובצו לבית 4 יחד עם קרואטיה, איטליה, וכאמור, יוון המארחת. אחרי המפגש מול היוונים הם יתמודדו בשבת (18:30) נגד האיטלקים ובראשון (13:30) מול הקרואטים. לאחר מכן כל הנבחרות ינוחו 24 שעות, וביום שלישי יתקיימו משחקי שמינית הגמר הגורליים, כאשר המנצחות ישרדו בדרג א' ויעפילו לשמונה האחרונות, ואילו המפסידות יעברו למשחקי הדירוג 16-9, במטרה שלא לרדת לדרג ב' (שלוש הנבחרות שיסיימו אחרונות ינשרו דרג). ישראל תפגוש בשמינית הגמר את אחת מארבע הנבחרות בבית 3: צרפת, סלובניה, פולין וגיאורגיה.

נבחרת הקדטים מוכשרת מאוד, עם כמה שחקנים שמסומנים ככאלה שיכולים לעשות קריירות יפות. בקיץ הקודם תחת איתי ירושלמי הם גם רשמו קמפיין יפה בטורניר עד גיל 15, ככה שיש מהם ציפיות כמובן לשרוד בדרג א', אבל גם מעבר לכך.

סגל השחקנים
ארבל לחמנוביץ' (מכבי ת"א)
יפתח שלמון (מכבי ת"א)
איליי אגמי (מכבי ת"א)
כרם אשכנזי (גליל עליון/מכבי ת"א)
אמיתי עזריאל (גלבוע/מעיינות)
אורן טרושקין (גלבוע/מעיינות)
אביב ארונוב (רמת השרון)
דייויד מוסיס (רמת השרון)
שחר דרורי (עמק חפר)
ליאור הרשקו (עמק חפר)
ארי עמיאל (הפועל ת"א)
ניקיטה סוקולוב (יבנה)

כוח האש המשמעותי של הנבחרת הוא הקו האחורי, שמורכב מגארדים באמת מוכשרים, ונקודת התורפה היא בקו הקדמי, שיחסית דליל ובוסרי, וככל הנראה ייתן פחות את הטון.

השחקנים המובילים בסגל של יהוא אורלנד הם אורן טרושקין, שיש שאומרים שהוא הכי מוכשר בשנתון. גדל בקריית אתא ועבר לגלבוע/מעיינות בכיתה ז'. מזכיר בצורה מסוימת את גור שלף, יש אחרים שיגידו יואב ספר. גבוה (1.97 מ'), שמאלי, מוביל כדור, ארוך מאוד, שולט בקצב המשחק, יכול לשחק גם בעמדות אחרות. צריך לשפר את הקליעה ואת הסיומות ביד ימין.

ארי עמיאל מהפועל ת"א, שזכור מסל הניצחון שלו בדרבי על מכבי בטורניר היורוליג, עשוי להיות השחקן שייקח עליו את המשחק במאני טיים. רוצח שקט, סקורר, ווינר. רכז, שיכול לשחק גם בעמדת הגארד הנוספת.

אמיתי עזריאל, גם כן מהאלופה גלבוע/מעיינות הוא עוד גארד משמעותי בנבחרת. אתלט, סקורר, מייצר לעצמו, אוהב מאוד הטעיות כתף, טוב בימין ושמאל וגם תורם בריבאונד.

ארבל לחמנוביץ' הוא גארד-סקורר, והשחקן המוביל של מכבי ת"א בגיל הזה. מהבולטים בשנתון, ועשוי גם לתת את הטון בקדטים.

יפתח שלמון הוא עוד שם מסקרן. החל את דרכו בעמק יזרעאל, וכבר בכיתה ח' שיחק בנוער על. בסוף כיתה ט' עזב למכבי ת"א. פורוורד גבוה, מאוד מוכשר, קולע טוב מחוץ לקשת. היכולת ונתוניו הפיזיים עשויים לסדר לו קריירה יפה.

גם אביב ארונוב הוא שחקן מאוד מוכר בשנתון. גדל באבן יהודה, עבר להפועל ת"א, לאחר מכן לגליל עליון ובעונה הקרובה ברמת השרון (ישחק בנוער על ובבוגרים). גארד, שיכול לשחק גם כפורוורד. גדול, ארוך, עושה הכל. יש לו גם אח מאוד מוכשר, תום, שעולה לכיתה י', וגם הוא ישחק ברמה"ש.

דייויד מוסיס (2.10 מ') הוא הגבוה המוביל של הנבחרת. גדל בהפועל חולון, עשה כל מיני מעברים ובסוף נחת ברמת השרון. מוכשר, עדיין לא בשל. הוא לא צפוי לעשות מספרים בנבחרת, אבל יהיה חייב להיות פקטור כדי שהכחולים-לבנים יצליחו. הגבוה השני הוא ניקיטה סוקולוב (2.04 מ'). גם הוא בדומה למוסיס עוד בוסרי, אבל עם אופק.

שני שמות עם ייחוס משפחתי הם כרם אשכנזי, בנו של אלעד אשכנזי, הפסיכולוג שעבד עם רן בן שמעון בעונת האליפות של עירוני קריית שמונה. אשכנזי עבר עם משפחתו מבית הלל להוד השרון בעקבות המלחמה, והעונה צפוי לשחק במכבי ת"א אחרי שהמשפחה החליטה להישאר באזור המרכז. מייצר, קולע, חודר, חכם מאוד, מבין את המשחק.

השחקן השני הוא ליאור הרשקו, בנו של אגדת הכדורעף המקומית יעקב הרשקו, ואחיו של כוכב נבחרת ישראל בענף, טמיר הרשקו. פורוורד, מאוד מוכשר, עבר לפני שנתיים מהוד השרון לעמק חפר. עדיין רזה ורך, צריך לשפר את הקליעה. זז המון על המגרש. אם יתפתח גופנית וישפר את הקליעה עשויה להיות לו קריירה יפה.

מי שפחות משחק כרגע בקדטים, אבל הוא שחקן מוביל מאוד בגילים האלה הוא איליי אגמי, שעבר לאחרונה מגלבוע/מעיינות למכבי ת"א. פורוורד בגובה 1.95 מ', סייז נהדר, קליעה אבסולוטית, פחות בולט בכדרור. במשחק האליפות של גלבוע/מעיינות בתיכונט נגד הפועל ת"א הוא קלע 10 שלשות! יכול לשמור על כל העמדות, אבל יש לו נטייה להסתבך בעבירות. טוב מאוד גם במגרש הפתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2024 1:26 pm 
מנהל פורום

ודים כתב:
על יוון לא ממש מצאתי יותר מדי מידע, אבל היה מעניין לגלות שבאיטליה הביאו מתאזרח.
בסגל הצפוי שפורסם בסקירה לקראת הטורניר מופיע רכז אמריקאי בשם רנדי ליווינגסטון ג'וניור. אבא שלו שיחק 11 עונות ב-NBA.
לא הצלחתי להבין אם יש לו שורשים איטלקיים (מניח שכן, אולי מצד האמא) אבל למשל לא ראיתי שאבא שלו שיחק באיטליה.
הוא נחשב אחד מהרכזים הטובים בארה"ב בשנתון שלו. מעניין אם הוא יהיה באמת בלתי עציר ויקלע כל משחק 30 נק'.

ופה יש סקירה על כמה מהכשרונות בטורניר, כולל ליוינגסטון, אבל לא מוסבר מה בדיוק הרקע האיטלקי שלו.
https://www.fiba.basketball/en/events/f ... -heraklion

אין שם אגב אזכור לאף שחקן ישראלי :ne_vi_del:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 7:33 am 
Freshman

תודה על ההשקעה, הרבה אינפורמציה.

מכל השמות והתיאורים כאן אורן טורשקין נשמע הפרוספקט הכי מסקרן.

1.97 עם אתלטיות ויכולות של גארד, גיל 16, עם אפשרות עוד לצמוח. מקווה שבאמת יש פה משהו.

לגבי עמיאל, בכתבה מהשבוע באתר וואן צויין שהוא 1.89 מ' ולא 1.80 מ'. לא יודע כמה זה נכון, אבל זה הבדל עצום לפוטנציאל שלו.

https://one.co.il/mobile/Article/469074.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 12:34 pm 
Junior

אם מודדים עם נעליים וכוללים את התלתלים שלו, עדיין צריך אופטימיות בשביל להגיע ל-1.89.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 1:40 pm 
מנהל פורום

כל העניין עם הגבהים לא ברור פה עדיין. בוא נראה מה יהיה הגובה שיהיה רשום לכל אחד באתר פיב"א.
על מוסיס אמרו לי בהתחלה שהוא 2 מטר, אבל בתמונות הוא נראה גבוה משמעותית מהחבר'ה שאמורים להיות מעל 1.90. אז לא יודע אם הוא באמת 2.10 או שאותם חבר'ה (למשל ארונוב) הם לא יותר מ-1.90.

גם לגבי טרושקין, אותו (יחד עם כל הקבוצה של גלבוע) כן יצא לי לראות מקרוב העונה, חשבתי שהוא יותר בכיוון 1.92 מאשר 1.97.
אגב, לא יודע כמה אפשר להגיד עליו "אתלט". יש לו יכולות של גארד, אבל הוא לא עשה עליי רושם של שחקן מהיר או קפיצי בצורה יוצאת דופן. ניראה היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 1:50 pm 
Junior

את ארונוב יצא לי לראות כמה פעמיים בלייב, להערכתי לפחות 1.93.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 5:03 pm 
Junior

פותחים את הטורניר היום ב - 18:30 נגד יוון.
עוד מתלבט ביני לבין עצמי האם לצפות - מצד אחד, אין כלום מעניין, מצד שני כדורסל בגילאים האלה יכול להיות מאוד לא פשוט לצפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 6:29 pm 
Junior

אני רואה שספורט 5 ממשיכים עם השיטה (כמו עם נבחרת הנוער) הזו שבה הם חוסמים את השידור יוטיוב של פיב"א ואז משדרים את המשחק בערוץ בתשלום (5 גולד). לפי לוח השידורים, משום מה השידור מתחיל רק ב - 19:00.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 6:41 pm 
מנהל פורום

מבאס.
החמישייה של ישראל: עזריאל, טרושקין, ארונוב, שלמון וסוקולוב. טרטשקין עם 2 עבירות אחרי פחות מ-2 דק' והוחלף באגמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 6:53 pm 
Junior

20:15 ליוון סוף רבע ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 7:18 pm 
Junior

לא כוחות זה אנדרסטייטמנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2024 7:57 pm 
Junior

שיסלח לי, אני בטוח שהוא ילד חמוד וההורים גאים, אבל הרבה זמן לא סבלתי מלצפות בשחקן כמו שאני סובל כשעמיאל על המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2024 12:52 am 
Freshman

פעם ראשונה מזה שנים רבות שאני צופה במשחק קדטים שלם (אפשר לצפות באתר של פיב"א עם וי פי אן).

רשמים:

ארונוב ועזריאל נראו השחקנים הכי 'בשלים' מבחינת סקילס ופיזיות. מצד שני הם לא הראו שום פעולה של וואו, שזה ת'כלס הדבר היחיד שמעניין בגילאים האלה.

הרושם הראשוני מטרושקין מאכזב. קיוויתי לשחקן שיראה דומיננטיות כלשהי, מבחינה אתלטית או מבחינת סקילס, בפועל שום דבר אצלו לא בלט. לא ראיתי יכולות של גארד אלא יותר של פורוורד. המאמן שלו דן קציר אומר עליו בראיון ל'ספורטס רביי': "אתלטי מאוד ברמה שהוא עילוי גופני, זה ברמה שכל מקצוע ספורט שהוא היה עוסק בו, בין אם זה כדורעף, שחייה או שוער כדורגל – הוא ממש עילוי בכל מה שקשור לגוף שלו, לאורך שלו, לצעד הראשון שלו ולניתור שלו", אבל הוא לא הראה שום דבר מהתיאורים האלה במשחק הזה. עדיין, זה השחקן היחיד שהעין נמשכה לעקוב אחריו וקיוויתי לראות אותו יותר על הפרקט. הוא עדיין נראה הפרוספקט עם התקרה הכי מעניינת מאלה ששיחקו. אבל הפריע לי שהוא היה רכרוכי ולא לקח על עצמו יותר מהמינימום הנדרש.

מעמיאל לא ראיתי כלום. אכזבה עצומה אם זה נחשב לאחד השחקנים המוכשרים בשנתון הזה. הוא לא מהיר, לא אתלט, נמוך, הרבה פעמים הלכו עליו אנדר והוא אפילו לא חשב להעניש עם זריקה לסל. לא נראה כמו פרוספקט אפילו לליגת העל כרגע. אבל אין לי ניסיון בלהעריך שחקנים בגילאים האלה, אולי אני מגזים.

שני הפרוספקטים שהכי בלטו במשחק הזה היו מיוון לצערי, מס' 31, והסנטר שלהם מס' 12. הם היו ביי פאר הכי בולטים בנוכחות שלהם. מס' 31 של היוונים היה נראה כמו פרוספקט עם תקרה גבוהה יחסית. גבוה ביחס לעמדה, ארוך, קוארדינציה טובה, אתלט לא רע. אולי הוא לא רשם מספרים מיוחדים אבל כאלה פרוספקטים (או יותר טובים) אתה מקווה לראות בגילאים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2024 10:08 am 
מנהל פורום

הצלחתי לראות רק לסירוגין, קטעים פה ושם, אז אין לי אבחנות על כולם.

מסכים שעמיאל נראה ממש לא טוב. לי זה הרגיש כאילו הוא ראה את שרף ואמר לעצמו "אני גם יכול ככה" וניסה לשחק בהתאם, אבל הוא פשוט לא שם פיזית ולא מבחינת כישרון. כל פעם זה נגמר באיבוד או גג וחברי קבוצה מתוסכלים שלא נגעו בכדור.

לגבי טרושקין, דווקא ראיתי מהלכים יפים, אבל אני מראש באתי עם ציפיות נמוכות כי במשחק ליגה שראיתי אותו הוא לא הרשים וחשבתי שהוא בעיקר פוטנציאל.
פיזית נראה שהוא עוד לא סיים לגבוהה (עשה קפיצה גדולה בגיל 14-15). גם הבייבי פייס, גם היחס בין השוק לירך. זה מצביע שיש לו עוד לגדול.

אגב, ה"כתבות" של ספורטס רבי לרוב שוות לת** :D הוא מראיין חברים או משפחה או מאמנים של שחקן שרק מפרגנים לו, ולרוב חסר משמעות. ה"כתבה" שלו על ארונוב שהיא בעצם ראיון עם אבא של ארונוב היא בכלל בדיחה.

בעניין ארונוב, הוא סיים כקלע מוביל ועל פניו היה בסדר, אבל הוא עדיין תעלומה בעיני. האם הוא עוד שחקן צעיר שהתפתח פיזית מוקדם ועד גיל 20 ייעלם לגמרי בליגות הנמוכות, או שאולי באמת יש פה שחקן עם פוטנציאל?

הרשקו נראה כמו שחקן מאוד מעניין. יש לו גם גנטיקה טובה והוא אמור עוד לגבוה. הבעיה שפה הוא בעצם משחק 5 בהרכב הנמוך, ולא בתפקיד הטבעי שלו (גארד?! סמול?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2024 7:38 pm 
מנהל פורום

רק 39-35 לאיטליה במחצית. אמיתי עזריאל נכנס לעניינים עם 12 נק' ו-7 ריב' ב-12 הדקות שלו על המגרש. וגם הנבחרת בפלוס 1 בדק' שלו.
ארונוב גם בולט עם 9 נק'.

בנוסף סוף סוף פירסמו באתר גם גבהים של ישראל. עמיאל אכן רשום 1.89 אבל לא סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2024 8:15 pm 
מנהל פורום

שתי וחצי דק' לסיום 69-60 לנו!!
אבל חבר שרואה אומר שזה האנטי כדורסל הכי גדול שהוא ראה... והוא מאמן כדורסל נערות... אז...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2024 12:49 am 
Sophomore

ישראל מנצחים את זה 65:73. ניצחון חשוב שיכול לסלול את הדרך לרבע הגמר. אם ישראל מנצחת גם מחר את קרואטיה, היא תקבל בשמינית יריבה נוחה: גאורגיה או פולין, במקום את צרפת או סלובניה.

אביב ארונוב עם 28 נקודות (5 מ-7 משלוש) במשחק מצויין ונקי מטעויות. גם אמיתי עזריאל היה פעלתן מאוד (21 נקודות). הגיע לצבע וגם לקח 11 ריבאונדים למרות שלא תמיד היה מדוייק.

וכן, היה משחק די מכוער. ישראל מאוד מתבססת על משחק בידודים (12 אסיסטים מול 21 של האיטלקים). אבל בגיל הזה, אם יש לך גארדים עם יתרונות פיזיים (אתלטיות ומהירות) כמו ארונוב ועזריאל, זה יכול להספיק. מי שדי נמחק מהרוטציה (והאמת שבצדק) הוא עמיאל, עם 7 דקות היום, כשארונוב ועזריאל מובילים את הכדור כל המשחק ומקבלים 36 ו-34 דקות בהתאמה. מעניין שגם סוקולוב ואגמי, שקיבלו דקות אתמול, לא שיחקו היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2024 12:59 am 
Sophomore

ודים כתב:
רק 39-35 לאיטליה במחצית. אמיתי עזריאל נכנס לעניינים עם 12 נק' ו-7 ריב' ב-12 הדקות שלו על המגרש. וגם הנבחרת בפלוס 1 בדק' שלו.
ארונוב גם בולט עם 9 נק'.

בנוסף סוף סוף פירסמו באתר גם גבהים של ישראל. עמיאל אכן רשום 1.89 אבל לא סביר.

נראה לי שבלבלו בין עמיאל ולחמנוביץ' ממכבי, שרשום כ-1.81 (וגבוה מזה משמעותית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 180 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה